Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-16, 15:36   #3601
koglus
Rozeznanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
dziewczyny jak macie cieplutko w domu teraz to jak dzieci ubieracie?bo ja mam 25-27 stopni i trzymam mała tylko w body na krótki rękaw,nie wiem czy za bardzo jej nie rozbieram?
jak dziecku cieplo to nie ma zasady , ja to znowu chyba za grubo ubieram bo do tej pory to pajacyk i pod pajacyk pody na ramiczka i cienki kocyk. Ale teraz jak kupilam spiworek zeby sie nie rozkopywala to bedzie tylko pajacyk, dzis pierwsza noc ...nie ma szans zeby sie rozkopywala, a swoja droga to mogla sie rozkopywac bo jej bylo za cieplo, zobaczymy najwyzej ogrzewanie sie zmniejszy

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
zdjecia niezbyt dobrej jakosci,bo mam aparat nie ustawiony a robione bylo pod wieczor myslalmz,e wogole nie wyszly...
super jest ta twoja princessa , slodziak

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 17:03   #3602
drcron
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
IZAIZULA fajnie musialo wygladac

DRCRON ja ma paste do zabkow na ktorej jest napisane,ze od chyba urodzenia(musze jeszcze sprawdzic dokladnie).dostalam taka probeczke w szpitalu jak Karinka sie urodzila...pasta aquafresh(nie jestem pewna czy poprawnie napisalam)ale napewno firme kojarzysz
bylam dzisiaj w markecie ale nie widzialam takiej pasty na wszytskich bylo napisane powyzej 1 roku

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
i tak wlasnie trzeba - w wodzie jest fluor, wiecej nie trzeba takim maluszkom
a woda przegotowana mineralna czy taka kranowa ?

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
słyszałam że kiedys było cię zko z tymi bezglutenowymi rzeczaami i mamy musiały kombinować

w wodzie jest fluor??? w naszej to chyba sa wszystkie związki żelaza i kamienia jakie istnieją
jak wyłaczyli kiedyś na cały dzień wodę bo coś tam robili to później jak włączyli to leciała czarna jak kawa

litosci nie macie
u nas tez taka czasem leci czystsza mamy ze studni niz z wodociagow

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Zależy jaki masz, ja miałam FP i od miesiąca nie używam, bo mały się udeżał główką o górne elementy, bo dość wysoki(chudzina), no i przeważnie siedział, bez opierania pleców, więc sensu nie było.ale szwagierki córa ma 2 lata i na nim siedziała i sie bujała, jak na fotelu bujanym, i nic sie nie przechylało, a ona waży 17 kg.
tez mamy FP on sie nie chybocze ale ja sie boje ze moze sie przewrocic jak ona tak sie wygina chyba tez go odstawie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Ale napisałyście. Tyle stron, że czytałam chyba z godzinę.
Witam nową mamę ,
dwie mamy nie nadające czasami na tych samych falach zachęcam do większej w stosunku do siebie toerancji
i gratuluję dzieciaczkom, które samodzielnie stanęły na swoich małych nóżkach albo
podniosły pupcie i zaczynają raczkować

Strach przerodził się w ogłupienie, dziś do mnie nie dociera, że za dwa tygodnie muszę wrócić do pracy Zamiast oswoić temat, ja szukam sposobów na zatrzymanie czasu

my myjemy codziennie wieczorem samą szczoteczką zmoczoną wodą, taką silikonową, którą sobie na palec nakładam.
ja ta szczoteczke uzywalam jak jej zabki wychopdzily to dziaselka masowalam i troche mniej marudzila teraz mamy taka plastikowa z wlosiem

Cytat:
zdjecia niezbyt dobrej jakosci,bo mam aparat nie ustawiony a robione bylo pod wieczor myslalmz,e wogole nie wyszly...
ale mala spryciula z niej

a ja pojechalam do galerii bo i tak Tzta odwozilam na kawalerskie to przejezdzalam obok i jak zobaczylam te tlumy to odrazu moja wyobraznia zaczela dzialac wyobrazilam sobie ze jestem tam z Julka i nagle cos peka i wszystko sie wali i ludzie uciekaja a my stoimy bo strach nas sparalizowal i odpuscilam sobie kolezanka pracuje w tam w Media Markt i juz nam kupila lodowke panel gazowy od kuchenki i piekarnik do zabudowy gratis dostalismy blender i duza bonifikate wiec ja juz nie mam sie tam po co pchac za to pojechalam do tesco a tam pustkli nigdy w zyciu tak szybko nie zrobilam zakupow

DZIEWCZYNY JA PROSZE ZEBY TE CO NIE DOSTALY JESZCZE CZAPECZKI NAPISALY MI PW BARDZO WAS PROSZE TE CO ZAMAWIALY A DO NICH NIE DOSZLY bo dwie osoby juz mi pisaly ze nie dostaly

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 17:28   #3603
cigi
Rozeznanie

Ja tylko na krotko, nie mam czasu teraz i sil brak, nocki nie najciekawsze; (znowu nocne sciecie z TZ; on nawet w likend za bardzo zmeczony )
Mam pytanie, do darusi np. A jak ta skaza bialkowa miala sie przejawiac?
Bo ja od narodzin Basi na diecie bezmlecznej bylam, bo podejrzewalam skaze, miala problemy brzuszkowe i bardzo nieladne, zielone, sluzowate i cuchnace kupy. no i ze 3 dni temu postanowilam zjesc jogurt, bo przeciez niedlugo dziecku bedzie mozna dawac bezposrednio, to chyba najwyzsza pora, zebym w swoja diete mogla wprowadzic. Wlasnie skonczylam ponownie jogurcik. Jak moze sie objawic teraz skaza, u takiej duzej dziewczynki?
jeszcze jakies pytanko mialam... ale mi wywietrzalo, kurka

Po drugie, chcialam moja malenka do neuropediatryy zapisac, o to drzenie glowki, co pisalam, ze mnie niepokoi.
I kurde wolne miejsca na styczen. Zapisalam ja do tamtejszego pediatry, moze lepsi....

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
a gdzie takie rewelacje slyszalas??

Cigi, yoonka-pisze do Was obu, ale też do wszystkich dziewczyn tutaj (z soba wlacznie)
czytam te waszepotyczki i czytam, nie odzywam sie bo po co, ale w koncu mnie tąpnęło też!
Czy mogłybyście na przyszlosc(bo rozumiem, ze ten spor jest zakonczony juz wreszcie) zalatwiac swoje niesnaski na PW? Spor dotyczy ewidentnie tylko Was 2, wiec dlaczego wszyscy musza czytac jak to sie dogadac nie mozecie? PROPOZYCJA moja jest taka: jesli kiedys przydarzy sie jakis 2-3 osobowy konflitk na watku to prosze uprzejmie, zalatwiajMY to na PW w miare mozliwosci, co?

CIGI, przyjrzyj sie jeszcze raz zacytowanej przeze mnie swojej wypowiedzi: nie chcialas wbic szpili, tak? nie chcialas byc w zawoalowany dosc sposob nieprzyjemna i uszczypliwa?

YOONKA to samo "wielkoduszne" wybaczenie- co to w ogole jest za ....
Rewelacja z "madrosci" ludowej pochodzi chociazby. A tak poza tym, to slyszalo sie takie nowiny, nawet tu na forum zdaje sie kiedys ktores dziewczyny pisaly, ze kocury lubia sie bachnac na klacie komus ;(gdzies mi tu przemknelo anakazar chyba pisala, o zagryzieniu przez kota, mi chodzilo tylko o polozenie sie na kims, lub nawet przy kims, co w przypadku maluszka, moze, byc moze, byc ()niebezpieczne; tak jak i koldra, poduszka itd...)
Ale ja futrzakow nie posiadam, nie posiadalam, wiec z wlasnego doswiadczenia nie wiem, stad tez napisalam "slyszalam". Moze to i bzdury. Nie mam sie za guru w tym temacie;

Co do drugiej czesci, co do PW zgadzam sie; Pisalam tutaj, bo dziewczyny zaczely reagowac, wiec odpowiadalam, ale jedna wypowiedz moglam napisac na PW, o czym tez pozniej pomyslalam

natomiast, co do mojej wypowiedzi, to odpowiedz brzmi: Owszem, chcialam, do czego zmobilizowalo mnie bardzo wspanialomyslne wybaczenie; moja wypowiedz, lacznie z sercem i brawami byla w prostej linii odpowiedzia, na post kolezanki;
Reszta na PW;
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 18:08   #3604
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Po drugie, chcialam moja malenka do neuropediatryy zapisac, o to drzenie glowki, co pisalam, ze mnie niepokoi.
I kurde wolne miejsca na styczen. Zapisalam ja do tamtejszego pediatry, moze lepsi....
ja jakby coś takiego zauważyla, to bym pewnie prywatnie poszla żeby szybciej. Masz czekac 3 mc, a jak coś nie tak, to najlepsze efekty daje rehabilitacja u takich niemowlaków, i moment wszystko minie, a potam może być dłuższa rehabilitacja.

Moja teściowa byla wczoraj u mnie. Pamiętacie jak wam pisalam że ostatnio jak małego widziała to się czepiala że nie bylam z nim u specjalisty a krzywo główkę trzyma(tylko ona to widziała), to wczoraj mi mówi że u niego widać że ma mało sprawna lewą rączke, i coś z nim nie takwszystko łapie normalnie dwoma raczkami, i sobie z rączek przekłada, teraz pudełko jedna rączką trzyma, a druga puka.
Teraz tz to powiedziałam to sie śmieje że kobieta się uparła.
Ale mnie to wkurza

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

dzisiaj koniki nie wypaliły, bo za duży wiatr u nas, a wtedy konie drażliwe są. Może jutro będzie lepiej

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 18:45   #3605
megi-megi
Zakorzenienie

Madzia - mnie by coś strzeliło, jakbym usłyszała coś takiego. Na pewno bym się przyjrzała, czy może nie ma racji, ale jeśli byłabym pewna, że nie ma, to zagotowałabym się. Mnie wkurza niesamowicie, jak teściowa mi coś wmawia, np. przekonywała mnie, że jak Igor będzie miał pół roku, to na działce będziemy mu dawać morele... a takiego... I nie docierało do kobiety, że wtedy morele to jeszcze nie są zbyt dobrym pomysłem. Ja mogę dać na spróbowanie, ale na tym koniec. A ona swoje, że można. Skutek: nie pojechałam na działkę.

A właśnie... tż rano pojechał z synem na działkę. Zadzwonił raz, żeby zapytać o wymiary zlewu , to zapytałam kiedy wróci. Boziu, jaki cudowny weekend bez niego. A swoją drogą... remont chyba sam się nie robi, jak on wyjeżdża. Ale... jak to on mówi - czepialska jestem. Chyba powinnam Wam wrzucić zdjęcia mieszkania, to wtedy zrozumiałybyście, czemu mnie cholera bierze z tym remontem.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 19:56   #3606
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
laski i bardzo dobrze jak dziecko raczkuje a potem dopiero siada to dużo mniejsze obciązenia dla kregosłupa i lepiej tak jest : kiedyś mi tak ortopeda powiedział . także nic się nie martwcie

Kolezanka miała plamienia a ją odesłali z kwitkiem a że to jej trzecia ciąza była to wiedziała że coś nie tak . na predce samolot - Polska , ja ja zapisałam w miedzyczasie do gina wyszukanego z netu bo były terminy zrobił badania powiedziała co i jak dostała torbe leków i poleciała spowrotem
ja tez mialam plamienie w 6tym tygodniu to mnie od razu do szpitala wzieli na usg ale nic nie bylo zlego , zalezy zawsze trzeba jechac do szpitala bo ci lekarze w przychodniach to sa kiepscy

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 20:14   #3607
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny jak macie cieplutko w domu teraz to jak dzieci ubieracie?bo ja mam 25-27 stopni i trzymam mała tylko w body na krótki rękaw,nie wiem czy za bardzo jej nie rozbieram?
strasznie ciepło macie szybciej można się przeziębić może otwieraj okna żeby wietrzyć
Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość

MAMY PIERWSZEGO ZĄBKA!!!
za ząbka
Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
dziewczyny bo was znielubię!! u mnie jest od 19 w nocy do 21 w dzień... i ja chodzę w dresach skarpetach i pije ciepłą herbatę bo mi zimno... już się boje co zimą będzie... dla mnie 23st to marzenie... nie mówię już o 25! ja ubieram małej body na krotki i jakiś sweterek... albo body na długi i cienką bluzkę rajstopki i gacie... ale ja mam problem w nocy... bo mała spi w bodach na długi rękaw w pajacyku w śpiworku przykryta jest kocykiem i dalej ma zimny kark;/ ja nie wiem co mam jej jeszcze ubierać;/ chyba kupię jakiegoś polarowego pajacyka do spania.. ale znowu wydaje mis ie że to by było za dużo...
a wiecie jak dziś rano się przestraszyłam... bo mała źle w nocy spała i mąż o 5 położył ja z nami... i ja zasnęłam i całkiem o tym zapomniałam... jak się przebudziłam to wystraszona ją macać a ona zimne rączki buźka zimna... ja już chciałam ryczeć że się na niej położyłam i ją przydusiłam ale ta się zaczęła kręcić... ja muszę chodzić prędzej spać bo później taka nieprzytomna jestem i jeszcze naprawde kiedyś jej coś zrobię.. ;/
to dobrze że nie za ciepło u nas też jest tak sobie ja chodzę w dresach i skarpetach czasami bluza bo mi zimno a mały śpi w badach i piżamce pod kocem i kołderką
Ja juz się tak odzwyczaiłam od spania z małym że sobie teraz nie wyobrażam z nim spać na bank bym go przygniotła albo bym spała na jedno oko ze strachu co by nie przygnieść

Cytat:
mrowaczku ale ja też gdzieś od kogoś słyszałam to co cigi napisała o kotach-pewnie jeden ze stereotypów,bo mnóstwo takowych o kotach,u nas do tej pory duża częsc znajomych jak i rodziny puka się w głowe na wiesc,że my z kotem śpimy-ola boga toż to on wam gardła zagryzie;/
izazula wiem,ale nie mamy wyjścia-mam nastawioną najniższą temperaturę na piecu,a mamy dom ocieplony i taka kiszka jest;/dlatego mała rozbieram,żeby jej nie przegrzac
no ja też słyszałam że kot może krtań przegryźć wolałabym nie ryzykowac mimo wszystko wyobraźnia działa
Cytat:
ja jakby coś takiego zauważyla, to bym pewnie prywatnie poszla żeby szybciej. Masz czekac 3 mc, a jak coś nie tak, to najlepsze efekty daje rehabilitacja u takich niemowlaków, i moment wszystko minie, a potam może być dłuższa rehabilitacja.

Moja teściowa byla wczoraj u mnie. Pamiętacie jak wam pisalam że ostatnio jak małego widziała to się czepiala że nie bylam z nim u specjalisty a krzywo główkę trzyma(tylko ona to widziała), to wczoraj mi mówi że u niego widać że ma mało sprawna lewą rączke, i coś z nim nie takwszystko łapie normalnie dwoma raczkami, i sobie z rączek przekłada, teraz pudełko jedna rączką trzyma, a druga puka.
Ale mnie to wkurza

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

dzisiaj koniki nie wypaliły, bo za duży wiatr u nas, a wtedy konie drażliwe są. Może jutro będzie lepiej
no jeśli jest praworęczny to chyba normalne że prawa sprawniejsza
jak moja teściowa mi coś mówi to zaraz zaczynam na nią burczeć i mówi że się coś nerwowa zrobiłam , no dziwne
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 20:30   #3608
sidorcia
Rozeznanie

dziękujemy za gratulacje ;D

Natalka zjadła na noc 210ml! i usnęła. zupełnie inne dziecko, po wyjściu tego zęba !
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 20:33   #3609
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
a gdzie takie rewelacje slyszalas??

a wlasnie- skoro juz pora myc pojedyncze co u niektorych zabki to pytanie brzmi: kiedy? Gabryska np. dostaje po kapieli butle i potem od razu na spiku laduje w lozeczku czy zatem mycie zęba (1) przed butla ma miec tylko sens edukacyjny, bo przeciez nie bede jej budzic po jedzeniu na mycie?

Cigi, yoonka-pisze do Was obu, ale też do wszystkich dziewczyn tutaj (z soba wlacznie)
czytam te waszepotyczki i czytam, nie odzywam sie bo po co, ale w koncu mnie tąpnęło też!
Czy mogłybyście na przyszlosc(bo rozumiem, ze ten spor jest zakonczony juz wreszcie) zalatwiac swoje niesnaski na PW? Spor dotyczy ewidentnie tylko Was 2, wiec dlaczego wszyscy musza czytac jak to sie dogadac nie mozecie? PROPOZYCJA moja jest taka: jesli kiedys przydarzy sie jakis 2-3 osobowy konflitk na watku to prosze uprzejmie, zalatwiajMY to na PW w miare mozliwosci, co?

CIGI, przyjrzyj sie jeszcze raz zacytowanej przeze mnie swojej wypowiedzi: nie chcialas wbic szpili, tak? nie chcialas byc w zawoalowany dosc sposob nieprzyjemna i uszczypliwa?

YOONKA to samo "wielkoduszne" wybaczenie- co to w ogole jest za ....

a zreszta, co ja sie bede wywnetrzniac,zaraz w leb dostane od ktorejs i po co mi to.,..

ale slowo sie napisalo i kasowac nie bede

peace!

ale Ci zazdroszcze!!!!!
Mrówa ja coś miałam napisać ale ugryzłam się w jezyk bo bym dopiero afere zrobiła

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
bylam dzisiaj w markecie ale nie widzialam takiej pasty na wszytskich bylo napisane powyzej 1 roku

(
Tą paste bez flouru można kupić w aptece
np pasta ziaja jest bez flouru
http://www.ceneo.pl/1118976
jest też pasta dentinox nie wiem czy jest od 0 ale ja jej używałam na Szymka pierwsze zeby jak miał 8 miechów .

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Madzia - mnie by coś strzeliło, jakbym usłyszała coś takiego. Na pewno bym się przyjrzała, czy może nie ma racji, ale jeśli byłabym pewna, że nie ma, to zagotowałabym się. Mnie wkurza niesamowicie, jak teściowa mi coś wmawia, np. przekonywała mnie, że jak Igor będzie miał pół roku, to na działce będziemy mu dawać morele... a takiego... I nie docierało do kobiety, że wtedy morele to jeszcze nie są zbyt dobrym pomysłem. Ja mogę dać na spróbowanie, ale na tym koniec. A ona swoje, że można. Skutek: nie pojechałam na działkę.

A właśnie... tż rano pojechał z synem na działkę. Zadzwonił raz, żeby zapytać o wymiary zlewu , to zapytałam kiedy wróci. Boziu, jaki cudowny weekend bez niego. A swoją drogą... remont chyba sam się nie robi, jak on wyjeżdża. Ale... jak to on mówi - czepialska jestem. Chyba powinnam Wam wrzucić zdjęcia mieszkania, to wtedy zrozumiałybyście, czemu mnie cholera bierze z tym remontem.
Morele można podawać już od 4 miesiaca sa np w słoiczkach hippa więc akurat nic by mu się złego nie stało . ale wioadomo Ty decydujesz i nie może CI nikt wmawiać .

A ja dziś dzień zakupowy bo mi TZ jedzie na tydzień na słowenie to trzeba coś jeść . Pojechaliśmy do reala jakby ktoś się wybierał to jeszcze jutro za kazde wydane 100zł dostaje się bon za 10 zeta . mam 6 na następne zakupasy . I sa pieluchy pampers w promocji active za 42 zł a premium za niecałe 42.
Stary 2010-10-16, 21:20   #3610
yoonka
Rozeznanie

Anakazar - tez Cie lubie

prawie zatrudnilam nianie zaprosilam jeszcze na poniedzialek na "test" - chce zobaczyc jak radzi sobie z mala, czy jest cierpliwa, czy umyje rece ehh bardzo bym chciala, zeby bylo ok.

dziewczyny ja naprawde nie rozumiem czemu sa takie klotnie dziwne. forum to forum kazdy ma prawo pisac co chce, a na strazy moralnosci stoi admin i tyle. ciekawe ze ja wyjasnilam swoj punkt widzenia raz i wiecej forum nie zasmiecalam, a ktos tu usilnie mnie probowal kilka razy obrazac. nie moje poglady, nie to co napisalam, tylko ja sama osobiscie bylam obrazana. Dla mnie to jest niepowazne dlatego nie odpisuje na takie posty i zakonczylam sprawe zartem.

jezu Machaj chyba bym zawalu dostala

gdzie jest Darusiaaa????
Stary 2010-10-16, 21:23   #3611
kingusia1991
Raczkowanie

hejo...

Boze, przystopujcie dziewczynki bo nie nadazam please!

agnieszka09 blisko mieszkasz?? a gdzie ??

co do morel - moja ostatnio zajadala sie brzoskwinia... :P niezle sie upackala
i nie mogla sie oderwac - a jak sie skonczyla to byl placz

Kornelia Diana
http://kornelcia.aguagu.pl/
11.03.2010

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nroeq41e9c02x.png
kingusia1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 21:26   #3612
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
dziękujemy za gratulacje ;D

Natalka zjadła na noc 210ml! i usnęła. zupełnie inne dziecko, po wyjściu tego zęba !
a jak zje tak duzo to lepiej spi? bo moja chyba ma lepsze nocki jak zje malo. raz w ogole nie chciala kolacji i przespala do rana. no ale przeciez nie bede dziecka glodzic, zeby sie wyspac!

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez kingusia1991 Pokaż wiadomość

co do morel - moja ostatnio zajadala sie brzoskwinia... :P niezle sie upackala
i nie mogla sie oderwac - a jak sie skonczyla to byl placz
moja sie dzisiaj zajadala w sklepie tekturka, na ktorej byly przyczepione spinki i gumki do wlosow, przy kasie zrobila awanture jak jej zabralam, a TZ ostrzegl pania kasjerke, ze towar jest obsliniony i zeskanowala kod z daleka, zeby nie dotykac
Stary 2010-10-16, 21:30   #3613
sidorcia
Rozeznanie

Cytat:
a jak zje tak duzo to lepiej spi? bo moja chyba ma lepsze nocki jak zje malo. raz w ogole nie chciala kolacji i przespala do rana. no ale przeciez nie bede dziecka glodzic, zeby sie wyspac!
zasnęła o 20, i wierciła się 4 razy około tak, jakby właśnie się przejadła. ale nie wciskałam jej na siłę tego jedzenia - sama jadła ile chciała ale jak kilka razy coś w domu stuknęło, to nie obudziła się, a kiedy zjada mało - 120-150 zazwyczaj na noc, to już chyba by się obudziła. ciekawe do której pośpi w nocy.
Stary 2010-10-16, 21:35   #3614
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Ale mnie to wkurza
hmm sa kobiety (na discovery widzialam kiedys), ktore doszukujac sie chorob w swoich dziecich staraja sie zwrocic uwage na siebie, ze one takie biedne z chorym dzieckiem i takie silne. moze teściowa ma to samo? a maly pewnie juz jest praworeczny po prostu
Cytat:
a woda przegotowana mineralna czy taka kranowa ?
hmm w kranowej jest, pytanie czy po ugotowaniu tez bedzie? pewnie tak. tylko nie wiem, czy w całej Polsce jest taki sklad wody? i czy w takiej ze studni tez? i to chyba najbardziej chodzi o to przyzwyczajanie do samej czynnosci tak jak dziewczyny pisaly

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
zasnęła o 20, i wierciła się 4 razy około tak, jakby właśnie się przejadła. ale nie wciskałam jej na siłę tego jedzenia - sama jadła ile chciała ale jak kilka razy coś w domu stuknęło, to nie obudziła się, a kiedy zjada mało - 120-150 zazwyczaj na noc, to już chyba by się obudziła. ciekawe do której pośpi w nocy.
obserwuj i daj znac, ciekawostka
Stary 2010-10-16, 21:40   #3615
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
gdzie jest Darusiaaa????
Chyba wczoraj pisała, że do późna ma zajęcia. Może niedawno wróciła i jeszcze nie zdążyła do nas zagadać. A może ogląda "mam talent"?

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 22:03   #3616
kingusia1991
Raczkowanie

wpadne chyba do Was jutro i poczytam wszystko co napisalyscie :P
tylko please nie za duzo , opanujcie sie hihi

spokojnej nocki...

Kornelia Diana
http://kornelcia.aguagu.pl/
11.03.2010

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nroeq41e9c02x.png
kingusia1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 22:41   #3617
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
ja to będę fajnie wyglądała jak wszystkie moje dzieci tak na smyczy wyprowadzę. Kot czasami chodzi, pies dość często no i zobaczymy jak Oliwce pójdzie to chodzenie
Az chetnie bym sobie popatrzyla;

Cytat:
Nie mój to wodnik , a i z tond charakterek , zawsze mówię że te kopytno rogate to narowiste są strasznie

A mój tż zrobił mi niespodziankę i w nocy przyjechał na weekend , obowiązki małżeńskie odrobione
Taa, wodnika tez niestety znam, aaale, nie ma co generalizowac. Ja tez powinnam byc strasznie agresywna z natury, a nie jestem ; (serio... raczej pokojowa przewaznie ; ale ja tez wierze we wplyw imienia na czlowieka). A baranki nie takie najgorsze, sa i gorsze

No i co, i co??? ; Bardzo sie zmuszalas??

Cytat:
pochwalę się wam czymś... ;D
dzisiaj w nocy Natalka wierciła sie ciągle, i nawet wybudzała, i wiecie co?
MAMY PIERWSZEGO ZĄBKA!!!

lewa dolna jedynka nam się pierwsza wykluła ;P

; nastepna zebatka;

A ja nie pamietam czy sie chwalilam, ale mamy juz drugiego na wierzchu i 2 nastepne juz prawie prawie;

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość

No i poza tym w minionym tygodniu mieliśmy pogrzeb chrzestnej mojego męża. Energiczna, młoda kobieta, 8 lat temu zachorowała na Alzheimera. Bez szczegółów - od roku nie mogliśmy wyleczyć zapalenia płuc, bo odkaszlnąć już nie umiała. W efekcie zmarła po 2 tygodniach pobytu w szpitalu. Miała zaledwie 59 lat :-(

Tak sobie dziś rano przeglądałam zdjęcia starszego syna, jak był malutki, i muszę się pochwalić, że też wstał wcześnie na nóżki w łożeczku, miał 6,5 m-ca (mamy daty na zdjęciach), a na nogi poszedł w wieku 9 mcy i tydzień. Z tym, że On nie raczkował, przynajmniej ja nie pamiętam. Fakt, że to było 12 lat temu i pamięć może nie ta, ale pomimo setek zdjęć nie mamy takiego na czworakach.
Ola rozwija się inaczej, syn w jej wieku już sztywno siedział i podnosił się sam w łóżeczku do wstania. Olunia siedzi, ale jeszcze się kiwa, a wstaje tylko gdy ją trzymam za rączki, sama nie potrafi.
To przykre... Taki mlody wiek...W ogole ta choroba jest bardzo przykra;

Jak tak czytam, to moze ja tez powinnam obnizyc lozeczko. Moja wprawdzie nie raczkuje jeszcze tak calkiem i nie wstaje, ale moze jej sie to przydarzy znienacka???
A u mnie sa trzy poziomy i na razie jest na najwyzszym. Tylko jaka wygoda dla kregoslupa mamy...

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
a wiecie jak dziś rano się przestraszyłam... bo mała źle w nocy spała i mąż o 5 położył ja z nami... i ja zasnęłam i całkiem o tym zapomniałam... jak się przebudziłam to wystraszona ją macać a ona zimne rączki buźka zimna... ja już chciałam ryczeć że się na niej położyłam i ją przydusiłam ale ta się zaczęła kręcić... ja muszę chodzić prędzej spać bo później taka nieprzytomna jestem i jeszcze naprawde kiedyś jej coś zrobię.. ;/

agnieszka- pięknie ta twoja mała stoi!! moja to nawet na czworaka nie potrafi sie utrzymać... hehe dupka zawsze jej za bardzo opada..

pl-madzia- ja małą karmię 3 razy w nocy... w dzień też z 3-4... i dalej mi leci z tych cyców... nie tak jak na początku ale i tak mocno... ostatnio zapomniałam sobie włożyć wkładki i miałam kółko na bluzce;/ ehh ja sie śmieje że na te moje wkładki wydajemy więcej niż na pampersy
Moze az tak sie nie przjmuj tym spaniem. Z nami basia spi co noc jakis czas, bo ZAWSZE przysypiam z nia; Nawet jak za dnia ja na siedzaco karmie, to jakos z tym mlekiem uruchamia mi sie spioch, i ledwie sie powstrzymuje. Ostatnio nawet zasnelam na siedzaco, ale to dlatego, ze jestem strasznie zmeczona;
Ale wiesz, ja zawsze klade jej reke w pasie, zebym mila kontrole i spi i zdrowo sie ma. A TZ potrafi czasem miec ruchy niekontrolowane w nocy i jakos to jest, choc jak lezy w srodku, to staram sie ta reka koldre trzymac, zeby jej nie zakryla
(co do mojego TZ to kopniak by tylko sprawe pogorszyl, juz i tak jest agresywny=nerwowy na maksa, ja jak go postukam lekko to juz wychodzi na to ze go kopie)(, ale nie mowmy juz o tym...

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
), ale już po paru godzinach śmiała się do niej i zaczepiała. A jak babcia wyciągnęła pieska na baterię, który gra, chodzi i kręci głową i dupką ( to taki z serii zielonych potworów ) to już była pełnia szczęścia! Piesek został zamęczony (aż mu baterie padły - uff..) i pierwsze co odmontowane zostały z niego różowe kokardy ze srebrnymi kropeczkami Hania chyba lubi róż?!
A potem tydzień jak szalony, zwiedzanie, spacery, obiadki itp, i wieczorem już tak padałam, że nie miałam sił na wizaz...
Oczywiście nie obyło się bez paru "dyskusji" z babcią, bo niestety- ale podejście do dzieci sprzed 30 lat "troszkę" ściera się z dzisiejszym, he,he... I np miałyśmy pogadankę na tem sadzania i popierania poduchami , albo z serii: "zabobon wielki" żebym jej nie pokazywała jej odbicia w lustrze do roczku
Tak więc widzicie, że 30 lat temu bardziej dzieciom szkodziły lustra niż sadzanie z poduchami

Z nowinek, to wprowadziliśmy pierwszą marcheweczkę i Hania wyrywa mi miseczkę z ręki! Tak jej smakuje, i sama chce jeść. Więc zawsze daję jej jedną łyżeczkę do rączki i ona "sama je" , a drugą ją sprytnie karmię. (aha! I ślady z marchewki świetnie schodzą po płynie do mycia naczyć - my mamy płyn fairy)
Fajny opis
Taa, z tym lustrem to straszne rzeczy, a co sie ma niby stac? Ma dusze wyssac czy cos w tym stylu?? No to moja juz daawno bezduszna..

A wiecie co ja (posrednio) ostatnio uslyszalam UWAGA, pzygotowac sie (od starszej milej pani Francuski)- jak pomoc zabkom przebic sie szybko, zeby dziecie dlugo nie cierpialo? Otoz nalezy mu dziasla pocierac kostka cukru. To ma dzialac poprzez zdzieranie dziaselek

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

achas, fasolka, moja tez tak jadla, miala swoja lyzeczke a ja druga; teraz troche gorzej jej idzie, ale dzis juz nie bylo zle
Malutka jest

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Cigi powodzenia w debiucie ja kolezanke teraz ucze robienia na szydelku ona zaczyna od czapki jest latwiej wspolczuje ciezkiego porodu moja przyjaciolka sie tak nameczyla jak rodzila najpierw naturalnie po 16 godzinach podali jej znieczulenie i na cc wiezli znieczulenie nie dzialalo i jak zaczynali ja ciac to ta darla sie w nieboglosy i w koncu uspali ja i dopiero wtedy to zadzialalo
Dziekuje; w sumie to debiut w ubrankach, bo robilam juz serwetki i jakos wychodzily. Ale to inaczej, trzeba odwracac robotke, i jak kiedys probowalam dawno temu, to cos mi nie wychodzilo. Czapa, przynajmniej kapelusik to chyba dosc latwa, taka serwetka; ale butkow dla niej potrzebuje;
A czy ja moglabym ewentualnie sie czasem ciebie jako specjalistki cos poradzic, gdybym nie czaila, na PW?? Oczywiscie, jak bedziesz czasem dysponowac?
Stary 2010-10-16, 22:55   #3618
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc dziewczyny
dziekujemy za mile slowa
lozeczko juz obnizone ale mi dziwnie i troche smutno,ze moj niemowlaczek staje sie swiadoma osobka,ktora co raz bardziej robi sie samodzielana .....ale takze sie ciesze,ze tak ladnie sie rozwija...

mam dzis lenia strasznego....[COLOR="Silver[COLOR="Silver"]

[SIZE=1]---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------[/SI

FASOLKA Hania jest sliczna

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012

Edytowane przez agnieszka09
Czas edycji: 2010-10-16 o 22:56
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 23:12   #3619
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
czesc dziewczyny
dziekujemy za mile slowa
lozeczko juz obnizone ale mi dziwnie i troche smutno,ze moj niemowlaczek staje sie swiadoma osobka,ktora co raz bardziej robi sie samodzielana .....ale takze sie ciesze,ze tak ladnie sie rozwija...

mam dzis lenia strasznego....[COLOR="Silver[COLOR="Silver"]

[SIZE=1]---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------[/SI

FASOLKA Hania jest sliczna

Aga lepiej żeby Twój niemowlaczek miał bezpiecznie . jakbym Szymka widziala tez był taki akrobata , Ola już inna ona pomału wszystko ale chyba się cieszę ze teraz dlużej będę miała takiego bobaska -- czyt . wiecej spokoju .

Plmadzia - dziwna baba chyba dzieciaki jakoś od poczatki jedną ręką lepiej drugą gorzej znaczy pewnie juz wybieraja prawa lewa itp . Co za baba . eehh .. zlewaj bo co Ci pozostało
Stary 2010-10-16, 23:15   #3620
drcron
Zakorzenienie

Cigi pewnie pytaj zawsze chetnie odpowiem a jak masz skype to i pokaze

Fasolka hanusia urocza

Stary 2010-10-16, 23:29   #3621
agnieszka09
Wtajemniczenie

ANIU oj tak mala akrobatka cwaniarka taka.czasami nawet jak sie uderzy to nie placze,chyba nie ma czasu,bo juz pedzi dalej

dziewczyny czy macie moze jakis poglad i opinie na temat takiej hustawki na takies sprezynie(taka co dzicko moze sobie lekko skakac) .tz dzis kupil malej...i chcialabym znac opinnie jesli ktoras cos wie na ten temat

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 00:28   #3622
sidorcia
Rozeznanie

Cytat:

obserwuj i daj znac, ciekawostka
obudziła sie po 4h i chciała pic! bo u nas w pokoju w nocy jak zamknie się drzwi to strrasznie gorąco jest, ale fakt faktem, wierciła się i musiałam wziąć ją ale tylko na piciu.
Stary 2010-10-17, 01:24   #3623
cigi
Rozeznanie

Cytat:

u mnie w mieszkaniu, jeszcze ogrzewania nie wlanczamy, bo mamy 22 stopnie najzimnieja małego ubieram w body z krótkim, rajtuzy, skarpetki cienkie i cienka bluzka z długim rękawem. Jak idziemy na spacer to tylko jeszcze bluza grubsza,spodenki, i czapa.

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Ja od dwóch miesięcy używam wkladek wielorazowych, małe to to nawet w ręku przepiorę, dzybko wyschnie, i dalej w użyciu. W tych jednorazowych to tak jak w pieluchach jest ten granulat, i jakoś takie mam mieszane uczucia.A te wielorazowe jeszcze nigdy mi nie przeciekły.Mam coś podobnego, tylko że w niemczech kupione, innej firmy http://allegro.onet.pl/wkladki-lakta...237415426.html
A jak wychodzicie to zakrywasz go jeszcze jakims kocykiem, czy tylko tak jest? I ile teraz u was stopni mniej wiecej jest?

Co do wkladek to ja tez mam te wielorazowe, Avent i jeszcze innej firmy. Teraz sa super, bo z cyckow praktycznie mi sie juz nie leje, tylko jak karmie z jednego, to drugi przecieka i wtedy jest wkladka. Super oszczednosc, jedna paczke mam jednorazowek jeszcze nie rozpakowana. Ale jak leje sie z piersi duzo, to niestety, przemakaja. Nawet wlasnie jak to byl taki wyplyw podczas karmienia, to byly momenty, ze przemokly calkiem. Takze jak machaj (to chyba Ty pisalas...?)duzo masz tego mleczka wyciekajacego, to jednak nie polecam; no i znac je mocno pod bluzka
Cytat:

a ja pojechalam do galerii bo i tak Tzta odwozilam na kawalerskie to przejezdzalam obok i jak zobaczylam te tlumy to odrazu moja wyobraznia zaczela dzialac wyobrazilam sobie ze jestem tam z Julka i nagle cos peka i wszystko sie wali i ludzie uciekaja a my stoimy bo strach nas sparalizowal i odpuscilam sobie kolezanka pracuje w tam w Media Markt i juz nam kupila lodowke panel gazowy od kuchenki i piekarnik do zabudowy gratis dostalismy blender i duza bonifikate wiec ja juz nie mam sie tam po co pchac za to pojechalam do tesco a tam pustkli nigdy w zyciu tak szybko nie zrobilam zakupow
oj drcron, no ja bym na Twoim miejscu uwazala i zaufala intuicji, bo z Twoja tendencja do przygod, to ta Twoja fantazja wcale taka, tfu, tfu nierealna nie jest...

Cytat:
jejku, moze masz i racje... ; Staram sie nie panikowac, tutaj wszyscy (czyt 2) pediatrzy u ktorych bylam, twierdza, ze to zapewne nic powaznego i ruchy miesni takie przy zasypianiu, ale mnie to niepokojaco wyglada, a ostatnio obudziala sie nagle w sklepie, bo sie wystraszyla i tez jej ta glowka zadrzala... Powiedziala mi babka, ze ten pediatra powinien wiedziec, czy to cos powaznego, to w szpitalu i on ma rozne przypadki. Na 3 listopada mam wizyte... przemysle jeszcze

---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ----------

drcron, fajniusio ; to ja sie pozniej zglosze, skype tez jest

no sprobuje isc spac, moze corcia da mi szanse
Stary 2010-10-17, 05:36   #3624
sidorcia
Rozeznanie

my juz nie spimy, siedzimy razem spopkojnie przy laptopie
Stary 2010-10-17, 07:35   #3625
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
strasznie ciepło macie szybciej można się przeziębić może otwieraj okna żeby wietrzyć

za ząbka

to dobrze że nie za ciepło u nas też jest tak sobie ja chodzę w dresach i skarpetach czasami bluza bo mi zimno a mały śpi w badach i piżamce pod kocem i kołderką
Ja juz się tak odzwyczaiłam od spania z małym że sobie teraz nie wyobrażam z nim spać na bank bym go przygniotła albo bym spała na jedno oko ze strachu co by nie przygnieść

no ja też słyszałam że kot może krtań przegryźć wolałabym nie ryzykowac mimo wszystko wyobraźnia działa

no jeśli jest praworęczny to chyba normalne że prawa sprawniejsza
jak moja teściowa mi coś mówi to zaraz zaczynam na nią burczeć i mówi że się coś nerwowa zrobiłam , no dziwne
libra ja mam większosc częsc dnia codziennie okno otwarte-nawet w mrozne dni i wietrze-przeciez takie niewietrzenie jest niezdrowe i niehigieniczne.
Cytat:

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

moja sie dzisiaj zajadala w sklepie tekturka, na ktorej byly przyczepione spinki i gumki do wlosow, przy kasie zrobila awanture jak jej zabralam, a TZ ostrzegl pania kasjerke, ze towar jest obsliniony i zeskanowala kod z daleka, zeby nie dotykac
moja teraz nawet jak zje 50ml albo i raz się zdażyło tak,że w ogóle kolacji nie zjadła,bo nie chciała to przespała cała noc.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 07:42   #3626
megi-megi
Zakorzenienie

Boziu, ja padam na twarz o 21 a Wy macie jeszcze siłę... a ja muszę to później nadrabiać
Kurczę - zazdroszczę trochę tych Waszych zębów, chociaż do dbania jeszcze o braki próchnicy mi nie tęskno. No ale to już taki widoczny postęp, jak zęby są. Więc JA CHCĘ ZĘBA!

AniaP- zaskoczyłaś mnie z tym Hippem i morelami. Bo wcześniej czytałam, że morele po 7 m-cu. Ale co tam - teściowa i tak z natury nie ma racji chyba, że mówi to samo, co ja
Stary 2010-10-17, 08:51   #3627
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
gdzie jest Darusiaaa????
a nie pisała czasem że jakies imprezy rodzinno przyjacielskie ma?
Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Taa, wodnika tez niestety znam, aaale, nie ma co generalizowac. Ja tez powinnam byc strasznie agresywna z natury, a nie jestem ; (serio... raczej pokojowa przewaznie ; ale ja tez wierze we wplyw imienia na czlowieka). A baranki nie takie najgorsze, sa i gorsze

No i co, i co??? ; Bardzo sie zmuszalas??
nie no aż tak się nie zmuszałam
a barany dobre sa oj dobre , są i gorsze owszem, a co do wpływu imienia na człowieka to niestety ale ja nie wierzę moje imię znaczy czysta , nieskalana ,święta oj to chyba nie ja
chociaz powiedzenie:Skromna jak święta Agnieszka, a diabeł w niej mieszka. już bardziej do mnie pasuje
Cytat:
libra ja mam większosc częsc dnia codziennie okno otwarte-nawet w mrozne dni i wietrze-przeciez takie niewietrzenie jest niezdrowe i niehigieniczne.

moja teraz nawet jak zje 50ml albo i raz się zdażyło tak,że w ogóle kolacji nie zjadła,bo nie chciała to przespała cała noc.
ja też otwieram nawet jak zimno , to dobre ocieplenie macie skoro tak ciepło, a całkiem nie palić tez się nie da
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

AniaP- zaskoczyłaś mnie z tym Hippem i morelami. Bo wcześniej czytałam, że morele po 7 m-cu. Ale co tam - teściowa i tak z natury nie ma racji chyba, że mówi to samo, co ja
ja też szybko dawałam brzoskwinie surową co prawda nie duzo ale mały jadł
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 09:15   #3628
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
ja też szybko dawałam brzoskwinie surową co prawda nie duzo ale mały jadł
Ja dużo rzeczy już dawałam małemu, ale często tylko trochę, żeby tylko poczuł smak, np. delicje Taaaak - przynajmniej mam 100% pewności, że słodkie lubi. Resztę mniej.

A najbardziej z obiadków RYBKĘ z Gerbera - z jakimiś warzywami, normalnie wsuwa, że szok.
Stary 2010-10-17, 09:31   #3629
drcron
Zakorzenienie

to u nas ziemniaki ze szpinakiem na pierwszym miejscu sa i indyczek ale osobno do tych ziemniaczkow z owockow to daje jej wszystko do sprobowania tak po troszeczku
a ja ostatnio Jule pochwalilam ze ladnie spi bo przesypia 9 godzin i klops dzisiaj dla odmiany budzila sie coo 3 godziny ledwo zyje w dodatku z cycusiow mi juz prawie nic nie leci i czym ja moje dziecko bede karmila ?? zas na wadze poleci

a dzisiaj na obviad mamy rosolek z kluseczkami Hipp co prawda jest po 7 miesiacu ale doktor powiedziala ze raz na jakis czas mozna dawac by nauczyla sie gryzc kluseczki ciekawe jak sobie z nim poradzi

Stary 2010-10-17, 10:03   #3630
Ferrou
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, przyszłam się tylko przywitać
Mam jedynie 10 stron do nadrobienia
A nie bylo mnie tylko dwa dni

Wczoraj mieliśmy rocznicę pierwszą zostawiliśmy Kubusia z teściami i wybyliśmy na cały dzień. Odpoczęłam Jak za dawnych przedkubusiowych czasów Byliśmy też chwilę w sklepie i kupiłam fajne czapki dla Małego - jeden z Kubusiem Puchatkiem a drugą taką cieplejszą z uszkami I wczoraj wypiłam 2 lampki wina i nic mi nie było, nawet lekkiego wstawienia, coś chyba nadal mam dobrą głowę do picia :P

I pytanie: Po jakim czasie mogę znowu karmić piersią? tego alkoholu naprawdę mało było, więc powinno już wyparować, ale na wszelki wypadek rano odciągnęłam i nie wiem czy po południu mogę już małego nakarmić

Idę Was nadrabiać, mam nadzieję że do wieczora dam radę

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości