"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-16, 22:09   #4141
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
lilijak a na pocztę wchodzisz normalnie? czy też nie możesz. No i może twoja siostra sprawdzi u siebie czy nie sprzedajesz jakiś przedmiotów, ew. nie licytujesz
na pocztę wchodzę normalnie, nikt nic nie licytuje za mnie , sprawdzone
dzięki za troskę
być może problemy pojawiły się, ponieważ dłuuugo nie używałam tego konta
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 22:17   #4142
mika_am
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Chciałabym coś takiego, tylko beż kołdry i poduszki.
Pewnie, że są- na allegro wczoraj widziałam takie komplety!bo mój mąż uparł się, że kupi synkowi na zmiane pościel z dinozaurami, bo jemu strasznie się takie podobają i znalazł takie komplety gdzie była poszwa na [poduszke i kołderke i ochraniacz do kompletu! a wogóle stwierdził, że jak ja będę w szpitalu to on będzie skłądał łóżeczko i oblecze kołdre i poduszke właśnie w tą pościel z dinozaurami

dziś byliśmy w dwóch sklepach z wózkami i najbardziej spodobał nam się jedo fyn 4 ds! ma dużo fajnych kolorów: http://allegro.pl/jedo-fyn-4ds-class...265264702.html, ale przychylam się do tego załączonego na zdjęciu!
porównałam ceny wózków, pościeli do łóżeczka, łóżeczek są takie same jak na allegro, przy czym na allegro w większości jeszcze + przesyłka! więc będziemy kupowali u nas w sklepach!
a i spodobały mi się śpioszki w sklepie, ale rozmiar był tylko 56! śliczne były
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 22:48   #4143
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

mika_am ładny ten wózek, też na niego zerkałam kiedyś

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

wiecie co, jak tak was czytam to dochodzę do wniosku, że tak naprawdę to mój lekarz mało mi przekazuje informacji. Jak go pytam to odpowiada, a potem zmienia szybko temat.
Dlatego teraz na czwartkowej wizycie postanowiłam go przycisnąć do muru hehe, bo jak nie to pogniewamy się.
A taki dobry z niego specjalista.
Produkuję już listę pytań, bo zawsze jak wchodzę do gabinetu to połowy zapominam i niby wszystko ok ale zawsze coś ważnego mi umyka.

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

właśnie słucham Stanisławy Przybylskiej "pamiętasz, była jesień"....ah te stare piosenki.......
Stary 2010-10-16, 23:02   #4144
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

szukam fotelika do karmienia... bo tak sobie ubzdurałam że fajnie by było mieć taki z wkładką dla niemowlaka - to przy obiadku by sobie gdzieś tam grymasiło ... gdyby była okazja;

i co zobaczyłam

chicco polly
http://allegro.pl/krzeselko-chicco-p...270917722.html

oraz niemiecki odpowiednik który różni się CENĄ i tym że nie ma z tyłu napisu "Polly" a z przodu "chicco"
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...262727892.html

dziwne to wszystko
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 23:07   #4145
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
weraa11 odpukać w niemalowane, ja ustrzegłam się od choróbska jeszcze witaj, chyba większość z nas miała taką noc
i tak trzymaj

Cytat:
mika_am ładny ten wózek, też na niego zerkałam kiedyś

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

wiecie co, jak tak was czytam to dochodzę do wniosku, że tak naprawdę to mój lekarz mało mi przekazuje informacji. Jak go pytam to odpowiada, a potem zmienia szybko temat.
Dlatego teraz na czwartkowej wizycie postanowiłam go przycisnąć do muru hehe, bo jak nie to pogniewamy się.
A taki dobry z niego specjalista.
Produkuję już listę pytań, bo zawsze jak wchodzę do gabinetu to połowy zapominam i niby wszystko ok ale zawsze coś ważnego mi umyka.

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

właśnie słucham Stanisławy Przybylskiej "pamiętasz, była jesień"....ah te stare piosenki.......
Nooo z lekarzami trzeba krotko ja na szczescie trafiam na takich co mi sporo mowia, a potem daja czas zebym pytala o wszystko co mnie martwi, zastanawia, itd.

A ja dzis jakos tak dziwnie sie czuje z tym moim malenstwem... Kazdego dnia dzidzia w brzuchu szaleje, kopie mnie tak ze az czasem mnie to denerwuje a wczoraj mnie tak dosc mocno brzuch zaraz pod pepkiem bolal...i dzis caly dzien zadnych ruchow nie czuje...dopiero przed chwila poczulam jakies delikatne kopniecie... Wiecie moze od czego to zalezy ze dziecko czasem ma takie dni ze malo sie rusza? Czy mam sie po porstu zaczac martwic i lepiej jechac do lekarza?

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 23:11   #4146
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

moj wczoraj tez wariowal a dzisiaj jak na zlosc jak chcialam pokazac przyszlej babci jego harce to cichutko siedzial;
nie wiem, moze przez to ze dzisiaj calutki dzien stalam w kuchni i troche sie narobilam... ale siedzi jak myszka pod miotla - no ok...3x walnal na dobranoc chyba :P
Stary 2010-10-16, 23:22   #4147
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

JeSuis to bardzo proste, sama sobie odpowiedziałaś. Nie ma napisu polly ani chicco. Bo zazwyczaj płacisz za "metki"

weraa11 nie ma się czy martwić. Ja tez tak miałam. Cały zeszły weekend buszowało sobie, a w poniedziałek i we wtorek cisza. Widocznie zmęczyło się, albo "obraziło"

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Mój dzidziuś tak się ruszał koło pępka, że chciałam aby mąż w końcu poczuł, no ale on to ma chyba ręce z drewna, bo jak to stwierdził wyczuł tylko pulsowanie. I stwierdzam, że mój mąż poprostu nie wierzy mi w kopniaki, albo sobie wymyślił, że będą tak mocne jakby kopanie prądem, czy coś w tym rodzaju.
Stary 2010-10-16, 23:26   #4148
weraa11
Zadomowienie

No to mnie troche uspokoilyscie
Mam nadzieje ze sie na mnie dziecko nie obrazilo w sumie wersja z tym ze sie zmeczylo jest najbardziej realna bo ostatnio to ja te ruchy caly czas czulam

JeSuis ja tez moze taki fotelik kupie, ale chyba dopiero za jakis czas...np.za rok czy dwa lata

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
JeSuis to bardzo proste, sama sobie odpowiedziałaś. Nie ma napisu polly ani chicco. Bo zazwyczaj płacisz za "metki"

weraa11 nie ma się czy martwić. Ja tez tak miałam. Cały zeszły weekend buszowało sobie, a w poniedziałek i we wtorek cisza. Widocznie zmęczyło się, albo "obraziło"

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Mój dzidziuś tak się ruszał koło pępka, że chciałam aby mąż w końcu poczuł, no ale on to ma chyba ręce z drewna, bo jak to stwierdził wyczuł tylko pulsowanie. I stwierdzam, że mój mąż poprostu nie wierzy mi w kopniaki, albo sobie wymyślił, że będą tak mocne jakby kopanie prądem, czy coś w tym rodzaju.
Moj tez na poczatku mowil ze nic nie czuje ale w koncu jak dostal takiego kopniaka to az sie sam przestraszyl
Najlepszy jest moj pepek...jak sie dziecko rusza to moj pepek raz jest wciagniety, potem mi nagle wychodzi ze jest baaardzo wystajacy, a czasem nawet faluje

Stary 2010-10-16, 23:30   #4149
make_up_istka
BAN stały

cześc dziewczyny

Śliczne te Wasze brzuszki. Ja muszę znowu poprosić TŻa o zdjęcie, bo to już 4 tyg. od ostatnich minęły

Ja jestem totalnie padnięta. Byliśmy dziś u szwagierki TŻa i dostaliśmy tyle kartonów w ciuszkami, ze zabawki już się do samochodu nie zmieściły - wszystkiego było po sufit (a rozłożylismy siedzenia) Część rzeczy - dla dziecka po 1 roku życia odpadła ze względu na to, że były chłopięce, ale właściwie do 3 roku życia możemy nie kupować już nic poza sukienkami/spódniczkami
Już nie mogę chwilowo patrzeć na body, kaftaniki - po prostu dziesiątki... śpioszki, pajacyki, sweterki, kocyki, śliniaczki... Ba! nawet trzy nieużyte nigdy otulacze do pieluszek ekologicznych! Chyba nigdy nie zdążę założyć na małą wszystkiego... Dostałam też dwa rożki ale nie sztywne, wiec mogę użyć jak kołderki właściwie, co mnie cieszy, bo jako tako rożka nie zamierzam stosować.
Jutro wyślę zdjęcia

A to trailer do tego filmu o którym Wam pisałam - baaaardzo poruszający i warto obejrzeć http://www.youtube.com/watch?v=ipjp9dC3tjo

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-10-16 o 23:32
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 23:36   #4150
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

weraa11 ja to aż takich rewelacji nie mam a to dlatego, ze mam brzuszek dwudzielny tzn z blizną po oparzeniu

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
cześc dziewczyny

Śliczne te Wasze brzuszki. Ja muszę znowu poprosić TŻa o zdjęcie, bo to już 4 tyg. od ostatnich minęły

Ja jestem totalnie padnięta. Byliśmy dziś u szwagierki TŻa i dostaliśmy tyle kartonów w ciuszkami, ze zabawki już się do samochodu nie zmieściły - wszystkiego było po sufit (a rozłożylismy siedzenia) Część rzeczy - dla dziecka po 1 roku życia odpadła ze względu na to, że były chłopięce, ale właściwie do 3 roku życia możemy nie kupować już nic poza sukienkami/spódniczkami
Już nie mogę chwilowo patrzeć na body, kaftaniki - po prostu dziesiątki... śpioszki, pajacyki, sweterki, kocyki, śliniaczki... Ba! nawet trzy nieużyte nigdy otulacze do pieluszek ekologicznych! Chyba nigdy nie zdążę założyć na małą wszystkiego... Dostałam też dwa rożki ale nie sztywne, wiec mogę użyć jak kołderki właściwie, co mnie cieszy, bo jako tako rożka nie zamierzam stosować.
Jutro wyślę zdjęcia

A to trailer do tego filmu o którym Wam pisałam - baaaardzo poruszający i warto obejrzeć http://www.youtube.com/watch?v=ipjp9dC3tjo
cześć, tylko pozazdrościć
Stary 2010-10-16, 23:46   #4151
make_up_istka
BAN stały

hehe, no tak, tylko ze wy już macie łóżeczka, mebelki czy wózeczki i akcesoria a my nic a nic pzoa ciuszkami
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 23:53   #4152
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
hehe, no tak, tylko ze wy już macie łóżeczka, mebelki czy wózeczki i akcesoria a my nic a nic pzoa ciuszkami
no to się mylisz też mam dosłownie kilka ciuszków, kocyk i butelki, nic więcej i gdybym słuchała teściowej i całej reszty to nic bym nie miała
Stary 2010-10-16, 23:55   #4153
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
weraa11 ja to aż takich rewelacji nie mam a to dlatego, ze mam brzuszek dwudzielny tzn z blizną po oparzeniu

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

cześć, tylko pozazdrościć
z czasem tez bedziesz miec albo moze ja troche wyolbrzymiam

Stary 2010-10-17, 00:27   #4154
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

no nic ja mówię dobranoc, bo przez to słuchanie muzyki to dzidziusia już pousypiałam i teraz kolej na mnie
Stary 2010-10-17, 02:49   #4155
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość
Pewnie, że są- na allegro wczoraj widziałam takie komplety!bo mój mąż uparł się, że kupi synkowi na zmiane pościel z dinozaurami, bo jemu strasznie się takie podobają i znalazł takie komplety gdzie była poszwa na [poduszke i kołderke i ochraniacz do kompletu! a wogóle stwierdził, że jak ja będę w szpitalu to on będzie skłądał łóżeczko i oblecze kołdre i poduszke właśnie w tą pościel z dinozaurami
Kurcze, tylko jak ja wklepałam 100x140, bo taką mam kołderkę, to nic właściwie fajnego nie było, mało tego ochraniaczy żadnych. Może powinnam wszystkie po kolei przeglądać, ależ ja nie mam cierpliwości!

Cytat:
cześc dziewczyny

Jutro wyślę zdjęcia

O! "Ostry dyżur".
A co do ciuszków - zazdraszczam. Mam ich trochę, mam butelki, rożek, pościel, jakiś kocyk, część rzeczy do szpitala, ale lista wciąż długaśna. :/
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 07:30   #4156
s_a_j
Rozeznanie

czesc Mamuśki,

dziś mój skrzat był dla mnie bardzo łaskawy, pozwolił mi spać aż do 7

wczoraj wróciliśmy z tego Poznania dopiero wieczorem, od razu pomaszerowałam do łóżka, taka byłam wykończona, w samej Ikei chyba z 3 godziny byliśmy, mogłam dłużej-ale nogi mnie już bolały. Jest mnostwo fajnych rzeczy, jak ktoś urządza pokój dziecięcy, są super słodkie mebelki, wszystko oczywiście bardzo praktyczne jak to w Ikei z dużą ilością półeczek, koszyków, przegródek, organizerów itp, są śliczne łóżeczka (ale droższe od tych tradycyjnych sklepowych czy allegrowych), fajne dywaniki, śpiworki, okrycia kąpielowe, zabawki i wiele innych. Sama się skusiłam na pare gadżetów

co do ruchów malych miśków to ja również mam nieraz dni, gdzie go prawie nie czuję, ale lekarz mi powiedzial, że to normalne, że mogę jeszcze nie czuć ich tak regularnie. Wczoraj np maly praktycznie cały dzień lulał, podejrzewam, że to dlatego, że większość dnia spędziliśmy w samochodziei jazda nim go ukołysala. Ale wieczorem jak się tylko położyłam do łóżka to chyba z godzinę wariował, aż mąż go nawet lekko poczuł - pierwszy raz!

No dobra, zabieram się za śniadanie. Całuję Was Mamuśki
Stary 2010-10-17, 07:31   #4157
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
też chcę dostać tyle ciuszków

kurde, porażające to jest że każdy ma kogoś od kogo może cuś dostać a u mnie nic...null bo ani w rodzinie nie ma takich maluchów, a jak są małe dzieci to rodzina planuje się "rozrastać" w przyszłości i ani im po myśli by pożyczyć chociażby coś;
ale damy radę

Muszę w końcu ogarnąć TŻ za meblami do pokoju bo nie mamy NIC prócz starej szafy...najwyżej będziemy mieć wszystko na podłodze

Ps. zastanawiam się czy do szpitala pakować się w torbę czy walizkę
bo ostatnio widziałam ciężarne które z walizkami jednak podjeżdżały a nie z wypchanymi torbami. Sama nie wiem co jest wygodniejsze
NORMALNIE DYLEMAT XXI wieku
Stary 2010-10-17, 07:37   #4158
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
kurde, porażające to jest że każdy ma kogoś od kogo może cuś dostać a u mnie nic...null bo ani w rodzinie nie ma takich maluchów, a jak są małe dzieci to rodzina planuje się "rozrastać" w przyszłości i ani im po myśli by pożyczyć chociażby coś;
ale damy radę
Jesuis nie każdy, nie każdy My też musimy sobie radzić sami, bo jakoś tak się ułożyło wokół, że nie liczymy na nic od nikogo. Ale ja zawsze się pocieszam, że przynajmniej, jak sobie sami kupimy to mamy pewność, że nam się to będzie baardzo bardzo podobać
Stary 2010-10-17, 07:47   #4159
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Jesuis nie każdy, nie każdy My też musimy sobie radzić sami, bo jakoś tak się ułożyło wokół, że nie liczymy na nic od nikogo. Ale ja zawsze się pocieszam, że przynajmniej, jak sobie sami kupimy to mamy pewność, że nam się to będzie baardzo bardzo podobać
No tak najważniejsze to potrafić sobie radzić.

Ale mnie korcą zabawki ... ale mam ważniejsze wydatki niż to ach!
Jakie to wszystko kolorowe...interaktywne (choć takich zabawek się obawiam )
Stary 2010-10-17, 08:22   #4160
Stokrotka81
Wtajemniczenie

i my tez liczymy tylko na siebie, ale tym razem jestem w korzystniejszej syt bo mam sporo ubranek po synku

dobrze ze dziadki wozek wczesniej kupili , a drudzy łóżeczko z wyposażeniem
Stary 2010-10-17, 09:09   #4161
muron
Zakorzenienie

też myślałam oo tym leżaczku ewentualnie Bright Stars z biedronkami (są na pościeli), ale to już prababcia chce kupić;-)

Polecam polskie Arti, siostra kupiła, b zadowolona

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 09:14   #4162
muron
Zakorzenienie

Cytat:

dziś byliśmy w dwóch sklepach z wózkami i najbardziej spodobał nam się jedo fyn 4 ds! ma dużo fajnych kolorów: http://allegro.pl/jedo-fyn-4ds-class...265264702.html, ale przychylam się do tego załączonego na zdjęciu!
porównałam ceny wózków, pościeli do łóżeczka, łóżeczek są takie same jak na allegro, przy czym na allegro w większości jeszcze + przesyłka! więc będziemy kupowali u nas w sklepach!
to u Was taniej, łóżeczka na allegro w porównaniu ze sklepami na Śląsku 30 proc taniej, a przesyłka to tylko 25 zł, kurierem do domu, przynajmniej nie trzeba męczyć się z ładowaniem

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
szukam fotelika do karmienia... bo tak sobie ubzdurałam że fajnie by było mieć taki z wkładką dla niemowlaka - to przy obiadku by sobie gdzieś tam grymasiło ... gdyby była okazja;

i co zobaczyłam

chicco polly

oraz niemiecki odpowiednik który różni się CENĄ i tym że nie ma z tyłu napisu "Polly" a z przodu "chicco"

dziwne to wszystko
a ja bym chciała drewniany retro, mam zamiar wydrukowac i iść do stolarza zapytać ile takie coś, taki b prosty

a propos pościeli to powiem, że z polskich mało co mi się podoba. Nadal wszędzie tylko takie małe zwierzątka na jedno kopyto, które przyznam nie podobają mi się. Trudno kupić całą linię z jednym motywem.

Jestem zachwycona anglosaskimi- bo i w USA i W UKeju w podobnym stylu, dlatego taką wyszperałam. Szkoda, że u nas nikt takich nie produkuje:-(

U nas można kupic, ale ceny osiagaja horrendalne, np 500-600 zł, tylko w netowych sklepach.

http://www.google.pl/images?um=1&hl=...=&oq=&gs_rfai=

uwaga ceny mogą powodować u niektórych udar serca;-)

http://akita4you.home.pl/AKCESORIA_D...0-k79-0--.html

NAKLEJKI

Znalazłam takie trochę inne, słodkie:
http://allegro.pl/naklejki-na-sciane...267842528.html

Pościel:
http://allegro.pl/piekna-posciel-9-c...265264596.html

z Puchatkiem książkowym:
http://allegro.pl/piekna-posciel-kub...278584699.html

kocyki:
http://allegro.pl/show_user_auctions...06&gr_id=17272

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-10-17 o 09:58
Stary 2010-10-17, 10:30   #4163
sylfiaaa
Zadomowienie

Witam się w tą pochmurną, nieładną niedziele jaką widzę za oknem
Nawet na spacerek nie chce się wychodzić brrrrr na samą myśl robi się zimno.

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Hej wieczorkiem
Obkupilismy maluszka z grubsza, z wiekszych rzeczy zostal wozek, foteli i pompka do sciagania mleka, a tak chyba mamy wszystko juz .
Maz mowi, ze fajne sa takie zakupy, starszym dzieciakom, tez sie dostalo, nowa lampka do pokoju, po zabawce i ubranka.
Wozek kupimy chyba quinny, fotelik moze bym kupila juz dzis, ale sa takie zestawy razem z wozkiem, wiec stwierdzilam, ze lepiej poczekac chwile z tym
Maz stwierdzil, ze takie zakupy najfajniejsze sa.
Ciuszki bedziemy kupowac jak nam cos sie spodoba, czyli sporadycznie razem z normalnymi zakupami.
Spioszki i lezaczek Wam pokaze, a reszte jak sfotografuje, bo nie chce mi sie w necie szukac.
Ja mam spioszki fioletowe takie w calosci, te po prawej, nie bez stopek
A, pieluchy tetrowe kazdy zna
Bardzo fajne zakupki Leżaczek z FP ? Tez planujemy zakupić jakiś, tylko trzeba się zdecydowac który

Cytat:

Wózeczki Jedo są bardzo chwalone Tez się zastanawialiśmy nad nim ale jednak postawiliśmy na Tako
Cytat:

i co zobaczyłam

chicco polly

dziwne to wszystko
Płaci się za firmę niestety a ten niemiecki wygląda bardzo fajnie

Cytat:
moj wczoraj tez wariowal a dzisiaj jak na zlosc jak chcialam pokazac przyszlej babci jego harce to cichutko siedzial;
nie wiem, moze przez to ze dzisiaj calutki dzien stalam w kuchni i troche sie narobilam... ale siedzi jak myszka pod miotla - no ok...3x walnal na dobranoc chyba :P
MOja mała dziś zaczęła harce dopiero o 9 nie chciała budzić mamusi i kocham ją za to za to po 9 tak wariowała że cału brzuch mi się ruszał i zmieniał się z jajka w piłkę , później jeszcze w coś innego , uwielbiam oglądac brzuszek jak mała się w nim wierci Musze kiedyś to sfilować

Cytat:
też chcę dostać tyle ciuszków

ale damy radę

Muszę w końcu ogarnąć TŻ za meblami do pokoju bo nie mamy NIC prócz starej szafy...najwyżej będziemy mieć wszystko na podłodze

Ps. zastanawiam się czy do szpitala pakować się w torbę czy walizkę
bo ostatnio widziałam ciężarne które z walizkami jednak podjeżdżały a nie z wypchanymi torbami. Sama nie wiem co jest wygodniejsze
NORMALNIE DYLEMAT XXI wieku
U mnie maluszków w rodzinie troje, w sumie sami chłopcy, ale myślę że i tak większość jak nie wszystko będziemy kupywac sami. Planujemy jeszcze conajmniej jedno dzidzi więc wszystko zostanie a tak to oddawaj łóżeczka, ciuszki i inne rzeczy bo tam znów się urodzi, ajć tylko pełno zamieszania A tak to wszystko na poddasze i będzie czekało na rodzeństwo

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
też myślałam oo tym leżaczku ewentualnie Bright Stars z biedronkami (są na pościeli), ale to już prababcia chce kupić;-)

Polecam polskie Arti, siostra kupiła, b zadowolona
Nie oglądałam nigdy tych Arti a widzę że i cena w miare

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
to u Was taniej, łóżeczka na allegro w porównaniu ze sklepami na Śląsku 30 proc taniej, a przesyłka to tylko 25 zł, kurierem do domu, przynajmniej nie trzeba męczyć się z ładowaniem

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

a ja bym chciała drewniany retro, mam zamiar wydrukowac i iść do stolarza zapytać ile takie coś, taki b prosty

a propos pościeli to powiem, że z polskich mało co mi się podoba. Nadal wszędzie tylko takie małe zwierzątka na jedno kopyto, które przyznam nie podobają mi się. Trudno kupić całą linię z jednym motywem.

Jestem zachwycona anglosaskimi- bo i w USA i W UKeju w podobnym stylu, dlatego taką wyszperałam. Szkoda, że u nas nikt takich nie produkuje:-(

U nas można kupic, ale ceny osiagaja horrendalne, np 500-600 zł, tylko w netowych sklepach.

http://www.google.pl/images?um=1&hl=...=&oq=&gs_rfai=

uwaga ceny mogą powodować u niektórych udar serca;-)

http://akita4you.home.pl/AKCESORIA_D...0-k79-0--.html

NAKLEJKI

Znalazłam takie trochę inne, słodkie:
http://allegro.pl/naklejki-na-sciane...267842528.html

Pościel:
http://allegro.pl/piekna-posciel-9-c...265264596.html

z Puchatkiem książkowym:
http://allegro.pl/piekna-posciel-kub...278584699.html

kocyki:
http://allegro.pl/show_user_auctions...06&gr_id=17272
Ja również poszukuje pościeli z wypełnieniem i wszystko takie oklepane się wydaje, nie wiem na co się zdecyduje

Zdjęcia pościeli które wkleiłas są bardzzooooooo ładne , bardzo bardzo

sylfiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 10:34   #4164
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylfiaaa Pokaż wiadomość
Witam się w tą pochmurną, nieładną niedziele jaką widzę za oknem
Nawet na spacerek nie chce się wychodzić brrrrr na samą myśl robi się zimno.

Bardzo fajne zakupki Leżaczek z FP ? Tez planujemy zakupić jakiś, tylko trzeba się zdecydowac który

Wózeczki Jedo są bardzo chwalone Tez się zastanawialiśmy nad nim ale jednak postawiliśmy na Tako

Płaci się za firmę niestety a ten niemiecki wygląda bardzo fajnie

MOja mała dziś zaczęła harce dopiero o 9 nie chciała budzić mamusi i kocham ją za to za to po 9 tak wariowała że cału brzuch mi się ruszał i zmieniał się z jajka w piłkę , później jeszcze w coś innego , uwielbiam oglądac brzuszek jak mała się w nim wierci Musze kiedyś to sfilować

U mnie maluszków w rodzinie troje, w sumie sami chłopcy, ale myślę że i tak większość jak nie wszystko będziemy kupywac sami. Planujemy jeszcze conajmniej jedno dzidzi więc wszystko zostanie a tak to oddawaj łóżeczka, ciuszki i inne rzeczy bo tam znów się urodzi, ajć tylko pełno zamieszania A tak to wszystko na poddasze i będzie czekało na rodzeństwo

Nie oglądałam nigdy tych Arti a widzę że i cena w miare

Ja również poszukuje pościeli z wypełnieniem i wszystko takie oklepane się wydaje, nie wiem na co się zdecyduje

Zdjęcia pościeli które wkleiłas są bardzzooooooo ładne , bardzo bardzo
tylko ceny, ale jeśli ktoś ma 30o zł na pościel to już taką kupi, może zaczniemy produkować?;-)

Stary 2010-10-17, 10:40   #4165
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

ach te pościele

ja nie będę się wdawać w następne podziwy bo myślę że 3 komplety mi wystarczą :P

Ale tak w ogóle to zawsze marzyła mi się pościel w ważki i do tego karuzelka z ważkami...ach!
Stary 2010-10-17, 10:43   #4166
sylfiaaa
Zadomowienie

Moglibyśmy
Ja nawet nie wiem w jakich granicach mam szukac tej pościeli, bo skąd ja mam wiedziec które sa dobre gatunkowo a które nie, w ogóle z jakiego materiału najlepiej kupić ?
Podobają mi się takie w paseczki, tylko nie wiem czy to dobre gatunkowo czy złe i czy cena nie wygórowana :/

sylfiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 10:48   #4167
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Dzień dobry, w tę niezbyt przyjemną niedzielę.
Niestety mąż obudził mnie o 5 rano jak wracał z pracy i prosił, prosił, prosił:pros i: o śniadanie, bo był bardzo głodny, a że ja wcześniej jadłam bananka to nie byłam aż tak bardzo głodna. No ale cóż wstałam, jak ta wspaniała żoneczka i zrobiłam mu śniadanie. Też przy okazji zjadłam. Położyłam się i dalej spałam, więc teraz jestem już na nogach. A dzidzia dzisiaj kopie słabiej, więc daje mi odpocząć. I obrała sobie mój ewy bok lub pod pępkiem miejsce , co bardziej odczuwam jako łaskotanie.

Strasznie napaliłam się na łóżeczko na allegro z pełnym wyposażeniem (łóżeczko z szufladą, pościel, dwa komplety poszewek, ochraniacze, przyborniki, moskitiera, materac, prześcieradła i cala masa innych rzeczy) za ok 500 zł tylko nie wiem jak przekonać rodzinkę, żeby go sfinansowali bo dla mnie to zbyt duży wydatek.
http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...269565395.html

JeSuis
ja też nie mam nikogo w rodzinie, od kogo mogłabym coś dostać. Muszę sama wszystko kupować.

muron pościel jest piękna i muszę powiedzieć, że w którymś allegro widziałam niektóre wzory z tych co nam pokazałaś.

Edytowane przez lilijka3
Czas edycji: 2010-10-17 o 11:12
Stary 2010-10-17, 10:57   #4168
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Witam.

U mnie też pogoda pod psem.

Co do pościeli - ja właśnie nie szukam z wypełnieniem, bo mam. A jak znajdę coś fajnego, to rozmiar nie ten. Poza tym ja absolutnie nie chcę żadnych baldachimów...
Stary 2010-10-17, 11:06   #4169
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylfiaaa Pokaż wiadomość
Moglibyśmy
Ja nawet nie wiem w jakich granicach mam szukac tej pościeli, bo skąd ja mam wiedziec które sa dobre gatunkowo a które nie, w ogóle z jakiego materiału najlepiej kupić ?
Podobają mi się takie w paseczki, tylko nie wiem czy to dobre gatunkowo czy złe i czy cena nie wygórowana :/
znam ją, spokojnie kupuj

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Dzień dobry, w tę niezbyt przyjemną niedzielę.
Niestety mąż obudził mnie o 5 rano jak wracał z pracy i prosił, prosił, prosił:pros i: o śniadanie, bo był bardzo głodny, a że ja wcześniej jadłam bananka to nie byłam aż tak bardzo głodna. No ale cóż wstałam, jak ta wspaniała żoneczka i zrobiłam mu śniadanie. Też przy okazji zjadłam. Położyłam się i dalej spałam, więc teraz jestem już na nogach. A dzidzia dzisiaj kopie słabiej, więc daje mi odpocząć. I obrała sobie mój ewy bok lub pod pępkiem miejsce , co bardziej odczuwam jako łaskotanie.

Strasznie napaliłam się na łóżeczko na allegro z pełnym wyposażeniem (łóżeczko z szufladą, pościel, dwa komplety poszewek, ochraniacze, przyborniki, moskitiera, materac, prześcieradła i cala masa innych rzeczy) za ok 500 zł tylko nie wiem jak przekonać rodzinkę, żeby go sfinansowali bo dla mnie to zbyt duży wydatek.

JeSuis
ja też nie mam nikogo w rodzinie, od kogo mogłabym coś dostać. Muszę sama wszystko kupować.

muron pościel jest piękna i muszę powiedzieć, że w którymś allegro widziałam niektóre wzory z tych co nam pokazałaś.
wiem Jest kilka są motylki i moja;-)

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Witam.

U mnie też pogoda pod psem.

Co do pościeli - ja właśnie nie szukam z wypełnieniem, bo mam. A jak znajdę coś fajnego, to rozmiar nie ten. Poza tym ja absolutnie nie chcę żadnych baldachimów...
sa bez baldachimów

Stary 2010-10-17, 11:06   #4170
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Zakochałam się.
Niestety będę musiała zostać przy polskich zwierzaczkach, bo na te cuda to mnie nigdy stać nie będzie.

A w tych zestawach denerwują mnie te pierdółki, których ja osobiście bym nigdy na ścianie nie powiesiła...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości