|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
muron stopy to ty chyba jeszcze widzisz prawda??
![]() dziękuję za dopisanie uwag.......będą na pewno pomocne
|
|
|
|
#4082 |
|
BAN stały
|
oby sie ulozyly
sliczne fotoslicznyyyy czesc ![]() dziekuje za odpowiedzi na temat szczepionek......:rolleye s: u mnie pogoda do bani i jestem [przeziebiona.... :mad :milego dnia;* |
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
ja zabrałam się za sprzątanie reklamówek, bo nagle tak dużo ich się zrobiło
no i do tego robię listy zakupów dla dziecka podzielone na kilka części, co by nie kupować na raz wszystkiego, bo po wybryku męża to zamiast zainwestować w coś fajnego (np. jego okulary, bo potrzebuje) to nadal chodzi w starych porysowanych, oprawki z odpryskniętą farbą itd., w ten sposób będę mogła inwestować stopniowo ![]() molalala kuruj się kochana, kuruj!!!! a pogoda dzisiaj jest w sam raz do sprzątania ![]()
|
|
|
|
#4084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak nie miałam apetytu tak teraz chce mi się cały czas jeść ! połykam w duzych ilościach wszelkiego rodzaju słodkości, kanapki w dużej ilości bo cóż mam poradzić na to że mi burczy w brzuszku, przeciez nie będe głodziła malutkiej Ale sobotę postanowilam sobie zrobic bez słodyczy właśnie przed chwila wcięłam bananika i jabłuszko ![]() Domek już posprzatany, jeszcze tylko łazienka ale to na koniec bo teraz sie jeszcze pierze ![]() Oglądam na allegro kocyki bo chciałam jakiś lepszy, grubszy a nie jakies badziwie za 20zł
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
brzucha wcale nie mam jakiegoś dużego
29 tc
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
kocyk kupiłam śliczny w TK Maxx, podwójny i normalnej wielkości z mikrofibry w BRW, jest milutki i śliczny i 19.90 w promocji, a będzie do opatulenia, chyba 135 cm, na 120
|
|
#4087 | |
|
Zadomowienie
|
rzeczywiście malutki, to mój w 23 tyg wygląda chyba na większy
![]() Cytat:
Ja zmykam teraz na małe zakupki do rossmana , znów fortunę tam zostawię ale jak mus to mus
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
sylfiaa ja kupiłam kocyk za 37 zł u tego pana, co był zestaw butelek dla niemowlaków TT. Gruby, śliczny, mięciutki. On ma oferty na allegro z Katowic. Muszę poszukać jego ofert to dam Ci linka
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- sylfiaa udało mi się znaleźć http://allegro.pl/kocyki-akrylowe-ex...267193874.html muron faktycznie nie jest duży a i jak śliczny
|
|
|
|
#4089 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co chwile sie budzilam...i tak strasznie pic mi sie chcialo...4x szlam w nocy do kuchni....w koncu sie wkurzylam, nalalam wiecej picia i zanioslam do pokoju, zeby juz takich spacerow nocnych nie urzadzac...to jak na zlosc juz sie nie obudzilam wiecej ![]() Cytat:
![]() Chyba kazda z nas juz zaliczyla chorobe w tym okresie ach ta jesien...Ale fajny brzusio ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Ja sie zastanawiam nad kocykiem co jest w netto, za chyba 20zl... Tylko ja sie kompletnie nie znam...poza tym znowu zwlekam wiec pewnie juz nic nie bedzie ;/ A moje malenstwo to sie chyba wdalo w mamusie ( w sumie w tatusia tez
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
weraa11 odpukać w niemalowane, ja ustrzegłam się od choróbska jeszcze
|
|
|
|
#4091 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, apropo kocyków. Ktoś mi wmawia, że do szpitala potrzeby jest rożek. Trzeba go mieć i już! Ja mam kocyk akrylowy (taki jak na tej aukcji co podała lilijka3) wystarczy do szpitala? czy o musi być coś usztywnianego? Bo nie chce kupowac rożka, a potem co z nim zrobie?
|
|
|
|
#4092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
Dzieciorki spią w tych łóżeczkach z pleksi pod pieluszką, bo w szpitalach to po 40 stopni, kocyk, jak ją/jego bierzesz
|
|
|
#4093 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sobotnio!
Ja wczoraj zrobiłam porządki, żeby dzisiaj móc się obijać i to właśnie robię i będę robić przez cały dzień ![]() ![]() lilijka, te kocyki, do których wkleiłaś link były jakiś czas temu w Carrefourze za 19,90zł chyba...a ja nie kupiłam, bo mi moja Mami (jak zawsze) powiedziała, że jeszcze czas... Wczoraj w Pepco oglądałam kocyki, ale jakoś nie przypadły mi do gustu ich wzory...Miłego Dnia dla Wszystkich Mam i Ich Maluszków!
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedz mi prałaś już ten kocyk?? bo one lenią się dość sporo z początku stalowamagnolia ja akurat mam małego carrefoura pod domem, a duży jest daleko. Poprostu wczoraj miałam okazję od tego allegrowicza odbierać osobiście butelki, więc machłam też kocyk , i tak taniej niż na targu u mnie czy w sklepach
Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-10-16 o 12:04 |
|
|
|
|
#4095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
kocyk prać, często tekstylia są psikane jeszcze w fabryce róznym syfem, żeby w sklepie ładnie sie prezentowały, poza tym nigdy nie wiesz gdzie leżały;-)
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
ale się dzisiaj obijam hehehe
|
|
|
|
#4100 |
|
Zadomowienie
|
Ja już wyprałam dwie pralki ubranek - białe i czerwone;D
muron dziękuje za radę. Przywiozę kocyk następnym razem od teściowej i wypiorę. Jutro czeka mnie pranie swojego koca i pościeli.. szkoda, ze mam taką małą suszarkę, bo bym dziś to zrobiła i miała spokój;D |
|
|
|
#4101 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kocyka nie pralam, bo stwierdzilam ze dziecko nie ma z tym bezpośredniego kontaktu, tak samo nie pralam ochraniacza ani rożka
i jeszcze apropo rożkoów , u nas w szpitalu jest wymagany, a jak nie masz to dzja takiego obdartusa, ze az wstyd zakladac Muron a brzunio ty masz taki malusi, CUDOWNY
Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2010-10-16 o 13:31 |
|
|
|
#4102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
Po co OBOWIĄZEK rożka??? Nie rozumiem? Może dla większego bezpieczenstwa? Nie każda nowa mama umie dziecko trzymać. Nie wiem.---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
|
|
|
#4103 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja już po zakupach, weszłam tylko do trzech sklepików co by kasy zbyt dużo nie uciekło
![]() I doszłam do wniosku że wpadam w nałóg, znów malej cosik kupiłam Teraz się biorę za gotowanie zalewajki na boczku , żeberkach i kiełbasce ![]() Cytat:
Cytat:
Ja też zaraz zaczynam ![]()
|
|
#4104 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Znowu musiałam nadrabiać... Cytat:
Wydaje mi się, że to co ma dziecko aktywować ma być w żywych kolorach - to co uspokajać - w pastelowych, jasnych. Ale było już o tym pisane.Cytat:
![]() Cytat:
Molalala - ja nie będę szczepić. Na pewno będę dużo czytać jeszcze na ten temat, ale na tym etapie nie mam zamiaru. W czwartek byłam u ginekolog, płci nadal nie znam, ale szyjka zamknięta i długa, więc jest ok. Mogę ćwiczyć. Kupiłam piłkę (niestety za małą!;() Pisałyście dużo o pościeli. Ja kupiłam wypełnienie i teraz nie wiem co. Mam dwa komplety pościeli na poduszkę i kołderkę, ale nie mam ochraniaczy. Teraz sama nie wiem, czy dobrze zrobiłam kupując. ;/ Mam też rożek. Idę coś w końcu zrobić... |
|||
|
|
|
#4105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas w szpitalu po porodzie zawijają dziecko w swój rożek, ale potem możesz sobie przełożyć do swojego. Ja rożek dostałam, ale nie są one aż tak drogie, potem możesz z niego zrobić kołderkę do wózka np. Na pewno musisz mieć fotelik samochodowy przy wypisie, ale to chyba oczywiste jest...Jakby co, to ja mam jeszcze jeden rożek u teściowej, jakby co, mogę Ci go dać nawet, po co mi dwa . Dogadamy się!W końcu udało mi się wejść na neta i forum!! Ale mam tyle do czytania, że nie dam rady dziś Was nadrobić...Dziś od rana robiliśmy zakupy dla maluszka . A wieczorkiem do kina .Miłego weekendu dziewczynki!! Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-10-16 o 14:02 |
|
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sylfiaaa dlatego ja wczoraj robiłam już wszystkie zakupy, bo znowu poszłoby za dużo kasy, a z tą to już jest krucho, trzeba pasa zacisnąć żeby starczyło ![]() a kocyki mi się bardzo spodobały, sama mam taki duży od dziadków i jest baardzo ciepły. U nas w mieszkaniu jak sobie nie napalisz to masz zimno, dlatego na niego się zdecydowałam. Po praniu one nie wyglądają najgorzej tylko trzeba je kilka razy wyczesać bo inaczej jak z psem pełno tych włosków. Ja mam kremowy-cytrynowy z misiami. Jest śliczny.anka_bzzz dokup tylko ochraniacze albo jeszcze jedną z ochraniaczem cytrynka na wzajem miłego weekendu |
|
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w weekend,
caly tydzien was troszke podczytuje ale na pisanie nie bylo juz czasu. Cale szczescie ze weekend troszke wiecej wolnego czasu chodz nie za duzo bo oczywiscie mnustwo wydarzen. Dzis jak zwykle ballet z coreczka, pozniej idziemy na urodziny do jej kolezanki z klasy, jutro znow urodziny synka mojego brata. A jeszcze zadnych prezentow nie kupilam, zaraz sie zbieram na zakupy, tylko pierw musza sklepy otworzyc bo u nas dopiero 7. Takze obowiazki domowe w ten weekend ida na bok, chodz i tak sprzatanie juz dawno oddalam w inne rece, szkoda mi tracic czas na sprzatanie szczegolnei ze caly tydzien pracujemy takze weekend trzeba poswiecic rodzinie. Jeli chodzi o szczepienie to na ROTA napewno nie bede szczepic, jedna z tych zawieszona zostala tutaj zawieszona, takze nie mam zamiaru ryzykwoac. Coreczka nie byla szczepiona, fakt ROTA przeszla starsznie ale i tak sadze ze to lepsze wyjscie od tej szczepionki. Co do odzywiania to coreczka od samego poczatku pila wode i teraz po to najwiecej siaga. Jadla z nami warzywa, owoce, kaszy itd itd itd i teraz nie ma problemu by to jadla. Oczywiscie ma dni ze tego czy tamtego nie chce ale ogolnie nie ma z nia problemow. Odyzwia sie zdrowo tak jak my, najwazniejsze jesc posilki razem i wszyscy jesc to samo, bo dziecko bedzie robic tak jak rodzice. |
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
OYE witamy
i życzę miłej imprezkiDziewczyny kurcze co jest cała drżę, a nie mówiąc już o rękach. No po prostu jakaś delirka ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- co macie dzisiaj na obiad?? Bo ja mam schabowego i sałatkę.
|
|
|
|
#4109 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dziś na obiadek była chińszczyzna
Najadłam się za dwóch, a teraz odpoczywam (znowu !
|
#4110 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:15.

i jestem [przeziebiona....
:mad :
, poprawilam 2 batonami, paczka wafli i................dalej bylam glodna, potem bylo mi wstyd, bo ja jak swinka w tej ciazy.

:gad uly:
:dziek uje:to tak imprezowo
Haters Gonna Hate