|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: I zawsze jest Happy End! - Zazdrośnice odsłona XXIV:)
Madziu, ćwiczę sobie na steperku i robię brzuszki. A Ty jakie ćwiczenia robisz?
Aleks, masz rację wiej stamtąd skoro ten facet jest taki nieobliczalny. Co z tego jeśli przedłuży z Tobą umowę jeśli będzie się nad Tobą znęcał psychicznie?! A może On w ogóle nie chciał Cię zatrudnić tylko tak sobie bierze z UP na staż,a jak ktoś nie chce założyć działalności to kończy współpracę i bierze następną osobę? Glenia,Sensitive gratuluję. Glenia, ale fajnie, że dostałaś pierścionek po babci Tż, jak w filmach No i jaki duży brylanciorJSensitive, a ten złotnik pracuje może w Kruku? Bo jak dacie do innego to pewnie stracisz gwarancję… Arrakis, gratuluję sukcesów w pracy. Fajnie, że robisz to w czym jesteś dobra. Baby, może i Twój Tż nie oświadczył się tak jak byś tego chciała, ale czasu nie cofniesz. Takimi myślami się wykończysz, niepotrzebne jest zasmucanie się na siłę, ciesz się tym, że On chce spędzić z Tobą całe życie. Jesteś chyba wobec Niego zbyt krytyczna, najpierw chciałaś zerwać, potem przyjęłaś oświadczyny i się cieszyłaś, teraz masz do Niego o nie żal…Niestety faceci nie siedzą w naszych głowach i nie wiedzą o czym myślimy i marzymy. Magda, tak się zastanawiam po co Ty ciągniesz ten swój niby związek? Twój Tż to straszny egoista, w ogóle się z Tobą nie liczy. A ja wróciłam z wczorajszej randki dzisiaj, ale było warto Tylko coś czuję, że będę chora:/
|
|
|
|
#4142 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie twierdzę, że to coś złego. Tylko, że w chwili obecnej, patrząc na problemy i problemiki w jej związku powinna się moim zdaniem skupić na budowaniu tego związku, stawianiu mu mocnych fundamentów, poznawaniu siebie nawzajem i docieraniu. Na myśli o ślubie przyjdzie czas po prostu, kiedy związek będzie stabilny i uporządkowany.
|
|
#4143 | ||
|
Zakorzenienie
|
na pewno te pomysły wykorzystamy następnym razem, dzięki
Cytat:
gratuluję! Co do zaręczyn... może mam małe wymaganie, ale przyjęłabym każde ( ), podczas których widziałabym TO w oczach lubego, usłyszałabym TO w jego głosie. nieważne, czy w środku nocy po powrocie z pracy, czy podczas rejsu po morzu Czerwonym każde zaręczyny są magiczne: Kawy dlatego, że superspontaniczne i że usłyszała "kocham", sensitive, bo przemyślane w każdym calu, więc bardzo się przyłożył, a Gleni nie dlatego, że podczas wyjazdu, ale dlatego że żabka, że babciny pierscionek, a własny na zamówienie W ogóle to mam zakwasy po umcia umcia widać tydzień przerwy to dla mnie za dużo ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
ale cieszę się, że wtedy się nie oświadczył, choć chyba nasze relacje niewiele się zmieniły od tamtej pory. owszem, znamy się lepiej, ale nie jest to jakiś megaprzeskok, może dlatego, że zawsze byliśmy wobec siebie sobą po prostu wtedy ja pracowałam dorywczo, a on zarabiał 2 razy mniej, nie stać by nad było na wynajem niczego. ale teraz... szukałam sobie wczoraj z ciekawości mieszkanek w necie. wpisałam: Tychy, 3 pokoje, cena: do 200 000 zł. no i wiadomo: większość, jeśli była ładna, to na obrzeżach miasta, a ja nie chcę, bo do d... dojazdy są. a jak już coś w centrum, to do megaremontu. i znalazłam nagle dwie perełki no po prostu idealne! i to: http://otodom.pl/mieszkanie-tychy-os...id6998947.html zwłaszcza że meble zostają, ten narożnik jest super no ale zblokowane. ale wmawiam sobie, że mają zawalone cz. III i IV od wpisów w księgach wieczystych albo że skoro są teraz takie perełki, to nam też się trafi jakieś fajne za jakiś czas
Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2010-10-17 o 09:55 |
||
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
OOOjejuuu...
Po pierwsze- Arrakis brawo!!! ![]() klaski : Też jestem z Ciebie dumna![]() Po następne to Gleni gratuluję i cieszę się,że będzie PM 2011 Baby faktycznie troszkę przesadziła,ale może ją jakaś zazdrość wzięła czy cuuuuś Mi bardzo podobają się opowieści dziewczyn,jednak w moim przypadku-gdyby TŻ odstawił mi wypad pt. kawiarnia,kolacja i hotel to na 100% bym się domyśliła.On wiedział,że ze mnie KGB,a chciał mnie na maksa zaskoczyć-i tak się stało. Przecież pamiętam jak wziął mnie kilka dni wcześniej na taką piękną kolację a ja siedziałam jak na szpilkach,bo myślałam,że to JUZ![]() Dlatego bardzo podobają mi się opowieści z takich zaręczyn,ale sama cieszę się z moich w zaciszu domowym ![]() Chciałam jeszcze dodać,że jeśli facet lub ogólnie związek jest sam w sobie mało romantyczny,to jak można się spodziewać,że zaręczyny takie będą?Każda z nas wie czego może oczekiwać od swojego Lubego i skoro kochamy go takim jakim jest,to powinnyśmy także cieszyć się z każdych niespodzianek i zaręczyn,które nas spotkają. Sensitiv a moim zdaniem przesadziłaś tym tekstem do Paollino- nie Tobie oceniać jej związek. Jestem pewna,że sama zrobiłaś kilka głupot będąc z Twoim TŻem, niektóre może były nawet bardziej dziecinne,a teraz robisz z siebie niewiadomo jak dojrzałą. Tak samo ja mogłabym teraz powiedzieć,że masz 21 lat i jesteś za smarkata na zaręczyny,że jesteście z TŻem 2 lata,to jak dla mnie też strasznie krótko (są tu dziewczyny w Twoim wieku,które są ze swoimi chłopakami nawet po 5/6 lat)-byłoby Ci miło?Normalnie nie napisałabym Ci tego, bo nie chcę oceniać kogoś po paru postach na forum... Zostaw Paollino w spokoju,bo nie wiemy jak naprawdę wygląda jej związek. A marzyć o wspólnym życiu z osobą,którą się kocha zawsze można... |
|
|
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Dobrze mi się spało a wam?
|
|
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Bryyy
|
|
|
|
#4147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama mając 21 lat mogłabyś być nazwana "gówniarą" i "niedojrzałą"... To, że któraś marzy o zaręczynach po pół roku też uważam, że nie jest czymś złym i mówienie: "nie wiem co robisz na wątku" jest po prostu chamskie. O ile go nie naciska, samo marzenie nie jest czymś złym. Po to jest ten wątek - dla tych co zazdroszczą, marzą i czekają, a nie tylko i wyłącznie dla tych, które mają już obiecany pierścionek i tylko kwestią kilku mies jest jego otrzymanie... A co mają zrobić dziewczyny, które tutaj nie mają teraz nikogo Spadówa?---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
Miałam niepokojący sen i obudziłam się ze złymi przeczuciami...
|
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
Hej piękne
![]() Umieraaam brzuch mnie boli od okresu Narzeta nie ma, wraca dopiero o 15 i już zapowiedział, że nietrzeźwy wróci no takiego to tylko bić i patrzeć czy równo puchnie...już mu zapowiedziałam, żeby uważał bo z wałkiem będę czekać chyba się przestraszył, bo nic nie odpisał![]() Korniszonku nooo...brylancior jak dla mnie ogromniasty, aż się będę bała go nosić ![]() Najeczka dobrze prawi - każde zaręczyny są wyjątkowe, nie potrzeba żadnej specjalnej scenerii, ważne że Tż to zaplanował i włożył w to swoje serducho ![]() Aaaa właśnie! Jeszcze Wam nie powiedziałam, bo jak wróciliśmy do hotelu po zaręczynach to oczywiście było riki tiki, potem leżeliśmy sobie przytuleni a Tż mówi: "Teraz oddaję Ci całe moje serce, a Ty już z nim zrobisz co zechcesz" Naj mieszkanka śliczne, na pewno w odpowiednim dla Was czasie też znajdziecie swoje wymarzone gniazdko, zobaczysz ![]() A co do zakwasów to wiesz...musisz intensywnie ćwiczyć teraz, żeby sytuacja się nie powtórzyła Mnie czasami łydki bolą, jak za mocno napinam:PMotylku no właśnie muszę chyba dołączyć do PM 2011, mam nadzieję, że mnie przyjmiecie tylko nie wiem, czy tak bez daty można![]() Dziewczynki, które załatwiały salę - najpierw pisałyście maila z pytaniem o termin, czy też od razu o cenę pytałyście? bo nie wiem zbytnio, jak się do tego zabrać czy spytać o wszystkie wolne terminy w 2011 czy o konkretny miesiąc?
MY Zaręczeni! Nasz ślubik Karinka ![]() Maleństwo ![]() "Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..." Edytowane przez Gleniusia Czas edycji: 2010-10-17 o 11:10 |
|
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i też mi się marzą zaręczyny. Zresztą chcieć zawsze można. A sensitiv ty jesteś więcej od paollino w związku o 1,5 roku no nie za dużo... Ostatnio takiej znajomej w moim wieku oświadczył się facet właśnie po pół roku. I niech będą szczęśliwi. ![]() Glen Cwaniaro 2 pierścienie! Pięknie to wymyślił.
|
|
#4150 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Gdybyś mi napisała: wiesz jesteście razem 2,5 roku, ale po tym co tu piszesz coś widzę, że się wam nie układa, może odłóż na razie myśli o ślubie, skup się na związku, rozwiąż problemy, na ślub przyjdzie czas- to nie nie obraziłabym się, potraktowałabym to jak dobrą radę nad którą warto się zastanowic. Cytat:
A różnica między związkiem pół rocznym a 2,5 rocznym moim skromnym zdaniem jest ogromna. Podobnie jak sądzę, że różnica między moim 2,5 rocznym związkiem, a długim związkiem dajmy naj, która mieszka ze swoim facetem też jest ogromna.
Jeżeli całujemy się do bólu - jest to słodycz, a gdy dusimy się w krótkim, gwałtownym pocałunku - ta sekundowa śmierć jest piękna ! ♥ Edytowane przez sensitiv Czas edycji: 2010-10-17 o 11:21 |
|||
|
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo wg Twojego myślenia, dziewczyny, które nie mają TŻta powinny sobie pójść.
|
|
#4152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dżizys czy ja coś takiego napisałam??? Nie marzyc można, pewnie każda z nas miała jakieś tam marzenia po pół roku, czy po roku. Natomiast w większości kończyło się na marzeniach i uśmiechu. Wiedziało się, że to nie ten etap, nie ten moment, nie ta chwila. A paollino pisze: ja chcę pierścionka i ślubiku, ja jestem na to gotowa już zaraz natychmiast. Dobrze, że tak czuje, bo tzn. że traktuje swojego Tż poważnie, że go kocha, że wiąże z nim przyszłośc. Tylko najpierw trzeba zadbac by ten związek był silny i on np. nie miał wachań: odejdę bo zasługujesz na lepszego. To powinna byc teraz sprawa PRIORYTETOWA. I na to i tylko na to chciałam jej zwrócic uwagę. Nie zrobiłam tego złośliwie u licha przecież;/
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisałaś komentarz raz, Paollino nie podjęła dyskusji i miała do tego prawo, kolejny komentarz jest zbędny moim zdaniem. W każdym związku są zgrzyty i problemy - gdyby ich istnienie miało przekreślać możliwość budowania wspólnej przyszłości to mało która z zaręczonych byłaby zaręczona w tej chwili. Z resztą od stwierdzenia "chciałabym zaręczyn" do buczenia TŻtowi o ślubie droga jest długa, daleka i kamienista.
|
|
|
|
|
#4155 |
|
Konto usunięte
|
No nie powiem... zrobiło mi się co najmniej smutno, kiedy przeczytałam "co robisz na tym wątku"...
Tak jak napisała Antii- nie siedzę TŻowi nad uchem, a to, że Wam piszę? Myślałam że po to jest ten wątek... Co do szybkich oświadczyn... Cóż, babcia po 3 mies. znajomości wyszła za dziadka, mama za tatę - po roku... A kuzynka za swojego faceta - po 10 latach "chodzenia". Teraz po 1,5 roku małżeństwa są w trakcie sprawy rozwodowej. Nie wiem czy zabrania się kochać? Czy jest jakaś granica, jaki czas trzeba coś budować by było stałe i by można było legalnie napisać że marzy się o ślubie? nie sądziłam że słowa na jakimś wątku potrafią wzbudzić łzy, ale teraz mam je w gardle...
|
|
|
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idąc Twoim tokiem myślenia wszystkie zaręczone i mężatki też powinny zniknąć z tego wątku
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na podstawie tych kilku nieporozumień o których pisała Paollino nie wiem nadal jak to u nich wygląda na codzień i nie mam zamiaru ich oceniać. To,że ktoś udziela się na wątku "pragnę zaręczyn" nie oznacza koniecznie,że tak na serio chce tych zaręczyn TERAZ.Normalne jest,że jeśli spotka się właściwego człowieka to rozważa się współną przyszłość. Niech dziewczyna spokojnie pisze sobie z nami, niech cieszy się z naszego szczęścia i czeka na swoje- a my na pewno będziemy cieszyć się razem z nią. |
|
|
|
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież o ślubie, zaręczynach można marzyć nawet nie będąc z nikim czy mając 14 lat.
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze chciałam napisać,że za pierwszym razem jak to napisałaś zauważyłam,że wszystkie dziewczyny to olały.
Natomiast przytaczanie tych słów po raz kolejny jest baaardzo dokuczliwe... |
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
#4162 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uściślając chodziło mi, że udziela się w roli: zazdroszczącej zaręczonym.
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry ale mnie głowa boli,nie mogłam spać w nocy
|
|
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każda z nas ma prawo w każdym wieku, czy to z facetem, czy nie u boku swego zazdrościć zaręczonym
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4167 |
|
Raczkowanie
|
Nie no z mojej strony EOT. Nie miałam złych zamiarów, chciałam jej tylko zwrócic uwagę na coś istotnego moim zdaniem, nie zrobiłam tego złośliwie a zostałam zjechana.
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
Bo sama zjechałaś inną dziewczyne, która jak sama napisała poczuła się urażona tym co jej napisałaś.
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
sinsitiv, może nie zrobiłaś tego złosliwie, ale napisałaś tak, że miało to chamski wydźwięk.
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
A jakbyś była taka dobra to byś jej napisała pw, doradzając co może zrobić w sprawie swoich małych klopotów w związku, a nie 2. raz wyciągała temat, bo za 1. razem, żadna z nas nie zareagowała. A gwarantuję Ci, że zauważyłyśmy Twój post.
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.

No i jaki duży brylanciorJ
Tylko coś czuję, że będę chora:/

przynajmniej ja tak tego nie odbieram 
), podczas których widziałabym TO w oczach lubego, usłyszałabym TO w jego głosie. nieważne, czy w środku nocy po powrocie z pracy, czy podczas rejsu po morzu Czerwonym
widać tydzień przerwy to dla mnie za dużo 

Spadówa?
Miałam niepokojący sen i obudziłam się ze złymi przeczuciami...

Narzeta nie ma, wraca dopiero o 15 i już zapowiedział, że nietrzeźwy wróci
no takiego to tylko bić i patrzeć czy równo puchnie...już mu zapowiedziałam, żeby uważał bo z wałkiem będę czekać

ale mnie głowa boli,nie mogłam spać w nocy