|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
mam nadzieję że już lepiej się czujesz ![]() a i gratki my zaczęliśmy 36 tc Cytat:
![]() Cytat:
Ishka 3majcie się dzielnie nooo ! nie nadrobiłam was, bo kurczę ! wczoraj jak z tżtem pojechaliśmy po meble o 12 to wróciliśmy o 22 ! Padłam na pyszczek :/ dzień pełen wrażeń. Obeszliśmy wszystkie meblowe, nic mnie nie zachwyciło, jeszcze bolał mnie brzusio jak na okres!! ![]() no i na sam koniec poszliśmy do IKEA. Tam mi się spodobała meblościanka, no to bierzemy, (jak się zastanawiałam którą dokładnie wybrać Pani podeszła do mnie i się zapytała czy chce wypełnić ankietę o pościelach, i tym właśnie sposobem dostałam bon na 60 zł do wydania w ikea ) stwierdziliśmy że weźmiemy na raty, bo będzie nam łatwiej, więc w ikea trzeba iść, zebrać wszystko, potem iść do punktu gdzie przyznają kredyt na określoną kwotę, wypełniać wnioski itd. No i co ? I wniosek tżta został odrzucony bo nie ma historii kredytowej , chociaż w BIKu jest czysty, ma umowę na czas nieokreślony to dupa ! tak się zdenerwowałam, godzina prawie 18, pojechaliśmy po tżta mamę, ona nam wzięła no na całe szczęście jej przyznali, ona tam już spłaca jakieś kredyty, potem były problemy przy kasie, potem z zapakowaniem wszystkiego do samochodu. No ale suma sumarum wracamy i co ? W połowie drogi zabrakło nam benzyny dzień masakra ! Ale mam w końcu upragnione mebelki Irsin śliczny brzuś ! naprawde zgrabiutka jesteś ![]() Lisek jaki mały ja mam z 2 razy większy niż Ty
|
|||
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Pelnia, to nie ja pisałam o tej czekoladzie zaraz po porodzie
Ja będę szczególnie uważać na to co jem po porodzie, głównie ze względu na siebie - nie wiem, jak po cesarce uda mi się wypróżnić ![]() Niebieskaa, ,mnie Rodzice przywieźli wczoraj torbę, więc też pewnie pod koniec tego tygodnia się spakuję. Muszę tylko, po rozmowie z ginem, zadzwonić do szpitala, na który w końcu się zdecyduję i zapytać, co do nich trzeba wziąć...
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-10-17 o 08:50 |
|
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
DZień dobry dziewczynki !!
Wstałam dopiero co A spałam dzisiaj jak zabita Jak nie ma ze mną tż to Olek spi tak spokojnie, a jak tż tuli sie do mnie to dziwnym trafem w stępuje w niego diabełek ![]() _paulinka a mi się wydaje taki wielki I tak już zaczyna mi przeszkadzać. Jeszcze dzisiaj stopy mam jak balony ![]() Gratuluję rozpoczętego 36 tc Widze,że miałaś wczoraj dzień pełen atrakcji Kretencja ja miałam już spakować się po powrocie ze szpitala i nadal tego nie zrobiłam dzisiaj juz to uczynię Jakoś tak ciężko mi wpakować to wszystko razem ![]() Niebieskaa ja na szczęście jeszcze mieszczę się w spodnie. Chyba bym zwariowała jakbym musiała na sam koniec kupić specjalnie spodnie ciążowe.Mam nadzieję,że wytrzymam ![]()
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podejrzewam, że się do tej torby nie zmieszczę
No ale spróbujemy A ja wczoraj pierwszy raz miałam większą wpadkę z siarą. Do tej pory były to mikroskopijne kropeczki na staniku od czasu do czasu. Wczoraj przy koledze, który przyjechał zanocować zdjęłam sweter, patrzę, a ja mam plamę o średnicy 1 cm na t-shircie, przesiąkniętą aż od stanika Cóż, poród coraz bliżej
|
#2495 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Ja wczoraj też miałam dosyć zajęty dzień. Rodzice obchodzili 30. rocznicę ślubu, więc małe przyjęcie się odbyło. ![]() Ale usłyszałam komplementów, że "ślicznie wyglądam" i od starszych cioć (bardzo zdziwionych) "wcale nie jesteś gruba?!". ![]() Dziś całkowicie leniuchowa niedziela. Cytat:
![]() Cytat:
Oj ten baby blues - czasami mam wrażenie, że bardziej mnie przeraża niż sam poród. |
||
|
|
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny brzuszki zgrabne ![]() pełnia, no bardzo mi chodzilo o to czy w ogole sode mozna pic, bo ona jednak mocno gazowana, a ja gazowanego w sumie nie lubie ale jak musze zmienic smak to nawet bąbelki mnie nie wstrzymują ![]() a co do lidla, to do mnie gazetki nie przychodzą Jej znow nie spie od 4, w nocy budzilam sie równiutko co 2h na siku.. Mała zamiast spac to sie wiercila, no a teraz spi ![]() Mnie dzis sprzatanie czeka i ogarniecie pokoju bo znow jakis syf jest Dobrze, ze pogoda ladna
|
|
#2497 |
|
Rozeznanie
|
A ja jestem przerażona ginka podejrzewa u mnie
cholestaze ciążową.jutro jade na babania tak okropnie sie boje.
|
|
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
CZeść Dziewczyny!
Ja tylko na chwilkę. Wczoraj byłam u gina i szyjka krótka Ale zamknięta. W środę mam wyczekane USG u super doktorka, u którego miałam połówkowe i na pewno obejrzy młodego z każdej strony. A w czwartek okulistę więc proszę o kciuki. Wczoraj miałam jakiś atak hormonów. Czułam się wściekła w środku, jakaś rozdygotana i do tego płakać mi się chciało i krzyczeć. Wypiłam końską melisę(trzy torebki na raz) i usnęłam bo miałam siebie dość. TŻ schodził mi z drogi jak mógł. Ciasto mi do tego nie wyszło i ogólnie mogłam zabić ![]() Dziś póki co trochę lepiej. Wczoraj byliśmy oglądać mebelki w black red white i rany jakie ceny wypoczynków. Takie co nam się podobały-proste, kanciaste, ale wygodne około 10 tyć Za to znaleźliśmy fajny i tani stół z krzesłami i fajne i tanie oświetlenie. Mam pytanie bo może któraś wie-mamy ładne fotki z UK, USA i Krety. Ile by kosztowało obrobienie ich, powiększenie do rozmiarów dużego obrazu i oprawienie w antyramę? macie jakś orientacje? ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
Bartuś 23.12.2010 Aniołek 01.08.2011... Hubert 21.11.2012 „Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła” Edytowane przez EdziaO Czas edycji: 2010-10-17 o 10:21 |
|
|
|
|
#2499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edzia, meble w BRW sa strasznie drogie. Wlasnie w tym sklepie byly tez meble ktore kupilismy przez neta i zaoszczedzilismy 1000zl okolo na nich. Niestety ale w BRW placi sie za nazwę sklepu chyba
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do mebli to mój tż zrobił projekt na podstawie mebli z BRW i zrobiliśmy na zamówienie. Wyszło nas o wiele taniej a i mamy dokładnie takie wymiary jakie nas interesowały. My w ogóle mamy wszystkie meble w domu z tego samego materiału, koloru i stylu dzięki temu możemy je przestawiać jak klocki i wszystko do siebie pasuje. Teraz kiedy będzie dzidziuś i trzeba było zrobić przemeblowanie doskonale się to sprawdziło. A tak poza tym to mój iloraz inteligencji w dniu dzisiejszym uległ znacznemu obniżeniu. Dzisiaj rano zapomniałam, że przed wyjściem z domu zaaplikowałam sobie Lactovaginal i pojechaliśmy z mężem na targowisko w poszukiwaniu ciepłych swetrów i jakoś tak nagle zrobiło mi się znacznie wilgotno w majtkach. Oczywiście zapomniałam o tym i zapomniałam założyć wkładkę higieniczną i spanikowałam jak mi coś zaczęło cieknąć po nodze. Przypomniało mi sie dopiero w domu w ubikacji jak sprawdzałam co mi tam cieknie Potem włączyłam pralkę z naszymi nowymi zakupami i nie odkręciłam wody, myślałam, że mi pralka wykorkuje... ciekawe co mnie jeszcze dzisiaj czeka
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
irsin, lisek piekne brzuszki
ale za to juz michałek jest z nami ![]() ishka biedactwo odpoczywaj ile mozesz, mam nadzieje ze szybko dojdziesz do siebie kolki - po kolkach ani śladu już, sab simplex jest super, michalek znowu zadowolony ![]() dzisiaj jedziemy z malym prababcie odwiedzic i zaprosic na chrzest |
|
|
|
#2504 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was kochanie kobietki
Troche mnie nie było ale wszystkie pewnie wiecie z jakiego powodu ![]() Trafiliśmy do szpitala w piątek i niestety juz musieliśmy zostać z powodu tego ciśnienia i obrzękow...juz mnie tam brało te lezenie i zadnych wiadomośći ze strony lekarzy...wkońcu nadszedł wtorek 12.10 wkurzyłam sie i powiedziałam na rannym obchodzie że bardzo źle sie czuje z dnia na dzień coraz gorzej do tego zaczęły mi dziwnie siniec cale nogi...lekarz sie wystraszył i kazał wziąść na badanie ginekologiczne...zaraz po badaniu sie okazało że w każdej chwili może sie zacząć akcja porodowa jak to lekarz wtedy powiedział..."robimy badanie krzepliwośći natychmiast bo tu Pani na jednym włosku jest i w każdej chwili może sie posypać..." ja w szoku nie rozumiałam co gada do tych lekarzy cesarka była planowana na nastepny dzień na 15:00...ale koło 18:00 przyszedł inny lekarz (bardzo fajny jak sie okazało pózniej )i ni z tąd ni z owąd powiedział że zostane mamą jeszcze dziś o 19:00 mi zrobiło sie słabo z tego szoku hehe no ale zanim mnie przygotowali do tej cesarki to Tomuś przyszedł na świat dopiero o 20:35 (3 razy mi wbijali wenflon bo kropłowy nie leciały tak jak miały i dlatego takie opoznienie)No i tak o to zostałam mamą ![]() Rana dokucza no i wiadomo ciężko z nia cokolwiek zrobic eh ale myśle że z czasem bedzie coraz lepiej ![]() Wczoraj jak przyszliśmy do domu to miałam jakieś załamanie nerwowe...ale wieczorem wykąpałam sie wymasowałam te twarde cycuchy pod cieplym prysznicem siedlismy sobie z moim mężem no i postanowiłam sprobować przystawić małego do piersi udało sie cos tam zaczeło z jednej leciec tylko mam problem bo musze z tymi nakładkami sylikonowymi bo niestety moje sutki sie chowają są za małe i mały nie ma jak złapać ![]() Także dziś jest troche lepiej. Mały nawet grzeczny bo je i śpi także nie ma tak źle ale zobaczymy czy to sie zmieni ![]() ![]() Wiecej fotek wstawie jak je pomniejsze...teraz to wkleje jedno dzisiejsze zrobione moim ledwo zipiącym telefonem takze wybaczcie za jakość On taki papuśny jedynie na twarzy bo reszte to ma drobniutkie heh ![]() Pozdrawiam wszystkie dziewczyny
|
#2505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez sie chyba baby blues bardziej boje niz porodu. Wiem, ze mnie dopadnie. Zreszta widzialam swoja reakcje w szpitalu, ktory dziala na mnie deprymujaco, wiec juz troche wiem co mnie czeka.
|
|
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
Ishka Twoj naly to jak profesor miny robi ihihihi
![]() trzymam jciuki za cycuszki i zebys szybko doszla do siebie
|
|
|
|
#2507 |
|
Zadomowienie
|
Kootek mam pytanko
czym Ty przemywałaś ranę po cesarce?Bo mi lekarz mówił że np czymś na bazie spirytusu nie można to juz nie mam pojecia czym mozna ![]() Z góry dzieki za odpowiedz
|
#2508 |
|
Wtajemniczenie
|
Ishka, nawet nie wiesz jak ci zazdroszcze, ze u ciebie juz po wszystkim
|
|
|
|
#2509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mały jest cudowny i fajnie, że karmisz piersią! Powiedz, w którym szpitalu w końcu rodziłaś? Ja już się nie mogę doczekać! Odliczam każdy dzień a ten ostatni miesiąc zdaje się ciągnąć niemiłosiernie.
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
Ishka
![]() Dobrze, ze lekarz zadecydowal o tej cesarce Mam nadzieje, ze i psychicznie i fizycznie dasz szybko radę ![]() No a mały faktycznie robi miny profesora ![]() Jaaaaaa dzis zaczynam 36 TC
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
Ishka octeniseptem mozna chyba przemywac rane
|
|
|
|
#2512 |
|
Rozeznanie
|
hejka u mnie wczoraj byli goscie. Dzis niediela yupi!!!
Ishka fajnie ze juz po. Dobijamy do 90 strony . Ciekawe kto teraz. U mnie stwierdzili wczoraj ze mam wysoko brzuch znajomi czyli jeszcze zobaczymy kto nastepny????? ja kupiłam octanisept w sprayu
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-10-17 o 12:04 |
|
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
ishka pod prysznicem przemywalam szarym mydlem i fajnie sie goił, no oprocz tego kawałka co zaczeło mi ropiec p o 2 tygodniach, to ropiejace przemywalam woda utleniona na zmiane z octeniseptem, ale jesli nic sie nie dzieje to tylko mydlo szare i bedzie ok
i duzo wietrzyc rane, to szybko sie zagoi,a i na pocieszenie napisze ze u mnie najgorszy byl 1 tydzien po cc pozniej rozchodzilam i bylo juz coraz lepiej wiec niedługo bedziesz śmigac jak dawniej ![]() a mały świetny ![]() jesli bedziesz miala jeszcze problemy z cycorkami to polecam prysznic cieply a pozniej oklad z lisci kapusty, na drugi dzien po bólu Edytowane przez kootekk Czas edycji: 2010-10-17 o 12:22 |
|
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
Nam też na SR mówili, że octenisept się nadaje, i do rany i do pępuszka dziecka
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ochote na babke kakaowa lub marmurkowa z lidla i pizze domową
Pizze chyba pozniej zrobie bo mam wszystko, procz drozdzy.piekna pogoda
|
#2516 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
-------------------------- Ja powoli przywykam do myśli że nie ma wyjścia ![]() za dwa tygodnie wizyta u mojego gina bo narazie badali mnie inni lekarze zapytam czy mogę chodzić po mieszkaniu albo siedzieć przed kompem a do tej pory zaciskam nogi i chodzę tak powolutku że aż to śmieszne
|
|
|
|
|
#2517 |
|
Rozeznanie
|
Ja sama dokładnie nie wiem ginka nic nie
chciała mówic bo to narazie tylko podwejrzenia to po co mnie stresować. ![]() ale wiem,że to jest niebezpieczne dla małego boje się jak diabli. z objawów to mam nogi popuchniete jak bańki ze trzy czerwone krostki na brzuchu swędzące i tyle.no niby ma jeszcze swędzieć ale teraz to juz nie wiem czy mnie naprawdę swedzi czy ze strachu. jutro z rana na badanie po południu pewnie będzie wynik ciekawe co jeśli się potwierdzi?
|
|
|
|
#2518 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2519 |
|
Wtajemniczenie
|
Do osob grajacych na farmeramie.Jak mam zdobyc owoce brzoskwini czy kasztana, jezeli mam jeszcze za maly poziom by kupic drzewa?Bo mam takie zlecienie i nie wiem, jak zdobyc owoce
|
|
|
|
#2520 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pewnie dzisiaj będzie "zabawa" z montowaniem, ale potem będzie efekt Powodzenia i odpoczywaj dzisiaj po wczorajszym dniu.Cytat:
heheh ja swoją torbę do szpitala nazwałam "wielbłądem", jest taaaaaka wielkaCytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

do tego gardlo, katar, bol glowy jakby zatoki-jeszcze troche trzyma, musiałam brac apap
mam nadzieję że już lepiej się czujesz
my zaczęliśmy 36 tc
A teraz spadam do pracy.. jeszcze tyko 20x muszę się tam pofatygować. sialalala

, chociaż w BIKu jest czysty, ma umowę na czas nieokreślony to dupa ! tak się zdenerwowałam, godzina prawie 18, pojechaliśmy po tżta mamę, ona nam wzięła no na całe szczęście jej przyznali, ona tam już spłaca jakieś kredyty, potem były problemy przy kasie, potem z zapakowaniem wszystkiego do samochodu. No ale suma sumarum wracamy i co ? W połowie drogi zabrakło nam benzyny 

klask i:

Ale zamknięta. W środę mam wyczekane USG u super doktorka, u którego miałam połówkowe i na pewno obejrzy młodego z każdej strony. A w czwartek okulistę więc proszę o kciuki.