|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Jeszcze mam pytanie, pilne:
Basia nie moze zasnac; wybudza sie ze 4 albo wiecej razy i trudnosci w zasnieciu ma, ida jej zabki, i to kilka (naszyjnik moze dziala, bo bylo lepiej, ale moze niezbyt mocno ; no i to musi bolec, bo ze 3 zeby przynajmniej)Dostalam dla niej czopki z paracetamolem, dla niemowlat. Tutaj tak daja? Dac jej??? Bo raz ze ja wymeczona, ale jej mi szkoda strasznie, tak zalosnie placze... |
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
u nas daja czopki glicerynowe dla dzieci, są malusie, i w zupelności starczy.
Ale na dłuższą metę, wprowadź jabłka, lub inne owoce, albo sok owocowy. U mojego jak ma problem to daje jabłka+suszona śliwka chyba gerberka, dziala już po kilku godzinach, u nas chyba po 3 . Się pochwalę sprzedalam wózek a co najlepsze to od kwietnia do teraz go używałam, a stratna będę tylko 300 zł
|
|
#3663 |
|
Rozeznanie
|
madzia, ale ten paracetamol w czopkach to na zabki, bo cierpi... Dawac?
sprobuje jeszcze raz z jablkiem niedlugo; a sliweczek u nas nie widzialam Edytowane przez cigi Czas edycji: 2010-10-17 o 19:59 |
|
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam że ten czopek to na kupę. no to pięknie ja czytałam, inormacje mieszam, pewnie przez kiepską nockę.Ja mojemu raz dawalam Nurofen on jest przeciwgorączkowo-przeciwbólowy, i nie marudził, więc pomogło, ale od tamtej pory dalej zębów nie ma, tylko żelem na noc smaruję dziąsła.
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jest Gerber suszona śliwka - działa w 100%, dużo lepiej i szybciej niż jabłuszko.
|
#3666 |
|
Rozeznanie
|
no chyba jej dam dzis, moze pospi
u nas gerbera nie ma (to polski?) sliwy nie widzialam... zmykam myc ropuszke;
|
|
|
|
#3667 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY BARDZO DZIĘKUJĘ ZA ŻYCZENIA
![]() Cytat:
Cytat:
A co do owoców wzdymających to ja myslę że gruszka jest bardziej wzdymająca i ciężka niż na przykład brzoskwinie Anakazar za postepyPop to widzę miło spędziliście niedzielę Cytat:
Cytat:
, jak bym ja tyle ważyła to by sie wszyscy pytali czy chora nie jestem![]() Cytat:
![]() Ja jetem rygorystyczna jeśli o to chodzi nic zero ani w ciąży ani podczas karmienia Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3668 |
|
Wtajemniczenie
|
Dusiaczka ja się nie chcę odchudzac dopiero się namęczyłąm żeby trochę przytyc ale jak bym tyła teraz w takim tempie 2tyg 3kg to niedługo bym musiała się dołączyc do diety dziewczyn
![]() żle mnie zrozumiałyście ja nie chcę się odchudzac broń boże,tylko muszę już zaprzestac na siłę tyc bo mi w nawyk wejdzie hehe dzięki za info o kombinezonach mam tą firmę tu na Nawrot więc sobie zajrzę. Cigi właśnie ta suszona śliwka w słoiczkach jest a Danielek jeszcze czasami nawet w trakcie robił jak dawałam ze słoiczka jabłuszko ze slodką marchewką chyba bobovity to jest. A tego czopka możesz dac jak się tak męczy-może połowę-ja też mam nurofen w syropie. Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-10-17 o 20:29 |
|
|
|
#3669 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ktoś pisał o szczeniaczku ja go nie kupie napewno SZymek miał doniego stosunek zlewczy Ola też narazie ma taki sam a dwa ze tej zabawki nie da się wyprać jak dziecko wybrudzi to się bedzie syfem bawić . Ale wiem że niektóre dzieciaki za tym szaleją .
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
Ten artykuł o alkoholu jest o prawdziwym piciu. Jakbyśmy się miały nawalić i karmić.
Ja planuję pójść na alkoholową imprezę w grudniu i następnego dnia cały czas na odciągniętym, odmrożonym lecieć. Ale jednak zmienia się kobieca psychika... jak o tym sobie myślę, to coraz częściej dochodzę do wniosku, że może nie warto.
|
#3671 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkie mamusie
kurde jestem troszke zalatana ostatnio i nie mam czasu Was nawet czytać. ale juz od wtorku bedzie lużniej. u nas ok. mała rośnie, zaczęła sama siadać a za tydzień skończymy 6 m-cy. mój tz ciąggle w pracy. nawet dzisiaj. we wtorek moja mama ma operacje i trzymajcie kciuki mam nadzieje ze u Was ok. juz nieługo bede zjawiać sie cześciej. ![]() a tutaj kilka fotek mojej rozrabiary |
|
|
|
#3672 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Libra 100 LAT!! u nas gruszki są ok, a po brzoskwiniach mała marudzi, więc to chyba zależy indywidualnie od dziecka ![]() i tez nie kumam jak po drinku po 3 godzinach można karmić, jak mnie po 3 godzinach to faza puszcza ![]() tylkooliwka zapisałam się na to szkolenie ![]() ja wczoraj pierwszy raz od niepamiętnych czasów wyszłam wieczorkiem, mała została z babcią, tz we wrocku w szkole, a ja na piwko z koleżankami. Wypiłam nawet 2 i się trzymałam na nogach ![]() wróciłam do domu po 1, a Amelka chyba się mściła na mnie, bo o 3.15 zaczęła się bawić mną, tzn najpierw waliła mnie po twarzy, potem jak sie odwróciłam do niej placami to ciągnęła mnie za włosy udało mi się uśpić ja ok 4 i o 5.40 zadzwonił mi budzik, bo był nie wyłączony tragedia normalnie, padam na twarz ![]() no i Amelka za dwie godzinki skończy 7 miesięcy, jak ten czas leci
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
ice woman
za mame. Mój tata ma w grudniu już 9 operacje, ale jakoś do tego nie można się przyzwyczaić.Wózek się pierze, mam nadzieję że nic w trakcie prania się nie zepsuje, bo już sprzedany ![]() To za pare dni będę miała x-landera xv. Ale nie wiem jaki kolor wziąść, bo niebieskiego już nie chcę bo ten niebieski, to chyba szary będzię. Ale jak jakieś opinie i sugestie co do koloru to chętnie wysłucham http://allegro.onet.pl/xv-x-lander-2...260468792.html
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Ania i Minka dzięki
I dla Amelki za 7 miesięcyCytat:
za siadanie No i trzymam kciuki za operację mamy , będzie ok. |
|
|
|
|
#3675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uważam że warto pamiętam jak przy Szymku jak miał 5 miechów wybrałyśmy sie z laskami o to : http://www.sheesha.pl/ 4 karmiły cycem jadna ja butlą . wszystkie potem karmiły modyfikowanym następnego dnia , Ululałyśmy się nieźle wydałysmy kupe siana na wóde .. he he i było warto . czasami taka odskocznia jest potrzebna ![]() o sobie też potrzebna czasem pomysleć a nie być tylko mama . zreszta przy Szymku jak mieszkałam w wawie to często się gdzies wypuszczałam a to do kina a to na zakupy . teraz z tej wsi cieżko się wyrwac no i Ola sama nie zostanie . a Chętnie bym polazła do jakiegoś klubu na dobrego drinasa i jakieś jedzonko .. eeh już mi ślina cieknie he he ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Robiłąm chłopakom pizze meksykańską z lidla , myslałam że mnie skręci ale nic ani kawaląteczka nie spróbowałam dodam że od 2 dni znowu zastój wagowy
ale ponoć przez pierwszych 21 dni to najwięcej wody schodzi a dopiero później tłuszcz i idzie wolniej muszę wytrzymać.A mój Miko waży 10kg i 200g nie wiem czy to dużo czy mało ale wydaje mi się że ok. jak na 8 miesięcy. |
|
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda że taki mały wybór. Czerwonego nie biorę, bo on taki bordowy wychodzi.
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe jak ten szary na żywo wyglada
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
chyba się przejadę do sklepu i obejrze, bo jak to ten kolor co x-landery mają folie, no to jakoś mnie nie przekonuje. Nie miał człowiek problemu to wózek zmienia.
|
|
#3680 | |
|
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny; dalam jej tego czopka, calego, bo one przewidziane dla maluchow i do ich wagi odpowiednio, to wole dac odpowiednia dawke, niz zeby dac na marne, bo nie pomoze. No zobaczymy. Tylko obawiam sie, ze moze kupke zrobic w nocy, bo to czopek zawsze (choc juz dzis jej wywleklam spory ten kawalek kupy
), a ja w nocy nieprzytomna, bede musiala wachac ![]() Bede musiala tych sliwek poszukac... anakazar no brawka dla corci; Fajniusio; cieszy to mamusie, nie? Takie postepy; Moja pelza od jakiegos czasu, ale daleko sie tak nie przemieszcza Natomiast dzis, a moze wczoraj, zaczela na wyciagnietych raczkach, podciagac kolanka, czyli przyjmuje pozycje do raczkowania; Cytat:
W sumie iles tam alkoholu (piwa) mozna wypic i jezdzic, ale, przeciez i tak sa promile i tak; A my dzisiaj kupilismy taki chodnik deszczulkowy do kuchnio-salono-pokoju dziennego. Chociaz tak, jakby sie przemiescila, bedzie chroniona przed zimnem podlogi. I jeszcze, chwale sie, mamy maszyne do gotowania na parze (nie wiem jak sie to zowie) i jestem strasznie zadowolona. Wyprobowalismy ja dzisiaj, wrzucilam pelno warzyw, jajka, wszystko sie ugotowalo w 20 minut. A tak to 4 gary na gazie staly. To tak sie bardziej oplaca, bo wszystko za jednym zamachem. Tylko u nas energia droga nie jest. Zrobilam nam obiad i jedzonko dla Basi w jednym. I dobre to, dorobilam sosik, (a Libra, nie slono da sie jesc, ja mam taka ksiazke wegetarianska i bez soli w ogole); mniam Takze strasznie zadowolona jestem i polecam; |
|
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!!!!
Niestety ja intensywnie spędzam każda chwile . nie napiszę wolna chwile bo jej nie mam... od zeszłego tyg mam w sob/niedz zjazdy czyli co tydzien.. tak ułozyli w listop tez tylko 1 weekend wolny a tak 3 zjazdy beda.. zyje pełna para a czasami to mi brak tchu i czasu aby spojrzec w lustro... ALE NIE ŻAŁUJE.. chodź musze szybko sie przestawic i wygospodarowac czas na nauke bo mam juz sporo do naskrobania z psychologi i filozofii. Widze był temat pieluszek wielorazowych... My od poczatku sierpnia uzyklismy może z 8 pampersów i to w sumie mój tomek tylko... ale teraz juz umie składac musliny i tetry ogarbia pomału jakie wkłady do jakich otulaczy itp. musi bo mnie w weekendy nie ma a o z michasia siedzi. Polecam!!1 Mam niesamowita frajde z pieluchowania wielorazowego.... I wcale sie tetry nie prasuje bo zmniejsza sie jej chłonność... Aixa mała wygladała cudnie!!! Baobabek mója tez bezzębna! jestem dopiero na hmmmmmmm 108 stronie....
|
|
#3682 |
|
Rozeznanie
|
A wlasnie madziwnia mi przypomniala: aniap to wkladaj malutkiej na to odpazenie pieluchy wielorazowe, pisalas, ze masz (pewnie juz na to wpadlas). Moja ma zawsze ladna pupcie
|
|
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cigi - juz dawno na to wpadłam
|
|
#3684 | |
|
Rozeznanie
|
ice woman ja tez trzymam kciuki
Cytat:
![]() ostatnio tez nie dosypialam, mam nadzieje, ze dzis lepiej bedzie A moj tz mnie dzis niebotycznie zaskoczyl. Zdarzylo mu sie to chyba pierwszy raz odkad jestesmy razem, ze wolnego dnia podniosl sie przede mna, dal mi pospac (bo noc spedzilam na usypianiu Basi) i zajmowal sie maluchem. Nawet mi ukroil chleb i zrobil herbate Wczoraj mielismy "rozmowe " ![]() AAleee......doceniam:cool : ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- tak myslalam... ![]() ![]()
Edytowane przez cigi Czas edycji: 2010-10-17 o 22:34 |
|
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jesli chodzi o ten alkohol... to juz madzia przytoczyła siwtny artykuł... a bardziej chodzi mi teraz o takie wprowadzanie w błąd inne mamusie toz to niektóre moga mioec potem starszne wyrzuty a wcale nie powinny. Znowu przytocze czesto powtarzane słowa u nas.. nie dajmy sie zwariować... Ja równiez wypijam czasami pół piwka a wczoraj całe wypiłam jedno na zabawie a karmie nie szybciej niz 4 godziny. Natomiast po grubo zakrapianej imprezie jaką miałam na panienskim w lipcu oj działo sie ... nie karmiłam cały dzien tylko scuagałam i wylewałam. z taka rznica że po tej imprezie juz wiecej sie nie spiłam i nie spije póki karmie a nawet jak skoncze to juz tak sie nie załatwie . POWÓD .. CIEZKO ZAJMOWAC SIE DZIECKIEM A NA DRUGO DZIEN.. NO KAC I ZMECZENIE JEST potworne... Któras przytoczyła na czerwono że jak to wypic mozna i karmić po 3 godz, a jechac nie... 1. tu chodzi o to że wypic drinka czy piwo czy wino a nie ZACHLAQC PAŁĘ!!!! bo po piwie po 3 godz. sladu nie ma po alkoholu... Oj dziewczyny ... strasznie zxagłebiacie sie a oczywiste sparwy jakby schodza na dalszy plan.. nikt po mega piciu po 3 godz. nie bedzie karmił a tym bardziej jechał. to tyle w tym temacie.. czytam dalej ale juz mi zimno w stópki i chyba ide spac. bpo od rana mam malowanie w mamy kuchni " powiedziała że na ciuszek zarobie" hehehhe wkoncu tez dziecko jeszcze jestem nie???
|
|
|
#3686 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klaski:---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- cigi tu jest o uzywkach, http://www.nursing.com.pl/ArchiwumMa...iersia_75.html ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz u nas jest : od rana do 12 cyc na zadanie 12-13 obiadek albo zupka albo inny słoiczek z drugim daniem ale tylko pół lub 3/4 cyc cyc ok 15-16 deserek owocowy tez ze słioiczka cyc po kapieli cyc i spi do 3-4 cyc i na nowo.. Ale tak tylko wtrące bo ja sie nie znam ale z tego co posioadam w głowie wiem że podstawa diety dziecka to nadal mleko... a u ciebie go nie ma znczy jest ale od 10 do 18 masz spora przerwę a sam obiadek i deserek to hcyba za mało jak na tyle godzin jas bym wrzuciła troszke mleczka.. a przypomniało mi sie.. moja znajoma chcąc dobrze wpływac na rozój dziecka podaje 3 letniej córce mleko Bebilon ten chyba 4?? ten ostatni do 4 roku zycia co jest... i stąd moje pytanie? JAK MOZNA podac dziecku mleko inaczej niz z butli i czy np. jak bedzie starsz ai raz dziennie bedzie piła mleko to może to źle wpływac na zabki? a moze wtedy smoczek z duza dziurka coby dl;ugo nie ssała? bo ja tez bym chciała dłużej mleko modifikowane podawac jak juz odstawie od piersi BO JA Z TYM TYLKO PIERSIOWYCH.. nadal.... a no na przerwach na uczelni zamaist odpoczywaC NA POWIETRZU LUB CHODZIC I KOSCI PROSTOWAC TO SIEDZE W wC I MLEKO ŚCIAGAM POTEM W DOMKU MROŻE I MAMY ZAPAS NA KOLEJNY TYDZIEN.. I MISIA JEST NON STOP NA MOIM MLEKU + CZASAMI BUTLA ( przepraszam Caps sie włączył) z mleka modyfikowanego jak juz mojego brakuje. męczace ale uparta i do roku chce na cycku ja miec1---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- ni wpadła i sie madruje... nie to nie tak.. mam silna potrzebe dyskusji o dzieciach z wami i pisze na tematy któe akurat mnie zaintrygowały mam nadzieje że zostane dobrze zrozumiana bo tu ostatnio czytam... gorąco bywało z tego powodu... Ja codziennie mysle co na forum i walczyłam i walcze ze soba aby nie włączac kompa i nie siadac bo w dobie ciagłego remontu i kurzu w domu i uczelni itd... nie wyrabiałabym sie osz!!! buziaki dla wszystkich ja ide lulu... oj jak mi dobrze bo wizażowa potrzebe cześciowo zaspokoiłam.
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam, dotrwałam do samego końca
Spóźnione ale szczere życzonka dla Oliwki i Linijki A dzisiaj dla Amelki ![]() Kubuś dziękuję za życzenia ![]() Z TŻ'tem także dziękujemy za życzenia Wszystkie dzieciaczki są śliczne Widzę, że niektóre to już wstają , ładnie siedzą czy raczkują lub pełzają U nas Kubuś coś tam próbuje ale bardziej turlając się przemieszcza się po podłodze. Pupę ciągle podnosi więc może już niedługo zacznie raczkować ![]() Kingusia, witaj Megi - Daj szansę tż'towi, po jego geście widać że mu zależy na Tobie Libra - gratuluję zrzucenia tylu kg Już niedługo do Was dołączę Mam prośbę, czy mogłybyście wkleić 4 tydzień diety bo oczywiście nie skopiowałam ![]() Mysia - gratulujemy ząbków ![]() pl_madzia - myślałam że tylko mój ma jakieś ciągoty do pończoch, a to widzę dość powszechne u facetów Sidorcia - super że ząbek wyszedł ![]() Libra - sto lat sto lat kingusia - mam nadzieje że z pieskiem będzie wszystko w porządku ![]() Minka, no ba, a Ty myslałaś ze tak sobie możesz pójść i się napić Amelce się to nie spodobało i użyła swoich rączek w okazywaniu tych uczuć Co do alkoholu to i tak nie karmiłam dzisiaj. Wiem że tak małe ilości alkoholu to szybko wyparowują z krwi i tym samym z pokarmu (tak spokojnie do 4-5h) ale wolałam się upewnić. A karmię piersią tylko rano i o 16Zamiast tego dostał butlę. Mały się najadł i był szczęśliwy. W sumie i tak ostatnio odrzuca pierś więc już nie dlugo całkowicie przejdzie na butlę ![]() Wyrzutów sumienia nie miałam, bo stwierdziłam że po 1 czy 2 lampkach nic się strasznego nie stanie, po prostu później nie karmię. Tak jak dziewczyny pisały, nam też się trochę od życia należy (oczywiście nie mówię tutaj o ekstremalnych przypadkach ale o takim normalnym funkcjonowaniu).
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia - normalnie się mleko podaje z kubka przez słomkę z niekapka czy z czego tam dziecko lubi .
Dla mnie akurat podawanie modyfikowanego do 4 czy 3 roku życia to już dziwactwo takie dziecko moze spokojnie pić mleko krowie jesli je lubi a jak nie lubi pic jogurty i inne rzeczy Szymek rzucał butlą i nie chciał pic tego mleka jak miał 1.5 roku spytałam lekarza i tez mi powiedział że te mleka 4 to jakaś paranoja i sensu w tym nie widzi żadnego także moje dziecko jak ma ochte na mleko pije krowie . Ale najczesciej pije pitne jogurty lub poprostu je nabiał . wystarczy dziecku dawać sery białe czy żółte i tez się wszystkiego mu dostarczy a jogurty i serki zwykle kazde dziecko lubi , bo nie kazde chce pić mleko . No i picie z butelki w tym wieku to juz wogóle istna przegina jak dla mnie Ale to oczywiście moje zdanie i opinia a każdy robi jak uważa . Co do tego co napisałaś odnośnie picia zgadzam się w 100% nie róbmy paranoji z jednego piwa , bo tak samo jak byśmy były w zadymionym miejscu to też pewnie nie można karmić bo to faje i przenika itp
|
#3690 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Noooo, straaaszna jestes, baba potwor normalnie ![]() A przyznaj sie drcronku, na drutach tez umiesz robic?? Ja strasznie bym chciala, ale jakos nie moge sobie poradzic z tymi dlugimi badylami , jeden w brzuch sie wbija, a drugim dzgam, dzgam i "wdzgac" nie moge; A takie piekne rzeczy sa.A tak a propos wkleje Wam tu link do takiej marki ciuszkow dla dzieci. Tak do poogladania. Wlasnie tam jest duzo sweterkow na drutach CUDOWNYCh. Strasznie mi sie podobaja te ciuszki, ten styl. Jak sie wchodzi do sklepu, to normalnie jest kolorowy zawrot glowy, uczta kolorow, basniowy swiat Aaaaaale, tam sa takie ceny..... Tam sa katalogi dla maluszkow; http://www.catimini.com/fr/collections/catalogues.html Basia spi lepiej Chyba i ja pomkne spac. Trzeba korzystac ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
toz to daleko mi do tego, co tu pisza, i w tym artykule wczesniej tez;(i problemow w laktacji jeszcze nie mam); zmykam |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

; no i to musi bolec, bo ze 3 zeby przynajmniej)

a co najlepsze to od kwietnia do teraz go używałam, a stratna będę tylko 300 zł

myślałam że ten czopek to na kupę. no to pięknie ja czytałam, inormacje mieszam, pewnie przez kiepską nockę.
Bo ja to czasem sie napije maly kieliszek wina, jak Basia zasypia. I gdzies za 4 godziny ja karmie. Jejku, moze zle robie, myslalam, ze na mala ilosc moge sobie pozwolic, ale chyba przestane...
:co nfused:
za postepy
moj piesek (ktory jest w PL z moim tata) okazalo sie, ze musi byc sterylizowana
, jak bym ja tyle ważyła to by sie wszyscy pytali czy chora nie jestem

. A rano czyli około 9-tej zaczęliśmy się wybierać na basen z małą. I już byliśmy spakowani ale ja nie miałam klapek (tak to jest jak się w 2 miejscach mieszka). Ale wpakowaliśmy sie do samochodu z nastawieniem ze gdzieś kupimy. Nigdzie nie była więc wróciliśmy do domu. Ale TZ sobie przypomniał że może jeszcze w jednym miejscu zobaczy. Pojechał sam i przyjechał z jakimiś klapkami. Więc znowu zapakowaliśmy się do samochodu i pojechaliśmy na basen. Było po 11-tej,

za mame. Mój tata ma w grudniu już 9 operacje, ale jakoś do tego nie można się przyzwyczaić.
Zdarzylo mu sie to chyba pierwszy raz odkad jestesmy razem, ze wolnego dnia podniosl sie przede mna, dal mi pospac (bo noc spedzilam na usypianiu Basi) i zajmowal sie maluchem. Nawet mi ukroil chleb i zrobil herbate
klaski:
A dzisiaj dla Amelki