Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-17, 10:09   #3631
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ja dużo rzeczy już dawałam małemu, ale często tylko trochę, żeby tylko poczuł smak, np. delicje Taaaak - przynajmniej mam 100% pewności, że słodkie lubi. Resztę mniej.

A najbardziej z obiadków RYBKĘ z Gerbera - z jakimiś warzywami, normalnie wsuwa, że szok.
ja też dałam kawalątek czekoladki
A rybka z gerbera nie widziałam jeszcze muszę poszukać i kupic bo takiej zwykłej to mu długo nie dam (mam na mysli jakieś paluszki rybne nawet dla dzieci ) bo się boję.
Drcron umój bardzo lubi krupniczek z cielęcinką to chyba z bobovity ze słoików to jeden z niewielu , idzie tez dynia z ziemniakami i dynia z żółtkiem
Julka na poczatku może sie lekko krztusić jeśli jeszcze nie jadła takich grudek u nas tak było ,ale teraz sztuka opanowana i już nie miksuję wcale nawet mieska tylko kroje a warzywa gniotę widelcem na kawałeczki

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Ferrou 24 h na pewno nie możesz każda ilość alkoholu szkodzi nawet nie wielka więc lepiej odciągnij i wylej dla dobra Kubusia.
I wszystkiego najdlas zych lat w szczęściu
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 10:18   #3632
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
hmm w kranowej jest, pytanie czy po ugotowaniu tez bedzie? pewnie tak. tylko nie wiem, czy w całej Polsce jest taki sklad wody? i czy w takiej ze studni tez? i to chyba najbardziej chodzi o to przyzwyczajanie do samej czynnosci tak jak dziewczyny pisaly
Niestety w każdym mieście inna. Nawet w jednym mieście może być kilka różnych składów, to zalezy od tego ile jest ujęć wody. To dość skomplikowane. Są normy w których woda musi się mieścić. W niektórych ujęciach fluor jest dodawany i wtedy dziecku nie nalezy podawać dodatkowego fluoru. Zawsze możesz zadzwonić do wodociągów i zapytaćjak to u was wyglada. Albo wejdź na stronę, tam powinny być podane parametry wody. Tak mówi mój Tż - wodociągowiec

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość

(co do mojego TZ to kopniak by tylko sprawe pogorszyl, juz i tak jest agresywny=nerwowy na maksa, ja jak go postukam lekko to juz wychodzi na to ze go kopie)(, ale nie mowmy juz o tym...
Ja nie rozumiem jak można sobie pozwolić na taką agresję w domu

Cytat:
Ja dużo rzeczy już dawałam małemu, ale często tylko trochę, żeby tylko poczuł smak, np. delicje Taaaak - przynajmniej mam 100% pewności, że słodkie lubi. Resztę mniej.

A najbardziej z obiadków RYBKĘ z Gerbera - z jakimiś warzywami, normalnie wsuwa, że szok.
O taaakkk - rybka Gerbera jest pyszna. A tak wogóle to wszystko z Gerbera lubimy (Zosia) wcinać

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, przyszłam się tylko przywitać
Mam jedynie 10 stron do nadrobienia
A nie bylo mnie tylko dwa dni

Wczoraj mieliśmy rocznicę pierwszą zostawiliśmy Kubusia z teściami i wybyliśmy na cały dzień. Odpoczęłam Jak za dawnych przedkubusiowych czasów Byliśmy też chwilę w sklepie i kupiłam fajne czapki dla Małego - jeden z Kubusiem Puchatkiem a drugą taką cieplejszą z uszkami I wczoraj wypiłam 2 lampki wina i nic mi nie było, nawet lekkiego wstawienia, coś chyba nadal mam dobrą głowę do picia :P

I pytanie: Po jakim czasie mogę znowu karmić piersią? tego alkoholu naprawdę mało było, więc powinno już wyparować, ale na wszelki wypadek rano odciągnęłam i nie wiem czy po południu mogę już małego nakarmić

Idę Was nadrabiać, mam nadzieję że do wieczora dam radę
Kolejnych wielu rocznic życzymy
Fajnie że odpoczeliście troszkę sami.
Z alkoholem nie pomogę bo nie mam pojęcia. To chyba też kwestia inywidualna jest. Dużo wody niegazowanej pij.
Stary 2010-10-17, 10:55   #3633
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
dzisiaj dla odmiany budzila sie coo 3 godziny ledwo zyje w dodatku z cycusiow mi juz prawie nic nie leci i czym ja moje dziecko bede karmila ?? zas na wadze poleci

a dzisiaj na obviad mamy rosolek z kluseczkami Hipp co prawda jest po 7 miesiacu ale doktor powiedziala ze raz na jakis czas mozna dawac by nauczyla sie gryzc kluseczki ciekawe jak sobie z nim poradzi
witam w moim swiecie-Gabrysia nocami budzi sie wlasnie co 3- 4 godziny, nie przesypia calych nocy niestety, wiec wiesz jak ja sie codziennie czuje...

co do kluseczek to z nimi ostroznie jesli:
a) przyzwyczajanie do glutenu jeszcze sie nie skonczylo
b) nie dawalas wczesniej zoltka w malych ilosciach, bo w kluseczkach takowe sie znajduje raczej
(powtarzam za pediatra nasza)

jedziemy do moich rodzicow (kciuki potrzebne), ale po drodze chyba wpadniemuy do mojej kolezanki z liceum, bo widzialam ja ostatnio jak karmila malenstwo piersia, a dzis to malenstwo ma juz dwa latka i 3 miesiace
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 11:08   #3634
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
ja też dałam kawalątek czekoladki
A rybka z gerbera nie widziałam jeszcze muszę poszukać i kupic bo takiej zwykłej to mu długo nie dam (mam na mysli jakieś paluszki rybne nawet dla dzieci ) bo się boję.
Drcron umój bardzo lubi krupniczek z cielęcinką to chyba z bobovity ze słoików to jeden z niewielu , idzie tez dynia z ziemniakami i dynia z żółtkiem
Julka na poczatku może sie lekko krztusić jeśli jeszcze nie jadła takich grudek u nas tak było ,ale teraz sztuka opanowana i już nie miksuję wcale nawet mieska tylko kroje a warzywa gniotę widelcem na kawałeczki

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Ferrou 24 h na pewno nie możesz każda ilość alkoholu szkodzi nawet nie wielka więc lepiej odciągnij i wylej dla dobra Kubusia.
I wszystkiego najdlas zych lat w szczęściu
my krupniczku jeszcze nie podawalam nie widzialam go ale Julka jadla juz rybke co prawda dwa malutkie kawaleczki ryby ktora zlowil Tz ale jej smakowala krzyczala pozniej ze chce wiecej ale wiecej sie balam dac a jadla Sandacza
dynie nie lubimy mamy sciane w kolorowe kropki od dyni
brokuly tez nie lubimy

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Niestety w każdym mieście inna. Nawet w jednym mieście może być kilka różnych składów, to zalezy od tego ile jest ujęć wody. To dość skomplikowane. Są normy w których woda musi się mieścić. W niektórych ujęciach fluor jest dodawany i wtedy dziecku nie nalezy podawać dodatkowego fluoru. Zawsze możesz zadzwonić do wodociągów i zapytaćjak to u was wyglada. Albo wejdź na stronę, tam powinny być podane parametry wody. Tak mówi mój Tż - wodociągowiec

O taaakkk - rybka Gerbera jest pyszna. A tak wogóle to wszystko z Gerbera lubimy (Zosia) wcinać

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Z alkoholem nie pomogę bo nie mam pojęcia. To chyba też kwestia inywidualna jest. Dużo wody niegazowanej pij.
a ta rybka jest sama czy z warzywami ??

ja ostatnio na talerzyku jej ukladam kolorowe papki i ona smaczniej mi to je niz wszystko co jest wymieszane

Ferrou i my do zyczen wielu szczesliwych wspolnych lat dolanczamy sie

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Mrowak ale ja mam kukurydziane kluseczki kupilam w tesco na stoisku ze zdrowa zywnoscia wczoraj a my nie mozemy przez jakis czas podawac glutenu zey wykluczyc celiaki dajemy zoltko dzisiaj dostala 2 raz pol zoltka zrobionego na parze uwielbia je bo tez krzyczala by dac jej wiecej jak skonczyla jesc

trzymam kciuki za udane spotkanie z mama i strasznie wspolczuje tych nie przespanych nocek

a ja musze sie wam pochwalic dzisiaj Tz ma sie zajmowac caly dzien Julka ja mam ja tylko brac zeby dac jej cyca a reszte mam przeznaczyc dla siebie i jutro bedzie to samo bo jade na zakupki i po sprzet do kuchni wyjade rano wroce popoludniu hihi a co chcial isc wczoraj na impreze to niech teraz 3 dni pelne dni zajmuje sie dzieckiem

a wczoesniej zapomnialam napisac Cigi u nas jest odwrotnie ja jestem agresorem w domu jak Tz przegina to mowie mu zaraz dostaniesz w łeb zanim skoncze juz obrywa poduszka takim malym jaskiem albo jak mi sie nudzi jak ogladamy tv to go pstrykam po uchu zeby zszedl na podloge albo fotel a ja wtedy mam caly naroznik dla siebie taka zolza ze mnie

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 11:28   #3635
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

a ta rybka jest sama czy z warzywami ??
Z warzywami

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
witam w moim swiecie-Gabrysia nocami budzi sie wlasnie co 3- 4 godziny, nie przesypia calych nocy niestety, wiec wiesz jak ja sie codziennie czuje...

jedziemy do moich rodzicow (kciuki potrzebne), ale po drodze chyba wpadniemuy do mojej kolezanki z liceum, bo widzialam ja ostatnio jak karmila malenstwo piersia, a dzis to malenstwo ma juz dwa latka i 3 miesiace
Łączę się z Twoim światem . My równie często o ile nie częścej wstajemy.

Powodzenia na wizycie u rodziców. Trzymam kciuki
Stary 2010-10-17, 11:56   #3636
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
ANIU oj tak mala akrobatka cwaniarka taka.czasami nawet jak sie uderzy to nie placze,chyba nie ma czasu,bo juz pedzi dalej

dziewczyny czy macie moze jakis poglad i opinie na temat takiej hustawki na takies sprezynie(taka co dzicko moze sobie lekko skakac) .tz dzis kupil malej...i chcialabym znac opinnie jesli ktoras cos wie na ten temat
Moja kolezanka to miała ale nie korzystałam nigdy z tego jak twoja taka akrobatka to mozesz ją na chwilke wsadzac nic się jej nie stanie choc wiadomo nie na bardzo długo

Cytat:
Boziu, ja padam na twarz o 21 a Wy macie jeszcze siłę... a ja muszę to później nadrabiać
Kurczę - zazdroszczę trochę tych Waszych zębów, chociaż do dbania jeszcze o braki próchnicy mi nie tęskno. No ale to już taki widoczny postęp, jak zęby są. Więc JA CHCĘ ZĘBA!

AniaP- zaskoczyłaś mnie z tym Hippem i morelami. Bo wcześniej czytałam, że morele po 7 m-cu. Ale co tam - teściowa i tak z natury nie ma racji chyba, że mówi to samo, co ja
Są w hipp same morelki i sa chyba z gerbera jabłuszka z morelami i brzoskwinie z jabłkiemi . Mi się wydaja bezpieczniejsze takie owoce niż np banany które tez sa od 4 miecha . ogólnie mówią że najbezpieczniejsze to co rośnie u nas a nie gdzies dalej. Moim zdaniem i truskawki bezpieczne o ile nie pryskane , bo chyba dziecie dostają tych uczuleń od tych nawozów . Ja dałam Szymkowi na przełomie 7-8 miesiąca truskawki takie ekologiczne i nic mu nie było . a te schematy jak widać co chwilke się zmieniają .

Cytat:

Musze właśnie kupić małej rybke , ta z gerbera pamietam była dobra i z hippa też ale ta z bobovity jakoś strasznie była cuchnąca .

Cytat:

W wawie albo dodaja alebo za chwilkę będą dodawać fluor do wody .

A moja Ola ma pieluszkowe zap skóry .
Miała taką drobna wysypkę nawet ostatnio Pop pokazywałam i tez stwierdziła że to nie odparzenie , ma tylko z przodu na wargach a nie na pupie , no ale z przodu jak ma nie mieć jak on tylko na brzuchu lezy . narazie siedzi prawie cały czas z gołą pupa no i we wtorek ide z nia do lekarza to da mi maść pewnie ta z cholesterolem .
Delikatny ten Olinek z Szymkiem wogóle takich problemów nie miałam
Ale kolezanka jak pytała to niektóre dzieci tak maja bo ona to kilka razy przerabiała . Dobrze że ja tam nic nie boli .
Stary 2010-10-17, 12:02   #3637
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Są w hipp same morelki i sa chyba z gerbera jabłuszka z morelami i brzoskwinie z jabłkiemi . Mi się wydaja bezpieczniejsze takie owoce niż np banany które tez sa od 4 miecha . ogólnie mówią że najbezpieczniejsze to co rośnie u nas a nie gdzies dalej. Moim zdaniem i truskawki bezpieczne o ile nie pryskane , bo chyba dziecie dostają tych uczuleń od tych nawozów . Ja dałam Szymkowi na przełomie 7-8 miesiąca truskawki takie ekologiczne i nic mu nie było . a te schematy jak widać co chwilke się zmieniają .

Miała taką drobna wysypkę nawet ostatnio Pop pokazywałam i tez stwierdziła że to nie odparzenie , ma tylko z przodu na wargach a nie na pupie , no ale z przodu jak ma nie mieć jak on tylko na brzuchu lezy . narazie siedzi prawie cały czas z gołą pupa no i we wtorek ide z nia do lekarza to da mi maść pewnie ta z cholesterolem .
Ale kolezanka jak pytała to niektóre dzieci tak maja bo ona to kilka razy przerabiała . Dobrze że ja tam nic nie boli .
Racja. wg owoce jak nie są pryskane to osobiście bym dała. Jako że pewności nie mam to daję słoiczki.

Z tego co wiem to w okolicach Piaseczna fluor był dodawany (mieszkał tam kolega).

Biedna Ola z tą dupcią. Wietrzyć i suszyć chyba tylko zostało. Wszyscy moi siostrzeńcy mogli mieć tylko tetrowe pieluchy. Każda sztuczna kończyła się właśnie zapaleniem
Stary 2010-10-17, 12:16   #3638
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
hmm sa kobiety (na discovery widzialam kiedys), ktore doszukujac sie chorob w swoich dziecich staraja sie zwrocic uwage na siebie, ze one takie biedne z chorym dzieckiem i takie silne. moze teściowa ma to samo? a maly pewnie juz jest praworeczny po prostu
tez oglądałam ten program. Tam było jak kobieta dziecko smarowala domestosem czy czymś takim, żeby z nim na pogotowie jechać że ma uczulenieJa nie wiem o co tej kobiecie chodzi, ale niech wyszukuje u wnuków które codziennie widzi, a nie mojego raz na 2 mc, i zawsze czegos się przyczepia.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
A jak wychodzicie to zakrywasz go jeszcze jakims kocykiem, czy tylko tak jest? I ile teraz u was stopni mniej wiecej jest?
Ja w wózku mam śpiworek, i do niego małego wkladam, bo jednak już zimno, dzisiaj na spacerze było tylko 4+, no to jeszcze cieniusi kocyk mam pod wózkiem, żeby w razie co uszczelnić od wiartu.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 12:29   #3639
cigi
Rozeznanie

helol; dzis pojawiam sie ciut bardziej wyspana

Cytat:
nie no aż tak się nie zmuszałam
a barany dobre sa oj dobre , są i gorsze owszem, a co do wpływu imienia na człowieka to niestety ale ja nie wierzę moje imię znaczy czysta , nieskalana ,święta oj to chyba nie ja
chociaz powiedzenie:Skromna jak święta Agnieszka, a diabeł w niej mieszka. już bardziej do mnie pasuje
A no widzisz, widzisz co do sw Agnieszki; ja to w te imienniki raczej te nie wierze, bardziej madrosci poganskie; ja w ogole taka poganka jestem. Ale serio kiedys czytalam jakis taki imiennik, nie wiem co to bylo niestety, wlasciwie to jakas znajoma przepisala to dla nas z imiennika i powiem Ci, ze pasowalo idealnie. Niesamowicie, stad stwierdzam, ze nie taki baran w kazdej skorze straszny ; Wszystko zalezy od osoby, plci, wychowania, itd.

Cytat:
Boziu, ja padam na twarz o 21 a Wy macie jeszcze siłę... a ja muszę to później nadrabiać
Kurczę - zazdroszczę trochę tych Waszych zębów, chociaż do dbania jeszcze o braki próchnicy mi nie tęskno. No ale to już taki widoczny postęp, jak zęby są. Więc JA CHCĘ ZĘBA!

AniaP- zaskoczyłaś mnie z tym Hippem i morelami. Bo wcześniej czytałam, że morele po 7 m-cu. Ale co tam - teściowa i tak z natury nie ma racji chyba, że mówi to samo, co ja
A ja slyszalam, ze pestkowce, wiec i morele mooga alergizowac, wiec sie z nimi czeka, choc sloiczkisa faktycznie. Tutaj u nas, to nawet pomarancze zdaje sie od 4 miesiaca, ale ONI tutaj sa dziwni, pisalam, ze nawet w sloiczkach obiadkowych od 6 mies chyba jest smietana, wiec nie wiem o co biega...
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 12:34   #3640
ania p
Zakorzenienie

I troszkę Oli bo dawno nie pokazywałam .
Stary 2010-10-17, 12:35   #3641
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

jak ja dzisiaj nerwa mam to normalnie brak słów. Tz jak zwykle na lotnisku z kolegami sobie strzela, a ja to co zwykle małemu chodzę smoka podawać, bo zasnąć nie może, a ojciec mój na obiad ma wpaść, i jeszcze zraziki mu obiecałam. I normalnie zaraz mnie strzeli bo oczywiście drugi obiad dla tz bo on niemięsny, i dzisiaj to mnie ta codzienność wyjątkowo drażni a ci faceci to wszystko w dup.e mają. Myślą że wszystko się samo zrobi, i dzieci nakarmią

Stary 2010-10-17, 12:55   #3642
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

uwielbiam czytac o Waszych jedzonkach
nazaznaczałam sobie wiadomości ale teraz jak je czytam to mi się takie przedawnione wydają więc nie będę odpisywac

100 lat dla Jubilatów!!!!!

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
ale macie zabaweczek,oni naprawdę są bardzo do siebie podobni,widac że rodzeństwo "krew z krwi" hehehe
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 13:37   #3643
fasolka73
Rozeznanie

A ja dzisiaj wyspana, właśnie jestem po kąpieli, mała śpi- no żyć , nie umierać...
Tiiaaa....A zaraz idę obiad robić....
Cytat:
Racja. wg owoce jak nie są pryskane to osobiście bym dała. Jako że pewności nie mam to daję słoiczki.
Ja daję tylko słoiczki, bo nie mam "swoich" owoców ani warzyw, a ostatnio jak jej starłam sklepowe jabłuszko to strasznie ją wysypało (taka kaszka na buzi i parę czerwonych krosteczek na pleckach), odstawiłam te jabłka i spokój.Daję tylko ze słoiczków.

Cytat:
Oj biedny Olinek , na pewno szybko się uporacie z tym

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Jaka słodziutka
Cytat:
A ja nie pamietam czy sie chwalilam, ale mamy juz drugiego na wierzchu i 2 nastepne juz prawie prawie;

Fajny opis
Taa, z tym lustrem to straszne rzeczy, a co sie ma niby stac? Ma dusze wyssac czy cos w tym stylu?? No to moja juz daawno bezduszna..
fasolka, moja tez tak jadla, miala swoja lyzeczke a ja druga; teraz troche gorzej jej idzie, ale dzis juz nie bylo zle
Malutka jest [COLOR="Silver"]
Cytat:
Fasolka hanusia urocza

Dziękujemy, dziękujemy

I gratulujemy nowych ząbków!!!!!

Cytat:

śliczna ta Ola!!!
Takie słodkie ma spojrzenie....A jakie królestwo zabawek!!!
Fajnie mieć starszego brata (zawsze marzyłam o tym...A mam młodszego )

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
jak ja dzisiaj nerwa mam to normalnie brak słów. Tz jak zwykle na lotnisku z kolegami sobie strzela, a ja to co zwykle małemu chodzę smoka podawać, bo zasnąć nie może, a ojciec mój na obiad ma wpaść, i jeszcze zraziki mu obiecałam. I normalnie zaraz mnie strzeli bo oczywiście drugi obiad dla tz bo on niemięsny, i dzisiaj to mnie ta codzienność wyjątkowo drażni a ci faceci to wszystko w dup.e mają. Myślą że wszystko się samo zrobi, i dzieci nakarmią
Noszzzz......Jak Ci współczuję
Musisz to sobie jakoś odbić kobieto (patrz na Drcron )
Za dobrze tym Twoim facetom, oj zadobrze....

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

A! Coś mi mignęło, że Tylkooliwka pytała o tran

Ja daję małą strzykaweczką i taki prosto z lodówki, może chwilkę czekam jak już napełnię strzykawkę I dziwne, ale Hani smakuje... (mam naturalny, nie smakowy)

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2010-10-17 o 13:38
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 13:51   #3644
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
uwielbiam czytac o Waszych jedzonkach
nazaznaczałam sobie wiadomości ale teraz jak je czytam to mi się takie przedawnione wydają więc nie będę odpisywac

100 lat dla Jubilatów!!!!!

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

ale macie zabaweczek,oni naprawdę są bardzo do siebie podobni,widac że rodzeństwo "krew z krwi" hehehe
To jeszcze po SZymkowe zabawki i sporo też od koleżanek dostałam po dzieciakach . także nic Oli nie kupuje czasami mi szkoda jak kupuje coś Szymkowi a jej nie ale kurde co coś zdejme z półki to ona ma już coś podobnego a dzieciaki tak szybko rosną ze już u mnie to nie ewarto .

A nasz ostatni hit to
http://allegro.pl/klocki-sensoryczne...268422894.html
mam też kulki kiedyś było takie promo w tesco ze jak się kupowało wybrane rzeczy dla dzieci to się zbiera lo punkty i dostawało nagrody no i własnie wziełam kiedyś dla SZymka dwie paczki tych klocków i kulki też . Ola strasznie je lubi ogladać .
No i one do róznych zabawek z fishera pasują
http://allegro.pl/slon-cyrkowy-fishe...264489488.html
http://allegro.pl/fisher-price-gasie...269139116.html
http://allegro.pl/krokodyl-klocki-se...268901465.html

No i właśnie nabyłam małej słonia he he
http://allegro.pl/slon-fisher-price-...278631355.html

Ide na spacer to tym czasem bo jak łaże po tym allegro to tylko kase wydaje ale wkońcu kupiłam Oli zabawke

Ja tez daje tran z lodówki Ola też go lubi a SZymek jak widzi to krzyczy mniam mniam mnie cofa juz na sam zapach he he

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2010-10-17 o 13:52
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 14:04   #3645
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
mnie cofa juz na sam zapach he he
mnie też.....
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 14:37   #3646
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
jedziemy do moich rodzicow (kciuki potrzebne),
no to trzymam
Miko to od jakiejs 2-3 to co godzina sie budzi albo co pół a od 5 do 6 to co 10-15 min daje mu smoka kładę sie za chwilę znów i tak w kółko ale górne jedynki juz prześwitują przez dziąsła
Cytat:
my krupniczku jeszcze nie podawalam nie widzialam go ale Julka jadla juz rybke co prawda dwa malutkie kawaleczki ryby ktora zlowil Tz ale jej smakowala krzyczala pozniej ze chce wiecej ale wiecej sie balam dac a jadla Sandacza
dynie nie lubimy mamy sciane w kolorowe kropki od dyni
brokuly tez nie lubimy
nie bałaś sie o ości?
Cytat:
a ja musze sie wam pochwalic dzisiaj Tz ma sie zajmowac caly dzien Julka ja mam ja tylko brac zeby dac jej cyca a reszte mam przeznaczyc dla siebie i jutro bedzie to samo bo jade na zakupki i po sprzet do kuchni wyjade rano wroce popoludniu hihi a co chcial isc wczoraj na impreze to niech teraz 3 dni pelne dni zajmuje sie dzieckiem
oj to sie nudzic będziesz bidulko
udanych zakupów
[/QUOTE]

Cytat:

Musze właśnie kupić małej rybke , ta z gerbera pamietam była dobra i z hippa też ale ta z bobovity jakoś strasznie była cuchnąca .

też mi się wydaje że krajowe to najbezpieczniejsze w końcu natura chciała żebyśmy to akurat jedli to się nazywa żywienie makrobiotyczne chyba
współczuję zapalenia mam nadzieję że szybko wyleczycie
Cytat:
A ja slyszalam, ze pestkowce, wiec i morele mooga alergizowac, wiec sie z nimi czeka, choc sloiczkisa faktycznie. Tutaj u nas, to nawet pomarancze zdaje sie od 4 miesiaca, ale ONI tutaj sa dziwni, pisalam, ze nawet w sloiczkach obiadkowych od 6 mies chyba jest smietana, wiec nie wiem o co biega...
a ja myslę że właśnie powinno się podac i jesli wystapi alergia to dopiero odstawić
właściwie tak do końca nie wiadomo czy morele się zalicza do pestkowych chociaż pestke mają ale pestkowe to bardziej wiśnie i czereśnie
Cytat:
Ola śliczna , a te oczęta cudne
Cytat:
nie gotuj obiadu a jak przyjdą głodni i bedą zdziwieni to powiedz że dałaś wychodne gosposi

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

A tak właściwie to chciałam powiedzieć że skończyłam dzisiaj 33 latka

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2010-10-17 o 14:35
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 15:20   #3647
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Sodziak. Coraz bardziej podobna do mamusi .

Cytat:
Nie gotuj dla niego specjalnie. Jak bezmięsny to niech sam kombinuje

Cytat:

To wszystkego najlepszego

A wydaje mi się że nie podaje się moreli i brzoskwiń (większość owoców jest pestkowa) to nie dlatego że alergizujące są tylko dlatego że jako pestkowe nie są mogąbyć niedobre dla małych brzuszków. Poza tym są na końcu tabeli owoców alergizujących ale za to krzyżowo uczulają z wieloma innymi alergenami.
Stary 2010-10-17, 15:27   #3648
cigi
Rozeznanie

A z tym alkoholem to myslicie, ze to takie bardzo istotne??? Bo ja to czasem sie napije maly kieliszek wina, jak Basia zasypia. I gdzies za 4 godziny ja karmie. Jejku, moze zle robie, myslalam, ze na mala ilosc moge sobie pozwolic, ale chyba przestane...:co nfused:
Stary 2010-10-17, 15:29   #3649
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
A z tym alkoholem to myslicie, ze to takie bardzo istotne??? Bo ja to czasem sie napije maly kieliszek wina, jak Basia zasypia. I gdzies za 4 godziny ja karmie. Jejku, moze zle robie, myslalam, ze na mala ilosc moge sobie pozwolic, ale chyba przestane...:co nfused:
Dla mnie to tak jak picie alkoholu w ciąży.
Stary 2010-10-17, 15:40   #3650
cigi
Rozeznanie

Cytat:
A wydaje mi się że nie podaje się moreli i brzoskwiń (większość owoców jest pestkowa) to nie dlatego że alergizujące są tylko dlatego że jako pestkowe nie są mogąbyć niedobre dla małych brzuszków. Poza tym są na końcu tabeli owoców alergizujących ale za to krzyżowo uczulają z wieloma innymi alergenami.
A to prawda, faktycznie, pomieszalo mi sie. Tak chodzi o wzdecia, takie owocki wzdymaja.
CO do banana ja podaje i chyba Basi sluzy, ale kupuje takie naprawde Bio; tu to dosc restrykcyjne jest. Basia uwielbia.

A co mozna dziecku dac, procz jablka, moze z warzywek zeby kupka latwiej sie robila? Bo moja sie prezy, prezy , steka, czerwienieje i robi po jednym malym bobeczku. Ale jak jej robie takie cwiczenia nozkami, to czasem pojdzie wielkie kupisko, tylko czasem ciezej mi tak ja gimnastykowac, bo strasznie prezy nozki i ni w zab je zgiac

Libra, no to 100 lat w zdrowiu, urodzie i szczuplosci
Niech Ci Twoje chlopaki przynosza radosc, a obowiazel malzenski byl przyjemnoscia

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Dla mnie to tak jak picie alkoholu w ciąży.
No ja jednak nie uwazam zeby bylo to to samo, bo juz organy uksztaltowane i wszystko (mimo,ze dziecko sie rozwija, to jednak juz nie w ten sposob co w brzuszku); no ale faktycznie moja dziecinka napije sie troche ze mna; teraz wyrzuty sumienia mam...
Wczesniej jak zasypiala to dopiero gdzies za 5 godzin sie budzila, wiec sie czasem napilam i tak mi zostalo...
Teraz sie bede martwic...
Stary 2010-10-17, 15:46   #3651
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
A to prawda, faktycznie, pomieszalo mi sie. Tak chodzi o wzdecia, takie owocki wzdymaja.
CO do banana ja podaje i chyba Basi sluzy, ale kupuje takie naprawde Bio; tu to dosc restrykcyjne jest. Basia uwielbia.

A co mozna dziecku dac, procz jablka, moze z warzywek zeby kupka latwiej sie robila? Bo moja sie prezy, prezy , steka, czerwienieje i robi po jednym malym bobeczku. Ale jak jej robie takie cwiczenia nozkami, to czasem pojdzie wielkie kupisko, tylko czasem ciezej mi tak ja gimnastykowac, bo strasznie prezy nozki i ni w zab je zgiac

Libra, no to 100 lat w zdrowiu, urodzie i szczuplosci
Niech Ci Twoje chlopaki przynosza radosc, a obowiazel malzenski byl przyjemnoscia

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

No ja jednak nie uwazam zeby bylo to to samo, bo juz organy uksztaltowane i wszystko (mimo,ze dziecko sie rozwija, to jednak juz nie w ten sposob co w brzuszku); no ale faktycznie moja dziecinka napije sie troche ze mna; teraz wyrzuty sumienia mam...
Wczesniej jak zasypiala to dopiero gdzies za 5 godzin sie budzila, wiec sie czasem napilam i tak mi zostalo...
Teraz sie bede martwic...
Każdy robi jak uważa. Ja bym nie piła mając nawet niesamowitą ochotę ale takiej nie odczuwam i jest mi z tym dobrze
Stary 2010-10-17, 16:05   #3652
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Wszystkiego najlepszego

Stary 2010-10-17, 16:13   #3653
P0P70
Zakorzenienie

Witajcie w to niezbyt słoneczne popołudnie.

Ja też dzisiaj nie wyspana. Mała obudziła mnie około 3 i nie chciała zasnąć przez godzinę. Przed 4 nie wytrzymałam i poszłam do TZ. Ten ja ponosił z 10 minut i zasnęła. A rano czyli około 9-tej zaczęliśmy się wybierać na basen z małą. I już byliśmy spakowani ale ja nie miałam klapek (tak to jest jak się w 2 miejscach mieszka). Ale wpakowaliśmy sie do samochodu z nastawieniem ze gdzieś kupimy. Nigdzie nie była więc wróciliśmy do domu. Ale TZ sobie przypomniał że może jeszcze w jednym miejscu zobaczy. Pojechał sam i przyjechał z jakimiś klapkami. Więc znowu zapakowaliśmy się do samochodu i pojechaliśmy na basen. Było po 11-tej,. Na basenie było fajnie. Co prawda 30 stopni to trochę zimno ale co jakiś czas wchodziliśmy do jakuzzi. Mała świetnie się bawiła, ale ona zawsze świetnie się bawi gdy jest dużo ludzi. Ogólnie podobało jej się.
Muszę jednak przyznać że ciężko jest w przebierali samej z dzieckiem. Oczywiście nie wzięłam nosidełka i nie miałam gdzie nawet na chwilkę zostawić małej. Więc najpierw ją umyłam i ubrałam i wręczyłam TZ, który czekał już za drzwiami i dopiero zajęłam się sobą.
Ania nie wiem jak Ty sobie radzisz z dwójką na basenie

Libra - 100 lat!!!33 lata - piękny wiek. Kiedy to było

Ania- dobrze że już wiesz co dolega małej i dobrze ze to nie boli.
Dziewczyny Ola na żywo to wygląda jeszcze ładniej. Aż się wierzyć nie chce że mama kiedyś narzekała na jej urodę.

Cigi - ja też należę do tych agresywnych, które biją. Aktualnego TZ to nawet rzadko szturchnę (może zestarzałam się) ale wcześniejszy to doprowadzał mnie do szału. jak się wściekłam na niego to biłam i rzucałam w niego czym popadnie - nawet nożami czy butelkami. Ale skubany szybki był i stosował uniki. Nigdy mi nie oddał ale się bronił np. zasłaniając rękę w którą ja biłam, no i w rezultacie to ja bardziej cierpiałam.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 16:52   #3654
anakazar
Zakorzenienie

A ja się pochwalę,bo pękam z dumy:Nina leżała na macie i wypadł jej z rąk krem,którym namiętnie lubi się bawic i w pogoni za nim zaczęła tak pełzac jak perszing,krem jej ciągle wypadał,bo zamiast go złapac to go dalej popychała i tak ciągle za nim leci.
Jej jakie wzruszające są takie chwile

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 16:52   #3655
kingusia1991
Raczkowanie

cigi ja na Twoim miejscu bym sie wstrzymala z alkoholem , dopoki nie przestaniesz karmic piersia... wolalabym dmuchac na zimne- na Twoim miejscu

libra wszystkiego najj najjj !!!!!!

a ja smutna jakos dzis chodze moj piesek (ktory jest w PL z moim tata) okazalo sie, ze musi byc sterylizowana ma ropomacicze
ogolnie ma miec operacje w poniedzialek (koszt - 500 zl)

ehh ma wiecej niz 5 lat, ale jest jeszcze mlodym pieskiem i bardzo fajnym i tak duzo przezyla...

bo wzielismy ja ze schroniska

Kornelia Diana
http://kornelcia.aguagu.pl/
11.03.2010

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nroeq41e9c02x.png
kingusia1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 17:40   #3656
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

dziewczyny toż to szok-wchodzę na wagę i 51,5 kg
jak tak dalej pójdzie to zaraz się zaczne spowrotem z Wami odchudzac hehe a tak na poważnie to muszę chyba przystopowac już z tymi kolacjami bo mam już brzuszek galanty terazby się przydało pocwiczyc

byliśmy na spacerze jeju jak zimno!!!brrr poproszę wiosnę ale widoki jesienne w parku przepiękne.

Czy ktoś kupił na allegro jakiś fajny kombinezon???

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj wyspana, właśnie jestem po kąpieli, mała śpi- no żyć , nie umierać...
Tiiaaa....A zaraz idę obiad robić....

Ja daję tylko słoiczki, bo nie mam "swoich" owoców ani warzyw, a ostatnio jak jej starłam sklepowe jabłuszko to strasznie ją wysypało (taka kaszka na buzi i parę czerwonych krosteczek na pleckach), odstawiłam te jabłka i spokój.Daję tylko ze słoiczków.

Oj biedny Olinek , na pewno szybko się uporacie z tym

Dziękujemy, dziękujemy

I gratulujemy nowych ząbków!!!!!

śliczna ta Ola!!!
Takie słodkie ma spojrzenie....A jakie królestwo zabawek!!!
Fajnie mieć starszego brata (zawsze marzyłam o tym...A mam młodszego )

Noszzzz......Jak Ci współczuję
Musisz to sobie jakoś odbić kobieto (patrz na Drcron )
Za dobrze tym Twoim facetom, oj zadobrze....

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

A! Coś mi mignęło, że Tylkooliwka pytała o tran

Ja daję małą strzykaweczką i taki prosto z lodówki, może chwilkę czekam jak już napełnię strzykawkę I dziwne, ale Hani smakuje... (mam naturalny, nie smakowy)
oj tak pytałam
Danielowi też samkuje bo się nawet nie skrzywi tylko chodziło mi o to czy gardziołko się nie zaziębi,a dajesz już całą łyżeczkę?
Cytat:
To jeszcze po SZymkowe zabawki i sporo też od koleżanek dostałam po dzieciakach . także nic Oli nie kupuje czasami mi szkoda jak kupuje coś Szymkowi a jej nie ale kurde co coś zdejme z półki to ona ma już coś podobnego a dzieciaki tak szybko rosną ze już u mnie to nie ewarto .

A nasz ostatni hit to
http://allegro.pl/klocki-sensoryczne...268422894.html
mam też kulki kiedyś było takie promo w tesco ze jak się kupowało wybrane rzeczy dla dzieci to się zbiera lo punkty i dostawało nagrody no i własnie wziełam kiedyś dla SZymka dwie paczki tych klocków i kulki też . Ola strasznie je lubi ogladać .
No i one do róznych zabawek z fishera pasują
http://allegro.pl/slon-cyrkowy-fishe...264489488.html
http://allegro.pl/fisher-price-gasie...269139116.html
http://allegro.pl/krokodyl-klocki-se...268901465.html

No i właśnie nabyłam małej słonia he he
http://allegro.pl/slon-fisher-price-...278631355.html

Ide na spacer to tym czasem bo jak łaże po tym allegro to tylko kase wydaje ale wkońcu kupiłam Oli zabawke

Ja tez daje tran z lodówki Ola też go lubi a SZymek jak widzi to krzyczy mniam mniam mnie cofa juz na sam zapach he he
no pewnie nie ma sensu kupowac jak tyle tego macie

Cytat:
no to trzymam
Miko to od jakiejs 2-3 to co godzina sie budzi albo co pół a od 5 do 6 to co 10-15 min daje mu smoka kładę sie za chwilę znów i tak w kółko ale górne jedynki juz prześwitują przez dziąsła

nie bałaś sie o ości?
oj to sie nudzic będziesz bidulko
udanych zakupów

też mi się wydaje że krajowe to najbezpieczniejsze w końcu natura chciała żebyśmy to akurat jedli to się nazywa żywienie makrobiotyczne chyba
współczuję zapalenia mam nadzieję że szybko wyleczycie

a ja myslę że właśnie powinno się podac i jesli wystapi alergia to dopiero odstawić
właściwie tak do końca nie wiadomo czy morele się zalicza do pestkowych chociaż pestke mają ale pestkowe to bardziej wiśnie i czereśnie

Ola śliczna , a te oczęta cudne

nie gotuj obiadu a jak przyjdą głodni i bedą zdziwieni to powiedz że dałaś wychodne gosposi

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

A tak właściwie to chciałam powiedzieć że skończyłam dzisiaj 33 latka[/QUOTE]
100 lat 100 lat w zdrówku radości i z uśmiechem na twarzy

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę,bo pękam z dumy:Nina leżała na macie i wypadł jej z rąk krem,którym namiętnie lubi się bawic i w pogoni za nim zaczęła tak pełzac jak perszing,krem jej ciągle wypadał,bo zamiast go złapac to go dalej popychała i tak ciągle za nim leci.
Jej jakie wzruszające są takie chwile
no to pięknie też czekam na tą chwilę
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 18:02   #3657
megi-megi
Zakorzenienie

Z tym alkoholem to czytałam na kilku stronach, że można sobie pozwolić na pół piwa, jeśli zrobi się przynajmniej 4 godzinną przerwę. Jakoś nie analizowałam tego, ale kilka razy właśnie sobie wypiłam tyle Teraz jak Igor w dzień je obiadek i deserek to mam około 6 godzin bez karmienia i czasem sobie nalałam trochę. Też mam już wyrzuty sumienia. Boże, dlaczego bycie matką rodzi tyle wątpliwości i dylematów.

A Igutek po sobocie z mamą znów świata poza mną nie widzi Tylko mama i mama Ech... a jutro do pracy i znów stanę się nieważna

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

LIBRA - 100% lat pełnych szczęścia i miłości
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 18:43   #3658
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

obiad jednak zrobiłam, dla miesnych zraziki, a dla pozostałych sojowe w panierce.

o karmieniu piersią i piciu alkoholu http://www.mamazone.pl/artykuly/male...e-piersia.aspx

Stary 2010-10-17, 19:01   #3659
cigi
Rozeznanie

mamusie, poradzcie pliz co na te kupke, procz jablka, bo nie wiem czy jej nie uczula; Dzis steka steka i nagle przeokropny placz. Wzielam ja, zeby z nia te cwiczenia porobic, zdejmuje pieluszke, a tam twarda kupa utknela jej w polowie drogi. Boziu, musialo ja bolec. Wywleklam jej przez papierek bidulce, bo nie ma sily wypchnac;

Co do tego alkoholu, to ja piwa nie lubie, jakichs mocniejszych trunkow tez nie pijam, ale winka lubie sie napic. Powstrzymac sie tez bym mogla, ale tak sie czasem napije, bo pozno jemy, niezbyt zdrowo, i winko pomaga troche w trawieniu. Myslalam, ze mala ilosc nie zaszkodzi, kiedy jest dluzsza przerwa.
Ale zle sie teraz czuje i chyba przestane.
Przydaloby sie miec alkomat w domu. Megi moze, po tych 4 godzinach juz tego alkoholu niewiele zostaje w organizmie?

ania p sliczna jest malusia; ale ma zabawe dzieki Szymkowi. Moja ma niewiele zabawek, nie wiem, czy sie czasem nie nudzi ; mamusi brakuje czasem inwencji; nie wiem jakie jej kupic te zabawki, zeby fajne byly, a nie przesadzone. A i ma malutka takie samo body jak moja. To pasiaste H&M; fajne jest

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witajcie w to niezbyt słoneczne popołudnie.

Ja też dzisiaj nie wyspana. Mała obudziła mnie około 3 i nie chciała zasnąć przez godzinę. Przed 4 nie wytrzymałam i poszłam do TZ. Ten ja ponosił z 10 minut i zasnęła. A rano czyli około 9-tej zaczęliśmy się wybierać na basen z małą. I już byliśmy spakowani ale ja nie miałam klapek (tak to jest jak się w 2 miejscach mieszka). Ale wpakowaliśmy sie do samochodu z nastawieniem ze gdzieś kupimy. Nigdzie nie była więc wróciliśmy do domu. Ale TZ sobie przypomniał że może jeszcze w jednym miejscu zobaczy. Pojechał sam i przyjechał z jakimiś klapkami. Więc znowu zapakowaliśmy się do samochodu i pojechaliśmy na basen. Było po 11-tej,. Na basenie było fajnie. Co prawda 30 stopni to trochę zimno ale co jakiś czas wchodziliśmy do jakuzzi. Mała świetnie się bawiła, ale ona zawsze świetnie się bawi gdy jest dużo ludzi. Ogólnie podobało jej się.
Muszę jednak przyznać że ciężko jest w przebierali samej z dzieckiem. Oczywiście nie wzięłam nosidełka i nie miałam gdzie nawet na chwilkę zostawić małej. Więc najpierw ją umyłam i ubrałam i wręczyłam TZ, który czekał już za drzwiami i dopiero zajęłam się sobą.
Ania nie wiem jak Ty sobie radzisz z dwójką na basenie

Cigi - ja też należę do tych agresywnych, które biją. Aktualnego TZ to nawet rzadko szturchnę (może zestarzałam się) ale wcześniejszy to doprowadzał mnie do szału. jak się wściekłam na niego to biłam i rzucałam w niego czym popadnie - nawet nożami czy butelkami. Ale skubany szybki był i stosował uniki. Nigdy mi nie oddał ale się bronił np. zasłaniając rękę w którą ja biłam, no i w rezultacie to ja bardziej cierpiałam.
CZy Ty chodzisz z malutka na taki zwykly basen z chlorowana woda???
U nas jest jeden basen i nawet zajecia dla maluszkow sa z woda, moze minimalnie chlorowana, a moze i nie, za to olejek lawendowy jest na odkazenie. Basenik jest malutki. Fajnie tam; ale troche tam jakichs malych farfocli plywa (widzialam przez okulary pod woda). Ale to moze jak wszedzie? Tylko nie wiem czy on bedzie teraz otwarty dla maluszkow, bo zimno sie robi, a on jest w takiej wielkiej szklarni, ogrzewanej wprawdzie, ale bywa troche zimno.
Tez zastanawialam sie, jak sobie poradzic z dzieckiem w przebieralni, ani przewijakow, ani nic; laweczka, ze ledwie samemu mozna siasc, a co dopiero dziecko polozyc... A nosidelka nie mam, a jakbym miala, i tak bym nie brala, bo by gwizdneli. Ale to na normalnym basenie. Ten drugi, to prywatny, z wozkiem bym weszla.

Ja z moim rozne sposoby stosowalam; na litosc go bralam, na grozby, na szalenstwa, i rozne takie... Kiszeczka. Zazdroszcze tym z Was, ktore tak moga i dziala.
Moj jest straszny "feminista". To jego trzeba szanowac, i nie czai ze kobiete trzeba nawet bardziej. Francuzi moze tak maja, nie wiem, nie znam na tyle ich...

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
obiad jednak zrobiłam, dla miesnych zraziki, a dla pozostałych sojowe w panierce.

o karmieniu piersią i piciu alkoholu http://www.mamazone.pl/artykuly/male...e-piersia.aspx
Jejku, dzieki Ci ;
Przede wszystkim ja nie pijam drinka tylko mala lampeczke wina czerwonego
Pije zawsze do obiadu, a wiec z jedzonkiem
Na ogol pije pozniej wode
Zawsze karmie Basie nie wczesniej niz po 3 godzinach;

uff, uff; I tak ogranicze;
Stary 2010-10-17, 19:14   #3660
dusiaka
Rozeznanie

AniaP - My też mamy tego krokodyla, fajny. Kupiłam dwa tygodnie temu na allegro od sprzedawcy z Anglii trzy zabawki edukacyjne. W sumie wydałam 100 zł z przesyłką kurierem. Zastanawiałam się jeszcze nad tym "szczeniaczkiem- uczniaczkiem" -kiedyś chyba Ferrou o nim pisała. Tylko, że była to wersja angielska.

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
dziewczyny toż to szok-wchodzę na wagę i 51,5 kg
jak tak dalej pójdzie to zaraz się zaczne spowrotem z Wami odchudzac hehe a tak na poważnie to muszę chyba przystopowac już z tymi kolacjami bo mam już brzuszek galanty terazby się przydało pocwiczyc

Czy ktoś kupił na allegro jakiś fajny kombinezon???
Tylkooliwka- taka waga, toż to marzenie. Po co Ci się odchudzać, przecież Ty chudzinka jestes. Wiem, co mówię, widziałam Cię przecież
Ja kupiłam niedawno na all kombinezonik Coccodrillo -
http://allegro.pl/sliczny-kombinezon...222426641.html.
Dziś dokupiłam komplecik czapeczkę a'la pilotkę plus szalik Rastera.

Tylkooliwka - A tak poza tym, to sklep Coccodrillo mamy w Łodzi w Tulipanie, i mają tam akurat obniżki cen modeli kombinbezonów z zeszłego sezonu. Kosztują 107, 113 pln, super fajne. Dla chłopców też mają.
Na stronie producenta tez możesz sobie zobaczyć:
http://sklep.coccodrillo.pl/index.ph...326/category/1

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2010-10-17 o 19:15
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości