|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Ray A jak wyglądają takie majtki?
![]() Ja bym z chęcią ćwiczyła, ale po cc wiem, że długo nie można niestety ...
|
#1622 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
zresztą dziś teściowa mi mówiła,że Grześ,czyli ojciec Radka robił dokładnie to samo,czyli opróżniał dwa cycuszki a potem jeszcze butli się domagał-czyli głodomorrę sobie w genach przekazali pozatym on possie pierś tak konkretnie 5-7 min a potem to se gamla i zasypia mały śpioszek...
|
|
#1623 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Zbadał mnie "ręcznie: i usg dopochwowe zrobił Na bliżnę tylko okiem rzucił. I pyta:- a jak sobie pani radzi z antykoncepcją? a ja na to: -mam najlepszą na świecie On - czyli jaką? ja - zero seksu ![]() hahahah i powiedział: Biedny Paweł senior :P kurna dziady się zawsze solidaryzują:P ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- bordowa to sie uspokoiłam z tym okresiakiem :P Fajnie, że trochę z kasą lepiej. Co do mleka- duże otwarte trza zużyć w ciągu 4 tygodni ![]() Weronisia dla Pascalka jest mega dzielny i Ty też![]() My myjemy buźkę przegotowaną wodę i siusiaka też- tak zaleciła położna. Dzisiaj Pawełek siedział 3 razy w leżaczku (leżał?) i 3 kupy były... ![]() ![]() klask i: Kończymy właśnie dzisiaj 2 m-ce![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#1624 |
|
Raczkowanie
|
elenkaMnie taki coś wyszło jeszcze w szpitalu.Dobrze ze wyszlo,teraz powinien Cie brzuch mniej brzuch boleć -jeśli bolal.To kawałek łożyska.Jeżeli zaczniesz się gorzej czuć albo gorzej krwawic i będziesz dalej wydając takie skradli idź do lekarza.
Podziwiam was dziewczyny.Ja tak rzadko goszczą na wizazu bo nie mam na to czasu.Jak Kubus śpi to ja robię pranie,sprzątam,prawnie mu ciuszki,robię obiad albo najzwyczajniej w świecie odpoczywam.A wy karmicie piersią co godzinę i jeszcze macie na wizaz czas. Szaacun! |
|
|
|
#1625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana, łożysko to przy porodzie wychodzi .. A jeśli nie wyjdzie w całości to Cię łyżeczkują, nie mogą zostawić w Tobie kawałka łożyska!
|
|
#1626 |
|
BAN stały
|
bordowa ja przecież też po cc: a mi pozwolił gin ćwiczyć, kazał się tylko nie przesilać i stopniowo zwiększać wysiłek
|
|
|
|
#1627 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Za nami cięzka noc, przespałyśmy może ze 2 godziny, reszta to noszenie na rękach i płacz oraz wiszenie na cycku. Wydaje mi się, że małej brzuszek dokucza, bo sie pręży i krzyczy przy tym. Z tego co kojarzę to podawałyście Esputicon albo któraś piła herbatkę z...? nie pamiętam czego koperkową? Czy Esputicon można podawać tygodniowemu maluszkowi? I mam prośbę jakby któraś mogła podesłac mi tą magiczną suszarkę na maila to będę dozgonnie wdzięczna. Mój mail aaga_82@tlen.pl Może to sprawi, że mała uśnie chociaż na dwie godzinki (a ja razem z nią )
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#1628 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
brawwoooooo!!!!my 21ego
|
|
|
#1629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lozysko usowane jest w czasie porodu, a jesli nie to osoba bedzie lyzeczkowana. Ktoras z dziewczyn pisala o takiej galarecie zamiast plamien. Jest to zupelnie normalne takie skrzepy ja tez je mialam. Dobrze ze wychodza bo ci sie tam wszytsko oczyszcza.My w sobote bylismy na USG bioderek oraz jamy brzusznej. Brzuszek musial byc skontrolowany jak sie ma podejrzenie o malowodzie. I wszytsko wyszlo ok niuniuniau mi lekarka powiedzila ze mozna tak wczesnie uzywac Espunisan mi dala (chociaz na ulotce pisalo ze od miesiaca. Ale ja sie balam, wiec pierwszy miesiac cierpialam i nic nie dawalam malemu ;( czita18 moj tez ma czesto czkawki, ale w brzuszku jak jeszcze sobie siedzial to tez je mial wtedy juz polozna mowila ze bedzie mial je jak sie urodzi. Ja nic na nie nie robie, mowila mi ze musza po prostu przejsc
Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-10-18 o 08:09 |
|
|
|
|
#1630 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki moja Milenka często ma coś takiego, że jak śpi to wydaje takie odgosy jakby ją coś bolało a dziś rano to normalnie płakała przez sen i krzyczała. Musiałam ją obudzić bo nie mogłam słuchać tej rozpaczy.. sprawdziłam pieluche i kupki nie było...
co to moze byc, że ona tak płacze i żali się przez sen??
|
|
#1631 |
|
Wtajemniczenie
|
Mpik82- pewnie sie jej cos sni ;( Moj ma na odwrot smieje sie przez sen i usmiecha, a jak obudze to placze, jaklbym go wybudzila z czegos milego. Lubie sobie go w nocy brac do lozka jak spi to obserwiuje te jego usmieszki.
|
|
|
|
#1632 | ||||
|
Rozeznanie
|
Angelikaw- wydaje mi sie, ze jesli Mala tyle je, to powinnas ja czesciej karmic az jej zoladek urosnie
U nas mamy ten sam problem. Maly dlugo jadl polowe tego co niby powinien, a tyje ładnie.Cytat:
Ostatnio tak ulal, ze mu nosem poszlo a matke zestresowal na pol nocy...Cytat:
Cytat:
Cytat:
On ostTNIO po obudzeniu sie od razy wyje. Nie dal nam synek spac dzisiaj. 2h z nim walczylam, a on by cyca chcial i spac i sam nie wiedzial co... Tata poszedl do pracy i Mlody odsypia. ![]() Dzis mamy usg bioderek. Usg glowy i brzucha Mlodemu zrobili w szpitalu- chociaz jeden plus
|
||||
|
|
|
#1633 |
|
Wtajemniczenie
|
Pochwale sie moja kruszynka
|
|
|
|
#1634 |
|
Zadomowienie
|
WITAM DZIEWCZYNY
Podczytuje Was regularnie i już nie mogę się doczekać jak do Was dołączę. Dziś jest mój termin porodu a tu ani widu ani słychu Na "rozpakowywalni" zostało nas kilka i forum umiera Większość z dziewczyn się już dawno nie udziela i już tak smutno |
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i:gratulacje A za nami ciężka noc, no może nie ciężka bo coś tam w końcu spałam Mała nie spała od 15 do 24 strasznie marudna przez to była, nie wiadomo o co jej chodziło. może to ten skok za wcześnie sobie przyszedl? skończlismy 6 tyg. Ale rano powitała mnie swoim przepieknym bezzębnym uśmiechem i normalnie powaliła mnie na łopatki A dzisiaj poleżała już trochę w leżaczku i uwolniłam wreszcie ręce i kolana podnosi rączki do góry, ale za bardzo jeszcze nie wie co zrobić żeby dosięgnąć zabawek i że to tak można ![]() Trzyma już głowę coraz lepiej więc bawimy się już w samoloty :
|
|
|
|
#1636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj znam ten ból z przeterminowaniem... ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
Ja cie podziwiam z tą nauka ,skąd ty bierzesz czas na to? ja jak tż w pracy to ledwo mam czas żeby się uczesać i pranie zrobić więksość rzeczy robię dopiero jak zaśnie ![]() Nikuś a tobie ledwo skończyło się krwawienie a ty się okresu doamgasz? jeszcze będziesz za jego brakiem tęskinć no może i nie, bo to by oznaczało kolejnego brzdąca w brzuchu
|
||
|
|
|
#1637 |
|
Raczkowanie
|
myslicie moze o zmajstrowaniu rodzenstwa dla waszych maluszków ?
bo ja doszłam do wniosku, ze chcyba bedziemy sie starac na wiosne i gdyby nam sie udalo, to prawie za jednym zamachem odchowamy dwa brzdące
|
|
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tż powiedział, że urodzi
|
|
|
|
|
#1639 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bordowa Asia jest śliczna ![]() Cytat:
my Patrykowi w dzień zakładamy pampka body z długim rękawem i spodenki (albo ze stópkami albo zwykłe ze skarpetkami) a na noc body z krótkim i pajaca i nie ma żadnych potówek itd, i zimno też mu nie jest Cytat:
Cytat:
![]() NIKaP-n gratulacje 2 mce my siusiaka myjemy normalnie w wanience, a buzie tylko przegotowana ![]() cudooooo pisz śmiało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mamy chłopców jak robicie z tymi siusiakami? bo nam pediatra na każdej wizycie mówiłą żeby napletek delikatnie zsuwać ale delikatnie bo jest przyrośniety i wymywać tą białą miastke, bo jak się tego niezrobi to to się zapiecze i będzie stan zapalny itd itd.. a znowu pediatra kumpeli powiedziała że absolutnie nic nie ruszać więc nie mam pojęcia...
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Witam poweekendowo
Mieliśmy w weekend nacieszyć się sobą w końcu, a wyszło jak zawsze - a tu zakupy zrobić, a to teściu wpadł, a to obiadek u rodziców i tak znowu zero czasu razem. Też nie macie czasu pobyć razem jako rodzina? Bordowa, no i gdzie to zdjęcie bodziaka Asi? Jaka ona ślicznotka! A uśmieszki śle pierwsza klasa! Lenko, jak tam sen małej? Coś się udało zrobić? Ninaad, fajnie, że nie tylko ja lubię karmienie piersią Gratuluję małej przybrania na wadze Szczesliwa, mam nadzieję, że to jednak nie jest odwodnienie u małej. Naked, Filip - Superman wygląda bombowo! Dra, powodzenia w diecie Klarissa, cieszę się, ze się spotkanie udało Śliczne zdjęcia ze spaceru.Mszu kochana, powodzenia z wprowadzaniem łatwego planu. Tylko wprowadzaj go powoli, bo ci córka szoku dozna i na zawał padnie ![]() Martynko, my byliśmy u lekarza z tą krtanią, bo tak nam charczał w nocy, ze bałam się, ze przestanie oddychać. I sama nie spałam, tylko czuwałam przy łóżku. Nam pomogło noszenie w ten sposób, w który pokazywałam i nawilżanie sypialni od 40-45 % (tyle podobno nawilża sie dla alergików). Mały już prawie nie charczy Aaneczko, śliczne te twoje chłopaki! ![]() Martucha, gratulacje dla taty, ze dął radę z Patrykiem Tifio, gratulacje Zuzka, Olek cudowny! Jaki malutki. Jak patrzę na neigo i mojego olbrzyma to nie ma porównania - twój to taka słodka laleczka. Nie wiem, czy ci pisąłam, ale masz bardzo przystojnego męża Taki w moim typie ![]() Czita, na czkawkę mamy 3 sposoby - albo noszenie w pionie, albo cyc albo łyżeczką ciepłą wodę podaję. Najczęśąciej działa. Ycnan, mój tak samo się budzi - pierdzi i pierdzi i nie może przestać Paula, nie używam pasu poporodowego i nie zamierzam - osłabia mięśnie brzucha, a ja chcę, zeby same się ładnie wciągnęły. Weronisia, kciuki za wasze wyjście Niuniuniau, dacie radę sami Angelikaw, może jak chcesz żeby mała przybierała to karm w nocy, wtedy pokarm jest tłustszy. Monika, ja mam ten sam rodzaj antykoncepcji - ale to z mojego powodu, bo nienawidzę swojego ciała i nie pozwalam patrzeć na siebie Pawłowi. Może mi kiedyś minie, jak moja "zebra" trochę zjaśnieje i opuchlizna nad blizną zejdzie zupełnie... Waniliaania, kruszynka przesłodka Gabisun, ale fajnie bawicie się w samoloty - musze tez wypróbować na Tymku ![]() Falbana, ja myślę o rodzeństwie... za jakieś 10 lat Idę na spacer, odstresować się, bo mnie babcia z ciocią wkurzyły, ale to innym razem napiszę. Miłego dnia |
|
|
|
#1641 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale za to jetsem cały dzien sama z małym wiec dopiero jak tata wraca to chwilka dla siebie.Ale jak wszystko mam porobione i obiadki pyszne też przygotowane to nie mam na co narzekać,bo niektóre mamuśki same se tu radzą od a do z i te to fakt trzeba podziwiać ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
ja mysle ze za ok.2-3 lata.My to chyba jakies wogóle wariatki jestesmy bo niedawno wyłam z bólu na łóżku porodowym i zaklinałam się,że wiecej dzieci jak znieczulenia bedą obowiązkowe i jeszcze te noce nieprzespane a teraz już piszemy o rodzenstwie hehe po jedno fajnie za jednym zamachem ale ja chyba musze sie skupic na jednym maluchu i troche odpoczać od ciąży a potem zobaczymy.Ale chcemy rodzenstwo ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- martucha nampołożna kazała delikatnie sciągać napletek i kropelkami przegotowanej wody skrapiać tam i nic na siłę.troche sie boje tego bo wydaje mi sie,ze mu sie nic nie zsuwa narazie,ale wiem,ze trzeba odsuwac napewno.Kiedys kazali zawsze a teraz jakies nowe metody wprowadzają ,ze niby nie.Teściowa ma dwójke synów i jednemu sciągała i jest ok a drugiemu nie bo to pierwsze dziecko było i niewiedziała i jak poszli do lekarki to ta mu ściągła tak,ze krew,placz i zgrzytanie dziąseł,wiec jestem za ściąganiem!!!;p)
|
|
#1642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz sa metody aby nie sciagac, ale jak sie nie sciaga to potem przewaznie chlopcow czeka zabieg, wiec wole sciagac. Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-10-18 o 10:48 |
|
|
|
|
#1643 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiedz mi, czy 2 są dużo mniejsze? Bo 3 niby są ok, ale trochę za długie (prawie na pół pleców) i ciężko mi się je zakłada z tyłu bez zdejmowania ubranka i tak myślałam, może kupię 2 ...bo w sumie mała łapie się i w jedną i w drugą rozmiarówkęCytat:
Cytat:
ja mam jeszcze 2 tygodnie, żeby zdecydować czym i na co szczepić. Chciałam na pneumokoki i rotawirusy i do tego podstawowe szczepienia w wersji 5 w 1 (bo niby ta na krztusiec szczepionka w tych szczepionkach jest bezkomórkowa). Ale to chyba z torbami pójdę, bo to będzie 330x2 (rota), ok. 260x4(pneumokoki) 140x4(?) (5w1). No nic, jeszcze pomyślę. Próbuję zarejestrować Olę na USG bioderek ale nie mogę się do dzwonić - w jednej przychodni nikt nie odbiera a w drugiej na zmianę zajęte albo nikt nie odbiera. Jest jeszcze przynajmniej jedna przychodnia- ale na drugim końcu miasta |
|||
|
|
|
#1644 |
|
Zadomowienie
|
dziękuje wam za zachęcanie do udzielania się już u Was
Czytam Was i przyswajam wszystkie informację Jak już Franio będzie gotów to będę wiedział co i jak hihih Ja miałam dziś dziwną noc bo obudził mnie powódź tzn nie wylały mi się wody ale dużo ze mnie wyleciało, i teraz ciągle coś ze mnie leci tyle że jest to rzadkie, przezroczyste ale bardzo ciągnące Ehhh żeby jeszcze te objawy coś znaczyły. No nic jutro mam wizytę to mam nadziej że usłyszę że coś się dzieje Jadę z TZ na zakupy (bo wziął dziś wolne w związku z terminem porodu hehe) Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-10-18 o 11:27 |
|
|
|
#1645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak ze spacerkami u Was dziewczyny???? bo ja sama nie wiem wychodzic czy nie????
|
|
#1647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisałam sms do Marci bo wczoraj napisałam mi na prv prośbę o mój numer tel a ja odposałam jej późno i się nie odzywała i mam wieści ![]() " Witam 18.10 o 00.25 przyszła na świat Julcia. mamy się świetnie Pozdrawiamy wizażowe ciocie"
|
|
|
|
|
#1648 |
|
Rozeznanie
|
Bordowa-Asienka wymiata- usmiech pierwsza klasa!
Olek wczoraj po raz pierwszy usmiechnal sie z cycusiem w gebie i wielka kupa w majtach! Martucha- nasza pediatra kazala odciagac napletek i myc woda Pomi- dziekuje za komplementy przekaze TZ albo nie, bo urosnie w piorka Ilonka- witaj brzuchatko, choc z tego co widze, to chyba twoj czas policzony! To nie Wody??? cos mi sie wydaje, ze raczej.. ![]() Ninaad- my tez bedzimy szczepic 5+1 i rota, ceny podobne u nas. Damy rade Elenka- ja tam na spacerki zamierzam wychodzic! Choc jeszcze nie wiem jak rozwiaze sprawe z wozkiem, bo uzywam teraz Inplasta i jest cholernie ciezki (a ja na drugim pietrze). Sama nie udzwigne i jeszcze blizna mnie boli czasem. |
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidorko skaza białkowa przechodzi z wiekiem, ale może zmienić się w inną alergię.
Skaza białkowa trwa najczęściej do 3 latek, potem mija. Ale potrafi się zamienić w astmę oskrzelową. Tak było z moja córką. Tak się cieszyłam, że może już wszystko jeść. Ale gdy non stop chorowała jeden lekarz wpadł na pomysł, żeby znowu zrobić jej testy. I wyszło, że dalej ma alergię na białko. Tylko objawy sie zmieniły z żoładkowo-skórnych, na oddechowe. Leczyliśmy ją na astmę do 7 roku życia. Potem alergii na białko już nie miała, więc i astma się skończyła. A my... Wychodzimy!!!!!!! Dzisiaj bilirubinka spadła do 10,4 Jeszcze raz miał teraz pobieraną krew, czyli po 2 godzinach i jeszcze godzinkę musimy poczekać na wynik, bo od tego wyniku ma zależeć decyzja czy mogę go karmić cyckiem czy nie. Koło 14.00 będziemy już w domku ![]() A więc zdążę się jeszcze nacieszyć moją mamą, bo ona w sobotę wraca do Polski. Postaram się oczywiście zaglądać na forum, ale nie obiecuję, bo chcę się nacieszyć towarzystwem mojej mamy do bólu ![]() Ale za tydzień odezwę się na 100%
|
|
|
|
#1650 |
|
Wtajemniczenie
|
Weronisia - super!!!
Dziewczyny widzialyscie gdzies moze biale kombinezony dla maluchow? potrzebuje na chrzest a wszedzie sa ale inne kolory. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

zresztą dziś teściowa mi mówiła,że Grześ,czyli ojciec Radka robił dokładnie to samo,czyli opróżniał dwa cycuszki a potem jeszcze butli się domagał-czyli głodomorrę sobie w genach przekazali
pozatym on possie pierś tak konkretnie 5-7 min a potem to se gamla i zasypia mały śpioszek...

dla Pascalka
klask i:
Kochana, łożysko to przy porodzie wychodzi .. A jeśli nie wyjdzie w całości to Cię łyżeczkują, nie mogą zostawić w Tobie kawałka łożyska! 

a matke zestresowal na pol nocy...
On ostTNIO po obudzeniu sie od razy wyje. 
Totalnie na nią nie zasługuje. Gdyby taki trafił na mnie to już dawno bym go pogoniła.
przekaze TZ albo nie, bo urosnie w piorka