Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-18, 08:42   #3271
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

papeteria - jak czasami u nas nie ma gości przez 2 -3 dni, to jak ktoś przychodzi to mała takim zdziwieniem reaguje, wczoraj babcia ją kąpała, to ciągle patrzyła a to na TZ a to na mnie, już poznaje swoich i po glosie i szuka nas wzrokiem.

Wiemy, że nie ma uczulenia na marchewkę i jabłuszku
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 09:26   #3272
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

basienka no wlasnie taki smoczek mamy, ale on sie oduczyl bo nawet teraz mu probowalam te herbatke z jagod podawac to mamlal ten smoczek tylko ... ... a jak mu jezdzilam tym smokiem po dziaslach to sie śmial poszłam po strzykawke
karolcia to super ze nie jest uczulona
żabka tz go karmił gdy ja byłam w szpitalu i wtedy nie było z tym problemu
wiolek ja wiem że ty ułożysz jeszcze sobie życie i bedziesz szczęśliwa
niezawsze no ciekawa teoria pił bo zrobiłaś mu awanturę że pił
masz racje nie odpuszczaj
marta jak sie dziś czujesz ? dzieciaczki super
basia super fotki
kinia tak jak dzidzia napisała jak nie znamy odpowiedzi to się nie wypowiadamy i nie świadczy to o olewactwie(co za słowo )
martysek zrób to badanie moczu, musisz kupic woreczek i potem przelac do pojemnika .Super kapturek
ania super Misio bystry chlopczyk ...,Adas ogladal i mial oczy jak 5 złotych
Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
A ja z karmieniem mam dziwną sprawę bo nie umiem karmic z prawej na leżąco. Z lewej super a prawą tylko na siedząco.
ja w nocy tylko strony zmieniam a na siedzaco zle mi sie karmi z prawej strony
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
HD nie napisala jak tam Gaba czy przeoczylam?
moze jeszcze sa u rodziców
Cytat:
Siala wlazlam w ta twoja gre to mozesz mnie dodac na sasiadke
ja tez w to gram ale nie pochlania mnie to tak bardzo jak treasure isle i nie pokaze palcem czyja to zasługa

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 09:29   #3273
entertete
Rozeznanie

papeteria złota kobieta z Ciebie (no ale jakie masz wyjście), ja sobie już nie wyobrażam wstawania tak często

niezawsze, i dobrze, w takich sytuacjach trzeba krótko. a tekst o królikach rozśmieszył mnie bardzo)))))

Moje dziecko znowu rano miało odpał, najadł się o 3.30 po czym o 5.20 postanowił wstać - wiercił się, kręcił, sapał, stękał, smoka wypluwał, śmiał, no w końcu wzięłam do łóżka - nadal robił to samo, w końcu jakoś padł i tak budził się parę razy do 7, a zjadł dopiero o 7.30, Bosze czy on nie może spać jak dziecko normalnie do tej 6.30 chociaż?????? jak czytam, że niektóre z Was śpią jeszcze rano po jedzonku np do 9 to mi się płakać chce, u nas to niemożliwe, nawet na łózku nie poleży z nami jak już się przebudzi totalnie bo nuuuuudno
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 09:38   #3274
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość

niezawsze
- ja sobie nie wyobreażam jak można nie pracować, tylko kawka, plotki i tv...ja już dostaję kota, ale niektóre kobiety nie czują podszeby, ale ja tez nie zawsze gotuje....ach mężczyźni
Moja teściowa sama musiała sobie radzić i za to ją podziwiam
moja mama nie pracuje 20 lat ale z tego co wymienilas preferuje tylko kawke to super babka
alguien Milenka super a z tzta tez cos ma a za ta tortille
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
A najgorsze jest to, że marek sobie zażyczył znowu blok czekoladowy i weź tu nie zjedz
przepis
niunia super
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Czemu mi się zdawało, że jesteś tylko rok ode mnie młodsza? :P 81 obrażalski- zgadzam się ( moja siostra).
mój tz jest ten rocznik i sie nie obraza ja 82
Cytat:

Ale bym zjadła flaki, muszę chyba zrobić kiedyś
od razu mi sie przypomniał temat o golonce i szpiku
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
dobra poużalałam się nad sobą i koniec o mnie od jutra będę już "normalna" ale dziękuje wam jeszcze raz
cały czas jesteś normalna
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
J

wysłałam Wam zaproszenia
.
ja tez prosze
klik

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-10-18 o 09:40
Stary 2010-10-18, 09:42   #3275
martysek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
(...
)PS
Króliki ... to zło
Gryzą kable i walą bobki
Kurde, Siala, oplułam monitor i klawiaturę
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 09:43   #3276
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Hej laseczki

Mnie standardowo nie było przez weekend bo M był w domu nawet do szkoły nie pojechał więc nie miałam kiedy siedzieć na necie. Wczoraj Lilianka skończyła 3 miesiące a za tydzień mamy chrzciny (już chciałabym mieć za sobą). W środę na szczepienie mm nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
jaszczka super, ze poszła wkońcu po tylu dniach kupka
wiolek1 bardzo Ci współczuję sytuacji z tż-tem tylko chyba coś przeoczyłam o co poszło, jakbyś pogła w paru słowach na pw mi naświetlić sytuację
papeteria jak fajnie, ze izyta udana i z tym opęcherzem to tylko zapalenie, a jelitka też się naprawią. Asiu co myślisz o tych kostkach bo wczoraj zaszalałm i kupiłam na all LUSH Fresh Farmacy oraz LUSH Szampon w Kostkach Vegan
lazurowa super wiadomości o M - chyba coś z tego będzie
Alguien długo Cię nie było, a Milenka już taka duza kiedy to zleciało?
anuszka1401 wysłałam zaproszenie na fb. Moje inicjały D.M. Łoooo Matko a córunia prześliczna i te włosiurki

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 09:43   #3277
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
hehehe nigdy nie mialam krolika , on tez a jego mam z dwojka dzieci zawsze robila obiad! i sprzatala i w ogole supermanka! Tylko zapomina, ze do lat 4 czy 5 mieszkali u jego babci...a kobieta w zyciu nie pracowala no ale coz, bywa.

przeze mnie, bo ja sie czepiam i obiadow nie gotuje! tzn gotuje, ale po siebie
To mu powiedz, że mógł się żenić ze swoją matką
I że nie jesteś cyborgiem a jak chce to Ty wrócisz do pracy a niech on zajmuje się domem skoro taka "do kitu" jesteś.. zobaczysz jak się wystraszy
Ja tam bym wygarnęła mu wszystko co mi na duszy siedzi. Mój tż do mnie w tych sprawach nie fika bo ja mam niewyparzoną gębę i zaraz pojadę mu po rajtuzach.. woli się nie odzywać i "głodować"
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

siala
super ze zwierzaki sie "odnalazły" w nowym miejscu a wyobraz sobie ze a aventu nie umiał pic (mam te butle ale dzieki za oferte )to kupiłam zwykłego kauczukowego nuka i z tego pil...jak bylam w szpitalu pol dnia (miesiac temu ) to tez ciagnal z butli..wczoraj po prostu chcial mnie i mu sie udalo

Popołudnie było super udane tzn. najpierw przyszla moja mama na chwile i była chwila płaczu ale potem Adas sobie z nia rozmawial i smial sie a potem przyjechali do nas siostra tzta z dwojka dzieci i mezem i byl totalny chaos .... maly najpierw podkówka, zaplakal ale pozniej nastapil przelom, cieszyl sie i "siedzial" u taty na kolankach rozgladajac się wokół z zaciekawieniem ...(to jest raczej taki typ dzikuska i pewnie przez jakis czas na dzien dobry jeszcze bedzie placz ale przynajmniej juz nie caly czas zostalo mi jeszcze popracowac nad spacerkami, ale poki sie prezy to odpada.....z reszta bedzie coraz latwiej bo ciekawski sie robi)
Kapalismy go przed 21:00 , po kapieli karmienie i od razu odpłynal oczywiscie pozniej wstawal o 22:00, 23:00, 0;00, 2:30, 4:30 zasnął o 7:00 do 8:00 ale to już lepiej wygląda niż wcześniej.Wogóle to już 3 rzadkie kupy dziś zrobił ale myślę że to przez antybiotyk i chyba dlatego tez nakazała pić mu napar z jagód , ktorego mu nie podawalam, ale od dzis zaczynam...poza tym wymiotuje ale to chyba tez przez antybiotyk...teraz piore codziennie o prasowaniu nie ma mowy
No to super! aż mi normalnie jakiś kamień spadł z serca choć to nie o moje dziecko chodzi a poczułam taką ulgę, że Adaśko zdrowieje
I do ludzi go zobaczysz jak się rozochoci Ja już zazdrosna bywam bo Seba chicholi się do mojej mamy, mojego tatę to uwielbia.. do małża się śmieje a do mnie tak czasami i nie jest takie radosny jak mnie widzi... :/ ale tłumaczę sobie to tym, że mnie ma na okrągło a resztę dużo rzadziej.. małża tylko wieczorem na kąpiel a dziadków raz w tygodniu
Cytat:
ja tez w to gram ale nie pochlania mnie to tak bardzo jak treasure isle i nie pokaze palcem czyja to zasługa
No na pewno nie moja
Ja wysepkę zaniedbałam ale małż to jest nałogowiec.. zamiast "dzień dobry" do mnie i Sebka to on najpierw leci "przekopać teren"

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 09:43   #3278
papeteria
Zakorzenienie

entertete co najwyzej pozłacana marze tylko o tym by juz w koncu byl zdrowiusienki...a potem bede marudzic ze mi nie spi

Stary 2010-10-18, 09:47   #3279
agravka
Wtajemniczenie

hej!wrocilam wczoraj od rodzicow-bylam tam ponad tydzienpowiem Wam, ze odpoczelam, ale tez stesknilam sie za domkiem. Ochrzcilismy małą w zeszłą niedzielę, ale fotki wkleję później. pisałyście o sushi- wiec pytałam tatę, bo też miałam nieziemską ochotę, ale niestety toxo chyba przenika do mleka... ALE ja jadlam sushi z pieczoną rybą-polecam łososia.... pyyyyycha według mnie, ale chyba moją Adę uczulił... jak większość produktów
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 09:47   #3280
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
No na pewno nie moja
Ja wysepkę zaniedbałam ale małż to jest nałogowiec.. zamiast "dzień dobry" do mnie i Sebka to on najpierw leci "przekopać teren"
anie miałam na myśli , ale ty jestes odpowiedzialna za moje dalsze granie w te wioske jak patrze na twoja posesje to mi sie tez taka marzy a Karina's baby które pewnego dnia było przy grządkach mnie rozbroiło tylko to chyba dziewczynka była

Stary 2010-10-18, 09:51   #3281
agravka
Wtajemniczenie

czy Wasze dzieci śmieją się w głos? moja Ada zaczęła, ale trzeba ją długo rozśmieszać
Stary 2010-10-18, 09:55   #3282
papeteria
Zakorzenienie

misiulka Dorotko(walisz mi po imieniu to i ja tak bede )
za Lush powinnas oberwac ze nie dalas znac wczesniej na all jest cholernie drogo podpielabym cie pod wspolne..zaoszczedzilabys polowe no ale bedziesz wiedziec na przyszłość Kostka fresh farmacy to moja ulubiona na poczatku zapach mi nie podchodzil ale potem nawet polubiłam pokrój sobie ja na mniejsze porcje ..super oczyszcza buzie ale lubi wysuszac wiec zaraz po kremik albo nie stosowac nalogowo a szampon vegan ponoc wali ale nie mialam go ...ja jestem zadowolona z seanik i odzywki american cream na you tubie jest pelno recenzji.Ja na wspolnych wydalam teraz 200,- ale za 11 produktów .nie moge doczekac sie paczki.
Gratki z okazji 3 miesiecy

Stary 2010-10-18, 09:55   #3283
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
anie miałam na myśli , ale ty jestes odpowiedzialna za moje dalsze granie w te wioske jak patrze na twoja posesje to mi sie tez taka marzy a Karina's baby które pewnego dnia było przy grządkach mnie rozbroiło tylko to chyba dziewczynka była
faktycznie mam dziewczynkę

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 09:59   #3284
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
T... i zaraz pojadę mu po rajtuzach.. woli się nie odzywać i "głodować"
siala rozbrajasz mnie
No to super! aż mi normalnie jakiś kamień spadł z serca choć to nie o moje dziecko chodzi a poczułam taką ulgę, że Adaśko zdrowieje
I do ludzi go zobaczysz jak się rozochoci Ja już zazdrosna bywam bo Seba chicholi się do mojej mamy, mojego tatę to uwielbia.. do małża się śmieje a do mnie tak czasami i nie jest takie radosny jak mnie widzi... :/ ale tłumaczę sobie to tym, że mnie ma na okrągło a resztę dużo rzadziej.. małża tylko wieczorem na kąpiel a dziadków raz w tygodniu
a nasze dzieci zyja z nami w symbiozie jak to któras napisala dla nich jestesmy jak reka czy noga to czym tu sie maja podniecac

Stary 2010-10-18, 09:59   #3285
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
czy Wasze dzieci śmieją się w głos? moja Ada zaczęła, ale trzeba ją długo rozśmieszać
tak nastka potrafi się już tak śmiać, uwielbia tez gruchać, i tak rrrrryy śmiesznie robi, oraz jak pije to zostawia sobie troszkę wody i bulgocze, aparatka

papeteria - są różne kobiety, jedne maja powołanie do tego inne do tego, do wszystkiego się da przyzwyczaić, tylko ja chyba jestem nie tym typem domatora...nawet gdyby nam wystarczyło kasy na życie to TZ zostałby w domu ja wróciłabym do pracy...to pracoholizm wiem...ale cóż....

Super, że Adasiowi lepiej

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-10-18 o 10:01
Stary 2010-10-18, 10:03   #3286
papeteria
Zakorzenienie

wogóle to mam ochote ściąć moje kudły i chyba polece dzis do fryzjera bo nie moge na siebie patrzec mam teraz do pasa ale obetne tak by moc jeszcze kitke zrobic...i tak prawie non stop mam związane a tylko klopot z nimi no i wypadaja teraz...mam ochote na grzywke jak bede wygladac tragedyjnie to bede spinac do tyłu

Stary 2010-10-18, 10:07   #3287
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
wogóle to mam ochote ściąć moje kudły i chyba polece dzis do fryzjera bo nie moge na siebie patrzec mam teraz do pasa ale obetne tak by moc jeszcze kitke zrobic...i tak prawie non stop mam związane a tylko klopot z nimi no i wypadaja teraz...mam ochote na grzywke jak bede wygladac tragedyjnie to bede spinac do tyłu
och widzę ze nie tylko mnie wkurzają włosy i wogóle...jedyna rzecz jaka mi się we mnie podoba to paznokcie u rak nic więcej

Stary 2010-10-18, 10:22   #3288
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
aniu ale Misio sie fajnie bawi super zabawka, szkoda ze u nas takiej nie widzialam na gumce.
to do wozka przywieszka. pelno tego u nas. ja dostalam 2 w spadku po synku znajomych

Cytat:
Popołudnie było super udane tzn. najpierw przyszla moja mama na chwile i była chwila płaczu ale potem Adas sobie z nia rozmawial i smial sie a potem przyjechali do nas siostra tzta z dwojka dzieci i mezem i byl totalny chaos .... maly najpierw podkówka, zaplakal ale pozniej nastapil przelom, cieszyl sie i "siedzial" u taty na kolankach rozgladajac się wokół z zaciekawieniem ...(to jest raczej taki typ dzikuska i pewnie przez jakis czas na dzien dobry jeszcze bedzie placz ale przynajmniej juz nie caly czas zostalo mi jeszcze popracowac nad spacerkami, ale poki sie prezy to odpada.....z reszta bedzie coraz latwiej bo ciekawski sie robi)
Kapalismy go przed 21:00 , po kapieli karmienie i od razu odpłynal oczywiscie pozniej wstawal o 22:00, 23:00, 0;00, 2:30, 4:30 zasnął o 7:00 do 8:00 ale to już lepiej wygląda niż wcześniej.Wogóle to już 3 rzadkie kupy dziś zrobił ale myślę że to przez antybiotyk i chyba dlatego tez nakazała pić mu napar z jagód , ktorego mu nie podawalam, ale od dzis zaczynam...poza tym wymiotuje ale to chyba tez przez antybiotyk...teraz piore codziennie o prasowaniu nie ma mowy
no fajnie ze zasnal bez problemu i do ludzi sie przyzwyczaja

Cytat:
ze niby moja? ja moge pomarzyc o grach bo moj komp zamula tak ze jak na wizazu pisze to potem sobie patrze jak te literki wyskakuja ale wczoraj mu zapodalam defragmentacje dysku i troche porzadku zrobilam. jak narazie jest troche lepiej
ja lubie w tiki farm grac ale przez te wasze prezenty na tresure isle mnie od nowa wciagnelo

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
Moje dziecko znowu rano miało odpał, najadł się o 3.30 po czym o 5.20 postanowił wstać - wiercił się, kręcił, sapał, stękał, smoka wypluwał, śmiał, no w końcu wzięłam do łóżka - nadal robił to samo, w końcu jakoś padł i tak budził się parę razy do 7, a zjadł dopiero o 7.30, Bosze czy on nie może spać jak dziecko normalnie do tej 6.30 chociaż?????? jak czytam, że niektóre z Was śpią jeszcze rano po jedzonku np do 9 to mi się płakać chce, u nas to niemożliwe, nawet na łózku nie poleży z nami jak już się przebudzi totalnie bo nuuuuudno
misiek tez tak wstaje. 6 a on oczy jak 5 zl i nie ma mowy o spanku do 9 czy dluzej.

Cytat:

mój tz jest ten rocznik i sie nie obraza ja 82
bo juz sie zaczelam martwic ze tu same malolatki (tylko mi sie nie obrazac )
ja 83 a damian 82

Cytat:
No na pewno nie moja

misiek od rana nerwa mial jakiegos nie wiemy o co mu chodzilo a teraz juz mi tu krzyczy za uszami bo glodny
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 10:36   #3289
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cześć dziewczyny (jak to piszę to od razu przypomina mi się Joasia Krupa w topmodel )

niezawsze rozwaliłaś mnie tekstem o królikach A jeśli chodzi o tż, super zrobiłaś, ja bym tak nie umiała, jestem za miętka
marta franek jest super, ten drugi bobo też przesłodki Ale Franio taki weselszy mi się wydaje
basia Oskar jaki już dorosły chłopak
ania super filmiki, smiać mi się chciało, bo te robaczki wszystkie takie same minki walą I widzę, że wszystkie mamusie mają taki sam ton głosu do swoich dzidzi
Co do karmienia piersią, w ogóle nie potrafię na leżąco. Najgorsze było po cc, bo musiałam wstawać z tym okropnym cewnikiem, bolało jak cholera.
martysek powiem Ci, że mój poród też należał do cięzkich (choc nie był sfinalizowany), ale już wyparłam to z pamięci i powiem szczerze, że nie mogę się doczekać kolejnej ciąży (ale to nieprędko nastąpi, najwcześniej za 6 lat)
papi
BLOK CZEKOLADOWY
500g mleka w proszku (zawsze kupuję łaciate, nie może być błyskawiczne)
1 kostka masła bądź margaryny (z masłem lepsze)
pół szklanki wody
1 szklanka cukru
1 paczka cukru waniliowego
3 łyżki kakao
2 paczki herbatników
1 paczka orzechów włoskich albo innych bakalii (rodzynki, migdały itp.)

Mleko w proszku, kakao, herbatniki, bakalie wsypujemy do miski. Resztę składników gotujemy, potem zalewamy suche składniki, mieszamy i przekładamy do blaszki (korytko). Gdy przestygnie trzymamy w lodówce.
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 10:37   #3290
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

(zdjęcie nie moje, ale tak mniej więcej wygląda )
Stary 2010-10-18, 10:40   #3291
karolcia228
Zakorzenienie

ania - ty stara dupo nie liczy się wiek tylko to co mamy w środku i na ile się czujemy

Stary 2010-10-18, 10:42   #3292
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
bo juz sie zaczelam martwic ze tu same malolatki (tylko mi sie nie obrazac )
ja 83 a damian 82
Ależ to komplement

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
nie liczy się wiek tylko to co mamy w środku i na ile się czujemy
Czy Ty oglądasz Panią Barbarę?
Stary 2010-10-18, 10:44   #3293
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
(zdjęcie nie moje, ale tak mniej więcej wygląda )
zamorduję
Stary 2010-10-18, 10:44   #3294
hd2005
Zakorzenienie

Witam

wróciliśmy... bez Gaby
To była jedna z trudniejszych decyzji jaką musieliśmy podjąć.
Jechaliśmy z nastawienie"zabieramy naszego pieska do domu"

Zobaczyliśmy jednak jak dobrze się tam czuje, jak szaleje w ogrodzie, biega za pięcioletnim bratankiem i jego piłką, jak śpi z moim bratem w łóżku... ech...

Oczywiście bardzo się cieszyła na nasz widok. Szalała jak nigdy.
Ale po godzinie traktowała nas już jak wszystkich członków rodziny a nie kogoś wyjątkowego.

Wiemy, że tam będzie szczęśliwsza. U nas jest w takiej złotej klatce.
Ach... nie chcę o tym pisać bo zaraz się rozbeczę ...

Cytat:
hd śliczna ramka

dziękuję

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 10:47   #3295
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

hd skoro jest jej tam lepiej to bardzo się cieszę A odwiedzać przecież zawsze możecie

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

aa i jeszcze jedno, kinia ja też nie pisałam bo nie wiem, ale moim zdaniem zwiększanie laktacji w jednej piersi nie wpłynie na jej wielkość. Np. ja mam większą tę pierś, w której jest mniej mleka.
Stary 2010-10-18, 10:50   #3296
FraniaPirania
Rozeznanie

chyba zrobie sobie ten blok czekoladowy, tylko nie wiem czy znajde mleko w proszku..

aa dzien dobry
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 10:51   #3297
agravka
Wtajemniczenie

hd , co prawda nie wiem dlaczego musieliscie ja oddac, ale wspolczuje straty psiaka
Stary 2010-10-18, 10:51   #3298
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Dzidzia, Natalia "strzelistą" kupkę robi przeważnie tylko po nocy i czasem wieczorem. Myślę, że to jak najbardziej normlane.

Poza domem jej prawie nigdy nie karmię, bo wychodzę tylko z nią i staram się to robić od razu po karmieniu.
Na chrzcinach nie chciała mojego mleka z butli, poszliśmy do samochodu i próbowałam karmić piersią na siedząco, ale się tak krztusiła, że w centrum Bydgoszczy musiała ściągać sukienkę i kłaść się z nią z tyłu na siedzeniu :/ Na szczęście TŻ ma lekko przyciemnione szyby z tyłu.

Może karmienie na siedząco nie byłoby takie trudne, gdyby nie fakt, że Natalia waży 6400, a ja mam witki nie ręce i nie mam siły jej "dobrze" trzymać.

Jak to jest bokiem na siedząco? Że siedzi bokiem do mnie i tylko buzie ma do piersi zwróconą? To wygodnie jej jak ma szyjkę skręconą?
No normalnie. Alisa nie lubi leżeć bokiem na moich kolanach jak je- woli sobie główkę skręcić na bok i siorbie ;P.
Co do trzymania- ja nie trzymam w rękach tylko na kolanach. Ewentualnie malej podusie pod głowę kładę. Poza tym są takie fajne poduszki do karmienia- takie w kształcie litery U.

Cytat:
Franek ( w białym) ze swoim 3 tygodnie młodszym kuzynem
Bardzo podobni

Cytat:
zabawy misia
Super! No i brawa dla Misia za główkę

Cytat:
A ja z karmieniem mam dziwną sprawę bo nie umiem karmic z prawej na leżąco. Z lewej super a prawą tylko na siedząco.
Ja dokładnie tak samo.

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość

Karolcia, prawie zapomniałam, ale chciałam napisać, że często czuję się tak jak Ty jesli chodzi o macieżyństwo. Tyle, że Ty możesz sobie wyjść bez Nastki, a ja bez Natki nie, bo butli ni chu chu. Czasem łzy mi lecą i czuję się jak kocmołuch jakiś, jak np. do 14tej godziny nie miałam nawet kiedy ani jak się umyć czy ubrać. Żałosne. Z drugiej strony gdy na nią patrzę, jak się uśmiecha, czy zagaduje, to aż mam łzy szczęścia w oczach.
Ja miewam tak do dziś, choć nauczyłam małą, że do 14 są co najmniej dwie drzemki. Ale wtedy zwykle jest wizaż

Co do chodzików- ja nie będę stosować. Jedynie szelki i smycz

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 10:51   #3299
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
I faza 15,5 h, na sali porodowej 1h.

W ogole to DZIEN DOBRY WSZYSTKIM!!!
U mnie podobnie I faza 12,5h, II faza 3h i III faza 55 min czyli razem 16h i 25min.

Asiu - mam tą samą sytuację dot. butelki Lili coś się odwidzuiało i za chiny ludowe nie chce z niej pić, jak pojehała do kosmetyczki i mała została z siostrą to na alarmie wracałam do domu bo Lili płakała bo głodna a butli wziąć nie chciała.
Poza tym widzisz jaka ja głupia jestem wiem, że zamawisza Lush to zamiast napisać do Ciebie to nie wiem co się ze mną stało, ze o tym nie pomyslałam i efekt taki, ze za 2 rzeczy zapłaciłam 100 , ale kochana jak bedziesz cos kiedyś zamawiać to ja się piszę . Zaraz sprawdzę sobie ten szampon i odżywkę do włosów. Co do grzywki też mi się umyśliła po porodzie i zrobiłam sobie taką lajtową na boczek i co i mnie teraz tak wku......., że ją zaczesuję. Nie wiem czym się głupia kierowałam robiąc ją bo ja nie lubie jak mi coś leci na czoło i oczy no ale cóz kobieta zmienną jest
Cytat:
Franek ( w białym) ze swoim 3 tygodnie młodszym kuzynem
Jaka przystojna mężczyzna
martysek normalnie do schrupania ten Twój czerwony kapturek
aniaa22 jak zwykle Misio przesłodki
Cytat:
a ja mam na odwrót.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 10:54   #3300
FraniaPirania
Rozeznanie

ja to w sumie Kinia mialam lewa piers wieksza i Ernest siedzial na niej zawsze dluzej, wiec go przystawialam dluzej do prawej, ale teraz nie karmie i kolosalnej roznicy nie ma, ale faktycznie wydawalo mi sie ze w niej jest wiecej mleka i zawsze z niej cieklo najpierw i wiecej
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości