|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
papeteria - jak czasami u nas nie ma gości przez 2 -3 dni, to jak ktoś przychodzi to mała takim zdziwieniem reaguje, wczoraj babcia ją kąpała, to ciągle patrzyła a to na TZ a to na mnie, już poznaje swoich i po glosie i szuka nas wzrokiem.
Wiemy, że nie ma uczulenia na marchewkę i jabłuszku
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
basienka no wlasnie taki smoczek mamy, ale on sie oduczyl bo nawet teraz mu probowalam te herbatke z jagod podawac to mamlal ten smoczek tylko ...
... a jak mu jezdzilam tym smokiem po dziaslach to sie śmial poszłam po strzykawkekarolcia to super ze nie jest uczulona żabka tz go karmił gdy ja byłam w szpitalu i wtedy nie było z tym problemu wiolek ja wiem że ty ułożysz jeszcze sobie życie i bedziesz szczęśliwaniezawsze no ciekawa teoria pił bo zrobiłaś mu awanturę że pił masz racje nie odpuszczaj ![]() marta jak sie dziś czujesz ? dzieciaczki super ![]() basia super fotki kinia tak jak dzidzia napisała jak nie znamy odpowiedzi to się nie wypowiadamy i nie świadczy to o olewactwie(co za słowo ) martysek zrób to badanie moczu, musisz kupic woreczek i potem przelac do pojemnika .Super kapturek ![]() ania super Misio bystry chlopczyk ![]() Cytat:
moze jeszcze sa u rodziców ja tez w to gram ale nie pochlania mnie to tak bardzo jak treasure isle i nie pokaze palcem czyja to zasługa
|
|
|
|
|
#3273 |
|
Rozeznanie
|
papeteria złota kobieta z Ciebie (no ale jakie masz wyjście
), ja sobie już nie wyobrażam wstawania tak często![]() niezawsze, i dobrze, w takich sytuacjach trzeba krótko. a tekst o królikach rozśmieszył mnie bardzo )))))Moje dziecko znowu rano miało odpał, najadł się o 3.30 po czym o 5.20 postanowił wstać - wiercił się, kręcił, sapał, stękał, smoka wypluwał, śmiał, no w końcu wzięłam do łóżka - nadal robił to samo, w końcu jakoś padł i tak budził się parę razy do 7, a zjadł dopiero o 7.30, Bosze czy on nie może spać jak dziecko normalnie do tej 6.30 chociaż?????? jak czytam, że niektóre z Was śpią jeszcze rano po jedzonku np do 9 to mi się płakać chce, u nas to niemożliwe, nawet na łózku nie poleży z nami jak już się przebudzi totalnie bo nuuuuudno
|
|
|
|
#3274 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to super babkaalguien Milenka super a z tzta tez cos ma ![]() Cytat:
![]() niunia super Cytat:
ja 82 od razu mi sie przypomniał temat o golonce i szpiku ![]() Cytat:
ja tez prosze ![]() klik Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-10-18 o 09:40 |
||||
|
|
|
#3275 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3276 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki
Mnie standardowo nie było przez weekend bo M był w domu nawet do szkoły nie pojechał więc nie miałam kiedy siedzieć na necie. Wczoraj Lilianka skończyła 3 miesiące a za tydzień mamy chrzciny (już chciałabym mieć za sobą). W środę na szczepienie mm nadzieję, że wszystko będzie dobrze.jaszczka wiolek1 bardzo Ci współczuję sytuacji z tż-tem tylko chyba coś przeoczyłam o co poszło, jakbyś pogła w paru słowach na pw mi naświetlić sytuację ![]() papeteria . Asiu co myślisz o tych kostkach bo wczoraj zaszalałm i kupiłam na all LUSH Fresh Farmacy oraz LUSH Szampon w Kostkach Veganlazurowa super wiadomości o M - chyba coś z tego będzie Alguien długo Cię nie było, a Milenka już taka duza kiedy to zleciało? anuszka1401 wysłałam zaproszenie na fb. Moje inicjały D.M. Łoooo Matko a córunia prześliczna i te włosiurki
|
#3277 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I że nie jesteś cyborgiem a jak chce to Ty wrócisz do pracy a niech on zajmuje się domem skoro taka "do kitu" jesteś.. zobaczysz jak się wystraszy ![]() Ja tam bym wygarnęła mu wszystko co mi na duszy siedzi. Mój tż do mnie w tych sprawach nie fika bo ja mam niewyparzoną gębę i zaraz pojadę mu po rajtuzach.. woli się nie odzywać i "głodować" ![]() Cytat:
![]() I do ludzi go zobaczysz jak się rozochoci Ja już zazdrosna bywam bo Seba chicholi się do mojej mamy, mojego tatę to uwielbia.. do małża się śmieje a do mnie tak czasami i nie jest takie radosny jak mnie widzi... :/ ale tłumaczę sobie to tym, że mnie ma na okrągło a resztę dużo rzadziej.. małża tylko wieczorem na kąpiel a dziadków raz w tygodniu ![]() Cytat:
![]() Ja wysepkę zaniedbałam ale małż to jest nałogowiec.. zamiast "dzień dobry" do mnie i Sebka to on najpierw leci "przekopać teren"
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
entertete co najwyzej pozłacana
marze tylko o tym by juz w koncu byl zdrowiusienki...a potem bede marudzic ze mi nie spi
|
|
|
|
#3279 |
|
Wtajemniczenie
|
hej!wrocilam wczoraj od rodzicow-bylam tam ponad tydzien
powiem Wam, ze odpoczelam, ale tez stesknilam sie za domkiem. Ochrzcilismy małą w zeszłą niedzielę, ale fotki wkleję później. pisałyście o sushi- wiec pytałam tatę, bo też miałam nieziemską ochotę, ale niestety toxo chyba przenika do mleka... ALE ja jadlam sushi z pieczoną rybą-polecam łososia.... pyyyyycha według mnie, ale chyba moją Adę uczulił... jak większość produktów |
|
|
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Karina's baby które pewnego dnia było przy grządkach mnie rozbroiło
|
|
|
|
|
#3281 |
|
Wtajemniczenie
|
czy Wasze dzieci śmieją się w głos? moja Ada zaczęła, ale trzeba ją długo rozśmieszać
|
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
misiulka
Dorotko(walisz mi po imieniu to i ja tak bede )za Lush powinnas oberwac ze nie dalas znac wczesniej na all jest cholernie drogo podpielabym cie pod wspolne..zaoszczedzilabys polowe no ale bedziesz wiedziec na przyszłość Kostka fresh farmacy to moja ulubiona pokrój sobie ja na mniejsze porcje ..super oczyszcza buzie ale lubi wysuszac wiec zaraz po kremik albo nie stosowac nalogowo a szampon vegan ponoc wali ale nie mialam go ...ja jestem zadowolona z seanik i odzywki american cream Gratki z okazji 3 miesiecy ![]() |
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() papeteria - są różne kobiety, jedne maja powołanie do tego inne do tego, do wszystkiego się da przyzwyczaić, tylko ja chyba jestem nie tym typem domatora...nawet gdyby nam wystarczyło kasy na życie to TZ zostałby w domu ja wróciłabym do pracy...to pracoholizm wiem...ale cóż.... Super, że Adasiowi lepiej
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-10-18 o 10:01 |
|
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
wogóle to mam ochote ściąć moje kudły i chyba polece dzis do fryzjera bo nie moge na siebie patrzec mam teraz do pasa ale obetne tak by moc jeszcze kitke zrobic...i tak prawie non stop mam związane a tylko klopot z nimi no i wypadaja teraz...mam ochote na grzywke jak bede wygladac tragedyjnie
to bede spinac do tyłu
|
|
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3288 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja moge pomarzyc o grach bo moj komp zamula tak ze jak na wizazu pisze to potem sobie patrze jak te literki wyskakuja ![]() ja lubie w tiki farm grac ale przez te wasze prezenty na tresure isle mnie od nowa wciagnelo ![]() Cytat:
bo juz sie zaczelam martwic ze tu same malolatki (tylko mi sie nie obrazac )ja 83 a damian 82 ![]() Cytat:
misiek od rana nerwa mial jakiegos nie wiemy o co mu chodzilo a teraz juz mi tu krzyczy za uszami bo glodny |
|||||
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
(jak to piszę to od razu przypomina mi się Joasia Krupa w topmodel )niezawsze rozwaliłaś mnie tekstem o królikach ![]() marta franek jest super, ten drugi bobo też przesłodki ![]() basia Oskar jaki już dorosły chłopak ![]() ania super filmiki, smiać mi się chciało, bo te robaczki wszystkie takie same minki walą I widzę, że wszystkie mamusie mają taki sam ton głosu do swoich dzidzi ![]() Co do karmienia piersią, w ogóle nie potrafię na leżąco. Najgorsze było po cc, bo musiałam wstawać z tym okropnym cewnikiem, bolało jak cholera. martysek powiem Ci, że mój poród też należał do cięzkich (choc nie był sfinalizowany), ale już wyparłam to z pamięci i powiem szczerze, że nie mogę się doczekać kolejnej ciąży (ale to nieprędko nastąpi, najwcześniej za 6 lat)papi BLOK CZEKOLADOWY 500g mleka w proszku (zawsze kupuję łaciate, nie może być błyskawiczne) 1 kostka masła bądź margaryny (z masłem lepsze) pół szklanki wody 1 szklanka cukru 1 paczka cukru waniliowego 3 łyżki kakao 2 paczki herbatników 1 paczka orzechów włoskich albo innych bakalii (rodzynki, migdały itp.) Mleko w proszku, kakao, herbatniki, bakalie wsypujemy do miski. Resztę składników gotujemy, potem zalewamy suche składniki, mieszamy i przekładamy do blaszki (korytko). Gdy przestygnie trzymamy w lodówce. |
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
(zdjęcie nie moje, ale tak mniej więcej wygląda
)
|
|
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
ania - ty stara dupo
![]()
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Czy Ty oglądasz Panią Barbarę? |
|
|
|
|
#3293 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() wróciliśmy... bez Gaby To była jedna z trudniejszych decyzji jaką musieliśmy podjąć. Jechaliśmy z nastawienie"zabieramy naszego pieska do domu" Zobaczyliśmy jednak jak dobrze się tam czuje, jak szaleje w ogrodzie, biega za pięcioletnim bratankiem i jego piłką, jak śpi z moim bratem w łóżku... ech... Oczywiście bardzo się cieszyła na nasz widok. Szalała jak nigdy. Ale po godzinie traktowała nas już jak wszystkich członków rodziny a nie kogoś wyjątkowego. Wiemy, że tam będzie szczęśliwsza. U nas jest w takiej złotej klatce. Ach... nie chcę o tym pisać bo zaraz się rozbeczę ... dziękuję |
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
hd skoro jest jej tam lepiej to bardzo się cieszę
A odwiedzać przecież zawsze możecie ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- aa i jeszcze jedno, kinia ja też nie pisałam bo nie wiem, ale moim zdaniem zwiększanie laktacji w jednej piersi nie wpłynie na jej wielkość. Np. ja mam większą tę pierś, w której jest mniej mleka. |
|
|
|
#3296 |
|
Rozeznanie
|
chyba zrobie sobie ten blok czekoladowy, tylko nie wiem czy znajde mleko w proszku..
aa dzien dobry
|
|
#3297 |
|
Wtajemniczenie
|
hd , co prawda nie wiem dlaczego musieliscie ja oddac, ale wspolczuje straty psiaka
|
|
|
|
#3298 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do trzymania- ja nie trzymam w rękach tylko na kolanach. Ewentualnie malej podusie pod głowę kładę. Poza tym są takie fajne poduszki do karmienia- takie w kształcie litery U. Bardzo podobni ![]() Super! No i brawa dla Misia za główkę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do chodzików- ja nie będę stosować. Jedynie szelki i smycz
|
|
#3299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Asiu - mam tą samą sytuację dot. butelki Lili coś się odwidzuiało i za chiny ludowe nie chce z niej pić, jak pojehała do kosmetyczki i mała została z siostrą to na alarmie wracałam do domu bo Lili płakała bo głodna a butli wziąć nie chciała. Poza tym widzisz jaka ja głupia jestem ![]() Jaka przystojna mężczyzna martysek normalnie do schrupania ten Twój czerwony kapturek aniaa22 jak zwykle Misio przesłodki a ja mam na odwrót.
|
|
#3300 |
|
Rozeznanie
|
ja to w sumie Kinia mialam lewa piers wieksza i Ernest siedzial na niej zawsze dluzej, wiec go przystawialam dluzej do prawej, ale teraz nie karmie i kolosalnej roznicy nie ma, ale faktycznie wydawalo mi sie ze w niej jest wiecej mleka i zawsze z niej cieklo najpierw i wiecej
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

... a jak mu jezdzilam tym smokiem po dziaslach to sie śmial
poszłam po strzykawke
ja wiem że ty ułożysz jeszcze sobie życie i bedziesz szczęśliwa

czy przeoczylam?

od razu mi sie przypomniał temat o golonce i szpiku
a jego mam z dwojka dzieci zawsze robila obiad! i sprzatala i w ogole supermanka! Tylko zapomina, ze do lat 4 czy 5 mieszkali u jego babci...a kobieta w zyciu nie pracowala no ale coz, bywa.