|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
![]() hihihihi nie kokietka ja to z tych co nigdy się sobie na zdjęciach nie podobają i na każdym wyglądam inaczej można mi zrobić 100 zdjęć i może na 2 wyglądam jak ja niefotogeniczna jestem po prostuJak robiłam to zdjęcie z dyplomu co mam w albumie to byli wszyscy z roku...Pan zrobił mi 4 zdjęcia...oglądamy i na wszystkich wyglądałam jak przez okno , Pan usilnie chciał wybrać jedno...na co moja koleżanka wskazała palcem na mnie i powiedziała do Pana "czy ona tak wygląda? nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać...ale Pan stwierdził że rzeczywiście nieciekawie wyszłam i zrobił mi dodatkowe zdjęciao kurka...o co chodzi? Cytat:
![]() no niech już idzie sobie to choróbsko Cytat:
![]() a żony czasami nie szukasz? ja to zacznę chyba z moim pechem do facetów
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
hahaha i znowu kłótnie o żony
![]() Dziękuję ![]() ![]() się zaczynam dowartościowywać![]() Cytat:
Dziękuję Olka a kolor do hihihihCzeko jeszcze chciałam napisać co do makijażu to wczoraj akurat wenę miałam(i dzisiaj też ) ale na co dzień to nie chce mi się pędzlem wywijać
|
|
#1383 |
|
Wtajemniczenie
|
hello.
Karo aleś Ty cudna, ja to jak typowa baba ze wsi przy Tobie ![]() Alan dziś uraczył nas pobudką o 6,30. A pogoda uraczyła nas -8,7 stopniami mrozu Nawet pół nosa dziś nie wyściubię na zewnatrz, oooo nieeeee!!!Czeko Alan chyba po kryjomu czyta wizaż bo dziś w nocy też przelał pampka. Dziewczyny opiszcie jak wasze dzieci zachowują się w sklepach? Alan to istny tajfun, wszystko ściąga z półek, biega jak wariat, gdy próbuję go wziąć za rękę to ucieka i ZAWSZE idzie w inną stronę niż ja chcę. A gdy biorę go na ręcę to od razu się wyrywa i płacze. Poradźcie jak mam go opanować i nauczyć jako takiego zachowania w miejscu publicznym? Pytanie nr. 2 Czy dzieciaki każdy posiłek jedzą w krzesełku do karmienia? Czy pozwalacie na jedzenie np. przed tv , albo biegacie z łyżką za dzieckiem? Niestety nie kupiłam orbitreka:-( Tak mi smutno:-( Mam za mało pieniędzy. Poczytałam troszkęo nich w necie i generalnie nie warto kupować takiego za 400-500 zł bo to szajs, a ja tyle właśnie miałam na niego. Niestety jestem skazana na mó brzuchol już na zawsze:-( aaaaa Morska synuśpierwsza klasa i ten brzuszek, taki okrąglutki pulchniutki, przystojniaczek. Alan też ma 8 zębów
Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-10-18 o 10:28 |
|
|
|
#1384 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Widziałam i cóż z tego i tak cudnie ![]() A mogę mieć prośbę? ![]() ![]() Nie mówcie do mnie Olka plissssss hehe
|
|
#1385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tak, tak, trzymajmy kciuki, bo już trwa
![]() Cytat:
![]() Chudy? To co ja mam powiedzieć o Kubie? Ile Twój Antoś waży?Cytat:
![]() Fajna historia To się cieszę ![]()
|
|
|
#1386 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja też biega wszędzie, szaleje, ściąga wszystko...ale generalnie da się przeżyć ![]() Ja staram się by wszystko zawsze jadła w krzesełku, ew. na kolanach u mnie...nigdy nie pozwalam na bieganie i jedzenie, chyba że dostanie chrupkę w rączkę to wtedy z nią chodzi....ale moja Mama niestety obiad serwuje na ruchomo zła jestem i zawsze ją pytam czy ona na stojąco albo biegająco je obiad...ale jakoś jeszcze nie udało mi się wywalczyć zmian![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i znowu mi się dostało już nie będę![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|
#1387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oli w sklepie nie biega, ale interesują ją wszystkie rzeczy i też bierze w rączki, ale jak poproszę, zeby odłożyła to odkłada, probuje chodzic w swoje strony, nie tam gdzie ja chcę, ale jakoś za rączkę dajemy radę. czasem musze coś jej dać do niesienia, bo inaczej brałaby po drodze wszystko. o no to trzymam mocno ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- a obiad dostaje w krzesełku zawsze, bo inaczej musiałabym za nią biegać. u babci niestety to różnie bywa. tzn. sadza ją babcia na krzesle, ale ona długo na takim zwykłym nie wysiedzi i trzeba za nią biegać z jedzeniem. a w tym krzesełku do karmienia to ladnie siedzi aż sie najje. |
||
|
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, to już zima ![]() W sprawie pierwszego nie pomogę, bo Kubuś nie chodzi jeszcze, ale w takich sytuacjach starałabym się być konsekwentna, nie wolno, to nie wolno, skoro ucieka to w wózek/na ręce i niech się wyrywa i płacze ile dusza zapragnie. Kuba je w krzesełku, tylko owoc na podwieczorek je siedząc u mnie na kolanach. Przed TV nigdy nie jadł (ale On prawie nie ogląda telewizji), a na pewno nie biegam za Nim z łyżką, mimo, że zależy mi żeby jadł, bo to chudzina. Chcę, żeby się nauczył, że je się przy stole i to normalna czynność w ciągu dnia, na którą trzeba poświęcić czas. . Wiem, że to tylko przeziębienie i są dzieci, które mają nieporównywalnie większe problemy, ale martwię się, że to tak długo trwa
|
|
|
#1389 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() ![]() Ładnie poprosiłam przecież... ![]() ![]() Cytat:
![]() Olka nie lubię, bo w podstawówce i liceum tak mnie wołali niektórzy w klasie. Taka "elita" klasowa i brzmiało o pogardliwie...o taka Olka.. W domu Małż mówi "Żaba" - nigdy po imieniu do mnie nie powiedział ![]() A Rodzice Olcia, Oldżiszka ![]() Miramej, nie wiem ile Antoś wazy. Był moment, ze uważałam, że sporo, ale jak już biega, o troszkę się wyciągnął i tak nie przybiera, może nawet troszkę schudł ![]() Nie wiem... Gdyby nie to, że odciągam szczepionkę, przeszłabym się na ważenie do przychodni.
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
......................... ......................... ........... Widziałyście TO? Jak tak można
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-10-18 o 11:16 |
|
|
|
|
#1391 | ||||
|
Zakorzenienie
|
wiesz zawsze mozemy wziac Karo do trojkata
![]() Żono mojaCytat:
tak mysle czy nie kupic paczki huggiesow na wyprobowanie tylko jaki rozm?to sie nazywa milosc ![]() Slonce w koncu sie znajdzie jakis wart twojego serca Cytat:
![]() Cytat:
![]() Werka gania jak szalona ale nie ucieka tylko wokol mnie lata albo wokol regalu, z polek nie sciaga jesli chodzi o jedzenie to tak, sniadanie je w krzeselku wlasciwie polowe bo potem chce wyjsc i przychodzi sama po "ama" , nie ganiam ja z jedzeniem, obiad albo w krzeselku albo na kolanach wlasnie ten co ja mam jest dobry a wcale nie taki drogi, moze uzbieraj jakos kase i poniej kupisz, a teraz sprobuj jakas diete Cytat:
|
|
#1392 |
|
Wtajemniczenie
|
Zacytowałam, zjadło mi i strzelam focha
![]() Tyle co z pamięci: Unholy z tym jedzeniem to pewnie przejściowe u Antosia...a nie masz takiej zwykłej wagi w domu, żeby go zważyć? Nasze dzieciaczki teraz o wiele wolniej przybierają, dodatkowo więcej się ruszają i pewnie dlatego mamy wrażenie, że waga stoi w miejscu Ja za to mam wrażenie, że moje dziecko ma tasiemca ona jest NON STOP głodna ![]() Miramej, każdy problem tu jest poważny, naprawdę długo już się u was te przeziębienia ciągną...mam nadzieję, że w środę już lekarz nie będzie potrzebny A jeszcze mi się przypomniało, jak napisałaś, że inhalować nie dasz rady. gdzieś czytałam, ze mamy wstawiają obok łóżeczka garnek z gorącą wodą i tak inhalują Czeko byłam pewna, że bodziak rozwiąże sprawę sików Może rzeczywiście po takiej ilości picia pieluszki nie wytrzymują...jak chcesz to mogę wysłać ci kilka huggisów na spróbowanie, mam rozmiar 4+ Aga ja Martynkę na razie w wózku wożę, więc problemu w sklepie nie ma, zresztą ona spokojnie zawsze wszytko obserwuje, taki typ ![]() Karmię ją zawsze w krzesełku - je sama i muszę ograniczać pole rażenia a poza tym chcę ją uczyć, ze jemy wszyscy przy stole w kuchni.Co do orbitka, to może poszukaj jakiegoś dobrej firmy ale używanego?? Ludzie często kupują taki sprzęt a potem zapał się kończy
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1394 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niejeden facet by padł z wrażenia zjadłam resztki wczorajszego obiadu, ale zebym sie najadła bardzo to nie powiem. kawke drugą wypije zaraz i orzechy laskowe mam, mniam mniam ![]() a pozniej kluski śląskie zrobie z sosem jakimś. Mąż lubi to niech ma. |
|
|
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To dobry pomysł...rozmiarowo jest podobnie, chociaż ja mam wrażenie że huggies minimalnie większe wypadają, w każdym razie my używamy pampersy 4 i huggiesy też ...ale ja chce tego jednego (P) ![]() chciałabym niestety tak dobrze nie jest...do pracy to zawsze na szybciora cienie i tusz musi być...a w domu jednak bez ale lubię od czasu do czasu tak się zrobić na bóstwo tylko ostatnio coś okazji brak![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Powiedźcie swoim połówkom..założę się ze o taką zdradę to oni pretensji mieć nie będą
|
|
#1397 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziecko śpi, gulasz się gotuje, surówka zrobiona, kasza czeka w lodówce na odgrzanie, chałupa posprzątana a ja mam wolneeeee, wreszcie.
Dzieki za rady, jak widać dziecko dziecku nie równe, jedno spokojne a inne szaleje za troje Postaram się brać Alana na ręce i nie wypuszczać dopóki się nie nauczy że ma być grzeczny. Co do orbika to zaczekam jeszcze chwilę i może uda mi się dozbierać do Czekoladkowego, a jak nie to jednak zastanowie sięnad używanym. Hula hop mam i to takie porzadne z masażerami itp a jednak nie wiele się zdaje na mój brzuch. Bo ja naprawdę (i wcale ni przesadzam i nie wyolbrzymiam) mam spory brzuszek, mnóstwo rozstępów i luźną skórę. Na potwierdzenie mąż wczoraj powiedział do mnie "baleroniku", wyobrażacie to sobie?? Nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać. Alan też już tak nie przybiera na wadze , zwłaszcza że ostatnio miał jedzeniowy zastój. 10 października waga pokazała 13,900 ale w butach i pampku czyli jakieś 13,500 kg ma. Alan ogólnie jaki "ubity", nie ma jakiegoś dużego brzuszka czy grubych nóżek. Jest wysoki i sporo waży. A wcale nie jje dużo. bo ma matkę nie potrafiącą gotować :-( |
|
|
|
#1398 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Glowne posilki w 99,9% je w krzeselku. |
||
|
|
|
#1399 |
|
Wtajemniczenie
|
moje wolne dobiegło końca. po godzinie spania moje dziecko obudziło sie z takim płaczem że nie wiedziałam jak sie nazywam. wył ryczł i krzyczał ponad pół godziny i nic nie pomagało. dopiero się uspokoił i siedzi taki chlipiący u mnie na kolanach. wtulił się we mnie jakbym miała mu za chwilę zniknąć.
uciekam juz bo ciezko pisać jedną ręką. oooo wszystkie nagle zniknęły jakby ktoś bombe na wizaz puścił
Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-10-18 o 13:48 |
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem, ale głucho tu i cicho jak makiem zasiał
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
agga, nie martw sie tym balerinikiem, mi za to mąż walnął wczoraj tekst o piersiach, ze mam mandarynki
a jak powiedziałam zeby mi dał kase to sobie zrobie większe to powiedział, ze nie chce
|
|
|
|
#1402 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nie dobiję Patrzyłam tylko na chłopięce i były różne ceny. Jedne po 9.99 takie normalne np. w paski tylko a po 14.99 ze wzorkiem przy kostce - te mi się bardziej podobały.Cytat:
![]() Morska ja zapytałam jak robicie jak nos zapchany bo czy to nie Ty napisałaś, że pediatra poradziła, żeby prysnąć wodą morską i tylko wycierać to co wycieknie pod noskiem a nie odciągać? ![]() Uwielbiam takie wizyty ![]() Cytat:
Cytat:
Ja robię z bananów ale spróbuje dodać avokado ![]() Cytat:
Można też na mleku modyfikowanym zrobić taki koktajl Cytat:
Oby minęło szybciutko Cytat:
A jeśli to mały sklep to jedziemy tak naszym wózkiem ![]() Moja zawsze w krzesełku. Wyjątek robię jak przyjdzie poprosić o kawałek wędlinki czy sera to wtedy pozwalam Jej czasem zjeść chodząc po domu. Cytat:
Cytat:
Nadrobiłam i już nie mam czasu na nic a miałam poczytać książkę
|
||||||||
|
|
|
#1403 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Nie miałam ostatnio czasu z wami przesiadywać i teraz się nie mogę wkręcić Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie lubię takich sytuacjiCytat:
![]() Cytat:
Może ma jak Amelia nie raz tzn jeszcze jednej infekcji nie wyleczyła, a już następna w drodze Oby nie ![]() Cytat:
Cytat:
Odp. 2 stałe śniadanie, obiad i kolacja w krzesełku, a reszta w biegu ![]() Nie słyszałam takiego zdrobnienia ![]() Amela drzemie, odpukać grzeczna Zaczęłam wysprzedawać rzeczy po Amelii na all Coś miałam jeszcze i mi umknęło ![]() A ![]() cinusiowa często podczytywałam jeszcze na poczekalni i pamiętam jak zła byłaś, że już chyba wszystkie urodziły, a Ty jeszcze nie Czeko ja też nie mam już pomysłu na to przesikiwanie pampersa może te "falochrony" w pieluszce jakoś się zaginają i dlatego a ta pielucha jest bardzo mokra? ciężka?
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też zaczęłam ale marnie mi idzie ![]() |
|
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
No Ty niedobra kobieto...nie umyłam
noc była![]() Ja do Oli? hmmmmm za obiadki domowe to inne miała propozycje![]() Gorgulku dziękuję za komentarz
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Magi my tu czekamy na dobre wieści
![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Karo nie ma za co I tak jak Miramej napisała - kokietka z Ciebie
|
|
|
|
#1407 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba coś innego poszukam
Mnie też ![]() Co się śmiejesz Zawitkowski tak na to mówił kiedyś w DDTVN jak opowiadał o prawidłowym zakładaniu pieluchy ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- No też miałam nadzieję, że już coś wiadomo ![]() Ja niedobra ? Karolinko piękny ten makijaż Dziecię wstało do wieczorka
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
He he he bo rozbawiło mnie to ![]() To czekamy dalej. Moja też pewnie zaraz wstanie. |
|
|
|
|
#1409 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie jest tak, jak wszędzie piszą, że jak dzieciaczki zaczynają biegać, to się wysmuklają, Matko, z mojego Kuby tylko szkielet zostanie A długo jeszcze będziesz odciągać? Dopominali się już o Was? Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Po ostatnim to niech On się porządnie postara, żebyś Go chciała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A my na letnich oponach ![]() , mało kaszle teraz ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
Przez 14 miesięcy nic, nawet lekkiego kataru, a teraz choruje już ponad 3 tygodnie ![]() No właśnie, polećcie jakąś zabawkę hiciora na teraz
|
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no rano jest ciezka a w nocy jak ja przebieram to wlasnie nie jest ![]() dzieki za wskazowke , w takim razie kupie 3 na sprobowanie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

, teraz jest 5, ale i tak siedzimy w domu 
, naprawdę super wyglądasz i w ogóle to jesteś piękna
ja to z tych co nigdy się sobie na zdjęciach nie podobają i na każdym wyglądam inaczej
można mi zrobić 100 zdjęć i może na 2 wyglądam jak ja
, Pan usilnie chciał wybrać jedno...na co moja koleżanka wskazała palcem na mnie i powiedziała do Pana "czy ona tak wygląda?
nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać...ale Pan stwierdził że rzeczywiście nieciekawie wyszłam i zrobił mi dodatkowe zdjęcia

ja to zacznę chyba z moim pechem do facetów

plissssss 

zła jestem i zawsze ją pytam czy ona na stojąco albo biegająco je obiad...ale jakoś jeszcze nie udało mi się wywalczyć zmian

. Wiem, że to tylko przeziębienie i są dzieci, które mają nieporównywalnie większe problemy, ale martwię się, że to tak długo trwa 
tak mysle czy nie kupic paczki huggiesow na wyprobowanie tylko jaki rozm?

nie lubię takich sytuacji
Zaczęłam wysprzedawać rzeczy po Amelii na all 
, mało kaszle teraz