Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-18, 07:53   #3691
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Boziu, jak ja bym chciała, żeby Igor budził się, co 3 godziny. On się budzi w nocy znacznie częściej. Usypia go tylko ssanie piersi, ale bywa, że przy tym się rzuca, kręci i trwa to ładnych kilka minut. Także dzisiaj zamiast o 5 wstawać do pracy, zaliczyłam pobudkę po 4 parę minut i tak usypiałam cwaniaka ponad godzinę. A teraz przeurocze godziny w pracy. Chociaż ostatnio mam strajk w domu i nic nie robię, to chodzę spać koło 21 Są plusy tych minusów domowych
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 08:35   #3692
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Witam, nie bylo mnie tu dwa dni a nadrabiania...

Już nie wiem co miałam napisac... za dużo tego.
Na pewno dla wszystkich miesięczniaków duzo zdrówka

Mrowak- pytałaś jak szukałam niani. Otóż nie szukałam. Ta pani to taka niby znajoma. Tzn mojego tż-ta brat ma narzeczoną i mama tej dziewczyny jest na emeryturze i chętnie sobie dorobi. Fajna babeczka... mam nadzieję, że się sprawdzi ale nie powiem- drżę....

No i jakaś mała kłótnia nam się tu wkradła. I bez tego się tu nie obejdzie. W koncu tyle tu różnych osób, z różnymi poglądami, różnie "czujacych"... ale dobrze, że skonczyło się pojednaniem. Pewnie bardziej dla dobra ogółu ale jednak

Jeszcze się do tego odniosę. Cigi- napisalaś, że wszystki na Ciebie wsiadły, że wszystkie sa po stronie Yoonki. Otóż ja Ciebie trochę też rozumiem. Bo ja jak to przeczytałam to najpierw wróciłam do skomentowanego postu bo myślalam, ze coś źle zrozumiałam. Ja odebralam to jako cos pozytywnego a tu taki komentarz. Więc przeczytalam to jeszcze 2 razy i... zaczęłam się zastanawiac co w tym poniżajacego. Ale nie skomentowalam tej odpowiedzi bo po pierwsze nie tyczyla sie mnie wiec nie czulam, że powinnam a po drugie- kazdy ma inne odczucia i trzeba to zrozumieć...
Może przez to tak to zabrzmiało, ze Yoonka napisala to tak krótko jakby to było oczywiste a nie że wg niej jest to poniżające... i ja zaczęłam sie zastanawiać czy ze mną jest cos nie tak że nie mam takiego odczucia... ale jakoś minęlam tego posta i... zapomniałam. Ciebie to bardziej "ugodziło" wiec miałas prawo napisać... szkoda tylko, że potem to zrobilo się takie niezbyt przyjemne... no ale- ważne , że juz jest rozejm To tyle w tej kwestii

U nas troche lepiej. Wercia znów sypia prawie ak jak kiedyś piszę prawie bo czasem stęka i poplakuje ale juz wiem, że to przez sen i nie wstaje póki się nie rozkręci I tak raczej wstej do niej moze 1-2 w nocy podac smoka i jest ok. Poza tym, że budzi sie zawsze o 6 i juz nie chce spać No ale czego wymagac skoro czasem o 19 juz spi

Kurcze, mialam tyle do napisania a już nie pamiętam... najwyżej poxniej dopiszę sklerozaaaa...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 08:48   #3693
megi-megi
Zakorzenienie

Dziewczynki, myślę, żeby kupić Igorowi mleko modyfikowane, żeby mieć, jakby co. Mam moje zamrożone, ale modyfikowane szybciej się robi i zawsze można mieć pod ręką. I tu pytanie: jakie mleka lubią Wasze dzieci?
Raz chciałam dac Igorowi Bebilon, a on za nic nie chciał. Pluł, jakbym mu swoje obiadki dawała Spróbował i niemal zwymiotował od razu.
Stary 2010-10-18, 09:01   #3694
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ja nie doradzę bo moja wszystkożerna ona pije najgorsze smakowo mleko -nutramigen a jak widzi butle to chce odfrunąć... ale chyba musisz próbować bo każde dziecko jest inne. Może w ogóle nie tolerować modyfikowanego. Mamine mleczko lepsze

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-10-18, 09:03   #3695
megi-megi
Zakorzenienie

Właśnie - ciekawe tylko, ile te próby mają mnie kosztować. Powinni próbki w aptekach udostępniać.
Stary 2010-10-18, 09:06   #3696
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Właśnie - ciekawe tylko, ile te próby mają mnie kosztować. Powinni próbki w aptekach udostępniać.
Hehe, dokładnie a nie dostałaś próbek pocztą? Ja jakieś miałam. Chyba bebilon i bebiko.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-10-18, 09:13   #3697
megi-megi
Zakorzenienie

No właśnie przysłali Bebilonu próbkę, to wiem, że on tego nawet nie przełknie. A inne? Nie mam pojęcia. Co za wybredne dziecko
Stary 2010-10-18, 09:27   #3698
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Dziewczynki, myślę, żeby kupić Igorowi mleko modyfikowane, żeby mieć, jakby co. Mam moje zamrożone, ale modyfikowane szybciej się robi i zawsze można mieć pod ręką. I tu pytanie: jakie mleka lubią Wasze dzieci?
Raz chciałam dac Igorowi Bebilon, a on za nic nie chciał. Pluł, jakbym mu swoje obiadki dawała Spróbował i niemal zwymiotował od razu.
Ja mojemu kupilam Bebilon, i mi smakował, on się uczy ciągle pić z butli, więc ja rozrabiam w butli i potem sama wypijam, bo on nie chce, Nan mi nie smakuje, jakiś taki mam wrażenie kwiatowy smak, No ale najbardziej mi podszedł Gerber.
heh, nie ma jak spytać co dzieciakom smakuje a matka się wypowie, bo u nas inny problem smok od butli jest be, i nieważne co podamy jest fee.Więc radze to co mi najbardziej smakowało

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

A najlepiej to wejdz na strony producentow i niech gratisowo tobie przyślą próbki. Koleżanka tak robiła

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 09:28   #3699
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja mojemu kupilam Bebilon, i mi smakował, on się uczy ciągle pić z butli, więc ja rozrabiam w butli i potem sama wypijam, bo on nie chce, Nan mi nie smakuje, jakiś taki mam wrażenie kwiatowy smak, No ale najbardziej mi podszedł Gerber.
heh, nie ma jak spytać co dzieciakom smakuje a matka się wypowie, bo u nas inny problem smok od butli jest be, i nieważne co podamy jest fee.Więc radze to co mi najbardziej smakowało

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

A najlepiej to wejdz na strony producentow i niech gratisowo tobie przyślą próbki. Koleżanka tak robiła

haha Madzia To mnie rozbawiłaś Ja tu w pracy jestem i nie wypada śmiać się na głos
Stary 2010-10-18, 09:54   #3700
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
ice woman ja tez trzymam kciuki

gratki dla Amelki; to spisz z corcia? tez bylo ja pociagnac, jest za co
ostatnio tez nie dosypialam, mam nadzieje, ze dzis lepiej bedzie

A moj tz mnie dzis niebotycznie zaskoczyl. Zdarzylo mu sie to chyba pierwszy raz odkad jestesmy razem, ze wolnego dnia podniosl sie przede mna, dal mi pospac (bo noc spedzilam na usypianiu Basi) i zajmowal sie maluchem. Nawet mi ukroil chleb i zrobil herbate
Wczoraj mielismy "rozmowe " na ten temat. Ale ja i tak nie wierze, w zadna zmiane trwala, juz glupia nie jestem. Liczy pewnie na cos
AAleee......doceniam:cool :

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

tak myslalam...
mała generalnie śpi na łóżku dostawionym do naszego, ma tam swój materac z łóżeczka i tak śpi niby z nami ale jednak osobno, ona się tyle razy budzi w nocy, że bym chyba zdechła z niewyspania a wczoraj spałam u mamy, więc Amelka spała ze mną i to wykorzystała, żeby się zemścić

super że tz się poczuł do bycia tatusiem

Cytat:
moja je Bebilon, ale ona jak Wercia wszystkożerna no... tylko indyka nie cierpi

Edytowane przez minka26
Czas edycji: 2010-10-18 o 09:55
minka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 10:06   #3701
P0P70
Zakorzenienie

Megi - ja niby butelkowa ale też nie pomogę. Dla mojej to wszytsko jest beeee. Mogłabym spytać Vasco (on wypija to co mała nie wypije) ale jemu to wszystko smakuje. Mamy wypróbowany Bebilon i NAN (HA). I dla mnie w smaku też jakoś lepszy bebilon. Tylko że po Pepti to wszystko dobre (oczywiście nie dla Oliwii).

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 10:07   #3702
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Ja jeszcze przed urodzeniem miałam w razie co" Bebilon...
i teraz tez mam ale juz 2 po 6 msc.
bo jak jade na uczelnie to mojego czasami brakuje.

ale michasia wszystkożerna.. dynia brokuły mięska najgorsze smaki a ona az sie trzęsie!!
więc problemu tu nie mamy.

Mało brobnlemowe dzieco w sumie bezproblemowe...

dzień dobry wszystkim!!

aniap. dzieki za odpisanie dot. mleka i podawania.. własnie zapoiałam że sa te kubki ze słomka.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 10:12   #3703
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez kingusia1991 Pokaż wiadomość

a ja smutna jakos dzis chodze moj piesek (ktory jest w PL z moim tata) okazalo sie, ze musi byc sterylizowana ma ropomacicze
ogolnie ma miec operacje w poniedzialek (koszt - 500 zl)

ehh ma wiecej niz 5 lat, ale jest jeszcze mlodym pieskiem i bardzo fajnym i tak duzo przezyla...

bo wzielismy ja ze schroniska
Współczuję bardzo bo to pewnie "członek rodziny". Będzie dobrze

Cytat:
mamusie, poradzcie pliz co na te kupke, procz jablka, bo nie wiem czy jej nie uczula; Dzis steka steka i nagle przeokropny placz. Wzielam ja, zeby z nia te cwiczenia porobic, zdejmuje pieluszke, a tam twarda kupa utknela jej w polowie drogi. Boziu, musialo ja bolec. Wywleklam jej przez papierek bidulce, bo nie ma sily wypchnac;

CZy Ty chodzisz z malutka na taki zwykly basen z chlorowana woda???
U nas jest jeden basen i nawet zajecia dla maluszkow sa z woda, moze minimalnie chlorowana, a moze i nie, za to olejek lawendowy jest na odkazenie. Basenik jest malutki. Fajnie tam; ale troche tam jakichs malych farfocli plywa (widzialam przez okulary pod woda). Ale to moze jak wszedzie? Tylko nie wiem czy on bedzie teraz otwarty dla maluszkow, bo zimno sie robi, a on jest w takiej wielkiej szklarni, ogrzewanej wprawdzie, ale bywa troche zimno.
Tez zastanawialam sie, jak sobie poradzic z dzieckiem w przebieralni, ani przewijakow, ani nic; laweczka, ze ledwie samemu mozna siasc, a co dopiero dziecko polozyc... A nosidelka nie mam, a jakbym miala, i tak bym nie brala, bo by gwizdneli. Ale to na normalnym basenie. Ten drugi, to prywatny, z wozkiem bym weszla.

Ja z moim rozne sposoby stosowalam; na litosc go bralam, na grozby, na szalenstwa, i rozne takie... Kiszeczka. Zazdroszcze tym z Was, ktore tak moga i dziala.
Moj jest straszny "feminista". To jego trzeba szanowac, i nie czai ze kobiete trzeba nawet bardziej. Francuzi moze tak maja, nie wiem, nie znam na tyle ich...

Jejku, dzieki Ci ;
Przede wszystkim ja nie pijam drinka tylko mala lampeczke wina czerwonego
Pije zawsze do obiadu, a wiec z jedzonkiem
Na ogol pije pozniej wode
Zawsze karmie Basie nie wczesniej niz po 3 godzinach;

uff, uff; I tak ogranicze;
Jak pisała madzia możesz podać czasami czopek glicerynowy. A dobrze też jest pomóc dziecku zrobić kupkę. Jak lezy na przewijaku bez pieluszki to delikatnie przyciągać kolanka do brzuszka. Mojej Zosi pomogło parę razy a później znowu sama robiła bez problemu. Do tego masaże brzuszka i picie ciepłej przegotowanej wody. Śliwka z Greberka jest też dobra.

Chlor w wodzie musi być bo tylko on wszystkie zarazki wybija.

Jeśli chodzi oTż to jeśli on mnie nie szanuje to ja jego też ni zamierzam. Jak nie ma wzajemnego szacunku i zrozumienia to nie ma związku.
Nie ma takiej możliwości żebym sobie pozwoliła żeby ktoś po mnie "jeździł" i odwrotnie ja też sobie na takie zachowania nie pozwalam.

Co do alkoholu to cokolwiek by nie napisłi to j nie piję.

Cytat:
no chyba jej dam dzis, moze pospi
u nas gerbera nie ma (to polski?) sliwy nie widzialam...
zmykam myc ropuszke;
Raczej nie jest polski. Tylko fabryka jest w Polsce.

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

na kupke polecam śliwki w słoiczku jeśli u was nie ma to kup śliwki suszone i ugotuj kompocik i daj jej rozrobiony z wodą nie zaszkodzi a na pewno pomoże
A co do owoców wzdymających to ja myslę że gruszka jest bardziej wzdymająca i ciężka niż na przykład brzoskwinie
Zecydowanie gruszaka bardziej. Mnie wszystkie owoce wzdymają niestety.

Cytat:
Napisane przez ice woman Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamusie
kurde jestem troszke zalatana ostatnio i nie mam czasu Was nawet czytać. ale juz od wtorku bedzie lużniej.
u nas ok. mała rośnie, zaczęła sama siadać a za tydzień skończymy 6 m-cy. mój tz ciąggle w pracy. nawet dzisiaj. we wtorek moja mama ma operacje i trzymajcie kciuki
mam nadzieje ze u Was ok.
juz nieługo bede zjawiać sie cześciej.
a tutaj kilka fotek mojej rozrabiary
Kolejny słodziak.
Trzymamy kciuki za mamę

Cytat:
Wózek się pierze, mam nadzieję że nic w trakcie prania się nie zepsuje, bo już sprzedany
To za pare dni będę miała x-landera xv. Ale nie wiem jaki kolor wziąść, bo niebieskiego już nie chcę bo ten niebieski, to chyba szary będzię. Ale jak jakieś opinie i sugestie co do koloru to chętnie wysłucham
http://allegro.onet.pl/xv-x-lander-2...260468792.html
Dla mnie szary i zielony. Sprawdziłabym w sklepie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Witam!!!!

Niestety ja intensywnie spędzam każda chwile . nie napiszę wolna chwile bo jej nie mam... od zeszłego tyg mam w sob/niedz zjazdy czyli co tydzien.. tak ułozyli w listop tez tylko 1 weekend wolny a tak 3 zjazdy beda.. zyje pełna para a czasami to mi brak tchu i czasu aby spojrzec w lustro...

ALE NIE ŻAŁUJE.. chodź musze szybko sie przestawic i wygospodarowac czas na nauke bo mam juz sporo do naskrobania z psychologi i filozofii.

....
Powodzenia w nauce . Jaki to kierunek ?

Cytat:

A jesli chodzi o ten alkohol... to juz madzia przytoczyła siwtny artykuł...
a bardziej chodzi mi teraz o takie wprowadzanie w błąd inne mamusie toz to niektóre moga mioec potem starszne wyrzuty a wcale nie powinny.

1. tu chodzi o to że wypic drinka czy piwo czy wino a nie ZACHLAQC PAŁĘ!!!! bo po piwie po 3 godz. sladu nie ma po alkoholu...

To wszystko zależy od organizmu człowieka. Jaak szybko alkohol będzie zmetabolizowany.

Cytat:
Zosia lubi wszystkie ale mamy Bebilon. Po NAN jest głodna
Stary 2010-10-18, 11:00   #3704
machaj
Raczkowanie

witam po weekendzie w ten piekny 'pogodny' dzień;/
już miałam nadzieje że wyjdziemy z mała na spacer a tu pada;/ ehh pochorowałyśmy jak słonko świeciło wiec teraz jak jesteśmy już zdrowe to pada!

megi- ja właśnie też zastanawiam się nad jakimś zapasowym mlekiem 'na wszelki wypadek'... jak na razie kupowaliśmy bebilon... puszkę 1 zaraz po wyjści ze szpitala mała wypiła z niej '1 butle... i puszkę '2 z której wypiła może 2 butelki i 2 razy zrobiłam jej kleik ryżowy na nim.. i znowu się puszka przeterminowała i myślę czy nie kupić teraz bebiko... bo sa mniejsze opakowania i nie bedzię się tyle marnować... no i mi się wydaje ze bebiko nie może być takim najgorszym mlekiem... przecież to ta sama firma co bebilon... więc może to tylko jego tańsza wersja... nie wiem może się mylę składu jeszcze nie porównywałam..

no i mam pytanie jak jest z tym 'przeterminowaniem' mleka... mi chodzi o to że puszka może być otwarta nie więcej niż 4 tyg... wy po tym czasie podajecie jeszcze dziecku to mleko czy już nie? bo ja zaczęłam sama je zżerać

cigi- co do kupki małej to my przechodziliśmy to samo po kleiku ryżowym.. ze mnie taka sprytna matka... wiedząc że dziecko ma skłonności do zaparć podałam jej kleik ryżowy;/ 3 dni pomagałam małej z kupką... bo sama nie dawała rady... tak jak dziewczyny pisały podawałam jabłko ze ślwiką i jabłko z gruszką.. i no mała pije codziennie soczek tak ok 100-150ml. i jest lepiej... jeśli u was nie ma gerbera to poszukaj śliwki hippa widziałam gdzieś taką.,..
no i mam jeszcze pytanie do ciebie.. takie bardziej osobiste bo ja może nie doczytałam... gdzie mieszkasz we Francji? ehh mi sie marzy mieszkać we Francji albo w Hiszpanii

ehh ja sie martwię o tą moją Kalę;/ bo w nocy strasznie źle śpi;/ budzi się z krzykiem... daje jej cyca co ją uspokaja a po 10 minutach znowu ryk... ona ma chyba jakieś koszmary senne... bo chwile przed tym jak zaczyna płakać to się kręci i wydaje z siebie jakieś odgłosy i nagle ryk nie do opanowania... dopiero jak wepchnę jej cyca do buzi to się trochę uspokoi...
no i jeszcze jedno... ona chyba ma coś z brzuszkiem... bo w nocy jak tak płacze to strasznie kopie nogami i puszcza bąkale... i to ok północy... a nie o 4-5 jak jelitka zaczynają pracować... dopiero jak sobie popierdzi to zasypia... ehh nie wiem co to ma być.. od kilku nocy tak jest... a nic nowego jej nie podawałam... dziś w nocy było trochę lepiej bo przynajmniej cyc ja uspokoił i spała 2 godz i znowu ryk.. ale w sobotę ja prawie nie spałam do 3 a później Marcin....

ehh dlaczego te nasze dzieciaczki nie mają jakiegoś wyświetlacza na którym pisze co im dolega...;/ ja po 7 miesiącach dalej mam chwile że nie wiem czego ona chce...
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 11:02   #3705
drcron
Zakorzenienie

Libra spoznione ale szczere wszystkiego naj

Ice woman ale ona sliczna

a my po nieprzespanej nocy Julka miala temperature momentami dochodzila do 39.5 po czopku spadala do 38,9 nie wiem czy to infekcja czy od zabkow do lekarza sie nie zarejstrowalam bo nie ma juz miejsc po 18 kazali pojechac do szpitala ale ja na 12 ide ze soba do lekarza to wezme ja tak samo i bede bojkotowala przychodnie puki mnie nie przyjma

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 11:07   #3706
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość

no i mam pytanie jak jest z tym 'przeterminowaniem' mleka... mi chodzi o to że puszka może być otwarta nie więcej niż 4 tyg... wy po tym czasie podajecie jeszcze dziecku to mleko czy już nie? bo ja zaczęłam sama je zżerać
no ja wlasnie tez dlatego wiem jak mleko smakuje, bo jak termin zejdzie, to dziecku kupuję nowe, a to sobie podjadam, i do kawy daję, i jak zabraknie mleka w lodowce to sobie takie robię.

Stary 2010-10-18, 11:07   #3707
mrowak
Zakorzenienie

na szybko:

1- dziekuje za kciuki za wczoraj- przezylam, ale byl incydent utwierdzajacy mnie ze: Gabryski z moja mama nie zostawie samej nawet na chwile do czasu jak mala skonczy jakies 15 lat (moze potem opisze, bo teraz korzystam ze spi i robie 1000 rzeczy)

2- PYTANIE DO MAM PODAJACYCH KASZKI NA NOC: podajecie lyzeczka? i kiedy-przed kapiela,po? bo chetnie bym podala jej cos bardziej sycacego zeby mi przespala noc, bo moj cień zaczyna wygladac lepiej ode mnie...

ide czytac dalej... chyba libra obchodzila urodzinki- mam zaleglosci jak stad do Kijowa i spowrotem- LIBRA buziole, cmoki i niech Ci TZ lekkim bedzie

aha-jak myslicie czy nie lepiej kupic taki kombinezon co ma kurtke osobno i takie ogrodniczki cieple osobno? bo jak sie wejdzie gdzies do sklepu z maluchem takim w jednoczesciowym to jak go rozebrac-wyciagaz z wozka na 10 minut rozbierac i potem znowu, a tak chociaz kurtke mozna zdjac zostawiajac spodnie???

i co do winka-nie pamietak kto pisal, ze popija kieliszeczek do obiadu- to ja bym wiele dala za lampke pysznego czerwonego, ale od czerwca 2009 nawet pol kropli nie wypilam i nie zrobie tego poki karmie, a uwielbiam wino+sery plesniowe badz makaron z krewetkami--moze ja powinnam sie do Francji przeniesc albo lepiej do Wloch!!!

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-10-18 o 11:10
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 11:09   #3708
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Dzisiaj mi się paka balonów skończyła, i teraz malemu do zabawy daje balony z rękawiczek. Czesem nawet rękawiczka pokaże mi środkowego palca

Stary 2010-10-18, 11:17   #3709
madziwnia
Zakorzenienie

drcronku jesli poza gorączka nie ma innych objawów to tylko beda ci kazali zbijac na zmianę paracetamolem i ibuprofenem jak u nas 3 dni gorączka była i nic tylko to. 3 dnai czekalismy na wysypke jakby sie pokazała przyczyna wyjasniona a tu sie nie pokazała i do dzis nie wiem co to było.

A najwazniejsze to duzo ja poic oj duzo.. ja michasie odwodniłam bardzo.. no ależ skąd miałam wiedziec aby jej az tak wmuszac to picie.. teraz jestem mądrzejsza.
I uważam że niepotrzebnie w szpitalu leżałysmy i niepotrzebnie ten antybiotyk jej podali buuuuuuuuuuuuu
Jedyny plus że wszytskie badania jej porobili.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

2- PYTANIE DO MAM PODAJACYCH KASZKI NA NOC: podajecie lyzeczka? i kiedy-przed kapiela,po? bo chetnie bym podala jej cos bardziej sycacego zeby mi przespala noc, bo moj cień zaczyna wygladac lepiej ode mnie...

aha-jak myslicie czy nie lepiej kupic taki kombinezon co ma kurtke osobno i takie ogrodniczki cieple osobno? bo jak sie wejdzie gdzies do sklepu z maluchem takim w jednoczesciowym to jak go rozebrac-wyciagaz z wozka na 10 minut rozbierac i potem znowu, a tak chociaz kurtke mozna zdjac zostawiajac spodnie???
mrowak i tu maz super argument aby własnie takowy kombinezon wybrać czyli spodnie i kurtka osobno.

Ja wyczaiłam na allegro nuzywane firmy Wójcik.. te mi sie najbardzoej podobaja!1 obejrzyjcie!
Cytat:
Dzisiaj mi się paka balonów skończyła, i teraz malemu do zabawy daje balony z rękawiczek. Czesem nawet rękawiczka pokaże mi środkowego palca
o kurczę.. od kiedy on siedzi sam? moja nie jeszcze.... ale za to sztywno na nogach stoi wywrotowiec.. ja ja próbuje zachęcac do usiadnięcia samej tak z pozycji leżacej...ale nie chce ;p

a jak dajesz mu baloniki do zabawy to tak tylko lekko papujesz? bo michasia ostatnio jeden przebiła i boje sie aby sie gumą nie udusiła

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-10-18, 11:25   #3710
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
o kurczę.. od kiedy on siedzi sam? moja nie jeszcze.... ale za to sztywno na nogach stoi wywrotowiec.. ja ja próbuje zachęcac do usiadnięcia samej tak z pozycji leżacej...ale nie chce ;p

a jak dajesz mu baloniki do zabawy to tak tylko lekko papujesz? bo michasia ostatnio jeden przebiła i boje sie aby sie gumą nie udusiła
Erwi tak od tygodnia siada sam przy zabawkach, ale to tylko jak mnie w pokoju nie ma, bo tak to stęka żebym go podniosla
Eryk siadał jak miał 8 mc, a też wcześniej na nogach stał.

Baloniki pompuje lekko, tak że w razie mocnego szczypania, to tylko cicho powietrze schodzi. Ale i tak zawsze pilnuję, bo się boje że jak powietrze spuści to może go brać do buzi i połknie.

Stary 2010-10-18, 11:34   #3711
machaj
Raczkowanie

o właśnie (machaj ty ciapo!)
libra- 100 lat!!
ferrou- wam też życzę wszytkiego dobrego niech wam się w małżeństwie układa

pl-madzia- a tobie tez bardziej smakowała 1 niż 2?
aa miałam ci odpisać o tych wkładkach... tobie i cigi... też mam te wielorazowe... i nawet w nich wczoraj chodziłam... ale tylko o 1szego karmienia bo wkładka mi przemokła i musiałam się przebrać więc ja na razie przy jednorazowych zostanę... a wielorazowe będą musiały poczekać dłużej no i fakt faktem średnio wyjściowe są... przynajmniej mi mocno się odznaczają pod bluzkami... hehe a te jednorazowe działają powiększająco
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 11:38   #3712
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
jestem tego samego zdania, nie karmi się całe życie, można przecież się powstrzymać. Mi nawet przez myśl nie przeszło, bałam się, zresztą jak dla mnie gra nie watra świeczki

Libra 100 LAT!!
u nas gruszki są ok, a po brzoskwiniach mała marudzi, więc to chyba zależy indywidualnie od dziecka

i tez nie kumam jak po drinku po 3 godzinach można karmić, jak mnie po 3 godzinach to faza puszcza

tylkooliwka zapisałam się na to szkolenie

ja wczoraj pierwszy raz od niepamiętnych czasów wyszłam wieczorkiem, mała została z babcią, tz we wrocku w szkole, a ja na piwko z koleżankami. Wypiłam nawet 2 i się trzymałam na nogach
wróciłam do domu po 1, a Amelka chyba się mściła na mnie, bo o 3.15 zaczęła się bawić mną, tzn najpierw waliła mnie po twarzy, potem jak sie odwróciłam do niej placami to ciągnęła mnie za włosy udało mi się uśpić ja ok 4 i o 5.40 zadzwonił mi budzik, bo był nie wyłączony o 7.40 wstałyśmy całkiem tragedia normalnie, padam na twarz

no i Amelka za dwie godzinki skończy 7 miesięcy, jak ten czas leci
Minka no to super a może jutro masz czas i wpadniesz przed basenem?

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Robiłąm chłopakom pizze meksykańską z lidla , myslałam że mnie skręci ale nic ani kawaląteczka nie spróbowałam dodam że od 2 dni znowu zastój wagowy ale ponoć przez pierwszych 21 dni to najwięcej wody schodzi a dopiero później tłuszcz i idzie wolniej muszę wytrzymać.

A mój Miko waży 10kg i 200g nie wiem czy to dużo czy mało ale wydaje mi się że ok. jak na 8 miesięcy.
no to bardzo ładnie Danio narazie stoi w miejscu i waży 11 od jakiegoś czasu wydaje mi się że rośnie i troszke szcupleje może stąd ten zastój

Cytat:
ice woman ja tez trzymam kciuki

gratki dla Amelki; to spisz z corcia? tez bylo ja pociagnac, jest za co
ostatnio tez nie dosypialam, mam nadzieje, ze dzis lepiej bedzie

A moj tz mnie dzis niebotycznie zaskoczyl. Zdarzylo mu sie to chyba pierwszy raz odkad jestesmy razem, ze wolnego dnia podniosl sie przede mna, dal mi pospac (bo noc spedzilam na usypianiu Basi) i zajmowal sie maluchem. Nawet mi ukroil chleb i zrobil herbate
Wczoraj mielismy "rozmowe " na ten temat. Ale ja i tak nie wierze, w zadna zmiane trwala, juz glupia nie jestem. Liczy pewnie na cos
AAleee......doceniam:cool :

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

tak myslalam...
no widzisz czyli jednak potrafi

Cytat:
Boziu, jak ja bym chciała, żeby Igor budził się, co 3 godziny. On się budzi w nocy znacznie częściej. Usypia go tylko ssanie piersi, ale bywa, że przy tym się rzuca, kręci i trwa to ładnych kilka minut. Także dzisiaj zamiast o 5 wstawać do pracy, zaliczyłam pobudkę po 4 parę minut i tak usypiałam cwaniaka ponad godzinę. A teraz przeurocze godziny w pracy. Chociaż ostatnio mam strajk w domu i nic nie robię, to chodzę spać koło 21 Są plusy tych minusów domowych
ło matko współczuję,może pokombinujcie żeby jakoś inaczej usypiałteż w nocy i niech tż do niego wstaję,Ty żyjesz w pracy??

Cytat:
na szybko:

1- dziekuje za kciuki za wczoraj- przezylam, ale byl incydent utwierdzajacy mnie ze: Gabryski z moja mama nie zostawie samej nawet na chwile do czasu jak mala skonczy jakies 15 lat (moze potem opisze, bo teraz korzystam ze spi i robie 1000 rzeczy)

ide czytac dalej... chyba libra obchodzila urodzinki- mam zaleglosci jak stad do Kijowa i spowrotem- LIBRA buziole, cmoki i niech Ci TZ lekkim bedzie

i co do winka-nie pamietak kto pisal, ze popija kieliszeczek do obiadu- to ja bym wiele dala za lampke pysznego czerwonego, ale od czerwca 2009 nawet pol kropli nie wypilam i nie zrobie tego poki karmie, a uwielbiam wino+sery plesniowe badz makaron z krewetkami--moze ja powinnam sie do Francji przeniesc albo lepiej do Wloch!!!
kaszkę po kąpieli dawaj,możesz rzadszą z butelki,taką gęstą łyżeczką to ja podawałam rano na śniadanko,ale chyba rzecz upodobania
co do kombinezonu tak jak piszesz,że ten z kurtką praktyczny ale jedno-częściowy wydaje mi się jakiś wygodniejszy.Chyba też można dziecku samą górę zsunąc?nie wiem

Cytat:
Madzia dobry pomysł

mój ostatnio uwielbia się bawic sznureczkami już mi wyciągnął z piżamy i z bluzy,a najbardziej swoje od czapki lubi.Ciekawe czy jest jakaś zabawka z takimi trokami,by miał zajęcie.

Icewoman śliczne zdjęcie-jakie piękne oczka

Daniel tez na bebilonie ale pewnie jemu też by każde mleczko smakowało byle białe

Drcron może to przez ząbki,biedna ta Julcia Twoja często jej coś dolega.

jak u Was z ciemiączkiem?mocno jest wyczuwalne?
od kiedy można dziecku dac takiego biszkopta do rączki?bo czytałam,że narazie podajecie do deserków

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-10-18 o 11:42
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 11:44   #3713
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Moja nie chce żadnego próbowałam bebilon , hipp i nan . nan jest chyba najsłodszy, jak dziecko nie chce to Ci żadnego nie ruszy choćbyś nie wiem co kupiła . no chyba ze na głodniaka jak ktoś inny poda może sie skusi

Cytat:
Ja jeszcze przed urodzeniem miałam w razie co" Bebilon...
i teraz tez mam ale juz 2 po 6 msc.
bo jak jade na uczelnie to mojego czasami brakuje.

ale michasia wszystkożerna.. dynia brokuły mięska najgorsze smaki a ona az sie trzęsie!!
więc problemu tu nie mamy.

Mało brobnlemowe dzieco w sumie bezproblemowe...

dzień dobry wszystkim!!

aniap. dzieki za odpisanie dot. mleka i podawania.. własnie zapoiałam że sa te kubki ze słomka.

SZymek pije ze zwykłych kubeczków plastikowych z ikea raz normalnie a raz przez słomke nie mam jakiś specjalnych bardzo chetnie pije tez z tych butelek co mają te dozowniki .

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
witam po weekendzie w ten piekny 'pogodny' dzień;/
już miałam nadzieje że wyjdziemy z mała na spacer a tu pada;/ ehh pochorowałyśmy jak słonko świeciło wiec teraz jak jesteśmy już zdrowe to pada!

megi- ja właśnie też zastanawiam się nad jakimś zapasowym mlekiem 'na wszelki wypadek'... jak na razie kupowaliśmy bebilon... puszkę 1 zaraz po wyjści ze szpitala mała wypiła z niej '1 butle... i puszkę '2 z której wypiła może 2 butelki i 2 razy zrobiłam jej kleik ryżowy na nim.. i znowu się puszka przeterminowała i myślę czy nie kupić teraz bebiko... bo sa mniejsze opakowania i nie bedzię się tyle marnować... no i mi się wydaje ze bebiko nie może być takim najgorszym mlekiem... przecież to ta sama firma co bebilon... więc może to tylko jego tańsza wersja... nie wiem może się mylę składu jeszcze nie porównywałam..

cigi- co do kupki małej to my przechodziliśmy to samo po kleiku ryżowym.. ze mnie taka sprytna matka... wiedząc że dziecko ma skłonności do zaparć podałam jej kleik ryżowy;/ 3 dni pomagałam małej z kupką... bo sama nie dawała rady... tak jak dziewczyny pisały podawałam jabłko ze ślwiką i jabłko z gruszką.. i no mała pije codziennie soczek tak ok 100-150ml. i jest lepiej... jeśli u was nie ma gerbera to poszukaj śliwki hippa widziałam gdzieś taką.,..
no i mam jeszcze pytanie do ciebie.. takie bardziej osobiste bo ja może nie doczytałam... gdzie mieszkasz we Francji? ehh mi sie marzy mieszkać we Francji albo w Hiszpanii

ehh ja sie martwię o tą moją Kalę;/ bo w nocy strasznie źle śpi;/ budzi się z krzykiem... daje jej cyca co ją uspokaja a po 10 minutach znowu ryk... ona ma chyba jakieś koszmary senne... bo chwile przed tym jak zaczyna płakać to się kręci i wydaje z siebie jakieś odgłosy i nagle ryk nie do opanowania... dopiero jak wepchnę jej cyca do buzi to się trochę uspokoi...
no i jeszcze jedno... ona chyba ma coś z brzuszkiem... bo w nocy jak tak płacze to strasznie kopie nogami i puszcza bąkale... i to ok północy... a nie o 4-5 jak jelitka zaczynają pracować... dopiero jak sobie popierdzi to zasypia... ehh nie wiem co to ma być.. od kilku nocy tak jest... a nic nowego jej nie podawałam... dziś w nocy było trochę lepiej bo przynajmniej cyc ja uspokoił i spała 2 godz i znowu ryk.. ale w sobotę ja prawie nie spałam do 3 a później Marcin....

ehh dlaczego te nasze dzieciaczki nie mają jakiegoś wyświetlacza na którym pisze co im dolega...;/ ja po 7 miesiącach dalej mam chwile że nie wiem czego ona chce...
Ja nie trzymałam się tego terminy 4 tyg ale puszke z bebilonem trzymałam jeszcze w dodatkowej foli chyba przegięcie lekkie te 4 tyg niby co sie moze stać z tym proszkiem . No chyba że ktoś ma wilgoć w domu

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Mrowak - ja jak podawałam kaszki SZymkowi to nigdy nie z butli . jakoś mam uprzedzenia do podawania takich rzeczy butelką zawsze dawałam łyżeczką przed kąpaniem , po kąpaniu dobijałam go mlekiem
Stary 2010-10-18, 11:46   #3714
madziwnia
Zakorzenienie

Jak ja miałam mleko bebilon otwarte bo raz jej podałam i musiałam otworzyc to potem musiałam wurzucic bo chyba po ok 6-8 tyg stało sie twarde była bryła mleka. Pies skorzystał.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-10-18, 11:58   #3715
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja miałam mleko bebilon otwarte bo raz jej podałam i musiałam otworzyc to potem musiałam wurzucic bo chyba po ok 6-8 tyg stało sie twarde była bryła mleka. Pies skorzystał.
A ja właśnie jak zawijam w filie nic się nie dzieje zawijam w taką spożywcza całe pudelko
Stary 2010-10-18, 12:17   #3716
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
na szybko:

ja daję kaszkę po kąpieli, za pomocą butelki lovi z łyżeczką, ale sądzę ze normalnie można też w miseczce zrobić i łyzką plastikową dawać
Czasami też dałam butlą - są specjalne smoczki do kaszki z wielgachną dziurą Po jedzonku jeszcze trochę leżymy, obkrecamy się na łózku, oglądamy tv i kładę go spac

kombinezon dwuczęściowy mam. Na metce jest napisane że to rozmiar 62/68 ale jak ostatnio małemu ubrałam to prawie się utopił, takie to wielkie więc na zimę będzie ok. ale planuję zakupić jeszcze jednoczęściowy

Cytat:
WOW Jak pięknie siedzi Mój to sam z kilkanaście sekund usiedzi i się przekręca albo do przodu tak dziwnie leci i jaki plac zabaw mu zrobiłaś

Mały właśnie śpi, ale pewnie jakoś zaraz się zbudzi - czas na obiadek

A w ogóle jak się wczoraj wkurzyłam Mały ma łóżeczko z szufladą i tam trzymamy jakieś pieluchy, chusteczki itp. i wczoraj coś wyciągalam i patrzę się a tam na tej dykcie co robi za podłogę pleśń Całe rogi zeżarte z jednej i drugiej strony I dziecko to chłonęło na pewno przez jakiś czas ta śwaidomość to normalnie mnie wykańcza skąd tam to się wzięło??. oglądnęliśmy wszystkie meble i jest ok, tylko tam pod łóżeczkiem. Od czasu do czasu wyskakuje nam pleśń w rogu na innej ścianie ale nie dopuszczam aby to tam było, zmywam, pryskam, teraz to się unormowało i od kiedy grzejniki działają to nic nie wyskakuje. wkurzające to jest. Będzie trzeba ten spód wymienić, i polakieruję go przez zalożeniem bo wtedy ta dykta nie będzie chłonęła wilgoci i plesń nie będzie miała pożywki

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

A co do mleka... to mój kiedys tez nie chciał jeść z butli. Dwa opakowania wywaliłam bo się przeterminowały. (tam jakąś część zjadłam, no ale ile mozna ) na początku dawalam mu tylko w nocy na śpiocha, początkowo coś tam walczył ze mna, ale w końcu zjadał choc trochę. teraz już nie ma problemu, je normalnie w dzień (i przy tym ma zabawę bo ciągnie mnie za usta albo "wyrywa" nos )
My mamy bebiko - i wcale nie jest tak, że jest go mniej niż w pudełku bebilon czy nan - tyle samo tylko że jest inaczej zapakowane, nie w puszce tylko w woreczku foliowym
Stary 2010-10-18, 12:41   #3717
madziwnia
Zakorzenienie

Ferrou ja też miałam cała ta szuflade w plesni ale znalazłam przyczyne jak myłam podłoge to mop siegał tam i że szuflada nisko mały przepływ to i pleśn wychodziła bo pod meble ci mop nie wejdzie a ja łóżeczko odsuwała i pod nim myłam podłoge.. dlatego.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-10-18, 12:44   #3718
Ferrou
Zakorzenienie

Dawno nie wrzucałam żadnych zdjęć Kubusia

1- razem z kuzynem takie same stroje nie były zamierzone A różnica wiekowa między nimi to 3 miesiące
2,3 - takie tam portrety
reszta to z sesji na dworze, ładna była pogoda, więc trochę zdjęć sobie porobiliśmy no i wzięliśmy udział w konkursie bebilonu zobaczymy czy cos wygramy
Stary 2010-10-18, 12:48   #3719
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Ferrou ja też miałam cała ta szuflade w plesni ale znalazłam przyczyne jak myłam podłoge to mop siegał tam i że szuflada nisko mały przepływ to i pleśn wychodziła bo pod meble ci mop nie wejdzie a ja łóżeczko odsuwała i pod nim myłam podłoge.. dlatego.
ja tam nic nie robiłam, bo mamy w całym pokoju wykładzinę... jedynie od czasu do czasu ścierałam kurz chusteczką nawilżającą i może to przez to Dykta bardzo szybko łapie wilgoć, a my trochę z nią walczymy. Na szczęście tylko ten spód został zainfekowany i nie trzeba wywalać całej szuflady, wystarczy wymienić dyktę, ale najpierw ją polakieruję aby już tej wilgoci nie łapała.
Stary 2010-10-18, 12:50   #3720
ania p
Zakorzenienie

ferrou - ten bodziak z HM widze bardzo popularny he he i jaki unisex .
śliczne foteczki .

ja nie mam szuflady pod wyrkiem bo w tym łóżeczku co mam to już 4 dziecko śpi a najstarsze ma 18 lat he he . ale jakoś żadne dziecko nie gryzło tego łózeczka czy nie zniszczyło . Jak nówka wyglada i pewnie je komuś oddam jeszcze

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości