|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
ja tez, zawsze kupowalam teatralne
hd, Siala ciesze sie ze pieskom dobrze, najwazniejsze ze sa w dobrych rekach. niezawsze no co on taki uparty na to picie nie poddawaj sie i nie daj sobie wmowic glupotwiolek nie wiem na czym dokladnie polegaja wasze problemy ale trzymam kciuki zeby udalo sie je rozwiazac. a jesli prawda wszyla na jaw po slubie to jest to podstawa do uniewaznienia malzenstwa
|
#3332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Taaa
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Franek przespał dzis w nocy 9 godzin ciągiem, obudził sie o 5 zjadł i spał do 10. Pewnie to jednorazowy wybryk, taki prezent dla taty który miał go karmić w nocy
![]() papi już mi troszkę lepiej, katar popuścił. Mnie tez kusi Lush. Jak będziesz robić jakieś zamówienie to ja będę chętna. Chciałam mydełka wypróbować. itakasia dużo zdrówka kochana hd podjęliście dobrą decyzje. Gaba na pewno jest u Twoich rodziców bardzo szczęśliwa. lazurka możesz nie widzieć Tych wiadomości bo może zaczęli pisać prywatnie, tz nie na ścianie publicznej. Ja azwyczaj tak piszę, bo nie chce żeby wszyscy czytali. |
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
papi
kupki po antybiotyku moga byc inne, nawet u doroslych tak jest ![]() dzidzia nie jestem ekspertem ale mojej przyjaciolki 4 dzieci miala nietolerancje laktozy i wlasnie takie kupki. i sądze ze same strzeliste sa zupelnie ok
|
#3335 |
|
Zadomowienie
|
anuszka, problem w tym, że ja nie potrafię wyprzeć tego z pamięci... Może z czasem samo przejdzie.
hd, rozumiem, że się smucisz, ale Gaba jest widocznie szczęśliwa u Twoich rodziców. Miała u was jak w niebie i logiczne, że jak pojawił się Szymek, poczuła się odstawiona na boczny tor. U rodziców jest znowu w centrum uwagi Mojej babci wilczurek wylizywał sobie łapki po śmierci dziadka, ale wystarczyło skoncentrować się tylko na niej - przez prawie pół roku siedziała z babcią i z nami na działce, gdzie każdy się z nią bawił i wychodził na spacery i problem po jakims czasie minął. Dzidzia, jak posadzę Natalię na kolanach, to mi do piersi ledwo co sięga... Jestem wysoka i mam raczej mały biust. Do smaków dzieciństwa dodam jeszcze taką galaretke na wagę przekładaną białą pianką z kokosem, oranżadę Kanię i wodę Grodziską, andruty takie cienkie okrągłe co jak słodki opłatek smakowały, wafelki harcerskie z masą truskawkową i wafelek w czekoladzie Raylee czy jakoś tak. Viobovit! Jak mogłam zapomnieć! |
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
i do dziś ci zostało
![]() a to mi przypomnialo ze w moim dziecinstwie królowal tez prince polo...troszke pozniej chipsy Ruffles i Fritos befsztykowe
|
|
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.zielonykuferek.pl/product...ie-rozowe.html To jest super do karmienia na siedząco .Ja sobie niestety niszczę kręgosłup, bo się pochylam, ale od dziś mam postanowienie i przesiadam się na mój worek sako na karmienia.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dziekuje bo ja uwiebiam slodycze ale bardzo niewiele. teetralne, snickers , milka. reszta rzadko jest w stanie mnie poruszyc
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szymek podobnie - 8 godzin
|
|
|
|
|
#3340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiolek kochana, napewno wszystko sie ulozy!!! badz silna kobietko ania, basia co do porodu, ja o bolu zapomnialam w momencie kiedy mala w koncu wyszla - ale to nie zmienia faktu ze nie wiem czy chce miec drugie dziecko a jak juz to najwczesniej za 5-6 lat.hd super ze Gaba jest szczesliwa ![]() a moja corcia od kilku dni przesypia cale nocki zasypia o 20 i budzi sie kolo 8 jestem tylko troche zla, bo tyleczek jej sie troszke odparzyl od babydreamow... narazie znow przerzucilam sie na pampersy.
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2010-10-18 o 12:00 |
||
|
|
|
#3341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A no właśnie. Myślałam, że nie musisz się garbić jak ją na siedząco karmisz i dlatego się dziwowałam Znalazłam taką poduszkę na allegro i zaraz sobei zamówię.
|
|
|
|
|
#3342 |
|
Zadomowienie
|
a pamięta któraś wafelki kukuruku? vibovit był mniam ale tylko na sucho jedzony palcem
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- nie wierzysz mi kobito
Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-10-18 o 12:15 |
|
|
|
#3343 |
|
Zadomowienie
|
Ja z dzieciństwa pamiętam gumę donald, turbo, barbi (wyklejałam naklejkami album, orenżada od picia z woreczka, chrupki serowe i orzechowe, lentilki te z Czech dzisiejsze mają całkiem inny smak, lizaki te z kwiatuszkami w śroku, papi u mnie też są te cukierki, lody włoskie - pyszne, a i guma huba-buba
|
#3344 |
|
Zadomowienie
|
Kukuruku były bossskie! I ta piosenka z reklamy - "kukuruku to jest nowe (?) cudo z masy kakaooowej". U nas mówili, że je wycofali, bo powodowały raka
|
|
|
|
#3345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-10-18 o 12:22 |
|
|
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3348 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja nie w iem czy nam nie idą ząbki, Miś od rana ciągle płacze, nie chce kompletnie jeść, Pcha rączki do buźki i się ślini.. Jak włożę mu paluszka to mocno go gryzie.. Położyłam go do wózka i moment zasnął, nie wiem na jak długo..ech chciałam sie już uzbroić w jakąś maść polecacie coś???
|
|
|
|
#3349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3350 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sopelek się sprawdził bardzo dobrze. Psikam wodą morską czekam chwilę i wyciągam smarki. Niestety nadal są ale już nie tak dużo i już nie są zielone. Zastanawiam się czy jeszcze bardziej nie nawilżać powietrza... Mam taki nawilżacz wieszany na kaloryfer ale chyba niewiele on daje.. A z drugiej strony nie chciałabym aby powychodził grzyb na ścianach.. za nowe umiejętności.Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja bym już chciała drugie dzieciątko... U mnie jest taka wstrętna pogoda, że tylko spać... Jagoda chyba odczuwa, że jest jakoś inaczej bo albo ziewa albo przysypia.
|
|
#3351 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wiem? Przed chwilą zobaczyłam ze na dole tam gdzie wyrastają jedynki na dwie białe kropki!!! Nie wyczuwalne w dotyku ale widoczne!
|
|
|
|
#3352 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
o kuuurde, w takim razie z jednej strony zazdroszcze ząbków a z drugiej, współczuję małemu bólu |
|||
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaah jeszcze pamiętam lizaki hity z rozpuszczającym się patyczkiem
ruffelsy były pycha Mniam ![]() u nas sie spiwalo KUKURUKU JEST TRUJACE BO KOSZTUJE DWA TYSIACE. LECH WALESA TO SPROBOWAL I NA AIDSA ZACHOROWAL :d Pisze jedna reka. |
|
|
|
#3354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajny wierszyk, ale nie moge skojarzyc kukuruku |
|
|
|
|
#3355 |
|
Zadomowienie
|
Kinia u nas na wątku zasada ZAWSZE taka sama. Jeśli nie znamy odpowiedzi na zadane pytanie, to się do Niego nie odnosimy.
A swoją drogą- piersi nigdy nie są równe. No ale aż o rozmiar? gdzie nigdy tak nie miałam? Ok zapamiętam, że jak nie ma odp to znaczy że nie wiecie Mój synek wieczorem przesypia 5 godz (ale później co 3 godz normalnie) i różnie tak ma, ale zazwyczaj wieczorem, po prostu zasypia i śpi, śpi, śpi... a mi cyce buzują... I mam wielkie kulki pod skórą bo się przyzwyczaiły że co 3 godz albo częściej je.. i ściągam sobie w nocy do momentu kiedy nie będzie grudek.. dobrze robię? Co to będzie jak mi bedzie przesypiał całą noc? Chyba cycki mi odpadną... Ale mnie choróbsko wzięło.. od wczoraj tak mnie napie** gardło, że przy przełykaniu śliny mam taki mocny bół że... ![]() Płukałam szałwią, solą z wodą, kupiłam tantum verde (mam nadzieję że przejdzie bo nic nie mogę jeść bo booli ) ale jakie zdzierstwo w takiej jednej aptece... była najbliżej dlatego tam poleciałam ale za malutkie opakowanie sprayu tantum verde zapłaciłam 22zł gdzie w innej aptece za duże opakowanie płaciłam o wiele mniej ;/Niech mi ten ból już minie bo znowu schudnę ;/ |
|
|
|
#3356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3357 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a że czoło mam pancerne jak czołg to grzywa by się przydała.. ale ciężko by ją było wyczesać z moich 3 włosów ![]() Cytat:
Trzeba przyjąć, że to jak nasze "dzieci" wyfruwające z rodzinnego gniazda Cytat:
i oranżada Kaskada w wielkich szklanych butlach ![]() Ja też mówię kula-szpiegula ![]() Cytat:
Mój też podobnie.. 11 godzin ![]() Cytat:
Dentinox ma dużo więcej chlorowodorku lidokainy od Bobodentu - a lidokainą mi dentysta zawsze psika dziąsło jak mam mieć wbijane znieczulenie i nic nie czuję I lidokainą mi psikał facet psiochę po porodzie zza parawanu wyskakując jak położna mnie igłą atakowała ![]() A ja mam dylemat co do edukacyjnych mat ![]() Mam upatrzone dwie i się zdecydować nie mogę za cholerkę. Może któraś z was ma taką i mogłaby wstawić zdjęcia jak one wyglądają "na żywo", co i gdzie gra, świeci itd. A jak nie macie to może wy mi pomożecie zdecydować, która wydaje się lepsiejsza ![]() 1. Zoo http://allegro.pl/mata-edukacyjna-ti...260853576.html 2. Plac zabaw http://allegro.pl/mata-plac-zabaw-wy...261444994.html ta jedna nie ma podanych wymiarów :/ A Rainforest FP odrzuciłam właśnie ze względu na rozmiar bo ma w opisie 75cm na 75cm więc maława a ja bym chciała by posłużyła dziecku na dłużej i żeby nie smarował połową ciała po podłodze. I nie wiem jaki owocek podać pierwszy.. wyjęłam japco ale mam i bananka i marchewkę :/
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||||
|
|
|
#3358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3359 |
|
Zadomowienie
|
ja też mam w sklepach andruty (trochę trudne do zdobycia ale jeszcze są)
![]() dzięki za odp
|
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
moje 3 miesieczne szczescie
![]() Załącznik 3476740 Załącznik 3476741 Załącznik 3476742 Załącznik 3476743 Załącznik 3476744
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

nie poddawaj sie i nie daj sobie wmowic glupot

Piszcie, po ile godzin trwaly!!

a że czoło mam pancerne jak czołg to grzywa by się przydała.. ale ciężko by ją było wyczesać z moich 3 włosów