Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-18, 11:39   #3331
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
w szkolnym sklepiku zostawiałam fortune
ja tez, zawsze kupowalam teatralne
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Alisa skończyła dziś 2 miesiące
dla Aliski
hd, Siala
ciesze sie ze pieskom dobrze, najwazniejsze ze sa w dobrych rekach. a plus taki ze mozecie je odwiedzac
niezawsze
no co on taki uparty na to picie nie poddawaj sie i nie daj sobie wmowic glupot
wiolek
nie wiem na czym dokladnie polegaja wasze problemy ale trzymam kciuki zeby udalo sie je rozwiazac. a jesli prawda wszyla na jaw po slubie to jest to podstawa do uniewaznienia malzenstwa
Stary 2010-10-18, 11:43   #3332
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
dzidzia
kupki strzelisto-pieniste ze sluzem moga swiadczyc o nietolerancji, szczegolnie laktozy
Ale muszą być połączone wszystkie te elementy tak? Same strzeliste kupki to nic złego?

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
wiolek
nie wiem na czym dokladnie polegaja wasze problemy ale trzymam kciuki zeby udalo sie je rozwiazac. a jesli prawda wszyla na jaw po slubie to jest to podstawa do uniewaznienia malzenstwa
Właśnie! Miałam to już wczoraj napisać i zapomniałam

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
no i jest ładna po mamusi
Taaa

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 11:43   #3333
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Franek przespał dzis w nocy 9 godzin ciągiem, obudził sie o 5 zjadł i spał do 10. Pewnie to jednorazowy wybryk, taki prezent dla taty który miał go karmić w nocy

papi już mi troszkę lepiej, katar popuścił. Mnie tez kusi Lush. Jak będziesz robić jakieś zamówienie to ja będę chętna. Chciałam mydełka wypróbować.

itakasia dużo zdrówka kochana

hd podjęliście dobrą decyzje. Gaba na pewno jest u Twoich rodziców bardzo szczęśliwa.

lazurka możesz nie widzieć Tych wiadomości bo może zaczęli pisać prywatnie, tz nie na ścianie publicznej. Ja azwyczaj tak piszę, bo nie chce żeby wszyscy czytali.
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 11:43   #3334
itakasia
Zakorzenienie

papi
kupki po antybiotyku moga byc inne, nawet u doroslych tak jest
dzidzia
nie jestem ekspertem ale mojej przyjaciolki 4 dzieci miala nietolerancje laktozy i wlasnie takie kupki. i sądze ze same strzeliste sa zupelnie ok
Stary 2010-10-18, 11:45   #3335
martysek
Zadomowienie

anuszka, problem w tym, że ja nie potrafię wyprzeć tego z pamięci... Może z czasem samo przejdzie.

hd, rozumiem, że się smucisz, ale Gaba jest widocznie szczęśliwa u Twoich rodziców. Miała u was jak w niebie i logiczne, że jak pojawił się Szymek, poczuła się odstawiona na boczny tor. U rodziców jest znowu w centrum uwagi
Mojej babci wilczurek wylizywał sobie łapki po śmierci dziadka, ale wystarczyło skoncentrować się tylko na niej - przez prawie pół roku siedziała z babcią i z nami na działce, gdzie każdy się z nią bawił i wychodził na spacery i problem po jakims czasie minął.

Dzidzia, jak posadzę Natalię na kolanach, to mi do piersi ledwo co sięga... Jestem wysoka i mam raczej mały biust.

Do smaków dzieciństwa dodam jeszcze taką galaretke na wagę przekładaną białą pianką z kokosem, oranżadę Kanię i wodę Grodziską, andruty takie cienkie okrągłe co jak słodki opłatek smakowały, wafelki harcerskie z masą truskawkową i wafelek w czekoladzie Raylee czy jakoś tak.

Viobovit! Jak mogłam zapomnieć!
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 11:45   #3336
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez, zawsze kupowalam teatralne
i do dziś ci zostało pamietam jak pisalas ze idziesz po teatralnego
a to mi przypomnialo ze w moim dziecinstwie królowal tez prince polo...troszke pozniej chipsy Ruffles i Fritos befsztykowe

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 11:53   #3337
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość

Dzidzia, jak posadzę Natalię na kolanach, to mi do piersi ledwo co sięga... Jestem wysoka i mam raczej mały biust.

Do smaków dzieciństwa dodam jeszcze taką galaretke na wagę przekładaną białą pianką z kokosem, oranżadę Kanię i wodę Grodziską, andruty takie cienkie okrągłe co jak słodki opłatek smakowały, wafelki harcerskie z masą truskawkową i wafelek w czekoladzie Raylee czy jakoś tak.

MAsz ją położyć, a nie posadzić :P.
http://www.zielonykuferek.pl/product...ie-rozowe.html

To jest super do karmienia na siedząco .
Ja sobie niestety niszczę kręgosłup, bo się pochylam, ale od dziś mam postanowienie i przesiadam się na mój worek sako na karmienia.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-18, 11:55   #3338
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Franek przespał dzis w nocy 9 godzin ciągiem, obudził sie o 5 zjadł i spał do 10.

itakasia dużo zdrówka kochana
brawo dla Franka
i dziekuje
Cytat:
bo ja uwiebiam slodycze ale bardzo niewiele. teetralne, snickers, milka. reszta rzadko jest w stanie mnie poruszyc o, jeszcze male kinder country
Stary 2010-10-18, 11:59   #3339
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Franek przespał dzis w nocy 9 godzin ciągiem, obudził sie o 5 zjadł i spał do 10. Pewnie to jednorazowy wybryk, taki prezent dla taty który miał go karmić w nocy
.
bravo!
Szymek podobnie - 8 godzin

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 11:59   #3340
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Teraz czekam na rewanz, bo uwielbiam ogladac Twoje cudne dziewczynki
Jak kolacja?

wiolek trzymaj sie jakos

Tak mi dzisiaj przyszlo do glowy...Ktora z nas mamusiek pierworodek miala najkrotszy porod, a ktora najdluzszy? Trzebaby 2 medale wreczyc Piszcie, po ile godzin trwaly!!

Dobrej nocki
moj porod trwal w sumie 3h 45 min, I faza 2h 20 min, a II 1h 25'

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Właśnie!
Dzidzia- dobrze, że jesteś. Miałam już wcześniej pytać ale mi umknęło. Pisałaś kiedyś, że podajesz Cebion. On ma w składzie witaminę D3 no i nie wiem czy podawać jeszcze D3 osobno? No i ile kropelek tego Cebionu podajesz?
mi lekarz zlecil podawanie cebionu - 3 krople raz dziennie. do tego wit D w kapsulkach dostaje co drugi dzien, ale moja jest karmiona butla.

wiolek kochana, napewno wszystko sie ulozy!!! badz silna kobietko

ania, basia ale slicznie sie chlopcy bawia

co do porodu, ja o bolu zapomnialam w momencie kiedy mala w koncu wyszla - ale to nie zmienia faktu ze nie wiem czy chce miec drugie dziecko a jak juz to najwczesniej za 5-6 lat.

hd super ze Gaba jest szczesliwa

a moja corcia od kilku dni przesypia cale nocki zasypia o 20 i budzi sie kolo 8 jestem tylko troche zla, bo tyleczek jej sie troszke odparzyl od babydreamow... narazie znow przerzucilam sie na pampersy.
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2010-10-18 o 12:00
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:07   #3341
martysek
Zadomowienie

Cytat:
MAsz ją położyć, a nie posadzić :P.
http://www.zielonykuferek.pl/product...ie-rozowe.html

To jest super do karmienia na siedząco .
Ja sobie niestety niszczę kręgosłup, bo się pochylam, ale od dziś mam postanowienie i przesiadam się na mój worek sako na karmienia.

A no właśnie. Myślałam, że nie musisz się garbić jak ją na siedząco karmisz i dlatego się dziwowałam Znalazłam taką poduszkę na allegro i zaraz sobei zamówię.
Stary 2010-10-18, 12:13   #3342
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

a pamięta któraś wafelki kukuruku? vibovit był mniam ale tylko na sucho jedzony palcem

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Taaa
nie wierzysz mi kobito

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2010-10-18 o 12:15
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:15   #3343
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Ja z dzieciństwa pamiętam gumę donald, turbo, barbi (wyklejałam naklejkami album, orenżada od picia z woreczka, chrupki serowe i orzechowe, lentilki te z Czech dzisiejsze mają całkiem inny smak, lizaki te z kwiatuszkami w śroku, papi u mnie też są te cukierki, lody włoskie - pyszne, a i guma huba-buba
Cytat:
a pamięta któraś wafelki kukuruku?
były przeeeeepyszne

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:18   #3344
martysek
Zadomowienie

Kukuruku były bossskie! I ta piosenka z reklamy - "kukuruku to jest nowe (?) cudo z masy kakaooowej". U nas mówili, że je wycofali, bo powodowały raka
Stary 2010-10-18, 12:19   #3345
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
a i guma huba-buba

duuuże balony z niej wychodziły

były przeeeeepyszne
o tak pochłaniałam duże ilości

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2010-10-18 o 12:22
Stary 2010-10-18, 12:19   #3346
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Ja z dzieciństwa pamiętam gumę donald, turbo, barbi (wyklejałam naklejkami album, orenżada od picia z woreczka, chrupki serowe i orzechowe, lentilki te z Czech dzisiejsze mają całkiem inny smak, lizaki te z kwiatuszkami w śroku, papi u mnie też są te cukierki, lody włoskie - pyszne, a i guma huba-buba

były przeeeeepyszne
Ooo i jeszcze była guma dynastia z naklejkami z serialu

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-18, 12:21   #3347
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Kukuruku były bossskie! I ta piosenka z reklamy - "kukuruku to jest nowe (?) cudo z masy kakaooowej". U nas mówili, że je wycofali, bo powodowały raka
tak podobno były rakotwórcze - ale czy napewno

Stary 2010-10-18, 12:21   #3348
Linka24
Wtajemniczenie

A ja nie w iem czy nam nie idą ząbki, Miś od rana ciągle płacze, nie chce kompletnie jeść, Pcha rączki do buźki i się ślini.. Jak włożę mu paluszka to mocno go gryzie.. Położyłam go do wózka i moment zasnął, nie wiem na jak długo..ech chciałam sie już uzbroić w jakąś maść polecacie coś???
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:25   #3349
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
A ja nie w iem czy nam nie idą ząbki, Miś od rana ciągle płacze, nie chce kompletnie jeść, Pcha rączki do buźki i się ślini.. Jak włożę mu paluszka to mocno go gryzie.. Położyłam go do wózka i moment zasnął, nie wiem na jak długo..ech chciałam sie już uzbroić w jakąś maść polecacie coś???
kurcze a nie za wcześnie na ząbki

Stary 2010-10-18, 12:31   #3350
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Mój jest "czysty"...Chyba, że coś mi umknęło. Wit. D3 musi być dziennie między 400 a 800 (jakichś jednostek). Tak mi mówił ortopeda. Jeśli nie przedobrzysz, to podawaj .
Teraz daję 5 kropelek, raz dziennie- na zapas, bo mała znowu katarzy trochę.

A powiedz- jak się sprawdził sopelek?

PS. Alisa skończyła dziś 2 miesiące. No i ma skok i to jak choinka. W nocy śpi tylko jak jej dotykam, w dzień beczy jak ją odłożę, co 1,5h wisi na cycku (a ja się martwię, że mleka mało)... I ma dużo nowych umiejętności od 3 dni
Ja mam CebionMulti- to chyba to samo? A moja pediatra kazała 1 kropelkę dziennie... Coś mi się to mało wydawało. No i podaję raz dziennie VitaD w takich kapsułkach.
Sopelek się sprawdził bardzo dobrze. Psikam wodą morską czekam chwilę i wyciągam smarki. Niestety nadal są ale już nie tak dużo i już nie są zielone. Zastanawiam się czy jeszcze bardziej nie nawilżać powietrza... Mam taki nawilżacz wieszany na kaloryfer ale chyba niewiele on daje.. A z drugiej strony nie chciałabym aby powychodził grzyb na ścianach..
dla Aliski i za nowe umiejętności.

Cytat:
lazurka możesz nie widzieć Tych wiadomości bo może zaczęli pisać prywatnie, tz nie na ścianie publicznej. Ja azwyczaj tak piszę, bo nie chce żeby wszyscy czytali.
No to teraz już nic nie zobaczę...

Cytat:
Ja tak robiłam przez pierwszy miesiąc kiedy Mała cały czas wisiała na cycusiu. Wszystko mnie bolało. Ale już się nauczyłam karmić tak, że się opieram i zakładam nogę na nogę i tak jest wygodniej nie tylko mi ale i Jagusi.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
mi lekarz zlecil podawanie cebionu - 3 krople raz dziennie. do tego wit D w kapsulkach dostaje co drugi dzien, ale moja jest karmiona butla.

co do porodu, ja o bolu zapomnialam w momencie kiedy mala w koncu wyszla - ale to nie zmienia faktu ze nie wiem czy chce miec drugie dziecko a jak juz to najwczesniej za 5-6 lat.
Już zgłupiałam z tym Cebionem. A swoją drogą Jagoda nie lubi tego smaku i się nie dziwię, bo zapach nie jest zachęcający.
A ja bym już chciała drugie dzieciątko...

U mnie jest taka wstrętna pogoda, że tylko spać... Jagoda chyba odczuwa, że jest jakoś inaczej bo albo ziewa albo przysypia.
Stary 2010-10-18, 12:43   #3351
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
kurcze a nie za wcześnie na ząbki
A ja wiem? Przed chwilą zobaczyłam ze na dole tam gdzie wyrastają jedynki na dwie białe kropki!!! Nie wyczuwalne w dotyku ale widoczne!
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:15   #3352
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
a to mi przypomnialo ze w moim dziecinstwie królowal tez prince polo...troszke pozniej chipsy Ruffles i Fritos befsztykowe
ruffelsy!!!! byly przeeeeepyszne!!!! paprykowe
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
bravo!
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a moja corcia od kilku dni przesypia cale nocki zasypia o 20 i budzi sie kolo 8 jestem tylko troche zla, bo tyleczek jej sie troszke odparzyl od babydreamow... narazie znow przerzucilam sie na pampersy.
zazdroszcze nocek-rekord Ady to narazie 5 godzin, ale nie narzekam
Cytat:
A no właśnie. Myślałam, że nie musisz się garbić jak ją na siedząco karmisz i dlatego się dziwowałam Znalazłam taką poduszkę na allegro i zaraz sobei zamówię.
ja mam taką i wogle nie jest mi potrzebna-moze bys chciala?

Cytat:
A ja wiem? Przed chwilą zobaczyłam ze na dole tam gdzie wyrastają jedynki na dwie białe kropki!!! Nie wyczuwalne w dotyku ale widoczne!
o kuuurde, w takim razie z jednej strony zazdroszcze ząbków a z drugiej, współczuję małemu bólu
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:22   #3353
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Hahaah jeszcze pamiętam lizaki hity z rozpuszczającym się patyczkiem
ruffelsy były pycha Mniam

u nas sie spiwalo KUKURUKU JEST TRUJACE BO KOSZTUJE DWA TYSIACE. LECH WALESA TO SPROBOWAL I NA AIDSA ZACHOROWAL :d
Pisze jedna reka.
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:23   #3354
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Hahaah jeszcze pamiętam lizaki hity z rozpuszczającym się patyczkiem
ruffelsy były pycha Mniam

u nas sie spiwalo KUKURUKU JEST TRUJACE BO KOSZTUJE DWA TYSIACE. LECH WALESA TO SPROBOWAL I NA AIDSA ZACHOROWAL :d
Pisze jedna reka.
hity byly suuuuuperrr
fajny wierszyk, ale nie moge skojarzyc kukuruku
Stary 2010-10-18, 13:25   #3355
kinia656
Zadomowienie

Kinia u nas na wątku zasada ZAWSZE taka sama. Jeśli nie znamy odpowiedzi na zadane pytanie, to się do Niego nie odnosimy.
A swoją drogą- piersi nigdy nie są równe.

No ale aż o rozmiar? gdzie nigdy tak nie miałam?

Ok zapamiętam, że jak nie ma odp to znaczy że nie wiecie

Mój synek wieczorem przesypia 5 godz (ale później co 3 godz normalnie) i różnie tak ma, ale zazwyczaj wieczorem, po prostu zasypia i śpi, śpi, śpi... a mi cyce buzują...

I mam wielkie kulki pod skórą bo się przyzwyczaiły że co 3 godz albo częściej je.. i ściągam sobie w nocy do momentu kiedy nie będzie grudek.. dobrze robię?

Co to będzie jak mi bedzie przesypiał całą noc? Chyba cycki mi odpadną...

Ale mnie choróbsko wzięło.. od wczoraj tak mnie napie** gardło, że przy przełykaniu śliny mam taki mocny bół że...
Płukałam szałwią, solą z wodą, kupiłam tantum verde (mam nadzieję że przejdzie bo nic nie mogę jeść bo booli ) ale jakie zdzierstwo w takiej jednej aptece... była najbliżej dlatego tam poleciałam ale za malutkie opakowanie sprayu tantum verde zapłaciłam 22zł gdzie w innej aptece za duże opakowanie płaciłam o wiele mniej ;/

Niech mi ten ból już minie bo znowu schudnę ;/
kinia656 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:37   #3356
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kinia656 Pokaż wiadomość
I mam wielkie kulki pod skórą bo się przyzwyczaiły że co 3 godz albo częściej je.. i ściągam sobie w nocy do momentu kiedy nie będzie grudek.. dobrze robię?

dobrze
Stary 2010-10-18, 13:50   #3357
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
wogóle to mam ochote ściąć moje kudły i chyba polece dzis do fryzjera bo nie moge na siebie patrzec mam teraz do pasa ale obetne tak by moc jeszcze kitke zrobic...i tak prawie non stop mam związane a tylko klopot z nimi no i wypadaja teraz...mam ochote na grzywke jak bede wygladac tragedyjnie to bede spinac do tyłu
ja też ciągle kucyk a że czoło mam pancerne jak czołg to grzywa by się przydała.. ale ciężko by ją było wyczesać z moich 3 włosów
Cytat:
Witam

wróciliśmy... bez Gaby
To była jedna z trudniejszych decyzji jaką musieliśmy podjąć.
Jechaliśmy z nastawienie"zabieramy naszego pieska do domu"

Zobaczyliśmy jednak jak dobrze się tam czuje, jak szaleje w ogrodzie, biega za pięcioletnim bratankiem i jego piłką, jak śpi z moim bratem w łóżku... ech...

Oczywiście bardzo się cieszyła na nasz widok. Szalała jak nigdy.
Ale po godzinie traktowała nas już jak wszystkich członków rodziny a nie kogoś wyjątkowego.

Wiemy, że tam będzie szczęśliwsza. U nas jest w takiej złotej klatce.
Ach... nie chcę o tym pisać bo zaraz się rozbeczę ...

dziękuję
HD - my też tęsknimy za naszym zwierzyńcem ale jak widziałam radość Afgana hasającego po polu to aż mi się płakać zachciało bo on tak kocha wolność i przestrzeń a u nas wiecznie jak w klatce.
Trzeba przyjąć, że to jak nasze "dzieci" wyfruwające z rodzinnego gniazda
Cytat:
Tydzień na Mazurach, u moich rodziców i przestała lizać łapy.Nie ma na to czasu bo cały czas ktoś się nią zajmuje.Mam tam 5 zainteresowanych nią osób. Cały czas ktoś zabiera ją na spacer albo do ogrodu.
no to super!
Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
smaki dziecinstwa: gumy donald, turbo, woda z syfonu
i oranżada Kaskada w wielkich szklanych butlach
Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Szpieg z Krainy Deszczowców
Albo jak to M. mówił Kula-Szpiegula
Ja też mówię kula-szpiegula
Cytat:

andruty były pycha, takie delikatniutkie.. teraz chyba już ich nie ma.
Cytat:
bravo!
Mój też podobnie.. 11 godzin zjadł o 6 pospał do 9, zjadł o 10, o 10:30 pojechaliśmy do sklepu - spał, otworzył oko na pół godzinki i śpi do teraz a już mijają 2 godziny od planowanego karmienia. W szoku jestem bo on za dnia to sypia po 30 minut, baaardzo rzadko godzinkę
Cytat:
majówki polecają Dentinox i Bobodent ale ten pierwszy ponoć lepszy.
Dentinox ma dużo więcej chlorowodorku lidokainy od Bobodentu - a lidokainą mi dentysta zawsze psika dziąsło jak mam mieć wbijane znieczulenie i nic nie czuję I lidokainą mi psikał facet psiochę po porodzie zza parawanu wyskakując jak położna mnie igłą atakowała

A ja mam dylemat co do edukacyjnych mat
Mam upatrzone dwie i się zdecydować nie mogę za cholerkę.
Może któraś z was ma taką i mogłaby wstawić zdjęcia jak one wyglądają "na żywo", co i gdzie gra, świeci itd. A jak nie macie to może wy mi pomożecie zdecydować, która wydaje się lepsiejsza

1. Zoo http://allegro.pl/mata-edukacyjna-ti...260853576.html

2. Plac zabaw http://allegro.pl/mata-plac-zabaw-wy...261444994.html

ta jedna nie ma podanych wymiarów :/
A Rainforest FP odrzuciłam właśnie ze względu na rozmiar bo ma w opisie 75cm na 75cm więc maława a ja bym chciała by posłużyła dziecku na dłużej i żeby nie smarował połową ciała po podłodze.

I nie wiem jaki owocek podać pierwszy.. wyjęłam japco ale mam i bananka i marchewkę :/

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:54   #3358
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez kinia656 Pokaż wiadomość

Dobrze A cycki nie odpadną, bo się przyzwyczają

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość

andruty były pycha, takie delikatniutkie.. teraz chyba już ich nie ma.
kupowałam ostatnio w sieci34
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 14:03   #3359
kinia656
Zadomowienie

ja też mam w sklepach andruty (trochę trudne do zdobycia ale jeszcze są)

dzięki za odp
kinia656 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 14:08   #3360
itakasia
Zakorzenienie

moje 3 miesieczne szczescie
Załącznik 3476740

Załącznik 3476741

Załącznik 3476742

Załącznik 3476743

Załącznik 3476744

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości