2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-18, 12:42   #1651
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
n

Próbuję zarejestrować Olę na USG bioderek ale nie mogę się do dzwonić - w jednej przychodni nikt nie odbiera a w drugiej na zmianę zajęte albo nikt nie odbiera. Jest jeszcze przynajmniej jedna przychodnia- ale na drugim końcu miasta
w szpitalu na Zaspie tez robią. może tam spróbuj

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Weronisia - super!!!

Dziewczyny widzialyscie gdzies moze biale kombinezony dla maluchow? potrzebuje na chrzest a wszedzie sa ale inne kolory.
a na allegro. dużo widziałam jak szukałam zimowego dla mojej małej. i kupiłam właśnie biały używany z przesyłką za 40 zł swoją droga wyglada jak nowy i jest cudowny z misia. a nowy w sklepie taki porządniejszy to 100 zł musisz liczyć.

Edytowane przez asia-23
Czas edycji: 2010-10-18 o 12:44
asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:48   #1652
ycnan
Zadomowienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Weronisia, super, że bilirubina spadła Teraz to już się nie mają czego przyczepić

NIKaP-n
, 2 miesiące... Super ...jak ten czas zapiernicza...

niuniuniau, na brzuszek suszarka nie pomoże, ale warto sprawdzić, bo mój Borysek czasem oszukuje, ze go brzuszek boli... Tzn, przez jakiś czas go faktycznie "boli" (wysila się przy bąkach/kupce), ale potem to już ściemnia bo wie, że go na ręce wezmę...

Mpik82, takie odgłosy to raczej standard Nic złego się nie dzieje.
Cytat:
Pochwale sie moja kruszynka
Super Borysek ma takie same body

gabisun, śliczna ta Twoja Kinia i chyba trądzik już zniknął?

falbala, o kolejnym dziecku myślimy, ale nie możemy, bo raz-finanse, dwa-miałam cesarkę i lepiej się nie śpieszyć z kolejną ciążą, bo moja macica by mogła tego nie wytrzymać. Dlatego, kolejny bobasek, owszem, ale zaczniemy starania najpewniej za dwa lata.

martucha84, Boryska myje tatuś i nie wnikam jak. Ale wydaje mi się, że lekko zsuwa skórkę... Będę musiała go zapytać...

elenka1, wychodzimy i Ty też wychodź, puki temperatura jest dodatnia. Ani się obejrzysz, jak przyjdzie zima i ze spacerków nici. Opatul małą, wysmaruj buźkę kremem ochronnym i zasuwajcie na sienkiewkę

Któraś pytała, czy maść na blizny pomoże na rozstępy - podobno tak, nawet na opakowaniu mam napisane, że redukuje i rozjaśnia rozstępy
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:56   #1653
angelikaw
Zakorzenienie

Weronisia - bardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
mój też je często, ale ciągnie dużo za każdym razem, tyle, że on tyje już ostatnio ok 0.5 kg na tydzień... z butli wyciagnie na raz 150 ml i jeszcze cycem nie pogardzi.. ja znów sie martwię, że utucze dziecko. A jest marudna, myslisz, że głoduje?? Czy po prostu taki z niej niejadek?? Pogadaj z poożną/ pediatrą, może musiałabyś podawać inne mleko, może jej nie smakuje..
nie jest marudna, a jak jest głodna to wyraźnie krzyczy. Własnie zjadła 2 piersi w odstępie 3godzin + 30ml z butli.
A w nocy o 1 zjadła 60ml i spała do 6 rano (obudziłam ją).

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Zbadał mnie "ręcznie: i usg dopochwowe zrobił Na bliżnę tylko okiem rzucił. I pyta:
- a jak sobie pani radzi z antykoncepcją?
a ja na to:
-mam najlepszą na świecie
On
- czyli jaką?
ja
- zero seksu
hahahah
haha to tak jak u nas

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Angelikaw- wydaje mi sie, ze jesli Mala tyle je, to powinnas ja czesciej karmic az jej zoladek urosnie U nas mamy ten sam problem. Maly dlugo jadl polowe tego co niby powinien, a tyje ładnie.
no własnie ona je często a mało. I tez nie daje sobie wmuszać, bo pluje.

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
myslicie moze o zmajstrowaniu rodzenstwa dla waszych maluszków ? bo ja doszłam do wniosku, ze chcyba bedziemy sie starac na wiosne i gdyby nam sie udalo, to prawie za jednym zamachem odchowamy dwa brzdące
może za 3-5 lat...
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:04   #1654
waniliaania2009
Wtajemniczenie

angelikaw- jezeli dziecko przybywa na wadze to nie masz co sie martwic. Moj tez nie je duzo (6 tydzien je 60-80 ml+piers ale tam znikome ilosci). Ale na wadze przybywa i to sporo wiec nie ma co sie martwic. Mi sie wydaje ze nie da sie szacowac ze dziecko powinno jest tyle a tyle, przeciez nie mozesz w niego wlewac na sile. Jezeli sie martwisz podejdz do przychodni na wage a wtedy sie dowiesz czy jest ok czy nie.
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:15   #1655
kaska1980
Rozeznanie

Witajcie szczęśliwe mamuśki
Ja siedzę jeszcze na poczekalni ale mam nadzieję, że niedługo do Was dołączę. Niekiedy podczytuje Wasz wątek i widać, że nie zawsze jest kolorowo.
Dziewczyny, którym drętwiały dłonie lub palce - przeszło Wam po porodzie:confus ed:. Ja powoli nie wyrabiam ze swoimi sztywnymi palcami i myślę czy to przechodzi.

Mam też pytanie dotycząće oczyszczania się organizmu przed porodem. Chodzi mi o żadką kupę. Ile dni przed porodem miałyście akcję z wolną kupą. Ja ostatnio miałam, potem ze 2 dni spokoju i dzis ponownie. Raz na dzień lub częściej muszę do kibelka i tam po prostu sraczka. Przepraszam za słownictwo mam nadzieję że żadna tego przy obiadku nie czyta.
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:24   #1656
falbala
Raczkowanie

martucha ja siusiaka myję tylko z zewnątrz, ale w czwartek ide na szczepienie to sie dopytam pediatry co i jak.

pomidora ja na rozstepy mam vichy, jest całkiem ok stosuje 5 dni i juz sa jasniejsze, minus tylko taki, ze kosztuje 95 zł ale trudno ja i przed ciaza mialam fatalny brzuch, to teraz musze działac.. a i zaczynam cwiczyc na razie tylko 15 minut dziennie rowerek, ale musze schudnac bo w nic sie nie mieszcze ;(((
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:29   #1657
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Weronisia - super!!!

Dziewczyny widzialyscie gdzies moze biale kombinezony dla maluchow? potrzebuje na chrzest a wszedzie sa ale inne kolory.
mam ten sam problem

Ninaad Dady 2 nie są dużo mniejsze, są po prostu krótsze no i trochę sztywniejsze niż 3 Właśnie kiedy najlepeij przejść na 3? jak kupa zacznie wyłazić na plecy ?

Ycnan a no zlazł trądzik mój tż też kąpie, ja ani razu jeszcze tego nie robiłam a maść też jest na rozstępy ( bo to też blizna )

Kaska mi drętwiały palce i już przeszło, dodatkowo mogę się wreszcie porządnie powyciągam rano bez strach że mnie skurcz łydki złapie

Klarissa pisałaś o tym uszkodzeniu łechtaczki...to położna Ci tak powiedziała? czy sama tak wnioskujesz?

Angelikaw moja też mało je, jak była z babcią to z butli zjadła 60ml mojego mleka i to na dwa razy ale przybiera ok, zobaczymy czy nic się nie zmieniło jutro na szczepieniu

Weronisia wreszcie to będziesz mogła w końcu nacieszyć się maleństwem w domku

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-10-18 o 13:31
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:31   #1658
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaska1980 Pokaż wiadomość
Witajcie szczęśliwe mamuśki
Ja siedzę jeszcze na poczekalni ale mam nadzieję, że niedługo do Was dołączę. Niekiedy podczytuje Wasz wątek i widać, że nie zawsze jest kolorowo.
Dziewczyny, którym drętwiały dłonie lub palce - przeszło Wam po porodzie:confus ed:. Ja powoli nie wyrabiam ze swoimi sztywnymi palcami i myślę czy to przechodzi.

Mam też pytanie dotycząće oczyszczania się organizmu przed porodem. Chodzi mi o żadką kupę. Ile dni przed porodem miałyście akcję z wolną kupą. Ja ostatnio miałam, potem ze 2 dni spokoju i dzis ponownie. Raz na dzień lub częściej muszę do kibelka i tam po prostu sraczka. Przepraszam za słownictwo mam nadzieję że żadna tego przy obiadku nie czyta.
drętwienie przeszło po porodzie
a co do wypróżniania sie organizmu to najpierw mi wody odeszły a potem se siadłam na kibelku jeszcze,wczesniej nie miałam rzadkiej kupki

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
martucha ja siusiaka myję tylko z zewnątrz, ale w czwartek ide na szczepienie to sie dopytam pediatry co i jak.

pomidora ja na rozstepy mam vichy, jest całkiem ok stosuje 5 dni i juz sa jasniejsze, minus tylko taki, ze kosztuje 95 zł ale trudno ja i przed ciaza mialam fatalny brzuch, to teraz musze działac.. a i zaczynam cwiczyc na razie tylko 15 minut dziennie rowerek, ale musze schudnac bo w nic sie nie mieszcze ;(((
a ty miałas SN czy CC?pytam bo nam dzis mija 3 tydzien od SN porodu i niewiem czy juz moge na rowerku smigać??jeszcze leci ze mnie

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:31   #1659
falbala
Raczkowanie

ycnan ja tez miałam cesarke i gin mi powiedziala zeby po 7-8 miesiacach zrobic usg blizny czy wszystko ok i jesli tak to mozna dzialac
Stary 2010-10-18, 13:33   #1660
Eveliouses
Raczkowanie

dziewczyny smoczek można dawac od 4 tyg dopiero??czy dawałyscie wczesniej??wiadomo jak zasnie to wyciągnąć

Stary 2010-10-18, 13:38   #1661
falbala
Raczkowanie

Eveliouses ja miałam cc ale pytałam i moge cwiczyc, byle nie wysiłkowo i omijajac miesnie brzucha.. wiec zaczełam od rowerka, przysiadów itp.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

u nas smoczek mlody dostał juz w szpitalu, tam pielegniarki same dawaly i od tej pory jak bardzo marudzi albo wyje to dostaje smoczek, czasem go mymła przez godzine a czasem zupełnie nie jest nim zainteresowany. Zasypia bez smoczka jak jest zmeczony, a jak jest marudny i ja go chce ululac to wtedy mu go daje, ale młody wypluwa jak zasnie. mamy taki z aventu jest b fajny bo mały i nie zasłania noska

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

a to wiktor z tatusiem
Stary 2010-10-18, 13:40   #1662
Eveliouses
Raczkowanie

kurcze,chyba tez spytam sie lekarki w czwartek bo chciałabym moj stacjonarny rowerek uruchomić ale niewiem czy juz moge??!!

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

ja też kupiłam taki malutki smoczus i pisze na nim od 0-3 mcy wiec chyba juz moge dawac

Stary 2010-10-18, 13:44   #1663
falbala
Raczkowanie

Stary 2010-10-18, 13:48   #1664
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziuba81 Pokaż wiadomość
elenkaMnie taki coś wyszło jeszcze w szpitalu.Dobrze ze wyszlo,teraz powinien Cie brzuch mniej brzuch boleć -jeśli bolal.To kawałek łożyska.Jeżeli zaczniesz się gorzej czuć albo gorzej krwawic i będziesz dalej wydając takie skradli idź do lekarza.

Podziwiam was dziewczyny.Ja tak rzadko goszczą na wizazu bo nie mam na to czasu.Jak Kubus śpi to ja robię pranie,sprzątam,prawnie mu ciuszki,robię obiad albo najzwyczajniej w świecie odpoczywam.A wy karmicie piersią co godzinę i jeszcze macie na wizaz czas.

Szaacun!
Ja dołączam swój szacum
Normalnie z sentymentem już wspominam czas ciąży i to relaksujące wiszenie na wizażu..

Cytat:
myslicie moze o zmajstrowaniu rodzenstwa dla waszych maluszków ? bo ja doszłam do wniosku, ze chcyba bedziemy sie starac na wiosne i gdyby nam sie udalo, to prawie za jednym zamachem odchowamy dwa brzdące
Podziwiam
Ja reaguję alergicznie na żarty mojego tżta, że zaczynamy starania o córeczkę..(ale puki co niczego nie zaczęliśmy, ledwo mamy czas się zwyczajnie przytulić)
Nie potrafię się ciągle ogarnąć z jednym szkrabem, nie wspominając o zajmowaniu się domem czy sobą..
Wiem, że będę potrzebowała oddechu..raczej kilkuletniego

U mnie już kolejna prawie nieprzespana nocka..
Teo w dzień je pięknie co 3 godziny, za to w nocy sajgon..
Najchętniej ciągle miałby pierś w buzi, a ja jestem tak nieprzytomna, że nie potrawię iść za radą Tracy Hogg, odłożyć go do łóżeczka i przetrwać płacze..
W rezultacie mamy w łózku małego lokatora..Niby nam to nie przeskadza, ale jak się przyzwyczai
Jestem blisko podjęcia decyzji o dokarmianiu na noc mieszanką
Jutro idę do pediatry, żeby wreszcie rozsądził czy mamy tę skazę białkową, czy nie..może przez te krostki jest taki niespokojny..
Puki co zero mleka..
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:49   #1665
martynka81
Rozeznanie

no i wczoraj miałam wam zdjęcie kocyka pokazać, a tu niespodzianka padł mi net....no nic zaraz wkleję fotkę

a my byliśmy dziś u pediatry i tak:

krostki - to jeszcze podobno hormony z mleka, a już myślałam że to jakaś skaza czy coś, ale p. doktor powiedziała, ze za wcześnie jest żeby to stwierdzić...

napinanie się i czerwienienie przy kupie (ale taki na prawdę z wysiłkiem) zdarza się u maluchów często bo mięśnie są jeszcze niewykształcone i nieprzećwiczone, także nie ma się czym martwić, tylko masować brzuszek.

nosek nam się ciągle przytyka w nocy, choć kataru nie ma - i na to dostaliśmy jakieś robione kropelki, mam nadzieję że pomogą

a i stwierdziła też wiotkość krtani u Filipa i dlatego czasem charczy

ale ogólnie wszystko w porządku i Filip waży już 4640g, czyli 1260g przytył od wagi z którą został wypisany ze szpitala. Rośnie mi więc mały klocuś .

Weronisia - Super że wychodzicie, dużo zdrówka dla ciebie i Pascalka

Gabisun- sliczna ta twoja Kinia

elenka - u mnie też wyleciało coś takiego jak galareta, sporej wielkości, ale jeszcze w szpitalu ( i też się wystraszyłam czy wszystko ok) i pytałam położnej to mówiła, że ok i że tak ma być.

waniliaania - śliczna ta twoja kruszynka

martucha - nam położna mówiła, żeby delikatnie tylko odsuwać i przemywać, ale w szpitalu mówili żeby nie ruszać więc sama nie wiem , my tak delikatnie przemywamy, ale drżę jak to robię, bo mały strasznie się rusza i boję się coś uszkodzić...

a oto kocyk, no muszę się pochwalić bo mi się strasznie podoba

edit: falbala - super fota
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 14:02   #1666
NIKaP-n
BAN stały

Dziewczyny się zmartwiłam, jak wy odciągacie napletek u nas jest maleńka dziurka i nic nie odciągam, tak mi położna mówiła.. Teraz się wystrachałam, nie chcemy żadnych zabiegów, co robić?
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 14:16   #1667
dash
Raczkowanie

Hej dziewczyny!!!!!!
u nas dzisiaj brzydko i deszczowo i sama nie wiem czy wychodzić z Małą. Właściwie to mi się nie chce. Własnie zastanawiam się nad leżaczkiem. Chciałabym taki, aby miał wibracje i rozkładał się aby dzidzius mógł też kimnąć sobie Fajna sprawa taki leżaczek, ma może któraś?

Co do kolek:
Mpik miałam Ci napisać jak Maja reaguje na herbatkę Plantex. Muszę powiedzieć, że jak raz wypiła 60ml tej herbatki to później było całkiem spokojnie, zrobiła kupkę, popurkała sobie i było ok. Później miałam problem bo cos jej sie odwidzialo i za Chiny nie chciała wziaść butelki do buzi. Następnie kupiłam sobie herbatkę MioBio dla matki karmiącej i od 3 dni ją piję i jestem mile zaskoczona. Wczoraj Maja tylko raz płakała (wcześniej nosiliśmy ją pół dnia a nawet potrafiła całego dnia nie przespać i zaczęły się nocna kolki). Wczoraj podawalam jej mimo wszystko sab simplex, ale dzisiaj jest spokojna, duzo spi (moze za sprawa melisy, która jest w herbacie). Dzisiaj wypiła też plantex i zobaczymy co bedzie dalej...Także odpukać jest ok i ja jestem na razie zadowolona, więc może spróbuj...

elenka1 ja bym na Twoim miejscu powiedziała lekarzowi o tym jak najszybciej bo skrzepy takiej wielkości nie są normalne... Ja miałam niekompletne łożysko i mnie łyżeczkowali. Ogólnie to nadal trochę krwawie (minęło 5 tyg) .

A wy dziewczyny krwawicie jeszcze? U mnie minęło 5 tyg i niby nie duzo, ale nadal krwawie Poza tym w ciąży miałam taką ładną buzię a teraz coś mnie osyfiło ostatnio.

falbala my raczej narazie nie będziemy się starać o rodzeństwo, choć sama zawszze chciałam mieć rodzeństwo mniej więcej w moim wieku... Będę trzymnać kciuki za Was

Naked Twój Filipek to prawdziwy supermen
Aaneczko masz super chłopaków!

Muszę się pochwalić, że moje Maleństwo wczoraj pierwszy raz się do mnie uśmiechnęło tak na "trzeźwo", nie na śpiąco Moja to często jak zasypia to przewraca oczami i uśmiecha się
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 14:20   #1668
czita18
Raczkowanie

GG do czita18

Cytat:
Dziewczyny się zmartwiłam, jak wy odciągacie napletek u nas jest maleńka dziurka i nic nie odciągam, tak mi położna mówiła.. Teraz się wystrachałam, nie chcemy żadnych zabiegów, co robić?
Ja też nie odciągam, jakoś mam stracha. Zreszta z tym odciaganiem to każdy mówi co innego i sama już nie wiem..... muszę chyba dziś przy kąpieli obadać....
czita18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 14:30   #1669
gabisun
Zakorzenienie

Martynka dziękujemy super ,że po wizycie wszystko ok i maleństwo ładnie przybiera a kocyk niezły, fajny prezent

Dash ja miałam tą samą herbatkę, ale się skończyła i tż wcisnęli w aptece z Hippa Natal i jest paskudna, bo strasznie słodka ale trzeba jakoś zmęczyć bo drogie cholerstwo

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

a jeszcze zapomniałam napisac, że Mała zaplakala dzisiaj pierwszy raz prawdziwymi łzami jak ona biednie wyglądała, normalnie serce pęka ja nie wiem jak ja przeżyję jutro tą szczepionkę

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-10-18 o 14:32 Powód: Dra zamiast Dask :)
Stary 2010-10-18, 14:39   #1670
czita18
Raczkowanie

GG do czita18

gabisun szczepionki się jakoś nie boję, ale za to w czwartek jedziemy na jakieś badanie okulistyczne do Poznania (takie zalecenie dla wcześniaków) no i różnych opinii się już o tym nasłuchałam więc drżę jak liść..... ponoć najpierw zakraplają oczko, potem jakieś znieczulenie i zakładają jakieś usrojstwo metalowe co trzyma powiekę otwartą w czasie badania AAAAAAA będę wyła pewnie ......
szczepienie mamy 8 listopada

Edytowane przez czita18
Czas edycji: 2010-10-18 o 14:50
czita18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 14:42   #1671
elenka1
Rozeznanie

hyba zadzwonie do mojego lekarza i poprostu dowiem sie czy skrzepy takiej wielkosci sa normalne

moja kruszynka usneła i mam troszke czasu dla siebie

czita18 wierze ze sie boisz wizyty u okulisty, tez bym sie bala jeszcze bardziej niz szczepionki

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 14:56   #1672
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czita18 Pokaż wiadomość
gabisun szczepionki się jakoś nie boję, ale za to w czwartek jedziemy na jakieś badanie okulistyczne do Poznania (takie zalecenie dla wcześniaków) no i różnych opinii się już o tym nasłuchałam więc drżę jak liść..... ponoć najpierw zakraplają oczko, potem jakieś znieczulenie i zakładają jakieś usrojstwo metalowe co trzyma powiekę otwartą w czasie badania AAAAAAA będę wyła pewnie ......
oj to faktycznie to trzymama kciuki, oby to badanie nie było takie męczące

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
hyba zadzwonie do mojego lekarza i poprostu dowiem sie czy skrzepy takiej wielkosci sa normalne

moja kruszynka usneła i mam troszke czasu dla siebie

czita18 wierze ze sie boisz wizyty u okulisty, tez bym sie bala jeszcze bardziej niz szczepionki
Dzwoń bo z tym nie ma żartów, bo jak ci coś tam zostawili to może jakaś infekcja się wdać, a masz gorączkę? a łożysko było całe jak rodziłaś? bo moje było już brzydkie i mnie łyżeczkowali żeby tam coś nie zostało, ale dzięki temu już żadne skrzepy nie wyłaziły tylko krew i to mało.

Stary 2010-10-18, 14:56   #1673
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Weronisia -super, ze WYCHODZICIE;-) w końcu cała rodzinka będzie w komplecie i to w domku!!!

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Mpik82, takie odgłosy to raczej standard Nic złego się nie dzieje.
Super Borysek ma takie same body
Nio to mnie uspokoiłaś!

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
dziewczyny smoczek można dawac od 4 tyg dopiero??czy dawałyscie wczesniej??wiadomo jak zasnie to wyciągnąć
moja dostała bardzo szybko jakis 3tydzien albo i wczesniej

falbala - fajowa fotaTakim to dobrze:0

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Co do kolek:
Mpik miałam Ci napisać jak Maja reaguje na herbatkę Plantex.
Hm...moze ja tez kupie melise i bede pić(ja)
bo pije juz koperkową, rumiankową - ona swoja a ja swoja
dzieki za info

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
a jeszcze zapomniałam napisac, że Mała zaplakala dzisiaj pierwszy raz prawdziwymi łzami jak ona biednie wyglądała, normalnie serce pęka ja nie wiem jak ja przeżyję jutro tą szczepionkę
moja to tak płacze prawie od urodzenia!!!!

Byłyśmy dzis u lekarza, mala na katarek dostala jakis kropelki robione w aptece. Na ten placz i kolki dostala Infacol zobaczymy czy cos dadza radejak je stosujecie??
zarloczek z niej jest i chetnie cos by ciagle jadla, ale staram sie dawac co 3 gora 2,5 godziny jak chce szybciej to oszukuje woda lub herbatka. dzis ja wazył 4350 przytyła w prawie 2 miesiace 1650 jak sie urodzila to wazyla 2700- czyli mamine mleczko sluzy mimo, że z butelki.
Stary 2010-10-18, 15:00   #1674
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
oj to faktycznie to trzymama kciuki, oby to badanie nie było takie męczące

Dzwoń bo z tym nie ma żartów, bo jak ci coś tam zostawili to może jakaś infekcja się wdać, a masz gorączkę? a łożysko było całe jak rodziłaś? bo moje było już brzydkie i mnie łyżeczkowali żeby tam coś nie zostało, ale dzięki temu już żadne skrzepy nie wyłaziły tylko krew i to mało.

oczywiscie chyba mialo być przez ch ... literówka
nie miałam gorączki, lozysko raczej urodziłam całe bo nikt nic nie mowił ze coś zostało, chyba ze przez nieuwagę położnej

chociaz miałam temperature podwyzszona do 37 przez pierwsze 3 doby po wyjsciu ze szpitala, czyli 4, 5, 6 doba po urodzeniu małej ale sadze ze to zwykle przeziebienie bo gardlo drapało i katar ogromny miałam

OLA 6.10.2010

Edytowane przez elenka1
Czas edycji: 2010-10-18 o 15:03
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 15:03   #1675
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
ycnan ja tez miałam cesarke i gin mi powiedziala zeby po 7-8 miesiacach zrobic usg blizny czy wszystko ok i jesli tak to mozna dzialac
Dobrze wiedzieć ...Ale brzuszków robić nie wolno
Twoje chłopaki rozbrajające
Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
My dajemy chyba od 3 tygodnia. Ale nie zwracałam uwagi na wiek dziecka, tylko na to, kiedy zaczął mieć silną potrzebę ssania i najchętniej to by cuckał cyca cały dzień

martynka81, super ten kocyk

dash, sporo naszych mamuś ma leżaczki. I to chyba wszystkie z Fisher Price. My się też przymierzamy do zakupu
Cytat:
Muszę się pochwalić, że moje Maleństwo wczoraj pierwszy raz się do mnie uśmiechnęło tak na "trzeźwo", nie na śpiąco
Super
Cytat:
Hehe
My też jutro mamy szczepienia, a Borysek płacze takimi prawdziwymi łzami od tygodnia. Wczoraj to miał całe policzki mokre
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 15:19   #1676
martucha84
Zakorzenienie

dziękuje wam za wszystkie rady dotyczące mycia.. będę delikatnie zsuwać i myć bo schodzi ładnie więc trzeba podziałać..

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Martucha, gratulacje dla taty, ze dął radę z Patrykiem Fajnie, że tak sie bawiliście dobrze na koncercie!
o tak dał rade ajaki dumny był z siebie już się pyta kiedy znowu może no i każde nam na sylwestra go mu zostawić hahaha
a co się stało że cię rodzinka wkurzyła?

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
" Witam 18.10 o 00.25 przyszła na świat Julcia. mamy się świetnie Pozdrawiamy wizażowe ciocie"
gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
A my...

Wychodzimy!!!!!!!
bosko!!!!

Cytat:
ze 3 dni wcześniej

Cytat:
jacy podobni
Stary 2010-10-18, 15:21   #1677
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam też pytanie dotycząće oczyszczania się organizmu przed porodem. .
mi rece nie dretwialy, ale tak tydzien przed porodem stracilam apetyt i ciagle biegalam do lazienki. Zreszta jak skorcze sie zaczely to tez. Jak mi polozna zapytala czy potrzebuje lewatywy to powiedzilam ze nie, bo tak jaklbym ja miala

Eveliouses ja smoka dawalam juz wczesniej mam taki maly z aventu

Tez sie zastanawiam jak to jest z tymi pieluszkami, kiedy przejsc na wiekszy rozmiar. JA dopiero niedwano przeszlam na te od 3-6 jak Dawidek osiagnal wage 4kg. A te wieksze to mysleicie ze kiedy mozna juz kupowac?

Jeku jak dzis mam super! Dalam tak zapobiegawczo Dawidkowi rano 3 kropelki sab simplex i ..... caly dzien nie placze, bawimy sie. Bylam w stanie zrobic pranie, posprzatac w kuchni, pokoju....

falbala - boskie to zdjecie

martynka81 - super jest ten kocyk tez taki chce ;(

dash ja kupilam lezaczek jest bardzo fajny wiec polecam http://allegro.pl/fisher-price-lezac...253906243.html
ja tez dlugo krwawilam, jestem teraz w 6 tyg od porodu i dopiero od kilku dni na wkladce nic nie ma

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-10-18 o 15:33
Stary 2010-10-18, 15:24   #1678
Pomidora
Zakorzenienie

Ninaad, no mnie też ceny szczepionek załamały. Nie szczepimy na rota wprawdzie, ale i tak za szczepionkę 5 w 1 każdowrazowo by było 140 zł, a za pneumokoki do tego 260, czyli co 2 mc wychodzi 400 zł. niestety, nie stać nas Mój mąż to był tak oburzony, że można zarabiać na bólu dzieci (ta reklamówka połączonych szczepionek "mniej bólu, mniej łez" normalnie nas rozwala!). Trudno, moje dziecko będzie miało więcej bólu, bo chcę szczepić na pneumokoki. Jestem przerażona 4 wkłuciami w czwartek - chyba sama będę z nim płakać

Ilonko, fajnie, że już u nas piszesz - i tak zaraz będziesz mamuśką pełną gębą. A teraz odpoczywaj sobie - potem nie będzie kiedy

Marcia, gratulacje

Weronisia, dziękuję za objaśnienia Super, że wychodzicie Mam nadzieję, ze odpoczniesz trochę w domu i nacieszysz się mamą!

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Któraś pytała, czy maść na blizny pomoże na rozstępy - podobno tak, nawet na opakowaniu mam napisane, że redukuje i rozjaśnia rozstępy
A jaką masz maść? Może na moje szramy coś pomoże

Falbana, ja jeszcze nie ćwiczę, bo mi lekarz kazał czekać na kontrolę. A że ja leń jestem, to kontrolę dopiero w czwartek będę miała A do wagi już wróciłam jakiś czas temu, tylko rozstępy straszą okropne... A zdjęcie super

Aaaannnaaaa, wiem, że trudno znieść płacz dziecka, ale czasem warto się przemęczyć, żeby nie mieć lokatora w łóżku Może uda wam sie z mieszanką!

Martynka, kocyk nie w moim stylu, ale fajna pamiątka z niego będzie dla małego

Cytat:
Ja też nie odsuwam, nie kazali u nas. Chyba jeszcze raz spytam położną, co robić z tym napletkiem. Nie widzę, zeby mu się coś gromadziło nieciekawgo.

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
zarloczek z niej jest i chetnie cos by ciagle jadla, ale staram sie dawac co 3 gora 2,5 godziny jak chce szybciej to oszukuje woda lub herbatka. dzis ja wazył 4350 przytyła w prawie 2 miesiace 1650 jak sie urodzila to wazyla 2700- czyli mamine mleczko sluzy mimo, że z butelki.
Kochana, to wcale nie jest z niej taki olbrzymek Tymcio 4 dni młodszy, waga przy wyjściu ze szpitala taka zama jak twojej małej, też tylko cycek wchodzi w grę i waga w czwartek wynosiła 4700! Lekarka prawie padła jak to zobaczyła Nie mogla uwierzyć, że cycem karmię Fajnie, jak nasze dzieciaki tak ładnie rosną.

My po spacerze, dzisiaj cały dzień sami jesteśmy, bo P. w koncu na próbę pojechał - szczęściarz
A ja jestem zła, bo okaząło się, że po tym uszkodzeniu rogowki mimo brania antybiotyku nie mogę nosić soczewek jeszcze jakieś 1,5 mc, żeby się wygoiło Nienawidzę okularów, normalnie szlag mnie trafia. Ale nic, jakoś muszę dać radę

U nas piękna pogoda - akurat na spacery

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 15:40   #1679
waniliaania2009
Wtajemniczenie

mojemu maluszkowi wpadl wlos do oka ;( co robic? kurde sama sie nie boje mu wyciagac, a lez jeszcze tyle nie ma aby go wyplakal. Jutro mamy wizyte u pediatry.... Mialyscie cos podobnego?
Stary 2010-10-18, 16:26   #1680
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czita18 Pokaż wiadomość
Czita- a kiedy sie Maluch urodzil? Nam nikt nie mowil o takim badaniu

My juz po usg bioderek. Lewe bioderko jeszcze nie do konca wykształcone i mamy szeroko pieluszkowac. Wlasnie sprawdzam co to znaczy i jak to sie robi.
Ktoras Mamusia ma podobny problem?

Olek ciagle marudny. Cala noc i teraz caly dzien. Nie chce spac, ryczy i chce jesc ciagle. Po raz pierwszy go oszukalam glukoza i nawet pociagnal z butli
Juz nie wiem o co mu chodzi
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości