|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
Cytat:
Kitty mi nie przeszkadza bo to miły kotek, a nie nie lolitka;-) ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
|
|
|
#4292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a wieszaczki super, piękny zestaw będzie
|
|
|
|
|
#4293 |
|
Konto usunięte
|
Witam Dziewczynki :roza;
Pogoda do gabishing-wózeczek ekstra (cena też) stalowamagnolia-no widzisz jak łatwo się zgodził,wystarczło powiedzieć wprost ![]() lilijka-miłej pracy ![]() e_rosa- |
|
|
|
#4294 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was dziewczynki we wtorkowy poranek
.gabishing - Fajno, że już masz wózek z głowy...ja najchętniej też bym już kupiła, ale ciągle mi się zmienia, jaki chcę, więc prawdopodobnie przed świętami dopiero sobie kupimy. Za to w piątek jedziemy po łóżeczko Ech, ja mam dziś labę - siedzę w domku i sobie leniuchuję . Wczoraj byłam w rossmannie po różne pierdółki higieniczne dla Malucha i dla mnie i tak mi się słabo w sklepie zrobiło, że myślałam, że zemdleję - pierwszy raz takie uczucie miałam. Wyszłam szybko na dwór i ledwo co doczłapałam się do męża do pracy...Chyba za gorąco w tym sklepie było. Zaraz biorę się za przeszukiwanie allegro - chcę jakąś fajną lampę znaleźć do pokoju maluszka, nocną już mam, ale na sufitową nie możemy się coś zdecydować...kurczę - naszą sypialnię urządziliśmy chyba w tydzień, a pokój Małego od lipca jest remontowany i nadal praktycznie pusty stoi, hehe. Miłego dnia, uważajcie na siebie i swoje brzuszki |
|
|
|
#4295 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam jeszcze takie pytanka, ile kompletów pościeli kupujecie, ile ręczników (wszystkie takie z kaputarkami czy też normalne zwykłe) i ile kocyków i jakie bo ja mam narazie kupiony jeden taki milusi puchaty ale nie jest taki gruby i ciepły jak przyjemy w dotylku i chyba jak dokupie jeden polorawy cienki i jeden akrylowy gruby to świat, nie wiem własnie co z pościelą czy wystarczą 2 komplety? (wiem od znajomej że w praktyce to na początku malucha się tą pościelą nie przykrywa, bo jest zwyczajnie za wielka i za ciężka na takie maleństwo, tylko okrywa się kocykami albo rożkiem), a z ręczniczkami to też nie wiem czy kupować te z kapturkami (narazie mam 1) czy poprostu pozstwaić na normalne (mam komplet 4 ręczników nie używanych takich "lepszych" jeszcze od ślubu, chyba dzidzi nie robi różnicy czym go powyciaram
) jakie jest wasze zdanie w tych kwestiach?
|
|
|
|
#4296 |
|
Konto usunięte
|
muron-niestety jak sie ma corcie to trzeba się liczyc z Barbie...ona jest niesmiertelna....,a Hanna Montana bedzie juz nie modna jak nasze zaczną kumać( ciekawe co wtedy bedzie ?)
agape-bo w niektórtch szpitalach nie wolno nosic majtek po porodzie tylko tak na chinke chodzić .... zaciskasz nogi zeby nie wypadła...z tymi profilowanymi to trochę gorzej bo z bellą sie da.... ale wiadomo że prawie każda kobieta zakłada majty a do badania ściąga |
|
|
|
#4297 |
|
Rozeznanie
|
cześć Dziewczyny, skończyli w końcu remont na ulicy, ale mimo tego się nie wyspałam. Mały mi chyba siedział na pęcherzu, bo 5 razy wstawałam do wc, co mi się zdarzyło po raz pierwszy.. teraz jest ok. Poza tym, mam dość tych ludzi, którzy mieszkają z nami w budynku, bo strasznie trzaskają drzwiami wyjściowymi, a my mieszkamy na parterze i wszystko słyszymy. Normalnie dzicz, nic więcej. Jakby nie można było po prostu klamki przytrzymać i delikatnie zamknąć
gabishing, my też myślimy o Mura, cena faktycznie jest wysoka, ale myślę, że jest wart swojej ceny e-rosa, witaj ![]() Co do dodatkowych kilogramów, ja przytyłam ok 4,5 kg od początku ciąży. Mam nadzieję, że dobiję max do 8-10, nie chcę więcej. Ale tycie w ciąży to sprawa indywidualna. Uważam, że 18 kg to jednak jest dużo... Odnośnie pościeli to my kupimy jedną z wypełnieniem, chociaz na początku i tak się nie przyda, i drugi komplet, same poszewki, żeby było na zmianę. Co do ręczników, to pewnie będziemy mieć kilka. Jeszcze się nad tym nie zastanawialiśmy, ale 3-4 na pewno. Kocyki, wiemy już, że dostaniemy dwa od cioci ze Stanów, zobaczymy, jakie będą i pewnie ze dwa jeszcze dokupimy. Przecież w domu dorosły człowiek też ma po kilka sztuk ręczników, i kompletów pościeli..
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-10-19 o 10:49 |
|
|
|
#4298 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
Kocyki mam 2- jeden "dorosły" supermiekki puchaty z mikrofibry i drugi ok 80x100 cm dwuwarstwowy supermilusi, a także otulacz polarkowy z kapturem i 4 śpiworki- 2 pierzynkowe, 2 polarkowe ( w darach i z megapromocji, stad ilość)
|
|
|
#4300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kocyków mam sporo, ale to dlatego, że podostawałam na początku ciąży, sama już nie kupowałam. Moim zdaniem wystarczą dwa spokojnie. Co do pościeli - ja na razie kupuję jeden. Tym bardziej, że na początku nie bardzo Maluch może w niej leżeć - wiem, że położne nie zalecają poduszeczki pod głową i kołdry - zamiast tego sprawdzają się fajnie śpiworki. Moja koleżanka, która w sierpniu została Mamusią dopiero niedawno zaczęła używać kołderki i podusi, także drugi komplet zamierza w święta kupić. Najłatwiej jest wzorować się na kumpelach, które mają maleństwo i podpytywać - ja mam fajnie, bo mam dwa niemowlaki w najbliższym otoczeniu i dużo znajomych, które mają małe dzieciaczki, dlatego zawsze mam się kogo poradzić . Ja na pewno na święta od teściowej dostanę drugi komplet, także mi styknie. Też możesz zawsze podszepnąć komuś, czego Ci brakuje - jeśli chce kupć coś dla Maluszka, a nie bardzo ma pomysł...ja tak robię i w ten sposób nie mam jak na razie nietrafionych prezentów .Zgadzam się z Muron - lepiej zainwestować w śpiworki - pełno jest takich na lumpkach. Ja mam dwa kołderkowe, dwa polarkowe i jeden taki welurkowy z długim rękawem - myślę, ze styka. A co do majtek jednorazowych - mi koleżanki, które niedawno rodziły radzą, żebym kupiła lepiej sobie duże bawełniane majtaski i wkłady poporodowe, bo te jednorazowe gatki są podobno wielkie strasznie i niewygodnie się w nich chodzi po prostu - trzeba sobie je "podtrzymywać". Także chyba sobie kupię kilka takich "zwyklaków", które wyrzucę po wyjściu ze szpitala. Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-10-19 o 10:57 |
|
|
|
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ręczniki mogą być normalne, kapturek jeden, na początek, to po prostu wygodne i tyle ![]() Ja kupuję całe resztę do konca listopada, zeby w grudniu już nie mysleć czego brakuje w brzuchu mam jakąś imprezę chyba! Chodzony taniec irlandzki, normalnie jak występ Gaelforce Dance co za laska w TVN na koniec w bluzce zamiast sukienki??? a te fizelinowe gatki poporodowe poleciła mi szwagierka, była zadowolona
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-10-19 o 11:01 |
|
|
|
|
#4302 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4303 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam 1 ręcznik z kapturkiem jeszcze po moich dziewczynkach i takie zwykłe też bedę używać.
Kocyk mam 1 grubszy,1 polarlowy ,a poscielki dostane pózniej od siostry na razie będziemy używac ocieplany śpiworek do spania ... te gatki fizelinowe tez uzywalam ochydne.... ale praktyczne Edytowane przez 2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 Czas edycji: 2010-10-19 o 11:09 |
|
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- byłam na watku o CC, jakaś masakra, kurcze prawie wyzwiska lecą, wyłączyłam się, a miałam ochotę czegoś się dowiedzieć
|
|
|
#4305 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;22750303]Witam Dziewczynki :roza;
Pogoda do gabishing-wózeczek ekstra (cena też) stalowamagnolia-no widzisz jak łatwo się zgodził,wystarczło powiedzieć wprost ![]() lilijka-miłej pracy ![]() e_rosa- Wprost i przede wszystkim bardzo stanowczo. Teraz wiem dlaczego wcześniejsze nasze rozmowy na ten temat nie przynosiły żadnych skutków - byłam po prostu zbyt miękka ![]() Dzień Dobry! ...też muszę w końcu wyruszyć na zakupy, bo nie mam jeszcze żadnych kosmetyków, akcesoriów itp. dla Maluszka,a czas leci... Boję się, że zostanę z wszystkim na ostatnią chwilę i zrobię wtedy takie oczy - ![]() ![]() Dzisiaj czwarta rocznica z TŻem, a On wymyślił, że ma do załatwienia kilka spraw i prawdopodobnie się nie zobaczymy. Tak, więc czeka mnie romantyczny wieczór z ulubionymi serialami - też dobrze
ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-10-19 o 11:20 |
|
|
|
#4306 |
|
Konto usunięte
|
Mam takie pytanko a jakie kosmetyki kupujecie dla swoich maluszków ?
|
|
|
|
#4307 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam juz 2 komplety pościeli (wczoraj udalo mi się kupic zestaw z ochraniaczem, baldachim odpada bo zwyczajnie w świecie nie podoba mi się), 2 kocyki rozmiar to chyba 100 na 70 cm., jeden ręcznik z kapturkiem . A co do kocyków to zastanów się czy bedziesz w wózku w zestawie miała śpiworek bo jeśli tak to czy taki duży ko się przyda. Ja zdecydowałam sie na quinny buzz i tam jest właśnie śpiworek i jeszcze to nakrycie więc duży koc mi sie nie przyda. |
|
|
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
nie mozna być miętkim;-)
Dziewczyny jestem padnięta, nie mogłam spać bo: -kopanie - śniło mi się, że ktoś mnie dżga patykiem w brzuch - - "- że ktoś łazi po dobu, a ja nie mogę krzyczec -rozlałam wodę - było mi zimno - włączył się komputer aaaaaaaaaaaaa ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- [1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;22751344]Mam takie pytanko a jakie kosmetyki kupujecie dla swoich maluszków ?[/QUOTE] ja kupułam 2w 1 do kąpieli Hipp (sprawdzony), mam sudocream, kupię oliwkę i maść do pupy z apteki na receptę, zamiast kremów plus mam gaziki ze spirytusem do pępka, zwykłe gaziki jałowe, sól fizjologiczną do nosa. Koniec.
|
|
#4309 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
JA tez tam się wypowiadałam ale od rana już nic nie czytałam. Jest jedna dziewczyna, która strasznie się upiera ze sn to jest poród a cała reszta do niej nie dociera. A tak na marginesie to większośc lekarzy dla siebie, swoich rodzin wybiera cesarki. ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Wiem że teraz dziewczynki w tym wieku polują na chomiki zhu zhu. Moja ma 7 lat i koleżanki przynoszą do szkołu i się na przerwach bawią. Można kupic samego chomika w ulubionym kolorze a później dokupic jakis tor, domek itp. http://milutek.pl/Zhu,Zhu,Pets,Chomi..._0_3352_0.html Edytowane przez szizuho Czas edycji: 2010-10-19 o 11:25 |
||
|
|
|
#4310 |
|
Konto usunięte
|
Hippa właśnie nie znam ,też myslałam o czyms dokapieli 2w1 moze penatena dziewczynek nie uczulał, zamiast oliwki napewno kupie w aptece zwykła parafine bo dziewczynik miały uczulenie po oliwkach (różnych),do pupy sudokrem lub penaten a do pępka te gaziki ze spirytusem mi sie nie sprawdziły sa takie twarde ,stosowałam spirytus 2łyżki +łyzka przegotowanej wody i moczyłam zwykłe jałowe gaziki...
A co to za maśc na recepte? |
|
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co również uważam za przesadę hi hiDzięki za poradę Majciochy od ruskich to masakra, kupię figi za duże i już, a w domu to już nie będzie problemu---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- [1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;22751602]Hippa właśnie nie znam ,też myslałam o czyms dokapieli 2w1 moze penatena dziewczynek nie uczulał, zamiast oliwki napewno kupie w aptece zwykła parafine bo dziewczynik miały uczulenie po oliwkach (różnych),do pupy sudokrem lub penaten a do pępka te gaziki ze spirytusem mi sie nie sprawdziły sa takie twarde ,stosowałam spirytus 2łyżki +łyzka przegotowanej wody i moczyłam zwykłe jałowe gaziki... A co to za maśc na recepte?[/QUOTE] bardzo prosta, każdy pediatra zna, tam jest kwas borny, olej parafinowy i min. lanolina, kosztuje 10 zł za porządny słoik, moim dziewczyną tym najlepiej się smaruje, żadnych odpoarzen
|
|
|
#4312 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale swoją drogą to słodkie jak rano się budzę a on się tam wiertoli i tylko widzę jak mi skóra na brzuchu faluje, aż chciało by się przytulić już maluszka. A jeszcze jedno pytanko co wy macie na myśli mówiąc śpiworek? chodzi wam o rożek, takie cóś jak typowy śpiówr tylko w wersji mini czy o kombinezonek? jak się na allegro wpisze śpiworek to wychodzą wszystkie te rzeczy, dla mnie logiczne spiworek = mały śpiwór Edytowane przez e_rosa Czas edycji: 2010-10-19 o 11:42 |
|
|
|
|
#4313 |
|
Konto usunięte
|
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------
bardzo prosta, każdy pediatra zna, tam jest kwas borny, olej parafinowy i min. lanolina, kosztuje 10 zł za porządny słoik, moim dziewczyną tym najlepiej się smaruje, żadnych odpoarzen[/QUO Dzieki muron to muszę sie pediatry wypytać... |
|
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;22751747]---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------
bardzo prosta, każdy pediatra zna, tam jest kwas borny, olej parafinowy i min. lanolina, kosztuje 10 zł za porządny słoik, moim dziewczyną tym najlepiej się smaruje, żadnych odpoarzen[/QUO Dzieki muron to muszę sie pediatry wypytać...[/QUOTE] ja ma dokładny skład w jakiejś kieszeni, najwyżej poszukam ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
|
|
|
#4315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4316 |
|
Raczkowanie
|
nom, a ja mam bujną wyobraźnie i jak ta skóra tak faluje to widze jak on się tam kopyrta
, tż czasem jak mały bryka a trzma ręka na brzuchu akurat to tak delikanie postukuje palcami i wtedy się dzidzia uspokaja (przynajmiej mam taką nadzieję że się uspokaja a nie boi i siedzi cicho w kącie )Mykam muszę się wziąś za porządki po remontowe, cały dom do generalnego sprzątania mam, tż będzie dziś musiał latać po parapetach i firanki wieszać ale będzie ubaw.
|
|
|
|
#4317 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciesze sie, że sie dogadaliście...jednak predzej czy pozniej bedziecie musieli sie nauczyc wspolnie zyc i gospodarowac kasa...bo narazie chyba nadal na garnuszku rodziców/???ale cóż wasza decyzja.---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
ja się nie nakręcam, ja od małego z podręcznikiem do okulistyki i chirurgii np;-) Ale jakoś fotki się wbijają. Nie nakręcam się, ja daleko od tego;-)
|
|
#4319 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:mad : juz ma jedna plombe z tegowłąsnie powodu...jakieś głupie przyzwyczajenie mocnego dociskania szczoteczki do zebów.---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Recznik narazie mam 1 i raczej drugiego nie kupie bo po co jak ten bedzie w praniu to wytre takim bez kapturka dziudizusia i tez bedzie dobrze, a poscielke z mezem stwierdzilismy ze 2 komplety.z tym ze jeden taki full-wypas z baldachimem i ochraniaczem a drugi tylko poduszka, kolderka i ochraniacz...w sumie już jeden komplet mam moja siostrzyczka dala mi swoja posciel(| jeszcze po niej) wypelnienie plus poszewki tylko jeszcze przescieradelko dokupie i juz, ładna jest taka żólta w misie podoba mi sie....
|
|
#4320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam na myśli coś takiego . Przykładowo z all Ci link zasyłam--->http://allegro.pl/mamo-tato-spiworek...262150288.html Zgadzam się z Muron co do kosmetyków - ja też mam taką listę i się jej trzymam . Mi położna polecała kosmetyki z Hippa, mam od niej pełno próbek kremów. Szampony i płyny są dobre z Nivei podobno też. Koleżanki zachwalają te produkty, natomiast w ogóle nie sprawdziła im się marka Johnson&Johnson, a szkoda, bo mają jakiś płyn lawendowy uspakajający i chciałam wybróbować.Justine1988 - świetna rada z tą wagą - chyba też wywiozę swoją gdzieś do rodziców .Mój Mały też od rana szaleje i kopie mnie mocno, aż mi się brzuchol trzęsie .
Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-10-19 o 12:27 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

no i z różu 

...a więc jestem zadowolona, zobaczymy jak to będzie w praktyce
Brawa dla niej.
i zostałam poproszona o to aby jutro ją zastąpić, bo nie ma nikogo innego. W drodze wyjątku zgodziłam się i bardzo się cieszę z tego powodu, bo nie będę myślała o tym wszystkim.
:mad : juz ma jedna plombe z tegowłąsnie powodu...jakieś głupie przyzwyczajenie mocnego dociskania szczoteczki do zebów.