"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-19, 10:15   #4291
muron
Zakorzenienie

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
u pięcioletniej córki Tżta też Hello Kitty króluje, chociaż z Hanah Montana, księżniczek czy Barbie też się młoda cieszy no i z różu
agape a może jakąś książkę kupisz?? Teraz tyle fajnych i kolorowych

Współczuje dziewczyny finansowych problemów z Tżtami...my mamy osobne konta, Tż zarabia dwa razy więcej niż ja Ja płacę za wszystkie zakupy, on za opłaty, czynsz, kredyty, paliwo i jeszcze odkłada...za badania, ciuchy płacimy różnie - kto ma więcej kasy na koncie ten płaci...jakoś nie mamy z tym problemów...jak idziemy do sklepu i mi np. brakuje 20 zł a nie płacę kartą, to Tż dokłada jeśli akurat ma przy sobie - zero problemu...

Odebrałam dzisiaj wyniki badań - mam hemoglobinę, płytki krwi, hematokryt poniżej normy :/
będę wstrętna matką bo będę ograniczać te Barbie, Montany i ich klony. Wiadomo zupełnie się nie uniknie, ale moja mama nawet w tej dziedzinie nieźle mną sterowała;-)
Kitty mi nie przeszkadza bo to miły kotek, a nie nie lolitka;-)

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki.

Dzidziuś dał mi sobie dzisiaj pospać, ale już o 8 zaliczyłam kopniaka pod pępkiem i to takiego porządnego Więc babcia stwierdziła, że muszę wstać i je nakarmić. Po jutrze idę do lekarza . Chyba sobie naruszyłam nieźle zęba, bo przy myciu trochę mnie pobolewa. Dlatego jutro muszę się spytać, czy dostanę zgodę na dentystę ze znieczuleniem. i za pewno będę musiała wziąć jakieś zaświadczenie.
Dzisiaj mam mały maraton, bo zgodziłam się na to zastępstwo i tym sposobem będę miała zajęcia fortepianu od 13 do 19. Jestem ciekawa, czy to wytrzymam fizycznie. Bo uczniów kompletnie nie znam.

stalowamagnolia gratuluję odwagi podjęcia takiej rozmowy, oby skutki były pozytywne

gabishing bardzo podoba mi się twój wózek
po co zaświadczenie? Jeśli nie jesteś uczulona na lidokainę to po 20 tc można spokojnie. Chyba, że masz dodatkowe schorzenie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:22   #4292
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
kupiłam wkładki/podkłady Tena Lady Extra superchłonne, są milutkie bawełniane i o anatomicznym kształcie. Takie długaśne, ale jak się leży i coś pocieknie, to ubrania nie pobrudzą się
wklejam Wam fotki

w jednej aptece paczka 25 zł
w drugiej na sztuki po 1,40 zł, kupiłam 10, plus nocne podpaski, żadnej Belli vel cegły z ligniny

Zamówiłam też wieszaczki robione na zamówienie (14 za sztukę) biedronki takie, jak na mojej pościeli, potem zamowie jeszcze takie same biedronki, lekkie 10 cm do naklejejenia na ścianę(wypukłe) i kilka motylków z seledynem (posciel róż-brąz-seledyn)
a ja może mam głupie pytanie ale jak to się zakłada?? tak jak podpaski do majtek?? bo wszędzie słysze tylko podkłady podkłady ale nikt o żadnych majtach nie wspomina
a wieszaczki super, piękny zestaw będzie

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:25   #4293
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69
Konto usunięte

Witam Dziewczynki :roza;

Pogoda do ,zimno,wieje,słoneczka brak buu.....

gabishing-wózeczek ekstra (cena też)
stalowamagnolia-no widzisz jak łatwo się zgodził,wystarczło powiedzieć wprost
lilijka-miłej pracy
e_rosa-
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:26   #4294
cytrynka3002
Zadomowienie

Witam Was dziewczynki we wtorkowy poranek.

gabishing - Fajno, że już masz wózek z głowy...ja najchętniej też bym już kupiła, ale ciągle mi się zmienia, jaki chcę, więc prawdopodobnie przed świętami dopiero sobie kupimy. Za to w piątek jedziemy po łóżeczko.

Ech, ja mam dziś labę - siedzę w domku i sobie leniuchuję. Wczoraj byłam w rossmannie po różne pierdółki higieniczne dla Malucha i dla mnie i tak mi się słabo w sklepie zrobiło, że myślałam, że zemdleję - pierwszy raz takie uczucie miałam. Wyszłam szybko na dwór i ledwo co doczłapałam się do męża do pracy...Chyba za gorąco w tym sklepie było.

Zaraz biorę się za przeszukiwanie allegro - chcę jakąś fajną lampę znaleźć do pokoju maluszka, nocną już mam, ale na sufitową nie możemy się coś zdecydować...kurczę - naszą sypialnię urządziliśmy chyba w tydzień, a pokój Małego od lipca jest remontowany i nadal praktycznie pusty stoi, hehe.

Miłego dnia, uważajcie na siebie i swoje brzuszki.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:32   #4295
e_rosa
Raczkowanie

a ja mam jeszcze takie pytanka, ile kompletów pościeli kupujecie, ile ręczników (wszystkie takie z kaputarkami czy też normalne zwykłe) i ile kocyków i jakie bo ja mam narazie kupiony jeden taki milusi puchaty ale nie jest taki gruby i ciepły jak przyjemy w dotylku i chyba jak dokupie jeden polorawy cienki i jeden akrylowy gruby to świat, nie wiem własnie co z pościelą czy wystarczą 2 komplety? (wiem od znajomej że w praktyce to na początku malucha się tą pościelą nie przykrywa, bo jest zwyczajnie za wielka i za ciężka na takie maleństwo, tylko okrywa się kocykami albo rożkiem), a z ręczniczkami to też nie wiem czy kupować te z kapturkami (narazie mam 1) czy poprostu pozstwaić na normalne (mam komplet 4 ręczników nie używanych takich "lepszych" jeszcze od ślubu, chyba dzidzi nie robi różnicy czym go powyciaram ) jakie jest wasze zdanie w tych kwestiach?
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:33   #4296
Konto usunięte

muron-niestety jak sie ma corcie to trzeba się liczyc z Barbie...ona jest niesmiertelna....,a Hanna Montana bedzie juz nie modna jak nasze zaczną kumać( ciekawe co wtedy bedzie ?)
agape-bo w niektórtch szpitalach nie wolno nosic majtek po porodzie tylko tak na chinke chodzić .... zaciskasz nogi zeby nie wypadła...z tymi profilowanymi to trochę gorzej bo z bellą sie da.... ale wiadomo że prawie każda kobieta zakłada majty a do badania ściąga
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:35   #4297
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

cześć Dziewczyny, skończyli w końcu remont na ulicy, ale mimo tego się nie wyspałam. Mały mi chyba siedział na pęcherzu, bo 5 razy wstawałam do wc, co mi się zdarzyło po raz pierwszy.. teraz jest ok. Poza tym, mam dość tych ludzi, którzy mieszkają z nami w budynku, bo strasznie trzaskają drzwiami wyjściowymi, a my mieszkamy na parterze i wszystko słyszymy. Normalnie dzicz, nic więcej. Jakby nie można było po prostu klamki przytrzymać i delikatnie zamknąć.

gabishing, my też myślimy o Mura, cena faktycznie jest wysoka, ale myślę, że jest wart swojej ceny. Dobry wybór!

e-rosa, witaj

Co do dodatkowych kilogramów, ja przytyłam ok 4,5 kg od początku ciąży. Mam nadzieję, że dobiję max do 8-10, nie chcę więcej. Ale tycie w ciąży to sprawa indywidualna. Uważam, że 18 kg to jednak jest dużo...

Odnośnie pościeli to my kupimy jedną z wypełnieniem, chociaz na początku i tak się nie przyda, i drugi komplet, same poszewki, żeby było na zmianę. Co do ręczników, to pewnie będziemy mieć kilka. Jeszcze się nad tym nie zastanawialiśmy, ale 3-4 na pewno. Kocyki, wiemy już, że dostaniemy dwa od cioci ze Stanów, zobaczymy, jakie będą i pewnie ze dwa jeszcze dokupimy. Przecież w domu dorosły człowiek też ma po kilka sztuk ręczników, i kompletów pościeli..

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

Edytowane przez hawea
Czas edycji: 2010-10-19 o 10:49
hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:41   #4298
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
a ja mam jeszcze takie pytanka, ile kompletów pościeli kupujecie, ile ręczników (wszystkie takie z kaputarkami czy też normalne zwykłe) i ile kocyków i jakie bo ja mam narazie kupiony jeden taki milusi puchaty ale nie jest taki gruby i ciepły jak przyjemy w dotylku i chyba jak dokupie jeden polorawy cienki i jeden akrylowy gruby to świat, nie wiem własnie co z pościelą czy wystarczą 2 komplety? (wiem od znajomej że w praktyce to na początku malucha się tą pościelą nie przykrywa, bo jest zwyczajnie za wielka i za ciężka na takie maleństwo, tylko okrywa się kocykami albo rożkiem), a z ręczniczkami to też nie wiem czy kupować te z kapturkami (narazie mam 1) czy poprostu pozstwaić na normalne (mam komplet 4 ręczników nie używanych takich "lepszych" jeszcze od ślubu, chyba dzidzi nie robi różnicy czym go powyciaram ) jakie jest wasze zdanie w tych kwestiach?
Ja mam jeden komplet pościeli, jeden grubszy kocyk, jedno okrycie kąpielowe z kapturkiem, jeden szlafroczek dla niemowlaczków. Będę chciała kupić jeszcze ze dwa ręczniczki takie zwykłe w jakieś dziecięce wzorki, pościel jeszcze jeden komplet też na pewno kupię, ale nie wiem czy jeszcze w trakcie ciąży czy jakieś czas po urodzeniu, bo tak jak wspomniałaś, na samym początku nie będzie od razu potrzebna. Myslę że Twojej dzidzi absolutnie nie robi różnicy jaki będzie miało ręczniczek. Byleby swój, byleby ciepły i chłonny
Stary 2010-10-19, 10:49   #4299
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
a ja może mam głupie pytanie ale jak to się zakłada?? tak jak podpaski do majtek?? bo wszędzie słysze tylko podkłady podkłady ale nikt o żadnych majtach nie wspomina
a wieszaczki super, piękny zestaw będzie
no albo trzymasz między nózkami, na Chinkę;-), albo jednorazowe, ale nie kupujcie siatkowych, a fizelinowe, jak np wstajesz do kibelka czy coś. Ja cc więc nie muszę się wietrzyć, ale znowu nie mogę urażać rany

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
ja mam 3 z kapturami, jeden mały 60x70 cm- NIE POLECAM i 2 100x100 cm, to po prostu wygodniejsze niż bez . A poza tym sa normalne ręczniki w domu.
Kocyki mam 2- jeden "dorosły" supermiekki puchaty z mikrofibry i drugi ok 80x100 cm dwuwarstwowy supermilusi, a także otulacz polarkowy z kapturem i 4 śpiworki- 2 pierzynkowe, 2 polarkowe ( w darach i z megapromocji, stad ilość)

Stary 2010-10-19, 10:52   #4300
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Sądzę, że ręczniki na spokojnie możesz używać te "ślubne" - skoro są nowe, to dlaczego mają się nie nadawać? Ja mam 3 ręczniki - 2 z kapturkiem i jeden zwykły i myślę, że na spokojnie mi wystarczy na początek.
Kocyków mam sporo, ale to dlatego, że podostawałam na początku ciąży, sama już nie kupowałam. Moim zdaniem wystarczą dwa spokojnie.
Co do pościeli - ja na razie kupuję jeden. Tym bardziej, że na początku nie bardzo Maluch może w niej leżeć - wiem, że położne nie zalecają poduszeczki pod głową i kołdry - zamiast tego sprawdzają się fajnie śpiworki. Moja koleżanka, która w sierpniu została Mamusią dopiero niedawno zaczęła używać kołderki i podusi, także drugi komplet zamierza w święta kupić. Najłatwiej jest wzorować się na kumpelach, które mają maleństwo i podpytywać - ja mam fajnie, bo mam dwa niemowlaki w najbliższym otoczeniu i dużo znajomych, które mają małe dzieciaczki, dlatego zawsze mam się kogo poradzić. Ja na pewno na święta od teściowej dostanę drugi komplet, także mi styknie. Też możesz zawsze podszepnąć komuś, czego Ci brakuje - jeśli chce kupć coś dla Maluszka, a nie bardzo ma pomysł...ja tak robię i w ten sposób nie mam jak na razie nietrafionych prezentów.
Zgadzam się z Muron - lepiej zainwestować w śpiworki - pełno jest takich na lumpkach. Ja mam dwa kołderkowe, dwa polarkowe i jeden taki welurkowy z długim rękawem - myślę, ze styka.

A co do majtek jednorazowych - mi koleżanki, które niedawno rodziły radzą, żebym kupiła lepiej sobie duże bawełniane majtaski i wkłady poporodowe, bo te jednorazowe gatki są podobno wielkie strasznie i niewygodnie się w nich chodzi po prostu - trzeba sobie je "podtrzymywać". Także chyba sobie kupię kilka takich "zwyklaków", które wyrzucę po wyjściu ze szpitala.

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-10-19 o 10:57
Stary 2010-10-19, 10:58   #4301
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Sądzę, że ręczniki na spokojnie możesz używać te "ślubne" - skoro są nowe, to dlaczego mają się nie nadawać? Ja mam 3 ręczniki - 2 z kapturkiem i jeden zwykły i myślę, że na spokojnie mi wystarczy na początek.
Kocyków mam sporo, ale to dlatego, że podostawałam na początku ciąży, sama już nie kupowałam. Moim zdaniem wystarczą dwa spokojnie.
Co do pościeli - ja na razie kupuję jeden. Tym bardziej, że na początku nie bardzo Maluch może w niej leżeć - wiem, że położne nie zalecają poduszeczki pod głową i kołdry - zamiast tego sprawdzają się fajnie śpiworki. Moja koleżanka, która w sierpniu została Mamusią dopiero niedawno zaczęła używać kołderki i podusi, także drugi komplet zamierza w święta kupić. Najłatwiej jest wzorować się na kumpelach, które mają maleństwo i podpytywać - ja mam fajnie, bo mam dwa niemowlaki w najbliższym otoczeniu i dużo znajomych, które mają małe dzieciaczki, dlatego zawsze mam się kogo poradzić. Ja na pewno na święta od teściowej dostanę drugi komplet, także mi styknie. Też możesz zawsze podszepnąć komuś, czego Ci brakuje - jeśli chce kupć coś dla Maluszka, a nie bardzo ma pomysł...ja tak robię i w ten sposób nie mam jak na razie nietrafionych prezentów.
Zgadzam się z Muron - lepiej zainwestować w śpiworki - pełno jest takich na lumpkach. Ja mam dwa kołderkowe, dwa polarkowe i jeden taki welurkowy z długim rękawem - myślę, ze styka.

A co do majtek jednorazowych - mi koleżanki, które niedawno rodziły radzą, żebym kupiła lepiej sobie duże bawełniane majtaski i wkłady poporodowe, bo te jednorazowe gatki są podobno wielkie strasznie i niewygodnie się w nich chodzi po prostu - trzeba sobie je "podtrzymywać". Także chyba sobie kupię kilka takich "zwyklaków", które wyrzucę po wyjściu ze szpitala.
mnie to po prostu się pytają- ej a co chcesz;-) A że wiedzą, że mnie to musi każdy szczegół do siebie pasować to się boją;-)

Ręczniki mogą być normalne, kapturek jeden, na początek, to po prostu wygodne i tyle

Ja kupuję całe resztę do konca listopada, zeby w grudniu już nie mysleć czego brakuje

w brzuchu mam jakąś imprezę chyba! Chodzony taniec irlandzki, normalnie jak występ Gaelforce Dance

co za laska w TVN na koniec w bluzce zamiast sukienki???

a te fizelinowe gatki poporodowe poleciła mi szwagierka, była zadowolona

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-10-19 o 11:01
Stary 2010-10-19, 11:07   #4302
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
no albo trzymasz między nózkami, na Chinkę;-), albo jednorazowe, ale nie kupujcie siatkowych, a fizelinowe, jak np wstajesz do kibelka czy coś. Ja cc więc nie muszę się wietrzyć, ale znowu nie mogę urażać rany

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

ć)
ja po cesarce miałam zwykłe bawełniane majtasy, a na blixnie masz spory opatrunek więc nie masz co się martwic o ranę. jedynie podczas pierwszych wizyt pod prysznicem musisz uważac by opatrunku nie zamoczyc.
szizuho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:07   #4303
Konto usunięte

Ja mam 1 ręcznik z kapturkiem jeszcze po moich dziewczynkach i takie zwykłe też bedę używać.
Kocyk mam 1 grubszy,1 polarlowy ,a poscielki dostane pózniej od siostry na razie będziemy używac ocieplany śpiworek do spania ...

te gatki fizelinowe tez uzywalam ochydne.... ale praktyczne

Edytowane przez 2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69
Czas edycji: 2010-10-19 o 11:09
Stary 2010-10-19, 11:09   #4304
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szizuho Pokaż wiadomość
ja po cesarce miałam zwykłe bawełniane majtasy, a na blixnie masz spory opatrunek więc nie masz co się martwic o ranę. jedynie podczas pierwszych wizyt pod prysznicem musisz uważac by opatrunku nie zamoczyc.
czyli swoje majtasy, kupić bawełniane babciowe? Bo ja mam wszystkie biodrówki, więc akurat w połowie opatrunku

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
czyli swoje majtasy, kupić bawełniane babciowe? Bo ja mam wszystkie biodrówki, więc akurat w połowie opatrunku
byłam na watku o CC, jakaś masakra, kurcze prawie wyzwiska lecą, wyłączyłam się, a miałam ochotę czegoś się dowiedzieć

Stary 2010-10-19, 11:11   #4305
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

[1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;22750303]Witam Dziewczynki :roza;

Pogoda do ,zimno,wieje,słoneczka brak buu.....

gabishing-wózeczek ekstra (cena też)
stalowamagnolia-no widzisz jak łatwo się zgodził,wystarczło powiedzieć wprost
lilijka-miłej pracy
e_rosa-[/QUOTE]
Wprost i przede wszystkim bardzo stanowczo. Teraz wiem dlaczego wcześniejsze nasze rozmowy na ten temat nie przynosiły żadnych skutków - byłam po prostu zbyt miękka

Dzień Dobry!

...też muszę w końcu wyruszyć na zakupy, bo nie mam jeszcze żadnych kosmetyków, akcesoriów itp. dla Maluszka,a czas leci... Boję się, że zostanę z wszystkim na ostatnią chwilę i zrobię wtedy takie oczy -

Dzisiaj czwarta rocznica z TŻem, a On wymyślił, że ma do załatwienia kilka spraw i prawdopodobnie się nie zobaczymy. Tak, więc czeka mnie romantyczny wieczór z ulubionymi serialami - też dobrze

Edytowane przez stalowamagnolia
Czas edycji: 2010-10-19 o 11:20
stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:15   #4306
Konto usunięte

Mam takie pytanko a jakie kosmetyki kupujecie dla swoich maluszków ?
Stary 2010-10-19, 11:16   #4307
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
Co do ręczników to jasne że moga byc ślubne o i tak na początku na ręcznik kładzie się jeszcze pieluszkę tetrową by dziecko osuszyc.
Ja mam juz 2 komplety pościeli (wczoraj udalo mi się kupic zestaw z ochraniaczem, baldachim odpada bo zwyczajnie w świecie nie podoba mi się), 2 kocyki rozmiar to chyba 100 na 70 cm., jeden ręcznik z kapturkiem . A co do kocyków to zastanów się czy bedziesz w wózku w zestawie miała śpiworek bo jeśli tak to czy taki duży ko się przyda. Ja zdecydowałam sie na quinny buzz i tam jest właśnie śpiworek i jeszcze to nakrycie więc duży koc mi sie nie przyda.
Stary 2010-10-19, 11:19   #4308
muron
Zakorzenienie

nie mozna być miętkim;-)

Dziewczyny jestem padnięta, nie mogłam spać bo:
-kopanie
- śniło mi się, że ktoś mnie dżga patykiem w brzuch
- - "- że ktoś łazi po dobu, a ja nie mogę krzyczec
-rozlałam wodę
- było mi zimno
- włączył się komputer
aaaaaaaaaaaaa

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

[1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;22751344]Mam takie pytanko a jakie kosmetyki kupujecie dla swoich maluszków ?[/QUOTE]
ja kupułam 2w 1 do kąpieli Hipp (sprawdzony), mam sudocream, kupię oliwkę i maść do pupy z apteki na receptę, zamiast kremów
plus mam gaziki ze spirytusem do pępka, zwykłe gaziki jałowe, sól fizjologiczną do nosa. Koniec.

Stary 2010-10-19, 11:28   #4309
szizuho
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

byłam na watku o CC, jakaś masakra, kurcze prawie wyzwiska lecą, wyłączyłam się, a miałam ochotę czegoś się dowiedzieć
Kup takie luźniejsze by zbyt bardzo nie były obcisłe, zwykłe figi. nie takie jak z placu od "ruskich" . Ty mimo tego co masz między nogami musisz sie czuc w miarę przyzwoicie. I na pocieszenie powiem że po cesarce krócej się oczyszczasz i tego wszystkiego jest mniej.

JA tez tam się wypowiadałam ale od rana już nic nie czytałam. Jest jedna dziewczyna, która strasznie się upiera ze sn to jest poród a cała reszta do niej nie dociera. A tak na marginesie to większośc lekarzy dla siebie, swoich rodzin wybiera cesarki.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
a ja tak z innej beczki macie może pomysł co dać na urodzinki 6-letniej dziewczynce?? pewno jak zwykle dostanie od wszystkich ciuchy więc myślałam nad zabawką ale czym się bawią 6-letnie dziewczynki?? chciałam coś w granicach 30-40zł bo tylko tak po drodze do niej wpadne...

Wiem że teraz dziewczynki w tym wieku polują na chomiki zhu zhu. Moja ma 7 lat i koleżanki przynoszą do szkołu i się na przerwach bawią. Można kupic samego chomika w ulubionym kolorze a później dokupic jakis tor, domek itp.
http://milutek.pl/Zhu,Zhu,Pets,Chomi..._0_3352_0.html

Edytowane przez szizuho
Czas edycji: 2010-10-19 o 11:25
Stary 2010-10-19, 11:28   #4310
Konto usunięte

Hippa właśnie nie znam ,też myslałam o czyms dokapieli 2w1 moze penatena dziewczynek nie uczulał, zamiast oliwki napewno kupie w aptece zwykła parafine bo dziewczynik miały uczulenie po oliwkach (różnych),do pupy sudokrem lub penaten a do pępka te gaziki ze spirytusem mi sie nie sprawdziły sa takie twarde ,stosowałam spirytus 2łyżki +łyzka przegotowanej wody i moczyłam zwykłe jałowe gaziki...
A co to za maśc na recepte?
Stary 2010-10-19, 11:30   #4311
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szizuho Pokaż wiadomość
Kup takie luźniejsze by zbyt bardzo nie były obcisłe, zwykłe figi. nie takie jak z placu od "ruskich" . Ty mimo tego co masz między nogami musisz sie czuc w miarę przyzwoicie. I na pocieszenie powiem że po cesarce krócej się oczyszczasz i tego wszystkiego jest mniej.

JA tez tam się wypowiadałam ale od rana już nic nie czytałam. Jest jedna dziewczyna, która strasznie się upiera ze sn to jest poród a cała reszta do niej nie dociera. A tak na marginesie to większośc lekarzy dla siebie, swoich rodzin wybiera cesarki.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Wiem że teraz dziewczynki w tym wieku polują na chomiki zhu zhu. Moja ma 7 lat i koleżanki przynoszą do szkołu i się na przerwach bawią. Można kupic samego chomika w ulubionym kolorze a później dokupic jakis tor, domek itp.
http://milutek.pl/Zhu,Zhu,Pets,Chomi..._0_3352_0.html
moja położna (20 lat w zawodzie) stwierdziła- teraz to bym zbierała na cc od pierwszego dnia ciązy Co również uważam za przesadę hi hi

Dzięki za poradę Majciochy od ruskich to masakra, kupię figi za duże i już, a w domu to już nie będzie problemu

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

[1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;22751602]Hippa właśnie nie znam ,też myslałam o czyms dokapieli 2w1 moze penatena dziewczynek nie uczulał, zamiast oliwki napewno kupie w aptece zwykła parafine bo dziewczynik miały uczulenie po oliwkach (różnych),do pupy sudokrem lub penaten a do pępka te gaziki ze spirytusem mi sie nie sprawdziły sa takie twarde ,stosowałam spirytus 2łyżki +łyzka przegotowanej wody i moczyłam zwykłe jałowe gaziki...
A co to za maśc na recepte?[/QUOTE]
bardzo prosta, każdy pediatra zna, tam jest kwas borny, olej parafinowy i min. lanolina, kosztuje 10 zł za porządny słoik, moim dziewczyną tym najlepiej się smaruje, żadnych odpoarzen

Stary 2010-10-19, 11:36   #4312
e_rosa
Raczkowanie

Cytat:

w brzuchu mam jakąś imprezę chyba! Chodzony taniec irlandzki, normalnie jak występ Gaelforce Dance

Ja wczoaj pierwszy raz doznałam jak dzieko się przestraszyło - montowali nam bojler w piwnicy, akurat pod pokojem w którym siedziałam i zaczeli wiercić ścianę, dzwięk był tak przeraźliwie przenikliwy że aż mnie ciary przeszły, malucha też bo zaczoł sadzić takimi wykopami (jeszcze tak wcześniej nie robił nigdy), masakra jakaś, poszłam do sypialni i cały brzuch owinełam w kołdrę żeby nie dochodzły do niego te dźwięki, o dziwo pomogło. Słyszałam że dziecko się może przestraszyć ale nie spowiedziewałam się że aż tak to odczuje.

Ale swoją drogą to słodkie jak rano się budzę a on się tam wiertoli i tylko widzę jak mi skóra na brzuchu faluje, aż chciało by się przytulić już maluszka.

A jeszcze jedno pytanko co wy macie na myśli mówiąc śpiworek? chodzi wam o rożek, takie cóś jak typowy śpiówr tylko w wersji mini czy o kombinezonek? jak się na allegro wpisze śpiworek to wychodzą wszystkie te rzeczy, dla mnie logiczne spiworek = mały śpiwór

Edytowane przez e_rosa
Czas edycji: 2010-10-19 o 11:42
Stary 2010-10-19, 11:36   #4313
Konto usunięte

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

bardzo prosta, każdy pediatra zna, tam jest kwas borny, olej parafinowy i min. lanolina, kosztuje 10 zł za porządny słoik, moim dziewczyną tym najlepiej się smaruje, żadnych odpoarzen[/QUO

Dzieki muron to muszę sie pediatry wypytać...
Stary 2010-10-19, 11:41   #4314
muron
Zakorzenienie

[1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;22751747]---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

bardzo prosta, każdy pediatra zna, tam jest kwas borny, olej parafinowy i min. lanolina, kosztuje 10 zł za porządny słoik, moim dziewczyną tym najlepiej się smaruje, żadnych odpoarzen[/QUO

Dzieki muron to muszę sie pediatry wypytać...[/QUOTE]
ja ma dokładny skład w jakiejś kieszeni, najwyżej poszukam

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Ja wczoaj pierwszy raz doznałam jak dzieko się przestraszyło - montowali nam bojler w piwnicy, akurat pod pokojem w którym siedziałam i zaczeli wiercić ścianę, dzwięk był tak przeraźliwie przenikliwy że aż mnie ciary przeszły, malucha też bo zaczoł sadzić takimi wykopami (jeszcze tak wcześniej nie robił nigdy), masakra jakaś, poszłam do sypialni i cały brzuch owinełam w kołdrę żeby nie dochodzły do niego te dźwięki, o dziwo pomogło. Słyszałam że dziecko się może przestraszyć ale nie spowiedziewałam się że aż tak to odczuje.

Ale swoją drogą to słodkie jak rano się budzę a on się tam wiertoli i tylko widzę jak mi skóra na brzuchu faluje, aż chciało by się przytulić już maluszka.
kurcze ale falowanie brzucha wygląda przedziwnie coo?;-)

Stary 2010-10-19, 11:50   #4315
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
nie net a telefon do ginki Bo można taaakie rzeczy naczytać.;-)

Mnie ostatnio mama książkę wyrwała, ja niespełniona medycznie i mnie interesuje co i jak etc, dorwałam książkę dziadka : Ultrasonografia w ginekologii i położnictwie, rozdział Patologie, z zdjęciami, nakrzyczała, że coś sobie potem ubzduram, zapamiętam, będę się doszukiwać. Fakt, jedno zdjęcie pamiętam:-(

Ja jutro idę oddać siuśki;-)
Nie rób tego wiecej...to nic dobrego...nie powinnysmy w naszym stanie sie tak nakrecac..ja raz obejrzałam"Interwencje" o matce, która straciła dziecko, pisałam tu o tym i żałuje to był 1 i ostatni raz i Tobie tez tak radze.

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:51   #4316
e_rosa
Raczkowanie

Cytat:

[/COLOR]
kurcze ale falowanie brzucha wygląda przedziwnie coo?;-)
nom, a ja mam bujną wyobraźnie i jak ta skóra tak faluje to widze jak on się tam kopyrta , tż czasem jak mały bryka a trzma ręka na brzuchu akurat to tak delikanie postukuje palcami i wtedy się dzidzia uspokaja (przynajmiej mam taką nadzieję że się uspokaja a nie boi i siedzi cicho w kącie )

Mykam muszę się wziąś za porządki po remontowe, cały dom do generalnego sprzątania mam, tż będzie dziś musiał latać po parapetach i firanki wieszać ale będzie ubaw.
Stary 2010-10-19, 12:00   #4317
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
Jesteśmy już po rozmowie...
Byłam bardzo stanowcza i dzięki temu osiągnęłam sukces!
Postawiłam TŻowi ultimatum: albo daje mi pieniążki na życie albo codziennie je na mieście i zasuwa do domu na noc (mieszka w innym mieście). Wybrał pierwszą opcję - powiedział, że będzie tak jak chcę. Ufff ...a więc jestem zadowolona, zobaczymy jak to będzie w praktyce

Dzięki za pomoc Dziewuszki
Ostro ....ale wyszło na twoje. Gratuluje. Dobrze, że w miare ugodowy ten twój Tż Ciesze sie, że sie dogadaliście...jednak predzej czy pozniej bedziecie musieli sie nauczyc wspolnie zyc i gospodarowac kasa...bo narazie chyba nadal na garnuszku rodziców/???ale cóż wasza decyzja.

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Witam wieczorową porą.

Nie sądzę, żeby mój mąż zatęsknił za mną. Za dobrze mu samem, ale jak byłam dzisiaj rozwiesić pranie, bo nie wiedziałam, czy to zrobił, to pełne zaskoczenie. Nagle wanna umyta i poodkurzane, a w ogóle jaki błysk.

Moja uczennica przeegzaminowana . Egzamin komisyjny zdany na 5!!!! Brawa dla niej.

Właśnie się dowiedziałam, że jedna z nauczycielek dostała zapalenia mięśnia sercowego i zostałam poproszona o to aby jutro ją zastąpić, bo nie ma nikogo innego. W drodze wyjątku zgodziłam się i bardzo się cieszę z tego powodu, bo nie będę myślała o tym wszystkim.

Czyli Tena Lady kosztuje 25 zł?? I polecacie ją??

Ja też mam z mężem osobne finanse i powiedzmy, że dopiero teraz się uczymy jakoś z tym radzić.
Gratulacje dla uczennicy i wielkie brawa dla nauczycielki...!!!!

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-10-19, 12:05   #4318
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Nie rób tego wiecej...to nic dobrego...nie powinnysmy w naszym stanie sie tak nakrecac..ja raz obejrzałam"Interwencje" o matce, która straciła dziecko, pisałam tu o tym i żałuje to był 1 i ostatni raz i Tobie tez tak radze.
ja się nie nakręcam, ja od małego z podręcznikiem do okulistyki i chirurgii np;-) Ale jakoś fotki się wbijają. Nie nakręcam się, ja daleko od tego;-)

Stary 2010-10-19, 12:23   #4319
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry dziewczynki.

Dzidziuś dał mi sobie dzisiaj pospać, ale już o 8 zaliczyłam kopniaka pod pępkiem i to takiego porządnego Więc babcia stwierdziła, że muszę wstać i je nakarmić. Po jutrze idę do lekarza . Chyba sobie naruszyłam nieźle zęba, bo przy myciu trochę mnie pobolewa. Dlatego jutro muszę się spytać, czy dostanę zgodę na dentystę ze znieczuleniem. i za pewno będę musiała wziąć jakieś zaświadczenie.
Dzisiaj mam mały maraton, bo zgodziłam się na to zastępstwo i tym sposobem będę miała zajęcia fortepianu od 13 do 19. Jestem ciekawa, czy to wytrzymam fizycznie. Bo uczniów kompletnie nie znam.Właśnie wyprałam i schnie

stalowamagnolia gratuluję odwagi podjęcia takiej rozmowy, oby skutki były pozytywne

gabishing bardzo podoba mi się twój wózek
Ja tez w łasnej winy, sama zrobiłam sobie jrzywde. Tak namietnie szoruje zeby, że juz po raz kolejny zdarłam sobie szkliwo i mam bardzo delikatne i bolace miejsce na s=zebie reagujace na kazdy dotyk szcoteczki..Ałłł:mad : juz ma jedna plombe z tegowłąsnie powodu...jakieś głupie przyzwyczajenie mocnego dociskania szczoteczki do zebów.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Hej dziewczynki, mnie to już sto lat tu nie było, widzę same nowe osoby, teraz mam więcej czasu to pewno znowu zacznę zaglądać. Powiedzcie mi ile przytyłyście, bo ja zaczynam się bać, waga wyjściowa 48 a dziś rano 59 i jeszcze 3 miesiące a apetyt to mi tak dopisuje że masakra (szczególnie słodycze pochłaniam tonami) chyba muszę się troche ograniczyć, w prawdzie lekarz mówi że wyniki mam ok to się nie ma czym przejmować i że do 18 kg mogę spokojnie tyć, ale joś tego sobie nie wyobrażam. A jak u was?
Ja nie wiem, zostawilam wage u babci i cale szczescie wole nie wiedziec.. ginka mnie zwazy na wizycie ale chyba dla swietego spokoju...zatkam uszy i zamkne oczy jak stane na wage.

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Ja kocyki mam 2 ( jedenk taki pluszowy zólty, a drugi polarowy zielony)
Recznik narazie mam 1 i raczej drugiego nie kupie bo po co jak ten bedzie w praniu to wytre takim bez kapturka dziudizusia i tez bedzie dobrze, a poscielke z mezem stwierdzilismy ze 2 komplety.z tym ze jeden taki full-wypas z baldachimem i ochraniaczem a drugi tylko poduszka, kolderka i ochraniacz...w sumie już jeden komplet mam moja siostrzyczka dala mi swoja posciel(| jeszcze po niej) wypelnienie plus poszewki tylko jeszcze przescieradelko dokupie i juz, ładna jest taka żólta w misie podoba mi sie....

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-10-19, 12:25   #4320
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:

A jeszcze jedno pytanko co wy macie na myśli mówiąc śpiworek? chodzi wam o rożek, takie cóś jak typowy śpiówr tylko w wersji mini czy o kombinezonek? jak się na allegro wpisze śpiworek to wychodzą wszystkie te rzeczy, dla mnie logiczne spiworek = mały śpiwór

Ja mam na myśli coś takiego. Przykładowo z all Ci link zasyłam--->

http://allegro.pl/mamo-tato-spiworek...262150288.html

Zgadzam się z Muron co do kosmetyków - ja też mam taką listę i się jej trzymam. Mi położna polecała kosmetyki z Hippa, mam od niej pełno próbek kremów. Szampony i płyny są dobre z Nivei podobno też. Koleżanki zachwalają te produkty, natomiast w ogóle nie sprawdziła im się marka Johnson&Johnson, a szkoda, bo mają jakiś płyn lawendowy uspakajający i chciałam wybróbować.

Justine1988 - świetna rada z tą wagą - chyba też wywiozę swoją gdzieś do rodziców .

Mój Mały też od rana szaleje i kopie mnie mocno, aż mi się brzuchol trzęsie. Idę sobie pooglądać filmik, może to go uspokoi.

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-10-19 o 12:27
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości