|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
Czesc Mamuski
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() DENEB, BLACK ANGEL gratuluje synusiów a SZAREJ MYSZCE gratuluje corci Cytat:
Cytat:
milego dizonka dziewczynki |
|||||||
|
|
|
#4592 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja mam pytanie-pewnie juz nie raz o tym pisałyście,ale nie mam siły przeglądac tego ogromu postów .Jakich witamin używacie w drugim trymestrze?Ostawiłyście kwas foliowy,czy bierzecie witaminy gdzie równiez jest kwas?Bo ja mam Preneatal Classic i on zawiera kwas foliowy.Do jakiego czasu mogę brac te witaminy?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
||||
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
ja mialam femitanal N..czy jakos tak.. a teraz mam ten z kwasem DHA
|
#4594 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kasia, milena jeszcze tylko 9 dni ![]() Cytat:
black jak tam głowa ?? w smyku jest dużo fajnych rzeczy od ciuszków po zabawki i akcesoria dla niemowląt więc na pewno coś wybierzesz czerwone i niebieskie Cytat:
eirene kiedy miałaś urodziny ja w sobotę i powiem szczerze że miałam straszna ochotę na lampkę wina ale się powstrzymałam ![]() Cytat:
corolady, olusia super brzuszki takie zgrabne Cytat:
![]() anessa śliczny maluszek ego_ego współczuje kolki jelitowej szara myszka gratuluje zdrowej dziewczynki monti zdecydowałaś się już na kolor wózka ?? co do smarowania to używam na przemian ziajki i pharmaceris M a na urodziny dostałam scrub bardzo nawilżający i natłuszczający po kąpieli jestem jakby wysmarowana oliwką więc mam nadzieję że uniknę rozstępów co do witamin to dalej falvit mama |
||||||
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Szara Myszka, gratuluję córeczki ![]() Niutka, o kurcze, zupełnie zapomniałam o oliwie a przecież poprzednio zużyłam ogromną butlę oryginalnej extra virgine. Ale chyba jednak pozostanę teraz przy oliwce, pamiętam że oliwa była jeszcze tłustsza i ciężko mi się wchłaniała. Ego, no tak, nam na wszystko nospę dają Ale najważniejsze że znasz problem a maleństwo jest bezpieczne. Montii, "życzliwi" zawsze Ci wytkną, najpierw że jesteś za chuda, teraz że tyjesz Ja mam kochaną teściową, przez całą poprzednią ciażę aż się trzęsła szukając mi kolejnych deko i centymetrów Teraz jest to samo, obchodzi mnie zawsze dookoła i wypatruje...wypatruje Już stwierdziła że zrobiłam się taka "pełna" i jak nic będzie dziewczynka Jasne...jak byłam tam ostatnio na plusie miałam 0 i ani centymetra więcej gdziekolwiek. Brzuszek oczywiście wyskoczył od razu, w końcu druga ciąża krótko po pierwszej, i to tyle. Teraz na plusie mam już ponad kilogram więc przy najbliższej wizycie poużywa sobie A najlepsze jak będzie chłopak...
|
|
|
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rano krem na rozstępy Mustela i mam mocne postanowienie się tego trzymać Może kupie jeszcze coś z Galenica
|
|
#4597 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już prawie wszystko załatwione, odebrać tort, kwaiaty, iść do fryzjera i na makijaż Musimy jeszcze tylko szampana kupić do usc![]() Cytat:
![]() dziękuję |
||
|
|
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem ci ,że wciskają mi dziewczynkę na siłę do brzucha o ile tu na forum to piszemy w żartach i w ogóle, to na real dziewczynka jak nic, zobaczysz nie ma innej opcji, to na pewno nie chłopak i taka gadka, a ja im mówie,że czuje chłopaka i tyle, a oni nie bo jem słodkie i przytyłam więc dziewczynka wiem,że przytyłam ale wyglądam lepiej o niebo niż te które mi to wytykają ![]() wanilko kochana nie mam pojęcia jeszcze czekam do piątku może po płci jakoś najdzie mnie na konkretny kolor ![]() ![]()
|
|
#4599 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zalamka
![]() ![]() wczoraj tak sie zmartwilam tym moim prawym cycuchem..ze duzy sutek i wogole..i chyba go za bardzo wydotykalam czy jak nie wiem dzis rano wstaje a tu 2 kreseczki pod piersia ROZSTEPY!!!!!! zalamka totalna a to dopiero prawie19tydz,a gdzie dalej wy tez tak macie???????
|
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
ja nic nie mam...a piersi mam duuuzee... z C zrobilo się duże E i są bardzo ciezkie..ale smaruje 2x dziennie i tż duzo masuje
|
#4601 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki!
Wybaczcie, że tak mało się udzielam i dawno nic nie pisałam, ale z czytaniem jestem na bieżąco. Pięknie nam się to forum rozwija - cudnie czytać, że po tych usg połówkowych Dzieciątka zdrowe i ujawniają co tam się kryje między nóżkami U nas leci 21 tydzień i nasze połówkowe jutro, zobaczymy czy dziewczynka się potwierdzi Oczywiście łapię już stresa czy wszystko będzie z Maleństwem w porządku - oby!!!!Poza tym tyję Już 4 kilo na + i jakoś nie mogę się z tym pogodzić. Wiem, że to ciąża i że trzeba przytyć, ale bardzo się pilnuję z jedzeniem i mogłabym wolniej przybierać. Montii zaraź mnie swoim optymizmem w tej kwestii, bo jak czytam Twoje posty zazdroszczę nastawienia i podziwiam Cię za tak pozytywne myślenie.
|
|
|
|
#4602 | ||||
|
Zakorzenienie
|
to niedługo pierwsza strona będzie pełna imion naszych dzieciaczków
Widzę, ze tylko dziewczyny które będą miały synków deklarują imię ![]() Cytat:
Cytat:
ja chciałam zrobić zadanie ze Spółdzielni, i jest właśnie dostarczyć jajka, a ponoć pisało że to łatwe zadanie ![]() Cytat:
bardzo ładne imię wybraliście kiedy ja potwierdzę swoją córeczkę ![]() Cytat:
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-10-19 o 10:45 |
||||
|
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
kolba chodzi o sprawę wagi? no kochana to pocieszę cię ,że ty +4 kg a ja 7 a może już 8 ale nie ma co się przejmować
ja wiem,że to moja wina bo wcinam słodkości ale co tam, wolę zjesc słodkie niż cierpieć z braku cukru i być wredna dla tż ![]()
|
#4604 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o wózek, to zachorowaliśmy na maxi cosi mura 4 - wiem, wiem, że drogi, ale myślimy, że dla drugiego dziecka w przyszłości też się przyda, bo solidnie wykonany i ma niezłe opinie! A poza tym możliwe, że teściowie kupią, bo coś tam przebąkiwali
|
|
|
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
kolba duzo spaceruj, przyjemne i pożyteczne ja ostatnio dużoo spacerowałam i o dziwo nic nowego z kg mi nie przyszło
przyszła do mnie znajoma ktora w ciazy przytyla 18 kg a teraz chuda jak patyk, wrocila ze szpitala miala 10 kg mniej a te 8 zlecialo w ciagu 2 msc praktycznie samo
|
#4606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4607 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poziom zadan to nic innego jak czas w jakim musza byc wykonane ![]() Cytat:
Ja sie tekstami o tuszy w ogole nie przejmuje, bo zaraz odpowiadam, ze ciekawe jakby jedna z druga wygladaly na tytm etapie ciazy. W koncu to dziecko gdzies sie musi zmiescic, wiec nie ma cudow, zebysmy wygladaly jak modelki. Natomiast po ciazy waga szybko spada, bo od samego zajmowania sie dzieckiem juz leca kalorie, spacery i inne bajery i ani sie obejrzymy, a beda nam zazdroscic, ze nie dosc, ze dziecko to jeszcze hot laseczki , a mezowie beda jak pawie chodzic dumni z klusek i zonek
|
||
|
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok ![]() ja samą wagą bym się nie przejmowała, bo wiem, że wszystko można zrzucić ale jednak pilnuję się, żeby nie przytyć za bardzo z powodu ... ROZSTĘPÓW ... bo tego niestety po ciąży nie da się zrzucić jak zbędne kilogramy ![]() i co mi z tego, że będę chuda i dobrze wyglądać z ciuchach jeśli ciało będzie poprzecinane rozstępami ![]() ale to takie moje przemyślenia jak mam zły humor, bo jak nastawienie pozytywne to myslę sobie że to mnie nie dotyczy
|
|
#4609 |
|
Zadomowienie
|
Szara Myszka GRATULUJĘ córeczki
jak dobrze poczytać same pozytywne wiadomości. Aż człowiek się lepiej czuje Kilogramki zrzucimy nie martwcie się. DAMY RADĘ ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Założymy nowy wątek - dieta po porodzie - i razem będziemy walczyć z kilogramami. Wiecie wymieniać się dietami itp
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4610 |
|
Raczkowanie
|
Z tymi rozstepami to ja juz sama nie wiem jak to jest, bo znam przypadki gdzie dziewczyny bardzo malo przytyly, albo wrecz ksiazkowo i co przeorane brzuchy starsznie maja. Jedni mowia, ze jak sie ma predyspozycje to swiety boze nie pomoze, inne ze sie tzreba smarowac, inne, ze malo jesc.
Widze, ze poki co chlopaki gora Ciekawe co bedzie 28
Edytowane przez Jadeit1 Czas edycji: 2010-10-19 o 11:34 |
|
|
|
#4611 |
|
Rozeznanie
|
Kochane gratuluje tym, które poznały płeć swoich maluszków
![]() |
|
|
|
#4612 |
|
Raczkowanie
|
hej mamuśki
![]() U mnie kiepsko, rwa kulszowa nie odpuszcza, ledwo łażę i wyję z bólu. O 13 przyjeżdża do mnie fizjoterapeuta. ciekawe czy cos mi pomoże, ale tak dalej być nie może. Moja mama zrobiła mi prezent i kupiła mi w www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ ten kojec do spania w kształcie litery C. Ma niwelować bóle kręgosłupa itp. Ciekawe jak sie sprawdzi. A ja znalazłam w tym samym sklepie śmieszne wiaderko do kąpania niemowlaków Śmiesznie to wygląda ale jest bardzo chwalone. Oblukajcie sobie http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Kapiel/Toalet...ypage.tpl.html
|
#4613 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też idę do niego na połówkowe Jeszcze nie miałam okazji poznać, ale już się cieszę, ze się do niego umówiłam na to badanie ![]() Dzięki za link ! ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
A w nocy- kiedy przewrócę się nieświadomie na plecy to budzę się ze łzami. Są momenty, że nie mam czucia w biodrach.... Potworne dziadostwo! Napisz co powiedział Ci fizjoterapeuta proszę.
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
Ale naprodukowałyście od rana.
Milena87 na innym forum kiedyś dziewczyny mówiły, że jest bardzo niewygodne to wiaderko. Co do kilogramów na razie 4+, aż się boję co będzie jak pójdę 2.11 do gina. Tylko ja startuję z wagi 80 kg (177cm) za to mam męża szczawia 65 kg (176 cm) i pochłania jedzenie w ilościach hurtowych i nie tyje .A z cycnikiem to poczekam na wyprzedaż spadochronów z wojska |
|
|
|
#4615 | |
|
Zakorzenienie
|
Jadeit1
ty moje guru od farmeramy, gdzie się kupuje deski itp żeby coś rozbudować, czy to można kupić tylko za floreny? Cytat:
Milena współczuję ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Dziewczyny, nie wiem czy któraś wczoraj oglądała program Tomasza Lisa, ja nigdy nie patrzę ale wczoraj był ciekawy temat, były 2 kobiety, które urodziły dzieci, pomimo tego, że były chore na raka, obie w I trymestrze ciąży poddały się obustronnej mastektomii, a w II trymestrze chemioterapii. Mają zdrowe dzieci Był też lekarz, które jej prowadził, do tej pory w swojej karierze, prowadził 25 takich ciąż i urodziło się 25 zdrowych dzieci a niedługo urodzi się 26 ![]() Bardzo poruszył mnie ten temat i te kobiety, bardzo ![]() Jak się widzi coś takiego to jakoś dużo problemów zaczyna być bardzo błaha, i człowiek powinni się cieszyć, że mam tak dużo szczęścia.
|
|
#4616 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4617 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Startowałam z 80kg, jak byłam m-c temu na wizycie to już było +3kg, a teraz to już pewnie będzie z 5+ co do spadochronów, to ja też poproszę jak będzie![]() Cytat:
A ta stronka bardzo fajna
|
||
|
|
|
#4618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4619 |
|
Wtajemniczenie
|
Edytowane przez ego_ego Czas edycji: 2010-10-19 o 12:39 |
|
|
|
#4620 |
|
BAN stały
|
witam od czasu do czasu zagladam na ten watek...
![]() ale teraz chcialabym czesciej w nim uczestniczyc przyjmiecie mnie??? ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

jedynie jak ktos jest z widocznym brzuchem typu 8/9 miesiąc, albo widac, że bardzo sie ktoś źle czuje, to sie ustępuje
mam nadzieję, że się sprawdzi, bo bardzo byśmy chcieli synka 

one są takie słodkie