|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Fajne. |
|
|
|
#3842 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a u nas nadal na czwartek śnieg [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22749005] W nocy mała kilka razy z potwornym płaczek się budziła - jakby ją coś bardzo zabolało albo się wystraszyła czegoś bardzo. Bidula. A ja się rano uryczałam potwornie, bo znów cyrki z jedzeniem, od rana marudzenie, płacz, krzyk - a ja już nie wiem co robić. Do lekarki nie pójdę, bo znów mnie oleje, wczoraj mi siuśki małej zgubili w lab więc nic nie wiem....[/QUOTE] u nas tak w zeszłym tygodniu było nockami....tylko że znacznie lepiej jest z jedzeniem... Cytat:
za rocznicęja tez słabo zaopatrzona na zimę jestem Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22752186]Boska fota Jeszcze zębiska by pasowały do tego ![]() Pójdę prywatnie. Mam namiar, co prawda znalazłam lekarkę sama, ale mam wrażenie że to ta sama która mnie leczyła... Obaczym. Właśnie jadłyśmy kaszkę bananową. Łyżeczką, półpłynną taką, bo butla zła była. Jakieś 120ml zjadła. Dobre i to... ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Bratko, moja lekarka prawdopodobnie od poniedziałku. ok, idę chatę ogarnąć coś i małą uspokoić, bo już ryczy na macie (bo nie potrafi się na prawą stronę obrócić na brzuch).[/QUOTE] to trzymam kciuki za wizytę.... moje dziecko pobiło dziś w nocy wszelkie rekordy - spała 12 godzin, przypuszczam że to po szczepionce ale w końcu troszkę odespałam...a dzisiaj zaliczamy burmuszka - gadać nie, uśmiechu nie, zabawa też be tylko jemy i drzemiemy no i skarżymy się - pewnie na zęby bo śliny tyle że wycieraczki by się zdały
|
|
#3843 |
|
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2268089 8]
kurczę, mam problem z pieluchami... ostatnio z pampersów ucieka nam kupa... górą... a od dłuższego czasu tylko pampersów używamy, bo huggisy były złe (siku wyciekało wokół nóżek), wszystkie typu babydream, bella, dada - są okropne, sztywne, chociaż dada ostatecznie przynajmniej siku dobrze wchłania, po innych pupa mokra, a pielucha sucha... i co ja mam kurde zrobić? jeszcze lidlowych nie próbowaliśmy. ale jest sens? czy to to samo?[/QUOTE] Tylko raz spróbowalam innych pieluch niz Dodot ,nie wiem czy sa w Polsce) http://www.dodot.es/todos-los-panales Na poczatku uzywalam Sensitive, a teraz 12 Seco (sucho), srozm.2, sa cienkie , delikatne i miekkie,podwójna warstwa ,pochlaniaja super, mala cala noc w nich przesypia, chyba ,ze zrobi kupcie to wtedy nie, bo ja przewijam od razu.... no ale nic nie wyplywa ani góra ani bokami....no i cenowo tez ok, czym wieksza paka tym taniej wych. za szt. Kupuje 96szt/15 € (60zl) ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22708239]my śpimy po ciemku, a jak chce Tymka zobaczyć, to komórką świecę. ![]() Moje dziecię od kilku dni ma mega głód na mleko. Nie wiem, ile on teraz powinien wypijac dobowo, ale u nas wychodzi 950- 1050ml. Ile Wasze dzieciaczki zajadają?do tego raz dziennie pół sloiczka. Choć karmienie łyżeczką jest w ostatnich dniach bardzo trudne, jak tylko dotknę łyżeczką ust Tymka, to on od razu łapie łyżeczke i pcha ją do buzi, gryzie, macha nią, znów gryzie.... ![]() To dziś dałam mu własną łyżeczkę, mając nadzieję go jakos nakarmić, gdy on będzie wcinał swoja łyżeczkę- większej katastrofy marchewkowej jeszcze nie było... [/QUOTE]super marchwkowy Tymcio!
|
|
#3844 |
|
Zadomowienie
|
velluto-mina małego bezcenna
![]() Przedstawiam świeżą fote Gabi w brokułach ![]() czapki mamy 3 beżowa - z 5,10,15 biała - zrobiona przez babcie różowa z CA - ta jest aktualnie w użyciu bo uszy nam nie wychodzą podszas krecenia łepetyną ![]() była mowa o gryzakach - zrobiłam foty bo firm nie pamietam ![]() najpierw kupiłam te wieksze ale były za duże - dokupiłam małe są ok ale aktualnie gryzione są wszystkie
|
#3845 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
Super te Wasze brudaski.
Pewnie wydmuchało ode mnie do Ciebie.
|
|
|
|
#3847 |
|
Raczkowanie
|
wiesz ja już chyba wolę śnieg niż to co mam w tej chwili za oknem - buro ciemno i ponuro, mgła i cały czas coś siąpi z nieba a wilgoć taka że moment wszystko wilgotne....spacer dzisiaj bojkotuje
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uroczo! widac, ze jej smakuje.. ja równiez mam 3 czapki zimowe, jedna robilam ja,taka na cieplejsze dni, druga cos w rodzju tej z CA, tez rózowa i trzecia bezowa z brazem z Prenatal-u..i chyba wystarczy... narazie Amcia smiga z gola glówka , bo tem. na to pozwala..18-20 stopni w dzien. Gryzak mam jeden z Nuka-dwuczesciowy oraz grzechotke z gryzakiem z chicco , z która sie nie rozstaje
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-10-20 o 12:37 |
|
|
|
|
#3850 |
|
Rozeznanie
|
hehehe boska minka
kropka a to chamsko zrobila, poplamione i rozprute to wstyd sprzedawac i dziwi sie jeszcze za neutral. istnieje zjawisko od niedawna tzw handlary to ludzie ktorzy okupuja lumpki, biora wszystko co ma dobrą metkę, nie patrza na rozmiar, wiedza ze nawet jesli w lumpku za powiedzmy sukeinke zaplaca 100 zl to ona na all pójdzie za 1000 zł, niektore nawet maja umowy z ekspedientakmi one odkladaja im co lepsiejsze sztuki za kaske podejrzewam ze w dzieciecym dziale rozwniez to wystepuje ... |
|
|
|
#3851 |
|
Zadomowienie
|
Super Gabi
![]() Kurcze ktoś mi dziś dziecko podmienił. Nie dość że spał 12 godzin w nocy (w tym dwa karmienia) to teraz już śpi prawie 2 godziny Pogoda cudna ale aż się boję, że jak go wezmę na spacer to mi znów uśnie w wózku
|
|
|
|
#3852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale też zależy od sklepu. Ja mam jeden dobrze dość zaopatrzony, w centrum miasta, ale tam używka body na wieszaku za dychę idzie. A te w koszach to owszem tanie, ale tego ja bym dziecku nie założyła już. A ludzi tam jest zatrzęsienie. Całe pielgrzymki chodzą. ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Mój syn mi dziś chyba daje oddech przed jutrem. Wstał po 7, potem spał 9 - 10:20, teraz śpi już godzinę. W międzyczasie bawił się trochę, trochę kwękał, ale jak do niego przyszłam, to gadał ze mną przez monia i bawił się moimi rękoma z pół godziny. Do spania posuszyłam chwilę, bo miał problem oko zamknąć, chociaż już padał ze zmęczenia... I śpi twardo widzę, a mleko już czeka gotowe, o 13 miał jeść. A jutro szczepienie, więc będzie nie fajnie cały dzień. ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Dziewczyny - czy któraś już przeszła na mleko następne?? Czy dalej idziecie na początkowym? |
||
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
A jak ja wystawiłam negatywa facetowi co mi żywcem bubla używanego i ścioranego sprzedał pisząc, że nówka to żeście mnie zjechały
![]() i jeszcze on mi negatywa walnął po złości xD
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3854 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a spodenki też firmówki po 5szczepienie było u nas wczoraj a dzisiaj dzień wygląda tak - spanie, chwila marudka jedzenie i tak wkółko zobaczymy co dalej będzie a na mleko następne to ja mam jeszcze czas... a co do tych używek na all to faktycznie mojej znajomej znajoma obkupuje po lumkach co fajniejsze ciuszki dzieciowe i wystawia jako zestawy na all - miesięcznie na czysto potrafi 2 tyś wyciągnąć
|
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już o tym mówiłyśmy. /Zresztą ja nie wystawiłam negatywa i nikogo w nim nie objeżdżałam. /
|
|
|
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja faceta też nie objechałam dopóki on tego nie zrobił mnie.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
A moje dziecko nadal śpi.
![]() Dawno już tak nie miał. Bardzo dawno. ____________ A propos allegro... Laska, której wystawiłam nega za brak kontaktu po zakupie i brak wpłaty (3,25zł za zestaw ubranek) wystąpiła do mnie z prośbą (oficjalnie, przez formularz allegro) o wycofanie komentarza, pisząc w tej wiadomości, że prosi o anulowanie, bo nie miała czasu zapłacić, bo ma małe dziecko (a ja to kuźwa mam królika ), a potem jak już miała to to wszystko wydawało jej się za małe. Chyba jej się wydaje, że to są jakieś argumenty. A jak pytałam czy chce zrezygnować to milczała. Załamują mnie tacy ludzie. ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
Śpiwór reklamowałam. |
|
|
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż przywlókł drugiego zwierza...
|
|
|
|
#3859 |
|
Konto usunięte
|
kROPKA, ON JE PRODUKUJE CZY JAK?
|
|
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja wystawiałam komentarz to nie objeżdżałam jego bezpośrednio tylko pisałam, że mimo pięknych opisów dostałam rzecz używaną. Nie był to jedyny taki komentarz, gość ewidentnie leci w kulki z ludźmi, żałowałam, ze nie spojrzałam wcześniej. I z tego co pamiętam to wystawiłam mu neutrala a on mi negatywa i mi pojechał... (dopiero wtedy się wkurzyłam bardzo i powiedziałam co o tym sądzę) gdyby zaproponował wymianę to unieważniłabym swojego neutrala. Ale z resztą, o co tu się dochodzić było minęłoMój wczoraj miał takiego "śpiocha". Aż sprawdzałam czy wszystko okej xD ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Świetne te maskotki
|
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22754784]kROPKA, ON JE PRODUKUJE CZY JAK?
![]() ?? |
|
|
|
#3862 |
|
Raczkowanie
|
fajowskie a co ma do zwierzątek BP???hm o czymś nie wiem
|
#3863 | |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22749944]Normalnie jakbym siebie czytała
spróbuj dynię ziemniak i indyk - też powinno być dobrze. A banan jak? próbowałaś? nie słoikowy, tylko kupny, zmiksowany. Fajny też jest banan z winogronami i różą. [/QUOTE] Z mięsem jeszcze nie próbowałam, zastanawiam się czy najpierw z glutenem nie zacząć. Bananka lubimy Cytat:
Świetny
|
|
#3864 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak to co, na każdej stacji jest stoisko z maskotkami.
![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
"W kwietniu 2007 opublikowano nowe wytyczne żywienia niemowląt w Polsce. Wytyczne te zostały przyjęte przez zespół ekspertów na konferencji w Instytucie Matki i Dziecka. Najistotniejsze zmiany dotyczyły czasu wprowadzania glutenu do diety oraz czasu stosowania mieszanek typu 1 i typu 2 u dzieci karmionych sztucznie. Ze względu na pojawiające się doniesienia sugerujące potrzebę obniżenia dotychczasowej podaży białka u niemowląt oraz fakt, że aktualnie preferowany w Polsce model żywienia sztucznego powoduje nieco zbyt dużą podaż białka w diecie dzieci, aktualnie zaleca się, aby mleko początkowe (typu 1) było stosowane nawet do końca 6 miesiąca życia. Mleko następne (typu 2) należy włączać od 7 miesiąca życia." ![]() Tzn, że mleka następne mają więcej białka niż początkowe?
|
|
|
|
|
#3865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie.
Ale jak na takie duże pluszaki to nie były drogie. Aż się bałam spytać, ale 30zł mówi, że dał. Ja dałam więcej za biedronkę.
|
|
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22749944]
Masz rację. Zrobię jutro tylko wyniki moczu i pójdę. Ogólnie zła jestem, bo mojej lekarki ponad 2 tygodnie już nie ma, nie wiem czemu, jest tylko druga, która olewa, moja jest bardziej kumata. Właśnie chwila spokoju na macie jest, rano zjadła 90ml mleka, teraz mieszankę (banan, mleko, kaszka owoce leśne, na oko tak pół słoiczka zjadła). Fika ciągle na brzuch, co cholerę odwrócę, to ta myk. I targa matę. .[/QUOTE] wiesz czytałam na jednym z portali o zywieniu dziecka ze czasem kiedy malenstwu zaczyna podawac sie owoc zmniejsza mu sie apetyt i nie chce jesc mozna by spróbować na kilka dni Agu zabrac wszystkie owoce i podawać mleko + kleiki jesli krew jest ok i Agu nie ma jakis innych objawów tu pisza ciekawe rzeczy http://diety.qever.com/dieta-niemowlaka gratuluje wszystkim dzieciaczkom rocznic ![]() ![]() mała mi jakos pokaszluje byłam w przychodzni osłuchowo ok dała leki i zobaczymy co z tego wyjdzie oprócz tego ze mamy szpital w domu (albo kaszla albo siorpaja nosem ) jest ok mała dzis zjadła 180 gram (mleko +kleik malina z jabłkiem) i jesio chciała :| teraz juz spi 40 min no i sie dowiedziałam ze cały słoiczek mam dać z glutenem a nie 2 łyzeczki ![]() mała juz od dłuzszego czasu tyłek wypina co do odparzonej pupy my stosowałysmy tormentiol 2 razy dziennie i mycie pupy tylko wodą z płynem do kapieli tormentiolu coprawda nie zabardzo polecaja ale w rozsadnych ilosciach napewno nie zaszkodzi a nam tylko on pomógł na szczescie był to jednarozowy wybryk kropka ja sie sama zdziwiłam kiedy mojej kupowałam czape rozmiar 44 lecem papać obiadek trzymajcie sie aa która ma namiary na darfen ciekawe co u niej mogłaby chociaz focie bruna wkleic no i ciekawe co u innych lasek które sie nie odzywały aa no i witam nowa mamusie Oolcie i jej bobaska nie mart sie moja etz ma problem z serduszkiem na szczescie u nas jak narazie nie trzeba operować dziurka powinna sie zrosnąc do 3 roku życia my mamy asdII i zadnych objawów mala rozwija sie prawidłowo
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko u niej dobrze. Dzieć mocno zajmujący jest.
|
|
|
|
|
#3869 |
|
Raczkowanie
|
hm, to faktycznie nie dużo...
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzięcię wstało o 14ej. Szok.
Jemy i idziemy na spacerek. Musimy kupić mleczko.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

za rocznicę

Pogoda cudna ale aż się boję, że jak go wezmę na spacer to mi znów uśnie w wózku 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)