Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-19, 11:08   #3331
DariaKom
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

anulinka, "bydle", chodziło mi o Ali bejbika, że ma już 7,8
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:13   #3332
AlicjaH
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
czyli dzidzius 7,8 cm?
GS – wymiar pęcherzyka ciążowego
CRL – wymiar ciemieniowo-siedzeniowy (odległość między główką a kością ogonowa)
BPD – wymiar dwuciemieniowy
OFD – wymiar potyliczno-czołowy
HC – obwód główki
CER – wymiar poprzeczny móżdżku
FL – długość kości udowej
HL – długość kości ramiennej
APAD – przednio-tylny wymiar brzucha
APBD - wymiar przednio tylny klatki piersiowej
TAD – wymiar poprzeczny brzucha
AC – obwód brzucha.
EFW - masa płodu (obliczana na podstawie AC, BPD, FL, HC)
AFI - objetość płynu owodniowego
ASP lub FHR akcja serca płodu

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez DariaKom Pokaż wiadomość
anulinka, "bydle", chodziło mi o Ali bejbika, że ma już 7,8
Tak myślałam on ma 4,6 od główki do dupci a że długie nogi ma/po mnie bo jego tato jest nizszy ode mnie ;-)/ to z 6,5-7 będzie miał ;-)

z tym że tak jak dziewczyny pisały zaznaczenie 1ml nie tak daje zakłamany wynik więc tak nie bardzo wierzę, ze on ma tyle

Edytowane przez AlicjaH
Czas edycji: 2010-10-19 o 11:18
AlicjaH jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:21   #3333
DariaKom
Zakorzenienie

tak czy owak, kawał bejbika
Stary 2010-10-19, 11:22   #3334
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cześć, Mamusie))

Ewesko, piękny brzuszek! Zgrabny i idealny domek dla dwóch fasolek

Dziewczyny, Heviranu w ciąży nie można, zresztą nic hamującego rozwój wirusów [Zovirax, Antivir, Hacrovir etc.]. Możecie sobie przysuszać pastą cynkową, albo pastą do zębów, jak któraś wspominała Nie ma co panikować, że to takie niebezpieczne, nerwy nie pomogą.

Co do zachcianek, to jakoś mnie to omija, jedynie może pomidory, jabłka KWAŚNE. No i nabiału więcej jem, a co najgorsze sera żółtego [na pewno odbije się to na moim cellulicie:P].

Kupiłam sobie wczoraj Mustelę przeciwko rozstępom [dwupak w promocji + miniprodukty dla dziecka] i olejek Eucerin [2 w cenie 1 ]. Zapobiegam już rozstępom, rano Eucerin, wieczorem Mustela.

Byłam wczoraj u gin, no i mam niedokrwistość [dostałam Tardyfron Fol], E.coli w moczu [ale nie tak dużo, żeby stosować antybiotykoterapię], no i za niskie ciśnienie 100/60 zamiennie z 90/60 [dzięki temu oficjalne pozwolenie na poranną kawę].

Usg mam 8.11.

Miłego dnia! Wpadnę jeszcze do Was

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:50   #3335
AlicjaH
Rozeznanie

Miałam Wam napisać wcześniej i zapomniałam
Mam nowych sąsiadów/wynajmują mieszkanie obok mojego. Tamto należy do ojca wspólnika/mieszkam nad sklepem ojca i wspólnika. I mam tych nowych sąsiadów-BOŻE CO ZA UPIERDLIWI LUDZIE!!! Aż mnie dziś rano skręcało.
Nie wnikam, ze się kłócą, trzaskają drzwiami /raz się zdarzyło o 5rano/ a mają małe dziecko. Ale są cholernie uciążliwi. Ta dziewczyna wychodzi do pracy przed 7 i przychodzi jej matka I POTRAFI 6,40 KOTLETY BIĆ!!! A u mnie to tak słychać!!! Teraz jak mam wolne chce się wyspać /budzę sie straszliwie w nocy i nie śpie ;-// Ostatni tydzień to był taki, że 2-3 razy dziennie pukała do mnie bo coś chciała to pożyczyć to zostawić no jaja jak berety. Przyniosła któregoś dnia dla tej córki zamrożona rybę i żebym jej dała bo jej nie ma w domu 5h stała u mnie woda zaczęła lecieć, śmierdziało nie miałam miejsca w zamrazalniku żeby schowac. Wczoraj puka jej ojciec czy moga podłączyć się pod mój talerz od Nki Mówię niech sie podłączają a on ALE NIECH MNIE PANI SŁUCHA! BO TU TAKI KONWEKTOR I PIERDZIELI MI A JA ŻE DOBRZE NIECH SIE PODŁACZAJĄ A TEN ALE NIECH PANI SŁUCHA NO BOŻE... W końcu mówie, ze ta antena jest tylko do grudnia bo ja sie wyprowadzam a ten do mnie I MUSI PANI ZABIERAĆ? NO FACET NIE WEZMĘ SAM DEKODER A TOBIE ZOSTAWIĘ JUŻ CHCIAŁAM POWIEDZIEĆ. A ten to ze jemu to nie pasuje wkurzyłam sie i mói Pana problem. Dziś rano 8.00 śpię pukanie do drzwi myślę ojciec na bank do hurtowni przyjechał i coś chce idę i pytam kto to taka zaspana i słyszę NIECH PANI OTWORZY K#### ZNÓW MATKA TEJ DZIEWCZYNY JA zaspana w piżamie włosy sterczą a ona do mnie żebym jej dziecko potrzymała bo ona wózek musi z 10schodów sprowadzić no ludzie ta mała ma z 4mies /ryczała jak nie wiem, klatka mała 3na2m na łożku ją trzeba było zostawić i zejsć to tylko 10schodów albo ją do wózka włożyć całe życie tak robiłam NIE ONA MUSI DO MNIE ZAPUKAĆ i mówi jeszcze chyba nie obudziłam panią a ja taka zaspana w piżamie bez kapci na klatce NIE MIAŁAM WŁAŚNIE WSTAĆ A ONA TO DOBRZE!!!!!!!!! NO DZIĘKUJĘ ECH MUSIAŁAM TO NAPISAĆ SORRY ZA SKŁADNIĘ ALE PISZĘ NA SZYBKIEGO
Ciekawe co dziś wymyślą jeszcze normalnie jestem na nich cięta i jak do tej pory byłam miła teraz tej psychicznej rodzinie coś powiem

A i przypomniało mi sie jeszcze w zeszłym tyg puka ta młoda czy nie mam filmów na dvd mówię mam ale mam coś z nagrywarką i płyt nie wypala I ONA CODZIENNIE PRZYCHODZIŁA I PYTAŁA CZY JUZ DOBRA CZY JUŻ CHODZI??? Ludzie na nic tłumaczenie ze pół roku nie działa-szczerze to mi to nie potrzebne dlatego tż nie zrobił/ aż w końcu mówię dam ci na pendrivie JEZU ONI MNIE TAK DENERWUJĄ RAZ SIEDZIMY Z TŻ 2 W NOCY A TEN JA CHYBA LAŁ TŻ DO MNIE TAKI WYSTRASZONY ALA MOŻE JA TAM PÓJDĘ ON JĄ BIJE MÓWIĘ WAM MAM ICH DOŚĆ

Edytowane przez AlicjaH
Czas edycji: 2010-10-19 o 11:56
Stary 2010-10-19, 11:58   #3336
Renessme1985
Rozeznanie

Alicja a w którym dokładnie tygodniu i dniu byłaś jak robiłaś to prenatalne USG??
Bo mi dzisiaj odwołali wizytę i teraz nie wiem co mam robić... miałam na 28 paźdź i wg okresu to by był początek 13 tygodnia ale wg USG bejbik wychodzi mi wiekszy i jak była w zeszły czwartek to miał 3,7 cm i to wqychodziło 12 tydzień, tak więc dzisiaj wg USG jakby 11 t 5 d ale wg okresu 10 t 6 d... i wizytę moge mieć albo dzisiaj albo dopiero 4 lisopada co jest wg okresu początkiem 14 tygodnia a wg USg pewnie jeszcze więcej... poradżcie co robić... nie chce żeby nic nie było widac, ale z drugiej strony nie chce też, żeby było za późno... zawsze jakis problem
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 12:14   #3337
Taverney
Zakorzenienie

nieśmiało mogę do Was dołączyć, choć pewnie częściej Was będę podczytywać, niż pisać... U mnie 7 tydzień i lekkie mdłości, z którymi nie mogę dać sobie rady...
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 12:15   #3338
AlicjaH
Rozeznanie

Genetyka robi sie między 11 a 13 tygodniem + 6 dni oraz między 18 a 23 tygodniem ciąży
Kurcze wiesz ja tak bardzo sie nie znam, ale 3,7 to nie jest 12tydz to gdzieś 10 z tego co piszą więc moim zdaniem jest za wcześnie. Ja miałam w piątek robione i min mój mały miał 4,6cm
I był wtedy prawie 13tydz /bez 2dni

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
nieśmiało mogę do Was dołączyć, choć pewnie częściej Was będę podczytywać, niż pisać... U mnie 7 tydzień i lekkie mdłości, z którymi nie mogę dać sobie rady...
Witamy
A na mdłości cukierki ssać ;-)

Edytowane przez AlicjaH
Czas edycji: 2010-10-19 o 12:17
Stary 2010-10-19, 12:16   #3339
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Witam na wątku i gratuluję

Alicja współczuję sąsiadów.

Jej nich ten czas szybciej leci , strasznie mi się wlecze

Co do usg genetycznego to mi lekarz mówił, żeby je robić między 11tyg a 12 tyg i 6 dni, co lekarz to opinia, ja dziś mam 11 tydzień i 6 dni i lekarz mówił że to bardzo dobry termin na to badanie. W ogóle jak dzwoniłam się umówić to babka w rejestracji od razu pytała o termin ostatniej @ i ustalała odpowiedni termin na to badanie, więc wydaje mi się że 11-12 tydzień to nie jest za wcześnie.

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2010-10-19 o 12:19
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 12:36   #3340
AlicjaH
Rozeznanie

Tak ale kolezanka wspomina że dziś może być 10.6dni a to tak tyci za wcześnie mi sie wydaje

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Bolą kogoś kolana?? Bo mnie tak już z 2tyg a zapomniałam gina zapytać...
Stary 2010-10-19, 12:37   #3341
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez AlicjaH Pokaż wiadomość
Tak ale kolezanka wspomina że dziś może być 10.6dni a to tak tyci za wcześnie mi sie wydaje

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Bolą kogoś kolana?? Bo mnie tak już z 2tyg a zapomniałam gina zapytać...
10tydz 6 dni może być za wcześnie, zgadza się, lepiej poczekać z tydzień z takim badaniem, tak mi się wydaje specjalistką w tej dziedzinie nie jestem.

Mnie bolą ale pośladki od prawie 2 tygodni, dziś sie zapytam na wizycie gina od czego to może być, czyzby fasolki uciskały na jakiś nerw? Czasami boli bardziej, czasami mniej.

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2010-10-19 o 12:38
Stary 2010-10-19, 12:43   #3342
AlicjaH
Rozeznanie

Mnie zawsze rano bolą tak do 1/2 kurcze i zawsze prawe mocniej. Tak się zastanawiam bo mam uszkodzone nerwy w kręgosłupie i może to to...
Ok ja ide grzać zupkę nagotowałam barszczu białego na białej kiełbasce z jajkami smietaną mmmmm pychota i Zulek już zupę chce ;-) no dobra ja tez ;-)
Stary 2010-10-19, 12:43   #3343
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj Taverney!

AlicjaH
współczuję Ci okropnych sąsiadów. Też to przeżyłam ale na szczęście się wyprowadzili Ja bym na Twoim miejscu nie otwierała im drzwi i już.

eweska
ja myślę, że to są takie bóle krzyżowe promieniujące do pupy. Też mam takie, jakby odrętwienie.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 12:50   #3344
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
witaj

kurcze same modzio u nas
watek vip

a ja sie wlasnie dowiedzialam, ze moja ulubiona kosmetyczka, ktora mieszka pare domow dalej, a tz chodizl z nia 9 lat do szkoly jest w ciazy w 4 miesiacu, ma termin na polowe kwietnia, bedziemy razem wozkiem jezdzic z dzieciatkami
wlasnie dzwonila do mnie i jej tz tez, ale super sie zlozylo, bede miala z kim na spacerki chodzic i w ogole
aaahhh jak sie ciesze
Stary 2010-10-19, 12:57   #3345
violisia
Zadomowienie

Czesc Mamusie i fasolki, sliweczki i brzoskwinki bo tych wielkosci bejbikow mamy juz sporo ciekawe jak moj juz jest duzy
Cytat:
Napisane przez DariaKom Pokaż wiadomość
tak czy owak, kawał bejbika
zgadzam sie rozmiar super
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Cześć, Mamusie))

Ewesko, piękny brzuszek! Zgrabny i idealny domek dla dwóch fasolek

Dziewczyny, Heviranu w ciąży nie można, zresztą nic hamującego rozwój wirusów [Zovirax, Antivir, Hacrovir etc.]. Możecie sobie przysuszać pastą cynkową, albo pastą do zębów, jak któraś wspominała Nie ma co panikować, że to takie niebezpieczne, nerwy nie pomogą.

Co do zachcianek, to jakoś mnie to omija, jedynie może pomidory, jabłka KWAŚNE. No i nabiału więcej jem, a co najgorsze sera żółtego [na pewno odbije się to na moim cellulicie:P].

Kupiłam sobie wczoraj Mustelę przeciwko rozstępom [dwupak w promocji + miniprodukty dla dziecka] i olejek Eucerin [2 w cenie 1 ]. Zapobiegam już rozstępom, rano Eucerin, wieczorem Mustela.

Byłam wczoraj u gin, no i mam niedokrwistość [dostałam Tardyfron Fol], E.coli w moczu [ale nie tak dużo, żeby stosować antybiotykoterapię], no i za niskie ciśnienie 100/60 zamiennie z 90/60 [dzięki temu oficjalne pozwolenie na poranną kawę].

Usg mam 8.11.

Miłego dnia! Wpadnę jeszcze do Was
a ja wzoraj zaopatrzyłam sie w ten produkt, kupilam olejek na noc, a na dzien mleczko

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...et-w-ciazy.htm

Cytat:
witaj z nami

i wogole, zaopatrzyłam sie wreszcie w 2 tuniki, bo wkoncu udalo mi sie wyjsc z domu i przejechac kawalek samochodem

kupilam jedna tunikosukienke bombke czarno szara i druga sukienke z luznym golfikiem czarna do kolana teraz moge jeszcze chodzic do rajstop a potem do leginsow

wogole brzuchol mi zaczyna widac jak bede miala fotki to sie pochwale hehe
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 12:59   #3346
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość

Odnośnie TŻ, dostałam smsa, że już po zabiegu, czuje się dobrze, a najważniejsze, że zrobili mu to przez rękę, więc jest szansa, że jutro wyjdzie ze szpitala
Super wiadomość
Bardzo się cieszę!

Cytat:
Mam nowych sąsiadów/wynajmują mieszkanie obok mojego. Tamto należy do ojca wspólnika/mieszkam nad sklepem ojca i wspólnika. I mam tych nowych sąsiadów-BOŻE CO ZA UPIERDLIWI LUDZIE!!! Aż mnie dziś rano skręcało.
Nie wnikam, ze się kłócą, trzaskają drzwiami /raz się zdarzyło o 5rano/ a mają małe dziecko. Ale są cholernie uciążliwi. Ta dziewczyna wychodzi do pracy przed 7 i przychodzi jej matka I POTRAFI 6,40 KOTLETY BIĆ!!! A u mnie to tak słychać!!! Teraz jak mam wolne chce się wyspać /budzę sie straszliwie w nocy i nie śpie ;-// Ostatni tydzień to był taki, że 2-3 razy dziennie pukała do mnie bo coś chciała to pożyczyć to zostawić no jaja jak berety. Przyniosła któregoś dnia dla tej córki zamrożona rybę i żebym jej dała bo jej nie ma w domu 5h stała u mnie woda zaczęła lecieć, śmierdziało nie miałam miejsca w zamrazalniku żeby schowac. Wczoraj puka jej ojciec czy moga podłączyć się pod mój talerz od Nki Mówię niech sie podłączają a on ALE NIECH MNIE PANI SŁUCHA! BO TU TAKI KONWEKTOR I PIERDZIELI MI A JA ŻE DOBRZE NIECH SIE PODŁACZAJĄ A TEN ALE NIECH PANI SŁUCHA NO BOŻE... W końcu mówie, ze ta antena jest tylko do grudnia bo ja sie wyprowadzam a ten do mnie I MUSI PANI ZABIERAĆ? NO FACET NIE WEZMĘ SAM DEKODER A TOBIE ZOSTAWIĘ JUŻ CHCIAŁAM POWIEDZIEĆ. A ten to ze jemu to nie pasuje wkurzyłam sie i mói Pana problem. Dziś rano 8.00 śpię pukanie do drzwi myślę ojciec na bank do hurtowni przyjechał i coś chce idę i pytam kto to taka zaspana i słyszę NIECH PANI OTWORZY K#### ZNÓW MATKA TEJ DZIEWCZYNY JA zaspana w piżamie włosy sterczą a ona do mnie żebym jej dziecko potrzymała bo ona wózek musi z 10schodów sprowadzić no ludzie ta mała ma z 4mies /ryczała jak nie wiem, klatka mała 3na2m na łożku ją trzeba było zostawić i zejsć to tylko 10schodów albo ją do wózka włożyć całe życie tak robiłam NIE ONA MUSI DO MNIE ZAPUKAĆ i mówi jeszcze chyba nie obudziłam panią a ja taka zaspana w piżamie bez kapci na klatce NIE MIAŁAM WŁAŚNIE WSTAĆ A ONA TO DOBRZE!!!!!!!!! NO DZIĘKUJĘ ECH MUSIAŁAM TO NAPISAĆ SORRY ZA SKŁADNIĘ ALE PISZĘ NA SZYBKIEGO
Ciekawe co dziś wymyślą jeszcze normalnie jestem na nich cięta i jak do tej pory byłam miła teraz tej psychicznej rodzinie coś powiem

A i przypomniało mi sie jeszcze w zeszłym tyg puka ta młoda czy nie mam filmów na dvd mówię mam ale mam coś z nagrywarką i płyt nie wypala I ONA CODZIENNIE PRZYCHODZIŁA I PYTAŁA CZY JUZ DOBRA CZY JUŻ CHODZI??? Ludzie na nic tłumaczenie ze pół roku nie działa-szczerze to mi to nie potrzebne dlatego tż nie zrobił/ aż w końcu mówię dam ci na pendrivie JEZU ONI MNIE TAK DENERWUJĄ RAZ SIEDZIMY Z TŻ 2 W NOCY A TEN JA CHYBA LAŁ TŻ DO MNIE TAKI WYSTRASZONY ALA MOŻE JA TAM PÓJDĘ ON JĄ BIJE MÓWIĘ WAM MAM ICH DOŚĆ
Brak słów normalnie Skąd się tacy ludzie biorą
Cytat:
Genetyka robi sie między 11 a 13 tygodniem + 6 dni oraz między 18 a 23 tygodniem ciąży
To samo powiedział mój gin. Drugie usg prenatalne będę miała w 21 tyg.

Cytat:
Kurcze wiesz ja tak bardzo sie nie znam, ale 3,7 to nie jest 12tydz to gdzieś 10 z tego co piszą więc moim zdaniem jest za wcześnie. Ja miałam w piątek robione i min mój mały miał 4,6cm
I był wtedy prawie 13tydz /bez 2dni
U mnie w 11tyg. 5 dni maluszek miał 5cm (CRL) - lekarz powiedział, że to taka przeciętna wielkość fasolki w tym tyg. ciąży

Cytat:
Witam nową Mamusię
I gratuluję Fasolki
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 13:08   #3347
AlicjaH
Rozeznanie

To mój Dzej dzej to mały jakiś he he po tacie bo ja to prawie 180cm mam ;-)
Stary 2010-10-19, 13:11   #3348
agus87
Zakorzenienie

łuhuhu
to duża dziopa jestes

mi tez widac brzuchol juz, zrobilam wczoraj pierwsza fotke
Stary 2010-10-19, 13:18   #3349
AlicjaH
Rozeznanie

A mój tż cik ma 172 ;-)
Stary 2010-10-19, 13:19   #3350
eweska
Moderatoreska

dobra ja będę spadać już, za niedługo mamy autobus, odezwę się pewnie ok18-19 dopiero
Miłego popołudnia
Stary 2010-10-19, 13:20   #3351
DariaKom
Zakorzenienie

Ala, i jak tam z sąsiadami? Dali trochę pożyć?
Zadziwiają mnie tacy ludzie.
My od niedawna mieszkamy na wsi w domku i już parę razy nam ktoś z obok wlazł bez pukania na hacjendę. Trochę tego nie pojmuję, to że brama nie zamknięta, to dla nich oznacza "serdecznie zapraszamy, wchódźta wszystkie"???!!!
Ogólnie o moich sąsiadach bym mogła książki pisać, a mieszkam tam dopiero od kwietnia...aż strach pomyśleć co będzie dalej.
Stary 2010-10-19, 13:30   #3352
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ale się nie wyspałam, pół nocy nie spałam, a jak już usnęłam to śniły mi się głupoty, śniło mi się, że byłam na usg, że jeden dzieciaczek miał 6 palców u stopy, że byłam w szpitalu itp.
Chyba stres przed usg genetycznym robi swoje, zawsze dobrze spałam, a dziś już nie :/
Żeby tylko wszystko było dobrze.

Anulinka zdrówka dla tż-ta i powodzenia w szpitalu, niech wszystko pójdzie gładko i tż wraca jak najszybciej do zdrowia.
Moniqac trzymam kciuki za usg

Miłego dnia mamuski
ja tez miałam straszne sny... masakra, śniła mi się moja córka (córka??!! ja mam wrażenie że będzie syn, ale się okazę) jako niemowlaczek, że ją zostawiłam w samochodzie i o niej zapomniałam... wogóle masakra...
ale tak jak piszesz - stres przez prenatalnymi, odliczam... ja mam jeszcze 3h19min .

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
eweska maluszki mają na pewno standardową ilość paluszków Powodzenia na usg dla Ciebie i Moniqac

Cytat:
TŻ w dobrych rękach zostawiłam. Nie mam jeszcze żadnych wieści, ale mam nadzieję, że zabieg będzie miał dzisiaj.
anulinka2009 ile Ty się bidulka nerwów najesz! mam nadzieje, że za kilka tygodni będziesz się chwalić fotkami ze ślubu .
a co to za zabieg przez rękę?!

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
C

Moniqac, Eweska - trzymam kciuki za prenatalne

Ja zupełnie nie mam czasu na posiedzenie na wizażu.
Więc tak pokrótce: u mnie dobrze, aczkolwiek znowu zaczął mnie boleć brzuch (jak na @). Ogólnie czuję się nieźle, dużo śpię - normalnie zasypiam na stojąco, ostatnie zachcianki: pierogi z kapustą i grzybami i kanapki z serem.
Aha - od 3 dni strasznie boli mnie głowa

Pa

pierooooooooooggggggiiiii iii!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość

Teraz zjem sobie drugie sniadanko, sprzątanie i o 13.30 jadę na usg, w sumie usg mam na 15.30, ale autobus tam wlecze się 45 minut no i muszę mieć zapas czasu aby tam jeszcze trafić
Później szwagier mnie odbiera autem bo na 17 muszę być u gina a autobusem nie zdążyłabym już wrócić.
Więc na popołudnie szykują mi się wycieczki :P Ale będę miała synala za towarzysza

Dzięki za kciuki kochane na pewno się przydadzą
ale maraton!

Cytat:
Ja też od wczoraj czuję brzuch, jak przed @. Tłumaczę to sobie, że rośnie. A przy okazji zapytam dzisiaj gina, czy to normalne.
Co do zachcianek, to dalej trzymają mnie trufle
Wczoraj TŻ musiał zrobić nowe zaopatrzenie.
Jak tak dalej pójdzie, to chyba będzie wydzielał mi po 3-4 sztuki na dzień, żeby mi w biodra nie poszło

Odnośnie TŻ, dostałam smsa, że już po zabiegu, czuje się dobrze, a najważniejsze, że zrobili mu to przez rękę, więc jest szansa, że jutro wyjdzie ze szpitala
rewelacja!!!!!!

Cytat:
Za mnie też dziewczyny trzymajcie. Mam nadzieję, że przez te 3 tygodnie bejbik urosnął. Wtedy miał 14,2 mm.
Wierzę również, że te niedawne stresy nie wpłynęły na niego źle.
Jestem dobrej myśli

Cytat:

straszne!

Cytat:
witamy !

ja miałam wczoraj taki ból jajnika lewego, że masakra. łykałam no-spe, na szczęscie pomogło.
Ale mam tres przed dzisiejszą wizytyą!!!!!!!!!! ściska mnie w brzuchu! masakra jakaś.!

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 13:49   #3353
moria44
Wtajemniczenie

violisia ma ten sam lotion z Rossmana. Oliwki akurat nie było więc kupiłam ten balsamik i jestem bardzo zadowolona.
Szkoda tylko, że ja w ogóle nie jestem systematyczna i używam go gdy mi się przypomni
W ogóle ja jestem mało uporządkowana i czasem się boję, czy będę się zajmować dzidzią odpowiednio, bo to przecież trzeba być systematycznym i trzeba planować każdy dzień, na wypady na miasto zabierać odpowiednie rzeczy, pieluchy, chusteczki, butelki i inne a ja zawsze o czymś zapominam, nie potrafię ładnie składać rzeczy, zawsze mam bałagan w szafce z ciuchami, echh Jak coś gotuję w kuchni to zawsze robię wokół siebie taaaaki bałagan. A małemu dziecku trzeba gotować jakieś zupki i inne potrawy. Łudzę się, że dzidziuś mnie zmobilizuje do systematyczności i bardziej uporządkowanego życia

Stary 2010-10-19, 14:01   #3354
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
violisia ma ten sam lotion z Rossmana. Oliwki akurat nie było więc kupiłam ten balsamik i jestem bardzo zadowolona.
Szkoda tylko, że ja w ogóle nie jestem systematyczna i używam go gdy mi się przypomni
W ogóle ja jestem mało uporządkowana i czasem się boję, czy będę się zajmować dzidzią odpowiednio, bo to przecież trzeba być systematycznym i trzeba planować każdy dzień, na wypady na miasto zabierać odpowiednie rzeczy, pieluchy, chusteczki, butelki i inne a ja zawsze o czymś zapominam, nie potrafię ładnie składać rzeczy, zawsze mam bałagan w szafce z ciuchami, echh Jak coś gotuję w kuchni to zawsze robię wokół siebie taaaaki bałagan. A małemu dziecku trzeba gotować jakieś zupki i inne potrawy. Łudzę się, że dzidziuś mnie zmobilizuje do systematyczności i bardziej uporządkowanego życia
nie martw sie kochana, to bedzie przeciez twoj dzidzius twoje malenstwo wiec pewnie bedziesz sie troszczyc o nie bardziej niz o siebie sama
Stary 2010-10-19, 14:03   #3355
principessina
Zakorzenienie

Dzien doberek! zescie mi taka ulewe z Pl przyslaly, ze z domu nie mozna wyjsc
moira wrzuc fotke swojego brzunia, dzis maz ma zeskanowac usg to wkleje naszego mini babelka

alicja z tym badaniem na opryszczke to jest tak, ze jesli nie masz przeciwcial to w ciazy mozesz ja zlapac, bo ogolnie kobitka w ciazy jest bardziej podatna na roznego rodzaju bakterie, no a taka opryszczka jest b.niebezpieczna, nie ma tu nic wspolnego ta opryszczka na ustach, bo ja tez takiej nigdy nie mialam...nic gin kazal zrobic to zrobie

Kochane a zaupelnie zapomnialam Wam napisac, ze te moje pobolewania jajnika to sa spowodowane torbielem, ktorego mam na lewym janiku o wielkosci 4 cm, nie wiem czy on w czasie ciazy sie niepowiekszy a moze sie wchlonie? ma ktoras z Was cus takiego?

no uciekam na obiadek, dzis warzywka straczkowe i kotleciki serowe mniam
Stary 2010-10-19, 14:09   #3356
DariaKom
Zakorzenienie

moria, nie martw się, nie wydaje mi się, że wszystkie matki są wzorami w tym temacie. Ja też jestem dość roztrzepana, ale nie wydaje mi się, żeby to kiedyś mogło zaszkodzić dziecku. Jest sie roztrzepanym, tam gdzie można sobie na to pozwolić. Głowa do góry

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Kochane a zaupelnie zapomnialam Wam napisac, ze te moje pobolewania jajnika to sa spowodowane torbielem, ktorego mam na lewym janiku o wielkosci 4 cm, nie wiem czy on w czasie ciazy sie niepowiekszy a moze sie wchlonie? ma ktoras z Was cus takiego?

no uciekam na obiadek, dzis warzywka straczkowe i kotleciki serowe mniam
Oj kochana... dziwię się, że lekarz nic Ci nie powiedział. Torbiele się leczy albo wycina. Twój nie jest wcale taki mały i bardzo mnie zaskoczyło, że nic z tym nikt nie robi. Ja też miałam i zaraz dostałam tablety na niego.
Stary 2010-10-19, 14:11   #3357
Catia88
Rozeznanie

principessina wiedziałaś wcześniej,że masz torbiel czy przy ciąży się dowiedziałaś? Mnie właśnie też jajniki bolą..nie wiem czemu. Czy to poprostu jest zwykła dolegliwośc przy ciąży?

Co do specyfików zapobiegających rozstępom to ja narazie stosuję zwykły balsam nawilżający dla niemowląt i przymierzam się do kupna jakiegoś przeciw rozstępom. Mówicie,że ten z Rossmana jest dobry? Może się skuszę na piersi też go stosujecie?? Czy coś innego?

Zrobiłam właśnie jajka nadziewane pieczarkami i coś czuję,że mnie spanie bierze.. zmierzyłam ciś. i mam 88/63 :/ Kurcze, z tym ciśnieniem

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 14:14   #3358
moria44
Wtajemniczenie

Daria, Violisia Ja wiem, że na pewno zrobię wszystko aby jak najlepiej dbać o dzidzię ale jak patrzę na młode matki, które są takie piękne, zadbane, mają super ciuchy, fryzury i pazury, pchają wózeczek z uśmiechniętym, pięknie ubranym bobasem, to nie jestem sobie w stanie wyobrazić, że ja też taka mogę być. Nie chodzi mi tu o takie matki - pudernice tylko po prostu zadbane, naturalne kobietki. Ja widzę siebie z nieładem na głowie, spoconą, z worami pod oczami, motającą się wokół dzidzi, szukająca czegoś w torbie czego w niej nie ma
Oby było inaczej obcenicie gdy zorganizujemy sobie I zjazd wózkowy latem 2011

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Mówicie,że ten z Rossmana jest dobry? Może się skuszę na piersi też go stosujecie?? Czy coś innego?
zmierzyłam ciś. i mam 88/63 :/ Kurcze, z tym ciśnieniem
Catia, mi bardzo pasuje ten balsamik i ma też b. dobre opinie na wizażu. Stosuję go na brzuch, boczki i cycochy. Czasem gdy go za dużo nałożę rozsmarowuję też na pupę i uda.
A ciśnienie masz baardzo niskie, może zrób sobie małą kawkę

Stary 2010-10-19, 14:17   #3359
Cz4rnul4
Raczkowanie

Hello mamuśki
Dawno mnie nie było źle się czułam ,bardzo źle nie miałam siły z wyrka wstać.... Mdłości wymioty i jeszcze te cholerne przeziębienie wrrr.... Ale to już prawie koniec 10 tyg więc powoli się normuje....
Mam pytanie ide w listopadzie na USG prenatalne pierwsze i powiedziała mi babka w rejestracji że będą mi krew pobierać ??? Nie wiecie może po co ? Do genetyki wysyłać ? to moja druga ciąża ale w pierwszej nie przypominam sobie żeby cuś takiego miało miejsce .../
Cz4rnul4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 14:20   #3360
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
principessina wiedziałaś wcześniej,że masz torbiel czy przy ciąży się dowiedziałaś? Mnie właśnie też jajniki bolą..nie wiem czemu. Czy to poprostu jest zwykła dolegliwośc przy ciąży?

Co do specyfików zapobiegających rozstępom to ja narazie stosuję zwykły balsam nawilżający dla niemowląt i przymierzam się do kupna jakiegoś przeciw rozstępom. Mówicie,że ten z Rossmana jest dobry? Może się skuszę na piersi też go stosujecie?? Czy coś innego?

Zrobiłam właśnie jajka nadziewane pieczarkami i coś czuję,że mnie spanie bierze.. zmierzyłam ciś. i mam 88/63 :/ Kurcze, z tym ciśnieniem
ja tez go kupilam przez opinie na wizazu na rano mam mleczko a n a noc oliwke bo w dzien nie lubie byc taka natluszczona, na piersi i uda i brzuchol
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości