|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Ja niestety nie pomogę, wszystko to jeszcze przede mną. Dopiero w przyszłyt tygodniu pierwszy raz idę do mojej prowadzącej.
|
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny! Oby nam się dobrze chowały nasze fasolki.
Eweska, czy ja dobrze odczytałam Twój podpis? Ciąża bliźniacza? |
|
|
|
#3363 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Przy najbliższej okazji też kupię ten zestaw Mam nadzieję,że rozstępów nie będzie.. a bardzo się ich boję ![]() Moria Nie przesadzaj Też na pewno będziesz zadbaną mamusią! Ale mam nadzieję,że wszystko się jakoś pogodzi.
|
||
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
DariaKom no lekarz powiedzial, ze nic z tym nie trzeba robic, no jak niby wyciac go w ciazy
![]() Catia88 ta cysta pojawila sie w ciazy... Cz4rnul4 no mi tez przy przeziernosci bede pobierac krew, to sa te badania nieinwazyjne TEST PAPPA i wolne BETA HCG
|
#3365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Balonikowanie ![]() Dziewczyny, ja już po pierogach ( co za obżarstwo było Mój TŻ czuje się dobrze, narzekał jedynie, że mu kleik chcieli dać na obiad , a na sali ma samych zwolenników PIS-u i cierpi z tego powodu.
|
|
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
odnosnie torbieli w ciazy znalzlam cos takiego:
Torbiele czynnościowe we wczesnej ciąży to wcale nie takie rzadkie zjawisko. Zazwyczaj widuję torbiele o rozmiarze ok 4-5 cm (Twoja rzeczywiście była duża). Torbiele takie powstaja z pęcherzyków, czesto jest to po prostu przerosniete ciałko żółte. We wczesnych etapach ciąży gwałtownie rośnie poziom gonadotropiny kosmówkowej (to hormon ciążowy produkowany prze zarodek) i własnie to stymuluje ich wzrost u niektórych kobiet. Jajniki pozostawia sie nietknięte ale pod obserwacją do momentu kiedy poziom gonadotropiny się stabilizuje a to nastepuje ok 8 tygodnia ciąży licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki. Wtedy torbiel(e) zaczynają sie wchłaniać i zanikaja całkowicie w pierwszym lub drugim trymestrze. Nie ma metod zapobiegania takim torbielom, ale sytuacja nie musi sie powtórzyć (rzadko się powtarza) w nastepnej ciąży.
|
#3367 |
|
Raczkowanie
|
Principessina dzieki za podpowiedź... Ja słyszałam że pobierają z pępka do badań genetycznych by wykluczyc choroby genetyczne ..../ Ale może to jakaś ściema nie wiem.... Lecę po moją córę do przedszkola 3 majcie się ciężaróweczki
BUZI BUZI w czoło...
|
|
|
|
#3368 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tam dwa na kolacyjke obowiązkowo musze miec,oby mi w kg nie poszlo,ale coz cos z zycia tez mi sie nalezy,potem sie bede martwic. ![]() [QUOTE=agus87;22750038] a tez mialam ostatnia @ 24 lipca i przy ostatnim usg jaka duza byla dzidzia i kiedy mialas ??dziewczyny wczoraj tak mi wypchnelo brzuch, ze tz sie zaczal do niego kleic hehe ![]() ![]() QUOTE] a ja mialam @ 23 lipca idziemy łeb w łeb.Cytat:
![]() ![]() :kc iuki:Cytat:
co do trufli ,to mnie dzisiaj znajoma poczęstowala,ale dobre były,ja jednak wole snickersa,a może synkowi dam na imię Snickers,co myślicie?? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
trzeba przetrwac.
|
||||||
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam jakis problem z wyproznieniem, ide zrobic sok ze swiezych owocow moze mi sie polepszy, bo cierpie dzis
|
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
agus87 wczoraj lekarz polecil mi herbatke z kopru wloskiego, pije ja na czczo plus cytryne z miodem, a na sniadanie jogurt activia i dodaje jeszcze musli, narazie jakos idzie, ale musze to jesc codziennie, w ogole nie jestem w stanie zjesc normalnego sniadania!
|
#3371 | ||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=principessina;22754 407
Kochane a zaupelnie zapomnialam Wam napisac, ze te moje pobolewania jajnika to sa spowodowane torbielem, ktorego mam na lewym janiku o wielkosci 4 cm, nie wiem czy on w czasie ciazy sie niepowiekszy a moze sie wchlonie? ma ktoras z Was cus takiego? ![]() [/QUOTE] Ja mam torbiel slońce.Jak byłam n I usg,to mój gin wynalazł 3,5cm,ale jak byłam w 9tc to miał juz 2,5cm i mój gin stwierdził,ze chyba pękł i sie powoli wchłania,a masz racje z torbielami w ciązy nic sie nie robi ,jedynie obserwuje. tez mam na lewym jajniku i tez mnie czasem pobolewa jeszcze.ide w pon to zobacze jak to wyglada teraz. Cytat:
![]() ale tak ok 2roku jej zycia juz doszłam do siebie,hihi Cytat:
Ja dzisiaj krokieciki wciągnęłam z kapustka i grzybami i barszczyk mojej mamy.mniammm a jutro ruskie pierożki mam(nawet nie czuje jak rymuje) ubrałam dzisiaj I raz swoje ciążówki( kupiłam juz 2miechy temu) i niestety mi z tyłka lekko zjezdzają,jeszcze brzuszek za mały a bałam sie,ze sie juz nie zmieszcze,bo jak kupowałam to dosc dopasowane były i wydawało mi sie ,ze sporo sie powiększyłam,ale teraz mam radoche,bo widzę,ze nie jest tak zle.hihiAlicja nie pamiętasz na której str były te linki do tych sztruksowych,bo chyba jeszcze jedne sobie trzasne,a te szare mi sie widzialy.
|
||
|
|
|
#3372 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z wszystkimi, zwłaszcza z nowymi mamusiami
![]() Anulinka, cieszę się, że już po zabiegu i tż jutro wróci do domu, wpsółczuję kolegów z sali, ja bym wyszła na własne żądanie, gdybym trafiła na salę z fanatykami jakiejś partii (zwłaszcza tej...) ![]() Ja właśnie pławię się w zapachu gotowanej kapusty Nigdy mi on nie przeszkadzał, bo tak dobrze się kojarzył z domem, świętami... Ale teraz to prostu najpiękniejszy zapach świata A kapustkę gotuję na łazanki. Mniam. Mniam. Mniam.
|
|
|
|
#3373 |
|
Rozeznanie
|
Już jestem moja siostra maturzysta przyczłapała się po szkole na obiad i mi tyci zeszło
A wiec sąsiedzi na razie u mnie nie byli od rana ale dzień jeszcze młody he he Już podaje link jestem bardzo zadowolona ze spodni Miałam je odsyłać jednak zostawiłam i rozbiłam zaszewki bo moze coś jeszcze przytyję /to początek 4;-)/ idealne w pasie nie piją i cena niebo bo za min 100 nigdzie się nie kupi a i tu sprzedawca już sprawdzony spodnie od razu wysłane i za pobraniem tez moze być już szukam i wklejam http://moda.allegro.pl/show_user_auc...hp?uid=3714507 to ten sprzedawca PS KIEDY MA ŚNIEG PADAĆ? Tak czytam o tych torbielach Ja tam wole nie myśleć niedawno miałam kolposkopię i rózne cuda mi powychodziły, choć mój gin powiedział, ze nigdy nie spotkał sie w swojej karierze z rakiem w ciąży to ja mam olbrzymie opory przed cyto i pobraniem wycinków w szpitalu po prostu nie chce mi się o tym myśleć bedzie dobrze, musi być ;-) http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm 16dni non stop padać ma deszcz bez jaj...
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK ![]() Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-10-19 o 15:43 |
|
|
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ta herbatke chyba zakupie, a activie w ciazy mozna jesc? hmmm
|
|
|
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie za dobrze reaguje na jakiekolwiek zapachy! Mam nadzieję, że niedługo przejdzie.
|
|
|
|
#3376 |
|
Rozeznanie
|
możem możem ;-)
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
cacy
|
|
|
|
#3378 |
|
Wtajemniczenie
|
Meldujemy się mamuśki
![]() Ja i mój 38 mm bejbik Pomachał do mnie rączkami na badaniu. I strasznie się wiercił. Lekarz pooglądał go ze wszystkich stron i powiedział, że jak dla niego wszystko wygląda bardzo dobrze. Dostałam następną fotkę do albumu ![]() Jutro, jak TŻ wróci, to zmolestuję go , aby mi ją jakoś do netu wrzucił, to się pochwalimy.Dostałam skierowania na badania prenatalne, następna wizyta za 3 tygodnie. |
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
anulinka wklej fotke!!!
agus87 activia to zwykly jogurt wiec chyba nie szkodzi, wrecz przeciwnie mi pomaga hehe troszke ogarnelam chatke, ale mam mase prasowania no i powinnam zrobic generalne porzadki w szafach na zime...musze sobie jakos to rozlozyc na pare dni, bo mam te pobolewania i nie chce przesadzic
|
#3380 | ||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=AlicjaH;22756340]Już podaje link jestem bardzo zadowolona ze spodni Miałam je odsyłać jednak zostawiłam i rozbiłam zaszewki bo moze coś jeszcze przytyję /to początek 4;-)/
idealne w pasie nie piją i cena niebo bo za min 100 nigdzie się nie kupi a i tu sprzedawca już sprawdzony spodnie od razu wysłane i za pobraniem tez moze być już szukam i wklejam http://moda.allegro.pl/show_user_auc...hp?uid=3714507 to ten sprzedawca QUOTE] dzięki słonce ,jestem bardzio dzwięczna Cytat:
przejdzie ,przejdzie ,tak kolo 13tc hihi ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
cieszę się,ze wszystko ok,buziam |
||
|
|
|
#3381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane oto nasza fasolinka
|
#3383 |
|
Wtajemniczenie
|
piekne fikolajtki fika
gratulacje!!!
|
#3384 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, dobrze że mnie tak hafty nie męczą. W 1 ciaży /dziewczyna/ hafciłam ile wlezie a teraz sporadycznie mi było niedobrze /1raz tylko w 3tyg jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży była tragedia ;-) Może dlatego, że to chłopak he he szczerze to nigdy w taki przesąd nie wierzyłam wcześniej no , ale widać coś z w tym jest ;-)
|
#3385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3386 |
|
Rozeznanie
|
Mówię na swoim przykładzie ;-)
Wiem , że może być różnie ;-)
|
#3387 |
|
Wtajemniczenie
|
mi tam odpowiadaloby to, ze wymiotuje sie przy corce
choc tak naprawde ja nie wymiotuje, ale mdlosci sa potworne
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mi to sie wydaje, ze to nic sie nie zgadza, znaczy wymioty odnosnie plci, moja kolezanka wymiotowala 3 miesiace, normalnie z domu nie mogla wyjsc, a urodzila chlopca, ja mam syf na syfie i wlosy okropne, a wszyscy mowia, ze bedzie chlopiec, mdlosci nie mam, wymiotowalam tylko raz, ale to chyba bardziej Mc Donald mi zaszkodzil...
|
#3389 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Jak z Waszymi wynikami moczu? Bo ja sie troche martwie tym że mam bakterie w moczu i jakies pasma sluzu... I erytrocyty świeże w liczbie 1-3 ( to jeszcze nie tak duzo z tego co wiem), leukocyty w polu widzenia 2-4, ale to chyba norma? Nie mam białka w moczu. Odczyn 5, tylko barwa niezupełnie przejrzysta, moze dlatego ze to byl pierwszy poranny mocz a ponoc powinien byc nie ten pierwszy strumien tylko środkowy? I liczne nabłonki płaskie...
Trochę sie martwie. Na szczescie jutro wizyta. Wyniki krwi mam bardzo dobre za to. Buziaki |
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
SPICE1985 ja sie martwie troche moim odczynem 7, troche wysoki, leukocyty tez mam, ale to chyba normalne, bakteri zadnych nie mam
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

na rano mam mleczko a n a noc oliwke
Ale mam nadzieję,że wszystko się jakoś pogodzi.

i cierpi z tego powodu.

trzeba przetrwac.
a bałam sie,ze sie juz nie zmieszcze,bo jak kupowałam to dosc dopasowane były i wydawało mi sie ,ze sporo sie powiększyłam,ale teraz mam radoche,bo widzę,ze nie jest tak zle.hihi
cieszę się,ze wszystko ok,buziam