Morderstwo w biurze PiS - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-19, 15:02   #91
pamfilia
Zakorzenienie

Dot.: Morderstwo w biurze PiS

Cytat:
Napisane przez Nektaryna Pokaż wiadomość
Propozycje reform, podatków itd. a nie takie bzdetne gadanie! Przeczytałam te 15 postulatów Palikota. Populizm, populizm, populizm. Rozdział państwa od kościoła, prawo do aborcji, powszechny dostęp do internetu, jawność dokumentow rzadowych?? O tym co drugi polityk gada, Lepper tez o tym mówił!
Ja chce propozycji reform poważnych np. służba zdrowia, co zrobić z finansami publicznymi i jak walczyć z zadłużeniem, a nie jakieś głupoty i gadanie co bym zrobił gdybym rządził.
Aaaaaa apropo rzadzenia to prezydent wisi mi 50% zniżki!!!!
Dlatego mówiłam że są jakie są ale są Palikot wystąpił z PO i tworzy własny nurt który nie ma planów na duże reformy. No ale coś tam proponuje
A zniżka przecież wchodzi od stycznia, więc o co chodzi?
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 15:04   #92
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wannabe Pokaż wiadomość
Z tego co kojarze to Kaczynski pierwszy wyszedl z propozycja walki na noze (Ale przestrzegam, jeśli będzie trzeba - choć bardzo tego nie chcemy - podejmiemy tę walkę na noże i zobaczymy wtedy, kto potrafi lepiej walczyć” http://www.pis.org.pl/article.php?id=3762 ). Ni wiem co sie niektorzy tak Palikota uczepili.
Kaczynskiemu az piana z ust bije (nie w doslownym znaczeniu oczywiscie) z nienawisci. Rzuca pogardliwe i obrazliwe slowa na lewo i prawo i sie dziwi potem ze jakis psychol to doslownie bierze i ludzi niewinnych atakuje....
Ja się z tym zgodzę, ale niektórzy widzą winę tylko po drugiej stronie i ci napiszą "bo ten Jareczek to taki bidulek zaszczuty był i jest".
Już dawno temu Wałęsa obu Kaczyńskich bardzo trafnie podsumował - i tak jak Wałęsy nie lubię, tak muszę przyznać, że miał w 100% rację - a znał ich nie od wczoraj..

Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 15:06   #93
anetka832
Zadomowienie

GG do anetka832

Cytat:
Propozycje reform, podatków itd. a nie takie bzdetne gadanie! Przeczytałam te 15 postulatów Palikota. Populizm, populizm, populizm. Rozdział państwa od kościoła, prawo do aborcji, powszechny dostęp do internetu, jawność dokumentow rzadowych?? O tym co drugi polityk gada, Lepper tez o tym mówił!
Ja chce propozycji reform poważnych np. służba zdrowia, co zrobić z finansami publicznymi i jak walczyć z zadłużeniem, a nie jakieś głupoty i gadanie co bym zrobił gdybym rządził.
Aaaaaa apropo rzadzenia to prezydent wisi mi 50% zniżki!!!!
Racja, też mi tu poważnych reform brakuje, bardziej w sensie ekonomicznym. Ale znam osobę, dla której invitro w kontekście rozdziału panstwa od kościoła, to akurat w tym momencie najwazniejsza sprawa w życiu. Bez invitro dzieciątka nie bedzie, ale bez ustawy o dofinansowaniu invitro, nie bedzie jej na to stać. dla tej osoby to już nie populizm, to najważniejsza życiowa kwestia.
ale koniec off topa...
Stary 2010-10-19, 15:07   #94
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie cofne o krok i zapytam: jaka znowuz wojna?
ja to prorokuję od dłuższego czasu, wojna polityczna będzie
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 15:08   #95
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Bez zartow, ze te jego "15 punktow" to jest kilkanascie projektow reform

Po pierwsze - wypraszam sobie bzdure, ze ja tu cokolwiek wyrywam z kontekstu. To byl caly kontekst - zabic i wypatroszyc.

Ty za to pokaz, gdzie niby Kaczynski miedzy slowami cos takiego proponuje. Bo jak na razie jestes goloslowna.
Po 1 - Nigdzie nie napisałam że są to sprawy duże, ważne, potrzebne, tylko że są Patrzę na to z przymrużeniem oka

Po 2 - nic sobie nie wypraszaj bo nie piłam do Ciebie więc nie wczuwaj się w sytuację. Nie chodziło mi o cytat z Palikota.

Po 3 - znajdź mi zapisy pełnych przemówień Kaczyńskiego to Ci wybiorę, tylko że takich w necie nie ma, właśnie dlatego że Palikot powie jedno zdanie które wszyscy cytują (patrz: Ty) a Kaczyński walnie godzinny elaborat o tym, że jego brat był MĘCZENNIKIEM, że to była ZBRODNIA, że TUSK MA KREW NA RĘKACH i RZĄD JEST MORALNIE I POLITYCZNIE ODPOWIEDZIALNY ZA KATASTROFĘ. Insynuacje, pomówienia, oskarżenia tak zgrabnie ujęte, leje się z nich jad.
Stary 2010-10-19, 15:12   #96
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pamfilia Pokaż wiadomość
Dlatego mówiłam że są jakie są ale są Palikot wystąpił z PO i tworzy własny nurt który nie ma planów na duże reformy. No ale coś tam proponuje
A zniżka przecież wchodzi od stycznia, więc o co chodzi?
Miała wejść jak najszybciej i ja cały czas na tej 33% jezdze (czy coś koło tego) i mam nadzieje że tylko do stycznia bede musiała czekać bo to nie jest problem wprowadzić zniżkę od października tylko im sie średnio spieszy.
A takie 15 postulatów to zwykłe g**** bo nawet nie ma pomysłu jak te postulaty zrealizować (gadać to sobie każdy może ale już powiedzieć jak to zrealizowac to już coś - a on tylko gada co by chciał) pozatym na chwilę obecną to są pierdoły, państwo ma większe problemy, przeciez zadłużamy się coraz bardziej, policja jest źle wyposazona, nauczyciele mało zarabiają, szpitale upadają.
Nektaryna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 15:13   #97
Luba
Zakorzenienie

Straszne.
Współczuję rodzinom.

Wiecie, ja uważam, że to na tej samej zasadzie się odbyło co strzelaniny w szkołach. Ludzie słabi psychicznie, pewnie gdzieś tam przez kogoś skrzywdzeni, usiłują się odegrać.
I nie wiadomo na jakiej zasadzie wybierają sobie winnych.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 15:13   #98
Diya
Raczkowanie

no to teraz się zacznie..na prawdę boję się co jutro może się wydarzyć
wg mnie po prostu trafił się ktoś o słabych nerwach,niezrównoważony kto widocznie nie wytrzymał już nakręcania spirali nienawiści przez PiS
oczywiście nie usprawiedliwiam tego czynu,ale czy ludzie spod krzyża byli lepsi?Ile razy wykazywali się swoją nienawiścią do prezydenta i PO?
A Kaczyński oczywiście już obwinia PO jakby to oni posłali tego świra
Nie zdziwiłabym się gdyby to dzisiejsze wydarzenie miało swoje odzwierciedlenie po drugiej stronie barykady-tzn zwolennik PiSu strzelałby do ludzi z PO.
A Rydzyk jak zwykle swoje teorie spiskowe http://www.naszdziennik.pl/index.php...po&id=po01.txt
Diya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 15:14   #99
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Deede Pokaż wiadomość
Już dawno temu Wałęsa obu Kaczyńskich bardzo trafnie podsumował - i tak jak Wałęsy nie lubię, tak muszę przyznać, że miał w 100% rację - a znał ich nie od wczoraj..
No coz, dla mnie opinia osoby, ktora byla TW SB specjalnie wiele nie wnosi
Zreszta - Walesa mial okazje poprezydencic, kazdy widzial jak bylo.

Cytat:
Po 2 - nic sobie nie wypraszaj bo nie piłam do Ciebie więc nie wczuwaj się w sytuację. Nie chodziło mi o cytat z Palikota.
Spoko, zle to odebralem w takim razie

Cytat:
Po 3 - znajdź mi zapisy pełnych przemówień Kaczyńskiego to Ci wybiorę, tylko że takich w necie nie ma, właśnie dlatego że Palikot powie jedno zdanie które wszyscy cytują (patrz: Ty) a Kaczyński walnie godzinny elaborat o tym, że jego brat był MĘCZENNIKIEM, że to była ZBRODNIA, że TUSK MA KREW NA RĘKACH i RZĄD JEST MORALNIE I POLITYCZNIE ODPOWIEDZIALNY ZA KATASTROFĘ. Insynuacje, pomówienia, oskarżenia tak zgrabnie ujęte, leje się z nich jad.
Czesc tych stwierdzen jest przesadna, ale np. ze rzad ponosi jakas tam posrednia odpowiedzialnosc za katastrofe jest wg mnie ciekawe.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 15:16   #100
Deede
Zakorzenienie

Wyrak - ja się całkowicie zgadzam z tym, że tekst "trzeba zabić X" - zwłaszcza z ustach osoby publ., a ZWŁASZCZA z ust polityka, to jest coś nie do pomyślenia wręcz. Ale - naprawdę nie sądzę, żeby takie teksty Palikota realnie wpływały na kogokolwiek (co nie znaczy, że mu wolno gadać wszystko, bo mamy "wolność słowa"). A na kogoś nieobliczalnego, psychopatę, wpływ może mieć wszystko albo i nic, bo ma własne urojenia. Skąd wiesz, może ten wariat nawet nie słyszał tego gadania Palikota? A może miał go drugiego na liście, kto to wie?
Dobrze by było, gdyby politycy w ogóle zreflektowali teraz, co chlapią jęzorami, bo przyczepić się można do każdej ze stron. Mnie chodzi gł. o to, że teraz PiS już zaczyna wykorzystywać sytuację, a weźmy pod uwagę, że już mamy 1 kampanię, a czeka nas jeszcze jedna. Taka perfidia działa na mnie jak płachta na byka.

Stary 2010-10-19, 15:18   #101
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Miała wejść jak najszybciej i ja cały czas na tej 33% jezdze (czy coś koło tego) i mam nadzieje że tylko do stycznia bede musiała czekać bo to nie jest problem wprowadzić zniżkę od października tylko im sie średnio spieszy.
A takie 15 postulatów to zwykłe g**** bo nawet nie ma pomysłu jak te postulaty zrealizować (gadać to sobie każdy może ale już powiedzieć jak to zrealizowac to już coś - a on tylko gada co by chciał) pozatym na chwilę obecną to są pierdoły, państwo ma większe problemy, przeciez zadłużamy się coraz bardziej, policja jest źle wyposazona, nauczyciele mało zarabiają, szpitale upadają.
Chyba sobie żartujesz
Rzeczy takie jak jak ta należy ująć w budżecie państwa na dany rok. Komorowski jest prezydentem od lipca. W jaki sposób chciałaś mieć zniżki od października? Zrobił najszybciej jak mógł.
Niestety wchodzi tu inny problem, mianowicie taki że (niektóre) spółki PKP podniosły ceny biletów więc na nowej zniżce zapłacimy +/- tyle samo. Ciężko jest mi opisać zażenowanie tą sytuacją.

Co do Palikota to nie chce mi się o nim gadać, prawdą jest że przegina często mówiąc rzeczy typu "zabić Kaczyńskiego", jego postulaty nie są najważniejsze w skali państwa ale takie programy mają partie polityczne.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 15:18   #102
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
Deede - wijesz sie jak piskorz - Palikot powiedzial "trzeba zabic Kaczynskiego". Doslownie. Pare miesiecy pozniej ktos z tym haslem strzela do czlonkow PiS. Tylko ktos, kto nie chce przez swoje uprzedzenia dostrzec zwiazku, nie dostrzega.
Poprawiłeś mi humor, nie ma co.
I ciekawe kto tu ma uprzedzenia
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 15:18   #103
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Ty masz manie prześladowczą? Napewno PiS siedzi na youtube i cenzuruje Jak ja lubie te manie i teorie spiskowe. Jad się leje itd.

A za katastrofę odpowiedzialny jest rząd po części ponieważ:
1. Latamy starymi gratami (i tez pamiętny przetarg do którego nie doszło bo był podstawiony)
2. Prezydent nie ma swojego samolotu a każdy kraj ma przecież samolot prezydencki, my mieliśmy 2 rządowe
3. Wysłali na stare lotnisko bez systemów i żarówek 96 najważniejszych osób w państwie
Po części jest to wina rządu.
Stary 2010-10-19, 15:22   #104
Deede
Zakorzenienie

Cytat:

Spoko, zle to odebralem w takim razie

Czesc tych stwierdzen jest przesadna, ale np. ze rzad ponosi jakas tam posrednia odpowiedzialnosc za katastrofe jest wg mnie ciekawe.
Czy Bolek czy nie Bolek - kto ma oczy i uszy, ten widzi i słyszy, co się dzieje. A tu Kaczyńscy sami się postarali (Jarosław wręcz ze skóry wychodzi), by ocenę Wałęsy potwierdzić - mnie przynajmniej

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Ty masz manie prześladowczą? Napewno PiS siedzi na youtube i cenzuruje Jak ja lubie te manie i teorie spiskowe. Jad się leje itd.

1. Latamy starymi gratami (i tez pamiętny przetarg do którego nie doszło bo był podstawiony)
2. Prezydent nie ma swojego samolotu a każdy kraj ma przecież samolot prezydencki, my mieliśmy 2 rządowe
3. Wysłali na stare lotnisko bez systemów i żarówek 96 najważniejszych osób w państwie
Po części to jest wina wszystkich Polaków, bo wybieramy tępaków, którzy nie jarzą, że nie wsadza się do 1 maszyny tylu ważnych ludzi..

Stary 2010-10-19, 15:24   #105
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diya Pokaż wiadomość
no to teraz się zacznie..na prawdę boję się co jutro może się wydarzyć
wg mnie po prostu trafił się ktoś o słabych nerwach,niezrównoważony kto widocznie nie wytrzymał już nakręcania spirali nienawiści przez PiS
oczywiście nie usprawiedliwiam tego czynu,ale czy ludzie spod krzyża byli lepsi?Ile razy wykazywali się swoją nienawiścią do prezydenta i PO?
A Kaczyński oczywiście już obwinia PO jakby to oni posłali tego świra
Nie zdziwiłabym się gdyby to dzisiejsze wydarzenie miało swoje odzwierciedlenie po drugiej stronie barykady-tzn zwolennik PiSu strzelałby do ludzi z PO.
A Rydzyk jak zwykle swoje teorie spiskowe http://www.naszdziennik.pl/index.php...po&id=po01.txt
Znowuz - Kaczynski jest odpowiedzialny za czyny i zwolennikow i przeciwnikow. Teksty ze storny PO o wyprowadzaniu ludzi na ulice, dozynaniu i zabiciu Kaczynskiego, to nie jest nakrecanie spirali nienawisci

Najlepsze i tak jest to: wysmiewanie sie Kaczynskiego, ze obwinia PO i jednoczesne obwinianie Kaczynskiego za wszystko

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2010-10-19, 15:25   #106
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:

Jaką manię prześladowczą? Mówię że nikt nie będzie cytował godzinnych przemówień Kaczyńskiego z których CAŁOŚCIOWO wynikają oskarżenia i insynuacje, bo łatwiej jest cytować jedno zdanie. Przestać się mnie czepiać personalnie bo ja się Ciebie nie czepiam tylko mówię o temacie dyskusji. Takie wjazdy sobie daruj.
Jasne, mogli dać Kaczyńskiemu jumbo jeta czy co tam, mogły być nowoczesne samoloty ale jest jak jest. Jakby nie było katastrofy to byłoby jojczenie że tyyyyle się wydaje na podróże prezydenta.
Jestem przekonana że L.Kaczyński naciskał na lądowanie w Smoleńsku mimo złych warunków, ale może kiedyś w końcu wyjaśnią tę sprawę.
Stary 2010-10-19, 15:25   #107
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:

A po części samego byłego prezydenta.
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 15:26   #108
anetka832
Zadomowienie

GG do anetka832

Cytat:

Heh, ja to chyba też mam manię przesladowczą:
ad.1 wyobrażam sobie reakcję opozycji ( nie tylko pisu ), gdyby przed katastrofą Tusk zakupił nowe samoloty - to by się dopiero podniósl wrzask, że kryzys, a Tusk bedzie się nowymi samolotami rozbija
ad.2 wyobrażam sobie reakcję poi np. sld , gdyby przed katastrofą prezydent Kaczynski zazyczyl sobie nowego prezydenckiego samolotu - przecież są rządowe, a jemu sie luksusów zachciewa
ad. 3 wyobrażam sobie reakcję prezydenta, gdyby w dniu katastrofy Rosjanie odmówili lądowania - że to rosyjski sabotaż, że nie szanują polskiej glowy panstwa itd.

Jaka z tego puenta - żadna to się chyba nigdy nie skonczy...
Stary 2010-10-19, 15:27   #109
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetka832 Pokaż wiadomość
Heh, ja to chyba też mam manię przesladowczą:
ad.1 wyobrażam sobie reakcję opozycji ( nie tylko pisu ), gdyby przed katastrofą Tusk zakupił nowe samoloty - to by się dopiero podniósl wrzask, że kryzys, a Tusk bedzie się nowymi samolotami rozbija
ad.2 wyobrażam sobie reakcję poi np. sld , gdyby przed katastrofą prezydent Kaczynski zazyczyl sobie nowego prezydenckiego samolotu - przecież są rządowe, a jemu sie luksusów zachciewa
ad. 3 wyobrażam sobie reakcję prezydenta, gdyby w dniu katastrofy Rosjanie odmówili lądowania - że to rosyjski sabotaż, że nie szanują polskiej glowy panstwa itd.

Jaka z tego puenta - żadna to się chyba nigdy nie skonczy...
Tak, tak, tak.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 15:27   #110
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Wyrak - ja się całkowicie zgadzam z tym, że tekst "trzeba zabić X" - zwłaszcza z ustach osoby publ., a ZWŁASZCZA z ust polityka, to jest coś nie do pomyślenia wręcz. Ale - naprawdę nie sądzę, żeby takie teksty Palikota realnie wpływały na kogokolwiek (co nie znaczy, że mu wolno gadać wszystko, bo mamy "wolność słowa"). A na kogoś nieobliczalnego, psychopatę, wpływ może mieć wszystko albo i nic, bo ma własne urojenia. Skąd wiesz, może ten wariat nawet nie słyszał tego gadania Palikota? A może miał go drugiego na liście, kto to wie?
Dobrze by było, gdyby politycy w ogóle zreflektowali teraz, co chlapią jęzorami, bo przyczepić się można do każdej ze stron. Mnie chodzi gł. o to, że teraz PiS już zaczyna wykorzystywać sytuację, a weźmy pod uwagę, że już mamy 1 kampanię, a czeka nas jeszcze jedna. Taka perfidia działa na mnie jak płachta na byka.

Aż zacytuję, żeby nie zginęło za szybko

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 15:28   #111
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba sobie żartujesz
Rzeczy takie jak jak ta należy ująć w budżecie państwa na dany rok. Komorowski jest prezydentem od lipca. W jaki sposób chciałaś mieć zniżki od października? Zrobił najszybciej jak mógł.
Tak w ogole, to Komorowski nie ma mocy sprawczej uchwalania ustaw

Cytat:
Co do Palikota to nie chce mi się o nim gadać, prawdą jest że przegina często mówiąc rzeczy typu "zabić Kaczyńskiego", jego postulaty nie są najważniejsze w skali państwa ale takie programy mają partie polityczne.
No bez zartow, juz program PO, jak sie go w koncu dorobili, byl o eony do przodu pod wzgledem istotnosci i szczegolowosci

Stary 2010-10-19, 15:28   #112
Diya
Raczkowanie

Cytat:
Wyrak,czy Ty na prawdę w to wierzysz?! Czy wg Ciebie osoba,która zwalczała komunizm sama była niejako po ich stronie?
Jeśli tak to widzę,że nie ma co więcej z Tobą dyskutować,bo Ty żyjesz w swoim świecie sekty PiSu słuchając co guru Kaczyński powie..
Diya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 15:32   #113
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Jaką manię prześladowczą? Mówię że nikt nie będzie cytował godzinnych przemówień Kaczyńskiego z których CAŁOŚCIOWO wynikają oskarżenia i insynuacje, bo łatwiej jest cytować jedno zdanie. Przestać się mnie czepiać personalnie bo ja się Ciebie nie czepiam tylko mówię o temacie dyskusji. Takie wjazdy sobie daruj.
Jasne, mogli dać Kaczyńskiemu jumbo jeta czy co tam, mogły być nowoczesne samoloty ale jest jak jest. Jakby nie było katastrofy to byłoby jojczenie że tyyyyle się wydaje na podróże prezydenta.
Jestem przekonana że L.Kaczyński naciskał na lądowanie w Smoleńsku mimo złych warunków, ale może kiedyś w końcu wyjaśnią tę sprawę.
No to zacytuj to jedno zdanie! Czepiam się bo rzucasz ogólnikami, że ktoś pluje jadem, oskarza ale trzeba czytać "między słowami" itd. no sorki to daj przyklady tej nienawiści.
I jeszcze to że takie filmiki są w necie a nie inne (napewno Ziobro siedzi na laptopie i cenzuruje)
Jesteś przekonana mimo że tam nie byłaś i w stenogramie tego nie ma Jak tak wszystko wiesz to może jako jasnowidz powinnaś pracować.
Niewiem taka nienawiść do jednej partii jakby to czy teraz przy obecnym stanie gospodarki to czy rządzi PO, SLD czy PiS coś by dało... Ludzie jest demokracja mamy 4 partie, ludzie mają różne poglądy!!!
Stary 2010-10-19, 15:34   #114
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Tak w ogole, to Komorowski nie ma mocy sprawczej uchwalania ustaw

No bez zartow, juz program PO, jak sie go w koncu dorobili, byl o eony do przodu pod wzgledem istotnosci i szczegolowosci
Nie uchwala ale "popchnął" do sejmu a jako że ma poparcie PO to projekt został uchwalony.
Znowu źle zrozumiałeś chodziło o to że Palikot nie ma partii politycznej o jakiejś sile w sejmie żeby mieć pełny program, bo pełne programy mają partie w sejmie.

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
No to zacytuj to jedno zdanie! Czepiam się bo rzucasz ogólnikami, że ktoś pluje jadem, oskarza ale trzeba czytać "między słowami" itd. no sorki to daj przyklady tej nienawiści.
I jeszcze to że takie filmiki są w necie a nie inne (napewno Ziobro siedzi na laptopie i cenzuruje)
Jesteś przekonana mimo że tam nie byłaś i w stenogramie tego nie ma Jak tak wszystko wiesz to może jako jasnowidz powinnaś pracować.
Niewiem taka nienawiść do jednej partii jakby to czy teraz przy obecnym stanie gospodarki to czy rządzi PO, SLD czy PiS coś by dało... Ludzie jest demokracja mamy 4 partie, ludzie mają różne poglądy!!!
WTF? Jakie filmiki?! O czym Ty bredzisz? Przecież Ci zacytowałam słowa Kaczyńskiego z jego przemówień, nie dosłownie bo nie ma ich pełnych zapisów w internecie (albo ja nie znalazłam) ale tyle ile zapamiętałam bo słowa te mnie zdenerwowały, mówił je w czasie kampanii i po kampanii.
Stary 2010-10-19, 15:39   #115
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:

Zalosnym, pelnym nienawisci to jest Palikot, przypominam:
Oczywiscie, niektorzy nawet za to, ze takie teksty padaja pod adresem Kaczynskiego sa w stanie obwinic Kaczynskiego - w koncu chamstwo, nienawisc i prymitywizm sa usprawiedliwiane dopoki ida w pasujacym kierunku, czyz nie?

Po raz trzeci - Palkot:
Kto tu jest obrzydliwy i sieje nienawisc?

Zalosne jest to, ze niektorzy potrafia nawet o to, ze jakis psychol z antypisowskimi okrzykami zaczal strzelac do ludzi, obwinic Kaczynskiego.

PS. Skala obracania kota ogonem przez nielubiacych Kaczynskiego jest po prostu obrzydliwa w tym temacie - zeby probowac na niego zrzucac za cos takiego odpowiedzialnosc
Cóż, to że Kaczyński nie powiedział, używając tych słów "idźcie i zabijcie Tuska" nie znaczy, że nie sieje on nienawiści i nie podjudza ludzi do różnych skrajnych zachowań. Nie znaczy to też, że jego zachowanie nie miało wpływu na te wydarzenia.
PiS jest utożsamiany bardzo silnie z Kaczyńskim, zresztą sam zabójca też chciał, przynajmniej tak zrozumiałam, zabić właśnie jego. Więc sam atak chyba wiąże się z postacią pana Kaczyńskiego?

Kaczyński mógł nie użyć jakichś konkretnych słów, ale manipulował tłumem, podjudzał go (kto czytał trochę o psychologii tłumu powinien wiedzieć jak podatni na manipulację są ludzie w większej grupie), tworzył atmosferę spisku, stawiał siebie wraz z partią na pozycji uciśnionych obrońców narodu - tym wszystkim w jednym tłumie wzbudzał reakcje negatywne względem "wrogów", a w innym tłumie - prawdopodobnie wzbudził reakcje negatywne przeciwko sobie samemu i PiS-owi.
Tworzył w ten sposób zagrożenie dla ludzi spoza "swojego tłumu".
Poza mową artykułowaną jest też np mowa ciała, są sugestie, które aplikowane odpowiednio pozwalają działać "w białych rękawiczkach", jest wiele sposobów by przekazać pewien komunikat.

Owszem, to czego dopuścił się ten 62-latek było złe i nie powinno się zdarzyć, to tragedia, zginęli ludzie, na dodatek zupełnie przypadkowi... Ale ja bym nie odcinała się od rozważania jakie były motywacje tego człowieka, w końcu miał jakiś powód który go popchnął do tak ekstremalnego zachowania.

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2010-10-19 o 15:41
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 15:41   #116
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Cóż, to że Kaczyński nie powiedział, używając tych słów "idźcie i zabijcie Tuska" nie znaczy, że nie sieje on nienawiści i nie podjudza ludzi do różnych skrajnych zachowań. Nie znaczy to też, że jego zachowanie nie miało wpływu na te wydarzenia.
PiS jest utożsamiany bardzo silnie z Kaczyńskim, zresztą sam zabójca też chciał, przynajmniej tak zrozumiałam, zabić właśnie jego. Więc sam atak chyba wiąże się z postacią pana Kaczyńskiego?

Kaczyński mógł nie użyć jakichś konkretnych słów, ale manipulował tłumem, podjudzał go (kto czytał trochę o psychologii tłumu powinien wiedzieć jak podatni na manipulację są ludzie w większej grupie), tworzył atmosferę spisku, stawiał siebie wraz z partią na pozycji uciśnionych obrońców narodu - tym wszystkim w jednym tłumie wzbudzał reakcje negatywne względem "wrogów", a w innym tłumie - prawdopodobnie wzbudził reakcje negatywne przeciwko sobie samemu i PiS-owi.
Tworzył w ten sposób zagrożenie dla ludzi spoza "swojego tłumu".

Owszem, to czego dopuścił się ten 62-latek było złe i nie powinno się zdarzyć, to tragedia, zginęli ludzie, na dodatek zupełnie przypadkowi... Ale ja bym nie odcinała się od rozważania jakie były motywacje tego człowieka, w końcu miał jakiś powód który go popchnął do tak ekstremalnego zachowania.
No nareszcie ktoś mądrze napisał to o co mi chodziło.
Stary 2010-10-19, 15:48   #117
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:

Po tych tekstach nie zamierzam z Toba dyskutowac.
rozumiem, nie masz nic ciekawego do powiedzenia więc najłatwiej powiedzieć, że czegoś nie skomentujesz
Wg ciebie Kaczyński może sobie szastać na prawo i lewo oskarżeniami, że to przez Tuska doszło do takiej agresji, ale Wizażanki nie mają prawa powiedzieć złego słowa na twojego wodza Kaczora
wszystko jasne

i weź już zejdź z tego Palikota, bo to nie on włożył broń w rękę sprawcy dzisiejszego nieszczęścia! Na prawdę twoje poglądy są poniżej jakiegokolwiek poziomu, powinieneś składać pokłony PiSowi i modlić się do swojego boga Kaczora, aż mi wstyd że w Polsce jest więcej takich ludzi jak ty...

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2010-10-19 o 15:49
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 15:48   #118
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Prawda.
Mnie np tekst Palikota umknął mimo uszu,choć pewnie mówiono o nim szeroko i głośno...
Można podejrzewać, że ten facet się zasugerował Palikotem, ale RÓWNIE DOBRZE można podejrzewać, że faceta wkurzył sam Kaczyński, albo też co innego go wkurzyło, a może jest schizofrenikiem i głosy mu kazały, a może coś innego sobie uroił? Nie wiadomo.

I wcale nie wydaje mi się, żeby myślący człowiek musiał widzieć prostą zależność, że ileś miesięcy temu Palikot coś powiedział, a teraz ktoś chciał zastrzelić. Uważam, że właśnie myślący człowiek powinien widzieć znacznie, znacznie więcej możliwych wyjaśnień i źródeł, niż jednego Palikota i jego jedno zdanie.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 15:49   #119
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Nie uchwala ale "popchnął" do sejmu a jako że ma poparcie PO to projekt został uchwalony.
Znowu źle zrozumiałeś chodziło o to że Palikot nie ma partii politycznej o jakiejś sile w sejmie żeby mieć pełny program, bo pełne programy mają partie w sejmie.

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

WTF? Jakie filmiki?! O czym Ty bredzisz? Przecież Ci zacytowałam słowa Kaczyńskiego z jego przemówień, nie dosłownie bo nie ma ich pełnych zapisów w internecie (albo ja nie znalazłam) ale tyle ile zapamiętałam bo słowa te mnie zdenerwowały, mówił je w czasie kampanii i po kampanii.
Tak pochnął i dobrze że partia z której on jest jest partią rządzącą bo innej by nie popchnął. A do twojej wcześniejszej wypowiedzi o budżecie to chyba nie wiesz co to jest nowelizacja budżetu i wcale to nie musiało wejść od stycznia.
A apropo Kaczyńskiego to masz lekką fobię bo rozumiem że można kogoś nie lubić ale pisać takie niepodparte przykładami pierdoły to dla mnie oczernianie a ja sie tylko faktami zajmuje, a nie pogadankami na temat domyślania sie i czytania między słowami.
Stary 2010-10-19, 15:50   #120
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Prawda.
Mnie np tekst Palikota umknął mimo uszu,choć pewnie mówiono o nim szeroko i głośno...
I mnie też. Nic wcześniej na ten temat nie słyszałam.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości