Aparaty ortodontyczne cz. X - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-18, 20:13   #931
dziula881
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
Witajcie!
pixyoo, podobaja mi sie Twoje zeby. Uroczo wygladaja.

Do zakladania wyciagow polecam specjalne szydelko. Ja takie dostalam od p. doktor. Jedna koncowka sluzy do zakladania, druga - do zdejmowania wyciagow. Na ogol tez zakladam palcami, ale jak nosilam wyciagi na dalszych zebach, bylo to niemozliwe.

dzidka, zgodnie z obietnica pokazuje zdjecia. Gore nosze 16 mies, dol - 12.

Na razie nie komentuje zdjec.
ładniusie masz ząbki

a powiedzcie mi o co chodzi z tymi podwyższeniami bo ja niezorientowana w temacie jestem??

Kurcze ale dzis brzydko na dworze.....
Stary 2010-10-18, 20:29   #932
chocacao
Raczkowanie

Jej, dziękuję Wam
Ja osobiście uważam, że do pięknych im daleko, ale dziękuję

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
i co Ty chcesz prostować jak masz proste?

Nie, prawa górna trójka jest całkiem poza łukiem, a lewa dwójka odstaje do przodu. Na zdjęciu prawie tego nie widać, przyznaję. A dwójkę dodatkowo przysłania aparacik i też nie jest to aż tak widoczne
Ale nawet orto powiedziała mi, że szczególnie w przypadku tej 3 wada jest spora.

A pozostałe ząbki proste

14.10.10 - góra + dół metal
chocacao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 21:27   #933
dzidka
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie!
pixyoo, podobaja mi sie Twoje zeby. Uroczo wygladaja.

Do zakladania wyciagow polecam specjalne szydelko. Ja takie dostalam od p. doktor. Jedna koncowka sluzy do zakladania, druga - do zdejmowania wyciagow. Na ogol tez zakladam palcami, ale jak nosilam wyciagi na dalszych zebach, bylo to niemozliwe.

dzidka, zgodnie z obietnica pokazuje zdjecia. Gore nosze 16 mies, dol - 12.

Na razie nie komentuje zdjec.
hej english,
dzieki za pamiec
gora fajna, chyba tylko zmagacie sie ze szpara, co? natomiast moje przenikliwe oko obstawia, ze na dole 2 zamki sa zle przyklejone. zgryz juz ladny, prawda?
bardzo fajny kolor ligatur

i kurde, zauwazylam, ze z nas 3, tylko Ty masz 2 na jednej dlugosci z 1 i reszta zebow. mam nadzieje, ze bede miala sciagny troche przod, i nie zostane z mikro zgryzem otwartym
dzidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 21:53   #934
yourenglish
Raczkowanie

Dziekuje za komplementy! Osobiscie jestem jednak bardzo daleka od popadania w samozachwyt z powodu zebow. Zazdraszczam tego, ze orto rokuje usmiech Julii Roberts. Moje marzenie! Ja wlasnie najbardziej zamartwiam sie tym, ze moj gorny luk nigdy nie bedzie tak szeroki jak chce ...

Osad mam, owszem. Moja dentystka na razie nie chce go usuwac bo w aparacie i tak szybko sie znowu pojawi.

To co mnie najbardziej wkurza w moich zebach to:
- prawy gorny kiel. Nie wiem czy przez to, ze obrocony, czy ma po prostu inny ksztalt ale wkurza mnie jego wyglad.
- Dwa obrocone dolne zeby (masz racje, dzidka, na nich trzeba by przekleic zamki.
- Czarne trojkaty w kasikach ust...
- Zgryz ktory od dluzszego czasu ani drgnie. Na chwile obecna gorne zeby za bardzo zachodza na dolne.

Nie zwracalam uwagi na dlugosc 1ek i 2ek. Nie mam nic przeciwko temu, by miec 1ki dluzsze. A Ty, dzidka, chcesz miec rowne? No i kiedy wstawisz zdjecia dla porownania?

Podwyzszenie nosze na 8ce od dluzszego czasu i nie przeszkadza w niczym. Madzieek, jesli wymowa dla Ciebie jest kwestia kluczowa, zglos to orto. Ja mialam nosic luk podniebienny, ale kwestie dalo sie rozwiazac dzieki dodatkowym pierscieniom.

Martenwolfen, nosilabym te gumke. Skoro orto Ci ja dala, jest potrzebna. Moja linia posrodkowa rowna nie jest, ale gumki nie dostalam.

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

yourenglish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 22:56   #935
dzidka
Raczkowanie

Cytat:
Dziekuje za komplementy! Osobiscie jestem jednak bardzo daleka od popadania w samozachwyt z powodu zebow. Zazdraszczam tego, ze orto rokuje usmiech Julii Roberts. Moje marzenie! Ja wlasnie najbardziej zamartwiam sie tym, ze moj gorny luk nigdy nie bedzie tak szeroki jak chce ...

Osad mam, owszem. Moja dentystka na razie nie chce go usuwac bo w aparacie i tak szybko sie znowu pojawi.

To co mnie najbardziej wkurza w moich zebach to:
- prawy gorny kiel. Nie wiem czy przez to, ze obrocony, czy ma po prostu inny ksztalt ale wkurza mnie jego wyglad.
- Dwa obrocone dolne zeby (masz racje, dzidka, na nich trzeba by przekleic zamki.
- Czarne trojkaty w kasikach ust...
- Zgryz ktory od dluzszego czasu ani drgnie. Na chwile obecna gorne zeby za bardzo zachodza na dolne.

Nie zwracalam uwagi na dlugosc 1ek i 2ek. Nie mam nic przeciwko temu, by miec 1ki dluzsze. A Ty, dzidka, chcesz miec rowne? No i kiedy wstawisz zdjecia dla porownania?

Podwyzszenie nosze na 8ce od dluzszego czasu i nie przeszkadza w niczym. Madzieek, jesli wymowa dla Ciebie jest kwestia kluczowa, zglos to orto. Ja mialam nosic luk podniebienny, ale kwestie dalo sie rozwiazac dzieki dodatkowym pierscieniom.

Martenwolfen, nosilabym te gumke. Skoro orto Ci ja dala, jest potrzebna. Moja linia posrodkowa rowna nie jest, ale gumki nie dostalam.

eng,

mysle, ze czarne trojkaty, to kwestia oswietlenia ale tak technicznie to nie u kazdego mozliwy jest przeszeroki usmiech i nie kazdemu on pasuje. a w ogole wrazenie ciemnych przestrzeni wzmagane jest przez zamontowane żelastwo u mnie na zdjeciach bez lampy zawsze bylo widac 6 zebow-od 3 do 3, mam nadzieje, ze po zdjeciu bedzie lepiej, bo luk mi sie poszerzyl, tzn 4 i 5 poszly w bok ( 6 stoja jak staly, na nie nie ma sily ot tak, poza tym nasza orto nie jest pro-przesuwajaca trzonowce)- powiedziala mi na poczatku, ze asymetri przy 6 nie zlikwiduje, a i tak to nie przeszkadza wg niej... w planie leczenia mam przewidziany quadhelix (luk podniebienny), nie wiem czy nadal jest to akutalne, bo jakos (pomijajac ustawienie wszystkich 6) gora jest szersza od dolu, chociaz cholera wie, co bedzie po wyprostowaniu (zajeciu wlasciwego miejsca) dolu.
skoro Ty na kla sie zalisz (rzeczywiscie ma nieco inny kat, moze tez kwestia przeklejenia zamka?gadalas o tym?), to i ja sie pozale (juz kiedys wspominalam, ale nie poparlam tego dowodem, a teraz przedstawiam zalacznik) patrzac na dziada z polprofilu-sliczny, patrzac z pelnego profilu-kawalek haczykowatego G... gorzej niz przed zalozeniem po spilowaniu moze by nie straszyl, ale nie po to mam zalozony aparat...
natomiast dlugosc zabkow chcialabym miec rowna, a nie wygaldac jak ze zgryzem otwartym- no ale jest moze zbyt wczesnie zeby gadac, bo wyciagi moga sprawe zalatwic.
kiedy masz wizyte? ja 3.12.

martenwolfen, Ty chyba leczysz sie w tym samym miejscu, jak wrazenia?? moze zamiescisz zdjecia? a czy Ty przypadkiem rowniez nie narzekalas na kla?...

Edytowane przez dzidka
Czas edycji: 2010-10-18 o 22:58
Stary 2010-10-18, 23:04   #936
madzieeek
Wtajemniczenie

Podwyższenia mam mieć z tyłu górnych jedynek zamontowane, stąd obawa, że będę mieć problemy z wymową.
No nic, pogadam o tym z orto, a może się uda założyć to mniej więcej w okresie wakacyjnym (nie sądzę, żeby wcześniej wyprostowały mi się jedynki), wtedy nie byłoby problemu
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 23:09   #937
dzidka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
Podwyższenia mam mieć z tyłu górnych jedynek zamontowane, stąd obawa, że będę mieć problemy z wymową.
No nic, pogadam o tym z orto, a może się uda założyć to mniej więcej w okresie wakacyjnym (nie sądzę, żeby wcześniej wyprostowały mi się jedynki), wtedy nie byłoby problemu
mysle, ze nie masz sie czym martwic, przeciez to jest zaledwie pare mm roznicy, i to nie jest luk podniebienny, tylko miejscowe zgrubienie. a nawet jesli nastapia jakies zmiany (w co naprawde watpie), to raczej bardzo szybko bys sie przyzwyczaila

moje podwyzszenie nie wprowadzilo najmniejszych nawet zmian

Edytowane przez dzidka
Czas edycji: 2010-10-18 o 23:11
Stary 2010-10-19, 00:56   #938
yourenglish
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzidka Pokaż wiadomość

eng,

mysle, ze czarne trojkaty, to kwestia oswietlenia ale tak technicznie to nie u kazdego mozliwy jest przeszeroki usmiech i nie kazdemu on pasuje. a w ogole wrazenie ciemnych przestrzeni wzmagane jest przez zamontowane żelastwo u mnie na zdjeciach bez lampy zawsze bylo widac 6 zebow-od 3 do 3, mam nadzieje, ze po zdjeciu bedzie lepiej, bo luk mi sie poszerzyl, tzn 4 i 5 poszly w bok ( 6 stoja jak staly, na nie nie ma sily ot tak, poza tym nasza orto nie jest pro-przesuwajaca trzonowce)- powiedziala mi na poczatku, ze asymetri przy 6 nie zlikwiduje, a i tak to nie przeszkadza wg niej... w planie leczenia mam przewidziany quadhelix (luk podniebienny), nie wiem czy nadal jest to akutalne, bo jakos (pomijajac ustawienie wszystkich 6) gora jest szersza od dolu, chociaz cholera wie, co bedzie po wyprostowaniu (zajeciu wlasciwego miejsca) dolu.
skoro Ty na kla sie zalisz (rzeczywiscie ma nieco inny kat, moze tez kwestia przeklejenia zamka?gadalas o tym?), to i ja sie pozale (juz kiedys wspominalam, ale nie poparlam tego dowodem, a teraz przedstawiam zalacznik) patrzac na dziada z polprofilu-sliczny, patrzac z pelnego profilu-kawalek haczykowatego G... gorzej niz przed zalozeniem po spilowaniu moze by nie straszyl, ale nie po to mam zalozony aparat...
natomiast dlugosc zabkow chcialabym miec rowna, a nie wygaldac jak ze zgryzem otwartym- no ale jest moze zbyt wczesnie zeby gadac, bo wyciagi moga sprawe zalatwic.
kiedy masz wizyte? ja 3.12.

martenwolfen, Ty chyba leczysz sie w tym samym miejscu, jak wrazenia?? moze zamiescisz zdjecia? a czy Ty przypadkiem rowniez nie narzekalas na kla?...
dzidka,
czarne trojkaty to niestety nie tylko oswietlenie. Tam jest "pusto", stad te czarne dziury. Tez mam cicha nadzieje, ze po zdjeciu bedzie widac 6ki i dzieki temu w buzi bedzie "pelniej".

Od dawna porzucilam pomysl zadawania pytan. Kiedys przyszlam i odwaznie powiedzialam: "Chcialabym porozmawiac o estetyce. Czy moge wziac lusterko do reki i zapytac o to wszystko, co mi sie nie podoba?" W odpowiedz uslyszalam, ze sa wazniejsze kwestie (wowczas zgryz przewieszony). Zloszcze sie na siebie za to, ale mimo ze ulozenie niektorych zebow mnie zlosci a czas idzie, nie mam sil, aby walczyc o swoje.

Twoj kiel tez ma inny ksztalt (od dolu zeby wygladaja na rowniutkie). Sadzisz, ze gdyby przekleic zamek i obrocic go wygladalby inaczej?

I rzeczywiscie poszerzyl Ci sie luk - super! A co z ta Twoja problematyczna 6ka, o ktorej nie powiedzialas calej prawdy?

Nie wypowiem sie co do zgryzu. Na razie rzeczywiscie wyglada jak otwarty. Ale dwojek bym nie sciagala w dol bo i po co. Jedynki maja byc dluzsze. Moze z moimi cos jest nie tak?

Aha, wizyte mam tak samo jak Ty tyle ze o miesiac wczesniej.

Marten, moze pocieszy Ci to, ze w procesie przesuwania zebow mialam zgryz przewieszony. Na dzien dzisiejszy wyleczony. Wiec zeby MOGA ukladac sie nie najlepiej w trakcie leczenia.

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Stary 2010-10-19, 09:38   #939
martenwolfen
Raczkowanie

No i wyobrazcie sobie Moje Drogie Aparatki, ze wlasnie mi sie zamek odkleil
Wiec tak czy siak musze sie udac do orto... Zapytam sie jej co i jak!
Ja pie..... co za niefart - grrrrrr!
Foty i cos wiecej o moich zebach napisze jak znajde chwilke
Pozdrawiam serdecznie!
martenwolfen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:01   #940
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość

kochana przeciez ja pisalam z milion razy juz o tym podwyzszeniu za jedynkami

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 14:47   #941
ShowMeYourAffection
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klarcia__ Pokaż wiadomość
hej
ponawiam swoje pytanie do osób, które noszą, bądź nosiły hassa:
jak radzicie sobie z resztkami jedzenia znajdującymi się pod płytkami ??
Ja jestem od miesiąca posiadaczką Hassa ale o jakie płytki Ci chodzi? O tą metalową płytkę na podniebieniu, czy o te nakładki na zębach?

<Paulo Coelho>

APARATKA :
17.09.2010r. - dół metalowy, góra Hass + maska
17.03.2011r. - zdjęcie Hassa
18.03.2011r. - góra metalowa + ekspander
ShowMeYourAffection jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 16:28   #942
martenwolfen
Raczkowanie

Hellol Dzieczeta (i co poniektórzy Panowie),
Ogolnie rzadko wpadam na forum bo niestety ale czasu na to brakuje. Ale jak sporadycznie zawitam, to staram się chociaż obejrzec Wasze postepy w leczeniu.
Ja jestem mega „przygnebiona” tym co dzieje mi się w buzi.
Myslalam, ze po prawie 15 miechach będę kwiczec z radości patrzac na swój uśmiech! Tym czasem nawet wole nie stawac blizej lustra z rozdziawiona mordeczka, gdyz:
Po I: trojki o których pislam kiedys tam wczesniej są niesymetryczne. Nie wiem dlaczego Orto uparla się aby wlasnie ta lewa wchodzila do luku tak, a nie inaczej. Podobno jest to kwestia zwiazana z tym, jak pozniej zgryz bedzie się ustawial. Nie wyglada to tragicznie, ale mnie jako posiadaczki aparatu drazni strasznie.
Po II: Jak pisalam we wcześniejszym poscie kiedy „zuchwa” podaza za ciągnięciem gumki zeby tak jakos dziwnie na siebie nachodza, ze mam szpare miedzy szczekami. Centralnie czuje jakbym miala podwyższenie na którym z zebow. Niewygodnie jest to okropnie… Nie wiem czy to dobrze, czy zle… Niby ta gumka ma doprowadzic do zniwelowania asymetrii. Ale jak linia srodkowa jest rowna, caly zgryz nawet w jednym miejscu nie jest prawidłowy! Mogę sobie centralnie wystawic jezyk przez „zacisniete” zeby - masakra!
Po II: dzisiaj oderwal mi się zamek na dolnej 6. Asystentka, która odebrala telefon stwierdzila, ze luz. Nie musze przychodzic go przyklejac . Mogę poczekac do wizyty, która mam pod koniec listopada! Ciekawa jestem bardzo, czy nic zlego się nie wydarzy….
Po IV: I jeszcze nieszczesne dwojki.. Jedna bardziej w przodzie, druga w tyle… Jak zrobie fotke, to zobrazuje problem! Jak sobie pomysle, ze tylko 8 miechow (podobno) zostalo do ściągnięcia zloma zaczynam się niepokoic, ze się nie wyrobimy!
A wtedy będę baaaarrrrdzoooo zla!
Ps: Z Orto o tym nie pogadam, bo nie nalezy ona do rozmownych osob. Co tez mnie wkur....
Buziaki
martenwolfen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 17:46   #943
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
Asystentki zakladaja gumki
Mi zawsze zaklada orto, asystentka jej tylko podaje, reszte operacji robi ortodontka osobiscie. Powinnam czuc sie zaszczycona?
Gdyby doktorek miał wszystko robić, to na aparat czekałoby się u Niego z rok . Panie asystentki mają niezwykłą wprawę w tym co robią, rzekłabym nawet, że są delikatniejsze i bardziej sprytne niż doktorek.
Ale nie powiem, wszystko odbywa się pod jego nadzorem- w sensie dokładnie mówi, co ma pani Ania/Asia zrobić (czy ligatury, czy łańcuszek, jaki drucior itp). Na wczorajszej wizycie sam dokładnie obejrzał zębole, założył specjalny metalowy łańcuszek na prawej górnej 3-5 i coś jeszcze dziubał, ale nie widziałam co i poinstruował asystentkę co Ona ma zrobić.

Cytat:
Napisane przez pixy00 Pokaż wiadomość
dzisiaj umieram wręcz.
aparat tak mnie poranił... aa
bądź dzielna, za kilka dni ból minie

dzidka- ale prościuchne ząbki masz!

lovemeagain, mivol- za wizytę zapłaciłam 100 zł
Na górze został łuk, który miałam wcześniej. Sprężynka również została. Dowalili mi metalowe ligatury między górną prawą 3-5 i coś jeszcze podkręcał, ale nie wiem co (może drucior?!?). Do tego wymiana łańcuszka, na nowy, póki co nie przebarwiony .
Na dole wymienił łuk na metalowy, grubszy, no i wymiana ligaturek.
Do tego poprosiłam, żeby pani Ania podoginała mi końcówki druciorów, bo mam już dosyć cierpień! Póki co jest rewelacyjnie, tylko zębolki zaczynają pobolewać...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2010-10-19 o 17:47
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 18:01   #944
BlackCat1990
Rozeznanie

no! nareszcie trafilam na KOMPETENTNEGO ORTODONTE!
Pani powiedziala ze nie trzeba zadnego zeba wyrywac, bede miala aparat na dół gdzie mam ten cofniety zab i jesli w jej "wyliczeniach" wyjdzie, ze gora moze tez sie przekzywic w czasie naprawiania dołu, to woczas bede miala także na górę ale tylko na 3 pierwsze zeby tzn na 123 i na 123 z drugej str
Na dol biore metal a na gore kosmetyczny.

3 listopada mam wizyte, gdzie pokaze mi plan leczenia i ustali dokladny aparat.
Mam pytanie: jaki jest czas oczekiwania na aparat?
Mam nadzieje ze nie dluzej niz tydzień ??
Stary 2010-10-19, 18:28   #945
Lilllith
Rozeznanie

czesto dluzej jak miesiac to zalezy od wolnych terminow u lekarza

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-10-19, 18:31   #946
BlackCat1990
Rozeznanie

hm no ja mam w takiej prywatnej przychodni, i co tydzień ta babka ma wolne terminy . nie moge czekac miesiaca!!!
Stary 2010-10-19, 18:45   #947
pixy00
Raczkowanie

Ja na aparat czekała tydzień po wizycie,gdzie był omawiamy plan leczenia

pixy00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 19:17   #948
yourenglish
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martenwolfen Pokaż wiadomość
Po II: dzisiaj oderwal mi się zamek na dolnej 6. Asystentka, która odebrala telefon stwierdzila, ze luz. Nie musze przychodzic go przyklejac . Mogę poczekac do wizyty, która mam pod koniec listopada! Ciekawa jestem bardzo, czy nic zlego się nie wydarzy….
Nie panikowalabym. Kiedys mialam drut pzyciety az przy 4ce by ulatwic dostep do 6ki (5ki nie mam) i nic sie nie dzialo. Ale! Jesli tak bardzo sie martwisz, moge zaproponowac jeden trik. Przyjdz na wizyte przed rozpoczeciem pracy gabinetu. Jestem przekonana, ze pani doktor Cie przyjmie. Ja kiedys tak sie zjawilam na pozaplanowa wizyte. A raz bylam po kolejna dokladke wyciagow i p. doktor sama powiedziala mi, zebym poczekala bo chce zobaczyc co sie dzieje z moimi bujajacym sie zebem. Moze Ciebie tez przyjmie.

Cytat:
Napisane przez martenwolfen Pokaż wiadomość
Jak sobie pomysle, ze tylko 8 miechow (podobno) zostalo do ściągnięcia zloma zaczynam się niepokoic, ze się nie wyrobimy!
A wtedy będę baaaarrrrdzoooo zla!
Ps: Z Orto o tym nie pogadam, bo nie nalezy ona do rozmownych osob. Co tez mnie wkur....
Buziaki
Jak ja Cie dobrze rozumiem. Mozna sie wkurzyc jesli wyglad naszych zebow nam sie nie podoba, a czasu do sciagniecia coraz mnie. A p. doktor mowila Ci o tym, ze za te 8 mies. sciagasz aparat? Czy mowisz o tym jak jest wg planu leczenia?

Cytat:
Napisane przez BlackCat1990 Pokaż wiadomość
no! nareszcie trafilam na KOMPETENTNEGO ORTODONTE!
Zdradzisz nam kto to jest?

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Edytowane przez yourenglish
Czas edycji: 2010-10-19 o 19:18
Stary 2010-10-19, 20:09   #949
paulinkaa_nh92
Rozeznanie

Witam. Pytanie do osób, które chodzą do ortomanii w Krakowie. Czy jeśli zaczęłam chodzić do ortomanii do Pani Kaliny to mogłabym ją poprosić, żeby jeździć do ortoveny? I czemu w ortovenie są tańsze wizyty kontrolne niż w ortomanii? Dzięki za odpowiedź z góry.
I'm makin' love"
paulinkaa_nh92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 20:36   #950
BlackCat1990
Rozeznanie

jestem z Warszawy- kilnika nazywa sie DENTALUX (wpisz w google bedzie stronka) a doktor jest przemiła! ma 2członowe nazwisko. Sękowska Zobaczymy co bedzie dalej
bylam wczesniej u innej Dudarewicz i po prostu KOSZMAR. bardziej zainteresowala się moimi "ładnmi kolczykami" niz zębami i caly czas byla skupion a na poprawianiu włosów.. nie obejrzala zdjęcia moich zębów, nie zapytała O NIC.
powiedziala " no to tylko trzeba wyrwac"

a dr Sękowska powiedziala ze ni ema takiej opcji i ze aparat + ew OPILOWANIE zębów na granicy szliwa(!) nowosc- nie słysząłam o tym.

b. kompetenta osoba
Stary 2010-10-19, 21:17   #951
chocolateheart08
Raczkowanie

Cześć! Nie wiem czy pamiętacie, ale trochę sie udzielałam w poprzednim wątku.
Chciałam powiedzieć,ze mam juz aparat na górze od 1,5 miesiąc i widac efekty !
Fakt, nie sa one powalające ale zawsze coś Zęby od czasu do czasu trochę bolą ale da się przeżyć.
Chciałam się Was jeszcze zapytać czy Wam też ruszają się zęby? Chodzi mi o te, na których macie aparat. Zauważyłam to u mnie juz w pierwszych dniach, nie wiem czy to ma tak być ? Muszę zapytac tez o to lekarkę, ale do wizyty został miesiąc ;(
Pozdrawiam Was serdecznie
chocolateheart08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 21:32   #952
karnaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chocolateheart08 Pokaż wiadomość
Cześć! Nie wiem czy pamiętacie, ale trochę sie udzielałam w poprzednim wątku.
Chciałam powiedzieć,ze mam juz aparat na górze od 1,5 miesiąc i widac efekty !
Fakt, nie sa one powalające ale zawsze coś Zęby od czasu do czasu trochę bolą ale da się przeżyć.
Chciałam się Was jeszcze zapytać czy Wam też ruszają się zęby? Chodzi mi o te, na których macie aparat. Zauważyłam to u mnie juz w pierwszych dniach, nie wiem czy to ma tak być ? Muszę zapytac tez o to lekarkę, ale do wizyty został miesiąc ;(
Pozdrawiam Was serdecznie
mi sie tak bujają. nawet jedynka <lol2> ale się tym zbytnio nie przejmuję, bo zęby sie po prostu przestawiają
karnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 21:43   #953
dzidka
Raczkowanie

dzieki dziewczyny za mile slowo

english,
tak, ksztalt kla jest taki sam jak drugiego, rzeba odrotowac tego zeba o jakies 15 stopni. natomiast 6 poki co miewa sie doobrze choc przyznac sie musze, sie podczas zakladania pierscieni balam sie strasznie, ze mi wypelnienia wyleca (obydwie 6 z duzymi plombami)

marten,
utwierdzilas mnie, ze moje odczucia wzgledem calosci... sa trafne.
a Twoj zgryz na pewno zostanie ustawiony prawidlowo, chyba po prostu trafilo Ci sie duze nieszczescie przechodzenia dyskomfortu zwiazanego z przestawianiem zebow. duza ta Twoja asymetria?
Ty i english rzeczywiscie mozecie sie bardziej denerwowac, bo i staz dluzszy, ale mozna sie pocieszac, ze to ortodonta jest specjalista i chyba wie co robi... (? grrr...)
Stary 2010-10-19, 21:44   #954
chocolateheart08
Raczkowanie

No własnie ;d tak się minimalnie ruszają.. Muszę uwazać zeby przypadkiem ich nie stracić razem z aparatem heheh
chocolateheart08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 21:54   #955
karnaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chocolateheart08 Pokaż wiadomość
No własnie ;d tak się minimalnie ruszają.. Muszę uwazać zeby przypadkiem ich nie stracić razem z aparatem heheh
mi jedynka maxxx, tak jakby sobie chciała wypaść ;P
karnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 22:01   #956
yourenglish
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzidka Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny za mile slowo

english,
tak, ksztalt kla jest taki sam jak drugiego, rzeba odrotowac tego zeba o jakies 15 stopni. natomiast 6 poki co miewa sie doobrze choc przyznac sie musze, sie podczas zakladania pierscieni balam sie strasznie, ze mi wypelnienia wyleca (obydwie 6 z duzymi plombami)

marten,
utwierdzilas mnie, ze moje odczucia wzgledem calosci... sa trafne.
a Twoj zgryz na pewno zostanie ustawiony prawidlowo, chyba po prostu trafilo Ci sie duze nieszczescie przechodzenia dyskomfortu zwiazanego z przestawianiem zebow. duza ta Twoja asymetria?
Ty i english rzeczywiscie mozecie sie bardziej denerwowac, bo i staz dluzszy, ale mozna sie pocieszac, ze to ortodonta jest specjalista i chyba wie co robi... (? grrr...)
Cale nasze zdenerwowanie i niepewnosc wynika tylko z jednego - tego, ze jestesmy niedoinofrmowane. Sprawa dotyczy tak kluczowej kwestii jak nasze zdrowie, a my nie otrzymujemy odpowiedzi na swoje pytania. Co gorsza, boimy sie je zadawac. Mi wystarczyloby gdyby mi powiedziano, ze estetyka zajmiemy sie za N miesiecy. I ze na pewno da sie ustawic tak, jak to sobie wyobrazam. Albo i nie. Istniejaca sytuacja powoduje, ze zaufania brak. I to jest przykre.

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Stary 2010-10-19, 22:10   #957
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Napisane przez the_kasias Pokaż wiadomość
no właśnie przeźroczyste miałam (pierwsze dwa tyg myslalam ze wcale ich nie mam bo ich nie widzialam ;P)

nastepnym razme chyba poprosze o kolorowe...
weź, weź. i fajniej wygląda i mniej problemów. za to mam problem z partnerem na poloneza (3kl gimnazjum). fajnie by to wyglądało, jakbyśmy się uśmiechnęli i oboje aparaty i taki sam kolor gumek
ale najpierw trza znaleźć jakiegokolwiek logicznego faceta

Cytat:
Napisane przez chocacao Pokaż wiadomość
Ok, to ja wstawię zdjęcie sowich ząbków. Aparat mam od czwartku.
Kolor gumek w rzeczywistości jest inny, jasny róż. Na zdjęciu wyszedł dziwnie.
I przepraszam za jakość.
ładne masz ząbki

"Wierz w siebie, wiara czyni cuda, wielu się nie udało, ale Tobie się uda..."
/Drużyna Mistrzów - RDW, RPS, Dobrzan - "Wierz w Siebie"/
paulina18021995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 22:12   #958
dzidka
Raczkowanie

Cytat:
Cale nasze zdenerwowanie i niepewnosc wynika tylko z jednego - tego, ze jestesmy niedoinofrmowane. Sprawa dotyczy tak kluczowej kwestii jak nasze zdrowie, a my nie otrzymujemy odpowiedzi na swoje pytania. Co gorsza, boimy sie je zadawac. Mi wystarczyloby gdyby mi powiedziano, ze estetyka zajmiemy sie za N miesiecy. I ze na pewno da sie ustawic tak, jak to sobie wyobrazam. Albo i nie. Istniejaca sytuacja powoduje, ze zaufania brak. I to jest przykre.
owszem, to jest bardzo ciążące. tak, chodzi o zdrowie, a działalność orto nie odbywa się charytatywnie, a jednak człowiek jak głupi boi się zapytać, żeby nie spotkać się ze specyficznym tonem i tekstem zbywania :/ chyba mimo wszystko trzeba będzie zaprzeć się i spróbować podjąć próbę wyciągnięcia jakichkolwiek informacji, bo to nic nie da, jeśli będziemy narzekać tylko tutaj
Stary 2010-10-20, 16:41   #959
Adaa_
Zakorzenienie

GG do Adaa_

dawno tu nie pisałam . jakoś nie widzę specjalnej różnicy w zębach jak narazie. 3 listopada 1-sza wizyta od założenia zobaczymy jak to będzie.
english- od czego taki osad? herbaty? bo ja herabtę piję, ale nie zauważyłam żeby mi się tak porobiło, choć krótko nosze. - sory jak nie doczytałam a gdzies już o tym pisałaś.

Aparatka:

Góra-21.09.10r
Dół-16.06.11r

Dbam o włosy
Adaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 17:26   #960
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Adaa_ Pokaż wiadomość
dawno tu nie pisałam . jakoś nie widzę specjalnej różnicy w zębach jak narazie. 3 listopada 1-sza wizyta od założenia zobaczymy jak to będzie.
english- od czego taki osad? herbaty? bo ja herabtę piję, ale nie zauważyłam żeby mi się tak porobiło, choć krótko nosze. - sory jak nie doczytałam a gdzies już o tym pisałaś.

ja pije do 5 herbatk dziennie :P obowiazkowo conajmniej 2 i tez mam taki osad..nie wiem dlaczego...moja dentystka powiedziala ze jest on niewielki wiec wole nie wiedziec jak yglada wielki i ze tak samo jak w przypadku towarzyszki kalosza powiedziala ze nie ma sensu przyjezdzac specjalnie co miuesiac czy 2 i go usowac bo zaraz znow sie zrobi a zherbaty nie zrezygnuje

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości