Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 876 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-19, 20:06   #26251
201605090958
Konto usunięte

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Eloe77 jesteś wielka i genialna i dzięki bardzo. Miałaś rację-przekarmiłam włoski i dlatego włoski się rozprostowały.I po diecie pokochały olejek ze słodkich migdałów i są szczęśliwe /bo jak są szczęśliwe to się kręcą, a jak są smutne to są klapnięte/. I pokazały jak bardzo są szczęśliwe-efekt dzisiaj parę znajomych pytało mnie, czy zrobiłam trwałąCieszę się razem z nimi
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 20:10   #26252
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Różne są te oleje Vatika, czy ta nie jest na parafinie? Myślę, że podstawą opracowania włosów bez puchu jest sposób nakładania żelu. Nigdy suchymi rękami, odpowiednią wilgotność włosów przy tej operacji też należy sobie znaleźć a także coś o czym pisała Rybiorka ostatnio a Anka wcześniej w poradniku, czyli odpowiednie suszenie suszarką z dyfuzorem, włosy nie mogą być zbyt suche. Sama ostatnio chyba popełniłam ten błąd Przynajmniej tak sobie tłumaczę swój puch Spróbuj zacząć myć chociaż OMO lub odżywką. Mnie dopiero mycie odżywką+olejowanie przez parę tygodni dało efekty. Proteiny też są ważne a chyba ich u Ciebie brakuje. Niestety ja się poddałam i ścięłam jak najwięcej zniszczonych włosów. Przypuszczam, że startowałam z tej samej ilości zniszczeń co Ty.
tak metodą omo jest odrobinę lepiej, olej jest bez parafiny sama natura, na mnie źle działa suszenie dyfuzorem - suszę do suchości, ale wydaje mi się ze lepszy jest dla mnie olej kokosowy bez dodatków (taki normalny spożywczy), no ja już włosy ścięłam maksymalnie (pozornie są długie)

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2010-10-19 o 20:13
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 20:14   #26253
Młódka
Raczkowanie

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaa

dziewczyny-ja tez tak chę mieć

http://www.youtube.com/watch?v=npwIy...eature=related

..tyle, że ja jak umyje włoski, to z racji tego, że dlugie mam-obciażenie wodą jest zbyt cięzkie i prawie niekręcone są, więc nawet plopping by nic pewnie nie dał

..pytanie -czy któras w was spotkała się z produktami tej firmy co w linku??
Młódka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 20:44   #26254
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Młódka Pokaż wiadomość

..tyle, że ja jak umyje włoski, to z racji tego, że dlugie mam-obciażenie wodą jest zbyt cięzkie i prawie niekręcone są, więc nawet plopping by nic pewnie nie dał

devacurl one conditioner - dobra ale pachnie jak... no nie napisze jak, uzylam 2 razy i oddalam w dobre rece
devacurl angell - pachnie ladnie ale slaby hold dla mnie, oddalam Syrence i Eloe, jesli probowaly niech sie wypowiedza
pomada (nie pamietam jak sie nazywa) - pieronsko mocna az matuje lakier na paznokciach, zaraz po nalozeniu trzeba myc rece

jedyne co mi sie podoba i co uwielbiam to Set It Free - serum do lokow, ale takie nietypowe, geste jak mleczko, nadaje sie jako wykonczenie fryzury oraz do odswiezenia drugiego dnia, tylko to uzywam z devycurl, po tym jak pachnie odzywka One Conditioner nie zamowilam juz tej do mycia

mysle ze Set It Free moglby byc samodzielnie uzyty do stylizacji, kiedys sprobuje

aha, mysle o zakupie jeszcze Mr Right, ale na razie mysle, nie wiem czy sie zdecyduje
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 21:01   #26255
Jennifer85
Zakorzenienie

Ja sie uda to zaraz fotki wstawie

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 21:06   #26256
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
devacurl one conditioner - dobra ale pachnie jak... no nie napisze jak, uzylam 2 razy i oddalam w dobre rece
devacurl angell - pachnie ladnie ale slaby hold dla mnie, oddalam Syrence i Eloe, jesli probowaly niech sie wypowiedza
pomada (nie pamietam jak sie nazywa) - pieronsko mocna az matuje lakier na paznokciach, zaraz po nalozeniu trzeba myc rece

jedyne co mi sie podoba i co uwielbiam to Set It Free - serum do lokow, ale takie nietypowe, geste jak mleczko, nadaje sie jako wykonczenie fryzury oraz do odswiezenia drugiego dnia, tylko to uzywam z devycurl, po tym jak pachnie odzywka One Conditioner nie zamowilam juz tej do mycia

mysle ze Set It Free moglby byc samodzielnie uzyty do stylizacji, kiedys sprobuje

aha, mysle o zakupie jeszcze Mr Right, ale na razie mysle, nie wiem czy sie zdecyduje
Rybiorku orientujesz się jakby to cenowo wyszło z przesyłkami do Polski? Skąd byłoby najtaniej kupić ich produkty? Jestem coraz bardziej chora na nie, a po obejrzeniu tego filmiku to już w ogóle. Teraz niekasiata jestem ale może jakieś zbiorowe zamówienie wchodziłoby w niedługim czasie w grę drogie Zakręcone?

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 21:13   #26257
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorku orientujesz się jakby to cenowo wyszło z przesyłkami do Polski? Skąd byłoby najtaniej kupić ich produkty? Jestem coraz bardziej chora na nie, a po obejrzeniu tego filmiku to już w ogóle. Teraz niekasiata jestem ale może jakieś zbiorowe zamówienie wchodziłoby w niedługim czasie w grę drogie Zakręcone?
nie wiem ile za przesylke do Polski, ja zaplacilam sporo do Irlandii i jeszcze clo mi doszlo, jednak z deva jest o tyle fajnie ze znalazlam na www.amazon.co.uk i dostalam w ciagu tygodnia, przesylka standardowo i nie bylo cla
szkoda ze inne rzeczy ktore lubie nie sa jeszcze na amazonie brytyjskim, dlatego bede zamawiac na CM, ale z tego co wiem to tutaj gdzies jest watek o zbiorowym zamowieniu, Eloe podawala chyba
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-19, 21:16   #26258
Volyova
Rozeznanie

Cytat:

a ja chcę mieć takie jak ta babka, która myje

Na filmiku, zaintrygowało mnie to podpinanie.
Proszę pokierujcie mnie - gdzie znajdę, w którym wątku, coś więcej na ten temat?
Edit: ale wstyd o podpinaniu jest w FAQ :bardzo_wielka_torba:

W każdym razie zacznę szukać spineczek i wypróbuję

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc

Edytowane przez Volyova
Czas edycji: 2010-10-19 o 23:07
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 21:20   #26259
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

nie wiem ktory to plopping a ktory plunking ale jesli masz mokre wlosy to mozesz

a - pochylic sie do przodu i trzymajac na wyprostowanych dloniach recznik (mikrofibra albo stary podkoszulek) przykladac go do wlosow tak jakbys je skladala, dlonie przyblizaja sie do glowy, wlosy skladaja sie cos a la harmonijka, trzymasz pare sekund i oddalasz, robisz tak ze 20 razy z przodu, potem przechylasz sie na bok i znow 20 i druga strona i 20 (swietne na loki)

b - zgodnie z tym filmikiem plunking na tyle ile masz czasu (to ten kawalek gdzie Jessi pochyla sie nad krzeslem i zawiazuja na glowie recznik z mikrofibry)

caly widz polega na tym ze przy tym zabiegu osuszasz wlosy i jednoczesnie stylizujesz loki, wody ubywa a wlos 'pamieta' skret
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-19, 21:47   #26260
Jennifer85
Zakorzenienie

Obiecalam wiec wstawiam, z dzisiaj po Goldwellu

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 21:49   #26261
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Testuję i One Condition i Angell (dziękuję Rybiorko ) pierwsze testy wypadają pomyślnie
Odżywka faktycznie nieładnie pachnie
Ale czego się nie robi dla włosów

Co do filmiku, sukces został osiągnięty nie dlatego, że kosmetyki są magiczne, ale dlatego, że
* nie popełniono błędów przy myciu, suszeniu czy stylizacji (wycieranie w ręcznik, nie dbanie o skręt już na etapie odżywkowania itd);
* zastosowano procedury, które są bardzo istotne przy kręconych włosach (ugniatanie bądź harmonijkowanie, mycie delikatnymi środkami itd).
* te kobiety miały kręcone włosy, ale o tym nie wiedziały/ nie chciały wiedzieć/nie dbały o skręt/ wolały proste włosy.

Zamówienie na CM chciałyśmy złożyć, ale po przybliżonym oszacowaniu kosztów przesyłki, cła itd zrezygnowałyśmy.
Faktycznie bardziej się opłaca kupowanie kosmetyków w sklepach działających na terytorium UE.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 21:59   #26262
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Testuję i One Condition i Angell (dziękuję Rybiorko ) pierwsze testy wypadają pomyślnie

Co do filmiku, sukces został osiągnięty nie dlatego, że kosmetyki są magiczne, ale dlatego, że
* nie popełniono błędów przy myciu, suszeniu czy stylizacji (wycieranie w ręcznik, nie dbanie o skręt już na etapie odżywkowania itd);
* zastosowano procedury, które są bardzo istotne przy kręconych włosach (ugniatanie bądź harmonijkowanie, mycie delikatnymi środkami itd).
* te kobiety miały kręcone włosy, ale o tym nie wiedziały/ nie chciały wiedzieć/nie dbały o skręt/ wolały proste włosy.

Zamówienie na CM chciałyśmy złożyć, ale po przybliżonym oszacowaniu kosztów przesyłki, cła itd zrezygnowałyśmy.
Faktycznie bardziej się opłaca kupowanie kosmetyków w sklepach działających na terytorium UE.
Rybiorku oraz Syrenko dziękuję za odpowiedzi
Wiem, że w kosmetykach nic AŻ TAK cudownego nie siedzi Tak czy siak magia jest super. Wszystkie procedury, o których piszesz są u mnie zachowane a jednak z moimi włosami jest coś dziwnego. Kiedy włosy umyję, zaczynam stylizować, robią mi się takie małe spiralki średnicy palca wskazującego. Niestety przy suszeniu je tracę. Kiedy natomiast przeprowadzam nawet natychmiast po tym reanimację wracają i utrzymują się zdecydowanie bardziej, choć też lekko się rozkręcają. Dlaczego dopiero reanimacja powoduje u mnie dobry skręt(oraz puch, który mnie ostatnio nawiedził i odejśc nie chce), co robię źle?
Zamówienie sobie w takim razie daruję, szkoda, że to tak drogo wychodzi. Ten dyfuzor jest chyba szczególnie ciekawy.

Moja fragrantica
Stary 2010-10-19, 22:04   #26263
malgosia86
Zadomowienie

do str. 20 i 21
Venealin, Kropcia, Volyova
Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
A powiedz, bo piszesz, że jesteś zaskoczona efektem, co zmieniłaś w stosunku do standardowej pielęgnacji?
Przez jakichś czas nie używałam niczego do stylizacji - z własnej wygody (kiedy daję żel - to dłużej schną).
Teraz wróciłam do żeli i balsamu Nivea, jednak nie wiedziałam, jaki one dadzą efekt. Raczej spodziewałam się, że włosy będą przyklapnięte i tak średnio skręcone (są dość długie i ciężkie i myślałam, że nic, nawet żel nie jest im w stanie pomóc się kręcić). A tutaj niespodzianka Włosom była potrzebna stylizacja - one są teraz zupełnie inne
Zmiana polegała tylko na wprowadzeniu stylizacji.

Przy okazji musze dodać, że skończył się problem "nieświeżych włosów". W niedzielę byłam załamana, po tym, jak późnym popołudniem włosy przy skalpie zaczęły się robić tłuste:/ A myłam je w sobotę wieczorem. Cały dzień były podpięte klamrą. Odkąd stosuję żel, w ogóle mi się nie przetłuszczają, a myję cały czas z taką samą częstotliwością - obecnie rano.

Cytat:
Miarką pewnie będzie lepiej. Taka precyzja powinna wystarczyć.
Ilość potrzebnego składnika(g) dzielisz wtedy przez jego ciężar właściwy(g/ml). Otrzymujesz wynik w ml w ilości jaka jest potrzebna do użycia

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 22:07   #26264
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem, że w kosmetykach nic AŻ TAK cudownego nie siedzi Tak czy siak magia jest super. Wszystkie procedury, o których piszesz są u mnie zachowane a jednak z moimi włosami jest coś dziwnego. Kiedy włosy umyję, zaczynam stylizować, robią mi się takie małe spiralki średnicy palca wskazującego. Niestety przy suszeniu je tracę. Kiedy natomiast przeprowadzam nawet natychmiast po tym reanimację wracają i utrzymują się zdecydowanie bardziej, choć też lekko się rozkręcają. Dlaczego dopiero reanimacja powoduje u mnie dobry skręt(oraz puch, który mnie ostatnio nawiedził i odejśc nie chce), co robię źle?
Zamówienie sobie w takim razie daruję, szkoda, że to tak drogo wychodzi. Ten dyfuzor jest chyba szczególnie ciekawy.
Może chodzić o wodę.
Przy suszeniu ją tracisz, prawdopodobnie zbyt szybko;
przy reanimacji ją na powrót dostarczasz.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 22:15   #26265
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
ciesze sie ze sie nie zmarnowaly (ja niestety nie moglam sie dogadac z nosem, dobrze z miss jessie's fajowo pachnie)

Cytat:
no w sumie Ty Syrenko masz piekny skret a nie uzywalas wczesniej Devycurl (Mlodka lepiej idz do dziennika i zobacz jakie loki mozna wyczarowac uzywajac polskich produktow, moje pomin bo stosuje zagramaniczne frykasy w sumie dla afroamerykanek)
Cytat:
albo wyslac Pole do Stanow, tylko najpierw sprawdzic prognoze pogody i wulkanu zeby znow tam nie utknela

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
cos nie tak ze stylizacja skoro gina, a jak suszysz? same schna, dyfuzor, jakie powietrze? moze cos nie tak ze stylizacja i potem suszenie za mocne?

a tamtym dyfuzorem sie nie przejmuj, czytalam wiele wypowiedzi na NC i nie tylko i wcale nie taki rarytas, suszy baaaardzo dlugo i przede wszystkim wlosy przy skalpie, wiele dziewczyn pisalo ze mogly pomyslec przed kupieniem ze skoro w salonie Devy jak byly nie uzyto tego dyfuzora znaczy ze nie jest to taki hit
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-19, 22:16   #26266
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

pokrecone
nadgonilam troche Wasze pismiennicze zapedy i.... ubawilam sie niezle , cos w tym jest- to co na glowie jakos tam wplywa na to co w glowie, tak czy inaczej zgadza sie w moim przypadku
dziewczyny, dziekuje bardzo za wlosowe komplementy
Malgosia- niezmiennie jestem fanka Twoich wlosiskow , nastepnym razem porosze o wyrazniejsza fotke
wogole oglodajac zalaczane fotki to jakos samoczynnie wlacza mi sie ochota na skalpowania tylko nie wiem od kogo zaczac
ja dzis zrobilam ekperyment- pomieszalam olejki i maselko (to jak zwykle) dodalam odzywke i nalozylam na suche wlosy (wczesniej nakladalam na mokre) ciekawe co z tego wyjdzie
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 22:19   #26267
Rybiorek
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;22766252] pokrecone
nadgonilam troche Wasze pismiennicze zapedy i.... ubawilam sie niezle , cos w tym jest- to co na glowie jakos tam wplywa na to co w glowie, tak czy inaczej zgadza sie w moim przypadku
dziewczyny, dziekuje bardzo za wlosowe komplementy
Malgosia- niezmiennie jestem fanka Twoich wlosiskow , nastepnym razem porosze o wyrazniejsza fotke
wogole oglodajac zalaczane fotki to jakos samoczynnie wlacza mi sie ochota na skalpowania tylko nie wiem od kogo zaczac
ja dzis zrobilam ekperyment- pomieszalam olejki i maselko (to jak zwykle) dodalam odzywke i nalozylam na suche wlosy (wczesniej nakladalam na mokre) ciekawe co z tego wyjdzie [/QUOTE]

zazwyczaj Twoje mieszalnicze eksperymenty wychodzily wlosom na dobre
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-19, 22:23   #26268
Konto usunięte

Cytat:
zazwyczaj Twoje mieszalnicze eksperymenty wychodzily wlosom na dobre
nie zawsze
aa Rybiorek, uzywasz kosmletykow ktrore sa do afro- kreciolkow jak -typ 4a,4b itd? kurde jest ich troche i sie zastanawiam nad ich zakupem

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-10-19 o 22:26
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 22:33   #26269
Rybiorek
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;22766437]nie zawsze
aa Rybiorek, uzywasz kosmletykow ktrore sa do afro- kreciolkow jak -typ 4a,4b itd? kurde jest ich troche i sie zastanawiam nad ich zakupem[/QUOTE]

no akurat zakochalam sie w produktach miss jessie's, niby dla wszystkich loczkow ale jak popatrzysz na fotki na stronie miss jessie's, filmiki na youtube to glownie afroamerykanki uzywaja, na stronie miss jessie's sa pytania od klientow i same zalozycielki pisza ze rzadko maja do czynienia z wlosami 'bialych' klientek
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-19, 22:40   #26270
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
obiecuję poprawę Chciałam wyglądać inaczej a nie jak na co dzień ...
Kropcia, doskonale rozumiem Twój ból. Mam tak samo i nie wiem co z tym można zrobić (ale na pewno nie prostować włosów )
Masz bardzo ładne włosy i za ich długość ( i Twoją cierpliwość w ich pielęgnowaniu).
Myślę, że możesz spokojnie iśc do fryjzera, żeby odświeżyć cięcie
Chyba że chciałabyś jakąś większą zmianę? Masz zaufanego fryzjera? Bo jesli tak, to może zdaj się na jego inwencję (w granicach rozsądku, oczywiście)

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Ja zaliczałam Biowaxa do słabych i wypadających również do emolientowych odzywek ze względu na zawartość olejku migdałowego. Jednak po prawdzie żadna ze znanych mi odżywek (no, może poza Kallosem, Alverde morelkową i być może tą z awokado, ale jeszcze nie sprawdzałam) nie były w stanie dorównać Garnierowi.
Hmmm, nigdy Kallosa nie miałam, ale to chyba przez problem z jego dostępnością
za wskazówki
Myślałam o Alverde, składy mają bardzo obiecujące.

Cytat:
By uzyskać bardziej emolientowe odżywki, dolewam olejku, dodaję masło tucuma. Musze jeszcze nabyć masło shea, bo widzę coraz więcej zachwytów
Zrobiłam tak raz i obciążyłam sobie włosy. Zniechęciłam się
Cytat:
Ze zdjęcia, które zamieściłaś w codzienniku trudno wnioskować o małych postępach Bynajmniej! Są i to spore!
Ja ich nie umiem dostrzec
No, ale Szefowa wie co mówi, to mogę jej uwierzyć na słowo

Rybiorku, Navo
Obiecuję wstawić wyraźniejsze zdjęcie.
Nie myślałam, ze to ostatnie będzie takie kiepskie.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 22:41   #26271
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Może chodzić o wodę.
Przy suszeniu ją tracisz, prawdopodobnie zbyt szybko;
przy reanimacji ją na powrót dostarczasz.
Cytat:
cos nie tak ze stylizacja skoro gina, a jak suszysz? same schna, dyfuzor, jakie powietrze? moze cos nie tak ze stylizacja i potem suszenie za mocne?
Przy reanimacji stosuję tą samą metodę co od razu po myciu czyli:
suszenie najmniejszym nawiewem przy średniej temperaturze oczywiście z dyfuzorem niedotykającym skalpu. Testowałam już chyba całkiem sporo wariantów, zawsze efekt ten sam. Włosy zaraz po myciu prawie proste z zakręconymi końcówkami, po reanimacji kręciołki.
Cytat:
a tamtym dyfuzorem sie nie przejmuj, czytalam wiele wypowiedzi na NC i nie tylko i wcale nie taki rarytas, suszy baaaardzo dlugo i przede wszystkim wlosy przy skalpie, wiele dziewczyn pisalo ze mogly pomyslec przed kupieniem ze skoro w salonie Devy jak byly nie uzyto tego dyfuzora znaczy ze nie jest to taki hit
Uf, ulżyło

Moja fragrantica
Stary 2010-10-19, 22:50   #26272
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
A

Och ach cudnie! Dzieci na pewno kochają Ciebie i Twoje włosy. dla nich to całość. Ciekawe czemu
Dlaczego czasem piszesz o swoich włosach źle? Ja bym sie na ich miejscu pogniewała
dziękuję . Postaram się nie narzekać

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
ja ogólnie nie mam rewelacyjnego skrętu, raczej drobne loczki i korkociągi, a przed henną to w ogóle jakieś bez sił były.
Żartujesz chyba? Bardzo podobają mi się właśnie takie loczki

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość
Daję fotkę z dzisiejszego skrętu po odżywianiu Jak widać góra jest napuszona, włosy były podcinane we wtorek gorącymi nożyczkami. Jakieś sugestie, krytyka - walcie śmiało..
Pięknę te rude loki.
Wszystkie dziewczyny z rudymi lokami macie piękne włosy

Cytat:
Napisane przez insanecurls Pokaż wiadomość
W związku z tym, że daaawno nie aktualizowałam stany swoich włosów postaniwiłam zrobić to dzisiaj tym razem nie w dzienniku bo muszę jeszcze zmodernizować pielęgnacje... Ostatnio moje włosy są suchsze niż były kiedykolwiek... a jak próbowałam nałożyć troche olejku kokosowego to się rozkręciły i były obrzydliwie tłuste:/ chyba znowu się nie rozumiemy... Mam nadzieję że dożyją tych czasów kiedy w Polsce będą dostepne kosmetyki dla kręciołów takie jak w Ameryce
Kolejne
Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość
No dobra...na mokre nałożyłam troszkę Palomy.
Na tą chwilę widzę, że nie wszędzie dotarłam, może następnym razem spróbuję troszkę więcej.
Sklejenia i innych nieprzyjemnych efektów - BRAK (zadziwiające)
Ale włoski były ślicznie skręcone w momencie ugniatania z żelem, przetrwały jako tako suszenie...ale podczas śniadania już się zaczęły rozprostowywać

To zdjęcia z czasu śniadania. Wydać różne dziwne fochy, ale na razie nie narzekam, staram się podchodzić cierpliwie.
Jak się błyszczą i znowu

A reszty nie przeczytałam. Muszę nadrobić zaległości. Zrobiłam sobie mały szlaban. Idę robić żel lniany. Jutro poczytam dalej.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 22:59   #26273
Volyova
Rozeznanie

Przeszukując sieć na temat podpinania znalazłam przypadkowo taki filmik:
http://www.ouidad.com/video/Styling-...hake-Technique

Czyli "Przeczesz palcami i potrząśnij!"
Nie wybrażam sobie na swoich włosach takiej stylizacji

Dumna fala (klik)

Stary 2010-10-19, 23:11   #26274
Konto usunięte

Cytat:
no akurat zakochalam sie w produktach miss jessie's, niby dla wszystkich loczkow ale jak popatrzysz na fotki na stronie miss jessie's, filmiki na youtube to glownie afroamerykanki uzywaja, na stronie miss jessie's sa pytania od klientow i same zalozycielki pisza ze rzadko maja do czynienia z wlosami 'bialych' klientek
no wlasnie- na filmikach, stronkach itd sa afroamerykanki, zastanawiam sie nad zakupem paru cudeniek ale ich krecioly sa inne niz moje wiec,... ale chyba sie pokusze
Cytat:
Rybiorku, Navo
Obiecuję wstawić wyraźniejsze zdjęcie.
Nie myślałam, ze to ostatnie będzie takie kiepskie.

Cytat:
Zrobiłam tak raz i obciążyłam sobie włosy. Zniechęciłam się
ja dodaje olejki do odzywek, trzymam ile mam czasu i splukuje, obciazenia nie ma wogole moje kudly (jak ostatnio uslyszalam- kudly....-komplemet od inzyniera... ) ciezko obciazyc, wiec zastanawiam sie nad zakupem kosmetykow dla kreciolow typu 4...
Cytat:
Myślałam o Alverde, składy mają bardzo obiecujące.
Alverde powiadasz..
Stary 2010-10-20, 09:09   #26275
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Kropcia, doskonale rozumiem Twój ból. Mam tak samo i nie wiem co z tym można zrobić (ale na pewno nie prostować włosów )
Masz bardzo ładne włosy i za ich długość ( i Twoją cierpliwość w ich pielęgnowaniu).
Myślę, że możesz spokojnie iśc do fryjzera, żeby odświeżyć cięcie
Chyba że chciałabyś jakąś większą zmianę? Masz zaufanego fryzjera? Bo jesli tak, to może zdaj się na jego inwencję (w granicach rozsądku, oczywiście)
Większej zmiany nie szukam Od roku zapuszczam, chcę tylko odświeżenia ale nie mam zaufanego fryzjera i ty właśnie pies pogrzebany ....

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 09:25   #26276
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Wszystkie procedury, o których piszesz są u mnie zachowane a jednak z moimi włosami jest coś dziwnego. Kiedy włosy umyję, zaczynam stylizować, robią mi się takie małe spiralki średnicy palca wskazującego. Niestety przy suszeniu je tracę. Kiedy natomiast przeprowadzam nawet natychmiast po tym reanimację wracają i utrzymują się zdecydowanie bardziej, choć też lekko się rozkręcają. Dlaczego dopiero reanimacja powoduje u mnie dobry skręt(oraz puch, który mnie ostatnio nawiedził i odejśc nie chce), co robię źle?

a próbowałaś wrócić do kombinacji, która działała przedtem?
np. to z żelem lnianym i miodowym utrwalaczem?
może spróbuj użyć tych samych produktów co z tydzień temu

a jak reanimujesz, jakimi kosmetykami?
piszesz, jakby samo suszenie rozbijało Ci te loczki - ale przecież tydzień temu byłaś zadowolona. coś się musiało zmienić

Cytat:

oczywiście
z dyfuzorem niedotykającym skalpu.
a to nie wiedziałam - czemu niedotykającym?

Dumna fala (klik)

Stary 2010-10-20, 10:06   #26277
Rybiorek
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;22767472]no wlasnie- na filmikach, stronkach itd sa afroamerykanki, zastanawiam sie nad zakupem paru cudeniek ale ich krecioly sa inne niz moje wiec,... ale chyba sie pokusze

[/QUOTE]

nie wiem czemu wszyscy kieruja sie tylko numerkami, jak poczyta sie sklady to te co niby sa dla 3c wzwyz sa poprostu bardziej napakowane odzywczymi skladnikami zeby mocniej odzywiac i nawilzac, czesto sa tez mocniej skoncentrowane, mam juz w tej chwili wszystko z miss jessie's (oprocz szamponu ale chyba sie skusze, tym bardziej ze CurlySuzy z NC dala mu 5 gwiazdek na 5) i choc mam cienkie wlosy to nie mam obciazonych, ok po buttercreme, ale na razie testuje go jako nocna maske, w weekend sprobuje uzyc do jako zakonczenie stylizacji zamiast Set It Free, w ogole to buttercreme wg mnie jest swietny na wakacje w celu ochrony wloskow przed sloncem (przetestuje w styczniu)

Nava Ty masz takie loki co ciezko obciazyc i wlasnie wczoraj jak packalam sie buttercreme to pomyslalam ze dla Ciebie bylby idealny, poza tym odnosnie kremow i zelow, ja mam problem z zelami bo mam takie sztywniaki po nich, po kremach nie mam i te z miss jessie's sprawuja sie fajnie, zerknij do codziennika, na razie probowalam Quick Curls i Curly Meringue, jutro moze sie skusze na Curly Pudding
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-20, 10:08   #26278
mysia m
Zakorzenienie

jeniffer może i nie ma pierścionków, ale fale leganckie a błyszcza się głupie!
--,
w ogóle zabijcie mnie i poćwiartujcie, a moje resztki rzućcie na pożarcie wiewiórkom..
wyprostowałam sobie dzis włosy. nie prostownica, nie na szczotke, ale tak jak wczesniej dałam mleczko prostujące i rozczesałam grzebieniem. Wysuszyłam delikatnie suszarka, przeczesujac grzebieniem. I jestem zrozpaczona. Nie chce wiecej prostych włosów! Włosy się chyba zaczeły przyzwyczajac do falowania, bo pojedyncze pasemka próbowaly sie skrecac i efekt koncowy jest nieciekawy, jakbym miała zniszczone , spuszone włosy.

jestem na siebie taka zła, że nawet nie wiecie. wygladam jak idz stad i nie wracaj. jeszcze jak sobie pomyśle, ze pewnie teraz je po tym zabiegu troche zepsułam, to juz w ogole. ech, głupia ja, głupia.

jutro bede naprawiac szkody.
Stary 2010-10-20, 10:12   #26279
venealin
Raczkowanie

Cytat:
zdecydowanie biore gore, w koncu to bedzie moja szafka, a Pole bedzie trenowac unikanie albo lapanie w zaleznosci czy produkt jej pasi czy nie
plan dobry

Cytat:
a czemu? szczegoly poprosze
Ale czemu co? Czemu się nie nadajesz do Karmelitanek?
Ze względu na śluby ubóstwa (czy jak tam to się zwie) - Ty byś się zapłakała za specjałami do włosków, one za Twoimi kręciołkami, a Twój mąż za tym autem co to byś mu go nie mogła kupić

Czy czemu do Curlitanek?
Cóż, co do reguły "klasztornej" w/w "zakonu", to pytaj o szczegóły Volyovą ja tylko sobie pewne rzeczy wyobrażam (a że wyobraźnię mam że ho ho...to aż się boję odzywać )

Cytat:

Cytat:

Cytat:

No właśnie. Myślę że Syrenka ma całkowitą rację. Nie ma co dać się zwariować. Przy każdej z nich widać konkretny skręt już w momencie zmoczenia i umycia włosów, więc takie postępy przy odżywce i stylizatorze to nic niesamowitego IMO.

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Eloe77 jesteś wielka i genialna i dzięki bardzo. Miałaś rację-przekarmiłam włoski i dlatego włoski się rozprostowały.I po diecie pokochały olejek ze słodkich migdałów i są szczęśliwe /bo jak są szczęśliwe to się kręcą, a jak są smutne to są klapnięte/. I pokazały jak bardzo są szczęśliwe-efekt dzisiaj parę znajomych pytało mnie, czy zrobiłam trwałąCieszę się razem z nimi
gratulacje chyba nic tak bardzo nie cieszy jak pytania innych czy kręciłaś włoski

Cytat:
Przeszukując sieć na temat podpinania znalazłam przypadkowo taki filmik:
http://www.ouidad.com/video/Styling-...hake-Technique

Czyli "Przeczesz palcami i potrząśnij!"
Nie wybrażam sobie na swoich włosach takiej stylizacji
Ja na swoich też nie
Gdybym tak naciągała moje biedne piórka to skończyłabym z prostymi

Cytat:
Rybiorku...powiedz jak to odczuwasz w takim układzie - te kosmetyki obciążają włosy? Kusi mnie ściągnięcie sobie czegoś z British Curlies...no i nie ukrywam, że Twój curly-lobbing ma niesamowitą siłę przebicia, a więc kuszą mnie m.in.miss jessie's.

Cytat:
albo wyslac Pole do Stanow, tylko najpierw sprawdzic prognoze pogody i wulkanu zeby znow tam nie utknela
Ooooj...jeśli chodzi o Pole, to tutaj NAWET moje jasnowidzenie chyba nic nie da, a co dopiero prognozy ja sądzę, że to ten typ co to niechcący znajduje się w nieodpowiednim miejscu w nieodpowiednim czasie, i nic jej od tego nie uchroni
No ale próbować zawsze można

Cytat:
Ratujesz nasze portfele i cierpiące serca

Cytat:

a to nie wiedziałam - czemu niedotykającym?
Też mnie to interesuje

Ok. To teraz dołożę do tego tasiemca swoje 3 grosze
Zrobiłam tak jak planowałam (no dobra PRAWIE) tzn. wczoraj troszkę posiedziałam z migdałkiem na włosach (ale tylko trochę go dałam, mimo tego że z reguły aż je podtapiam w olejach ), umyłam Pottersem aloesowym (czyżby to tutaj tkwił haczyk?), naciapkałam resztkę Waxa do wypadających, czepek, koszulka i spanko.
Rano zmyłam.
Metodą opisaną przez Rybiorka wcisnęłam w ociekające Joannę b/s, odcisnęłam w mikrofibrę, nałożyłam żel (więcej niż poprzednio, tą samą metodą co odżywkę, starałam się nie dotykać skalpu), no i oto efekty.

Jak dla mnie padaczka
Sądzę, że skręt jest słabszy niż poprzednio, rozprostowuje się (szczególnie od góry) jeszcze szybciej zdjęcia z pracy są po ok. godzinie od poprzednich - z tym, że miałam na głowie czapkę, ale taką nie cisnącą, wełnianą.
Plus - sztywności typowo po-żelowej nie odnotowałam
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 10:22   #26280
venealin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
jeniffer może i nie ma pierścionków, ale fale leganckie a błyszcza się głupie!
--,
w ogóle zabijcie mnie i poćwiartujcie, a moje resztki rzućcie na pożarcie wiewiórkom..
wyprostowałam sobie dzis włosy. nie prostownica, nie na szczotke, ale tak jak wczesniej dałam mleczko prostujące i rozczesałam grzebieniem. Wysuszyłam delikatnie suszarka, przeczesujac grzebieniem. I jestem zrozpaczona. Nie chce wiecej prostych włosów! Włosy się chyba zaczeły przyzwyczajac do falowania, bo pojedyncze pasemka próbowaly sie skrecac i efekt koncowy jest nieciekawy, jakbym miała zniszczone , spuszone włosy.

jestem na siebie taka zła, że nawet nie wiecie. wygladam jak idz stad i nie wracaj. jeszcze jak sobie pomyśle, ze pewnie teraz je po tym zabiegu troche zepsułam, to juz w ogole. ech, głupia ja, głupia.

jutro bede naprawiac szkody.

Ty paskudo !

No to masz za swoje teraz. Druga kropcia

Szczęście, że włoski Ci uświadomiły jaką głupotę zrobiłaś

AJ! Jeniffer mi gdzieś umknęła w tych moich wyklejankach
Całkiem ładnie Ci ten Goldwell zdefiniował fale zakręty się trochę pogłębiły (zerknęłam w Twój album i otworzyłam poprzednie zdjęcia i aktualne "goldwellowskie" )
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY

Edytowane przez venealin
Czas edycji: 2010-10-20 o 10:33
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości)

Zasady wysyłania wiadomości