Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-19, 22:01   #3931
Ferrou
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Gmyrelka, Super że wszystko u Was w porządku Zazdroszczę przespanych nocy

Pop, heh.. moj ma pojutrze urodziny i ja nie mam pomysłu... W sumie pomysły by się znalazły tylko kasy większej brak - ja nie pracuję więc swojej nie mam i tak głupio trochę Na pewno tort mu jakiś fajny zrobię

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Mój TŻ to jednak jest biedny - nie pali, a też nie użyje. Urodziny już miał, do kolejnych musiałby czekac 9 mcy. Dziś zdawał prawko, ale nie zdał. Ciasto z tej okazji upiekłam, ale nie ma co świętować - lipa, kolejny termin ma na 29 października.
Mój ostatni raz zdawał na prawko w listopadzie ubiegłego roku i dał sobie spokój. Początkowo mówił że wiosną znowu zacznie, bo przez zimę jest dość trudno zdać... no ale mamy już prawie zimę I mimo że co jakiś czas robię mu jazdy, obrażam się i straszę to obiecuje że pójdzie i tyle tego jest A zdawał już wiele razy... zawsze na jakimś duperelku go oblewali Najlepsze jest to, że po jego rodzicach mamy auto a żadne z nas nie ma prawka W końcu sama muszę się za to wziąć i zapisać na kurs

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
jestem dumna z Danielka tak dzielnie znosi ząbki,że nawet nie wiem kiedy mu wychodzą,właśnie przypadkiem zauważyłam górną jedynkę

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
TŻ chyba nadal się podobam, tylko, że ja nie chę być taka, jaka jestem teraz. Mam dość wciskania na siłę jedynych fajnych dżinsów, mam dość tych wylewających się przez to górą fałdek. I te cyce - dziś mnie cieszą, a wiem dobrze, co mnie czeka jak skończę karmić Olę, katastrofa, jak w Afryce, będzie sobie można na ramię zarzucić
no jakbym czytała o sobie to samo mam, nieważne co ubiorę to i tak wszystko się górą wylewa, luźne rzeczy nie zdają też egzaminu bo wszystko i tak widać, piersi miałam zawsze duże a teraz sa jeszcze większe i jakieś takie długie się zrobiły Nigdy się sobie nie podobałam, teraz jest jeszcze gorzej, ale staram się jakoś dawać z samą sobą radę....

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny bede pilnowala by sie nie odwodnila
u nas nie ma juz ciemiaczka zaroslo sie jakis miesiac temu
my dzisiaj bylysmy 2 razy u lekarza rano ja strasznie wysypalo taka jakby pokrzywke miala wiec rano pojechalismy z ta wysypka i zawiesc odrazu mocz wieczorem doktor do nas dzwonila zeby szybko z nia przyjechac bo wyniki moczu wykazaly ze ma podejzenie ropomoczu pobrali jej mocz na posiew dali tez odrazu antybiotyk teraz jak na szpilkach czekam na posiew i ludze sie ze nieprawidlowo pobralam mocz
ojjjj... Ucałuj malutką, na pewno źle pobrałaś mocz i dlatego jakieś takie zwariowane wyniki wyszły, będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Tylkooliwka ja ostatnio nie domknęłam szafki w kuchni gdzie trzymam Mika ciasteczka ,chrupki, moje chlebki wasa , jakieś tam sucharki i na chwilkę go zostawiłam w kuchni no chwileczka wracam a tu wszystko wywleczone od szuflady z przyprawami(jest na samym dole) natychmiast odkręciłam rączkę i od następnej wyżej też
haha dobre Teściowa kiedyś mówiła, że mój TŻ jak byl mały dorwał się do szafki gdzie były maki, cukry i inne tego typu sypkie rzeczy
Stary 2010-10-19, 22:31   #3932
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
dziewczyny a orientujecie się jak wypada ten foteli Espiro Optima w testach?? szukam i nie mogę znaleźć
On nie ma testów . bo Polski wogóle jakieś Polskie mają testy ?

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ania ja na razie jej daje 3 razy mleko i 2 sloiczki i chcialabym cos nowego wprowadzic ale nie wiem jak i co;/
Zrób jej sinlac z owocami albo własnie kaszke na wodzie i też dodaj jakies owoce. ew może sama jej zrób kisiel ?

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
A ba zdjęciu kształt podeszwy.
Nam odpinaja się po obu stronach
Moja ma takich kilka par i sciaga je w minute

Cytat:
Ogladałam taki po testach, chyba Cybex Pallas (bardzo dobre oceny). Kosztował 999 pln. Zosia się wściekła no i nie wyobrażam sobie do niego zapakować dziecko ubrane w zimowy kombinezon. Strasznie ciasno jest w letnim ubraniu nawet jak dziecko nie ma odpowiedniej wagi. No i nie wiem jak takie cudo zostawić w samochodzi na parkingu. Wyglada bardzo ładnie w kolorze czekoladowym ale kolor to chyba nie jest dobry wyznacznik .
Ja sięwaham poiędzy Optima a Pro

Też tak sobie oglądam poprostu. On nie jest dla mnie ekspertem i znawcą tematu. Więcej ekspertów jest na forum
cybexa wózki podobno starsznie lipne. jakość tapicerki itp.
Ciekawe jak foteliki

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
ice, ferrou, Tylko Oliwka, Libra, PLMadzie - Dzieci śliczne co jedno to ładniejsze

Zazdros zczę tego że on już tak ładnie sam je.
Moja jak tylko poczuje jakąś grudkę (nawet rozgotowany ryż czy warzywa) to od razu jest paw. Wszystko ma więć miksowane na papkę.

Szkoda że to w sylwestra będzie bo ja wtedy wyjadę z Wawy a bym sie z chęcia spotkała.

MAm pytanie: Co można kupić na urodziny dla Faceta? Będą to okrągłe urodziny więc chciałabym coś wyjątkowego. Gdyby nie niunia to mogłabym mu (i sobie ) fundnąć jakś wycieczę ale na razie to nie możliwe. Poradźcie coś
Może jakis kurs jazdy rajdowy , albo coś w tym stylu kiedyś widziała taka strone ale nie moge jej znaleźć można było wykupić np trening z saleta czy inne takie nie materialne rzeczy .

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny bede pilnowala by sie nie odwodnila
u nas nie ma juz ciemiaczka zaroslo sie jakis miesiac temu
my dzisiaj bylysmy 2 razy u lekarza rano ja strasznie wysypalo taka jakby pokrzywke miala wiec rano pojechalismy z ta wysypka i zawiesc odrazu mocz wieczorem doktor do nas dzwonila zeby szybko z nia przyjechac bo wyniki moczu wykazaly ze ma podejzenie ropomoczu pobrali jej mocz na posiew dali tez odrazu antybiotyk teraz jak na szpilkach czekam na posiew i ludze sie ze nieprawidlowo pobralam mocz
ciemiaczko zarasta ok 2 roku życia całkiem teraz to za szybko .

A ja dziś byłam z Ola na szczepieniu .
Wazy 8200 i ma 69 cm . duża panna , dostałam lek na to jej zapalenie do smarowania .
za 6 tyg na pneumo szczepie .
podyskutowałam z panem na temat szczepień i tak na odkleszvzowe co chciAŁAM NIE szczepie Szymka bo na mazowszu praktycznie nir występuje , ale zaszczepie go na żółtaczke ta pokarmową zanim do przedszkola pójdzie .
Stary 2010-10-19, 22:34   #3933
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

mnie na bolesne zabkowanie osanit polecono, musze napisac zeby mi z deutschlanow przyslali.
Ania kislu nie probowalam, kaszki na wodzie jej daje.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 22:55   #3934
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
mnie na bolesne zabkowanie osanit polecono, musze napisac zeby mi z deutschlanow przyslali.
nich Ci dziewczyny napiszą jak się robi taki domowy kisiel ja nie wiem bo u mnie tesciowa robi i możesz jej dawać zawsze jakas odmiana . albo poszukaj na forach napewno znajdziesz jakieś watki o bezmlecznych dzieciach i będa pewnie jakieś pomysły na jedzonko.
Stary 2010-10-20, 06:50   #3935
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Baobabku - a te buciki to są dostatecznie szerokie na noskach? Bo ostatnio kupiłam Iguskowi jedne i jak mu założę rajstopki i skarpetki, to nóżkę ledwo upycham do środka. A jak z tymi bucikami?
Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
A te buciki duże są?? bo wkładka ma tylko 11,5cm, to trochę mało jak się nałoży grube skarpetki
Kubuś chodzi właśnie w rajstopkach i skarpetkach i stopka weszła bez problemu, ale problem ze spadaniem butów jest - ale to u nas z każdymi tak. On ma dł stopki 10 cm a buciki wzięłam w rozmiarze 6-12 mcy i dł wkładki 11.5 cm, są spoooro za długie bo paluszki ma tak nieco za połową bucika. Ale za to po spacerze jak mu je zdjęłam to nóżka w dotyku była ciepła, tzn dotykając przez skarpetki, a jak miał trampki to była chłodna, więc chyba dobrze grzeją

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
To temu nie moglam tego w sklepie znaleźć
A może jeszze u którejś w sklepie to mają to ja chętnie 2 opakowania i za przesyłkę zapłacę
no właśnie ja o to samo prosiłam na forum, żeby ktoś mi kupił i przesłał,ale ich już nigdzie nie ma i teraz już wiem czemu ale polecam te zdrowe brzuszki spor droższe bo prawie 10 zł, ale małemu mojemu smakują bardzo.
Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Cześć Mamulki
Ja na nic nie mam czasu buuuu, w pracy też mam co robić, ale to akurat dobrze bo mi szybko czas leci Ogólnie pracuję nad kampanią promującą moje trzecie dziecko - system jakości wieprzowiny (mam nadzieję coś o tym usłyszycie ) ale mimo to szukam nowej pracy bo z finansami kiepsko

Widzę że jest temat spania. Marcel odkąd ma swój pokój (czyli ponad 2 tygodnie) śpi w nocy elegancko Od 19 do 6-7 rano Dzisiaj np "przyszedł" do nas na cycusia o 7 Czasem się przebudza i Go słyszę ale nie wstaje do Niego i zasypia znowu - pogada pomruczy i odpływa

Teraz chorujemy i mój syn strasznie od 2 nocy kaszle Wczoraj myślałam że mi serce pęknie bo od 4 rano siedziałam koło Niego tak kaszlał przed sen, a o 7:30 przyszła niania i musiałam iść do pracy zostawiając chorą moją miłość
Marcel bardzo lubi nianie i bez problemu z Nią zostaje także to jest plus Mieszka nam się wyśmienicie i w końcu u siebie
Je absolutnie wszystko co się Mu poda Tylko rybki jeszcze nie próbowaliśmy. A jaką kaszkę dzieciom dajecie?? Bo Dyziek je dwa razy dziennie kaszkę i jak dla mnie one strasznie słodkie
współczuję choróbska...znowu Was dopadło...dopiero byliście chorzy...ehhh to ewnie ta pogoda
Ja zaraz mykam do pracy na 5 h a później na szkolenie na 15 mały wczraj pobił rekord w zasypianiu - prawie 3 godziny a tak skakał i walił nóżkami, że się zhaftowałehh
dobra uciekam się malować miłego dnia

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 07:04   #3936
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
A ja dziś byłam z Ola na szczepieniu .
Wazy 8200 i ma 69 cm . duża panna , dostałam lek na to jej zapalenie do smarowania .
za 6 tyg na pneumo szczepie .
podyskutowałam z panem na temat szczepień i tak na odkleszvzowe co chciAŁAM NIE szczepie Szymka bo na mazowszu praktycznie nir występuje , ale zaszczepie go na żółtaczke ta pokarmową zanim do przedszkola pójdzie .
No to teraz sobie wyobraź jak mój Erwi wygląda jak przy tej samej wadze ma 82cmJest jakiś sposób żeby cos mu do jedzenia dać żeby przytył troszke, bo normalnie aż żal patrzeć.

---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Cytat:
Kisiel to tylko sok zagotowujesz i dodajesz zmieszanej z wodą mąki ziemniaczanej. Może zobacz czy jej zasmakuje.

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
no właśnie ja o to samo prosiłam na forum, żeby ktoś mi kupił i przesłał,ale ich już nigdzie nie ma i teraz już wiem czemu ale polecam te zdrowe brzuszki spor droższe bo prawie 10 zł, ale małemu mojemu smakują bardzo.
tak widzialam te kaszki, ale w sumie nie kupowałam, dzisiaj zakupię i sprawdzimy

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 08:03   #3937
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
DARUSIA JAKBYŚ MOGŁA NAPISZ NASTĘPNĄ CZĘŚĆ DIETKI
bo ja w piatek zaczynam
Darusiaaa- napisz, napisz. Ja tez sie przyłączę

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 08:26   #3938
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wczoraj mi miala kolezanka oddac ale nie przywiozla, dusiaka ty mozesz poprzednia sobie zaczac.

Tz spi , mala dopiero wstala, kochane dziecko od 19:30 to 8 spala
A.Camus
Stary 2010-10-20, 08:47   #3939
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

A moje kochane dziecko nie lubi spać tak długo. Uwielbia się wiercić, stękać, trzasakać nogami i wydawać inne ciekawe odgłosy całymi nocami . Nie lubi tez jak mama śpi. A mama juz zombi przypomina
Stary 2010-10-20, 08:53   #3940
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
No to teraz sobie wyobraź jak mój Erwi wygląda jak przy tej samej wadze ma 82cmJest jakiś sposób żeby cos mu do jedzenia dać żeby przytył troszke, bo normalnie aż żal patrzeć.
Nie przesadzasz ?
76 cm ma stolik w kuchni, a 82 parapet pod oknem.
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 09:08   #3941
Darusiaaaa
Zakorzenienie

od dzis z tz nie palimy:P
zobaczymy jak bedzie nam szlo ale bedziemy sie starac, razem latwiej

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

kupilismy z biedronce pochlaniacze wilgovi 2 , zobaczymy czy cos dadza.
A.Camus
Stary 2010-10-20, 09:13   #3942
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;22769375]Nie przesadzasz ?
76 cm ma stolik w kuchni, a 82 parapet pod oknem.[/QUOTE]

Spróbuj przystawić Twoje dziecko do stolika albo parapetu. Możesz byc zaskoczona
My parapet mamy na wys 90 cm

Cytat:
od dzis z tz nie palimy:P
zobaczymy jak bedzie nam szlo ale bedziemy sie starac, razem latwiej
To trzymam kciuki
Stary 2010-10-20, 09:17   #3943
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Ania p a jak ten sinlac można podawać?? Bo ja kupiłam i póki co stoi ... mogę Dyziowi np na wodzie to zrobić i dać zamiast kaszki?? Bo dwa razy dziennie kaszka to tak ... słodko choć sinlac pewnie też słodki ... Ja Mu ogólnie daje rano cyca, ok 8:30 kaszkę je, 11:30-12 obiadek, 15 deser (popija to 60 ml mleka mojego zarówno obiad jak i deser) później ok 16 cyc i ok 19 kaszka na noc. Czy to nie za dużo/za mało?? A może coś Mu piersią zastąpić tylko jedyna opcja to wieczorna kaszka ... a tak ładnie po niej śpi Dzisiaj np 19-7 rano i to ja po Niego poszłam

Baobabku mój tż wiecznie chory - klima w pracy plus myślę że Hanka Mu przynosi ze szkoły różne "sprzęty". Jak tam u Was?? Z tż się układa??

Moja pannica dzisiaj ma 7 urodziny Ja taka młoda a Ona taka stara Jak to możliwe

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 09:17   #3944
megi-megi
Zakorzenienie

P0P - Twój pomysł na prezent w formie laski baaardzo dobry, ja mojemu obiecałam taki na 50te urodziny, jak już będzie dość stary, żeby żadna ładna i młoda na niego nie poleciała.

Gmyrelka - Ty nie zazdrość spotkania, tylko umówmy się w końcu jakoś

I cholerka - tyle miałam do napisania i zapomniałam

A w ogóle wczoraj pogadałam trochę z tż. Jakoś tak ciepło zrobiło się. No i był sex - cichy (bo mam antykoncepcyjne dziecko, które na pewne odgłosy budzi się), ale był.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 09:19   #3945
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nooo megi!!! GRATULACJE!

Oby tak dalej! na pewno sie ulozy, obie strony beda sie starac i bedzie dobrze.
A.Camus
Stary 2010-10-20, 09:24   #3946
sidorcia
Rozeznanie

a my mamy DRUGIEGO ZĄBKA !
pierwszy wyszedł 16stego, a drugi wczoraj - 19stego! ;D

mówicie o tych kaszkach nestle zdrowy brzuszek z marchewką? ja mam jakies 10 opakowan, mój tata dostał od innego przedstawiciela (tak jak soczki i deserki, całe zgrzewki, nie mamy gdzie tego upychac), tylko, że to do stycznia 2011, jesli któras chce się wymienić kaszka za coś innego to ja chętna jestem, bo i tak wszystkich nie zużyjemy...
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 09:27   #3947
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mala mi spi po 10 min ostatnio ze 3 razy na dzien , nie chce wcale spac....
teraz tez spala 15 minut i juz sie obudzila i bawi sie w lozeczku.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

w ogole czuje sie jakby mi dni przez palce uciekaly... juz sroda...
A.Camus
Stary 2010-10-20, 09:29   #3948
megi-megi
Zakorzenienie

Gmyrelka- dodam tylko: ale Ty stara jesteś, że masz taaakie duuuże dziecko 100 lat dla ślicznej Hani
Stary 2010-10-20, 09:55   #3949
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
PoP oświeciłas mnie!!!

toz mój T.obiecał że jak zda prawo jazdy to rzuca palenie!!!
Zdał w marcu!!!! w marcu 2009!!!!

Potem że jak Misia sie urodzi.. gó...no prawda pali nadal!!!

Ale z racji remontu u nas abstynencja juz długaaaaaaaaaaaaaa:brzyda l: oj długa....
to podciągnę i przedłuze ją... baaaaa az rzuci palenie!! toz to wspaniały pomysł!!! dam radę!!! kiedys 4-5 msc było przerwy bo najpierw ciąza potem jej strata i zabieg itd.. i tez musielismy zyc w celibacie..
Madzi tylko u mnie jakoś to pozytywnego rezultatu nie przyniosło. Ja jak jestem to cały czas mamy dyskusję na ten temat. On się chowa przede mną z papierosami. Nawet jak wychodzi przed dom to tak staje abym go nie widziała. Ale nie kłamie że nie pali.
A najgorzej jest jak wraca z takiego papierosa - śmierdzi na odległoś. Oczywiście najpierw idzie i myyje ręce i płuka usta, dodatkowo mentosy czy gumy miętowe. Ale dla mnie to i tak śmierdzi. No i cały czas muwię mu jak on sobie wyobraża przekonanie córki w przyszłości do nie palenie gdy sam pali. Jakie argumenty logiczne zastosuje.
Jak ja nie cierpię papierosów

Cytat:
Ja tam mogę sobie to wyobrazić bo moja ma wzrost 75 cm i wagę 7,450kg Czyli wagę ma około 3 centyla. Ale mnie lekarze pocieszają i mówią żę jest bardzo dobrze i że nie należy na siłę tuczyć dziecka. Pierwsze 3 miesiące są ważne a teraz to już tak mniej. Ważne aby przybierała. No i w moim przypadku lepiej jak jest szczuplejsza bo w przypadku wcześniaków nie należy zbytnio obciążać nerek czy wątroby bo potem te dzieci chorują na np. cukrzycę czy inne choroby.

Jeżeli chodzi o wzrost to on u dzieci nie stojących mierzony jest po krzywiźnie i często jest obarczony błędem. Ważniejsza jest waga dziecka.

I tak na koniec: DZIEŃ DOBRY wszystkim

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Moja pannica dzisiaj ma 7 urodziny Ja taka młoda a Ona taka stara Jak to możliwe
100lat dla jakże starej HANI

Cytat:
P0P - Twój pomysł na prezent w formie laski baaardzo dobry, ja mojemu obiecałam taki na 50te urodziny, jak już będzie dość stary, żeby żadna ładna i młoda na niego nie poleciała.

A w ogóle wczoraj pogadałam trochę z tż. Jakoś tak ciepło zrobiło się. No i był sex - cichy (bo mam antykoncepcyjne dziecko, które na pewne odgłosy budzi się), ale był.
No i natchnęłaś mnie tą laską. Kupię mu taką drewnianą co by miał na czym na starość sie opierać

A u Was to mieszka jeszcze Twoja mama na stałe? Bo to też może być krępujące.
Fajnie że się pogodziliście i mam nadzieję że to na taki dłuższy czas a nie na tydzień

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 10:12   #3950
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

No właśnie
DZIEŃ DOBRY DZIEWCZĘTA
Stary 2010-10-20, 10:19   #3951
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
wczoraj mi miala kolezanka oddac ale nie przywiozla, dusiaka ty mozesz poprzednia sobie zaczac.
Ależ się naszukałam. Właśnie znalazłam

Cytat:

100 LAT DLA HANI
Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
GRATULACJE

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
No i natchnęłaś mnie tą laską. Kupię mu taką drewnianą co by miał na czym na starość sie opierać
PoP -a ta laska musi być drewniana? Nie może być dmuchana
Przepraszam, głupi pomysł, ale to mój TZ wymyślił. Może sam by chciał

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 10:40   #3952
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

STO LAT DLA HANI
Stary 2010-10-20, 10:42   #3953
megi-megi
Zakorzenienie

A ja Wam piszę i piszę i napisać nie mogę... kupiłam te rurki w końcu - przekonałyście mnie. Zarzuciłam na to jakiś długi sweter i wyglądam w miarę jak ludź. Wyślę Wam chyba później zdjęcie. No i Iguśka też wrzucę, bo już dawno nie czyniłam tego.
Stary 2010-10-20, 11:04   #3954
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
A ja Wam piszę i piszę i napisać nie mogę... kupiłam te rurki w końcu - przekonałyście mnie. Zarzuciłam na to jakiś długi sweter i wyglądam w miarę jak ludź. Wyślę Wam chyba później zdjęcie. No i Iguśka też wrzucę, bo już dawno nie czyniłam tego.
Wrzucaj koniecznie. Ja jakiekolwiek rurki nie przymierzam to wyglądam koszmarnie. O samopoczuciu nie wspomnę. A tak bym chciała

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

A widziałyscie ile już mamy postów ?
Stary 2010-10-20, 11:17   #3955
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Kubuś chodzi właśnie w rajstopkach i skarpetkach i stopka weszła bez problemu, ale problem ze spadaniem butów jest - ale to u nas z każdymi tak. On ma dł stopki 10 cm a buciki wzięłam w rozmiarze 6-12 mcy i dł wkładki 11.5 cm, są spoooro za długie bo paluszki ma tak nieco za połową bucika. Ale za to po spacerze jak mu je zdjęłam to nóżka w dotyku była ciepła, tzn dotykając przez skarpetki, a jak miał trampki to była chłodna, więc chyba dobrze grzeją

współczuję choróbska...znowu Was dopadło...dopiero byliście chorzy...ehhh to ewnie ta pogoda
Ja zaraz mykam do pracy na 5 h a później na szkolenie na 15 mały wczraj pobił rekord w zasypianiu - prawie 3 godziny a tak skakał i walił nóżkami, że się zhaftowałehh
dobra uciekam się malować miłego dnia
dziękuję za wyczerpującą odpowiedź też jakieś zamówię z tej firmy, bo ładne są

Cytat:
Ania p a jak ten sinlac można podawać?? Bo ja kupiłam i póki co stoi ... mogę Dyziowi np na wodzie to zrobić i dać zamiast kaszki?? Bo dwa razy dziennie kaszka to tak ... słodko choć sinlac pewnie też słodki ... Ja Mu ogólnie daje rano cyca, ok 8:30 kaszkę je, 11:30-12 obiadek, 15 deser (popija to 60 ml mleka mojego zarówno obiad jak i deser) później ok 16 cyc i ok 19 kaszka na noc. Czy to nie za dużo/za mało?? A może coś Mu piersią zastąpić tylko jedyna opcja to wieczorna kaszka ... a tak ładnie po niej śpi Dzisiaj np 19-7 rano i to ja po Niego poszłam

Buziaki dla dużej Hani

Cytat:
A moje kochane dziecko nie lubi spać tak długo. Uwielbia się wiercić, stękać, trzasakać nogami i wydawać inne ciekawe odgłosy całymi nocami . Nie lubi tez jak mama śpi. A mama juz zombi przypomina
hehe Mój też tak ostatnio ma A ja nie wyglądam Jestem niewyspana, przez to zła i w ogole

Cytat:
Megi, nawet nie wiesz, jak cieszy nas ta wiadomość Super że pogadaliście i trochę rzeczy się wyjaśniło

heh...mój TZ dzisiaj został w domu, a ja chciałam pójść po zakupy na torta i niby jak to mam zrobić? coś wspominał że pójdzie do pracy na chwilę, to może wtedy?
Stary 2010-10-20, 11:32   #3956
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;22769375]Nie przesadzasz ?
tak w przychodni go pani mierzyla, ja jak go w domu mierze to mi wychodzi na prosto bez krzywizn 77 cm. a w przychodni to mu tak ze zgięciami mierzyla.

Stary 2010-10-20, 11:41   #3957
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Kisiel to tylko sok zagotowujesz i dodajesz zmieszanej z wodą mąki ziemniaczanej. Może zobacz czy jej zasmakuje.

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

tak widzialam te kaszki, ale w sumie nie kupowałam, dzisiaj zakupię i sprawdzimy
Ważne że jest dziecko zdrowe a że chude to taki jego urok le[piej chude niż grube , bo sporo takich małych spaślaków biega . a z tym 82 chyba naprawde baba przesadziła

Cytat:

Baobabku mój tż wiecznie chory - klima w pracy plus myślę że Hanka Mu przynosi ze szkoły różne "sprzęty". Jak tam u Was?? Z tż się układa??

Cytat:
Wrzucaj koniecznie. Ja jakiekolwiek rurki nie przymierzam to wyglądam koszmarnie. O samopoczuciu nie wspomnę. A tak bym chciała

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

A widziałyscie ile już mamy postów ?
ten sinlac możesz i na wodzie zrobić i na mleku ale super jest też np do deserku - robisz na wodzie i dodajesz owoce . Ja bym tej kaszki nie zmieniała jak ładnie spi . Po co sobie psuć wieczory
a jak uważasz że za mało ma twojego mleka to moze mu tą kasze zrób na cyckowym .

Zapisałam małego na jutro na szczepienie na meningo oj chyba mu sie to niezbyt spodoba
Stary 2010-10-20, 11:42   #3958
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

może bardziej będzie go widać na stojąco( w obniżonym łóżeczku) Fotka z przed 3 dni.

Stary 2010-10-20, 11:45   #3959
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Tylkooliwka ja ostatnio nie domknęłam szafki w kuchni gdzie trzymam Mika ciasteczka ,chrupki, moje chlebki wasa , jakieś tam sucharki i na chwilkę go zostawiłam w kuchni no chwileczka wracam a tu wszystko wywleczone od szuflady z przyprawami(jest na samym dole) natychmiast odkręciłam rączkę i od następnej wyżej też

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Darusia jak nie śpi to nie ma sensu chować bo i tak trzeba coś ciągle wyciągać
no to nieźle hihi

Cytat:
Oooo wlasnie POP Matrioszki;D tez cos mi do konca nie pasowalo:P ale ja nigdy nie mialam rosyjskiego- mam prawo nie wiedziec:P

Pop teraz tez mam na sznurku ale jak nie mialam to zawsze sprawdzalam 2 razy zanim odjechalam;D

najlepszy numer byljak polozylam na dachu otwarta torbe bo wyciagalam wczesniej portfel zapomnialam zatankowalam i ruszylam , za mna taki przystojny koles autem, ja ruszam a z torby pod jego kola tampony wylatuja;D
myslalam ze kolor purpurowy nigdy z mojej buzi nie zniknie.

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
PoP oświeciłas mnie!!!

toz mój T.obiecał że jak zda prawo jazdy to rzuca palenie!!!
Zdał w marcu!!!! w marcu 2009!!!!

Potem że jak Misia sie urodzi.. gó...no prawda pali nadal!!!

Ale z racji remontu u nas abstynencja juz długaaaaaaaaaaaaaa:brzyda l: oj długa....
to podciągnę i przedłuze ją... baaaaa az rzuci palenie!! toz to wspaniały pomysł!!! dam radę!!! kiedys 4-5 msc było przerwy bo najpierw ciąza potem jej strata i zabieg itd.. i tez musielismy zyc w celibacie..

Dzieweczyny a jak ten fotelik sie w testach sprawdził? ten espiro Optima???

Madzia jak napisałas jakie sa objawy odwodnienia to własnie miśka iała bardzo zapadniete ciemiączko.... a że ja pierwszy raz miałam taki problem z gorączką to ja odwodniłam!!! nosz ale wiecej sie to nie powtórzy..

drcronku podawaj sie soki czy herbatki strzykawka ta do leków dla dzieci pomaga bo wstrzykujesz sama
juz dziewczyny pisały że on nie ma testów

ale dałaś porównanie...

Cytat:

Gmyrelka - Ty nie zazdrość spotkania, tylko umówmy się w końcu jakoś

I cholerka - tyle miałam do napisania i zapomniałam

no to pięknie,gratulacjeklask i:

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość

mówicie o tych kaszkach nestle zdrowy brzuszek z marchewką? ja mam jakies 10 opakowan, mój tata dostał od innego przedstawiciela (tak jak soczki i deserki, całe zgrzewki, nie mamy gdzie tego upychac), tylko, że to do stycznia 2011, jesli któras chce się wymienić kaszka za coś innego to ja chętna jestem, bo i tak wszystkich nie zużyjemy...
gratuluję ząbaszka ja bym się zamieniła ale mam tylko 2 kaszki zbędne bobovity więc chyba sie nie opłaca wysyłac

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
może bardziej będzie go widać na stojąco( w obniżonym łóżeczku) Fotka z przed 3 dni.
Madzia on nie wygląda na jakoś bardzo wychudzonego,a jjuż tak sam staje czy go stawiasz?
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 11:53   #3960
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Madzia on nie wygląda na jakoś bardzo wychudzonego,a jjuż tak sam staje czy go stawiasz?
próbuje, ale co najwyżej usiądzie albo tak staje na klęczka, ta fotka to do babci poszła

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Mały mi nie chce kaszek jeść to kupilam mu w rossmannie jogurciki(promocja za 7,99 4szt)ale ladnie wcinał. To jednak on tych kaszek nie lubi i to bardzo. To nie ma sensu mu dawać, będzie dostawał co jakiś czas jogurcik i tyle.

Wózek już zamówilam, i staneło na tz będzie szary, ja jakoś nie umiem swojego zdania utrzymać.Mam nadzieje że jest fajny, bo kurczaki nie mialam go gdzie w sklepie obejrzeć, bo w jednym sklepie są tylko x-landery, i tego modelu nie mają. Na mieście też żadnego nie widzialam.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Dzisiaj byłam w mieście i ze sklepu dzieciowego wybiegła kobieta a za nią sprzedawczyni z krzykiem złodziejka. Ja mam za duze poczucie przyzwoitości, i najchętniej bym tą kobietę dogonila, ale z wózkiem szans nie mialam, a melego nie zostawię. I tak mi na sumieniu leży. Człowiek jednak głupol

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości