|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
ania ja wlasnie ubolewam nad tymi jogurcikami i kaszkami nie robionymi na mleku , mala nie moze ;/
akurat w wiek jogurcikow wchodzi a tu taka lipa;/ parowar tez mam,ale poki co mala praktycznie jedzie na samych sloiczkach
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
nie wiem czy wam sie chwalilam, ale za 2 tygodnie odbieram malutką kotkę tricolor, po ojcu syberyjskim a kotce zwyklej
ale rownie pieknej, chcialam teraz ale jeszcze ma do wziecia 4 zastrzyki na katarek koci i odrobaczenie przed soba i wtedy poniego pojade hm...raczej po niazdjecie wziete z google ale jej ojciec wyglada niemal identycznie
|
|
#3783 | ||||
|
Zakorzenienie
|
haha mój to żadnego nie lubi a juz przetestowalismy kilka
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a usmieszek słodziutkiCytat:
jaki słodziaczek |
||||
|
|
|
#3784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak szybko mój to spod oka patrzy się na chleb, biszkopty czy chrupki kukurydziane. Najlepsze są dla niego papki, ale od tygodnia daję mu słoiczki od 6 miesiąca to są grudki.. krzywi się, ale je ![]() na tą chwilę to najlepsze są takie praktyczne rzeczy - typu słoiczki, chusteczki czy pampki Cytat:
![]() właśnie siedzę z farbą na głowie tzn nie farbą farbą, tylko farbą z szamponetki koloryzującej Wzięłam kasztanowy brąz, zobaczymy czy kolor w ogóle złapie i jak w nim wyglądam
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
ferrou jak ty masz czarne to idelanie nie zlapie, ale pod kontem światła będziesz miala poświatę.
|
|
#3786 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego
bizuteria fajna, mój Miko tez tak smoka bierze ![]() Cytat:
mój nie chce ale za to raczkuje ech te dzieciaki robią co chcą![]() Cytat:
ja dawałam już parówkę i szyneczkę z morlinek zajadał aż się uszy trzęsły Cytat:
Cytat:
moim zdaniem te niby przypadki śmiertelne to nie wiem ile tego musieliby smarować Cytat:
Cytat:
![]() ja mam znowu zastój lekki ale cóż trzeba przeczekać a 30 tez muszę sobie dyspenzy udzielic bo idę na imprezę przyjaciółka robi z okazji 15-lecia to też nie będę siedziała jak ten ciołek i odmawiała wszystkiego ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ___________ A u nas dzisiaj pierwsza krew się polała Miko tak przydzwonił w podłogę że dolnymi zębami rozciął sobie górne dziąsła cała buzia we krwi ale nawet nie płakał tak bardzo. A no i górne jedynki przebite I jakoś tak dziwnie mu te zęby wychodzą nie symetrycznie jedynki górne i dolne i górna i dolna lewe dwójki a prawych 2 nie widac ![]() czyli w sumie mamy 6 zębów zmykam spać dobranoc |
|||||||||
|
|
|
#3787 | |||||||
|
Rozeznanie
|
NIECH ZYJE PARACETAMOL!!!!
Moj basiulek spal wczoraj spokojnie Asiulek, co do bitwy slownej, dzieki za zrozumienie, i nie mowmy juz o tym Cytat:
Co do szacunku, zgadzam sie z Toba, to podstawa. Skomplikowana to sprawa u nas... Chodzilo mi o to, ze moze nie musze miec teraz az takich wyrzutow szumienia, o te troszke wina... Cytat:
To kleik ryzowy zatwardza??? A podaje sie chorym przeciez kleik jako lekkostrawny??? Moja praktycznie nic takiego nie jadla, obiadkow niewiele, bo jakos sie niejadek zrobila, tylko moje mleczko i taka kupa; Nie znalazlam tej sliwki. U nas sa inne firmy, Hipp jest, ale niewielki wybor, akurat tego nie ma, a patrzylam w 3 marketach... Al jak pisalam dalam jej dzis jablko; A moze i jej zabki ida? A co do tych baczkow, to wiesz moja teraz tez sie przebudzala co chwila, do pierszego nocnego karmienia, przez bol dziaselek, i tez sie prezy, kopie bardzo, placze i baki ida. Ale moze to dlatego, ze placze te baczki sie wypychaja. A ja z Prowansji. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wiecie co, a ja mam to body za 3 E!!!! Ja wiem ze na polska kieszen, to tak samo, ale na nasza, to sobie wyobrazcie..... ![]() ![]() Kawaler z Kubusia fajowy; do mamusi podobny ( do tatusia moze tez ciut z reszta) Cytat:
Cytat:
tylkooliwka, no Danielek tez jest slodziuchny; |
|||||||
|
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
No i w zwiazku z niedlugim posiadaniem nowego czlonka rodziny prosze o jakies propozycje na imie dla kotki
ja nie mam zielonego pojecia kilka lat pod rzad jak mialam koty kazdy byl mitek:P teraz byl marian .... ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- cigi nie strasz! kobieto! jak przy kazdych zabkach takie odparzenia bedzie miala to ja swira dostane, toz to nie odparzenie a zywa skora byla;/ ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- libra ja tez o tym pomyslalam, ze moze po uczuleniu bo przeciez wczesniej kompletnie nic nie bylo.
|
|
#3789 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
cudaczek mały Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a z kaszkami to zawsze możesz spróbować, może u was akurat zadziała ja zaczęłam małej dawać mleko zanim pójdę spać, więc dostaje ok 19-20 jak ją kapiemy i potem ok 23-24 i czasem nie je do 7-8 rano, czasem do 5. Ale co z tego, że nie je, jak budzi się z płaczem Cytat:
co do schematów to wszędzie są inne... już kiedyś piasałam, że miałam niemieckie słoiczki, gdzie pomidory były po 4 czy 5 miesiącu, a u nas chyba po 10 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ferrou mały jest cudowny madzia_pl chyba byłas dla małego niedobra, że środkowy palec pokazuje jakie on ma cudne oczka
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
i nadkladam sprostowanie to mamusia kotka tak wyglada, bo nie ma kotow w tricolorze
tricolor to tylko kotki Co do oczu nasza nadal ma niebieskie, tz ma ciemno brazowe a ja zielone.... ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- minka pewnie tak ;/ kurcze;/ wrrr no ale mam nadzieje ze sie spotkamy, w kazdym badz razie na kawusie czy herbatke zapraszam !!!! kiedy tylko bedziesz miala czas i ochote
|
|
#3791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sinlac moze jeść na wodzie z owocami i ogłnie kaszki te co mają dodaj mleko możesz jej na wodzie zrobić nie będą mega pyszne ale jako dodatek do deseru np Cytat:
|
|
#3792 |
|
Raczkowanie
|
pl-madzia- mi to mleczko najbardziej smakuje na sucho
mąż się ze mnie śmieje bo za każdym razem jak wejdzie do kuchni to ja z łyżką w puszce mleka ja też w tych usztywnianych stanikach chodziłam i karmiłam mała ale mi ich szkoda bo się niszczą takim wyginaniem.. (tak mi się wydaje)... a w nocy nienawidzę spać w staniku... strasznie na to narzekałam na początku teraz już trochę przywykłam.. ja używam wkładek z johnson'a... i moja mama się śmiała że musi sobie pożyczyć je ode mnie bo ona nawet taka wypukłość jak brodawka mają i fajnie powiększają aniap- ja myślałam że mleko jakoś wywietrzeje ja nie trzymam w niczym poza ta puszka ale chyba w kuchni nad zlewem nie mamy a dużo wilgoci bo mleko się nie skleja.. i dziś carrefour kupiliśmy 2 opakowania bebiko 2r za 9.98... zwykłego już nie było... stwierdziliśmy że jak nie wykorzystamy to sie komuś da... ferrou- faktycznie tego bebiko jest tyle co w tej małej puszce bebilonu... ja myślałam że te opakowania są mniejsze... zdj świetne... jaki z niego uśmiechnięty samolot! ![]() izazula- no bo ryż daje się podczas biegunki... tylko że moja mała nie miała wtedy ani biegunki ani zaparcia jak jej dawałam ten kleik... za to po nim dostała strasznego;/ jej wystarczy słoiczek który działa na kupke zestalająco i dzień później jest płacz nad kupką..;/ więc teraz mądra mama daję jej same rozluźniające albo normalizujące zupki/dereski... i zrezygnowałam na razie z kleików i kaszek... mrowak- no to widzę że nasze dziewczyny mają to samo... ja stwierdziłam że jak się małej nie da uspokoić inaczej to będę ja karmić co przebudzenie... na razie wychodzi co 2 godz... libra- no u nas jest podobnie... może szybciej się uspokoiła ale tylko an chwile i od początku wrzask.. my też się zastanawiamy czy to nie zęby... bo ostatnio znowu zaczęła się mocno ślinić ale codziennie zaglądam kilka razy do jej paszczy i nic nie widać;/ dziąsełka wyglądają tak samo... hehe tylko u mnie się już ząb przebił:P darusia- piękny kotek... ehh ja też bym chciała jakieś żyjątko w domu... ale mam tylko męża ![]() ehh uciekam spać bo mała śpi 3 godziny a już 2 razy za smokiem płakała;/ |
|
|
|
#3793 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a orientujecie się jak wypada ten foteli Espiro Optima w testach?? szukam i nie mogę znaleźć
|
#3794 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak patrzę to chyba kolor złapał na odrostach jedynie Ale poczekam do rana z osądem gdzie będzie normalne światło i włosy suche ![]() Cytat:
Mikołaj chyba ma najwięcej ![]() Cytat:
U mnie kocurek nazywa się Miciek a kotka Mićka, moje koty które zostały w domu rodzinnym z racji tego że są wychodzące nazywają się Lusia vel Fila i Świrka, kotka która pomieszkuje w piwnicy też jest triokolor to nazywamy ją Ruda. Kiedyś też taka kotka była u babci TŻ'ta i wszyscy na nią mówili brudaska chyba jedynie wykazaliśmy się kreatywnością przy szukaniu imienia dla mojej psiunki - Mora vel Morka.................... ....ale jej już nie ma z nami... ![]() Kubuś dziękuje za komplementy
|
|
#3795 | ||
|
Rozeznanie
|
libra, co do tej nieslonej, to zalezy od produktow (np marchewe Baskowa ja wcinam i mi smakuje taka) no i od przypraw, ogolnie powinno sie zastapic sol duza iloscia roznorodnych przypraw. Moze byc bardzo dobre.
A my dzis jedlismy krolika. Pierwszy raz toto jadlam, ale TZ troche chyba za dlugo piekl, troche twardy byl no i mocno PRZESOLIL; wodyyy... Cytat:
Cytat:
Wyprzedzilas mnie; a ja dopiero teraz posta przeczytalam;A ja myslalam ze ja taka innowacyjna jestem................... .... ![]() izazula brawka za zabka
|
||
|
|
|
#3796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
chyba z 5 mitkow mialam;p w tym 2 mitki mialy male mitusie
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc chyba dobry ![]() Cigi - tak sobie pomyślałam teraz... a może pij siemię lniane czy jak to się tam zwie Z tego co kojarzę to chyba karmiące mogą - wpływa to na poślizg kupki. U nas Kubuś tez miał problemy z kupą, ale staram się dawać mu codziennie jabłko i jest już ok ![]() machaj - za 2 opakowania dałaś 9.98. czy jedno opakowanie tyle kosztowało? Jakaś promocja jest w cerrfurze? bo normalnie to mleko kosztuje ok 12zł
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
ania ja na razie jej daje 3 razy mleko i 2 sloiczki i chcialabym cos nowego wprowadzic ale nie wiem jak i co;/
|
|
#3799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kurcze, w sumie chciałam ten fotelik bo dziewczyny radziły, ale teraz weszłam na tą stronkę o fotelikach i piszą, żeby nie kupować fotelika bez testów i sama już nie wiem
|
|
#3800 |
|
Raczkowanie
|
cigi- z Prowansji... ehhh... kiedyś się wproszę na kawę taka 2tygodniową
:P no możliwe że to od ząbków... chociaż jak na razie nic nie widać... ferrou- 1 opakowanie kosztuje 9.98... zawsze to 2-3 zl taniej oznakowane były jako promocyjne pewnie dlatego półka z 2mi normalnymi była pusta... nie wiem ile prędzej w carrefourze kosztowało bebiko ale w biedronce coś ok 12 właśnie... dobra juz was nie podczytuje tylko spie! do jutra
|
|
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
minka powiem ci ze to jest roznie, niestety u nas w rodzinie byl powazny wypadek gdzie dziecko jechalo w foteliku maxi cosi z baza i nie przezylo, rodzice oboje przezyli, za to kumpela jechala nawet nie wiem w jakim, przy wozku jakims takim zwyklym jak ja mialam dla malej miala i uderzyl w nich gosc malej nic nie bylo, alezy od wypadku ... ja sie zdecydowalam i nie moge poki co nic zlego powiedziec, mala go uwielbia... maxi cosi nie znosila.... moze przejdz sie chociazby do krasnala, tam tez sa i te espiro i maxi cosi i rozne inne zobacz co ci laska powie....moze cos doradzi.
|
|
#3802 |
|
Rozeznanie
|
darusiaa a mozeMerlin, albo Mariola...; moze byc tez Marycha
![]() Ja to Cie straszyc nie chce, ale juz to nieraz slyszalam, czytalam etc; ze bywa odpieluszkowe odparzenie pupci przy zabkach; NO i ja wiem, ze nikt mnie tu nie slucha , ale moze w takim wypadku bursztynow sprobowac. Podobno lagodza nie tylko bol zabkow, ale zapobiegaja odparzeniom. Fasolka kiedys gdzies link wklejala tez. (zawsze mozesz kupic sobie naszyjnik, jak lubisz i zakladac Oliwce w dzien)
|
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
boje sie troche bo ona ruchliwa taka , zeby sie nie zapątała gdzies przypadkiem;/
WYJDE Z SIEBIE I STANE OBOK Mala mi sie przebudzila, wiec robilam jej piciu a ona sie rozplakala na co poleciala do niej moja mama i od razu ja na reke, wiec wpadlam i do niej ze ma jej nie nosic, bo pozniej tylko mialknie i juz bedzie sie darla ze jej ktos nie chce wziasc a ona idzie do pracy a ja bede musiala ja nosic , oczywiscie co? OBRAZA! Mowi do mnie zebym lozko rozebrala i ja w dwoim lozku polozyla, na co ja sie juz wkurzyam i mowie ze nie, nauczona jest spac w swoim po to bylo kupione i w naszym nie bedzie spala.... i co? JESZCZE WIEKSZA OBRAZA! Pol roku i w zakladzie psychiatrycznym beda mogli mnie zamknąć Wiecie jak to sie nazywa? Rob jak chcesz, byle bylo po mojemu. A ona ma taki świński charakter w ogole powiedziala mi ze komputer wazniejszy od dziecka i paznokcie, a mala spala wiec weszlam do was i w miedzy czasie je pomalowalam. No po rostu wiecie co? nie dosc ze jestem wsiekla to jeszcze mi przykro, bo ona nic sobie nie da powiedziec tylko sie obraa wychodzi i nie odzywa a ja tak nie lubie zeby mieszkac z kims i sie nie odzywac ![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Merlin jest fajne
|
|
#3804 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
; tylko najpierw musze poszukac czegos wiekszego do mieszkania ; choc i tutaj pomieszkiwalo na raz tyle osob... Tylko dzidziulka nie bylo, a z nim lozeczka, wozka, maty... ale dlaczego nie kiedys ![]() Co do tych bakow, to ja sama nie wiem. Niby moja bola dziaselka, ale pryczki tez dokuczaja. Jednak sie wybudzila. Juz 3 razy dzis, ale uspilam w pare sekund na rekach, wiec bylo dosc lagodnie a teraz przy cycku, bo juz niemal godzina karmienia byla. i wlasnie baczki jej szly, wiec moze tym razem brzuszek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Moja tez jest dosc ruchliwa i jeszcze sie nie zdarzylo; Wklada sie je pod ubranko. Jak tam chcesz. tylko nie wiadomo czy ta pupka od zabkow faktycznie Tak to czesto jest z tymi mamami, tesciowymi itd; maja swoje zdanie, a my jestesmy caly czas dla nich malymi dziewczynkami. Ja tam nic zlego na moja mame nie powiem, choc bywa ze sie scieramy solidnie... jednakze jest najlepsza mama (choc czasem mnie denerwuje do granic) ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Cytat:
ale dzielnego mam "ziecia"... ![]() ![]() Lojojoj. Mialam sie dzis wyspac i jakos przegapilam, na forum, godzine wczesna. adios, au revoir; ciao ciao |
|||
|
|
|
#3805 |
|
Wtajemniczenie
|
DZIEŃ DOBRY!!!
OBIECAŁAM ŻE KUKNĘ NA FORUM WIĘC ..... " A KUKU!" ![]() Kuku, Kuku, Kuku ![]() Wybaczcie że się nie odzywam, oddaje się obowiązkom domowym i synkowi (Bo przecież nie napiszę, że mi mąż non stop okupuje kompa no )U nas wszystko jest dobrze Mały rośnie, ząbki rosną, wariactwa są wyczyniane, wszystko jest super ![]() Całuję was wszystkie mamusie gorąco i maluszki tulam, tulam, TUUULAM MOCNO
|
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
cześć babolki
pogoda kijowa no ale spacer musowo będzie, o ile się nie rozpada wczoraj było u mnie 4 stopnie tż wczoraj debiutował na samodzielnym spacerze z małym wogóle wczoraj wyszedł z pracy o 14 ej (zamiast o 18ej) i do 20 był z małym non stop...ja miałam korki i radę a oni się sobą cieszyli śmieje się tak głośno że aż się dławi własą śliną Pozatym wczoraj mi przyszły buciki na zimę dla niego - śliczne , takie z zamszu brązowe z małpką i korzuszkiem ocieplane za jedyne 17,99 nie ma u mnie nigdzie takich ciepłych bucików dla niechodzących i zamawiałam na all, jakb ktoś cciał to pdaję linka: http://allegro.pl/sliczne-cieple-koz...265439684.htmlZębów nadal brak, piszecie o jedzonkach z grudkami....u nas nie zdają egzaminu, mały się dławi i ma odruchy wymiotne, chyba jeszcze nie czas na nie AAAA i miałam wam napisać w sprawie tych misiowych ogródków nestle-pisałam do działu konsumenta i mi odpisali, że Z PRZYKROŚCIĄ ZAWIADAMIAJĄ, ŻE FIRMA NESTLE ZAPRZESTAŁA PRODUKCJI PURE DO ODWOŁANIA....-hehehe jak nekrolog no ale za to kupuję małemu zdrowe brzuszki i strasznie je lubi - dosypuję do mleka. A i od kilku dni tak co 2 dni daję mu jogurty nestle - wcina cały kubeczek no nic uciekam bo już oczka otworzył![]() Ps. Ferrou - ależ te Kubusie są słodziachne
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też robi podobne cyrki. Obraża się, wychodzi, nie odzywa się. Jak dziecko normalnie.
|
|
#3808 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam właśnie trochę zdjęć waszych pociech .... RANY BOSKIE! JAKIE TE NASZE DZIECIACZKI JUŻ DUUUUŻE! A dopiero to takie kruszynki maleńkie były ... . JA CHCE SPOWROTEM TAKIEGO MALUSZKA! ;/ ... w zasadzie.. who knows, @ mi się spóźnia x-D.
A Nasze Forumowe Maluszki to im starsze tym piękniejsze Jestem pewna że gdyby zrobić wybory na najładniejsze wątkowe bobasy, to nasz wątek by wygrał bez problemu Sam miód
|
|
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Baobabku - a te buciki to są dostatecznie szerokie na noskach? Bo ostatnio kupiłam Iguskowi jedne i jak mu założę rajstopki i skarpetki, to nóżkę ledwo upycham do środka. A jak z tymi bucikami?
---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
megi-popieram!
---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- megi wlasnie o to chodzi bo mala zawsze zasypia w lozeczku, nigdy w nasyzm lozku, przebolalam jak chciala do nas, wstawalam po 300 razy w nocy zeby smoka podac a teraz niby znowu mam jej pokazac ze moze u nas spac?? no way! i najgorsze to obrazanie no do cholery to moje dziecko, jak chce swoje niech sobie wykombinuje.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

ale rownie pieknej, chcialam teraz ale jeszcze ma do wziecia 4 zastrzyki na katarek koci i odrobaczenie przed soba i wtedy poniego pojade
a usmieszek słodziutki
mój to spod oka patrzy się na chleb, biszkopty czy chrupki kukurydziane. Najlepsze są dla niego papki, ale od tygodnia daję mu słoiczki od 6 miesiąca to są grudki.. krzywi się, ale je 

Wyprzedzilas mnie; a ja dopiero teraz posta przeczytalam;
AAAA i miałam wam napisać w sprawie tych misiowych ogródków nestle-pisałam do działu konsumenta i mi odpisali, że Z PRZYKROŚCIĄ ZAWIADAMIAJĄ, ŻE FIRMA NESTLE ZAPRZESTAŁA PRODUKCJI PURE DO ODWOŁANIA....-hehehe jak nekrolog