|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
my pijemu z hippa Cytat:
Cytat:
jak piszecie o tych wagach to ja na swojej piersi choduje jakiegoś sumoke.. w 3 tygodniu miał 4.5 a w 7 mimo pobytu w szpitalu i wymiotów 5.5 a teraz w 11tyg .. aż strach na wagę patrzeć ale tak na domowej orientacyjnie koło 6.5-7.. byliśmy wczoraj u teściów, bo teść miał urodziny.. ehsss myślałam że wybuchnę.. milion złotych rad.. oczywiście dowiedziałam się że synowi idą ząbki bo się ślini buhahahahha, do tego na bank ma kolki bo płakał i ostatnio też przecież płakał (ciekawe jak ma powiedzieć że jest głodny czy że ma mokro) oprócz tego ślicznie spał i czuwał rozpłakał się 2 razy na zmianę pieluchy i jedzenie no ale to bank kolki.. bo przecież z innych powodów dzieci nie płaczą a do tego wku.. rzające cichutko ciii jejjku nie płacz ciii ciii cii ojej ojej ojej ojej .. srojej.. jak słyszę ojej to mnie dźwiga bożeeee dziecko małe chyba zawsze płacze czy nie.. wydaje mi się że to jest normalne jego zachowanie czy w sekundę się uspokaja mimo że jeszcze nie ma zmienionej pieluchy...? dobija mnie takie stawanie na baczność i lamentowanie.. po prostu tragedia w sekundę trzeba biec o ojej ojej ojej.. aż się boje co będzie jak się kiedyś młody przewróci.. będzie teściowa ryczeć z nim.. aż się wkurzyłam i jej zapytałam czy jej dzieci nigdy nie płakały - a ona że płakały - to ja to po co siać panikę ojejowanie.. no bo mu vbródka lata i on płacze... no kur... mąż tylko patrzył na mnie i mówił tyk tyk tyk tyk czyli ze zaraz oboje wybuchniemy..
|
|
|
#1772 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
![]() a z tz cieszcie sie soba dzisiejszego wieczora i zjedz cos dobrego ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
martucha Ty karmisz piersią tak??? kiedy zaczelas podawac herbatke??? myslalam ze jak sie karmi to wogole sie nie podaje ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- ojjjj bordowa probowalam, wrecz rzucilam sie na niego ale jak poszlamdo wc i wrocilam to on zerooo zainteresowania, moze rzeczywiscie musi sie przyzwyczaic, ani buziaczka na dziendobry czy dobranoc, jestem w szoku. powiedzialam mu dzisiaj ZNOWU czemu mi smutno, zobaczymy czy beda jakies rezultaty
|
|
#1773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po takich akcjach widze, ze tworzycie naprawde dobrana pare! ![]() taaa... rady kobiet kotre mialy dzieci 30 lat temu sa niezastapione Martuś pociesz sie faktem, ze ja mam podobne akcje... dlatego wizyty tesciow/u tesciow zawsze sa i byly dla mnie chwilami "trzeba to jakos przetrzymac/trzeba to jakos przezyc". I zawsze przed nimi jestem w podłym nastroju a po nich w jeszcze podlejszym... no ale pocieszam, sie faktem ze mieszkaja dosc daleko, tesc wiekoszosc czasu za granica (praca), tesciowa nie ma prawa jazdy a do nas nie ma bezposredniego i latwego polaczenia (![]() jeszcze a propos placzacych dzieci... no ja bym wiele dala, zeby mi moje dziecko powiedzialo co chce w danym momencie... a nie darlo sie na caly regulator... niestety jeszcze dlugo mi przyjdzie na to zaczekac... ![]() Klarissa... super ciuszkowe łowy! A Mała słodko wyglada jak sobie tak tak podkulona na brzuszku spi... przypomina mi to pozycje dzieci ze zdjec Anne Geddes, moze warto by bylo poprosic tego waszego znajomego fotografa o jakies sesje bobasowa dla Natalki? Młoda ma tyle fajnych ciuszkow, szkoda by bylo tego nie wykorzystac...
|
|
#1774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa herbatki dajemy z hippa tą od miesiąca - jakaś taka ziołowa niby uspokajająca ale gasi pragnienie efektu uspokojenia nie widziałam mimo że karmie piersią to czasem daje szczególnie jak widze że młody spocony albo coś a do karmienia jeszcze trochę.. a ostatnio w realu były w promocji herbatki i kupiliśmy już od 4 i 5 miesiąca jabłkową i brzoskwiniową będzie na za niedługo ![]() Cytat:
a to tykanie się wzięło stąd że w weekend byliśmy u znajomych i kumpeli babcia i teściowa to właśnie złote rady no i się koleżanka śmiała że wybuchnie i ja mówię do niej no tak widzę że już tykach tyk tyk tyk. . no i mąż podłapał i teraz bez zbędnych słów wiemy że mamy dość![]() ale cholera jasna gdzie u 2 miesięczniaka ząbki no tragedia.. ehss.. my niestety mieszkamy blisko nich tzn z 15 minut na nogach.. ale nie odwiedzają nas.. i dobrze.. byli od urodzenia ze 3 razy.. no ale jak my jesteśmy u nich to właśnie przyjmuje twoje rozumowanie byle przetrwać..
|
|
|
#1775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Maly lezy na pleckach i glowka na boczek albo na brzuchu pod kontrola mamy. No i mam stresa, bo on potrafi konkretnie ulac, wiec po kazdym karmieniu- 10 min odbijania i potem 15 minut kontroli (nasluchiwania). Dziewczyny, czy dziecko moze spac ze smoczkiem w buzi? Bo Olek, jak sie juz nauczyl smoka , to daje mu tez jak porykuje przy zasypianiu i za cholere nie moge go wyjac (zaraz ryczy). Nie wiem czy moge go zostawic z tym smokiem?
|
|
|
|
|
#1776 |
|
Zadomowienie
|
mszu zdjęcia rewelacja. Ja na razie jakaś nieogarnięta jestem i nawet nie myślę o robieniu fotek.
Dziewczyny chciałabym tak ponarzekać na swojego TZ że nie pomaga tak jak u niektórych z Was
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#1777 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Nika, uspokoiłaś mnie tymi wiadomościami o napletku. Jeszcze jutro spytam moją położną (bo nareszcie idę na kontrolę do gina, po 8 tygodniach Może też od proszku... Kurka wodna, jak trudno być mamą!Cytat:
Niech teraz spermodawca ma zagwostkę, jak to rozwiązać!Lenko, jak wygląda skaza białkowa? Przepraszam za banalne pytanie, ale ja nie mam pojęcia, a młody ma kaszkę na całym ciele. Niby byliśmy u lekarza i nie mówiła o skazie białkowej, ale sie zastanawiam, bo kaszka nie znika po kroplach... Cytat:
Ale już się unormowało. Szkoda, ze krochmal nie pomógł na kaszkę, bo bym sama wypróbowała ![]() Tifio, jeszcze raz gratulacje i witaj z nami Szczesliwa, cieszę się, ze wyniki dobre ![]() Ilonko, jak tam dzisiaj? Normalnie nie mogę się doczekać tego twojego porodu ![]() Marta, jakbym czytała o swojej babci i cioci! Krytyka na każdym kroku i jeszcze obrażony majestat, bo nie odwiedzam ich codziennie. teraz jestęsmy na ścieżce wojennej i 2 tygodnie już się do siebie nie odzywamy, bo mam dośc krytyki i wiecznego obrabiania tyłka. Zobaczymy, czy w końcu się przełamią i zadzwonią. A ty dobrze, ze masz wsparcie w mężu! To takie ważne, nie czujesz się jak wariatka, że takie masz myśli Cytat:
Tymo o 3 się obudził, oczy jak pięć złotych, banan na buźce i dalej lukać w lewo i prawo, bo on się wyspał i chce sie bawić A że ja stwierdziłam, ze mam dość tego przestawienia mojego szanownego syna i ma wracać do starych nawyków (czyli ma przespać noc z przerwami na jedznonko) więc go siłą i przemocą usypiałam. Żadnej aktywności, spać i koniec! Ma się przestawić bo ja w łeb dostanę! Jemu to się nie podobało, więc ryk na cały blok. I tak sobie walczyliśmy, aż padł. Potem obudził się godzinę przed karmieniem, to podałam mu wody z glukozą (może do konca wypłucze te żółte ślepka ). Teraz śpi, a ja oczy na zapałki i korzystam z chwili wytchnienia, bo znowu dziś sami jesteśmy - mąż ma angielski i późno wraca ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
Śpi ze smokiem w dzień i żyje, więc nie widzę powodu do obaw ![]() Nie ma pojęcia, czemu Olek ci tak chlusta. Ja czytałam w necie o tym jak Tymo tak robił i zastosowałam zasadę, że główka przy karmieniu musi być co najmniej 30 stopni wyżej niż nóżki. starałam sie nie podawać przepełnionej piersi (trochę odciągałam przed karmieniem) bo duże ciśnienie powoduje, ze dziecko nałapie powietrza i ono potem wyrzuca to jedzenie. No i tak jak ty - 10 min. odbijania. Spróbuj, może też Olkowi to pomoże Cytat:
Edytowane przez Pomidora Czas edycji: 2010-10-20 o 10:03 |
|||||
|
|
|
#1778 |
|
Zadomowienie
|
naked21, zapomniałam wczoraj napisać: dobrze, że się "tatuś" odezwał i chce płacić, ale niech to będzie na Twoich warunkach, dlatego wielkie
za Twoją reakcję i telefon do pani adwokat ![]() NIKaP-n, my jakieś 4 dni temu odstawiliśmy wszystkie kosmetyki (płyn do kapania, mleczko do ciała, krem do buźki), więc to na pewno nie to, bo wysypka się jeszcze zwiększyła. Do prania używamy płynu Dzidziuś, no, ale krostki zaczęły się od twarzy, potem dekoltu i idą trójkątem w dół, więc nie wiem, czy to faktycznie od tego by było... IlonaN2, kciuki za szybki i łatwy poród ...najlepiej taki jak u Ray ![]() martucha84, według strony o skokach rozwojowych, którą podałaś w pierwszym poście, to w 11-12tygodniu życia jest kolejny skok, więc możliwe, że to to. Jeśli chodzi o wizytę u teściów, to współczuję wysłuchiwania takiego gadania. Super, że z mężem tak dobrze się rozumiecie i oboje tak samo reagujecie. A co do ząbków: Mąż wczoraj przed kąpaniem mówił coś do Boryska i nagle słyszę: "O... ale się ślinisz synku. Ząbki Ci będą wychodzić niebawem, tak?" ![]() mszu, z każdym dniem jesteśmy coraz bliżej rozmów z naszymi dziećmi A tak serio, to niebawem nauczysz się natychmiastowo rozpoznawać, o co Nadii chodzi i, zobaczysz, będzie o wiele lepiej ![]() Mnie rozbraja mężuś, bo jak tylko Borys zaczyna kwękać/wiercić się/popłakiwać/drzeć się, to się mnie pyta, co on chce, a czy jak tak stęka to czy się czasem nie budzi, a czy on tak zaśnie sam, jak ma oczy otwarte, itp. itd. Fakt, że ja siedzę z synkiem 24/7, ale po tych 6 tygodniach to by mógł zapamiętać co i jak...
|
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
Pomi to było szczepienie na Nfz 3 dawki
Mała była dzielna płakała przy wkłuciu potem ją utuliłam i w foteliku już spała na pewno ja to gorzej zniosłam niż ona ![]() Nikuś dzięki Ja daję smoczek na noc, ale ona jak zaśnie to sama wypluwa Dziewczyny jak często kładziecie na brzuszek? i jak długo dziecko tak leży? |
|
|
|
#1780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
On raz na jakis czas wlasnie tak duzo ulewa Okropnie to wyglada i bardzo mnie to stresuje, ale przeciez nie moge tego Olkowi pokazac, nie? A moze to pelna piers? W koncu cisnienie to mam tam niezle. Smoczka nie da sie wyjac, wiec jesli mowisz, ze Tymo tez tak ciagnie to sie nie martwie. Tym bardziej, ze dzisiaj dzieki smoczkowi usłyszałam cisze po raz pierwszy od weekendu... |
|
|
|
|
#1781 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz po narodzinach patryka sytuacja sie powtórzyła..ale niestety juz nic na niego nie działa...taki zimny drań się z nigo zrobił.... Zero przytulenia, zero miłego slowa....zero pomocy... Ja przywykłam...i czekam po cichu az że wydorośleje.... ![]() Cytat:
Mój Dominika to wszelkie rekordy bił...urodził się z wagą 3 450, w szpitalu na poczatku mu cosik spadła, a jak wychodziliśmy to miał 3 620!! pielegniarki 3 razy go ważyły bo w szoku były..tak szybko przybierał..no i se tak rósł az do 1 urodzinek...teraz waga stoi praktycznie w miejscu na 13 kg i juz wygląda normalnie hehe Dodam że lekarka tez kazała mu ograniczac posiłki..ale jak to zrobic jak ciagle głodny był...do 8 mc zycia był na samej górze siatki centylowej a teraz jest w środeczku ruch robi swojea na dowód daje foty mojego wojownika sumo w wieku 2 miesięcy
|
|
|
#1782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ycnan tak szybki poród przy pierwszym dziecku to chyba nie możliwe
|
|
|
|
|
#1783 |
|
Rozeznanie
|
Gabi- my kladziemyna brzuchola zawsze jak tylko Olek ma dobry humor, przed karmieniem na pare minut, jak dlugo ryczy i jak spi na okolo 30min-1h-jesli sie da. Polozna mowila, ze w dzien mozna i powinno sie czesto na brzuszek, to samo mowil ortopeda.
|
|
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj leżala już dwa razy po kilka minut a takiego śpiącego go kładziesz na brzuch? nie budzi się ? nie denerwuje? dzięki za odp. |
|
|
|
|
#1785 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak jest taka opcja, że trzyma właśnie 40C ja tak trzymam utelke z herbatką a butelki mam z AVENTU![]() Cytat:
jutro mamy 2 miesiące i jej sie cos poprzestawiało chyba...Cytat:
Przebiera malutką, przewija jak trzeba, daje butle. Tylko w nocy ja wstaje zawsze bo mąz o 5.30 wstaje do pracy wiec bezsensu aby się nie wysypiał...Cytat:
i Bardzo mi z tego powodu źle...bo nie czuje się dobrą matką![]() Cytat:
Cytat:
zagoście się na dobre ))Cytat:
Cytat:
Właśnie wróciłyśmy ze szpitala, byłyśmy w poradni okulistycznej- Mala miala się zgłosić, ponieważ leżała pod lampami w inkubatorku. Badanie straszne,,, dobrze, ze poszlam z tesciową bo sama bym sobie nie poradzila... Durna lekarka byla, zero pielegnierki a trzeba trzymac dziecku głowke, rączki, nozki, aby sie nie ruszało.... 2 razy kropiła jej oczka w odstepach 15 min - niunia nie plakala, jednak samo badanie przeryczałą bidulka... Lekarka jakas krowa,, bardziej skupiala sie na tym, ze jej wlosy do geby leca niz na badaniu a dzieciątko płakało bo badaniu dostala flache z herbatka i sie uspokoila a teraz lezy i pierdy wali ))
|
|
|
#1786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Młodą obsypało na czole. Takie czerwone krostki- trądzik niemowlęcy czy co?
|
|
|
|
|
#1787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie, że tak Przecież może oddychać ![]() Nie zgodzę się ![]() 15 minut po odejściu wód dostałam skurczy partych Gdyby nie to, że musiałam mieć cc ze względu na ułożenie, też urodziłabym w pół godziny, max. godzinę ![]() Asia właśnie leży i wpatruje się w swoją rączkę ![]() A ja znowu cierpię Znów ten ból pod żebrem, muszę zaraz Asię nakarmić i już się boję, będę ryczeć z bólu Nie boli tylko jak leżę na płasko lub stoję Jak karmiłam ją po 7 to ze łzami w oczach ...Gabi, śniło mi się, że do mnie przyjechałaś i się zachwycałam jaka jesteś piękna
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-10-20 o 11:03 |
|
|
|
|
#1788 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pomi przejedź delikatnie dłonią po policzku Tymka i w przypadku skazy lub innej alergii pokarmowej ma sie wrażenie szorstkości niczym papier ścierny. W skazie wysypka zazwyczaj występuje na twarzy, uszach, dekolcie oraz łokciach i kolankach- nie równomiernie na całym ciele, może też łuszczyc się miejscami skóra, zazwyczaj też skazie towarzysząj zielonkawe kupki |
|
|
|
|
#1789 |
|
Rozeznanie
|
Dlaczego on/ona płacze - http://www.urwis.pl/dzieci/207.html
"Kilka badań wykazało, że w pierwszych 3 miesiącach życia u niemowląt występuje wzrost częstości/natężenia płaczu (z kulminacją ok. 6.-8. tygodnia życia). Następnie - od 3.-4. miesiąca - zaczyna się ona zmniejszać (maluch "wyrasta" z płaczu). Zjawisko to występuje w podobnym czasie co inne ważne zmiany rozwojowe w zakresie motoryki, emocji i wokalizacji o innym niż negatywny charakterze. Co zrobić, gdy maluch płacze? Najpierw trzeba sprawdzić, czy są zaspokojone podstawowe potrzeby fizjologiczne: czy niemowlę nie jest głodne, czy nie trzeba mu zmienić pieluszki lub przykryć kołderką. Gdy wiadomo, że pod tym względem wszystko jest w porządku, zmieniamy otoczenie na przyjemniejsze, zapewniamy maluchowi dający poczucie bezpieczeństwa kontakt. W przypadku niemowlęcia równie ważny (jeśli nie ważniejszy) jak dla starszych osób jest relaks. Można więc wypróbować: 1) noszenie na rękach; 2) kołysanie; 3) delikatny masaż; 4) zmianę otoczenia: z hałaśliwego na spokojne, z oświetlonego na zaciemnione lub na odwrót; 5) śpiew, słuchanie muzyki ...
|
|
#1790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy pamiętacie Czarnaelizabeth ona nie udzielała bo była w ciązy już z 4 maluchem i w domku miałam 3 urwisów, ale wieści przekaże " O 3.05 urodziłąm Anię, poród 10 minut, na Ujastku Ania ma 46 cm i 2500 gram. Jest cudna Pozdrów wizażanki" Ona miała termin dzień przede mną na 17-go Ja jutro jadę do szpitala i chyba jest nam pisane się spotkać bo urodziła w tym szpitalu co ja będę rodzić Może się faktycznie spotkamy skoro ona urodził dziś a ja ma jutro jechać i terminy dzień po dniu miałyśmy Ale jestem głupia i sobie wymyślam jakieś teorie
|
|
|
|
|
#1791 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u nas też zaczęło się od czoła i potem przeszło na policzki i to był trądzik raczej Cytat:
jeszcze nie zdążyłam się uczesać ![]() A bólu współczuję Cytat:
to ja bym nawet do szpitala nie dojechała
|
|||
|
|
|
#1792 | |||
|
Zadomowienie
|
Tifio imienniczko witamy wsród "gotowych na wszytsko"
, mam nadzieje, ze dzielnie sobie radzisz z nowa zyciowa sytuacja, jakby co sluzym radą i suszarka na mp3 ![]() Cytat:
Cytat:
ale fajnie ze masz wyrozumialego meza, kotry rano nie namruczy na Ciebie, ze sie nie wyspal albo cos w tym deseniu Przesylam wirtualne wsparcie w dążeniu do przestawienia syna na wlasciwie tory egzystentcjanlno-spaniowe ![]() Moj maz tez dzis pozno wraca Ty jednak masz mozliwosc wyrwac sie do kogos... ja nie mam tu nikogo i siedze, caly dzien zamknieta z Nadia czujac sie jak Fiona strzezona przez zlego smoka (Nadia w roli strasznego smoka )Tez mi czasem nerw puszcza i staram sie ją przekrzyczec (nie wiem jak to wyglada z waszymi dziecmi, ale moja ma taki wygar, ze sciany czasem rezonują), czasem to skutkuje, czasem nie. Cytat:
![]() Uhuhu...toz to kawał dziecka! Widac, ze apetyt dopisywal! ![]() Aniu,wspolczuje sytuacji z mezem... przykre jest kiedy druga strona pokazuje, ze jej nie zalezy.... ![]() Ciesze sie ze podobaly sie Wam moje zdjecia. W załączeniu jeszcze 3 Nadiowe ujecia ![]()
|
|
#1793 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A Dominik rzeczywiście sumo - jak porównam do mojego Tymka, który teraz ma 2 mc i mi się wydaje tłuscioszkiem, to szok! I jak ładnie urósł, teraz nic nie zostało z otyłości Ilonko, taki przypływ energii może zwiastować poród - ale w tym momencie to pewnie wszystko może zwiastować poród Cytat:
![]() Mpik, co za babol z tej lekarki! Dobrze, ze po badaniu już jesteście. Super pomysł z tą herbatką - jutro też wezmę na szczepienie Cytat:
Bordowa, to jak ty dziś na spacer chcesz śmigać, jak tak cię boli? I nawet nie mozesz, biedna, do szpitala jechać Cytat:
![]() Mpik, mojemu jak zaczyna krzyczeć to nic nie pomaga - a gardło ostatnio tak mu sie rozwinęło, ze chyba cały blok go słyszy Siedzę na all i szukam prezentów gwiazdkowych Ponieważ mamy oboje urodziny w grudniu, mój mężuś w tym roku dodatkowo 30 lat kończy i będą dwie duże imprezy, to zawsze zaczynamy kupowanie prezentów dużo wcześniej, co by się nie spłukać w grudniu. Wiecie, może to głupie, ale ja tak kocham święta, ze już nie mogę się ich doczekać |
||||||
|
|
|
#1794 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Moja Asia jest coraz bardziej kumata, właśnie gada sobie z konikiem morskim ![]() A przed chwilą przesikała pieluchę no i oczywiście akurat miałam ją na rękach Więc koszulka do prania
|
|
#1795 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanko. Czy izolujecie dzieciaczki od tv czy kompa? Bo ja karmiąc ponad pół godziny dostaje na głowę z nudów i stwierdziłam, że karmienie przed tv to nie taki kiepski pomysł. Ale oczywiście zewsząd słyszę, że jak to jak tak można szkodliwe promieniowanie itp
Krzywdy jej nie chcę zrobić ale sama też wolałabym w wariatkowie nie wylądować.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#1796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zawsze cieszyłam się na Święta, od dziecka, a teraz już całkiem - pierwsze Święta we troje
|
|
#1797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No trochę nam się poudzielała, zanim przestała. Mam nadzieję, ze się spotkacie w szpitalu - zawsze to miło bedzie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zdjęcia boksie ![]() Pomi ja też patrzę, na zegarek jak płacze ,żeby stwierdzić o co jej kaman trzymam kciuki za szczepienie. A bąbel nie wiem czy przeszkodzi w szczepieniu, bo to jest w drugie ramię i dwie nóżki |
|
|
|
|
#1799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sranie w banie. a co dzis nie jest szkodliwe.... Ja nie izoluje i nie mam zamiaru. Tzn tv nie nie mam, bo nie nie lubie i nie czuje potrzeby. Ale przed kompem jak mi sie uda ja dobrze przystawic to czasem, nawet i zdjecia obrabiam albo tu na forum pisze...![]() Pomi dzieki Ci Kochana za wsparcie, własnie dlatego ze nie mam tu nikogo siedze tak czesto na forum. moj maz to ogolnie dobry czlowiek, ma duzo cierpliwosci dla Małej on sie na nia jeszcze nie wydarł a ja owszem i to nie raz Widze, ze chce dla niej jak najlepiej, szkoda tylko, ze czasem nie potrafi docenic mojego poswiecenia... no taki typ, ale widzialy gały co brały... ogolnie nie jest zle, wkurza mnie tylko ze za czesto wydaje mu sie ze on zawsze wie lepiej...gabi... ta humorek... mam straszna ochote wyjechac gdzies sobie na pare dni, nawet z Młoda, byle nie siedziec non stop zamknieta w tych 48m.kw.
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-10-20 o 12:23 |
|
|
|
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

I nie mogę go tego oduczyć 

no ale pocieszam, sie faktem ze mieszkaja dosc daleko, tesc wiekoszosc czasu za granica (praca), tesciowa nie ma prawa jazdy a do nas nie ma bezposredniego i latwego polaczenia (
A Mała słodko wyglada jak sobie tak tak podkulona na brzuszku spi... przypomina mi to pozycje dzieci ze zdjec Anne Geddes, moze warto by bylo poprosic tego waszego znajomego fotografa o jakies sesje bobasowa dla Natalki? Młoda ma tyle fajnych ciuszkow, szkoda by bylo tego nie wykorzystac...
No i Maly ulal nam konkretnie 2 razy... Raz zalal cale swoje lozeczko, lacznie z ochraniaczem- taki mial wyrzut. Drugi raz mnie, nasze lozko i stolik. 
Niech teraz spermodawca ma zagwostkę, jak to rozwiązać!

...najlepiej taki jak u Ray
Fakt, że ja siedzę z synkiem 24/7, ale po tych 6 tygodniach to by mógł zapamiętać co i jak...

to ja bym nawet do szpitala nie dojechała