|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
ania współczuję nocki. A może to dlatego, że go nie kąpiesz? (zauważyłam, że nieraz Ci się zdarzało) Może nie ma codziennego rytmu, nie wie, że po kapaniu papu i spanko i dlatego tak wariuje? Sama nie wiem... (nie odbierz źle moich słów
)
|
|
|
|
#3572 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
gratki dla Nastki!!!Cytat:
)) hehe ma czuja ta Wasza Mała
|
||
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
miałam wózek. Szymek przespał spokojnie całą mszę. Reszta dzieciaków była starsza i były na rękach.
|
|
|
|
#3574 |
|
Rozeznanie
|
scoobs, a właśnie dziś o tobie pomyślałam, bo mały o 3.30 zjadł i nie mógł zasnąć chyba z 40 minut. Jak było na początku to zupełnie nie pamiętam, ale dziś wstawałam chyba z 8 razy (aż w koncu rzuciłam w powietrze "k.u...wa mać"
) Wkładałam smoka, głaskałam po główce w całkowitej ciemności, jakoś zasnął w końcu i pospał do 7.15, także to wymaga cierpliwości i zacięcia (chyba, że to te zęby to wtedy nie wiem jak jest bo nam jeszcze nie idą). Teraz nie płacze tylko tak stęka, prycha, marudkuje, nie dopuszczam do tego, żeby się rozpłakał. dzidzia krzesło fajne, cena powalająca, choć myślę, że moze być tyle warte patrząc na dizajn i materiały. Nie kupię sobie takiego choć żałuję (bo to co widzę to paskudztwo straszne jak dla mnie - nie cierpię plastiku i pstrokacizny (jedynie w zabawkch jest okej), ale coś chyba z tego trzeba będzie wybrać i też składane bo też należę do "apartamentowczyń". A znowu te drewaniane ładne ale jakoś nie wydają mi się wygodne???????? Siala zazdroszczę prezentu, my co prawda chrzcin nie mieliśmy jeszcze bo musimy poczekać, ale nawet tak o nikt nam jeszcze jakiegoś przydatnego prezentu nie zrobił większego (myślę o rodzinie), aż się dziwię. Potem to niech wyskakują z kasy jak już wszystko sami kupimy
|
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
A co do wyboru łóżeczka, krzesełek itp. to Marek się nie wtrąca, Bogu dzięki
|
|
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
entertete - ja dostałam kasę za miast prezentów i kupiłam sama bo większość miałam więc pieniądze były lepsze
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
laaa damian wyczail w zacytowanych postach to wypasione krzeselko! i juz mi smeci jakie fajne
|
|
|
|
#3578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu u nas tez nocka gorsza, bo mala caly czas sie prezyla i machala glowka i raczkami
![]() Mi drewniane krzeselka sie nie podobaja malo funkcji i tez niewygodne sie wydaja. Czy wasze dzieci tez migruja? Zostawiam Majke wzdluz lozeczka wychodze a ona pochwili lezy wszerz
|
|
|
|
#3580 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Cytat:
Inni trzymali na rękach dzieci, ale ja sobie tego nie wyobrażam. Jagoda miała miesiąc i była leciutka, ale były i takie dzieci 9 miesięczne, które rodzice trzymali całą mszę na rękach. Cytat:
Chyba wolę nie sprawdzać czy taka silna z Jagody babka... Wiem, że ból brzuszka to nie koniec świata, ale jednak chciałabym jej tego oszczędzić. A co do chudnięcia to chyba nie ma mowy... Waga stanęła w miejscu Wiecie co... Wyglądam jak narkomanka jakaś.. Wczoraj na tym pobraniu krwi babka mi jakoś pokracznie wbiła igłę i mam siniec i boliii... ![]() Ciekawe jak moje wyniki... Jak mama pójdzie na zakupy to je odbierze. Do ginka na dzisiaj się nie załapałam Muszę dziś wyskoczyć do selgrosa kupić pieluchy, chusteczki i wodę mineralną (ja piję tą Mama i ja) na zapas, bo nie lubię jak coś się kończy a ja muszę na szybko jechać i kupować.
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wędrowniczek
|
|
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na plecak tez się przesuwa ale nie aż tak bardzo, chyba ze coś chce wziąć
|
|
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
Piersi mi zaraz eksplodują
Karmiłam małego w nocy i o 8 rano. Csły czas piersi mam twarde jak skała. Przed chwilą odciągnęłam trochę laktatorem ale cały czas czuje sie jakbym miała rozmiar FF |
|
|
|
#3584 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Ja tak mam zawsze rano z prawą piersią, bo Mała w nocy budzi się tylko raz i wtedy karmię lewą. Może odciągnij ciut więcej?
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
zapalenie piersi - http://www.edziecko.pl/wideo_edzieck...ie_piersi.html
Poczytałam na wszelki wypadek (tzn. posłuchałam ) Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-10-20 o 10:25 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3586 |
|
Rozeznanie
|
Moj Ali dzisiaj pospal dwa razy po 3 godziny, i potem godzinke, wiec lepiej niz wczoraj.
Zastanawiam sie, czy wziac Go do lekarza, bo on sie bardzo lubi patrzec w jedna strone tylko, czy siedzi, czy lezy, czyjest na rekach to ma glowe obrocona na prawo, zeby sie obrocil w lewo, to musze Go polozyc na moim prawym ramieniu i moja glowa Go blokowac, zeby sie nie obrocil w prawo. Czasem sie uda go zachecic gadaniem, ale nie zawsze. Dobrze, ze moja mamusia jest, bo Ona to zauwazyla. Tez mi sie podoba to drogie krzeselko, ja mam po Amelce, tez dosyc ladne i nowoczesne, i bylam przekonana, ze bedzie super ale ma male wady |
|
|
|
#3587 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam
Cytat:
Cytat:
a o szczepienie sie nie martw, ja nasze przesuwam sporo i robie to z premedytacja. pierwsze mielimy po 9tyg a nastepne planuje dopiero na poczatku grudniaCytat:
![]() a BU - sądze ze papi wie wiecej ![]() wszystkiego najlepszego trzymam kciuki Cytat:
wspolczuje i Misiek potrzebuje rytmu. Zoska sie wscieka kiedy cos jej zakłócam![]() dzidzia zapewniam cie ze o chemii nie mam pojecia papi chcialam ci sie pokazac w różu ale jedyne foto ktore znalazlam straszy ogromnymi workami pod oczyma (oczami? anuszka chcialabym zeby Zosce zostaly takie ladne nocki jak ostatnio, spi od 19.30 do 5-6, zje i spi dalej
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2010-10-20 o 10:33 |
||||
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
itakaska - gratulacje nocku
![]() ![]() ania - może faktycznie brak mu planu dnia, nastka jak nie jest kąpana około 19.30 to jest taka nie spokojna a jak powiem ze idziemy kompu kompu to odrazu piszczy
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
itakasia obie formy są poprawne, tak samo jak rękoma i rękami
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki karolcia
![]() tz mnie opuscil sluzbowo wiec szaleje na allegro
|
#3591 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się wczoraj wieczorem przekonałam jak ważna jest dla dziecka sama pora kąpieli. Z uwagi na drzemkę, która skończyła się o 18tej przesunęłam kąpiel z 19tej na 20tą... Niby tylko godzina, ale po kąpieli musiałam wszystko w biegu robić, bo Mała chciała już jeść i leżeć ze mną w łóżku.
|
#3592 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam Cię i inne dziewczyny za odwagę w kwestii poszerzania diety. Wydaje mi się, że to, że dziecko nie reaguje na nowe produkty, nie zawsze oznacza, że jego organizm w pełni sobie z nimi radzi i dojrzał do tego. Tak np. wątroba jest organem, który nigdy nie boli- i tu mowa o dorosłych. A mimo to można ją potwornie zniszczyć za ciężką dietą. Tym niemniej oczywiście się nie wtrącam i mam nadzieję, że Waszym maluchom nic nie będzie. Ja też. No i wcale mi się nie podoba. Cytat:
Cytat:
.Odciągnij tyle, żeby odczuć ulgę!!!!
|
|
#3593 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby nie było problemu ![]() karolcia dla Anastazjianuszk to super, że załatwiłaś bo chłopy to takie są ciućmy no tylko jak już weźmiesz tego tysiaka to chyba musisz złosić fakt, że już nie jest bezrobnotny i nie mozesz pobierać zasiłku bo nie wiem czu jakies konsekwencje prawne są ale takie coś podpisywałamCytat:
dzisiaj przenoszę znowu strony.ale u nas jest asymertia obustronna jakie wady ? podziel się uwagami to będziemy wiedziec na co patrzec ![]() itakasia no ja może jakoś nie tragicznie ale się świecę jak właśnie używam tych EDM bo wcześniej to zawsze jakiś podkład matujący i puder więc dlatego będe kupować puder bambusowy może coś da a nawilżam się na noc kremem floslek ten aqua coś tam co marta_d1 kiedyś poleciła i mi spasował a na dzień ostatnio kupiłam sobie humektan to może do niego bym dodała tego kwasu hialuronowego. matko ja się kompletnie nie znam a tyle tego jest i tyle informacji, że naprawdę ciężko wyłapać coś dla siebie mimo, że spędzam dużo czasu na kompie ![]() zbierm się na szczepienie chociaż mały ma katar co mu pozostał jeszcze po antybiotyku więc nie wiadomo czy zaszczepimy |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3594 | ||||
|
Zakorzenienie
|
no widzial widzial
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale jakos musimy to wszystko uporzadkowac bo ja jestem totalnie niewyspana od dluzszego czasu
|
||||
|
|
|
#3595 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
drewniane chcialam takie http://allegro.pl/klups-krzeselko-st...264279723.html bo takie tez teraz zamawiam lozeczko a i tak chyba pozwole mezowi wybrac chociaz krzeselko bo w sumei wszystko on pozwalal wybrac mi tez kilka razy juz dzwonil ze w holandi na promocji byly z 80-70 euro na 30-40 przecenione wlasnie krzeselka do karmienia wiec mysle ze moze niech kupi tam Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja tez z baniaka przegotowuje wlewam wieczorem do termosu i mam taki plastikowy zamykany pojemnik niby dzbanek i w nim trzymam zimna przegotowana wode i zawsze sobie wieczorem szykuje i mam na caly dzien Cytat:
moj Hubcio tez wody samej nie pije cofa go na wymioty wspolczuje nocki oby sie juz nie powtorzyla taka Cytat:
Cytat:
a patrzalyscie juz wieksze foteliki? ja mysle nad maxi cosi i nie wiem czy oplaca sie kupic uzywane niby pokrowiec mozna dokupic nowy ale troche sie boje zeby jakies po wypadkowe nie bylo w sumie moja siostra chciala mi dac po misi jakiejs innej firmy ale moj maz nie chce bo on chce nowe kupic
|
|
#3596 |
|
Zadomowienie
|
alguien,itakasia macie racje z wprowadzaniem nowych produktow
itakasiu w ktorym tygodniu bylas z Zosia na drugim szczepieniu? Ja tez zwlekam,jeszcze nie bylam na pierwszym
|
|
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia - można niszczyć, jak piszesz ciężko strawną dieta i alkoholem, nie słyszałam by od owoców czy warzywa szkodziły, ale jak piszesz, nasza decyzja
Prędzej czy później każdą z nas to czeka![]() Z Nastką nie ma problemu czy warzywka czy owoce, ale ona ogólnie lubi jeść A teraz gada jak najęta ![]() ania - pomyśl i ułóż sobie jakiś plan ![]() vette - ja mam już za sobą kila podstawowych, rotawirusy skończone i 2 dawki pneumo
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-10-20 o 11:06 |
|
|
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak teraz Jana chyba, mniej wiecej, miala skonczone 2 mies. a teraz nie pojde bo mam swoja teorie w terminie kiedy bedzie przypadalo szczepienie Zoska bedzie w dlugim skoku 15-19 tydz, i nie chce jej ukladu nerwowego bombardowac dodatkowo szczepionka
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3600 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za szczepienie taaa jak widać Lili nie chce rodzeństwa przynajmniej narazie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ania-współczuję Wam tych nocek ale może faktycznie musisz spróbować wprowadzić jakiś plan dnia,np.moja mała już wie że po kąpieli jest mleczko i spanie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.

)

) i koniec z przytulaniem bo jej się coś odwidziało i nie spała do 24.00 ledwo ją uśpiłam no ale M niestety też już spał.

A załatwiał tż. No i tak własnie załatwił. Zadzwoniłam tam i sie dowiedziałam.Miał powiedzieć, że jest zarejestrowany jako bezrobotny, ale nie powiedział, a wtedy jego dochód byłby jako utracony. Miałam fuksa, bo on dzis podpisuje umowę w pracy. Pojechałam do urzędu pracy, pracuje tam moja koleżanka więc wydała mi jego zaświadczenie, że jest zarejestrowany jako bezrobotny bez prawa do zasiłu, zawiozłam do gminy, babka przy mnie obliczyła i dostaniemy tylko że w listopadzie 

a o szczepienie sie nie martw, ja nasze przesuwam sporo i robie to z premedytacja. pierwsze mielimy po 9tyg a nastepne planuje dopiero na poczatku grudnia

dla Anastazji
no tylko jak już weźmiesz tego tysiaka to chyba musisz złosić fakt, że już nie jest bezrobnotny i nie mozesz pobierać zasiłku bo nie wiem czu jakies konsekwencje prawne są ale takie coś podpisywałam