Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-19, 21:43   #3541
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
to widze ze zaczelo sie u was to samo co ja z miskiem mam. tez zjadal 150-160 a nah=gle ledwo 100 moznabylo w niego wmusic. teraz juz tak kolo 130 przewaznie ale ile przy tym sie trzeba ugadac klaskac machac
a kaszke mu dajecie czy juz nie? bp juz nie wiem co robic

Cytat:
a ja szukam krzeselka do karmienia i takie mi wpadlo w oko

http://allegro.pl/max-wyposazenie-kr...279804077.html

co sadzicie? moze zauwazycie cos co mi umknelo a moze byc nie tak
mysle ze jest fajne i cena ok ja bym chciala takie drewniane bo pozniej mozna fajnie osobno wykorzystac dla wiekszego dziecka ale maz sie na takie nowoczesne upiera

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny za troske
jajka byly obmacane, pogniecione i okazalo sie ze jest tam woda, w jednym wiecej w drugim mniej do roku czasu ma to zniknac, nie robia zadnych operacji na to ani zabiegow bo to go ani nie boli ani nis psrawia dyskomfortu
super wiesci

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Aniu wad nie widzę. Wydaje mi się, że to produkt, w którym trudno doszukiwać się wad .

PS. Padłam.
http://allegro.pl/krzeselko-bloom-fr...270335621.html
ze tak powiem cena bardzo przystepna

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

co do krzeselka to z tanich te mi sie podoba http://allegro.pl/funkcjonalne-krzes...270947249.html

i te http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...269574463.html tez fajnie wygladaja i kolory sa fajne no i az do 3 roku zycia i widac ze tacka jest spora fajnie bo jest zdjecie z dzieckiem wiec jest porownanie

Edytowane przez anoxa
Czas edycji: 2010-10-19 o 21:48
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 21:49   #3542
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Mamuśki, które chrzciły już swoje dzieciaczki czy miałyście w kościele wózek czy trzymałyście maleństwa na rękach???

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

aniaa22 bardzo fajne to krzesełko
FraniaPirania dobrze, ze z małym wszystko wporządku
Ja miałam na wszelki wypadek, ale mała usnęła na rękach
Cytat:
Aniu wad nie widzę. Wydaje mi się, że to produkt, w którym trudno doszukiwać się wad .

PS. Padłam.
Widziałam w DDTVN, jak Urbański pokazywał, no fajne, ale cena mnie zabiła, to przecież faje łóżko można kupić lub kanapę...masakra

anoxa - też fajne
ania - bo za logo się płaci ja lubię kupić np. buty orginalne, coś co posłuży dłużej, a krzesełko posłuży owszem, ale nie aż tak, a po za tym od siedzenia to się raczej nie popsuje.
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 21:58   #3543
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
czyli to sa te wodniaczki??
no skoro powiedzieli ze woda to mysle ze tak bo wodniaczki to wlasnie woda w mosznie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
a kaszke mu dajecie czy juz nie? bp juz nie wiem co robic

mysle ze jest fajne i cena ok ja bym chciala takie drewniane bo pozniej mozna fajnie osobno wykorzystac dla wiekszego dziecka ale maz sie na takie nowoczesne upiera

co do krzeselka to z tanich te mi sie podoba http://allegro.pl/funkcjonalne-krzes...270947249.html

i te http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...269574463.html tez fajnie wygladaja i kolory sa fajne no i az do 3 roku zycia i widac ze tacka jest spora fajnie bo jest zdjecie z dzieckiem wiec jest porownanie
nie dajemy. po tej z bobovity bolal go brzuszek a nestle bezsmakowa wszystkie smoczki zapycha a do kaszki z TT ma taka dziure duza do normalnej kaszki i jak tylko sie zagesci troche to misio nie da rady bo za szybko leci

mi te drewniane sie nie podobaja za bardzo
a z tych co podalas to pierwsze mi sie podoba ale damianowi nie

karolcia ja tam lubie markowe rzeczy ale widze ze dla miska to nie jest wazne bo on sie tak samo bawi grzechotkami fishera jak takimi za 5 zl. a krzeselko tak jak piszesz. moze i te markowe lepiej wykonane i lepsze materialy ale misio tak samo je orzyga i upacka jak te tansze
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 22:20   #3544
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ja do tej pory nie wiem
Właściwie to nijak się nim nie zajmuję.. dyndoli sobie po swojemu.. jak se go obsraka to przecieram chustką, w kąpieli obmywam jak wszystko inne i tyle
ja tak samo
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 22:21   #3545
itakasia
Zakorzenienie

dla mnie przy krzeselku ważna jest jego stabilnosc bo niestety ciekawski maluch potrafi w ulamku sekundy wykonac niebezpieczne akrobacje i krzeselko musi byc dobrze wyważone
Stary 2010-10-19, 22:22   #3546
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Mama mi mówiła kiedyś (i pamiętam jak mojemu bratu tak robiła), że trzeba co jakiś czas ściągać napletek (o Dżizas ).
Kiedyś kazano ściągać a teraz mówią, że to tylko może pogorszyć sprawę
Stary 2010-10-19, 22:22   #3547
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
A ty znowu zaczepki szukasz
Nie, tylko dziwnie to zabrzmiało i jak widziałam to nie tylko dla mnie.
Cytat:
dzieki dziewczyny za troske
jajka byly obmacane, pogniecione i okazalo sie ze jest tam woda, w jednym wiecej w drugim mniej do roku czasu ma to zniknac, nie robia zadnych operacji na to ani zabiegow bo to go ani nie boli ani nis psrawia dyskomfortu
Torba zdrowa! Super, że samo się "zniknie"

My mamy takie krzesełko, super sprawa bo reguluje się i oparcie i wysokość... mnie wygodnie jest karmić Sebka na najniższym poziomie a na najwyższym sobie "siedzi" i podziwia nasz "apartamentowiec"
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...266688861.html
Seba dostał od chrzestnego sama bym chyba wcale nie kupowała.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 22:26   #3548
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
dlaczego nie jecie jajek?
ja jem
Stary 2010-10-19, 22:27   #3549
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, tylko dziwnie to zabrzmiało i jak widziałam to nie tylko dla mnie.

\
Oj laska. Nie dalej jak wczoraj sama mówiłaś, że wieprzka hodujesz :P

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 22:29   #3550
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Właśnie mama odemnie pojechała, zrobiła mi kopytka, ugotowałyśmy zupkę, sosik, zrobiłam porządki w szafie, oddałam trochę rzeczy mamie
Stary 2010-10-19, 22:42   #3551
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
My mamy takie krzesełko, super sprawa bo reguluje się i oparcie i wysokość... mnie wygodnie jest karmić Sebka na najniższym poziomie a na najwyższym sobie "siedzi" i podziwia nasz "apartamentowiec"
A faktycznie jest małe po złożeniu? Bo ja tez mieszkam w "apartamencie" o powierzchni bagatela 35 m2.
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 22:45   #3552
ola_k11
Zadomowienie

Nie chcę zapeszać ale chyba mamy klienta na nasze mieszkanie!!! Poprosili jeszcze o chwilę ostatecznego zastanowienia do jutra ale dziś mówili, że na 99% są zdecydowani bo im się bardzo podoba
To oznacza, że byc może uda nam się zalatwić formalności jeszcze przed świętami i na nowy rok będe miała już swój domek
Stary 2010-10-19, 22:46   #3553
scoobs
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
scoobs

Ja jak uczyłam zasypiać samemu (i teraz zasypia i w dzień i w nocy sam)
to wyglądało to tak jak mniej więcej "w języku niemowląt" , czyli smoka (bo u nas był w użyciu od 2 tygodnia) i odkładam, płacze, biorę na ręce i ......
Moj znowu usnal przy piersi, chcialam sprobowac te metode, ale On placze od razu, jak Go poloze, tez tak mialas? Czy to w ogole ma sens probowac?
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 22:46   #3554
ola_k11
Zadomowienie

Maluszek śpi od 21 Wygląda jak aniolek hehe
Stary 2010-10-19, 23:27   #3555
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Cześć!
dawno mnie nie było..
znaczy się byłam, ale się nie udzialałam...
czesc
A jestes pewna ze to przez pobyt w PL? Moze Patryk ma gorsze dni po prostu?

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
dzieki za mile slowa
bylam u lekarza, niestety zeszlo mi na tchawice i oskrzeladostalam antybiotyk, mam nadzieje ze szybko dojde do siebie przy moim babincu
kuruj sie i zdrowiej kochana mamusko

Cytat:
To obiecane foty z sesji
fotki super, ale ze tak spytam - jak z takimi paznokciami poslugujesz sie przy dziecku? Ja tez zawsze mialam bardzo dlugie paznokcie (ale swoje, naturalne) i nie wyobrazam sobie teraz przy malutkiej, po prostu mi przeszkadzaja i boje sie, ze moglabym jej krzywde zrobic. A sztuczne przeciez sa duuuuzo twardsze jeszcze...

Cytat:
\
moja rada dla mam niejadkow jest taka zeby zaczac od warzyw bo owoce sa slodsze i bywa ze niejadki nie chca po owocach jesc obiadkow
a ja bym powielila te rade ogolnie - warzywa na poczatek, a potem owocki. Tak samo z piciem - woda najpierw, a potem rozcienczane soki, bo potem dziecko nic innego niz slodkie nie bedzie chcialo pic

Cytat:

bardzo fajne

scoobs wspolczuje tych nocek, ale u nas tez ostatnio gorzej niz przedtem, wiec juz sama nie wiem, co sie dzieje z tymi maluchami

ola kciuki za klientow

Edytowane przez Alguien
Czas edycji: 2010-10-19 o 23:34
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 23:32   #3556
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

no to jak bedziesz kiedys w 3miescie to ci wszystkie ulice moge pokazac
predzej Ty w wawie bedziesz to ja Ci moge pokazac, ale dzieki bede pamietac

Cytat:

nie ja pamietam taka pakowana w czarno-biale opakowanie i na nim byly kwiatki czerwone. chyba maki. pyszna byla
taka i chyba z czyms niebieskim, lubilam ja z lodowki ten nieczekoladowy smak
Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
J

niezawsze mi tez coś zęby lecą. Jestem w trakcie leczenia 2 a czeka mnie plombowanie ósemek

Dziewczyny co zrobić, żeby pokonać ogromną chęć jedzenia słodyczy!? Normalnie czekoladę to bym tonami pochłaniał. A brzuch i tyłek rosną.
osemek nie mam na szczescie.
nic mi nie mow. Dzis znow upieklam ciasto marchewkowe i juz polowy blachy nie ma

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Mam tyle mleka, że niejedna krowa mogłaby pozazdrościć Zgadzam się, że mleko tworzy się w głowie
Jestem tylko zła, bo nie przyszła jeszcze moja medela. Babka twierdzi, że wysłała w piątek trochę długo idzie... I zachrzaniam tym ręcznym aż mnie ręce bolą
super u mnie tez problem byl przejsciowy i sciagam wieczorem nawet 3 porcje od razu(ponad300ml), bo Maja zjada wiecej przed snem.
Cytat:

fajnie, ja wlasnie tez nie chce dawac 600zl za glupie krzeselko i dzis tez zaczelam ogladac i szukac w necie i niestety najbardziej polecaja Peg Perego Primi Pappa i Bebe Confort Omega, ktore sa wlasnie za tyle mniej wiecej, no i tz moj jak Twoj jego staly tekst, ze on na dziecku oszczedzac nie bedzie
Cytat:
Mamuśki, które chrzciły już swoje dzieciaczki czy miałyście w kościele wózek czy trzymałyście maleństwa na rękach???
na rekach, wozek z tylu tesciu trzymal, z przodu nie bylo miejsca(a tylko6 dzieciow bylo chrzczonych tego dnia)

Cytat:

Matko, nawet jakbym pod siebie kasą robiła to bym nie kupiła (chyba) :P.
fajne, na zywo widzialam i tez komentowalam cene. Wierz mi kupilabys jakbys robila pod siebie kasa

My jutro do kina znow idziemy Mam troche wyrzuty sumienia, bo szczepienie przelozylam i to o duzo, bo z 20pazdziernika na 16 listopada dopiero, ale pytalam kilka razy czy nic sie nie stanie, ze tak pozno i zapewniali mnie, ze nic.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 23:45   #3557
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Oj laska. Nie dalej jak wczoraj sama mówiłaś, że wieprzka hodujesz :P
nie wieprzka a wieprzaczka (lekko pieszczotliwe zdrobnienie) .. po tym nastąpił " " co wskazuje na żart... poza tym co innego jak samemu się nazywa tak swoje dziecko a co innego jak robi to ktoś inny, no mało przyjemne raczej.
Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
A faktycznie jest małe po złożeniu? Bo ja tez mieszkam w "apartamencie" o powierzchni bagatela 35 m2.
Kochana... ja mam apartament 31m2 z czego są zrobione 2 pokoje, łazienka i przedpokój niewiele węższy od pokoiku Sebka (długość ta sama) kuchnię mamy w "salonie" a krzesełko stawiam złożone za drzwiami
jak nie zapomnę to zrobię zdjęcie przy łóżeczku na przykład cobyś widziała jego rozmiary z odpowiednim punktem odniesienia
aha.. i póki co to zdjęłam blat i ten blacik z boku ci jest mały. Duży narazie nie potrzebny i trzymam na szafie a mały odstaje na bok tak nieporęcznie i mi jest zupełnie zbędny.. więc odpięłam w sekundę i sio na szafę

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-10-19 o 23:49
Stary 2010-10-19, 23:51   #3558
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Nie chcę zapeszać ale chyba mamy klienta na nasze mieszkanie!!! Poprosili jeszcze o chwilę ostatecznego zastanowienia do jutra ale dziś mówili, że na 99% są zdecydowani bo im się bardzo podoba
To oznacza, że byc może uda nam się zalatwić formalności jeszcze przed świętami i na nowy rok będe miała już swój domek
super oby sie udalo

Frania pisz czesciej, bo uwielbiam na awka sie Twojego patrzyć!

Dziewczyny a wode do picia dajecie przegotowana czy z butelki np zywiec?

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 00:04   #3559
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
super oby sie udalo

Zawsze przegotowaną. Kupuje w Lidlu 5litrowe baniaki bo po kranówie to w czajniku był żur a nie woda xD gotuję, odlewam do metalowego kubka..jak wystygnie to przelewam do pół litrowej buteleczki po wodzie kropla beskidu - z dziubkiem i w zależności ile jakiej mi potrzeba to gotuję w czajniku albo mam zimną z buteleczki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-20, 00:12   #3560
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
dla mnie przy krzeselku ważna jest jego stabilnosc bo niestety ciekawski maluch potrafi w ulamku sekundy wykonac niebezpieczne akrobacje i krzeselko musi byc dobrze wyważone
tylko jak to stwierdzić kupując na allegro

mam prośbę do ciebie bo miałam teraz robić zamówienie na BU pudru cobym mogła tych mineralnych używać bo narazie się świecę ale wstrzymałam się bo poczytałam o tym kw hialuronowym i tym serum lemon i może się skuszę tzn zależy od twojej opini po stosowaniu przez 1 dzień bo chyba dopiero ci przyszły
fajne nie fajne warto nie warto ?
jak mi odpiszesz to zrobię zamówienie

Cytat:
super i jak szybko

Cytat:
super oby sie udalo

ja byłam nienormalna bo dawałam z butelki żywiec do tego nie tyle co przegotowaną ale jeszcze gotowaną przez 5 minut
ale to tylko zaraz na samym początku jak małemu plantex dawałam bo we wszystkich "mądrych" gazetach pisali, że woda z butelki ma być jeszcze gotowana. teraz chyba też bym dała żywca a skoro i tak na ciepło ( bo ja tylko do cherbatki jak coś ) to i tak bym ugotowała w czajniku ale juz bez gotowania 5 minut
ale opis zrobiłam

dobranoc..
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 00:37   #3561
jaszczka
Zadomowienie

tyyyyyyle miałam zacytowane i mi się pokasowało i nic nie pamiętam prawie

Aniaa - fajne to krzesełko ja się jeszcze trochę wstrzymam z kupnem, bo raczej poczekam do tych pełnych 6 miesięcy z wprowadzaniem czegokolwiek... to mam jeszcze czas
Alguien - nie wiem, może... skok już był... a to się zaczęło dzień po wyjeździe gości najpierw byliśmy 3 tygodnie w PL (wiadomo - babcie i cała reszta..) i potem wróciłam do IRL z moim bratem i jego dziewczyną - ona zakochana w Patryku, cały czas się chciała nim zajmować, wisiała nad nim z coraz to nowszymi zabaweczkami i nosiła na rękach pokazując "świat"... a teraz on się tego noszenia i zabawiania ewidentnie domaga, jak tylko zostaje sam to krzyczy - nawet nie płacze tylko udaje, ale mu nie wychodzi to udawanie, tylko krzyk taki przeciągły no terrorysta pierniczony

ktoś się pytał (sorry nie pamiętam, starość nie radość) co teraz zrobię z tymi cycami i karmieniem - ano nic nie robię, już za późno.. podobno koło 3 miesięcy po porodzie zachodzą kolejne zmiany hormonalne i sytuacja powinna się ustabilizować tylko wtedy może nastąpić zwrot w drugą stronę, bo dzidzia przyzwyczajona do duuużo mleczka i szybkiego wypływu, jak dostanie tak normalnie jeść to uzna, że jest "za mało" i "za wolno" i znowu może być problem no ale to się zobaczy... wyjdzie w praniu, że tak powiem

co do smaków z dzieciństwa to zdecydowanie Vibovit uwielbiałam ten smak! i właśnie tak prosto z torebki poślinionym paluchem
ten cebion multi właśnie mi smakuje trochę jak vibovit a Patryk go uwielbia! zawsze się oblizuje i tak fajnie mlaska jak mu daję

Edytowane przez jaszczka
Czas edycji: 2010-10-20 o 00:40
jaszczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 00:56   #3562
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
ja byłam nienormalna bo dawałam z butelki żywiec do tego nie tyle co przegotowaną ale jeszcze gotowaną przez 5 minut
ale to tylko zaraz na samym początku jak małemu plantex dawałam bo we wszystkich "mądrych" gazetach pisali, że woda z butelki ma być jeszcze gotowana. teraz chyba też bym dała żywca a skoro i tak na ciepło ( bo ja tylko do cherbatki jak coś ) to i tak bym ugotowała w czajniku ale juz bez gotowania 5 minut
ale opis zrobiłam

dobranoc..
nie jesteś nienormalna ;]
moja mama do tej pory gotuje małemu wodę w garnuszku te 5 minut bo tak jest napisane na opakowaniu od mleka i nie ważne, że ja robie inaczej i nic się nie dzieje, ona tak wyczytała i tak będzie robić i jeszcze mi wyrzuca, że za wygodnie mamy teraz bo jak ona mi robiła mleko to trzeba było gotować i pilnować żeby grudek nie było tak jakby postęp cywilizacyjny to była moja "wina"

Stary 2010-10-20, 03:23   #3563
alutka78
Rozeznanie

Dagusi ma wlasnie czas aktywnosci po jedzeniu.

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
ah zebym to ja wiedziala... ja niestety nie moge, ale jak skoncze karmic, to zrobie sobie taka mega impreze z duza ilosci czekolady, chipsow, piwka i mc donaldsem)))a tz z mala wyprosze na noc z domu zeby mała na to nie patrzyla)))

juz po szczepieniu. ada oczywiscie plakala strasznie, a najszmieszniej bylo, bo bardzo posmakowala jej szczepionka doustna juz sie skonczyla a ona dalej chciala jesc))) ale potem nie mozna bylo karmic pol godziny i nie wiedzialam jak mala uspokoic, ale jakos sie udalodzieki za kciuki
Ja tez maze o podobnej uczcie.
No to dobrze, ze juz po szczepieniu i jest ok.

Cytat:
wklejam fotke z chrztu i mojego tz z małą
Slodko.

Cytat:
Ze wzgledu na skaze u malej.
Cytat:

PS. Padłam.
Ja padlam ze wzgledu na cene.
Stary 2010-10-20, 08:11   #3564
karolcia228
Zakorzenienie

Nocka oki mała już gada od rana

Alguien
- ja całe życie nosiłam tipsy i jak ich nie miałam po porodzie, to gorzej było niż jak je mam. W niczym mi nie przeszkadzają, nigdy jej nie podrapałam, dla mnie nie ma żadnego problemu

Siala
- mój apartament ma 34m i tez mam 2 pokoje w tym jeden z kuchnią 2 nastki, i łazienka
A co do wody, ja też z baniaczka, przygotowuje i wlewam do termosu i na cały dzień mam spokój

ANASTAZJA KOŃCZY DZIŚ 15 TYG

Stary 2010-10-20, 09:24   #3565
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Hej Mamusie
My dzisiaj na 12.00 na szczepienie, nocka standard z małą zmianką. Niunia wstała o 23 jak nigdy a my z M właśnie byliśmy w trakcie przytulanek (wcale nie było głośno) i koniec z przytulaniem bo jej się coś odwidziało i nie spała do 24.00 ledwo ją uśpiłam no ale M niestety też już spał.
Wszystkiego co najlepsze dla Anastazji

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 09:27   #3566
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Mamusie
My dzisiaj na 12.00 na szczepienie, nocka standard z małą zmianką. Niunia wstała o 23 jak nigdy a my z M właśnie byliśmy w trakcie przytulanek (wcale nie było głośno) i koniec z przytulaniem bo jej się coś odwidziało i nie spała do 24.00 ledwo ją uśpiłam no ale M niestety też już spał.
Wszystkiego co najlepsze dla Anastazji
Dziękuje, właśnie ucina sobie drzemkę Darmowa antykoncepcja moja to chyba chce mieć rodzeństwo bo nigdy nam nie przeszkadza
Powodzenia na szczepieniu

Stary 2010-10-20, 09:32   #3567
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Dobry

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
jadłam już leczo flaki (anuszka mnie zabije)

Cytat:
Anuszka jełopie. W gwiazdki wpisz bez przerw to co napisałam niżej: pampers... i kropka pl
A kod jest niżej.

Cytat:

anuszka a to ty nie byłaś odebrać decyzję ? u mnie przed wypłata dzwonili po mnie żebym decyzję podpisała a wogóle wczesniej jak składałam to siedziałam z babką i ona mi liczyła czy mi się będzie należeć i wogole kombinowanie bo ogólnie to nie powinnam dostać bo mam ręte i mi też przekraczało ale jakos tam mi babki zakombinowały i się jakoś zmieściłam
Decyzja miała przyjść pocztą i nie przyszła A załatwiał tż. No i tak własnie załatwił. Zadzwoniłam tam i sie dowiedziałam.Miał powiedzieć, że jest zarejestrowany jako bezrobotny, ale nie powiedział, a wtedy jego dochód byłby jako utracony. Miałam fuksa, bo on dzis podpisuje umowę w pracy. Pojechałam do urzędu pracy, pracuje tam moja koleżanka więc wydała mi jego zaświadczenie, że jest zarejestrowany jako bezrobotny bez prawa do zasiłu, zawiozłam do gminy, babka przy mnie obliczyła i dostaniemy tylko że w listopadzie Więcej tej ciapy nigdzie nie wyślę (oczywiście dostał opr )
Cytat:
Ja jem

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
co do dodatkowego 1000zł tzw.gminnego i np.zasiłku ropdzinnego to żeby go dostać zarobki nie mogą przekraczać 504zl i jakieś grosze na osobę. potrzebne jest zaświadczenie ze skarbówki o dochodach za 2009r.
ja czekam właśnie na decyzję i mają ją przysłać nie muszę osobiście zresztą mój tż to załatwiał tak jak i becikowe.my raczej dostaniemy bo mój tż nie miał dochodów za tamten rok. decyzja miała być w ciągu m-c bo składaliśmy też o rodzinne -zawsze to na pieluchy będzie
Wiem wiem A rodzinne owszem, na pieluchy albo na 2-3 paczki mleka
Cytat:
Dziękuje, za miłe słowa Makijaż owszem mnie postarza, ale jak zauważyła Lazurowa to rzadko się maluje, i czasem lubię coś mocniejszego raz na jakiś czas można zaszaleć, mój TZ stwierdził ze gdyby nie wózek to by mnie nie poznał i ze wyzywająco wyglądam...to mile ze cały dzień maż pozera cie wzrokiem
Mnie się bardzo podoba makijaz, nie potrafie się malować. I też bym chciała, żeby tż pożarł mnie wzrokiem
Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Bo moja mama uważa, że to dzięki mojej diecie Jagusia nie miała i nie ma problemów z brzuszkiem. No i się boi, że jak się najem czekolady to Mała będzie miała zatwardzenie... Ryby jem smażone na oliwie bez panierki, jajka też jem ale najwyżej dwa razy w tygodniu. Ja za białą czekoladą nie przepadam.
A może Jagoda to po prostu twarda babka tak jak moja Iga i nic jej nie zaszkodzi? Rób jak uważasz, w sumie nawet lepiej że nie jesz czekolady i innych tuczących rzeczy, bo szybciej schudniesz, ale np. ja jadłam swego czasu wszystko łącznie z kapustą kiszoną i fasolą czerwoną (teraz też tylko raz na ruski rok słodycze) i Idze nic nie było

Cytat:

bo żeby dostać becikowe to dodatkowe to trzeba mieć prawo do zasiłku rodzinnego bez tego nie da rady i dopiero potem można się starać o inne świadczenia np właśnie o to becikowe czy o wywochawcze.
no mi z zaświadczenia ze skarbówki właśnie przekroczyłoby ale w tym roku tż jest na bezrobociu więc to się traktuje jako dochód utracony i coś tam coś tam w każdym razie dostałam
a jeszcze mi teściowa mówiła, że jeżeli się nie pobierało nigdy zasiłku i jest to 1 raz to wtedy chyba ta kwota jest ok 550 zł czy coś koło tego ale nie wiem dokladnie o co w tym chodzi
tzn. nie becikowe tylko dodatek z tytułu urodzenia dziecka, bo becikowe nalezy się wszystkim bez względu na dochód Nie żeby czepiała się słówek
Ja to wszystko wiem i jak pisałam wyżej- załatwiłam
Cytat:
Supeeer, jakbym miała kupę kasy to na bank bym kupiła
Cytat:

Ja robiąc Igusi mm zawsze wlewam połowę przegotowanej, a połowę zimnej zywca prosto z butli
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-20, 09:36   #3568
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

fajne jest widzialam chyba jeszcze w innym kolorze. ale damianowi sie nie widzi tez

Cytat:

Cytat:
predzej Ty w wawie bedziesz to ja Ci moge pokazac, ale dzieki bede pamietac

taka i chyba z czyms niebieskim, lubilam ja z lodowki ten nieczekoladowy smak
no pewnie tak ale odkad jest misiek to juz mniej jezdzimy

noo z niebieskim chyba z lodowki byla najlepsza

Cytat:
ja na poczatku wogole nie gotowalam tylko zywca z butelki podgrzac i mleczko gotowe. ale potem te problemy z brzuszkiem i zaczelismy sie zastanawiac czy to nie przez to wiec gotujemy. do mleka przez 5 minut jak na opakowaniu napisano tak wiem glupia jestem ale jak juz sie gotuje to nie problem dla mnie czy minute czy 5. a do herbatki jak mam goraca ta do mleka to daje a jak nie to tylko zagotowana. juz nie 5 minut. wody samej misiek pic nie chce

Cytat:

ANASTAZJA KOŃCZY DZIŚ 15 TYG
dla Nastki

u nas nocka to jakas masakra byla. misiek w wozku zasnal mi o 18 bez kapania i nie przebrany. kolo 21 chcialam przelozyc go do lozeczka. przebudzil sie wiec przebralam go i dostal mleczko. obudzil sie 00:20 dalam smoka zeby isc zrobic mleko w spokoju a on zasnal wiec poszlam spac. wstal o 1:30 zjadl iii zabawy mu w glowie byly. przez godzine cudowalismy zeby zasnal a on nic ale udalo sie kolo 3. pobudka na jedzenie o 5:30 po jedzeniu zasnal jeszcze na jakies 40 minut i koniec spania. my bylismy nieprzytomni. zadne nie mialo sily wstac do niego. wlaczylam mu karuzele dalam smoka. polezal z 20 minut. potem go wzielam do lozka i przyzypiajac machalam nad glowa grzechotka. do 8 udalo nam sie niby pospac
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 09:40   #3569
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
skaza białkowa u maluchów...
dzis planuje zjesc jogurt-zobaczymy co bedzie, moze juz sie wyleczyla?
ach... rozumiem

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 09:42   #3570
karolcia228
Zakorzenienie

ania - współczuje naprawdę

anuszka
- mój jak jedzie coś załatwić to jest milion telefonów, ale rzadko coś załatwia wiec spoko, mi się nic już nie należy
A malować ja tez nie umiem, ale staram się uczyć

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości