|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
robie palki w sosie czosnkowym z ziolami-ble, nie znosze tegoale tz uwielbia i spadam wyprac jej ciuszki i sliniaki od rana poszlo -6!
|
|
#3962 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
[/QUOTE]chetnie narysuje cos napisz tylko co bys chciala ale dopiero jak u Juleczki sie wszystko unormuje bo ona spokojna tylko w pozycji pionowejCytat:
byla zima i ja bieglam na autobus a w domu zanim wyszlam z domu mama kazla mi grube gacie pod spodnice ubrac i ja je ubralam na rajtuzy zeby szybciej sie odczepila mialam w szkole sciagnac no i biegne na ten autobus i wyrznelam orla wprost pod kola auta spodnica zawiala mi sie na glowe i moje babcine majty cale byly na wierzchu rozwalil mi sie plecak i tampony lezaly na calej ulicy grupka chlopakow pomagala mi je zbierac ale ubaw mieli nieziemski Cytat:
ona jak widzi cokolwiek do jedzenia to sie zaczyna drzec w nieboglosy jakby ja ktos rozdzieral ze skory Cytat:
a Ola juz duza pannica [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;22769375]Nie przesadzasz ? 76 cm ma stolik w kuchni, a 82 parapet pod oknem.[/QUOTE] moja Julka ma 81 cm i jeszcze troche do okna jej brakuje ale stolik w pokoju juz siega jej do paszek jak ja postawie obok niego dzieci szybko rosna Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiecie co ja chyba zaczynam schizowac napiszcie mi ze przesadzam ze to co przytrafilo sie Julce to normalne i ze moglo sie przytrafic od tego ze tato zle ja umyl jak przebieral pampka bo ja dzisiaj sobie w nocy wkrecilam to co stalo sie z naszym psem pamietacie jak pisalam wam kiedys ze tesc powiedzial ze im przeszkadza placz mojego dziecka ? no i tak zaczelam skladac fakty i oni ja ostatnio na dole mieli i tesc ja czyms karmil twierdzil ze to byl sernik za co opierdziel zebral niezly ale czy to byl napewno sernik to nie mam pewnosci no powiedzcie ze fisiuje i przesadzam ?? juz wiem ze probka nie byla zle pobrana dzisiaj zas wyszedl mocz zly leukocytow jest ponad 130
|
|
#3963 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny zobaczcie:
http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-...usa,index.html najwieksze szczescie rodzica - uśmiech dziecka
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia ja uwielbiam palki z woreczka i sos czosnkowy ale tylko na bazie jogurtu taki prosty jogurt przyprawy i czosnek innego nie tkne
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drcron - chyba przesadzasz przecież tesciu by jej nie podał nie wiadomo czego bez przesady
|
|
#3966 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
2. Myślę że fiksujesz. Co prawda to nie jest dziwne w Twoim przypadku - Jesteś zmęczona i dochodzi strach o dziecko. ALe dziadek na pewno nie skrzywdził by własnej wnuczki Dużo zdrówka dla Julki. Cytat:
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-10-20 o 12:58 |
||||
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
drcron wyluzuj troszke, mozna nie lubic goscia no ale przez przesady.
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- ja ostatnio w szkole mam zajecia, na kazdych pokazuja nam dzieci a autyzmem lub jakies chore, dwa razy z placzem juz wyszlam z zajec. ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Miala ktoras z was ten OSANIT na zabkowanie? ja zamowilam, ciekawe kiedy kupia i wysla.
|
|
#3968 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko mnie takie zdjęcia dołuja, bo moja nie ma szans zeby w ogóle stanęła nawet przytrzymywana... albo staje na prostych nogach ale zgięta w pół albo podkurcza nóżki Ona w ogóle jakas do tyłu. Mam nadzieje, że szybko nadrobi...Cytat:
A tak poza tematem to lekarz niczego sobie ![]() Cytat:
![]() Ode mnie własnie wyszła niania. Znow udalą się jej uśpić mala bez ani jednego jęku wiec jestem dobrej myśli. Jutro przychodzi od rana i zostaje sama bo ja na badania kontrolne i okresowe idę... juz sie boję
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-10-20 o 13:24 |
|||
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję w imieniu erwinka. Może on nie chudy a szczuplutki
powinnam się przyzwyczaic bo eryk tak samo długa drobnica był. Po mamusi tez im się kiedyś odmieni jak i mi. Ja dzisiaj poszlam po eryka do szkoły i drzwi nie zamknęlam, ona mają taką klamke że nie trzeba zakluczać tylko zamknąć, a taka luka na 2 cm jak wrócilam z dzieciakami to zostawilam ich na korytarzu żeby sprawdzić czy wszystko ok, na szczęście tylko pół godziny mnie nie było. A najlepsze że na ławie dokumenty od auta i moje wraz z kasą na wózek, a w barku wyplata tz. Ja to normalnie musze sie wyspać
|
|
#3970 |
|
Rozeznanie
|
POP stanely stanely
ale na pocieszenie Późny wieczór, sypialnia, małżeństwo leży w łóżku. Żona szeptem mówi do męża: - Kochanie, włóż od tyłu... Mąż myśli, myśli... - Żółw!
|
|
#3971 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty się tam nic nie martw, jak lekarze mówią że jest ok, to ok Każde dziecko jest inne Dość szybko już stanął na nóżki ... ![]() Cytat:
gratulujemy zębola ![]() Cytat:
Cytat:
![]() heh... dzisiaj jest parszywy dzień... jestem beznadziejna i tyle... nawet pisać mi się nie chce...
|
|
#3972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja na szkolenie nie idę, mam gdzieś, jest ładna pogoda i zaraz idę z małym na spacerek i po jakiś kremik do buźki bo chyba nasza ziajka, ani hipp się na wiatr nie nadaje póki co mały walnął kupsztala takiego, że hej....śmierdzi w całym domu, aż nie chce mi się odpinać pieluchy bo nos mi zwiędnie no nic uciekam na spacerek
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie robie to samo
![]() ide kupic sobie pepsi i idziemy na spacerek pochodzic troszke
|
|
#3974 | |||||
|
Zakorzenienie
|
drcron - nie martw się. Jak jst infekcja to i leukocyty są.
Dziadek nic nie zjadliwego by dziecku nie podał Cytat:
.Nie wygląda na zagłodzonego a jak rozwija się normalnie to nie ma się czym przejmować. Pewnie wzrost po rodzicach odziedziczy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Już my widziałyśmy nie raz na forum jaka Wercia "do tyłu" jest ![]() A mamusia wie że takie zachowanie to też moze być objaw chorej tarczycy ? A nerwicy to już na 100% Cytat:
w razie co---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- A my wróciłyśmy ze spaceru i trafiliśmy chyba najładniejszą pogodę dzisiaj. Jak wraałyśmy to zaczynał kropić deszcz a wcześniej było piękne słońce i cieplutko (+ 8 st)
|
|
#3975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na pewno nie beznadziejna.Tak , tak Ty szybko rezerwój. Faceci są w mniejszości i lepiej to wcześniej załatwić. My to za dużo czasu nie mamy na swatanie. ![]() Ja już jestem po słowie z Grymelką. Ona taka młoda matka to i będzie miał się kto wnukami zająć ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
:rolley es:.Że skorupa No nie łapię tego .Może ktoś mnie oświeci ![]() .Widzies zFerrou ja to jestem dopiero beznadziejna. A może to wszystko przez tą abstynencję ![]()
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
heh nawet urodziny w tym samym dniu
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Ferou - jaka beznadziejna ? Niewyspana jak wiele z nas. Gdyby nie Pop to bym nie doczytała. Beznadzieja
. Tylko na dworze jako tako funkcjonujęCytat:
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
O Boziu, kawał mnie rozbawił, ale P0P pobiła kawał
Hihi... że skorupa
|
#3979 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a myslalam, ze wlasnie przez tą abstynencję załapiesz od razu ![]()
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Ahhhhaaaaa.
ale ja dyslektyk jestem i w słowa bawić sie nie lubię. A ila je się namęczyłam z tym żółwiem. Myślałam że może to określenie jakieś nowej pozycji a to takie proste
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-10-20 o 16:14 |
|
|
|
#3981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3982 |
|
Rozeznanie
|
jeny, Pop, ale zeby na jakas skorupe wpasc, to trzeba miec wyobraznie...
A filmik smutny... Biedne dzieciatko, a jeszcze biedniejsi rodzice; Ja tylko na chwile wpadlam, nie mam czasu na nic. Moja corcie kweka co chwile, nudzi sie, stare znane zabawki jej nie bawia; tylko u mamusi na raczkach jest weselej, no i na spacerku, wiec chyba znowu wyruszymy. A wczoraj mialam kryzys, juz tak mialam dosc. Jesc nie chce za nic, nic jej nie wchodzi, nie smakuje, obiadek nie, owocek nie Do tego marudzenie, pieluchy sie nie da zmienic, bo nogi naprezone, albo przekrety na brzuch i jak odwracam to ryk, masazu nie moge zrobic, bo prezy te nozyska. No juz pare razy mialam ochote na nia krzyczec, ale sie powstrzymalam, ale az ryczec mi sie chcialo.... Ale bo ja tez mam inne stresy w zyciu... U nas dzis benzyna byla, ale nie wiadomo ile czasu zostanie, wiec nadal oszczedzamy na podrozach, kolezanka nie moze do mnie przyjechac ani ja do niej, buuuuuu ; co za kraj albo nie ma internetu, albo benzyny... niedlugo bedziemy w skorach tu biegac i walczyc o przetrwanie dzidami... no pa, wpadne jak bedzie czas |
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
Wy się tu śmiejecie. A ja biedna nawet w google wpisałam pozycja na żówia
![]() . i jakoś nic śmiesznego nie znalazłamoto przykład: "Żółw kojarzy nam się z powolnością, ale też pewną mądrością i dokładnością. Te zwierzęta nie spieszą się, jakby celebrowały każdą chwilę. Warto o tym pamiętać kochając się w pozycji żółwia W tej pozycji nie będzie szaleństwa. Nie jest ona zbyt dynamiczna, nie jest szybka, jest taka trochę “inna”. Bardziej akrobatyczna i wymagająca skupienia. Warto spróbować ![]() Aby wykonać żółwia musicie załatwić sobie dobre podłoże – takie, które po pierwsze będzie w miarę miękkie (wiadomo), a po drugie – nie będzie to łóżko wodne, na którym będziecie się chybotać równowaga w tym wypadku to podstawa.Mężczyzna siada wyprostowany z lekko rozchylonymi nogami, a partnerka sadowi się między jego udami, twarzą do partnera, i umieszcza swoje stopy na jego klatce piersiowej. Partnerzy muszą złapać się za dłonie, nadgarstki lub ramiona i odchylić. Ważne, aby złapać się wygodnie, bo cała pozycja niejako opiera się na połączeniu Waszych rąk. Wykonywać powinniście ruchy kołysania, które możliwe są tylko przy zachowaniu pionu "No i śmieszne to to nie jest i nawet trudne też nie bardzo. Cieszę się że TAAAAAAKĄ radość Wam sprawiłam
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-10-20 o 16:30 |
|
|
|
#3984 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciekawam czy to dżinsowe, czy materiałowe. Chciałbym do pracy takie bo dżinsowe mogłabym tylko w piątki.Cytat:
Olunia stoi tak tylko sekundę, jak ją trzymam. Chyba nawet do zdjęcia nie dałaby rady.Cytat:
Kiedyś robiłam pałki w karmelu. Tam też szło sporo czosnku. Efekt był niesamowity, czosnek i dużo karmelu. Trzeba te pałki baaaardzo długo próżyć/dusić w karmelu (cukrze), żeby się nie przypalił, ale się opłaca. Darusiaaa- na tej diecie wody pewnie moge pić dużo, ale czy mogę też kawę? Nie wiem, czy powinnam stosować dietę, jeśli karmię, ale już nie mogę na siebie patrzeć. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
TZ dłuuugo się zastanawiał o co kaman ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2010-10-20 o 16:28 |
|||||||
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
Asia nie zaczynaj znowu......doskonale wiesz ze z werka jest ok wiec po co piszesz takie glupoty? 10000000000000000 raz ci owimy ze kazde dziecko rozwija sie indywidualnie. Jak moja nie zacznie chodzic a np dusiaczki zacznie to mam leciec do lekarza? musisz wyluzowac i to koniecznie.
pop jestes naJLEPSZA! ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- wrocilysmy ze spacerku, zaczelo kropic a poszlam bez folii i wrocilysmy.
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3987 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam porównanie we własnym domu. Starszy syn już dawno w Oli wieku sam sztywno siedział i wstał sam w łóżeczku. Ola ma za ciężką dolną część ciałka, więc nieprędko pójdzie na czterech, a tym bardziej na dwóch. A że mój wiek już niemłody i kręgosłup często boli, płakać nie zamierzam, mam więcej czasu zanim Ola zacznie mi plądrować szafki i wołać, żebym z nią za rączki chodziła. Każdy maluch zdobywa świat we własnym tempie, nam zostaje cieszyć się z każdej nowej umiejętności naszych dzidziolków. A czy raczkują teraz, czy zaczną za miesiąc, to kiedyś nie będzie miało żadnego znaczenia.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2010-10-20 o 18:05 |
|
|
|
|
#3988 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3989 | ||
|
Zakorzenienie
|
STO LAT DLA HANI!!!
Gratulacje z okazji nowych zebów! Cytat:
Wczoraj mialam OKROPNY dzien-wrocil TZ z pracy a ja po prostu rozryczalam sie na dobre, Gabryska dala mi popalic wczesniej i wszystko sie nalozylo, a jeszcze potem TZ mnie wpienil i taka wsciekla poszlam sprzatac ten pokoj. No i w sumie zła jestem i dziś (choc mniej i postanowilam wczoraj, ze wiecej TZtowi o tym mowic nie bede-bede trawdzielka i poczekam az sam zauwazy, ze ledwo sie na nogach trzymam czasami)...no i taka zla bylam tez dzis, aż tu PoP wyskakuje z tekstem ponizej po prostu padłam tu przed kompem ze śmiechu i oplułam monitor Cytat:
|
|
#3990 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() nie pamiętam już co chciałam odpisać bo rano was podczytałam... ale tak z ostatniej strony... dusiaczku- kobiety karmiące potrzebują ok 500kcl więcej! a z tego co pamiętam to diety darusi mają coś ok 1000... więc może dołóż sobie do śniadania kromeczkę więcej... do obiadku też coś i do kolacji... żeby ci nagle mleka nie zabrakło.... ooo a co do wczorajszych twoich wypowiedzi... to może więcej gimnastyki ci potrzebnej i nie mówię tu o ćwiczeniach na siłowni... tylko w sypialni z mężem... hmm ja nie wiem jak taka ładna kobieta jak ty może źle o sobie myśleć... uwierz w siebie! pop- co do prezentu jeszcze chciałam napisać... że może zrobisz sobie jakąś fajną sesje zdjęciową i wręczysz mu album na urodziny... i powiesz że więcej nie dostanie chyba że rzuci papierochy ale taką sesje bardziej rozbierana niz ubieraną ja myślałam nad takim prezentem dla mojego chłopa... ale to może za pare lat:P bo jeszcze ktoś mnie oskarży że pornografie dziecięca rozpowszechniam muszę trochę spoważnieć z wyglądu a co do dowcipu to w moim przypadku było tak jak u megi a opis pozycji jakiś z księżyca... jak dla mnie... przecież to chyba od urodzenia do tego gimnastykę trzeba trenować albo ja jakaś taka zasztywniała jestem drcron- zdrówka dla Julki... cigi- to zostaje ci tylko rower... przywiąż wózek z małą do roweru i jedź do koleżanki ![]() ehh u nas noce są straszne... wczoraj np położyliśmy małą spać o 19.45.. a o 20.30 już był ryk... i tak co pół godziny... chociaż wczoraj rano jak mała zasnęła o 8 to do 11 jeszcze pospałyśmy... chyba była padnięta po całej tej nocce i musiała odespać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

[/QUOTE]
ale dopiero jak u Juleczki sie wszystko unormuje bo ona spokojna tylko w pozycji pionowej
byla zima i ja bieglam na autobus a w domu zanim wyszlam z domu mama kazla mi grube gacie pod spodnice ubrac i ja je ubralam na rajtuzy zeby szybciej sie odczepila mialam w szkole sciagnac 

Ona w ogóle jakas do tyłu. Mam nadzieje, że szybko nadrobi...
gratulujemy zębola 

:rolley es:.