|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Ja karmię przed tv, czytając w międzyczasie wizaż jednym okiem
|
|
|
|
#1802 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
![]() GRATULUJE CÓRCI!!! ![]() Cytat:
![]() Tak jak i ja ![]() Pomidora.. licze ze sie zmieni..ma dopiero 28 lat i juz 2 dzieci..nie wytrzymał tego chłopina psychicznie..a niby taki twardziel z niego
|
|
|
#1803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A moje Kochanie wstało dziś po 5:00 do pracy, jak zawsze. No i zasnął na fotelu w trakcie ubierania spodni
|
|
#1804 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko nie wiem co będzie ze świętami. Zawsze było tak, że TŻ zostawał z rodzicami (mieszkamy u nich od kilku lat- ale na szczęście jeszcze jakiś rok tylko), bo nie chciał jechać do mojej rodziny, a ja jechałam do swojego domu. No ale teraz to nie przejdzie, bo jest dziecko. A ja sama nie będę się tłuc autobusem przez pół Polski z takim maluchem. TŻ znowu nie chce ze mną jechać a ja nie chcę zostawiać mamy i 2 sióstr samych (zwłaszcza, że jedna jest niepełnosprawna i ostatnio strasznie humorzasta, nie da się nawet namówić, żeby usiąść z nami przy stole). Nie wiem, może przyjechałyby do rodziców TŻta? - muszę o tym pogadać z "teściową". No ale też nie jestem pewna, że moja mama się zgodzi. Eh...skomplikowane to wszystko Cytat:
, Jedyne co to przy karmieniu po kąpieli oraz w nocy jest cicho w pokoju, nic nie gra i światło jest przygaszone.Cytat:
Kurcze, coś mnie bierze chyba jakieś choróbsko |
||||
|
|
|
#1805 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaki rozmiar będą miały nasze dzieciaczki w Boże Narodzenie? Asia ma 7 tygodni, teraz nosi 62 i nie wiem co jej na Święta kupić. 74cm, 80, 86? Jak myślicie?
|
#1806 | ||
|
Raczkowanie
|
Zuziczka My pewnie mamy takie przyspieszenie z tyciem bo karmimy butlą i to jeszcze do tego mlekiem dla wcześniaków
Ale od dziś przechodzimy na Bebilon Comfort, zobaczymy jak to będzie ![]() Cytat:
![]() Hmm ciekawe jak u mnie będzie wygladało to badanie. Jutro jedziemy. Bo ja słyszałam że to jakimiś pasami unieruchamiają, a w oczko wkładaja coś metalowego żeby trzymało cały czas otwarte. Okaże się jutro o 8. Strasznie się boję.... Cytat:
|
||
|
|
|
#1807 | |||||
|
Zakorzenienie
|
aaneczka1984 ślicznie wyglądasz po tej ciąży, chyba ci to służy
nie widać po tobie zmęczenia.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nawet pokażę wam później fotkę jak to głupio wygląda ![]() Dzisiaj wyjątkowo ładna pogoda chyba się zabiorę z małą na spacer po karmieniu, muszę tylko zaczekać aż się obudzi ![]() Powiedzcie mi taką rzecz - jak dokarmiacie z butli to wasze maluchy sądzą kupę w innym kolorze i konsystencji niż po mleku z piersi? Wiem, wiem, super pytanie, ale moja mała zaczęła inne kupy robić i tak się zastanawiam czy wszystko jest ok...
|
|
#1808 |
|
Wtajemniczenie
|
Klari Po mm może robić takie grudkowate, jakby twardsze kupy
|
#1809 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dokładnie tak...no i napewno beda rzadziej niż przy mleczku mamusinym...Patrys dostał butle na noc i nie zrorbił ani jednej kupki w nocy. dopiero dzis w południe..ale sie przy niej .."opracował" że hoho
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Po moim robiła taką żółtą jajecznicę z białymi grudkami (o dzizas, nie myślałam nigdy, że będę skład kupy analizować
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Nikap z zadroscia corki roznie bywa, nie powiem uciazliwe to ale jakos trzeba przetrwac... ma tez czasem objawy milosci wiec chyba jestesmy na dobrej drodze
![]() czarnaelizabeth gratulacje! hihiwspolczuje wam ze niektore maja przeboje z mezami, oczkolwiek rozumiem bo po narodzinach pierwszej corki rozowo tez nie bylo. Z kolejnym dzieckiem mysle latwiej. Maz mi bardzo pomaga, wspiera i ogolnie nie mam co narzekac ![]() ale widac do wszystkiego trzeba dojrzec w odpowiednim czasie ![]() ja poki co nie mam co narzekac na corcie dziecko aniol, nie wiem jak bedzie z zasem ale narazie ciesze sie z chwil spokoju i moznosci wyspania sie ![]() bylam dzis kupic sobie kurtke na zime i sie podlamalam.... echhh nie wymiarowa jestem bo od pasa w gore mam rozmiar s/m a dupa i brzuch xl po ciazy.... ale jakos udalo mi sie cos kupic w czym najkorzystniej wygladalam.... szkoda ze to w sumie wydatek pewnie na jeden sezon no ale jak trzeba..... ja tez czesto pisze przy okazji karmienia bo mi sie nudzi ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- bordowa rozmair 62/74 to max.... w zaleznosci od firmy bo co firma rozmiar rozmiarowi nie rowny i tegosc tez.
|
#1812 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak z takim podejsciem mozna z malymi dziecmi pracowac?Czarnaelizabeth- Gratuluje Małej Kruszynki! Cytat:
![]() A ja Swieta uwielbiam, ale najbardziej atmosfere domowa przed Swietami. Caly ten charmider, gotowanie, pieczenie i sprzatanie i chaos w domu i zapach piernikow i ubieranie choinki w Wigilie. My spedzamy Swieta ostatnio tak, z jedziemy najpierw z Poznania w lubuskie do tesciow na wigilie po poludniu, a potem jedziemy do moich rodzicow na kolejna wigilie. Obzartuchy ![]() W pierwszy dzien swiat znowu jedziemy do Tesciow. Jak bedzie w tym roku to nie wiem, ale chyba tesciowie przyjada do moich rodzicow i tyle. Nie bedziemy sie targac z Maluchem w te i we wte. Bordowa - twoj zasypia ze spodniami na fotelu A moj ostatnio w nocy podal mi Malego do karmienia (po przewijaniu) i zasnal. Przewaznie to on go jeszcze odbijal, ale dalam mu spokoj i spal. Kolejne karmienie (dalej noc) budze Radka, ze juz czas (czyli w domysle - niech juz przewija Malego) A on wyskoczyl z łozka jak z torpedy, wział Malego z calymi bebetlami-rożkiem, kocykiem itd i zaczyna go kołysac. Ja do niego- Co ty robisz? na to moj zaspany mąż- Przytulam, bo chyba płakał, nie?Mszu- jesli cie to pocieszy, to ja tez jestem sama z Olkiem (nie liczac kota). TZ wraca kolo 18tej, a do tej pory to gnijemy sami w mieszkaniu, nawet na spacer nie wychodze, bo wozek w cholere ciezki i nie daje rady zniesc go z 2 pietra (wychodze tylko 2 razy w tyg na ważenie). Nie wierze moje dziecko spi w ciszy Smoka juz nie chce, ale chyba mi ten smok mojego synusia dzis zaczarowal |
|||
|
|
|
#1813 |
|
Zadomowienie
|
jak juz o kupkach mowa... to czy kotres z waszych pociech robi może pieniste kupki?
Kolor jest taki jak zawsze czyli zółty, liczne sa w niej grudki, zapach tez nie uległ zmianie.... tylko mnie ta pienistosc zastanawia... ![]() czy to przez to ze Młoda łyka tyle powietrza jak je? Klarissa, dokładnie wczoraj na wieczor mielismy taka akcje... zabraklo nam srodkow, nawet smoczek nie pomogl... jak w koncu padła to my tez... po czym ja znowu bylam bliska placzu, ze mi sie dziecka zachcialo... Zuzi... widze, ze u Was tez jazda na całego ale trudno sie dziwic, kazdy wariuje od przemeczenia. Ja kupujac wozek staralam sie wybrac najlezjszy, ale i tak nie mam sily go sama zniesc z 3-ciego pietra... poza tym chodzenie samej z wozkiem mnie dobija... wiec jesli juz na spacer to idziemy w trójke....
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-10-20 o 13:57 |
|
|
|
#1814 |
|
Rozeznanie
|
Mszu- ja tez niby mam lekki wozek, ale mi i tak ciezko. Poza tym boje sie o blizne. Mlodemu otwieram okno jak spi
![]() Cyknelam dzis kilka fotek (wreszcie!
|
|
|
|
#1815 |
|
Rozeznanie
|
Zuziczka ja tez na spacer sama zbytnio nie mam ochoty, zupelnie inaczej we 3
Mszu u mnie nie ma pienistych kupek, przynajmniej nie zauwazylam Bordowa ciezko stwierdzic jaki rozmiar w BN beda mialy dzieci, ja mysle ze skoro moja ma 56 teraz to w BN 68 ale to tyko takie moje przypuszczenia Pomidora niezle kombinujecie z tymi prezentami w pazdzierniku... ja tez jestem takz ze wole miec cos duzo wczesniej ale moj maz kupuje dopiero w wigilie rano, on wszystko zostawia na ostatnia chwile... dobijajace ale co zrobic ![]() Ray udalo Ci sie zrzucic kg po pierwszej ciazy to uda i teraz, a kurtka mi by napewno poprawila humor Czarnaelizabeth GRATULUJE!!!!!\ ninaad nie daj sie chorobie ![]() a ja ostatnio zauwazylam ze mala kaszle, jak spi to nie ale w dzien tak... moze to suche powietrze???? czy co to moze byc??? moze powinnam zglosic sie z nia do pediatry
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
o jak się chwalimy to ja też:
1. Uśmieszek udało się złapać i 2. powaga
|
|
|
|
#1817 |
|
Zadomowienie
|
To są wieści z wątku w którym ja biorę udział może to dziwne ale napiszę bo na naszym wątku tez pojawił się jeden nick a nawet 2 Jak jeden znikł z powodu tragedii to pojawił się drugi
Wiadomosc do wszystkich wizazanek: Wyszlo na jaw, ze jedna i ta sama dziewczyna stworzyla sobie na wizazu kilka kont pod roznymi profilami. Oto one: jagda22i Motylicaja i Molalala i Irysowa i Jaga1111 i Flicka88 i karmelka1987 i dudziakowa i Rozaliontka i chrupcia i dagoja_ja, zwierciadelko, kociakowa, mojra89, Malga19 Jak widzicie jest wsrod nich rowniez jagda22, ktora znamy z tego watku. Istnieje na wielu watkach mamusiowych, wszedzie z jakimis tragicznymi historiami poronien (przewaznie blizniakow), maz ja zostawil, lezy w szpitalu na podtrzymaniu itp. Ale tez na watkach plotkowych istnieje jako osoba bez dzieci za to jest niania.... Ta informacja jest potwierdzona przez moderatora - te wszystkie profile zostaly stworzone z tego samego adresu IP ![]() Przykro mi, ze istnieja osoby zerujace na szczerym ludzkim wspolczuciu, nie rozumiem zupelnie intencji takich osob U nas na watku mamus listopadowo-grudniowych tez sie pojawila, ba! - ona zalozyla pierwsza czesc naszego watku! Wspolczulysmy jej, trzymalysmy kciuki, kiedy miala problemy w ciazy, lezala na podtrzymaniu a teraz gratulowalysmy zajscia w ciaze..z blizniakami oczywiscie.... Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-10-20 o 15:08 |
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Ilona o kurcze
|
|
|
|
#1819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wkurzyłam się bo na forum ammuś starjących się o dzidzie (z problemami) z którego trafiłam do Was tez była taka osoba z dziwnymi historiami I po co to się robi? Tam dziewczyny miały i mają naprawdę wielkie kłopoty z zajściem a tu takie.... |
|
|
|
|
#1820 |
|
Raczkowanie
|
ja na moje oko to laska powinna sie leczyc psychiatrycznie, nic dodac nic ujac...
|
|
|
|
#1821 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
...ludziom jak widać się nudzi- WSPÓŁCZUJE JEJ.......
|
|
|
#1822 |
|
Raczkowanie
|
nika Ty karmisz teraz tylko butlą? i lekarz kazal podawac mlodemu dodatkowo wit D?? Kurcze bo mi pediatra powiedziała, że skoro wiktor tylko na modyfikowanym leci to nie ma juz takiej potrzeby.. moze powinnam mu dawac na własna reke? ale nie chce przedobrzyc hmmm... a to na recepte jest??
|
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
jaga u nas przecież blizniaki poroniła a rozaliontka urodziła rzekomo Dobrusie..
ehsss... szkoda słów.. coś czuje że panna kolejny nick założy...
|
|
#1824 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
My tylko modyfikowane |
|
|
|
|
#1825 |
|
Raczkowanie
|
nika a jaka jest nazwa tej wit d która bierzesz, to poprosze mame o recepte
|
|
|
|
#1826 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dzisiaj karmię głównie piersią i widzę, że wygląd naszej kupki zależy od tego co jemy. Chyba... ![]() Cytat:
no tyle, że ja się faktycznie popłakałam...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To i ja się pochwalę - z rana i ze spacerku
|
|
#1827 |
|
Rozeznanie
|
oj dziewczyny jak dobrze miec puste, miekknie cyce
|
#1828 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zazwyczaj idę sama, czasem z mamą albo z Pomi Dziś nas deszcz złapał ![]() Odebrałam z poczty paczkę z "Językiem niemowląt" i "Językiem dwulatka", biorę się za czytanie ![]() Dzięki dziewczyny za radę, kupię w takim razie 74, max 80
|
|
#1829 |
|
Rozeznanie
|
Ja od 13 dostałam takiego bólu brzucha jak na okres,mijał i powracał bardzo bolało do tego nie dobrze mi było i duszno czy to były SKURCZE??Teraz mineły , są bardzo delikatne ale wogole prawie nie odczuwalne
__________________ a pod biustem co jakiś czas mam takie wrazenie jak by 4-5 sekund woda bulgotała dziwne Edytowane przez malwina1204 Czas edycji: 2010-10-20 o 16:42 |
|
|
|
#1830 |
|
Zadomowienie
|
gabi... Kinia ukradła mamine oczyska
Spioszki tez bardzo ładne... a one sa rozpinane na dole, czy musisz jej przy kazdej pieluszce zdejmowac? Klarissa... piekny kombinezonik! Moja tez nie placze na spacerze, zreszta moja to taka wozi_dupa.... nie wazne gdzie nie wazne czym byle jechac nie wiem czy doczytalas, ale pytalam sie czy nie myslicie zoragnizowac Natalce profesjonalnej sesji, macie w koncu tego znajomego fotografa... moze warto?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.

i terminy dzień po dniu miałyśmy Ale jestem głupia i sobie wymyślam jakieś teorie 

Ty jednak masz mozliwosc wyrwac sie do kogos... ja nie mam tu nikogo i siedze, caly dzien zamknieta z Nadia czujac sie jak Fiona strzezona przez zlego smoka (Nadia w roli strasznego smoka 

dzisiaj leżala już dwa razy po kilka minut
i oczy wielkie, spac nie chce. Jak nie ryczy to sam zasypia w lozeczku po jakims czasie.