|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
Cytat:
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co, chyba też stałam się upierdliwa
![]() bo właśnie jako muzyk zlinczowałam Konkurs Chopinowski, zastanawia mnie jedno: dlaczego finaliści, wszyscy bez wyjątku wykonują koncert fortepianowy e-moll, a nie f-moll? dodam, że regulamin dopuszcza wybór jednego albo drugiego. I moja odpowiedź jest prosta: bo e-moll jest o wiele prostszym koncertem niż ten drugi. No kurcze, cóż za pasjonująca dyskusja z dziadkiem. |
|
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4624 |
|
Rozeznanie
|
Jesuis moja lekarka mowi, ze jak hemoglobina ponizej 11 spada to powinno sie zelazo lykac, ale ze my juz w 3 trymestrze jestesmy, to nawet przy 11 profilaktycznie, bo wlasnie na tym etapie zelazo strasznie spada, ja mialam 11. i zelazo lykam.
Dziewczyny a co to za globulki bierzecie?? Ja, na infekcje dostalam antybiotyk doustny, nieszkodliwy dla dziecka, no i teraz sie zastanawiam czy aby na pewno doustny byl ![]() Wera ja pierwsze dziecko chcialam w wodzie rodzic, ale ze mi cisnienie skakalo w czasie ciazy, to nie pozwolili, tu trzeba miec idealne wyniki, zeby w wodzie rodzic (za to nic sie nie doplaca, za znieczulenie tez nie), na znieczulenie sie nie zgodzilam, wiec potem jak chcialam (ciezki porod pierwszy mialam), to mi nie dali, bo tu trzeba formularze wypelnic, jak nie ma sie boli jeszcze, co by lekarzy pozniej nie zaskarzyc, ze prosilo sie o cos w trakcie "slabosci" .Druga rodzilam bez niczego, ale tez przygotowalam sie psychicznie, i powiem Wam, ze dobre nastawienie psychiczne to polowa sukcesu, uspokajalam TZ. a sam porod wspominam jako cudowny, nie mowie ze bezbolesny, ale bol do wytrzymania, czasami okresowe mocniejsze mialam , poza tym wiedzialam, ze czym wyrazniejszy bol, tym szybciej dzidzie zobacze, teraz chce tylko naturalny, ja bardziej balam sie porodu dopoki go nie przezylam (takie opowiesci slyszalam, ze szok), a teraz luzik, pojade urodze, byle zadnych powiklan nie bylo, to bedzie ok .Co do boli kregoslupa mam od poczatku ciazy, mam jednak nadzieje, ze te porodowe jak przy dziewczynkach z brzucha beda, podobno sa "przyjemniejsze" .Ja, jem strasznie duzo, na poczatku na slodycze patrzec nie moglam, a teraz jem co mam pod reka, az mi wstyd, bo jak u dziewczyn pokoj sprzatam i cos znajde (zawsze cos maja), to zjadam zaraz, a kiedys bym sie nie chwycila, jak rozpakowane cos dluzej jak godzine lezy .Normalnie swinka jak nic, dziewczyny ekstra cos zostawiaja, a pozniej ubaw z matki maja Ale ja czy jem kiszone ogorki, czy owoce, czy slodycze wszystko jedno, byle tylko cos bylo, i to mnie przeraza .Dzis zauwazylam, ze nagle brzuch mi wywalilo, zadne spodnie, nawet te najwieksze nie pasuja, a tak chcialam ciazowych uniknac .
|
|
|
|
#4625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mówił, że nie ma się czym przejmować, poniżej 11 nie spadła Dieta odpowiednia, a mnie przepisał, żelazo, może Twój poczeka do następnego badania po prostu---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
A to taki miks, nie chodzi nam o konkretny ceremoniał, a o to, że fajne, a podgrzewacz jest namiastką kominka hi hi, a czarki ładnie ciepło trzymająwizaż jest fajny wymieniam ciuszki na nosidełko Baby Bjorn
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-10-20 o 20:19 |
||
|
|
|
#4626 |
|
Wtajemniczenie
|
o widzę, że Molalala nas podczytuje...możemy liczyc na jakieś wyjaśnienia?
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszyscy sie zastanawiali kiedy, jak mawiał kolega "zapuszczę legwana". Śledzie, dżem, czekolada, sałatka- kolejność nie miała znaczeniaNapisałam śledzie i bym zjadła mamine w sosie śmiet- jogurtowym z cebulką, korniszonami i kukurydzą. Buuu może Was zainteresuje- łóżeczko z szufladą + materac http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...280060539.html łóżeczko+materac+ naprawdę ładna pościel http://allegro.pl/lozeczko-kolory-gp...263888411.html
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-10-20 o 20:34 |
|
|
|
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupuję takie, białe:
http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...267453882.html pościel już mam, tani nie była, ale mama kupiła ![]() Teraz zbieram elementuy:biedronki na ścianę, szukam kropek w kolorze czekoladowym i nie wiem gdzie kupić, albo samoprzylepnych, albo sama kleju użyję, chcę zrobić abażury pasujące do pościeli (abażury z Ikei). Przeszukałam allegro- scrapbooking, chyba będę musiała kupić filcowe takie przeciw rysowaniu;-) Mam nadzieję, że są pólcentymetrowe? ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- tak poza tym czemu szuflady nie mają przykrywy? Wystarczy dykta i 2 zawiasy:-( Ja będę robić chyba sama właśnie;-) albo kupię prześcieradło na gumce w odp kolorze i będę nakładac ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- ci od "mojego" łóżeczka mają nowość http://allegro.pl/przewijak-bobas-na...274655852.html cena super
|
|
#4630 |
|
BAN stały
|
U nas poród w wodzie jest za darmo. Jedyne za co płaci się to ewentualna prywatna położna (choć podobno tam nawet bez niej jest OK) i jakby ktoś chciał to pojedynczy pokój o podwyższonym standardzie na po porodzie
![]() Nie wiem czy z wanną wyjdzie. Prawda jest taka że na nic nie można się upierać przy jednym, bo zawsze może wyjść coś niespodziewanego - typu kiepskie wyniki lub infekcja. Więc jeśli nie w wodzie to będę rodzić w 100% naturalnie "na sucho", bo tu nie ma ZZO, ale za to są przyrządy typu piłka i można rodzić podobno w dowolnej pozycji. Ja jestem na maksa wkurzona Kolejny raz poruszony ten sam temat. Znowu poszło o ocieplenie domu i przeniesienie czujnika temperatury bo zimą u nas na gorze bywało i 15st. Dziecko nie może żyć w takiej temperaturze, ja też mam już dość, No i oni zamiast (na nasz koszt) przenieść czujnik temp. na górę i grzać więcej, a u siebie skręcić kaloryfery (ale "nie, bo na 2 będzie im za gorąco na dole, a jak skręcą na 1 to nie będzie grzało wcale"), to chcą ocieplić nam ściany na górze (nie słuchając że to dach jest nieszczelny a nie ściany), na dodatek zrezygnowali na razie z naprawy pieca przez co, jak pali się w kominku, to trzeba wyłączyć ciepłą wodę.Jak tak dalej pójdzie, to znowu będziemy się męczyć w góra 17 stopniach, a jak będzie grzał kominek, czyli codziennie, to ja nie będę mogła nawet wziąć prysznica - chyba że w zimnej wodzie... Jestem tak wkurzona że łzy mi się kręcą w oczach.
|
|
|
|
#4631 |
|
Wtajemniczenie
|
zrobiłam zupę, jest pyszna !! zamierzam ją jutro zjeśc z makaronem tortellini, a mąż z ryżem...bo zjemy ją jako jednodaniowy obiad, ale sądzę, że to dobry pomysł jak będę miała gości - zrobię na pierwsze danie - zawsze to coś innego
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4633 |
|
Zadomowienie
|
u mnie nie tylko chodzi o oszczednosc...ja sie po prostu boje ze to beda $ wyrzucone w bloto, bo np, jak mialam strasznie bolesny okres, to wanna nic nie pomagala, wrecz przeciwnie...bolalo jeszcze bardziej bo musialam wciaz w tej samej pozycji lezec... A ja nawet u dentysty znieczulenia nie biore bo zawsze mialam wrazenie ze mi to nic nie pomaga... Kiedys mialam taka operacje, co mi dali znieczulenie miejscowe a jak mnie 'szyli' to mialam wrazenie ze robia to na zywca bo juz czulam bol
wiec boje sie ze nawet takie zzo na mnie nie zadziala bo juz wiele takich przypadkow spotkalam... Moje wszystkie kumpele rodzily zupelnie naturalnie...co prawda nie maja juz wiecej dzieci i zmieniaja temat jak pytam o porod ale mimo wszystko zyja
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie zapomne jak wparowalam tam w szpilkach i zdarlam obcasy i skórę na butach.. to juz zdjecia po mniej wiecej ogarnieciu są, a ze to byla sciana nośna to zachodu i gruzu co nie miara byla.. ciagle dosatwiali nam nowe kontenery az MZO się dziwilo szkoda tylko że ni udalo mi się uchwycić zmian na ten sam widok ale dokument naszej rozpierduchy jest: ![]() 1. bylo po kupnie domu 2. pierwsze podejscie budowlancow 3. drugie podejscie 4. mniej wiecej jest tak teraz.. ale.. aktualnie tam jest wlasnie stawiana kuchnia czyli miejsce moich przyszlych porażek |
|
|
|
|
#4636 |
|
Raczkowanie
|
mi dzisiaj wyszla hemoglobina na poziomie 7!! najgorsze jest to ze mieszcze się w dunskich normach i lekarz nic nie zalecił, tutaj dolna granica wynosi 6,8. martwie sie troche, jak podniesc ten wskaźniek? czesciowo to pewnie moja wina, niewiele rzeczy mi smakuje,ale mimo to i tak sie staram, cale zycie mam anemie(a czuje sie świetnie i wyglądam "mocno" a nie jak anemiczki), teraz wspomagam sie tabletkami,ale jak widac nie wystarcza to...
|
#4637 |
|
Raczkowanie
|
oooo wlasnie mialam juz dawno pytac ale ciągle zapominam.. co wiecie lub sądzicie o nosidelkach RED CASTLE SPORT? ja sie na nosidelkach wcale a wcale nie znam i nikt z moich znajomych nie ma znimi doswiadczenia.. a to jakos mnie przekonalo ale nie wiem czy jeste dobre czy są moze jakies lepsze?? no i wogole na co patrzec przy zakupie nosidelka??
|
|
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, u ciebie |
|
|
|
|
#4639 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziwne ze nie trafiają argumenty o dziecku bo wydaje mi sie ze dla malucha to stanowczo za niska temperatura.. albo pomyslcie o osobnym ogrzewaniu chocby jednego pokoju jak np biokominek lub cos innego albo (i to bedzie najlepsze) jeszcze raz porozmawiać spokojnie z argumentami o dziecku.. bo myślę ze rozsądni ludzie nie pozwolą by maluch mial tak zimno..przecież może sie cos stac..i co wtedy?!.. ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- oczywiscie, ja się zgadzam ![]() zapraszam.. to by bylo cos jakbyśmy wszystkie spotkaly sie z dzieciaczkami w zamknietym pomieszczeniu hihi
|
|
|
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
już sobie wyobraziłam, że jak jedno zaczęłoby płakać, to jak domino, wszystkie po kolei
![]() zaczynam się stresować jutrzejszą wizytą u lekarza |
|
|
|
#4641 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba wiesz o co mi chodzi? o takie co się pod meble przykleja by np nie rysowaly podlogi itp. ja kiedys tez sobie wkrecilam biale łóżeczko.. ale kupilam dzisiaj inne bo mi się spodobalo.. i kolor mi do mebli w calym domu bedzie pasował wiec odpuściłam biel..choć niechętnie ale to będzie dla mnie praktyczniejsze.. już nie mogę się doczekać kiedy je zobaczę ![]() ![]() http://allegro.pl/luksusowe-lozeczko...267072967.html ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
cała orkiestra by z dzieciaczków była ![]() nie stresuj się choć wiem że łatwo się mówi bo sama się zawsze stresuję i czasem aż się trzęsę z nerwów jak mi robi usg.. pewnie lekarze myslę ze jestem jakas nienormalna jak tak cala dygotam ale nawet opanowac tego nie mogę.. a sama nie wiem czego się boję.. moze jakiejs kolejnej niekorzystnej diagnozy czy cos...sama nie wiem..
|
||
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4643 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo taką specjalizację robiłam na studiach ahhhh te wspaniały czasy ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- No nic zmykam spać, bo pewnie mnie zaraz wygonią... buziaki papa |
|
|
|
|
#4645 | |
|
Raczkowanie
|
dziękuję tez mi się podoba
![]() wczoraj pokazalam mężowi i dzisiaj zamawialam bo jak policzylam ze w grudniu moze przyjsc..a grudzien jak wiadomo świeta.. pelno przesylek itp to pomyslam ze kazdy dzien zwloki moze byc zagrożeniem ze maly bedzie spal.. no wlasnie nie wiem gdzie bo nawet wózka ani nic dla niego takiego nie mam.. na razie tylko ciuszki mam i posciel (na dodatek nie ta co zamawialam muszę pospieszyć sie z kompletowaniem wyprawki bo czuje ze maly szybciej bedzie i coraz wiekszy stres mam przez to.. wrrryyy ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() no to dobranoc i nie stresuj się już za bardzo |
|
|
|
|
#4646 |
|
Wtajemniczenie
|
popieram kandydaturę Mariki
Łazienki macie cudne zaczela mi sie sączyć siara z 1 piersi czyli mniej wiecej tak samo jak w poprzedniej ciązy co do Molala to bylam na watku gdzie udzielala sie jako jagda22 i miala zagrożona ciaze i prawie caly czas lezala w szpitalu i jeszcze raz dziekuje za syneczka, teraz to z niego już slodki łobuziak , a jak psoci to az mu sie oczka błyszczą, ale jak cos zle zrobi i mowie goznie Kamil to przybiega i sie przytula jakby chcial przeprosic Chantal ja brałam wczesniej Ascofer chyba tak sie pisze, on bez recepy jest, a tak wogole to preparaty z Fe nalezy przyjmowac z duza iloscia np soku porzeczkowego, czy cytrusów bo lepij sie wtedy wchłania
Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2010-10-20 o 22:04 |
|
|
|
#4647 |
|
BAN stały
|
Louboutinka po pierwsze to mamy nieszczelne drzwi na górze - mamy trzy pokoje, a po drugie nie chcę siedzieć w dzieckiem w jednym pokoju i nie móc nawet wyjść z nią do salonu gdzie bedzie zimno...
A poza tym nawet jeśli jakoś da się zrobić to ogrzewanie i w końcu zrobimy ten czujnik na górze to nie rozwiąże to sprawy braku ciepłej wody, jak grzeje kominek... ![]() P.S. Na dole pod okienkiem odpowiedzi jest napisane kto przegląda wątek. Na nosidełkach się nie znam, bo my kupujemy chustę do noszenia ![]() Aha, łózeczko przeeeeeepiękne!!! Tylko niestety cena nie dla mnie My kupujemy ten komplet: http://allegro.pl/piekny-zestaw-mebl...281907331.html ale tylko łóżeczko+komoda z przewijakiem+regał za 1000zł, ale akurat ta konkretna aukcja się skończyła więc pokazuję większy komplet
Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-10-20 o 22:12 |
|
|
|
#4648 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() przez pierwszy miesiac jadlam zelazo i pilam sok z marchwi i burakow... poziom skoczyl do 10,2. Dwa tyg temu miałam 10,6. Wtedy powiedzial ze z takimi wynikami nie pozwoli mi rodzić... nie zrozumialam..... ![]() Ale znalazlam fajny przepis... słoik juz stoi u mnie dwa dni ... w sobotę będę to próbować pić... http://www.wielkiezarcie.com/recipe36408.html |
||
|
|
|
#4649 |
|
Raczkowanie
|
Witam Wszystkie Ciężarówki.
2 dni temu natknęłam się na Wasze forum i jeśli nie macie nic przeciwko chętnie do Was dołączę. Obecnie jestem w 26 tyg. ciąży i bedzie to mój drugi dzidziuś. |
|
|
|
#4650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A pierwszy ile ma latek...pochwal się...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

.
.

Kolejny raz poruszony ten sam temat. Znowu poszło o ocieplenie domu i przeniesienie czujnika temperatury bo zimą u nas na gorze bywało i 15st. 
wiec boje sie ze nawet takie zzo na mnie nie zadziala bo juz wiele takich przypadkow spotkalam... Moje wszystkie kumpele rodzily zupelnie naturalnie...co prawda nie maja juz wiecej dzieci i zmieniaja temat jak pytam o porod
ale mimo wszystko zyja