|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Mszu
) mala macha raczkami w kierunku zabawek i je obserwuje a ja mam wreszcie wolne rece a spioszki musze sciagac ale tak szczerze to lepiej mi to wychodzi niż rozpinanie kroku, bo zawsze coś mi się popier...i nie tak pozapinam
|
|
|
|
#1832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do sesji (faktycznie nie doczytałam) - nie chcę nadużywać kolegi, oni też mają małą dziewczynkę (nieco ponad roczek) ale jakaś znajoma mojej koleżanki robiła sesje z maluchami i koleżanka mam jej zapytać o ewentualne zdjęcia na zasadzie - sesja za zdjęcia do portfolio no i tak czekam na odpowiedź ![]() Dzisiaj znowu mi młoda daje popalić. Dziewczyny jakie są zabawy z miesięcznym dzieckiem? Dzisiaj nam stuknęło 3 tygodnie, ale tak się zastanawiam - młoda coraz mniej śpi, coś z nią trzeba robić. Mamusie starszych dzieciaczków - jak bawicie się ze swoimi malcami? Podzielcie się
|
|
#1833 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
klarissa-podaje link
http://www.babyboom.pl/niemowleta/ro...mowlakiem.html |
|
|
|
#1834 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Martyna nie interesuje się za bardzo tymi zabawkami, ale jak włączę wibracje to ma banana na buzi
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Ninaad, to rzeczywiście masz ciężką sytuację z tymi Świętami. Trudno to dobrze rozegrać. A TŻ ma na pieńku z twoją mamą, ze tak kategorycznie nie chce jechać? Ty się kochana kuruj, żeby sie bardziej nie rozłożyć
Czita, mocne kciuki za jutrzejsze badanie! Zuziczka, mam tak samo ze Świętami Chociaż odkąd nie mieszkam z rodzicami, to mają one mimo wszystko inny wymiar, bo zawsze najwspanialej było być z nimi na co dzień w tych przygotowaniach. Aleksander jest wielki I śliczny!A co do wychodzenia na spacer - ja mieszkam na 4 piętrze, jestem po cc i mam wózek ważący 16 kg I prawie codziennie jestem na spacerze. P. rano wystawia wózek i zostawia na klatce na parterze, a ja schodzę tylko z małym i rzeczami do wózka. Na spacer idę albo z Bordową, albo z mamą albo z koleżanką cieżarną. Ale sama też lubię, mam blisko las, to trochę oderwę się od domowycvh pieleszy. Dla mnie najgorsze było siedzenie w domu, jak nie mogłam sama wychodzić.Elenko, ja to bym pewnie poszła do pediatry, zeby obejrzał kaszlące dziecko. Gabisun, jaki śliczny uśmieszek Kini Ilonko, smutne wiadomości nam piszesz. Ale to tylko świadczy o tej osobie, ja tam nie żałuję swojego współczucia, jeżeli ta osoba tak bardzo go potrzebowała. Nie rozumiem tego zupełnie ![]() Klarissa, jaki śliczny kombinezon ![]() Cytat:
Lenko, nie daj sie zwariować z tym jedzeniem, bo pierwsze co będziesz chciała zrobić to przestać karmić piersią! Może spytaj po prostu swojego lekarza, co możesz jeść, a czego nie. Fajnie, ze nie tylko ja czekam jak głupia na Święta Kupię Tymkowi strój renifera albo małego Mikołaja i będę się chwalic fotami |
|
|
|
|
#1836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pomidorka dziękujemy za słowa uznania
|
|
#1837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja przejrzałam torby i wiecie co zaczęłam się troszku stresować Trzymajcie z a mnie kciuki Jak mnie zostawią jutro w tym szpitalu to napisze do Klarissy co i jak. Czuję się dziwnie mam skurcze teraz ale nie bolesne wiec chyba to ze stresu hihih Ale bym się śmiałą jakby się w nocy rozkręciło. |
|
|
|
|
#1838 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli któraś używa, to od czwartku w Rossmanie sa pieluszki Pampers Premium Care za 41,49
|
|
|
|
#1839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), choć to chyba tylko tak dla zasady, bo nic do nich nie ma2. jest leniwy- nie chce mu się jechać 3. wygodnicki |
|
|
|
|
#1840 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1841 |
|
Zadomowienie
|
gabi, ja znowu wole te rozpinane na dole, niz zakładnie spodenek wszelkiego rodzaju, bo moja dzidka w ogole nie lubi byc przebierana wiec im mniej sciagania i ponownego ubierania tym lepiej dla nas obu (mojego sluchu jej gardla)
jak widac co mama to inne upodobania ![]() a ile w tym lezaczku wytrzymuje? ![]() NikaP-N Ty to bedziesz normalnie lekowa specjalistka w dziedzine pediatrii ![]() czita18 dzieki za info odnosnie pampkow! Pomi... no własnie jeszcze 2mce i swieta... jej jak ten czas zapiernicza... i minie rok jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy....o mamus ! ![]() Zuziczka... dobry patent z tym kladzeniem na brzuchu jak dzidziol zasnie... moja dzis tak polozylam, przespala biet 3,5 godziny. W miedzy czasie nawet glowe przerzucila z prawej strony na lewa i sie nie obudzila Oluś niestety (niestety dla taty Bardzo mi sie podoba pierwszy portret![]() dziewczyny karmiace butleka i te kotre podaja dzieciom herbatki powiedzcie jakiej wody uzywacie do rozmieszania mieszanki? Gotowanej kranówki, czy gotowanej mineralnej?
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-10-20 o 20:03 |
|
|
|
#1842 |
|
Raczkowanie
|
dzieki nika
|
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, moja w bujaczku nie chce leżeć nawet 5 minut, a tak się cieszyłam, że mi ten bujaczek pomoże w opanowaniu jej... zazdroszczę wam.
Cytat:
|
|
#1844 |
|
Raczkowanie
|
Ja małego dziś w ramach rozpaczy wsadziłam w nosidełko i bujałam żeby zasnął bo już byłam bezsilna. Wypił 110ml mleka a oczy jak 5zł
Wiecie... dziwnie się czuję, na jutro miałam termin porodu .... hihi Wpiszecie mnie na liste ?? 24.09.2010 CC 2250/50 Daniel
|
|
|
|
#1845 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Kolejny dzień już prawie za nami, a wszystkie takie same zlewają się w całość Dzisiaj moja córcia grzeczniutka je i śpi a jak czuwa to bardz o zadowolona i uśmiechniętaZuza- ja kładę małą na brzuszku zdcydowanie za rzadko ciągle apominam poprostu, albo nie ma kiedy, bo śpi lub właśnie się najadła, a jak płacze lub marudzi to nawet nie próbuję bo jest wtedy histeria.Mała zasypia ze smokiem ale smok wypada od razu jak złapie głęboki sen. Mpik82- dobrze że badanie macie już za sobą, szkoda tylko że lekarka taka beznadziejna- ehh ta nasza służba zdrowia. Ja na spacery chodzę sama, z mężem tylko w weekendy. Lubię sama chodzić, mieszkam na parterze więc nie ma problemów, a spacery codzienne 1,5 h to fajna odskocznia od domu, można się wyszykować, umalować i jednocześnie szybki marsz dobry na gubienie kg. Apropo kilogramów, to ja jak już pisałam zgubiłam 11 z 13 kg w ciągu 2 tygodni po porodzie, ale przez następne 2 tygodnie to waga stoi w miejscu a myślałam, że utrzymam tępo i zgubię wszystkie ciążowe i jeszcze dodatkowo nadprogramowe sprzed ciąży.Cytat:
OGROMNE GRATULACJE! Ania długo wytrzymała, a miała być wcześniaczkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zmęczony tatuś Cytat:
My wigilię i pół dnia pierwszego świąt spędzamy na zmianę raz u moich rodziców a raz u teściów, i po południu dnia pierwszego jedziemy do tych drugich i tam spędzamy też drugi dzień świąt. W tym roku wigilia wypada u teściów. Mamy turystyczne łóżeczko więc nie będzie problemu z podróżami. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj kopiliśmy kieckę, więc się chwalę
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
Mszu moja wytrzymjue pół godziny
a nawet dluzej, a widzę że coraz bardziej ją interesuje dzisiaj nawet udało mi się psoporzątać a ona sobie leżała wcześniej było to możliwe tylko jak spała ![]() Twoja spala 3,5 godziny w dzien i ty na nią narzekasz ![]() Klarissa pociesze cie ze moja na poczatku nie usiedziala w nim nawet 5 minut a teraz jest bardziej kontaktowa wiec ja wszystko bardziej interesuje, wiec cierpliwosci |
|
|
|
#1847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja używam gotowanej kranowej, i w sumie to powinno się ją gotować 5 minut a ja tego nie robię bo gotuję w czajniku elektrycznym. Czy ktoś robi tak jak ja? No i zapomniałam też napisać: Dziewczyny wszystkie Wasze maluchy są słodziutki, zdjęcia super widać, że rosną jak na drożdżach
|
|
#1848 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fajna
|
|
#1849 |
|
Raczkowanie
|
ja gotuje żywca ale w czajniku, wiec krótko. I nie uzywam sterylizatora tylko wyparzam butelki przegotowana woda (kranówa z czajnika) i jest ok
![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- jutro idziemy na szczepienie, a prawdopodobnie za 2 tyg na pneumokoki. A was w jakim odstepie umawiają na kolejne szczepionki? |
|
|
|
#1850 |
|
Rozeznanie
|
Klari, Marta- no, nie da sie ukryc. Mlody jest narazie do mnie podobny
Albo lepiej - do mojego taty. TZ mowi, ze czasem nie moze -jak przebiera Olka to czuje sie jakby tescia przebieral, takie Olo miny podobne trzaska Pocieszam go, ze od szyi w dół jest bardziej do niego jednak podobny ![]() Klari- u nas aktywnosc sprowadza sie do tego, ze Olek lezy i oglada swoje lozeczko i ochraniacz i patrzy na szafe i uwielbia przewijak (sami nie wiemy dlaczego) i slucha co mowi do niego mama lub tata. W sumie narazie nic wiecej. No i muzyke mu puszczam, ale z CD, bo karuzelki nie lubi. A jak ma wybitnie dobry humor to go obnosze po mieszkaniu i mu tlumacze mase rzeczy ![]() Mszu- jak juz podaje butelke to czesto mieszam zwykla mineralna z przegotowana kranowa. Szczesliwa- Mloda wymiata i jakie ma wloski Kiecka fajna Teraz tez ciagle duzo mam (tak mi sie wydaje) mimo szpitalow, stresow i kiepskiego zarcia. U mnie to dluzej potrwa, ale nie szkodzi. ![]() Gabi- Olo w normalnych warunkach przesypia 1-2h w dzien co karmienie.Od jutra wprowadzamy Malemu kapanie codziennie (bylo co drugi dzien) Olek tak to lubi, ze nie ma co dziecku zalowac
|
|
|
|
#1851 |
|
Raczkowanie
|
moje młode
|
|
|
|
#1852 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kupię 74, na pewno nie będzie za duże.Moje dziecię naprawdę jest coraz bardziej kontaktowe Coraz więcej "gada", wcześniej były tylko takie stęknięcia albo pojedyncze dźwięki a teraz jak nas widzi to coś tam gaworzy, jak się do niej mówi to próbuje odpowiadać Od razu inaczej
|
|
#1853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szczesliwa... piekna suknia, wyglada w niej jak Mała Pomocnica Swietego Mikołaja... no i fryzurke ma jak mama ![]() falbala... pieknie sie Wiktor preznetuje w tym zielonym foteliku
|
|
#1854 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajna, a te buciorki czadowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do podobieństwa to moja córcia cały tata. Fajne, a jaka czapka reniferka czadowa. ---------------- Widzę, że poruszacie temat świątecznych ubranek. My mamy sukieneczkę mikołajkę mam nadzieję, że nie będzie za duża. Ja mam dzisiaj mały sukces - uśpiłam małą po kąpieli co ostatnio się nam nie udawało od piątku (kiedy to teściowie się nią zajmowali). Heh, głupie ale sposób był prosty - wystarczyło zgasić światło... do tej pory usypiałam przy małej lampce a teraz pomogły całkowite ciemności i nie przeszkodził nawet majsterkujący sąsiad (swoją drogą wiercić i walić młotkiem na prawdę nie miał kiedy... ).
|
|
#1855 |
|
Raczkowanie
|
dzikęki za miłe słowa pod adresem mojego łysego jak tatuś wiktora
|
|
|
|
#1856 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To tak jak ja ![]() Trzymajcie za nas kciuki zebysmy sie jutro nie poryczeli na badaniach u okulisty :/ Potem jedziemy na zwazenie. Odezwiemy sie jak wrocimy
|
|
|
|
|
#1857 |
|
BAN stały
|
Mi zjadło wcześniej dłuuuugą odpowiedź i już nie wiem, co komu chciałam odpisać...
Na pewno Klari, mszu i gabi super macie dziołchy, Szczęśliwa Wasza Daga też fajna dama ![]() Chłopaki także prezentują się superowo, Zuzi Oluś Twoja kopijka falbala słodas Wasz Wikuś Piekłam szarlotkę i nastawiłam temp zamiast na 180- to na 280, a miała być na jutro do pracy (jedziemy się pokazać ciociom, bo dzwonią i chcą nas poznać ;P) no i Babcia Ula ma jutro imieniny, więc dwie blachy robiliśmy... Ja robię mieszankę na przegotowanej wodzie min, też Żywcu. Mamy specjalny mały czajniczek, który często odkamieniam kwaskiem ![]() mszu no widzisz, przyda mi się nowa profesja bo do starego "zawodu" nie chcę wracać![]() kurcze, masę Wam chciałam odpowiedzieć... i nie pamiętam co komu ![]() Pomi ja też kocham Święta, całą otoczkę, planowanie, robienie prezentów, pakowanie ich (mamy tradycję, że każdą pierdołkę dla każdego - nawet jak jest ich 20- pakujemy oddzielnie i wtedy mamy full pod chojną) i te także ( jak ninaad) będą fatalne... Pokłóciliśmy się z mamy tżtem i za nic mój Paweł nie usiądzie z nim do stołu ( ja z resztą też nie). Także te święta spędzimy w 3 w naszym nowym domu- mam nadzieję... Będzie super, ale z drugiej strony każdy czeka na pierwsze święta z Pawełkiem, zwłaszcza że moja siostra z Małą daleko... ech, tak mi się marzyły rodzinne świeta. praBabcie biedne ![]() Klari ja już świruję z ciuszkami świątecznymi i właśnie upolowałam wczoraj w lumpku butki bożonarodzeniowe i śpicha dyniowego na hmmm Halloween? ok, wszystkich świętych. Nie umiem go uchwycić, nie mam czasa, wracam do kuchni, jest nowiutki z niki trochę cieniuje na focie...jeszcze pytanie do falbali, sorry kochana, jakie macie kupy ? tzn Mały?My zielonkawe, chyba, że więcej dziennie to żółtawe... teraz się zmartwiłam, czy to nie skaza białkowa od dawna takie są, chyba od czasu Bebilon Comfort...
|
|
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do świąt to ja nie wiem jak u nas będzie. Co roku raz jesteśmy u rodziców tż-ta, raz u moich. W tym roku wypada u moich ale jest problem, bo mój brat się rozwiódł nie ma gdzie mieszkać i pewnie on też będzie u rodziców na święta, a wszyscy się tam nie pomieścimy... poza tym w drugi dzień świąt chcieliśmy naszą córkę ochrzcić i to w miejscowości gdzie mieszkają teściowie. Moich rodziców i teściów dzieli jakieś 110 km... w sumie to nie wiem jeszcze jak to wszystko zorganizujemy... Powiem wam, że przez tą sytuację z moim bratem ogólnie nie mam ochoty na święta w gronie rodzinnym itd. nie wiem czy nie wolałabym zostać tylko z tż-tem i moją córeczką... przynajmniej mniej problemów, mniej trosk... z drugiej strony zawsze byliśmy z rodziną.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-10-20 o 22:08 |
|
|
|
|
#1859 |
|
Raczkowanie
|
nika u nas kupy ciemno zółte jakby czasem lekko wpadaly w zielonkawy konsystencja poczatkolo plastelina pózniej jajecznica, młody robi raz na dobe
jutro ide na szczepienie to sie dopytam bo wiktor ma taka kaszke niemiła w dotyku na buzce, troche ulewa, tak co drugie karmienie, niby nie duzo ale bluzeczka troche mokra i czesto trzeba zmieniac.. wiec moze to ta skaza?? w kazdym razie dowiem sie co i jak i dam jutro znac.. poza tym 2 ostatnie noce ruk był masakryczny po 3 h.. i nic nie pomagało, moze kolka?? ale brzuszek był miekki i gazy odchodza ok, wiec juz sama zglupiałam. A Wy z jakiego powodu zmienialiscie mleko?
|
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do mleka uzywam zwyklej kranowki, nie gotuje jej 5 min, po prostu zagotowuje np. 1 litr i pozniej w razie potrzeby podgrzewam do ok. 40st
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

) mala macha raczkami w kierunku zabawek i je obserwuje
a spioszki musze sciagac ale tak szczerze to lepiej mi to wychodzi niż rozpinanie kroku, bo zawsze coś mi się popier...i nie tak pozapinam

i ty na nią narzekasz 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
).

od dawna takie są, chyba od czasu Bebilon Comfort...