|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Dziewczyny czy macie jakieś ustalone manu dla dziecka
?Czy dajecie to co akurat macie ??
|
|
|
|
#4022 |
|
Konto usunięte
|
Od rana wody u nas nie ma, koszmar, jak ja będę myła butelki
![]() To., co akurat mam, jeśli wczoraj dałam 3/4 słoika dużego dyni z indykiem, na dzisiaj zostało mi 1/4 + dam do tego normalną dynię z ziemniakami. A mam jeszcze np. warzywa z królikiem...Nie mam owocków żadnych, muszę dzisiaj jakiegoś banana kupić i troszkę winogron może. Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2010-10-21 o 11:25 |
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22792545]A wiecie, tak sobie pomyślałam (tak, już wstałam, dospałam
), że o takich akcjach powinno się goś o na forum pisać - np. na plotkowym wątek na górze przypięty, aby na ten czy tamten nick uważać, bo to oszustka.[/QUOTE]Spotkałam juz na wielu watkach tą wiadomość
|
|
|
|
#4024 |
|
Rozeznanie
|
tak migotko jest skok wtedy
tu link http://parenting.pl/noworodki-i-niem...rok-zycia.html dziewczyny, czy jeśli zostało mi sporo przetartej marchewki, czy moge ją przechowac i podac jutro? (sama gotuje i przecieram) Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-10-21 o 11:47 |
|
|
|
#4025 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, wracajac do tej laski to ona pewnie nie ma "swojego zycia", wymysla sobie historie i nimi zyje....to jest jej zycie.
Dawno temu na innym watku byla podobna sytuacja. Laska miala ciekawe zycie, urodzila blizniaki i spodziewala sie trojaczkow. Zyla z "obcokrajowcem", nie w PL, facet byl od niej duzo starszy i mial syna i swietnie jej sie ukladalo, az niemozliwie ale okazalo sie, ze tez miala kilka klonow...moze wrocila ![]() Poszlam za tropem tej sprawy troszke i Darianna, laski na jednym watku na spolecznosciach jakies BARDZO nie fajne sa U nas dzisiaj luzik, wogole caly ten tydzien poki co fajny. Mala niewymagajaca, gada sobie, pelza, je, przeysypia, w nocy super spi do rana. Fajnie, fajnie ![]() Margo, a moze to uczulenie Ewci to kwestia wody? Moze chlor ja uczula lub cos tam co tam dodaja do jej oczyszczania?
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam zapytać lekarza....
Kobitki, czy Wy wychodziłyście na spacery po szczepieniu, przy stanie podgorączkowym? Co pediatrzy mówią, wychodzić czy nie? Misio ma 37 - 37,5 i bardzo się męczy. Spacer by mu ulżył, ale nie wiem czy to dobry pomysł, a mama mnie straszy, że jak my byliśmy mali to 3 dni się nie kąpało i 3 dni nie wychodziło się na dwór. |
|
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyna 21 lat. opiekowała się dwójką dzieci, no strach je z nią zostawiać normalnie! nie dało się z nia wogole pisac. Jej styl pisania, zdania bez składu i ładu. Moim zdaniem to ona ma jakiś problem sama ze sobą. Ciągle pisała w stylu ' nie mam chłopaka, nikt mnie nie kocha, nikt mnie nie lubi'. a chec posiadania dziecka trochę jej poprzewracała w głowie. |
|
|
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22767239]
dwa taborety: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/24286205 [/QUOTE] Napisz jak one w użytkowaniu, od dwóch lat się do nich przymierzam. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22769541]Jamaico, w 5 miesiącu jeśli dziecko jest piersiowe dajesz gluten (czyli PO 4), w 6 (czyli PO 5) jeśli na mm. Słoiczków babydream też muszę spróbować. O ile mają coś bez jabłka i marchwi ![]() A teraz coś jak dla mnie niesmacznego [/QUOTE]Wg mojej przychodni też po 5 miesiącu na mm. Lekarska sprawdzała czy młody skończył i orzekła, żeby podawać. Nie wiem, nie sprawdzałam owoców, tylko mięcho nas interesowało tym razem. Ale co to jest?? Żart taki? Parodia jakaś? Nie rozumiem przekazu. Bo chyba nikt nie karmi takiej krowy piersią?! ![]() A to ja słyszałam całkiem inaczej. Że trzeba po 5 miesiącu i koniecznie podawać przez 3 miesiące codziennie . Cytat:
My mamy od r. 0-3mce (odpowiednik 62 niby, firmy Early Days), poprzez r.74 (śpiochy) aż do rozmiaru 6-9 miesięcy (spodnie). Cały asortyment rozmiarowy nosimy.
|
|
|
|
|
#4029 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jakbyś tą marchewkę włożyła do słoiczka i go ugotowała tak jak na przetwory? Cytat:
dziewczyny czytałam teraz o tych skokach i w tym kolejnym skoku 26 tyg pisze, że dzieci śpią bardzo niespokojnie, mogą mieć koszmary i bardzo nie lubia być wtedy przebierane
|
|
|
#4030 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi lekarka nic nie mowila ze nie mozna, mowila zeby obserwowac dziecko i przy 38 st temperatury podac cos przeciwgoraczkowego i to wszystkoCytat:
migotko, nie oplaca mi sie bo mam powiedzmy lyzke stolową tej marchewki ale wieksze ilosci roznych warzyw wiem ze dziewczyny wekowaly chyba wyrzucę i jutro swieżą zrobię, to chwilkę trwa
Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-10-21 o 12:26 |
||
|
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pasowałoby. Śpi, wystarczy ze kichne i już się budzi! budzi sie z krzykiem. No i jak wczesniej uwielbiala być przebierana tak teraz jest krzyk. Szczególnie jak zakładam jej gore. Czy body, czy sweterek.. Alee dziś jest całkiiem ok (tfu tfu). Już ma drugą drzemkę, wcześniej spała godz, teraz już spi 1,5 godz.
|
|
|
|
|
#4032 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas znów masakra. Od rana tylko 70ml mleka zjedzone, z czego większośc ulała, pić nie chce, ryk, na moment tylko teraz na macie leży. U mamy też ryczała. Dziewczyny, opadam z sił, to trwa od miesiąca już - niejedzenie, ryk bez powodu, ja już wątpię czy to zęby odbieram za 2h wyniki moczu, jeśli tam nic nie wyjdzie, idę do lekarza niech nas wsadza do szpitala, niech nam porządnie posiew zrobią, może badanie kału też - bo może to jakieś gastryczne problemy. Agu naprawdę nie zachowuje się normalnie. To nie jest zwyczajne, by 5miesięczne dziecko 90% czasu płakało, prawda? I to wyglada tak, że leży na macie, bawi się, i nagle bez żadnego powodu potworny ryk - nie najpierw marudzenie, i stopniowy płacz, tylko od razu płacz. Mało tego, co mi się nie podoba- przy próbie podania butelki w ciągu dnia Agu koszmarnie wygina się w łuk, ledwo utrzymać ją mogę, wieczorem najpeirw też tak jest, potem zjada, ale to mam wrażenie że już jest potwornie głodna.
|
|
|
|
|
#4033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4034 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Ja też nie karmiłabym 2-latka. Do roku to tak ok. ![]() Cytat:
![]() U mnie koszmarna pogoda. Małż napalił w piecyku i cieplusio jest, aż nie chce się wychodzić... U nas nocka jak zawsze- 2pobudki i "dojadanie" dnia. A mleka w cycyach mam coraz mniej, bo ona mało ssie, molestuje się laktatorem ale i tak lewa piers to prawie pusta. Najgorsze że i na mm to córcia nie bardzo sie rzuca -80 ml to tak max. Jak nie to przejde na mm. Ale mam okropne wyrzuty sumienia-miałam ja karmic do pół roku chociaż ![]() EDIT: aha i o co chodzi z tą laską w ogóle? ona tak z nudów czy co?i skąd na to wszystko czas?wyszukiwanie zdjęć w sieci, wymyślanie historii itd.
Zosia 26.06.2010 Edytowane przez kasiaaX Czas edycji: 2010-10-21 o 12:33 |
||
|
|
|
#4035 |
|
Rozeznanie
|
znalazlam fajny schemat zywienia
http://www.benc.pl/czytelnia/105/sch...ych-sztucznie/ |
|
|
|
#4036 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak się trochę podgoi to może puder z Baby Dream? U nas świetnie się sprawdza. Jestem w szoku po prostu. Pupa super, pachy super, szyjka nie jest czerwona (lekko przejeżdżam wypudrowanym palcem po fałdce wieczorem), normalnie bomba. Na własne stopy spróbowałam nawet - rewelacyjnie chłonie wilgoć! Cytat:
Cytat:
Nieźle zryty beret ma laska, faktycznie.
|
|||
|
|
|
#4037 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szaja, kurczę, faktycznie meczysz sie i ty i Agatka.. albo ona tak przezywa ząbki tragicznie albo masz rację, cos jej jest.. ale lepiej zeby ktos konkretnie to stwierdzil, jakis dr |
|
|
|
|
#4038 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ietrz ile się da, i posypuj mąką. Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22790748] Ale wiesz, ta pani sama się pokazała nawet w telewizji wystąpiła, więc nie uważam, by niesmaczne było rozpowszechnianie. A ja owszem, widzę już przesadę w karmieniu 4 latki ...[/QUOTE]ja też sądzę , że to przesada straszna... a ta fotka jest bardzo neismaczna... sory, ale dla mnie jest to wręcz zboczone, żeby 9-11 letnie dziecko (zakładając, że ta dziewucha na fotce nie ma wiecej) ssało cyca matki... fuj! ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22792545]A wiecie, tak sobie pomyślałam (tak, już wstałam, dospałam ), że o takich akcjach powinno się goś o na forum pisać - np. na plotkowym wątek na górze przypięty, aby na ten czy tamten nick uważać, bo to oszustka.[/QUOTE]tylko nie wiem, czy to by coś dało... bo przecież taka laska znów sobie nowe konto załozy, z innym nikiem i znów będzie idiotyzmy pisać. ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22793904]Dziewczyny, opadam z sił, to trwa od miesiąca już - niejedzenie, ryk bez powodu, ja już wątpię czy to zęby odbieram za 2h wyniki moczu, jeśli tam nic nie wyjdzie, idę do lekarza niech nas wsadza do szpitala, niech nam porządnie posiew zrobią, może badanie kału też - bo może to jakieś gastryczne problemy. Agu naprawdę nie zachowuje się normalnie. To nie jest zwyczajne, by 5miesięczne dziecko 90% czasu płakało, prawda? I to wyglada tak, że leży na macie, bawi się, i nagle bez żadnego powodu potworny ryk - nie najpierw marudzenie, i stopniowy płacz, tylko od razu płacz. Mało tego, co mi się nie podoba- przy próbie podania butelki w ciągu dnia Agu koszmarnie wygina się w łuk, ledwo utrzymać ją mogę, wieczorem najpeirw też tak jest, potem zjada, ale to mam wrażenie że już jest potwornie głodna.[/QUOTE]ja jednak myślę, że to moga być ząbki, typowe objawy ... a że to tyle trwa- taki urok ząbkowania. Jedne dzieciaczki przechodzą prez ten okres bezboleśnie, inne cierpia strasznie, a przy nich mamusie. |
|||||
|
|
|
#4039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chce piersi to chce bliskości, potrzeba ssania nie wynika w tym wieku z głodu. Tę potrzebę zaspokoiłabym czym innym niż cyc. Dla mnie to tak trochę zatrzymywanie dziecka na siłę w rozwoju. No ale to moje zdanie... Ale fakt, że to nie kwestia lenistwa. Raczej pewnego rodzaju uzależnienia. Kobiety tak długo karmiąc, mają często mega problem z odstawieniem dziecka. Czasem dziecko dorasta do tego prędzej niż matka. To kwestia psychiki. Dziękować. Cytat:
Nie piszę z progu przychodni, tylko z domu. W ogóle to jest smutny i osowiały. W nocy się budził raz z gorączką, raz z mega płaczem. Od rana znowu jest ciepły mocno, chociaż 38 nie ma, ale ja też na tyle nie zamierzam czekać, już kiedyś wzywałam pogotowie do nieprzytomnego dziecka z 38 st. Podaję powyżej 37,5. Już dwa paracetamole dostał, jeden wieczorem, drugi w nocy. Wstał po 7ej, pokwękał chwilę, zjadł i znowu zasnął. Potem wytrzymał 40 min i kolejny marudek, przysnął na trochę, obudził się w dobrym humorze, ale starczyło mu go na pół godziny. Teraz śpi już ponad godzinę i czasem przez sen popłakuje. Włączyłam szum, żeby mu się spokojniej spało i bujam... ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22793904]U nas zalecają wyjście. Dziewczyny, opadam z sił, to trwa od miesiąca już - niejedzenie, ryk bez powodu, ja już wątpię czy to zęby odbieram za 2h wyniki moczu, jeśli tam nic nie wyjdzie, idę do lekarza niech nas wsadza do szpitala, niech nam porządnie posiew zrobią, może badanie kału też - bo może to jakieś gastryczne problemy. Agu naprawdę nie zachowuje się normalnie. To nie jest zwyczajne, by 5miesięczne dziecko 90% czasu płakało, prawda? I to wyglada tak, że leży na macie, bawi się, i nagle bez żadnego powodu potworny ryk - nie najpierw marudzenie, i stopniowy płacz, tylko od razu płacz. Mało tego, co mi się nie podoba- przy próbie podania butelki w ciągu dnia Agu koszmarnie wygina się w łuk, ledwo utrzymać ją mogę, wieczorem najpeirw też tak jest, potem zjada, ale to mam wrażenie że już jest potwornie głodna.[/QUOTE]Dziękować. ![]() Wiesz co... chyba masz rację z tym szpitalem. Może tam by w końcu ktoś zajarzył, że coś nie halo jest. Byłaś prywatnie u tego lekarza?? [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22794203] generalnie wychodzimy, chyba że jest paskudna pogoda- bardzo wieje, lub bardzo mrozi, lub taka nieprzyjemna przenikająca wilgotność... to wtedy darujemy sobie spacer, bo może przynieść więcej szkody niz pozytku. [/QUOTE] Dziękować również. To wychodzimy, jeśli nadal będzie ja jest za godzinkę, po jedzonku. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-10-21 o 12:50 |
||
|
|
|
#4040 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem, nei wgłebiałam się w temat, w linomagu jest sporo wazeliny i nie wiem co jeszcze, kolor ma zółtawy ( jest to maść raczej naturalna, aż sama sie dziwiłam, ze tak genialnie działa!), kosztuje ok. 10 zł, wypróbuj, może a nuż?? bepanthenu nigdy nie miałam, nawet nei widzlałam opakowania, wiec nie wiem jak to ustrojstwo wygląda. To to: http://www.bangla.babyonline.pl/zdro...masc-p1939.htm Trzymam kciuki, oby sie udało! ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2010-10-21 o 12:47 |
||
|
|
|
#4041 |
|
Rozeznanie
|
kropko, wieeemmm.... hehehee ale czy utrzymywalabys temp gdyby byla przez 3 dni? no jasne ze nie... wiec logicznie myslac jesli temp nie ma to czemu w domu siedziec?
|
|
|
|
#4042 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na argument o lenistwie równie dobzre mogę powiedzieć, ze mamy karmiace sztucznie są leniwe, bo nei chce im się troche spręzyć z laktacją. Jest to oczywiscie nieprawda i wcale tak nie uwazam, jednak takie argumenty do niczego nie prowadzą. Myśle, ze zalecenia WHO nie biorą sie z sufitu... I fakt - macie rację, zcasami widzę, że to matka ma problem z odstawieniem od piersi, a nie dziecko i to uwazam za przegiecie. ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
Z mojej wiedzy wynika, ze kiedy stan gorączkowy i pogorączkowy , to nie powinno sie iść. Ja chodzę, gdy dziecko ma katar, kiedy kaszle etc. , ale nigdy z gorączką. Bez pzresady z tymi 3. dniami, ale ja bym wyszła dopiero wtedy, gdy gorączka pzrejdzie. ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22790748]Te zaznaczone kojarzę Głupia cipcia.Super ![]() Zrobie, a ty poka śpiworek No właśnie, myśmy już ze 2 miesiące nie jechali autem, nie mam pojęcia, czy fotelik pasuje ![]() U nas sprawdził się sudocrem. Porządna warstwa na tyłek przez kilka dni. Ale wiesz, ta pani sama się pokazała nawet w telewizji wystąpiła, więc nie uważam, by niesmaczne było rozpowszechnianie. A ja owszem, widzę już przesadę w karmieniu 4 latki No i może kąpanie, przemywanie letnią wodą, nie ciepłą... Powodzenia i buziaki dla Ewci Ano, a tyle nas było na poczekalni ![]() Też masakra, z półtora miesiąca już to trwa, wcześniej zero problemów z ubieraniem - o co chodzi? Bo zauważyłam, że wiele z nas ma teraz jazdy:1. wybudzanie się w nocy 2. marud bez konkretnej przyczyny 3. niechęć do ubierania się 4. niechęć do jedzenia Czy to jakiś zespół 5 miesiąca czy co? ![]() Poka ![]() Rano znów wesoło - siuśki zmieniły się w kupę, więc drugi raz musiałam dzisiaj znów pobierać siuśki, wreszcie zaniosłam. Małż w pracy, ja sprzedałam małą mamie i idę zaraz ciut odespać, bo już 2 dzień głowa boli, okres mam jak zarzynana świnka, nosem ciągnę po ziemi...[/QUOTE] myśle, ze moze to wynikać z tego, ze ok. 5-miesięczne dziecko bardzo oepruje rękami, i jak się wkłada mu ręce w coś, to czuje, ze traci kontrolę, moze sie boi troche, moze to denerwuje??? Z głową to samo. Dziecko juz wie, że głową kontroluje widzenie swiata, wiec boi się, ze mu sie zasłoni. NIe wiem sama, trzeba przetrwać. Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2010-10-21 o 13:00 |
|||
|
|
|
#4043 |
|
Konto usunięte
|
szaja, margo, piszę z prośbą,
macie na kompie cokolwiek w temacie: "Rola i funkcjonowanie kościoła w zakładzie poprawczym/ więzieniu" Będę wdzięczna za jakikolwiek materiał, lub jakieś wskazówki bibliograficzne.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4044 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a moze jest po prostu chora... ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jestem przeczulona... |
|
|
|
|
#4047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz jescze placze jak kicham. czasami szybko go odkladam, aby oddalic sie i se kichnac porzadnie. gorzej jak karmie akurat go.... koszmary jakby wojo ma od 1 miesiaca. budzi asie w nocy i ryk. porobie ciiiiiiiiiii, to zaraz spi. i tak kilka razy w nocy
|
|
|
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
Zmówiły się te dzieci czy co...
![]() Daniel nie budzi się z krzykiem, z płaczem też nie. (Po szczepieniu owszem, ale poza tym nie, może parę razy mu się zdarzyło.) Ale przy ubieraniu robi dymy podobnie. Spodnie ok, ale przy bluzie/kurtce zawsze jest cyrkowanie. Potem drugie przy czapce. Ostatnio z domu z nim wychodzę i potem dopiero na klatce czapkę ubieram, najlepiej już przed drzwiami wyjściowymi, a jak nie jest zimno mocno to nawet za drzwiami - wtedy najmniej marudzi. I jest następne cyrkowanie, po powrocie. Wszystko ok, wjeżdżam wózkiem do chaty, zamykam drzwi, a on od razu zaczyna, nawet butów zdjąć nieraz nie mogę, tak marudzi. ![]() To samo po kąpieli. Rozbieranie ok, kąpiel ok, wycieranie już się nie podoba, a ubieranie potem to zawsze z jakimiś akcjami się odbywa. Wiercenie w nocy, postękiwanie, rzucanie nogami - pytałam lekarkę, mówi że ten typ tak ma, z niczego konkretnego, tak żeby zapobiec, przeciwdziałać to nie wynika, niektóre dzieci tak mają, krócej, dłużej, potem mija...
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-10-21 o 13:26 |
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.. jestem w szoku!!!
Mały sam włożył sobie smoczek do buzi! Złapał za wstążeczkę na której na przymocowany smoczek.. on se tak dyndał nad nim a mały powoli obniżył rękę i smoczkiem prosto do paszczy! Wypadł mu a ten znowu kombinuje! Już trzyma za tasiemkę i się gapi na "końcówkę" xD
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4050 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szczerze - nei znam niemowalaka, który by nie płakał przy zakąłdaniu czapki. Bluzka ok - starsza córa nie płakała, ale czapka - zawsze. Do momentu, aż podrosła i zrozumiała, ze czapka to przydatny ekwipunek, zawsze było darcie. ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

?
??

[/QUOTE]
odbieram za 2h wyniki moczu, jeśli tam nic nie wyjdzie, idę do lekarza niech nas wsadza do szpitala, niech nam porządnie posiew zrobią, może badanie kału też - bo może to jakieś gastryczne problemy. Agu naprawdę nie zachowuje się normalnie. To nie jest zwyczajne, by 5miesięczne dziecko 90% czasu płakało, prawda? I to wyglada tak, że leży na macie, bawi się, i nagle bez żadnego powodu potworny ryk - nie najpierw marudzenie, i stopniowy płacz, tylko od razu płacz. Mało tego, co mi się nie podoba- przy próbie podania butelki w ciągu dnia Agu koszmarnie wygina się w łuk, ledwo utrzymać ją mogę, wieczorem najpeirw też tak jest, potem zjada, ale to mam wrażenie że już jest potwornie głodna.
nawet w telewizji wystąpiła, więc nie uważam, by niesmaczne było rozpowszechnianie. 

macie na kompie cokolwiek w temacie: "Rola i funkcjonowanie kościoła w zakładzie poprawczym/ więzieniu"