2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-21, 14:09   #1891
bordowa
Wtajemniczenie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Mężuś mnie wczoraj załamał. Wyjechał z tekstem, że jakby się tak dało wyłączyć młodego na 24h, to by cały ten czas przespał... Jak spytałam, co ja mam powiedzieć, to wyskoczył z tekstem, że ja to się mogę w trakcie dnia zdrzemnąć
Skąd ja to znam Przez pierwszy miesiąc codziennie mi powtarzał jaka jestem dzielna itd. A teraz słyszę tylko "gdybyś pracowała to też byś była zmęczona" Ok, rozumiem, on pracuje około 250h miesięcznie, do tego dojazdy 40km w jedną stronę, ale bez przesady, ja też przecież coś robię! Nawet w nocy jak jest w domu to mu nie każę do Asi wstawać ale on i tak wiecznie zmęczony a ja nie mam co narzekać

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
[/COLOR]Podziwiam dziewczyny, które nie podajecie mineralnej wody- jesteście odważne
Ja też Nie kupuję specjalnie wody typu "Mama i ja", ale musi być mineralna i codziennie świeża.

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Ja zmuszona jestem wrócić do pracy już w połowie kwietnia, już się boję co to będzie
Już? Ja Ci zazdroszczę. Ja muszę iść do pracy od stycznia. O ile ją znajdę ...

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
chciałam wam napisać że żyje ale się rozchorowałąm od poniedziałku mnie zbierało aż rozłożyło..
Zdrówka

Położyłam Asię na plecki, Tż położył się obok niej i patrzę, a oni sobie tak słodko śpią Asia przekręciła się na boczek i przytuliła się do taty brzucha
No i jeszcze moje Maleństwo, trochę rozmazane, z grzechotką
Stary 2010-10-21, 14:11   #1892
Szczęśliwa
Zadomowienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
chciałam wam napisać że żyje ale się rozchorowałąm od poniedziałku mnie zbierało aż rozłożyło..
Leż i zdrowiej korzystaj z pomocy, szybciej wrócisz do siebie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Wiecie co zadzwoniłam do swojej gin bo tak jak pisze głowę mam nabitą...
Mądra Twoja lekarka, słuchaj jej ja przy Afi5 miałam ktg 3 razy dziennie. Będzie dobrze, nie stresuj się tylko obserwuj ruchy a nic złego się nie wydarzy.
A lekarka nie może CI wypisać skierowania do szpitala? Wiem że dziewczyny tak się zgłaszały do szpitala- ze skierowaniem od lekarza prowadzącego ze względu na niskie Afi i łaski nie robią, muszą przyjąć.

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Wróciliśmy ze szczepienia.
Fajnie, że mała taka dzielna.
A TŻ-tem się nie przejmuj, minie mu.

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
n apoczątek...SZCZESLIWA wielkie dzieki za linka do kołysanek:cmo k:
Proszę bardzo, znalazłam przypadkiem a mojej córce też melodia przypadła do gustu.

Ja z obydwu piersi na raz mam tylko 60 ml i dokarmiam 60 ml Bebiko 1. Skoro Ty masz 120 z piersi to maluch powinien być najedzony jak bąk

Córa nie śpi od 9 tzn miała dwie drzebki raz 10 minut i raz 20-cia.
Całe szczęście nie płacze, trzeba tylko do niej zagadywać i trochę tulić.
Ruszam z prasowaniem bo czeka od 2 tygodni i nie mam już w co dziecka ubierać

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 14:11   #1893
martucha84
Zakorzenienie

czita18
a od poniedziałku w lidlu są pampki za 39.99

Szczęśliwa dagmara jest rewelacyjna

falbala
Wiktor to cały tata

Mpik82 gratulujemy 2 miesiący Milenka jest świetna

Klarissa ja też powiem dopiero po macierzyńskim że nie wracam nie lubie się z dyr a że ona zawsze robiła mi pod górkę to ja nie zamierzam jej nic ułatwiać

niuniuniau Oliwcia jest słodka

ninaad no i kolejna księżniczka piękna Oleńka

my wigilie w tym roku spędzamy z moimi rodzicami, pierwszy dzień świąt u tż, a w drugi mamy chrzciny.. już się nie mogę doczekać smakołyków, bo w zeszłym roku całą wigilie i święta spędziłam w kibelku z urokami ciąży
Stary 2010-10-21, 14:16   #1894
czita18
Raczkowanie

GG do czita18

Meldujemy się że jesteśmy już po badaniach
Bardzo fajna klinika, bardzo fajna lekarka, badanie nie takie straszne, wprawdzie wkładali mu metalowe coś do oka ale naprawde na chwilkę, że zdążył się wydrzeć tylko i Pani już wyciągała Dno oka prawidłowe, kontrola za rok Bardzo się cieszę że już po

Byliśmy się też zważyć w przychodni i w body+pajac+pampers (w miarę świeży;P) ważymy 3300gram Czyli pewnie jakieś 3200 nago Bo już nie miałam serca go rozbierać do rosołu po męczarniach u okulisty Czyli wychodzi na to że przytył przez 7 dni jakieś 370 gram conajmniej

Dziękujemy wszystkim za trzymanie kciuków

Wszystkie wasze dzieciątka są śliczne Mój się ostatnio "okrostkował" i chropowaty jest jhhuihuihui

Ja też po macierzyńskim wybieram się na wychowawcze, bo na prywatną opiekunkę mnie nie stać, dostanie się do żłobka graniczy z cudem a babcie są daleko.... hen hen
czita18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 14:16   #1895
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Witam...

Patrys śpi w bujaczku już dobra godzinkę
Nie potrafi sam usnąć w łózeczku, usypia albo podczas karmienia, albo na bujaczku Go bujam...
Aniu masz moze instrukcje do tego bujaczka, bo wlasnie kurier przyniosl, ale tam niestety nia ma instrukcji i nie wiem jak zlozyc. Maz pewnie to zrobi, ale ja bym chciala zanim on przyjdzie z pracy)
Stary 2010-10-21, 14:25   #1896
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:

Mądra Twoja lekarka, słuchaj jej ja przy Afi5 miałam ktg 3 razy dziennie. Będzie dobrze, nie stresuj się tylko obserwuj ruchy a nic złego się nie wydarzy.
A lekarka nie może CI wypisać skierowania do szpitala? Wiem że dziewczyny tak się zgłaszały do szpitala- ze skierowaniem od lekarza prowadzącego ze względu na niskie Afi i łaski nie robią, muszą przyjąć.
Nie ma jej do poniedziałku Jak coś to jak jutro znowu mnie odeślą to zadzwonię do niej i do jakiejś jej zaprzyjaźnionej doktorki pójdę
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 14:25   #1897
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Aniu masz moze instrukcje do tego bujaczka, bo wlasnie kurier przyniosl, ale tam niestety nia ma instrukcji i nie wiem jak zlozyc. Maz pewnie to zrobi, ale ja bym chciala zanim on przyjdzie z pracy)

Oj nie mam..bo ja już mam bujaczek prawie dwa lata...
Ale ja Go skłądałam sama, nawet na kartke nie patrzac...

Moze inne dziewczyny mają ..bo one wszystkie (te z FP) na jednej zasadzie się składają
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 14:33   #1898
elenka1
Rozeznanie

dziewczyny Wy tak o świątecznych smakołykach... a karmić to nie macie zamiaru???
ja tez uwielbiam grzybową i pierogi z grzybkami ale wydaje mi się ze jesli bede karmila to niestety zostanie mi tylko ryba.... ehsss

chyba ze tylko ja taka glupia jestem i trzymam ścisłą dietę, zeby maleństwu nic nie bylo, no coz ma dopiero 2 tygodnie boję się

aaa karmiace mamusie jak tam schudłyście juz do swoich rozmiarów sprzed ciąży???

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 14:39   #1899
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
dziewczyny Wy tak o świątecznych smakołykach... a karmić to nie macie zamiaru???
ja tez uwielbiam grzybową i pierogi z grzybkami ale wydaje mi się ze jesli bede karmila to niestety zostanie mi tylko ryba.... ehsss

Wg niektórych źródeł nt. diet dla karmiących ryb też nie można Nie daj się zwariować.

chyba ze tylko ja taka glupia jestem i trzymam ścisłą dietę, zeby maleństwu nic nie bylo, no coz ma dopiero 2 tygodnie boję się

aaa karmiace mamusie jak tam schudłyście juz do swoich rozmiarów sprzed ciąży???
Ja po 2-3 tygodniach miałam 1kg mniej, teraz już około 4-5 kg mniej niż przed ciążą
Stary 2010-10-21, 14:46   #1900
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:

my 4 grudnia będziemy mięli 4 miesiace więc będę powoli go od cycka odstawić.. więc na święta będę chciała jeść wszystko
a do kg swoich wróciłam biodra też się ładnie zeszły więc we wszystkie spodnie z przed chatki brzuchatki się zapinam
tyle że ja już 2i5 mce temu rodziłam
Stary 2010-10-21, 14:51   #1901
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Oj nie mam..bo ja już mam bujaczek prawie dwa lata...
Ale ja Go skłądałam sama, nawet na kartke nie patrzac...

Moze inne dziewczyny mają ..bo one wszystkie (te z FP) na jednej zasadzie się składają
Faktycznie jest to bardzo proste tylko, ze nei mam tyle siły oby dokręcić śrubki.. nio nic poczekam na Mężulka... jeszcze 40min

Mała śpi,,, rano dala straszny koncert ponad 2godzinny,,
dalam jej dzis tez juz drugi raz mleko modyfikowane... moze ja coś zjadlam wczoraj i ją boli brzusio?? zobacze jak bedzie po mm.... jak sie obudzi..
Stary 2010-10-21, 15:18   #1902
linzey
Rozeznanie

Cytat:

Mi prawie miesiąc po porodzie zostało jeszcze 8kg z +20

Cytat:

Ja z obydwu piersi na raz mam tylko 60 ml i dokarmiam 60 ml Bebiko 1. Skoro Ty masz 120 z piersi to maluch powinien być najedzony jak bąk
Ja po 40 min posiadówki małej przy piersiach wyciągam jeszcze 60 z obu piersi tylko ona ssie bardzo kiepsko
Mam pytanie do mam dokarmiających dzieciaczki butla
Czy maluchy nie przestawiają sie na butle?? tj czy chętnie jeszcze ssają pierś? Moja mała to praktycznie z dnia na dzień coraz więcej się rzuca przy piersi i tak niespokojnie je - czasem to normalnie walka jest a mnie tak to boli i dołuje chce jej dac to co najlepsze i co

Wczoraj bylismy u lekarki i mimo że mała w niecały miesiac przybrała 400g to wg niej to duzo za mało( i stad sucha skórka na nóżkach i rączkach )mamy dokarmiac aptecznym Bebilonem Neonatal Premium (2*60ml)co by ją utuczyć
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 15:28   #1903
tulumka
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie sama miałam o to zapytać.
Ja używam gotowanej kranowej, i w sumie to powinno się ją gotować 5 minut a ja tego nie robię bo gotuję w czajniku elektrycznym.
Czy ktoś robi tak jak ja?

No i zapomniałam też napisać: Dziewczyny wszystkie Wasze maluchy są słodziutki, zdjęcia super widać, że rosną jak na drożdżach

Gotuję wodę z kranu w czajniku elek. i używam sterylizatora.

Ilona dasz radę, wytrzymasz jeszcze troszkę. A do szpitala jedź i męcz ich, taka ich rola, że mają badać i sprawdzać czy wszystko ok. Może zostawią cię na patologii i zaraz potem urodzisz jak było w moim przypadku. W pierwszym momencie byłam zdruzgotana faktem, że już muszę iść do szpitala, ale potem sobie to chwaliłam, bo odpoczęłam, bo nie musiałam rodzić na ulicy,..

Jeśli chodzi o wit. D to zdania od dawna są podzielone. U nas obie lekarki zalecały podawanie wit. D w sezonie jesień-zima-wczesna wiosna. Lekarz w szpitalu też zalecał. I tak obaj chłopcy dostają. Karmieni mlekiem mod. Warto mieć receptę na devikap, bo taniej wychodzi. Vita D jest bez recepty i kosztuje ponad 20 zł.
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 15:44   #1904
elenka1
Rozeznanie

wow bordowa, niezle... a brzuchol masz jeszcze miekki????

martucha no ja tez myslalam zeby karmic 3- 4 msce, nie chce pozniej takiego siedzacego dziecka sadzac na kolana i wyjmowac cyce

mpik daj znac czy Twój aniołek uspokoił się na bujaczku

aaa jak podajecie witaminę K 2 razy dziennie rano i wieczorem po 5 kropelek???? tylko co z łyżeczki czy do butli dajecie??? bo trudno tak prosto do buzki wlac...
witamina D jest 100 razy lepiej przemyślana (ampułki)

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 15:56   #1905
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Położyłam Asię na plecki, Tż położył się obok niej i patrzę, a oni sobie tak słodko śpią Asia przekręciła się na boczek i przytuliła się do taty brzucha
No i jeszcze moje Maleństwo, trochę rozmazane, z grzechotką
Fajne to zdjęcie z wielkim brzuchem taty

Cytat:
Dlaczego?
Ja jem wszystko - warzywa, owoce, smażone, nabiał, dzisiaj na obiad zjadłam sobie spaghetti. To co jesz nie ma znaczenia o ile dziecko nie jest alergikiem. Grzybowe paszteciki też jadłam i całą masę pierogów w pierwszym tygodniu życia mojej córki.

Po co się głodzić?

Cytat:

Ja mam jakieś 3kg na plusie ale ubrania zakładam spokojnie te sprzed ciąży. Obecnie ważę 53 kg

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Czy maluchy nie przestawiają sie na butle?? tj czy chętnie jeszcze ssają pierś? Moja mała to praktycznie z dnia na dzień coraz więcej się rzuca przy piersi i tak niespokojnie je - czasem to normalnie walka jest a mnie tak to boli i dołuje chce jej dac to co najlepsze i co
Moja je z butli ale woli pierś, chyba ze względu na przytulanie itd. Natomiast ona od początku kiepsko ssała i nic się w tym względzie nie zmieniło, pomemla trochę i zasypia...

--------------------------
Moje małe właśnie śpi na kanapie i puszcza bąki... i chyba jakaś kupa z tego będzie
Stary 2010-10-21, 16:06   #1906
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:

Wczoraj bylismy u lekarki i mimo że mała w niecały miesiac przybrała 400g to wg niej to duzo za mało( i stad sucha skórka na nóżkach i rączkach )mamy dokarmiac aptecznym Bebilonem Neonatal Premium (2*60ml)co by ją utuczyć
Wiem, że to jest przykre dla matki, ale niestety dzieciaczki bardzo szybko przyzwyczajają się do butli. MIałam taka sytuację z Dominikiem...tak mi szlał przy cycku ze szok..a ja prawie płakałam bo mi przykro było że woli lateks niz moją pierś.
Niestey musiałam po 2,5 miesiąca przejść na butle, bo oboje się tylko męczyliśmy..
patrys też raz lub dwa razy dzienne butle dostaje i juz czasem mi kiepsko pierś łapie...właśnie tak złości się jak Domiś kiedyś..ale zazwyczej wtedy gdy jest miękka.. Chyba będzie powtórka z rozrywki

elenka..ja juz staram się wprowadzać normalne jedzenie...oprocz zwykłej kapusty....(pekinską jadłam)..narazie łodemu nic nie jest
Z Domikiem juz po miesiącu wszystko jadlam
a dzis pozwoliłam sobie na schabowego drobiowego

witaminki K nie podaje!

co do kilogramów z przed ciązy..to już jestem jaka byłam...tylko brzusio nie ten
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 16:07   #1907
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
martucha no ja tez myslalam zeby karmic 3- 4 msce, nie chce pozniej takiego siedzacego dziecka sadzac na kolana i wyjmowac cyce

aaa jak podajecie witaminę K 2 razy dziennie rano i wieczorem po 5 kropelek???? tylko co z łyżeczki czy do butli dajecie??? bo trudno tak prosto do buzki wlac...
witamina D jest 100 razy lepiej przemyślana (ampułki)
ja też dlatego chce karmić 4 mc,
a wita k podaje rano raz dziennie wstrzykując z tabletki ten środek do buzi

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Dlaczego?
Ja jem wszystko - warzywa, owoce, smażone, nabiał, dzisiaj na obiad zjadłam sobie spaghetti. To co jesz nie ma znaczenia o ile dziecko nie jest alergikiem. Grzybowe paszteciki też jadłam i całą masę pierogów w pierwszym tygodniu życia mojej córki.

Ja mam jakieś 3kg na plusie ale ubrania zakładam spokojnie te sprzed ciąży. Obecnie ważę 53 kg

Moje małe właśnie śpi na kanapie i puszcza bąki... i chyba jakaś kupa z tego będzie
ja też jem już wszytko łącznie ze smażonymi i nic Parolowi nie jest,
no i ważymy tyle samo
a takie pierdy są fajne miła melodia dla ucha.. bo lepiej żeby wyleciało niż męczyło

je je je je moja siostra dziś miała połówkowe i na 90% będzie chłopiec - pani doktor sprawdziła i chłopak ale maleństwo się bardzo wierciło i jak chciała się upewnić to już nie pokazało co ma między nóżkami
no jak się ciesze większość ciuszków już jej odłożyłam, bo część oddałam do domu dziecka dla maleństw, no ale teraz wiem żeby odkładać dalej

ale się ciesze
Stary 2010-10-21, 16:13   #1908
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajne to zdjęcie z wielkim brzuchem taty
Oj tak, wielkim W ciąży dopiero w 7 czy 8 miesiącu miałam więcej w obwodzie, a brzuch miałam duży przecież

Cytat:
ja też dlatego chce karmić 4 mc,
Ja jeszcze nie wiem, jak długo będę karmić, zapewne jak mnie zacznie wkurzać odciąganie to przestanę
Asia już teraz dostaje tylko butlę więc nie będę miała problemu z odstawieniem jej.

elenka Brzuch nadal mam Tego się tak szybko nie pozbędę niestety ... Wkurza mnie to, bo kupiłam sobie spodnie rurki i mi zjeżdżają z tyłka bo brzuch za duży i jak je naciągnę na brzuch to i tak zjeżdżają i wiszą w kroku
Stary 2010-10-21, 16:33   #1909
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez tulumka Pokaż wiadomość
Ilona dasz radę, wytrzymasz jeszcze troszkę. A do szpitala jedź i męcz ich, taka ich rola, że mają badać i sprawdzać czy wszystko ok. Może zostawią cię na patologii i zaraz potem urodzisz jak było w moim przypadku. W pierwszym momencie byłam zdruzgotana faktem, że już muszę iść do szpitala, ale potem sobie to chwaliłam, bo odpoczęłam, bo nie musiałam rodzić na ulicy,..
.
Wiem że dam rade I jakby wszystko było ok z wodami to bym spokojnie do poniedziałku chodziła a tak się martwię

Ty albo Klarissa
pewnie wiecie jak ja jutro pojadę to iść tam gdzie się jeździ na KTG czy na IP?
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 17:29   #1910
falbala
Raczkowanie

własnie wrócilismy ze szczepienia, mały bardzo płakał ;( ja o mało tez bym tam wyc nie zaczęła, a i tak szczepilismy 5w 1 i pneumokoki od razu.
Do tego młody waży 6100 a ma nicale 6 tyg i mam go odchudzac i starac sie karmic co 4h ciekawe... bo on juz po 2,5 - 3 drze sie w niebogłosy. Mamy przejsc na bebilon bo jest mniej kaloryczny niz nan i ja głupia zamiast kupic bebilon1 taki normalny, wziełam bebilon pepti 1 i teraz nie mam co z nim zrobic (ten jest dla dzieci z uczuleniami i nie tolerujacych laktoze), tylko niepotrzebnie wydalam kase a jutro i tak musze do sklepu po wlasciwe mleko
I jeszcze sie okazało, że wiktorowi powiekszył sie wodniak jadra i chyba bedziemy musieli isc do chirurga mam zadzwonic dzisiaj po skierowanie ;(((((( normalnie mozna zwatpic ;(
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 17:46   #1911
ycnan
Zadomowienie

Ja tylko na szybko wpadam pochwalić się, że mój pączuś mały, waży już 4380g ... o 740g więcej niż 2 tygodnie temu
Ale też sporo się wydłużył, bo już połowa ciuszków 56 jest za małych (a po urodzeniu nosił 50).
Nie szczepili nas przez tą wysypkę na klatce piersiowej. Pediatra kazała odstawić nabiał i obserwować do następnego tygodnia.
A, no i mamy ciemieniuchę... na brwiach mam smarować oliwką i wydrapywać delikatnie.
Aha, sisiorka kazała nie ruszać. Powiedziała, że jest ok i na razie skóry mamy nie ściągać
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 17:47   #1912
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cześć dziewczyny,
ja na chwilę, bo mam zakręcony dzień.. byliśmy znowu na morfologii i kłuli mojego Skarbka Jutro wyniki.

Mam pytanie- ile godzin dziennie śpią wasze maluszki? Ile mają drzemek i jak długie? Udaje mi się uśpić MArtynkę w dzień, ale chyba to nadal za mało, bo jest marudna.. na szczęście rzadko mi płacze w głos, ale jest jakaś taka marudna i apatyczna Czekam zawsze na tę 19 żeby ją wykąpać i ok. 20 już śpi, dopiero wtedy wiem że wypoczywa..

Aha, i czy wasze maluszki też się tak ślinią??? Wszystkie kaftaniki mokre, tylko jej buźkę ciągle wycieram

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2010-10-21 o 18:56
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 18:53   #1913
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Dzien dobry.

Chcialam sie tu zameldowac z poczekalni
Jestem mamusia Tomusia z 14 pazdziernika
mam nadzieje uda mi sie was podczytywac i sie udzielac.
na przywitanie dla wszystkich
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 18:54   #1914
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam jeszcze 2 z 13 kg,te 11 spadło w ciągu pierwszych dwóch tygodni i od wtedy waga stoi. Ale brzuchal miękki i sfalaczały

Cytat:
Czy maluchy nie przestawiają sie na butle?? tj czy chętnie jeszcze ssają pierś?
My mamy specjalną butelkę Calma Madala nie zaburzającą odruchu ssania, tylko dzięki tej butli nauczyła się w ogóle ssać pierś, bo przez pierwsze 5 dni życia nawet o piersi słyszeć nie chciała. A po wprowadzeniu tej butelki złapała też pierś.

http://cypisek.istore.pl/pl/calma-bu...k-0m-0bpa.html

Cytat:
aaa jak podajecie witaminę K 2 razy dziennie rano i wieczorem po 5 kropelek????
Ja mam Vita K plus D w jednej kapsułce, wyciskam prosto do buźki małej.

Cytat:

Po co się głodzić?
A ja jestem na diecie lekkostrawnej, nie jem smażonego, kapusty, grochu, fasoli, czekolady, orzechów, miodu, tłustych nabiałów typu ser żółty i wielu innych rzeczy owoce to tylko jabłka i banany.
Mała jest wrażliwa, jak tylko zjadłam 5 winogron to od razu pojawił się ból brzucha.
Dla mnie dieta to nie problem, a skoro jej pomaga to jeszcze lepiej. Myślę, że za jakieś 2-4 tygodnie zacznę wprowadzać produkty zakazane.
Ostatnio skusiłam się na kotleta smażonego zapieczonego z serem i były bóle brzuszka i mega wzdęcia z kilka godzin.

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
Do tego młody waży 6100 a ma nicale 6 tyg i mam go odchudzac i starac sie karmic co 4h ciekawe... bo on juz po 2,5 - 3 drze sie w niebogłosy.
Może oszukuj go herbatką albo wodą? Dacie radę! Otyły maluch to też nie dobrze, trzeba działać już teraz.

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Mam pytanie- ile godzin dziennie śpią wasze maluszki? Ile mają drzemek i jak długie?
Zazwyczaj po każdym karmieniu ma ok 1-1,5 h aktywności i później 1,5-2,5h snu w dzień, a nocki to różnie, czasami zaśnie od razu a czasami ma przerwę nawet do 2h.
Dzisiaj wyjątkowo nie spi od 9 rano, tzn. zaliczyła 3 drzemki ok. 10, 20, 10 minut

Dziewczyny które podają Plantex- odstawiłyście kropelki na wzdęcia czy podajecie i to i to? Ja mam espumisan i nie wiem czy odstawić skoro daję Plantex.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 19:31   #1915
dra
Zakorzenienie

witajcie
przepraszamze nie odpisze wam,ale ostatnie dni to krzyk tylko a ja nie wiem o co chodzi i chadze jak zabi ostatnio

mówicie o wagach ja mam jescze do zrzucenia 7kg a ogołem przytyłam 20 wiec jeszcze troche zanim wróce do swojej wagi
ycnan moze skaza obserwuj,ja na razie mało jem bo nie wiem co uchuliło czekam,az krosteczki znikna całkowicie i zaczne normalnie jesc,niby skaza ale kto tam ci wie teraz to zaraz mowia skaza

może jak ysnus pozwoli wpadne pozniej i doczytam co u was
Stary 2010-10-21, 20:25   #1916
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
Do tego młody waży 6100 a ma nicale 6 tyg i mam go odchudzac i starac sie karmic co 4h ciekawe... bo on juz po 2,5 - 3 drze sie w niebogłosy. Mamy przejsc na bebilon bo jest mniej kaloryczny niz nan i ja głupia zamiast kupic bebilon1 taki normalny, wziełam bebilon pepti 1 i teraz nie mam co z nim zrobic (ten jest dla dzieci z uczuleniami i nie tolerujacych laktoze), tylko niepotrzebnie wydalam kase a jutro i tak musze do sklepu po wlasciwe mleko
Wiem, że to trudne, ale musicie wydłużać ten czas, bo walka z otyłością malucha nie jest łatwa ...
A gdzie kupiłaś to mleko? Jeśli w aptece to nie powinno być żadnego problemu z wymianą. A jeśli w sklepie to też możesz próbować, po co tracić pieniądze?

Asia po szczepieniu jest o dziwo grzeczna Tylko trochę bardziej marudziła jak była głodna. Temperatury nie ma, godzinę temu miała 37 stopni, więc w porządku.
Tylko na Tżta się wkurzyłam bo jak ją kąpał nie zauważył, że leżała uszkami w wodzie Osuszaliśmy jej patyczkami i mokro było w środku ... Jak dostanie zapalenia ucha to nie wiem co zrobię ... A ja mam ciągle, więc się strasznie tego boję ...

Moja Mała ma 64 cm a wg siatki centylowej powinna mieć tyle około 4 miesiąca Wysoka laska nam rośnie
Stary 2010-10-21, 20:29   #1917
NIKaP-n
BAN stały

bordowa Pawełek zawsze zamacza uszy, tak umie, że nie jesteśmy w stanie Go upilnować- uwielbia to ja mam całe życie problemy z uszami...a Jemu (odpukać) nic nie jest

czekamy na pizzę
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 20:33   #1918
bordowa
Wtajemniczenie

Nika A ja akurat zastanawiam się co zjeść, chyba mnie skusiłaś na pizzę
Stary 2010-10-21, 20:41   #1919
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Hej

Jestem w domu Tzn lekarz bardzo długo zastanawiał się co ze mną bo Afi spadło do 4 cm. Ale zbadał mi przepływy i są idealne wiec łożysko pracuje Ja czuje małego na KTG wszytko wyszło ok I kazał jechać do domu powiedział że może się rozkręci bo spadek wód może być spowodowany rychłym porodem A jak nie to w poniedziałek na KTG znowu i wtedy na 90% do indukcji. Ale rozmawiałam z moją gin i kazała jechać w sobotę do szpital Trochę ściemnić że mniej czuję ruchy bo jak stwierdził przy takim Afi muszę mieć KTG co dwa dni i jak powiem w szpitalu że mniej ruchy czuję to muszą mi je zrobić i już i pewnie mnie zostawią choć może znowu każą czekać Ehh miałam cichą nadzieję ze już coś zaczną działać A teraz mimo zapewnień że jak czuję 10 ruchów i dobrych przepływów to martwię się ty mi wodami
jezeli bylas na Ujastku to oni maja podejscie do dupy jezeli chodzi o wody. Jezeli spada do 5 to jest to granica normy i przy takiej ilosci od razu powinni wywolywac ciaze lub robic cesarke. Ja przelezalam na Ujastku prawie miesiac bo mialam AFI 7 i to juz bylo malo, mialam lekarke ze szpitala i nie pozwolila mi aby mnie wypuscili bo to juz jest norma graniczna. Mialam dwa razy dziennie KTG oraz USG co 3 dzien. Niech lekarz koniecznie da ci skierowanie na izbe.
Po porodzie dostaniesz skierowanie na USG nerek dziecka (ja juz mialam dwa i wszytsko na szczescie jest ok ) Mi przy ilosci AFI7 chcieli robic cesarke czekali tylko do skonczenia 38 tyg. Na szczescie sama zaczelam rodzin dzien wczesniej przed decyzja o cesarce Ordynator powiedzial ze jezeli spadnie z poziomu 7 to od razu mam rodzic.
Ale idz koniecznie do lekarza!!!! taka ilosc jest niebezpieczna dla dziecka.

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-10-21 o 20:42
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 20:44   #1920
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam jeszcze 2 z 13 kg,te 11 spadło w ciągu pierwszych dwóch tygodni i od wtedy waga stoi. Ale brzuchal miękki i sfalaczały
Też mam sflaczały brzuch, i niestety ale uda również.

Cytat:
A ja jestem na diecie lekkostrawnej, nie jem smażonego, kapusty, grochu, fasoli, czekolady, orzechów, miodu, tłustych nabiałów typu ser żółty i wielu innych rzeczy owoce to tylko jabłka i banany.
Mała jest wrażliwa, jak tylko zjadłam 5 winogron to od razu pojawił się ból brzucha.
Dla mnie dieta to nie problem, a skoro jej pomaga to jeszcze lepiej. Myślę, że za jakieś 2-4 tygodnie zacznę wprowadzać produkty zakazane.
Ostatnio skusiłam się na kotleta smażonego zapieczonego z serem i były bóle brzuszka i mega wzdęcia z kilka godzin.
Ale skąd wiesz, że brzuszek ją bolał od tego winogrona? Ja czytałam, że to co ty jesz (chodzi o formę - czy smażone czy pieczone itd.) nie ma wpływu na to jakie mleko wytwarzasz. Natomiast to co zjadamy ma wpływ jeśli chodzi o alergie pokarmowe. Oczywiście jak komuś z jego dietą dobrze to niech sobie ją trzyma, ja nie widzę takiej potrzeby.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości