|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
A ja zapraszam na zupkę kalafiorową
z dodatkiem brokułów jak ja nie lubiałam tej zupy przed ciażą, a dzisiaj normalnie tak mi smakuje że szok
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem jak się ubłaga w aptece to sprzedają bez recepty, tymbardziej że ten lek nie jest refundowany, więc cena się nie zmienia |
|
|
|
|
#3633 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za to dzisiaj pomidorówka!!!! i jeśli mi się będzie chciało to zasmażana kiszona kapusta i najchętniej mielone ![]() ale pewnie będzie ryba po grecku. kurde - wogóle ryb nie jadam .
|
|||
|
|
|
#3634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na potwierdzenie możesz pokazać smsa od gina. Byliśmy dzisiaj z TŻ na obiedzie u moich rodziców. Faceci mieli dziką kaczkę ( nie moje klimaty smakowe ), a ja z mamą jadłam pieczonego kalafiora z puree oraz surówką z białej kapusty.Jestem obżarta
|
|
|
|
|
#3635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2010-10-21 o 14:59 |
|
|
|
|
#3636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusiowate ale zescie naskrobaly, czytam Was czytam, ale nie zawsze moge napisac
Oczywiscie musze Was dobic tutejsza pogoda, bo dzis wyszlam w krotkim rekawku, ale ponoc za 2 tyg ma przyjsc duze ochlodzenie, wiec posprzatalam sobie dzis troszke w szafach Pozatym kupilam sobie b.fajne spodnie, takie leginsy jakby cieplejsze, ale na gorze wygladaja jak spodnie i sa elastyczne, pozniej wkleje fotke, bo sa naprawde fajne! Chcialam jeszcze jedne takie dresopodobne, ale z tych elegantszych dresowych (jesli tak je mozna nazwac ), ale nie bylo rozmiaru![]() Powiem Wam szczerze, ze dzis wzielam sie troche za robote, jeszcze umuje podloge w lazience i zabieram sie za prasowanie, bo mam tak duzo, ze musze na raty jakos je ogarnac ![]() Dziewczyny a tak sie zastanawialam skad bede wiedziala jak dzidzia ma lezec, na brzuszku, na boku na plecach, hmmm moze polecicie mi jakies ksiazki albo lepiej stronki internetowe :rol leyes:co do farbowania, ja niby wracam do naturalnego koloru, ale mialam bardzo jasne blond pasemka i jak niestety ciemniejsza farba z tych farbowanych sie sprala i dzis zauwazylam, ze maja taka troche zilono zolta poswiate, no nic ale narazie musze takie nosic, bo jesli perhydrolu nie mozna to rozumiem, ze te ciemne farby zawieraja ten produkt?
|
#3638 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak mi sie chce że szok!Cytat:
a ja mam czarne odrosty .
|
||
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac no ale jakbys zrobila sobie pasemka, ponoc pasemka mozna, tak odrost by Ci sie bardzo nie rzucal w oczy....
|
#3640 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was serdwcznie,
podczytuję Was od tygodnia, bo na teście wyszły dwie kreski. jesteśmy bardzo szczęśliwi !!!! wizyta u lekarza dopiero w poniedziałek. trochę się denerwuję ale mam nadzieję, zę wszystko ok ![]() pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
#3641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choruję na te rajstopki dla Zosi, ale mążu przywołuje mnie do porządku, że kasy już mało zostało właśnie ciut sie zdrzemnęłam, a Zosia bajki obejrzała ... |
|
|
|
|
#3642 |
|
Przyczajenie
|
Hej,
dzięki ale na dobre rozgoszczę się w poniedziałek po badaniach. Wg moich obliczeń to 4 tydzień. tp. na 18.06.2011
|
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
andziot no ale tam sa 3 pary tych rajstopek to chyba sie oplaca, nie wiem jak dla mnie to tanio, przy cenach w euro...za takie pienizde to nic nie ma:/ a moze poczekaj do nast. miesiaca, w koncu pzadziernik juz sie konczy...
iga7080 serdecznie gratulujemy
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki to te spodenki co dzis sobie sprawilam, sa takie ciemno bezowe wpadajace w braz
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam dwie pary spodni ciążowych takich z pasem i jedną spódniczkę i wiecie że tamtą ciąże w tym przechodziłam, mam nadzieję ze teraz też mi wystarczy, może tylko jakieś tuniki sobie kupię |
|
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
andziot tylko te spodenki to wlasnie sa takie nieprawdziwe na gorze w tym sensie, ze nie maja guzika i zamka, tylko sa elastyczne, a wygladaja jak spodnie, nie wiem czy sie dobrz wytuluaczylam, no takie leginsy wygladajace jak spodnie
|
#3648 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje myszki za gratki
principessina fajne spodnie ja tez na razie mam tylko leaginsy...i swetry do kolan...za niedlugo mam zamiar kupic ogrodniczki a codzisiaj jem jak szalona, az mnie mdli... ide na "pierwsza milosc"
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
24kasia86 powiem Ci, ze tez b.podobaja mi sie ogrodniczki, no bo jesli nie zaloze ich w ciazy to kiedy
tylko, ze u mnie koszt takich to ok. 45 euro hmmm troszke duzo jak tylko na okres ciazowy i to nie caly, zobacze jeszcze jak brzunio bedzie rosl, bo jesli bedzie duzy to wtedy nosilabym je non stop
|
#3650 | ||
|
Zakorzenienie
|
helloo Mamunie
Gratuluję Wszystkim Wam ksiazkowych wyników oraz twarzowych zdjec fasolek ![]() ![]() Ale dzis w Krakowie wieje, az głowe chce urwac... Tak wczoraj pisałyście o ogórkowej na wołowince, ze i ja sama ja sobie dzis upichciłam a na drugie puree ziemniaczane, jajko sadzone, koperek i zsiadle mleko.. uwielbiam ! Ale to nie zachcianka- zawsze to uwielbiałam ![]() Byłam dzis na wizycie u mojego pana prof. Moje wyniki krwi ksiazkowe, jedynie sód - norma od 136 a ja mam 135 wiec to chyba nei tragedia Dzidziuś ma 1,1 cm Podobno zlokalizowany jest b. dobrze, 4 cm wgłąb wiec nie ma zadnego ryzyka poronienia. Puls 140 i tydzień 7 ![]() Dostałam recepte na nospe-forte i duphaston 2 pudła czy cos takiego no i szykuję sie do podróży - ja dla odróznienia - z okazji 1 rocznicy slubu Co ma byc to bedzie Te 2-3 dniowe mdłosci mineły i czuje sie superowo (odpukać) Skoro wyniki idealne, dzidzia tez głeboko sobie siedzi to nie mam obaw aby jechac ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#3651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dzisaj tez bylam u poloznej na badaniach i zalozeniu karty. Zapytalam sie o dlugi lot samolotem i jeszcze raz potwiedzila, ze nic mi nie grozi, bo w kabinie samolotu nie ma gwaltownych zmian cisnien, a poronic to w autobusie i w domu tez mozna!
|
|
#3652 |
|
Rozeznanie
|
ddaaiissyy gratuluję książkowych wyników
Czyli wybieracie się do Tajlandii, kiedy?? ![]() A jeszcze mam pytanko, bo widzę,że aktualnie przebywasz w Krakowie, do jakiego lekarza, ogólnie kliniki chodzisz? |
|
|
|
#3653 |
|
Wtajemniczenie
|
DariaKom nie martw sie podobno to czeste zjawisko u ciezarnych. Lepiej niz nie bierz sama tylko poczekaj na wizyte lub zadzwon do swojego gina
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
ddaaiissyy rozmarzylam sie, Ty klikasz z Krakowa?
nasze ukochane miasto, wyobraz sobie, ze ja jestem z Wawy, ale nigdy tego miasta nie lubilam, jestesmy zakochani z mezem w Krakowie i Zakopanem, do Wawy w ogole zadko latam, a do Kraka i Zakopca nawet 2x w roku, ahh te klimaty![]() Kochana to nie sa spodnie ciazowe, bynajmniej nie byly kupowane w zadnym takim sklepie, a normalnym, poprostu sa rozciagliwe wiec uznalam, ze beda ok w ogole takie typowe sklepy dla mam to omijam szarokim lukiem, bo strasznie tam drogo...a do tych spodzienek kupilam taki sweterek fajny krotki, konczacy sie pod biustem, to pod niego zaloze golfik i bedzie fajnie brzusio wystawal, jak sie zarobi chlodniej to sie w to wszystko odzieje i wrzuce fote![]() a pisalyscie tutaj o basenie w ciazy, co do kostiumow to widzialam u siebie fajny w calzedoni, niedrogi, a nie jest tez taki typowo ciazowy, mozna go uzyc takze pozniej na plywalnie...
|
#3655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo wczesnie... Paulizia prawie to samo powiedział mi pan dr, ktory robil mi dzis usg. Absolutnie nie mam sie martwi podroza samolotem. Dzidzisie tak głeboko w nas siedza, że z powodu samolotu na pewno nie wyleca na zew Kazali mi tylko w miare mozliwosci polegiwać i duzo chodzic, bo jak zbyt długie siedzenie może byc niebezpieczne z powodu odkształcenia miednicy ?? Cos w kazdym badz razie z miednica i to moze byc przyczyna poronienia. Oczywisice uwazac na siebie i nie smazyc sie na slonku.Ostatecznie pan prof powiedział tak "nie zabraniam pani, ale także nie polecam - przepisze pani na wszelik wypadek leki" Jak to uslyszalam, to sobie dorobiłam ideologie - ze moge jechac Cytat:
Chodze do kliniki http://www.zdrowiekobiety.com.pl/ na Kościuszki do prof. Antoniego Basta http://www.su.krakow.pl/htm/kliniki/15.htm Jest odrynatorem na Kopernika.. Dziś wizyta 230 zł
|
|
#3656 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny.
Super, że Wasze dzieciaczki tak rosną...gratuluję wszystkim po wizytach. I zdjęcia też super się ogląda ![]() Ja jakoś nie potrafię znaleźć sobie miejsca, denerwuję się bardzo przed sobotnią wizytą i usg. Wiem, że jeszcze cały jutrzejszy dzień ale nienawidzę czekać... I w związku z tym szukam sobie różnych zajęć. Wczoraj prawie cały dzień z młodym spędziliśmy na świeżym powietrzu. Dzisiaj za to sprzątamy, nie pamiętam kiedy tyle zrobiłam. Nawet zapiekankę z makaronu sobie upiekłam ![]() Pokaże Wam co z głupoty wczoraj na allegro kupiłam. http://allegro.pl/show_item.php?item=1274323766 http://allegro.pl/show_item.php?item=1274323905 Mam troszkę ciuszków po młodym ale nie jest tego strasznie dużo. Wiem z praktyki, że te małe ciuszki dzieciaczek nosi bardzo krótko więc nie ma co rzucać się na same nówki sztuki Zarzekałam się, że przed końcem roku nic nie kupię ale nie wytrzymałam, na poprawę nastroju i redukcję stresu...
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że nie jestes typowym przykładem "Warszawki" :P ale zeby była jasność ja nie mam nic do zarzucenia ani jednym ani drugim Pozdrowię smoka od Ciebie .. ups - od Was
|
|
#3658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez dzisaj bylamn i ogladalam, ale nic nie kupilam. Korcilo strasznie, ale chyba jeszcze za wczesnie u mnie. Jednak nie moge sie doczekac kiedy bede buszowac po sklepach!!!!
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
ddaaiissyy powiem Ci, ze nie za bardzo rozumiem tego, ze nie lubia Warszawiakow hmmm jak zagranica poznaje Polakow i mowie, ze jestem z Wawy to tez jakos tak spode lba sie patrza...eee tam ja poprostu nie lubie Wawy jako miasta, a czy ludzie sa inny niz gdzie indziej to tez trudno mi sie wypowiedziec, bo nie ma mnie tam ponad 7 lat...ale wiem tylko, ze za kazdym razem jak jade to kazdy goni, nikt nie ma czasu, oczywiscie kto ma pieknieszy dom i lepiej platna prace, nudza mnie takie rozmowy, a wrecz nie interesuja
Powiem Ci tak, jesli kiedykolwiek z mezem przeprowadzimy sie do Pl to bedzie to Krakow albo okolice, a mojemu mezowi marzy sie domek w Zakopcu, a wiesz ze my slubowalismy w Zakopcu![]() Sasiek ja jeszcze nic nie kupuje, dzis tak sobie ogladalam z rzewnymi oczkami wystawe z "malymi" ubrankami, ale dopiero jakos od 7ego miesiaca i tylko wyprawke, a Ciebie to kusi, juz kupujesz ale u Ciebie bedzie dziewczynka czy chlopczyk, bo widze, ze kupilas rzeczy w roznych kolorach...Dziewczyny te juz mamusiowate, uzywalyscie dla dzidziiusiow rozka? przydaje sie to? i czy lepiej miekki czy ten twardszy?
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2010-10-21 o 18:35 |
|
|
|
#3660 |
|
Rozeznanie
|
principessina ja jestem rodowitą krakowianką, mieszkam tu od zawsze i szczerze mówiąc nie przepadam za tym miastem :/ Pewnie dlatego,że tu mieszkam
![]() Sasiek super ubranka kupiłaś Ostatnio oglądałam ciuszki na Allegro..ach jak sie rozmarzyłam, jakie piękne! Ale niestety nie wiem czy będę miała córcię czy synka i niewiadomo co kupować a też nie chcę tak wcześnie dużych zakupów robić, za to moja mama już zbiera cała szafe ubranek |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

z dodatkiem brokułów 

Trzeba chyba większość rzeczy brać na własny rozsądek.
i najchętniej mielone
.

), a ja z mamą jadłam pieczonego kalafiora z puree oraz surówką z białej kapusty.
gratuluje babeczki!!! ja też się smiałam i ciężko było zapanować nad tym
klask i:
Oczywiscie musze Was dobic tutejsza pogoda, bo dzis wyszlam w krotkim rekawku, ale ponoc za 2 tyg ma przyjsc duze ochlodzenie, wiec posprzatalam sobie dzis troszke w szafach

:rol leyes: