Co u nas, czyli ploty, ploteczki :) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-21, 13:38   #1201
pumas
Zakorzenienie

Dot.: Co u nas, czyli ploty, ploteczki :)

To ja wam powiem, ze kiedys bylam koszmarem nocnym i dziennym. Sprawdzalam mu po kryjomu telefon, poczte, szukalam go w internecie, czy przypadkiem sie gdzies nie zalogował, na jakims portalu randkowym itp. I najgorsze jest to, ze tak mnie to szukanie wciagalo, ze zawsze cos znalazlam. Oczywiscie pozniej okazywalo sie to tylko moim wymyslem, dopisaniem sobie historii, ale jednak nie dawalo mi to zyc. Na sama mysl o sprawdzeniu mu komórki, dostawałam boleści brzucha, ze cos tam znajde hehe. Smieje sie z tego teraz, bo to byly same początki i trudno bylo mi wtedy uwierzyc, ze on, taki (...) moze okazac sie naprawde super facetem.I pewnego dnia po prostu wyluzowalam. Nic sie takiego nie stalo, po prostu chyba zrozumialam, ze ten chlopak jest naprawde wobec mnie w porzadku, do tego kocha mnie jak nikt inny i to widac, no wiec po co sie meczyc! Jednak wciaz zle reaguje na flądry, chcace prowadzic inteligentne dwuznaczne rozmowy z moim chlopakiem wiedzac, ze ma dziewczyne i stabilne zycie....

A co do bałaganu - cieszy mnie porządek, nawet bardzo, uwielbiam czyste powierzchnie, jednak jak nie musze, to nie sprzatam i czekam, az sie samo posprzata. Tak mam z ubraniami - od..niech no pomysle... 4 miesiecy? piore i nie prasuje, stos ciuchów rosnie, a ja tylko wyciagma ze spodu i dalej wszystko na kupe. Nie cierpie tego robic i juz!

Edytowane przez pumas
Czas edycji: 2010-10-21 o 13:40
pumas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 13:51   #1202
delicja_paryska
Raczkowanie

Jula - tak, jeśli chodzi o szerokie spektrum zainteresowań jest tego tyle, że czasami aż szkoda mi iść spać żeby czymś się nie zająć

-----

a co do porządku - uwielbiam go! a w bałaganie źle się czuję i nie jestem w stanie funkcjonować ... np nie wchodzi mi nauka jeśli na biurku rozpierdziel jak talala najpierw muszę posprzątać, potem nauka itp

co do inwigilacji facetów - raczej nie stosuję obecnie jestem sama więc problem mnie nie dotyczy, ale mój były ewidentnie coś kręcił, a ja mam taką naturę, że gdy coś mi nie pasuje to główkuję, analizuję itd i zawsze dopnę swego - tzn odkryję o co chodzi więc albo ktoś jest wobec mnie fair i ja też jestem ok, ale jeśli ktoś coś kręci to wyczuwam na kilometr, z czasem tracę zaufanie a to prowadzi do nieuchronnego końca znajomości ... bo u mnie brak zaufania = koniec

delicja_paryska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 14:07   #1203
Ariena
Zakorzenienie

A u mojego w pracy są 2 kobity. Jedna to dawna praktykantka. Jejjuuuu jak ja się wkurzałam jak ona tam przyszła bo mój mąż był jej jakby opiekunem praktyki. Młodsza ode mnie o jakieś 5 lat, ruda z długimi włosami, szczupła, oczy niebieskie. No ale mówił że nie w jego typie, zresztą ona sama miała faceta.
Teraz już u nich pracuje, ja ją poznałam też bo nieraz jeździmy z ludźmi z jego firmy na jakieś imprezy integracyjne. No i już mi totalnie ona wisi.

A druga babka to tak koło 35 lat i zachowuje się jak mama wszystkich pracowników. Przynosi ciągle jakieś ciasta, jedzenie i wszystkich karmi.

Dziś idziemy do prawnika w związku z pewną sprawą z moją eks firmą.

Kurde coś ostatnio ciągle mnie te moje firmy moje ścigają-albo się same odzywają, albo ja muszę do nich się odezwać. :/ Szkoda tylko że Urząd Marszałkowski gdzie miałam staż i wielka firma z mojej branży gdzie miałam praktyki jakoś milczą... :P

Edytowane przez Ariena
Czas edycji: 2010-10-21 o 14:09
Ariena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 14:32   #1204
pumas
Zakorzenienie

Ariena, ja bym szału dostałam, serio, jakbym wiedziala, ze moj facet scisle wspolpracuje z jakas siksą!
Stary 2010-10-21, 14:37   #1205
Kala_88
Rozeznanie

Inwigilacja facetów... To co napisała Pumas co keidyś robiła jest mi baardzo dobrze znane. Teraz z moim TŻ ogolnie jestesmy o siebie zazdrosni, wiec nakladamy sobie pewne ograniczenia, typu on nie chce zebym kontaktowala się z pewnymi osobami, ktore źle mu sie kojarzą, ja podobnie i jest ok. On ma dostep do mojego konta na fb, i poczty, ja do jego i nie ma z tym jakiegos problemu, choć na początku ja mialam. Teraz mi to nie przeszkadza, nic nie mam do ukrycia gorzej jak np chce mu zrobić jakas niesopdzianke, np kupić cos na allegro, choc w sumie on ostatnio b.rzadko wchodzi na moja poczte.
Za to dziś się mega wkur#$^&*, bo ten dupek jak się nudzi w pracy to siedzi na tym głupim fejsie i zaprasza sobie np kolezanki ze szkoly, choc niby z nikim tam nie rozmawia. Irytuje mnie to, i mowilam mu o tym kilka razy, a on dalej to robil, mi na zlość bo był zły o kogos, kogo zaprosilam na GL. I dzis patrze, znowu, choc kilka dni temu o tym mowilam, i po prostu tak mnie szlag trafił! Zaczełam sie z nim wykłócać, on twierdzi, że zaprosil jakas kolejna wczesniej a nie ostatnio, co z tego, ja od dawna o tym mówie. I wkurza mnie to, żę robi coś, co wie, że działa mi na nerwy. No żesz kur.... Po prostu wściekłam się, teraz troche ze mnie zeszło, ale i tak, on mi coś wypomina co zrobilam i jego wkurzylo, i pozno to zmienialam czy naprawialam, ale zawsze, a on dalej zaprasza jakies panny i bardzo, bardzo irytuje mnie to.
Wczoraj miałam usuwany ząb, i jak dziś się wkurzyłam to zaczela mi leciec krew z niego znowu:/
A teraz on sie nie odzywa wściekły, ja nie wiem czy sie odezwać, czy nie... ehh. a w pracy ma pełno kolezanek ktore mówią mu komplementy, podwalaja sie etc choc twierdzi,że nie, ale widze co czasem piszą. Niestety ale najczesciej ludzie zdradzaja z kims z pracy, w koncu tam spedza sie najwiecej czasu. To tak na koniec pesymistycznie.
Stary 2010-10-21, 14:40   #1206
Ariena
Zakorzenienie

Mój mąż jest programistą, oprócz niego jest jeszcze jeden facet programistą no i ta laska też programuje. W sumie ściśle w trójkę pracują.
Ale widzę i tak że traktuje ją jak smarkulę.
Stary 2010-10-21, 14:41   #1207
Kala_88
Rozeznanie

I oczywiscie współpracuje z wieloma kobietami, ktore sie wdziecza żeby cos im pomógł bo sie zna etc. Z opowiadan znajomych i tez z tego co mi TZ mowi czasem, to serio, jest sporo kobiet, samotnych bo takei czasy, które interesuja sie tylko zajętymi facetami, i to za wszelką cenę zdobywają. Nie wiem czy widzialyscie film "obsesja". Ja sie zastanawiam czasem nad tym, i kurde, facet to facet, czasem keirują nim gównie popędy i co wtedy? Jak tu jakaś na siłe się pcha?

sorry za literówki ale ja nadal wkurzona jestem, no i zaraz wychodzę z pracy.

Edytowane przez Kala_88
Czas edycji: 2010-10-21 o 14:43
Kala_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-21, 14:45   #1208
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Hahaha, dobrze powiedziane :P uśmiałam się troszkę im dalej zagrożenie tym lepiej, się rozumie
Było kiedyś takie powiedzenie, coś tam przyjaciół trzymaj blisko, wrogów jeszcze bliżej przezorny zawsze ubezpieczony

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Jula Pokaż wiadomość
Kurde, dziewczyny, poważnie inwigilujecie swoich facetów???
Ja może i bym miała ochotę , ale powstrzymuje mnie myśl - gdyby On mnie sprawdzał, dostałabym szału!!!!!! Wywaliłabym na zbity pysk!!!! Od razu!!!

Jakby miał mnie zdradzać to i tak by to zrobił - spotykamy się rzadko, każde z nas ma dużo czasu na poznanie kogoś i ewentualną zdradę.

HA! Czyli nie jestem sama?!
[/COLOR]
Teraz już nie, ale kiedyś to i owszem, swego czasu wyczytałam w archiwum ciekawe rzeczy dlaczego na początku związku (po 5 miesiącach) ze mną zerwał... Wiem, że to jest złe, a fe i niedobre, teraz mimo wszystko, mimo, że mam prawo nie mieć do niego 100% zaufania już go nie sprawdzam.

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 14:50   #1209
delicja_paryska
Raczkowanie

osobiście bardzo mnie irytuje, jeśli z założenia dziewczyny widzą konkurencję w każdej dziewczynie, która znajduje się w promieniu 2 m od TŻta ... siksa, lafirynda
i niech żadna z Was nie traktuje tego jako uwagę do swojej osoby - piszę ogólnie bo już wielokrotnie się z tym spotkałam (zwierzenia koleżanek)

dlaczego żadna nie widzi np błędów własnego TŻta że ogląda się za innymi itp?
dlaczego żadna nie bierze pod uwagę opcji że to jej TŻ podrywa a nie na odwrót?
dlaczego każda traktuje inną dziewczynę jako zagrożenie?

świadczy to jedynie o braku zaufania do faceta, o bardzo niskiej samoocenie ów dziewczyny

nie wiem, nie rozumiem, pojąć nie mogę

------------
nie wyobrażam sobie aby mój facet miał dostęp do moich kont na FB, GL, NK i innych, kontrolował wiadomości na poczcie oraz weryfikował moich znajomych to jakaś paranoja ... kompletny brak zaufania oraz szacunku do drugiej osoby jak i samej siebie

delicja_paryska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 14:55   #1210
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Kala, ja też tego nie lubię, tzn. aż tak mnie to nie irytuje, ale jak pojawi się jakaś nowa znajoma u niego to zaraz ją sprawdzam
Ja sama się przekonałam o tym, że baby nie mają często skrupółów, np. była mojego TŻta, nie dzierżę krowy i nigdy nie zdzierżę, chciała mi go odbić, a że ja miałam wtedy okres chorobliwej zazdrości, to było blisko by go zabrała zastrzeliłabym ją jakbym mogła. Całe szczęście mój TŻ pracuje w męskim gronie

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Delicja, masz rację, często wynika to z niskiej samooceny (tak jak np. w moim przypadku), nigdy nie genaralizowałam, że to baby są złe a faceci tacy biedni - no bo on nie mógł się oprzeć, taka ofiara losu, biedaczek. Faceci też mają swoje za uszami. Jednak wydaje mi się, że to właśnie jakby nasz mechanizm obronny - wmawiamy sobie, że to TŻ jest w porządku, a to ONA go podrywała.

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 15:05   #1211
pumas
Zakorzenienie

Delicja, w moim przypadku jest troche inaczej niz mowisz, poniewaz:
-moj TZ pracuje obecnie z samymi facetami, wiec nie mam powodów do zazdrości
-nie mam niskiej samooceny jesli chodzi o wyglad, choc miss nie jestem, ale wiem, ze podobam sie co po niektorym i Tż dobrze o tym wie
-TZ nie ma konta ani na FB ani na NK, ani na GL, ani nigdzie indziej - to go nie interesuje, wiec problem z glowy

A co do tego, ze to facet moze podrywac, a my sie głupie łudzimy, ze to jakas flądra nam go zabrała - jestem zdania, że jak facetowi jest zle w zwiazku, to faktycznie, byle pretekst moze okazac sie szansa na zdrade. Wiec jesli moj facet nie moglby sie oprzec jakiejs &^%$# to niech spada - jej wina, ze sie pcha w relacje z zajetym facetem, jego wina, ze chetnie te "ataki" przyjmuje. Tyle, koniec znajomosci, do widzenia.

Kiedyś byłam bardzo zazdrosna, ponieważ znałam tż wczesniej, razem studiowalismy i sie kumplowalismy, wiec wiele razy slyszalam, jak to on ładnie umie okłamywać swoja dziewczyne i umawiac sie z inna, chociazby ze mna wtedy. Wiec moje zaufanie na poczatku znajomosci bylo prawie zerowe, dopiero z czasem dawal mi powody do budowania go. No i mu sie udało, bo raczej mnie nie zawiodl, dlatego i ja wyluzowałam. W koncu mieszkamy razem, mamy sie dobrze, wiec sam by sobie krzywde zrobil zaprzepaszczajac to, co ze mna osiagnal.
Kala, wiem, ze Cie to moze wkurzac, mnie by doprowadzalo to wscieklizny. Nie umiem Ci pomoc, jedyne co przychodzi mi do glowy, to wielka awantura i nieodzywanie sie przez jakis czas :P
Stary 2010-10-21, 15:14   #1212
Ariena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez delicja_paryska Pokaż wiadomość

Mój TŻ nie podrywa, nie ogląda się i nie traktuję innych dziewczyn jak zagrożenie.
Oczywiście od momentu ślubu hehehe.

Śniło mi się jakoś po ślubie że jakaś laska podrywała go, a ja wzięłam jego rękę i jej pokazałam obrączkę mówiąc "on jest żonaty", laska się usunęła od razu.
Stary 2010-10-21, 15:27   #1213
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ariena Pokaż wiadomość
Mój TŻ nie podrywa, nie ogląda się i nie traktuję innych dziewczyn jak zagrożenie.
Oczywiście od momentu ślubu hehehe.

Śniło mi się jakoś po ślubie że jakaś laska podrywała go, a ja wzięłam jego rękę i jej pokazałam obrączkę mówiąc "on jest żonaty", laska się usunęła od razu.
hehehehehe dobre, żeby tak było w rzeczywistości...

czekam na mojego króla, do kina idziemy (ale on o tym jeszcze nie wie:P)
Stary 2010-10-21, 15:31   #1214
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Delicja, w moim przypadku jest troche inaczej niz mowisz, poniewaz:
-moj TZ pracuje obecnie z samymi facetami, wiec nie mam powodów do zazdrości
-nie mam niskiej samooceny jesli chodzi o wyglad, choc miss nie jestem, ale wiem, ze podobam sie co po niektorym i Tż dobrze o tym wie
-TZ nie ma konta ani na FB ani na NK, ani na GL, ani nigdzie indziej - to go nie interesuje, wiec problem z glowy

A co do tego, ze to facet moze podrywac, a my sie głupie łudzimy, ze to jakas flądra nam go zabrała - jestem zdania, że jak facetowi jest zle w zwiazku, to faktycznie, byle pretekst moze okazac sie szansa na zdrade. Wiec jesli moj facet nie moglby sie oprzec jakiejs &^%$# to niech spada - jej wina, ze sie pcha w relacje z zajetym facetem, jego wina, ze chetnie te "ataki" przyjmuje. Tyle, koniec znajomosci, do widzenia.

Kiedyś byłam bardzo zazdrosna, ponieważ znałam tż wczesniej, razem studiowalismy i sie kumplowalismy, wiec wiele razy slyszalam, jak to on ładnie umie okłamywać swoja dziewczyne i umawiac sie z inna, chociazby ze mna wtedy. Wiec moje zaufanie na poczatku znajomosci bylo prawie zerowe, dopiero z czasem dawal mi powody do budowania go. No i mu sie udało, bo raczej mnie nie zawiodl, dlatego i ja wyluzowałam. W koncu mieszkamy razem, mamy sie dobrze, wiec sam by sobie krzywde zrobil zaprzepaszczajac to, co ze mna osiagnal.
Kala, wiem, ze Cie to moze wkurzac, mnie by doprowadzalo to wscieklizny. Nie umiem Ci pomoc, jedyne co przychodzi mi do glowy, to wielka awantura i nieodzywanie sie przez jakis czas :P
Zgadzam się z Tobą.

Mój facet ma konto na nk, na fb takie nieoficjalne - do podglądania innych udziela się na forum pewnym, z którego osobiście zna większość osób, oczywiście kobiet, bo z takimi dogaduje się najlepiej (no niemożliwe!) w ogóle to znalazł mnie tutaj jakiś czas temu wkleił mi na gg mój post stąd :| myślę czy nie zmienić nicka :/ haseł do swoich poczt nie znamy, jakbym jego telefon przejrzała to by mnie pewnie zostawił nic z tych rzeczy zatem.
"Niestety" mój facet nie jest typem chwalipięty tzn nie opowiada o swoim życiu prywatnym niepytany dobrze i nie...podejrzewam więc, że większość "koleżanek" nawet nie wie, że z nim mieszkam od praktycznie roku

pumas jaki film wybrałaś?

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2010-10-21 o 15:32
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 15:40   #1215
pumas
Zakorzenienie

DM zszokowałas mnie tym, ze wkleil Ci Twój post na GG..... Co to ma być???????? Ja bym predko nicka zmieniła, zeby Cie nie podgladał, bo to juz jest niefajne.
Moj tż wie o wizazu, ciagle ze mnie sie smieje, ale nie zna nicka. A nawet jakby znal, to jestem w 99% pewna, ze nawet by nie czytal, bo jego nie interesuja ploty i to, co "glupie baby" pisza w internecie :P

ALE!!!!!!!!!!!

Opowiem Ci moj sen dzisiejszy, bardzo powiazany z tym, co napisalas. Snilo mi sie, ze moja mama wykrzyczała do mnie kiedys: ale sie dzieje na tym wizazu, wizaz goracy od plotek!!
Ja takie oczy, na jakim wizazu, a ona, ze wie, jakiego mam nicka i, ze skopiowala sobie wszystkie moje posty i teraz wie, jakim jestem niedobrym czlowiekiem!! Strasznie sie lałyśmy, ja ją po mordzie (wybacz mamuniu), ona mnie za nogi itd. Do tego wlaczyl sie ojciec mowiac, ze nie spodziewal sie tego po swojej corce.
Porazkowy sen, bardzo sie bałam i jak sie obudzilam, to balam sie zasnac :P

The social network

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-21, 15:54   #1216
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
DM zszokowałas mnie tym, ze wkleil Ci Twój post na GG..... Co to ma być???????? Ja bym predko nicka zmieniła, zeby Cie nie podgladał, bo to juz jest niefajne.
Moj tż wie o wizazu, ciagle ze mnie sie smieje, ale nie zna nicka. A nawet jakby znal, to jestem w 99% pewna, ze nawet by nie czytal, bo jego nie interesuja ploty i to, co "glupie baby" pisza w internecie :P

ALE!!!!!!!!!!!

Opowiem Ci moj sen dzisiejszy, bardzo powiazany z tym, co napisalas. Snilo mi sie, ze moja mama wykrzyczała do mnie kiedys: ale sie dzieje na tym wizazu, wizaz goracy od plotek!!
Ja takie oczy, na jakim wizazu, a ona, ze wie, jakiego mam nicka i, ze skopiowala sobie wszystkie moje posty i teraz wie, jakim jestem niedobrym czlowiekiem!! Strasznie sie lałyśmy, ja ją po mordzie (wybacz mamuniu), ona mnie za nogi itd. Do tego wlaczyl sie ojciec mowiac, ze nie spodziewal sie tego po swojej corce.
Porazkowy sen, bardzo sie bałam i jak sie obudzilam, to balam sie zasnac :P

The social network
Jego nicka z tamtego forum też znam, ale nie robię takich cyrków, bez przesady...stwierdził, że wizaż to "sekta"
O ludzie, co za sen! Mama przeciwko Tobie? przecież Ty dobry człowiek, pomagasz nam tutaj jak możesz dobra, wyłączam to pudło, bo zaraz do domu...Paskudnie na zewnątrz jakoś, wiatrzysko się zerwało...esh, do napisania dziewczynki

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 17:29   #1217
pumas
Zakorzenienie

DM, ja tez znam nicka mojego chlopaka z forum, ale nawet na nie nie wchodze, bo po co... A wizaz to tak, sekta, juz nie raz to slyszalam hehe

Mama zawsze po mojej stronie, dlatego zdziwil mnie ten sen

Buziaki, ja tez znikam do tego kina wkrotce.
Stary 2010-10-21, 17:31   #1218
bossy
Zakorzenienie

Cytat:
The social network
Świetny film. Podobał mi się bardzo. Od samego początku do końca

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 17:33   #1219
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
Świetny film. Podobał mi się bardzo. Od samego początku do końca
To super! mam nadzieje, ze facetowi, anty facebookowemu tez sie spodoba
I co z tymi sniegowcami? Nie moga mi wyjsc z glowy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-21, 17:44   #1220
bossy
Zakorzenienie

A nie wiem. Miałam dzisiaj jechać je mierzyć ale zapomniałam

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 18:02   #1221
marylinda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez delicja_paryska Pokaż wiadomość
osobiście bardzo mnie irytuje, jeśli z założenia dziewczyny widzą konkurencję w każdej dziewczynie, która znajduje się w promieniu 2 m od TŻta ... siksa, lafirynda
i niech żadna z Was nie traktuje tego jako uwagę do swojej osoby - piszę ogólnie bo już wielokrotnie się z tym spotkałam (zwierzenia koleżanek)

świadczy to jedynie o braku zaufania do faceta, o bardzo niskiej samoocenie ów dziewczyny

nie wiem, nie rozumiem, pojąć nie mogę

------------
nie wyobrażam sobie aby mój facet miał dostęp do moich kont na FB, GL, NK i innych, kontrolował wiadomości na poczcie oraz weryfikował moich znajomych to jakaś paranoja ... kompletny brak zaufania oraz szacunku do drugiej osoby jak i samej siebie

Hej dziewczyny
Jestem tu nowa, ale już od jakiegoś czasu podczytuję ten wątek

Jak najbardziej zgadzam się z przytoczoną wyżej opinią delicji_paryskiej.
Poza tym, ja miałam taką sytuację z moim ex: śledził moje wpisy na forach, zakładał fikcyjne konta, żeby sobie podczytać co napisałam to tu, czy tam, wypytywał o nowych znajomych, o to z kim i po co idę na kawę, po co w ogóle utrzymuje kontakt z kolegami, "bo im to tylko chodzi o jedno"; chętnie słuchał też zwierzeń moich pseudo-znajomych na mój temat oraz lubił wymyślać powody, dla których nie mogę iść na jedną, czy drugą imprezę. Ogólnie - paranoja.

Jak dla mnie, na dłuższą metę takie zachowanie jest nie do przyjęcia, dlatego po dwóch latach takiego związku i przy braku zmiany jego zachowania stwierdziłam, że za bardzo samą siebie szanuję, że pozwalać sobie na takie ingerowanie w moją prywatność. Rozstaliśmy się.
Co ciekawe, kiedy spotkaliśmy się jakieś 3 miesiące później sam przyznał, że wszystko sobie przemyślał i był idiotą i gówniarzem, że się tak zachowywał.
marylinda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 18:34   #1222
201701300931
Konto usunięte

Ja tam sobie od czasu do czasu śledzę mojego byłego (sprzed wielu wielu lat i jeszcze dłużej) na różnych portalach. Jestem bardzo ciekawska i czasami sobie sprawdzę :P

Obecny żadnych kont nie ma, więc nie mam tego problemu. Długo mnie korciło (zresztą korci do dzisiaj), żeby przeczytać Jego rozmowy z pewną panną, której nienawidzę, ale odpuściłam. Ufam Mu i wiem, że nie znalazłabym tam nic strasznego
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 19:16   #1223
Ariena
Zakorzenienie

Mój były z kolei jakoś 2 tyg temu wysłał mi wiadomość na nk.-gratulacje z powodu ślubu. Szok po prostu!!! Nie mam go na liście znajomych na nk, ani on mnie nie ma. Nie widzieliśmy się jakieś 4 lata odkąd skończyłam 2,5 roku studiów inżynierskich I stopnia. Byliśmy na tym samym kierunku, ale on na innej specjalności, zajęcia potem w innych budynkach, o innych porach i się nie widzieliśmy w ogóle. Może raz czy dwa jakoś z daleka, nawet 'cześć' sobie nie mówiliśmy po rozstaniu.
A tu takie coś heheh, śledzi mnie
Stary 2010-10-21, 19:43   #1224
Kala_88
Rozeznanie

Cytat:

Hahaha. Awanturę to zrobilam, i szczerze mówiąc, to trochę mnie przeraża, bo z jednej strony wiem, że nie musiałam AŻ tak się wkurzać, z drugiej nei mogłam się opanować i po prostu całą chodziłam w środku, walilam w klawiature aż ludzie się patrzyli i napisałam sporo niepotrzebnych rzeczy TŻ. Miałam trochę czasu na ochłonięcie, ochłonelam. Miałam jechac do niego z pracy i pojechałam, trochę porozmawialismy.
Mam wrażenie, że czasami totalnie tracę nad sobą kontrolę, mimo, że cichutki głosik w głowie mówi, że to nie jest tak straszne co się stało, to ja i tak dalej sie nakręcam i jest kłótnia. Nie dziwię się, że TŻ to wkurza, i mnie jest zresztą potem glupio, jak już na spokojnie porozmawiamy, i ja pomysle o tym, i widze ze przesadziłam. I tylko ja sie mega stresuje, nic dziwnego że wlosy mi wypadają i będą wypadać, i TŻ sie wkurza.

Co do tego co napisała delicja ja biorę taką możliwość pod uwagę, pewnie też dlatego co jakiś czas troszkę kontroluję teżeta choć z drugiej strony niby nie daje mi powodów do tego. W sumie częściowo wynika to z tego, że wiem, że zanim sie poznaliśmy zmieniał laski jak rękawiczki, spotykał sie z kilkoma naraz etc. Wprawdzie z tego co wiem, to nie było tak, że każdą okłamywał i coś obiecywał, po prostu odreagowywał. Ja na początku nie traktowałam go poważnie, bo bardzo bałam się, że potraktuje mnie tak samo, przez co ja trochę go zraniłam na początku. A wracając do sedna, po prostu jednak znam kilka sytuacji lub dziewczyn, których pasją jest rozbijanie związków, czy uwodzenie cudzego faceta tak żeby się sprawdzić. Chore i głupie.

Mam koleżankę, która mówiła jakie to okropne i niewygodne, że mój facet teoretycznie kiedy chce, może wejść na moją pocztę etc, i ona chwaliła swoj związek, dość luźny. Ja mówiłam, że owszem, na początku trochę mi to przeszkadzało, ale teraz totalnie nie bo nie mam co ukryć, on to wie, ja też wiem to o nim, i w sumie i tak nie wchodzimy sobie na konta. Za to jej facet w luźniejszym związku, chodził sam na imprezy, potem wydzwanialy do niego jakies laski i ona płakala że chciala odebrac jego tel to wyrwał jej bo przeciez nie sprawdzają siebie, ona od początku grudnia kombinowala co mu kupić na gwiazdkę bo przeciez są razem, on jej nawet nic nie kupił bo mu nie przyszło do głowy ze mimo spotykania się jakieś 8-9miesięcy to tak poważniej, ostatecznie przypadkiem po kilku sytuacjach typu: ona do niego dzwoni, od oddzwania po 2 dniach, albo jest na imprezie bez niej i ona nic nie wie, okazało się, że spotykał się też z inną, wyjeżdzał z nią na weekendy etc. Moja kolezanka stwierdziła, że czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal, nie chce nic wiedzieć, i chyba dalej z nim jest... Po roku nawet nie znała jego rodziców, bo on tłumaczył, że lubili jego byłą. To taki ekstremalny przykład swobodnych związków
Stary 2010-10-21, 19:52   #1225
Jula
Zakorzenienie

A wiecie, co mnie wyleczyło z zazdrości??
Jak mój były zdradził mnie po kilku latach związku z mega obleśną dziewczyną!!! I nie mówię tego przez złośliwość - to był typ chłopczycy, wielkieeej, ściętej na zapałkę, w ciuchach stylu grunge (ktoś pamięta takie klimaty?), niedomytej i w ogóle...
A ja wtedy byłam z 15 kg szczuplejsza niż teraz, włosy długie do pasa, szpilki, minispódniczki , żakieciki i koronkowa bielizna... Faceci się za mną obracali na ulicy - mówiąc nieskromnie

Po tym doświadczeniu stwierdziłam, że co ma być to będzie. Mój Aktualny ma bardzo dużo swobody. Latem wyjeżdża na jacht z kolegami, zimą na narty i znajomi nie mogą się nadziwić, że mam takie podejście. Wydaje mi się, że zyskuję w ich oczach a TŻ kocha mnie jeszcze bardziej przez to.

Pracuje głównie z facetami, ale koleżanek ma bardzo dużo. Nie przeszkadza mi to. Wiem, że jest lubiany. To raczej ja jestem ta "zła i niedobra" - mam na swoim koncie podrywanie faceta znajomej - z czego akurat dumna szczególnie nie jestem. W ogóle wydaje mi się, że Mój to taki dobry chłopiec, tylko nie chce się do tego przyznać )

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-22, 05:16   #1226
Kala_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jula Pokaż wiadomość
Po tym doświadczeniu stwierdziłam, że co ma być to będzie.

Hmm masz rację Jula. Co ma być to będzie, jak ktoś chce coś zrobić to to zrobi, ale jednak nawet jeśli wszystko jest ok to kobiety chcą mieć pewność czy coś... Ja się muszę postarać ograniczyć w kontroli
Stary 2010-10-22, 06:17   #1227
morphen
Raczkowanie

U mnie bardzo często związki się kończyły bo.. nie byłem zazdrosny. Nie wiem czy Wam się to podoba jak jesteśmy o Was zazdrośni, natomiast moje zupełnie obojętne podejście do jej kolegów z pracy/studiów [zaznaczenie jej, ale traktujcie w liczbie mnogiej] sprowadzało do wielu awantur i podejrzeń np. mam kogoś na boku dlatego nie jestem zazdrosny, tak naprawdę mi nie zależy itd. A taka już jest po prostu moja natura, u mnie jakaś zazdrość może pojawić się dopiero, gdy związek zacznie wkraczać na poważniejszy, długodystansowy tryb.

Za to gdy dziewczyna zaczyna mnie sprawdzać [poczta, telefon itd.] dla mnie to koniec, bo co za sens być z kimś komu się nie ufa... jak chce potestować mnie no to przepraszam, nie jestem obiektem doświadczalnym
morphen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-22, 07:00   #1228
pumas
Zakorzenienie

Morphen, najwazniejsze jest to, by nie dac sie przyłapać na tym sprawdzaniu :P

Kala, musisz troche bardziej panowac nad swoimi emocjami, bo wiesz, ze daleko tak nie zajedziesz ani z tym, ani z innym facetem. Tez kiedys taka bylam, mega impulsywna, wybuchowa, nieopanowana, wrecz agresywna. PRzeszlo mi troche, choc dalej ejstem ekstrawertyczka i co w glowie to na jezyku, szybka wymiana zdan, czasem specjalna zgryzliwosc, zeby kogos jeszcze bardziej wkurzyc, a potem szybkie pogodzenie sie i po sprawie. I wszystko jest ok, jesli trafi sie na osobe, ktora umie sobie z tym poradzic. Taki jest moj facet i dziekuje mu za to, ze ma tyle cierpliwosci, ale tez za to, ze jest troche podobny. Powie mi "spadaj dziewczyno", rozwscieczy mnie tym na maxa, bede sie pluła z drugiego pokoju, on sie nie odezwie, ja na koniec dorzuce oliwy do ognia i tyle. A za chwile przyjde do niego z kanapkami na kolacje i jakby nigdy nic ;-)
A tak apropo zdrad - ja nigdy nie odkryłam, ze zostalam zdradzona, jednak do dzisiaj mam takie przypuszczenia. To bylo z ostatnim facetem, srednio powazny zwiazek, bardzo krotki, ale intensywny, wydawal sie zaawansowany w obietnicach i planach na przyszlosc zwlaszcza z jego strony. I co ? I doslownie z dnia na dzien wszystko sie zmienilo. Potrafil nie odezwac sie nawet 5 dni. Ja od zmyslow odchodzilam, ze cos sie stalo, itp. Ale jako, ze bylam ciagle w delegacjach, nie bylam w stanie nawet do niego pojechac i sprawdzic, czy zyje. A on w tym czasie chyba niezle sie bawił, bo jak w koncu odebrał telefon i uslyszał moj blagalny i pretensjonalny glos, to powiedzial, ze jestem dziecinna, panikara i w zyciu by sie nie spodziewał takiego zachowania z mojej strony, a to byl test, by sprawdzic moja wytrzymalosc. Zwiazek szybko sie zakonczyl, po kilku dniach od tego niemilego telefonu, a po tygodniu od rozstania on juz byl z inna, w dodatku dobrze mi znana osoba
Ta relacja nauczyła mnie, ze nie mozna do konca ufac facetowi. Jednego dnia jest, drugiego udaje, ze Cie nie zna... Dlatego ja wole byc ostrozna, choc bez przesady.

|Jula, a Ciebie podziwiam. Ja od razu bym sobie myslala na odwrot: taka relacja sprawi, ze bedzie mial wiele okazji do poznania nowej osoby, a nie, ze bedzie mnie bardziej kochal.

Ariena, najwyrazniej Cie śledzi :P
Ja moich eksów nie szukam, nie sledze, ale za to czasem podpatruje ex mojego chlopaka. I wczoraj najprawdopodobniej ją widziałam i mi sie nogi ugieły. Tak sie na nas patrzyła, ale byla na tyle daleko, ze nie bylam pewna, czy to ona. A ja mam alergie na to dziewcze, dlatego specjalnie zmienilam kierunek, byle kolo niej nie przejsc. Tez tak macie, czy tylko ja jestem taka dzika??? Moja obsesja na temat tej dziewzyny byla tak duza, ze wszedzie ją widzialam - a zaznaczam, nie znam jej osobiscie, tylko ze zdjec. I sama mysl, ze mozemy ją spotkac doprowadzałą mnie do szału. Bozeeee... jaka ja glupia!!!!!!!!!!!!!
Stary 2010-10-22, 07:08   #1229
morphen
Raczkowanie

Pani Pumas dobra rada :O
Powinnaś mieć program w TV xD
morphen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-22, 07:13   #1230
pumas
Zakorzenienie

morphen, sluchaj starszych kolezanek, moze sie czegos nauczysz i znajdziesz dziewczyne :P
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości