|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
kasia - widać widać buziunię, super! Cytat:
Krem kalafiorowo-brokułowy ![]() Cytat:
Siasiek hehe, niezły sposób na rozładowanie stresu Ja mam małą reklamóweczkę malutkich bodziaków, którą sobie co kilka dni przeglądam, nie mogę się powstrzymać więc mam już niezłą wyprawkę
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Catia aaa nie zauwazylam, ze Ty tez klikasz z pieknego Krakowa
oj tak pewnie nie przepadasz, bo tam mieszkasz, tak to juz jest, nie dogodzisz czlowiekowi, najlepiej to sie przeprowadzac co rok w rozne rejony swiata heheja nic nie kupuje, ale ogladam w sklepach rzeczy, zeby tez mniej wiecej wiedziec jak to wszystko cenowo wyglada, niestety u mnie nie ma takich ofert jak np. udalo sie kupic Sasiek, 20zl i tyle body
|
#3663 |
|
Zadomowienie
|
principessina co do rożka to ja miałam dwa, jeden tak twardszy a drugi miękki ale powiem Ci, że średnio się to u nas przydało. Bardziej kocyki były używane. Ten twardy to praktycznie wcale, jedyne co to kładliśmy go na łóżko a na nim młodego. Ale kocyki miałam trzy taki małe i jeden duży polarkowy na zimę.
A ubranka tak jak mówisz okazja i chyba dlatego nacisnęłam na aukcji. Nie wiem czy będzie syn czy córa, wiem tylko, że całkowicie inaczej się czuję niż wtedy i może będzie parka chciałabym ![]() moria44 to jeszcze tylko grubsze zakupy Wam zostały i to chyba te najdroższe, więc nieźle jak tak babcia gromadzi
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam miekki rozek i uzylam go doslownie kilka razy, zreszta uzylam go tylko dlatego ze byl, gdyby go nie bylo, nie zauwazylabym jego braku
|
|
|
|
#3665 |
|
Zadomowienie
|
witajcie kobietki
![]() u mnie leje, wieje i jest okropicznie brzydko. wypełzłam z łózka, ale zaraz tam wracam, jednak pod kocykiem jest tam miło i przyjemnie, obijam się w domy na maxa ![]() koperty drobiowe z serkiem, co to takiego ?? po sokach typu Kubuś mam zgagę, chyba lepiej będzie jak zrobię w sokowirówce swój własny. dzisiaj mnie tak nie mdliło, byłam na badaniach krwi i moczu, jutro jadę po wyniki, ale zostały mi jeszcze inne do zrobienia, ale to już ze skierowania od gina. |
|
|
|
#3666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.ale mam lenia. jak tylko przyjde do domu po tej chol***** pracy ... wrrrrr... to jak sie wezme za robotę to jest dobrze, ale jak siąde przed wizaż to masakra. nic mi sie nie chce. no i miłam robic i mielone i kapustke na jutro a już mi sie nie chce.jak ja sobie dam radę jak będzie maleństwo jak ja leń jestem .ja jeszcze za ciuszkami nie patrze. jeszcze nie. jeszcze czeka nas remont małego pokoju (albo co bym bardziej wolała, kupno domu). w obecnym małym pokoju mój TZ ma ławeczke do ćwiczeń, komputer, książki mamy itp. taka siłownio-biuro. gdzie on bidok da ławeczke z hantlami .
|
|
|
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane dzisiaj prawie cale popoludnie siedze w necie i tak sobie podczytuje o dzieciatkach
oczywiscie namnazaja mi sie pytania i niepewnosci i tak te juz mamusiowate (eweska kiedys pisala tu na forum, ze nie byl jej potrzebny....) pytanko odnosnie sterylizatora czy dam rade sie bez niego obejsc poprostu tylko gotujac butelki i ew. smoczek?Mam zamiar kupic odciagarke do mleka czy jak ona tam sie nazywa...bo czytam, ze wielu mamusiom sie przydala, tylko ta elektryczna kosztuje, ale moze upoluje od kogos uzywana... Rozumiem, ze jesli dzidzia je tylko mleko mamy to ten sterylizator i tak jest zbedny na poczatku, no chyba zebym melko odciagala i dawala z butelki kurcze, ale to wszystko mi sie wydaje skomplikowane!
|
#3668 |
|
Zadomowienie
|
Witaj w klubie
dla mnie to czarna magia!
|
|
|
|
#3669 |
|
Zadomowienie
|
koleżanka przyniesie mi -według jej opinii rewelacyjną- książkę o dzieciach, od poczęcia do narodzin i dalej więc może temat i mi się trochę rozjaśni
bo i dla mnie póki co to kosmiczna sprawa
|
|
|
|
#3670 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
[ Cytat:
Cytat:
Cytat:
Vinca dziekuje za kompl o dzieciaczkach )Siasiek dobra jesteś ,slicczne te ubranka,ja tez bede szukać ,ale jak sie dowiem co będzie.po Julce nic malutkiego juz nie mam,więc musze sie zaopatzrzyć.ale mam za to całą duzą wyprawke,łóżeczko i pościele,ochraniacze,bute lki i takie tam sprzęta... tylko wóżka i ciuszków brak. co do rożka to miałam i mam do tej pory,na pewno będe uzywac,przydawał mi sie szczególnie jak ktoś chciał mała na ręce i nie umiał za bardzo trzymać ,w rożku była bezpieczniejsza
|
|||||
|
|
|
#3671 |
|
Moderatoreska
|
Dziewczyny wszystko zależy od Was i waszych portfeli, ja sterylizator uważam za zbedny radziłam sobie bez niego, parzyłam butelki i smoczki, a co jakis czas je gotowałam i jakoś było.
Co do laktatora (odciągarki) to się przydaje, ja miałam akurat ręczny w sumie długo nie karmiłam, ale pomógł mi bardzo jak miałam nawał pokarmu i miałam poranione sutki, aż krwawiły to nie karmiłam jedną piersią synka, a pokarm musiałam jakoś ściągać bo pierś by mi rozsadziło. |
|
|
|
#3672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Principessina
to normalne, ze wydaje Ci sie to czarna magia i ze myslisz, ze sobie nie poradzisz i ze nie bedziesz wiedziala co robic i inne takie... Kazda z nas ma tak za pierwszym razem Ja mialam sterylizator, taki do kuchenki mikrofalowej i chwalilam go sobie, wkladasz butelki i smoczki, wlewasz 100 ml wody, wkladasz na 3 min do mikrofalki i juz Podobno sterylizacje mozna sobie darowac jesli uzywa sie zmywarki, ja uzywalam zmywarki, ale skoro juz mialam sterylizator, to uzywalam i tego. Da sie przezyc bez sterylizatora |
|
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wiecie jakie za to baty od rodzinki i znajomych dostawałam na początku?! że mleko zimne? ale wystarczyło małego z dziadkami na godzinę zostawić i sami wiedzieli, że nie kłamie
|
|
#3676 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do odciągarki,to mój Tz latał po aptekach i szukał,bo nie mialam ,a jak planujecie karmić piersią,to na bank sie przyda i warto zainwestowac w jakąs porzadną,bo to potem sie na wygladzie piersi odbije. Chusteczek moja Julka nie mogła,wiec wata i woda,bo miała uczulenie okropne i zadnych nie mogla,dopiero teraz jako tako . co tam jeszcze hmm,kurcze nie pamiętam co bym mogla polecić,a moze fride do noska,żadnych gruszek,na katar tylko frida,długo posłuży. |
|
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
Eve1603 dziekuje Ci Kochana za takie lopatologiczne tlumaczenie, bo ja wlasnie takich potrzebuje hehe mam i mikrofale i zmywarke to moze wlasnie bede w niej myla, bo wiadome ze na poczatku jest tyle wydatkow, ze zbednych chcialabym uniknac
a czy do mikrofali mozna wlozyc kazda butelke czy sie one nie rozplyna![]() ![]() w jakiej temperaturze powinno byc mleczko dla dziudziulka?
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie miałam sterylizatora.Parzyłam i co jakiś czas wygotowałam
Rożek miałam, ale ja w środku lata rodziłam to nie używałam, bo bym dziecko zapociła. Siasiek- u mnie na poporodowym, noworodkom też dają zimne mleko.Kto by się bawił w podgrzewanie Moja Laura też woli zimniejsze/letnie od ciepłego.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzieci jak sobie coś wymyślą to kaplica Tak jak ze spaniem, łóżko młody ma na trzy osoby 2 m na 2,20 m i śpi na samym kraju, bo tak musi i już.
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
no tak jak bede rodzic jakos w polowie maja to tu bede juz mega upaly to rozek bedzie zbedny
![]() mazianka81 a ta frida fajna sprawa, bede sobie zapisywac co tam ogladam, bo do porodu to zapomne ihihih
|
#3681 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a w ogóle to pierwsza rzeczą dla Zosi był kocyk, był malutki ale to nie przeszkadzało mi się nim przykrywać ![]() Cytat:
1. ja laktator miałam elektryczny z medeli - dużo kosztuje ale nie żałowałam pieniędzy, bo długo ściągałam mleko i ręcznym bym się zajechała na smierć (ale wiem że nektóre kobiety w ogóle nic nie ściągną laktatorem, jedynie dzidziuś umie wycisnąć mleko) 2. sterylizator - ja niby miałam, ale i tak nie używałam za dużo bo mi się nie chciało, nie byłam tak sumienną matką i nie wyparzałam za każdym razem butelek, nie gotowałam (jedynie nowo kupione) - wieczorem zalewałam wrzątkiem i tyle, ale Zocha nie miała problemów brzuszkowych ani pleśniawek więc może dlatego tak to olałam Gotuję pomidorówke i już mam ślinę do pasa ![]() Plamień już nie mam, śluz kremowy
|
||||||
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma za co ![]() co do butelek, to przyznam sie, ze nawet sie nie zastanawialam czy mozna do mikrofali sterylizator mialam aventu i w komplecie butelki i mialam tez butelki tommee tippee - ta firma tez robi mikrofalkowe sterylizatory, wiec skoro robia takie sterylizatory, tzn. ze ich butelki sie nadaja do mikrofali.Z butelkami tez bywa roznie - ja mialam szczescie, ze mojemu dziecku bylo absolutnie bez roznicy, czy cyc, czy butelka i jaka butelka, ale sa dzieci, ktore jesli jedza z cyca, to nie rusza butelki, albo nie lubia niektorych butelek i trzeba szukac tej idealnej Laktator mialam reczny, dalam rade, ale z pewnoscia byloby latwiej i szybciej i bez bolu dloni, gdybym miala elektryczny. Siasiek a u nas mleko to prawie gorace, ale za to obiad moze byc prosto z lodowki - synus nie widzi roznicy ![]() powiem Wam jeszcze cos - fridy nie mam i wlasciwie to ze 2 razy czyscilam dziecku nos patyczkami do uszu albo rulonikami z chusteczki higienicznej i jeszcze Was zszokuje - nie pamietam kiedy obcinalam paznokcie memu dziecku ostatni raz jak mial chyba cos ok 4 miesiecy... sa tak miekkie, ze sie lamia zanim sie za nie zabiore ![]() |
|
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
andziot moim zdaniem, mam nadzieje ze sie nie myle, bo bejbika jeszcze nie mam, to sie jest niemoziwoscia kupowanie wszystkiego, podgrzewacz, sterylizator i mase innych gadzetow, to mi mieszkania nie starczy
![]() ten laktator z medeli widzialam i avent jest tu b.popularny, no ale kosztuja obydwa, bede polowac na uzywanca ![]() ale ladne sa te niktore ogrodniczki, mowie o szczuplych nogawkach, w ogole nienawidze spodni z szerokimi nogawkami, a niestety te ciazowe w wiekszosci takie sa... lo matko zapros mnie na pomidorowke,dodajesz smietany? zrobie sobie w sobote, dla mojego meza jest niepojete jak mozemy jesc cieply sok pomidorowy Eve1603 jak dotarlam do czytania o pzaurkach to juz myslalam, ze Twoje dziecko ma wyhodowane jak jakis kocur hehe a niemowleciu to kiedy po raz pierwszy nalezy obciac pazuraki, bo zauwazylam ze one rodza sie juz dlugasnymi...
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2010-10-21 o 20:36 |
|
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, krotkie ma Faktycznie dzieciaczki rodza sie z pazurami jak kotki ja obcielam po powrocie do domu i teraz nie jestem pewna, czy to prawda, czy moze cos mi sie pokrecilo, ale chyba gdzies czytalam, ze powinno sie kilka dni poczekac z obcinaniem z uwagi na delikatnosc paznokci, ale to jest do sprawdzenia w necie, wiec jesli Ci sie chce... Powiem tylko, ze stres to dla mnie straszny byl
|
|
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3686 |
|
Moderatoreska
|
No nie zaraz mnie coś trafi, sąsiedzi znowu jadą, jęli, stęki. Potupałam im głośno po suficie i na razie cisza, zobaczymy na jak długo, a synal jeszcze nie śpi :/
|
|
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczesnie zaczeli wspolczuje...u mnie sasiad kosi trawe |
|
|
|
|
#3688 |
|
Zadomowienie
|
Eweska ja się tam nie przejmuję, ze wszystkim dzwonię na straż miejską. Wprawdzie taka sytuacja mi się nie zdarzyła ale jeszcze jest dzień tzn późny ale jest może jak Ty nie chcesz, to niech oni grzecznie zwrócą im na to uwagę
chodź pewnie by Cię wyryli najpierw, w sumie to chyba zły pomysł, ale z drugiej strony jak nic nie skutkuje. Ja raczej bym się ubrała i zeszła na dół i pogratulowała tak dobrej kondycji na stare lata ![]() Mój głos na straży to już chyba znają Ostatnio źle się dzieje w bloku i przed a nikt nie reaguje więc, może i jestem ostatnio trochę bardziej przewrażliwiona ale ktoś porządku musi pilnować
|
#3689 | |
|
Moderatoreska
|
Wcześnie, wcześnie no ale bez przesady wczoraj i dzisiaj no nie złą kondycję musi miec ten facet. Żeby w tym wieku tak często.
O tej godzinie trawę kosić, chyba ktoś ma nie równo pod sufitem, ale pewnie ma w nosie przecież cisza nocna jest od 22 bodajże. Cytat:
|
|
|
|
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt, kondychy moglby mu pozazdroscic co drugi mlodzik ![]() U mnie jest godzina do tylu, wiec jeszcze nie ma 22, poza tym nie wiem nawet czy tu sie ktos sie przejmuje 22ga, zawsze byla cisza, a dzisiaj nagle sie facetowi trawa przypomniala ![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

z dodatkiem brokułów 
więc mam już niezłą wyprawkę 

kurcze, ale to wszystko mi sie wydaje skomplikowane!

bo i dla mnie póki co to kosmiczna sprawa
**
,slicczne te ubranka,ja tez bede szukać ,ale jak sie dowiem co będzie.po Julce nic malutkiego juz nie mam,więc musze sie zaopatzrzyć.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)