Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-21, 18:48   #3661
Artystka23
Dragonfly

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
Paulinka juz doszlam czego uzywa kootekk to chodzilo o Balneum kapiel pielegnacyjna i czytam ze ten płyn nie ma parafiny w przeciwienstwie do oilatum, ale co to oznacza, ze ktore lepsze?

Tak mowie wlasnie o takich i rzeczywiscie na all sa za 30zł/szt myslisz ze sie roznia? maja wklady z microfibry.
Ile sztuk zakupialas i jak bedziesz je prać? W tv mowili o nich, ze pierze sie je w 40stop. i nie trzeba gotowac, ale jak sie doda jakis proszek do odkazania czy cos takiego
w 90stop.to chyba one sie szybko zniszcza i straca kolory?

a jaka pojemnosc? bo widze ze jest tez 150ml za 16zl to na wyprobowanie by bylo na poczatek.

No to do Ciebie mam to samo pytanie, a gdzie je kupilas na all moze? I jak je bedziesz prać w ilu stopniach?

Jestem zielona w temacie tych pieluszek, ale mnie zainteresowały. Tam sa wkładki 2, ale pieluszke od razu daje sie do prania po np.obsiusianiu to po co ta zmienna wkladka?
wiem glupie pytania ale serio jakos trzeba mi to wytłumaczyc jak sie tego w ogole uzywa
Kupilam je na all,po 34 zl i wklady bede prala w 60stopniach,a kieszonki w 40(moze w 50 jak nic sie nie bedzie dzialo),przy czym ja procz proszku bede dodawac olejek herbaciany o wlasciwosciach antyseptycznych
Stary 2010-10-21, 19:01   #3662
Ishka
Zadomowienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

A ja jestem przeziębiona i szlag mnie trafia bo musze chodzić w masce zeby małego nie zarazić...nie moge sie zabardzo zbliżac...a cieżko tak jest biore leki i narazie to co ściągam musze wylewać a i tak tego jest tyle co kot napłakał...wczoraj ściągnełam tylko 20ml masakra jakaś...no nic ide zobaczyć ile dzisiaj da sie ściągnąć...a przez kaszel mam wrazenie że zaraz mi sie brzuch na pół rozerwie...;/

Trzymajcie sie cieplutko dziewczyny bo normalnie na dworze to chyba juz sie zima zaczęła...
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 19:07   #3663
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
mela pokaże jutro bo dzisiaj fotki nie wyjda, nastepnym razem ciachne sobie jeszcze jasniejsze takie jak mialam kiedys

ishka u nas znowu inaczej, trzeba lezec 24h i daja ketonale bez problemu i nawet babki karmia.. hmm ja w sumie bym po ketonalu nie karmiła ale co ja sie tam znam ah i mnie nie bolało obkurczanie sie macicy, delikatny ból jak przy okresie ale minimalnie
co organizm to inaczej
sereniti nie wiadomo jak zareagujesz na znieczulenie i czy cie bedzie bolec po, zalezy od twojego organizmu ale to tylk okilka dni bólu wiec spokojnie dasz rady
ja karmilam po tramalu
Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
A ja jestem przeziębiona i szlag mnie trafia bo musze chodzić w masce zeby małego nie zarazić...nie moge sie zabardzo zbliżac...a cieżko tak jest biore leki i narazie to co ściągam musze wylewać a i tak tego jest tyle co kot napłakał...wczoraj ściągnełam tylko 20ml masakra jakaś...no nic ide zobaczyć ile dzisiaj da sie ściągnąć...a przez kaszel mam wrazenie że zaraz mi sie brzuch na pół rozerwie...;/

Trzymajcie sie cieplutko dziewczyny bo normalnie na dworze to chyba juz sie zima zaczęła...
lekarz nie pozwolil Ci karmic przy lekach?

Edytowane przez melabn
Czas edycji: 2010-10-21 o 19:08
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 19:16   #3664
kretencja
Zakorzenienie

Ishka, bidulko Trzymaj się

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 19:32   #3665
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
wspolczuje Ci, trzymaj sie dasz rade, musisz

------------------------
nikt mi nie napisze o tym oilatum? nie wiem ktory wybrac, emulsja, emulsja soft, lecznicza itp

druga sprawa:
czy ktoraś z Was zdecydowała sie wkoncu uzywac tych pieluszek wielorazowych z flaneli (kieszonkowych w roznych kolorach)??
Kupiłam caly zestaw oilatum soft. Siostra wychwalala to kupiam

A te pieluszki to kupiła moja znajoma. kupe kasy na to wydała i ostatnio pytałam jakie są w użyciu, stwiedziła, że za dużo roboty z tym i wcale nie używa. Nie wiem czy to te same pieluchy ale nazywała je ekologiczne, wiec raczej to o te chodzi.

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość

trzymaj się.

U mnie zima tylko temperaturowo (+3) a poza tym pieknę słońce. Spoko, pewnie za 3-4 dni dostaniecie nasza pogodę
Poprasowałam ciuszki nie powiem, jak dla mnie mega wysiłek, ochraniacz i prześcierdlo juz zamontowane, jeszcze tylko muszę troche naokoło ogarnąć, jedną szafę uporządkować i już będzie git.
Zjadłabym coś dobrego, kolacji już nie mam siły zrobić....

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 20:31   #3666
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

Dziekuje Ja teraz mam ciagle cieplo kolo 22 stopni i sucho w tym pokoju, wiec bede obserwowac te korzenie z wierzchu
Korzenie w doniczce sa wazniejsze.To one powinny zrobic sie szare, te z gory szybko zmienia kolor na jasny.

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Jedna raz oderwałam i włożyłam w kore ale zwiędło. Podejrzewam że kora która dała mi teściowa była "zepsuta" bo dała mi ja po swoim storczyku który opadł. Az wstyd się przyznać ale ja niczym nie nawożę. Podlewam raz w tygodniu. A młodych ogółem miałam 5. Obecnie 4. Oczywiście że możesz. Przesyłam ci jeszcze parę fotek.
A spryskiwalas codziennie?Przy tak dlugich korzeniach bedzie coraz ciezej wsadzic je do doniczki.Najlepiej korzenie najpiej zmoczyc, wtedy beda elastyczne, a potem podlozyc pod te dzieci doniczki z podlozem dla orchidei i przygiac te pedy do podloza.Same w nie wrosna.

Ale sie najadlam- chlebka tureckiego z ostra pasta chilli z sera bialego, nadziewane oliwki, suszone pomidory, liscie winogron nadziewane ryzem. Pyszne!

A co do dyni, kocham wszystko zalezy jak sie przyrzadzi ale jest pyszna!Zupy z dyni na ostro, zapiekanki, gulasz, ahh

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 20:41   #3667
kootekk
Zakorzenienie

uruchomilismy karuzelke i maly jak zahipnotyzowany niesamowite, ale tak sie zapatrzyl ze zapomnial ze glodny jest

ciekawe co on z tej karuzeli naprawde widzial ale momentalnie sie uspokoil

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 20:43   #3668
De28
Wtajemniczenie

kootekk, masz fisher price?

Daniel

Christian
Stary 2010-10-21, 20:56   #3669
niebieskaa
Rozeznanie

Ishka wspolczuje ja teraz chorowałam tydzien to wiem co to znaczy bierzesz jakies leki?

Cytat:
wrociłam od fryzjera zadowolona blond wyszedl super, piekny złocisty choc ton ciemniejszy niz chcialam ale jestem zadowolona i tz tez, biedny juz dawno chcial zebym wrocila do blondu
czekamy na zdjecia

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
rozjaśni się mi sie zawsze rozjaśnia pokaaaa
niebieska bo wydaję mi się że balneum pielęgnacyjne to właśnie typowo pielęgnacyjne, a oilatum jest dodatkowo do problemów skórnych.... noo w sumie to nie wiem
to moze kootekk wie cos na ten temat?

myslisz ze nie lepiej pielegnacyjne tylko od razu do problemow skornych? ja juz glupieje czasem od tego

kootek jaka masz karuzelke z FP?

De a jak Ty sie czujesz w ogóle?
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 20:57   #3670
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
uruchomilismy karuzelke i maly jak zahipnotyzowany niesamowite, ale tak sie zapatrzyl ze zapomnial ze glodny jest

A jakie ma kolorki??

Tz skreca meble,rogowke przywiezli mi w odwrotnych kolorach niz miala byczobaczylam to dopiero jak rozpakowalismy,no co za wiesniaki!Miala byc ciemna,a jest jasna-super pasuje do mebli ale bedzie sie szybko brudzic,przy malym dziecku to juz w ogole
Stary 2010-10-21, 21:01   #3671
De28
Wtajemniczenie

Niebieskadziekuje, ze pytasz. Czuje sie dobrze.Oprocz tego ze zle sypiam i dokucza mi rwa kulszowa, to nic mi nie jest. Chodze dwa razy w tygodniu na kontrol.Gin powiedzial, ze bardzo prawdopodobnie, ze w 36-37 tygodniu beda wywolywac porod.Juz mi zle na sama mysl o szpitalu Tym bardziej, ze trzeba bedzie dluzej posiedziec, bo nie wiadomo, po jakim czasie uda sie wywolac porod. Coraz bardziej mnie to przeraza, ale mam juz w sumie dosc ciazy. Zrobilam sie ciezka, niezdarna i nie mam w czym chodzic Wiec mozliwe, ze za 2-3 tygodnie i u mnie bedzie po wszystkim.No chyba, ze sie wody unormuja i jeszcze przenosze.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-10-21 o 21:02
Stary 2010-10-21, 21:03   #3672
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cytat:

Kootekk jaką masz dokładnie karuzelke? Bo własnie sie zastanawiamy jaką by tu kupić...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 21:12   #3673
kootekk
Zakorzenienie

mamy fisher price rainforest jest super, maly zachwycony a myslalam ze jeszcze nie zauwazy

artystka ona ma dosc ostre kolorki, takie jak male dzieci widza bo pastelowe ponoc sie nie sprawdzaja

niebieskaa my mamy balneum pielegnacyjna kapiel, byla u nas polozna i powiedziala ze dobry wybor, lepiej nie kupowac od razu do problemowej bo mozna sobie te problemy skorne wywolac, a na pocczatek balneum jest dobre bo delikatne i super nawilza ale my jeszcze oliwka penaten smarujemy

Stary 2010-10-21, 21:12   #3674
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:

zahipnotyzowałaś go

ja o mojego storczyka w ogóle nie dbam Raz na jakiś czas wsadzam do wanny i robię mu prysznic, taki tropikalny deszcz 10 miesięcy kwitł bez przerwy, obecnie nie ma kwiatów, za to rosną liście i nowa łodyżka ciekawe, czy ona zakwitnie

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 21:26   #3675
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

Nie zaglądałam tutaj strasznie długo. Widzę sporo nowych przyszłych mamuś, którym z całego serducha gratuluję. A te stare mam nadzieję ze jesczze mnie pamiętają.

Nie chcę Was zanudzać całą swoją historią dalszego przebiegu ciąży ... a tak naprawdę to chcę o tym już zapomnieć bo to był dla mnie koszmar jednym słowem byłam strzepkiem nerwów i wrakiem człowieka, więc też w sumie nie było o czym pisać.

Odzywam się bo mam nowe wiadomości 16 października urodziłam córeczkę - Maję. Mała urodziła się z pępowiną bardzo mocno skręconą wokół szyjki więc możecie sobie wyobrazić co przeżyłam jak zobaczyłam sine maleństwo które nawet nie zapłakało i od razu zostało mi zabrane dosłownie w mgnieniu oka. Jak narazie na szczęscie jest wszystko ok. Straszna z niej terrorystka jak się obudzi od razu musi dostać jeść bo ryczy okropnie ale wynagrodziła mi wszystkie cierpienia.
Cześć kochana, . Jak dobrze, że już wszystko dobrze. Nie ma to jak szczęśliwe zakończenie. A czy możesz nam coś więcej napisać o samym porodzie?

Cytat:
Dziewczyny dzięki bardzo
Przedstawiam Maje
Cuudowna dziewczyna.

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Kurde a mi znowu tak duszno że masakra... Czuje normalnie nacisk taki że nie moge głębokiego oddechu aż złapać... Też to macie??
Wydaje mi się, że oddycham normalnie, ale mąż twierdzi, że w nocy jednak inaczej. Raz nawet się obudził, chociaż nie było to chrapanie... Nie wiem, ale faktycznie brzuch ciągle rośnie do góry.

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
ja sie zastanawiam dziewczyny jak ja bede karmic piersia..... bo ja nienawidze dotyku moich sutkow ja nawet bez stanika nie moge chodzic bo szalu dostaje.... ma tez tak ktoras z was??
Strasznie. Są potwornie tkliwe, od początku ciąży. Mąż wczoraj na głos się zastanawiał jak ja będę karmić? Nie wiem, ale może to się jeszcze jakoś zmieni, przecież piersi są (a przynajmniej powinny być) naturalnie przystosowane do karmienia...

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
SMS od Irsin:

Hej dzisiaj wieczorem wychodzimy z Jagodą ja nadal obolała bo miałam dziś jeszcze czyszczenie/nie polecam/ ale czujemy się dobrze. Buziaki ciotki!
Piękne imię, jeden z moich faworytów.

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość

Co do liczenia tego terminu porodu... Trochę bez sensu to jest. Ja z kolei miałam cykle bardzo krótkie, bo 23-24 dni. Zaczęłam brać Bromergon na ich wydłużenie, ale nie zdążyły się wydłużyć, bo w pierwszym z Bromkiem zaszłam w ciążę Więc u mnie powinna z kolei ciąża się skrócić. No i wg.usg za każdym razem wychodzi o tydzień starsza, niż według OM... Podobno najbardziej wiarygodny jest termin według usg zrobionego między 11 a 13tc. No i wtedy też miałam podane 8 dni wcześniej, niż wynika z OM. Ale mój gin z kolei trzyma się tego z OM Zwariować można
No faktycznie chyba masz rację. A ponieważ ja byłam bardzo regularna to powinnam urodzić w terminie???

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
dziewczyny, ide do szpitala.... byłam u lekarza i moja szyjka jest w 70% zgładzona i mam rozwarcie 1,5 cm. poza tym dzidź jest ułożony miednicowo i póki co kwalifikuję się do cc...............
lekarz powiedział ze będę w szpitalu już raczej do konca ciąży bo muszę byc pod obserwacją..... także będę odcięta od kompa i netu i wiadomości od was...................... ........
Daj znać ze szpitala jak się czujesz.

Cytat:
Paulinka juz doszlam czego uzywa kootekk to chodzilo o Balneum kapiel pielegnacyjna i czytam ze ten płyn nie ma parafiny w przeciwienstwie do oilatum, ale co to oznacza, ze ktore lepsze?
Na SR przestrzegali nas przed Oilatum właśnie ze względu na parafinę. Czy jej się nie uzyskuje z ropy naftowej?
Ja jednak zdecydowałam się na kosmetyki Babydream. Jeśli będą jakieś problemy to wtedy będę kombinować.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 21:27   #3676
De28
Wtajemniczenie

Aliszcze, bo storczyki przewaznie umieraja z zalania, jak ktos je zaglszcze na smierc

Daniel

Christian
Stary 2010-10-21, 21:34   #3677
_paulinka2
Wtajemniczenie

a czy któraś może kupiła coś do pielęgnacji dla dzieci z musteli ?

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 21:35   #3678
Vcelka
Wtajemniczenie

Cytat:
a jaka pojemnosc? bo widze ze jest tez 150ml za 16zl to na wyprobowanie by bylo na poczatek.
Ja właśnie na początek kupiłam ten 150 ml i jak będzie służył to wtedy kupię już ten duży.

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 21:41   #3679
Anecka
Zakorzenienie

Dobranoc mamuśki

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 21:46   #3680
Patrycja_1708
Zadomowienie

tak przeglądam te karuzele i nad tą sie zastanawiam...

http://allegro.pl/fisher-price-karuz...271245934.html
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 21:56   #3681
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość

Z netu jest ale już wypróbowany TŻ bardzo smakują właśnie z tym sosem... Aha ja nie miałam imbiru to nie dodałam
Dziękuję za przepis

Ishka kuruj się i wracaj szybko do zdrowia

byłam na pysznym ciachu z koleżanką pycha...

i kładę się spać, dobranoc Wszystkim

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 22:09   #3682
sereniti
Zakorzenienie

kootekk i Ishka wielkie dzięki za opis przeżyć po cc - macie racje każdy reaguje inaczej nie będę się nastawiać negatywnie zreszta mam wysoki - jak sądzę - próg bólu więc jakoś to będzie
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 22:49   #3683
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej mamuśki

Nie zaglądałam tutaj strasznie długo. Widzę sporo nowych przyszłych mamuś, którym z całego serducha gratuluję. A te stare mam nadzieję ze jesczze mnie pamiętają.

Nie chcę Was zanudzać całą swoją historią dalszego przebiegu ciąży ... a tak naprawdę to chcę o tym już zapomnieć bo to był dla mnie koszmar jednym słowem byłam strzepkiem nerwów i wrakiem człowieka, więc też w sumie nie było o czym pisać.

Odzywam się bo mam nowe wiadomości 16 października urodziłam córeczkę - Maję. Mała urodziła się z pępowiną bardzo mocno skręconą wokół szyjki więc możecie sobie wyobrazić co przeżyłam jak zobaczyłam sine maleństwo które nawet nie zapłakało i od razu zostało mi zabrane dosłownie w mgnieniu oka. Jak narazie na szczęscie jest wszystko ok. Straszna z niej terrorystka jak się obudzi od razu musi dostać jeść bo ryczy okropnie ale wynagrodziła mi wszystkie cierpienia.

Pozdrawiam i gratuluję rozpakowanym Irsin, Lutien Ona1010 Ishka Weronisia
Kootekk Niech się dzieciaczki dobrze chowają.
Super Gratuluję

To ja wklejam moją relację z porodu. Ale chciałam ostrzec, że opisałam szczegółowo i że nie był to najłatwiejszy poród.

Jak wiecie już od popołudnia miałam bóle brzucha. Pojechałam na ktg i lekarz stwierdził, że sprzęt nie pokazuje skurczy i odesłał mnie do domu. Około 23-ciej brzuch zaczął mnie jakoś dziwnie często boleć (wbrew opisom skurczów, ból był jak na okres, w dole brzucha, bez napinania). Zaczęłam mierzyć czas skurczu i przerwy. Do północy większość skurczy trwała ok. 40 sek i powtarzały się co 2-4min. Zadzwoniłam do szpitala i kazano mi wziąć no-spę. To nic nie pomogło, więc o 2-giej zebraliśmy się do szpitala. Przez te 2 godziny ból zaczął być bardzo silny i doszedł ból w dole pleców.
W szpitalu znów ktg. I znów nie pokazywało żadnych skurczy, rozwarcie też bez postępu L Na szczęście był mój lekarz prowadzący i on zadecydował, że mnie przyjmą J Tak więc zabrano mnie na salę przedporodową (ok. 4-tej rano). TŻ kazali wracać do domu. Ja dostałam zastrzyk przeciwbólowy, ale niestety bez efektu. Skurcze nadal co kilka minut, jednak już silniejsze. Co ciekawe skurcze były bardziej bolesne w dole pleców niż w brzuchu, nadal nie wiązało się z nimi napinanie brzucha (tak już zostało do końca, ktg też nie pokazywało skurczy w ogóle przez cały poród. Jak już zaczął mnie boleć brzuch to raczej w okolicy jajników. Tak więc nie każda kobieta czuje skurcze w taki sam sposób i nie zawsze wychodzą one na ktg!).
Po godzinie od zastrzyku przeciwbólowego wybłagałam kolejny zastrzyk – tym razem rozkurczowy. Powinien on opóźnić trochę akcję, a w moim przypadku spowodował większe rozwarcie J (w ogóle u mnie to wszystko na opak :P ). Oczywiście ten zastrzyk też nie pomógł na ból, ale jak już usłyszałam, że idę na porodówkę, to się ucieszyłam Tak więc zadzwoniłam po TŻ, zrobiono mi lewatywę (ona też miała przyspieszyć akcję, a za to skurcze się rozleniwiły… ). No i porodówka (ok. 6 mnie przeniesiono).
Na sali okazało się, że mam już na tyle rozwarcia, że można podać mi zzo J TŻ mówi, że koło 6:30 przyszła anestezjolog. Niestety okazało się, że mam problemy z kręgosłupem i nie da rady wbić się igłą Próbowała 4 razy (w 3 kręgi) i d*pa L Dla mnie to też było ciężkie do wytrzymania, bo męczyła się dość długo i pomimo skurczy nie mogłam się ruszyć. Takim oto sposobem okazało się, że będę rodzić bez znieczulenia (dobrze, że nie wiedziałam o tym wcześniej, bo strasznie się bałam porodu bez zzo).
Potem pozostało mi czekać na rozwarcie 10cm. U nas w użyciu przez cały czas była piłka (niestety z wanny nie mogłam skorzystać, bo była awaria ciepłej wody i ogrzewania :/ ). Choć ja nie miałam już siły się na niej bujać i TŻ mnie bujał. To czekanie okropnie mi się dłużyło i muszę przyznać, ze byłam już okropnie zmęczona i mało co do mnie docierało.
Przed 10-tą kazano mi się położyć na fotelu, bo miałam wystarczające rozwarcie. Położono mnie na boku i mogłam już popierać. Aha – na tym fotelu jak badano mi rozwarcie to odeszły mi wody i niestety od tego czasu skurcze stały się bardziej bolesne. Mniej więcej godzinę trwało zanim główka małej się wpasowała gdzie trzeba. Tak więc około 11-tej położono mnie już na plecach i zaczęło się parcie. Muszę przyznać, że byłam już wtedy ledwo przytomna i okropnie zmęczona, tak więc całe skupienie poszło w to, żeby wykonywać polecenia położnej i TŻ. Z tej fazy porodu najgorsze było, gdy podczas skurczu nie mogłam przeć (jak trzeba było dotlenić dziecko, oraz niestety musieli mnie cewnikować przez te moje bakterie w moczu). Miałam też chwile zwątpienia, że myślałam, że nie dam rady, ale TŻ mnie bardzo dzielnie motywował do oddychania i parcia J Trochę opornie mi to parcie szło i położna się nawet zastanawiała, czy nie będzie trzeba naciąć (mi już było wszystko jedno). Ja już wyszło pół główki to dostałam powera i reszta już poszła sprawnie J Choć ta końcówka też była ciężka, bo ostatnie skurcze trzeba przeczekać, a parło się między skurczami. No ale się udało i o 11:55 na świat przyszła Dominika J Położono mi ją na brzuchu i musze przyznać, że była to najcudowniejsza chwila w moim życiu J
Jak pępowina przestała tętnić, to TŻ dostał nożyczki i ją przeciął i zabrano Nikę na badania. Ja w tym czasie rodziłam łożysko i mnie zszyto. Doznałam szoku, bo położna mi powiedziała, że nie byłam nacięta i że założy mi 3 szwy w miejscu, gdzie nabłonek się rozwarstwil, w celu kosmetycznym J Szycie nic nie bolało.
Potem zabrano mnie do sali poporodowej na 2-godzinną obserwację. Przyniesiono nam Nikę i przyszła położna pokazać, jak ją przystawić do piersi. Całe 2 godziny mała ssała Po tym czasie mogłam iść już do pokoju J Dałam radę przejść o własnych siłach Cały czas był ze mną TŻ (podczas porodu wyproszono go chyba tylko na zzo).
To chyba by było na tyle z samego porodu Było ciężko, ale też szybko wracam do siebie (właściwie to nie mam problemów żadnych). Choć bez TŻ to nie dałabym rady i naprawdę chłopak spisał się na medal
Jak macie jakieś pytania (zwłaszcza dziewczyny, które będą rodzić też na Łubinowej), to z chęcią odpowiem.

PS. Sorki, że dopiero teraz piszę, ale walczymy z karmieniem. Mała nie chce ssać, a ja mam bolesne i obolałe cycuchy
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 23:10   #3684
Aliszcze
Zakorzenienie

lutien, dzięki za opis porodu, oj rzeczywiście swoje przeszłaś. W szoku jestem, że ktg nie wykazało skurczy!! no ale najważniejsze, że masz to za sobą i że dobrze się czujesz fajnie masz

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 23:22   #3685
VictoriaK
Raczkowanie

Cytat:
Tak mowie wlasnie o takich i rzeczywiscie na all sa za 30zł/szt myslisz ze sie roznia? maja wklady z microfibry.
Ile sztuk zakupialas i jak bedziesz je prać? W tv mowili o nich, ze pierze sie je w 40stop. i nie trzeba gotowac, ale jak sie doda jakis proszek do odkazania czy cos takiego
w 90stop.to chyba one sie szybko zniszcza i straca kolory?
Jestem zielona w temacie tych pieluszek, ale mnie zainteresowały. Tam sa wkładki 2, ale pieluszke od razu daje sie do prania po np.obsiusianiu to po co ta zmienna wkladka?
wiem glupie pytania ale serio jakos trzeba mi to wytłumaczyc jak sie tego w ogole uzywa
http://www.pieluszkarnia.pl/Materialy-cinfo-pol-36.html
Hej tutaj masz o rodzajach materiałów. Ta, która ja kupiłam jest wewnętrzna warstwa bambusowa, ta z all - polarkowa. Niby szczegół. Mam bardzo wiele różniastych materiałów, zarówno formowane, all-in-one, kieszonki. Przyznam szczerze, że sporo czasu zajęło mi przestudiowanie co, jak i z czym się "je". Już wstępne pojęcie mam, ale dopiero w praktyce będę musiała poćwiczyć i wtedy co nieco więcej powiedzieć. Prać zamierzam w 40stopniach, z użyciem proszka Fairy non-bio + odrobinkę http://www.pieluszkarnia.pl/product-...a-pieluch.html. Jeśli jesteś zainteresowana tego typu pieluchami, to polecam tą stronkę, bo tam jest wiele praktycznych info: m.in jak składać te pieluchy, jak prać, czego nie robić, po co są wkłady dodatkowe itp
Stary 2010-10-22, 05:26   #3686
kootekk
Zakorzenienie

lutien szacuneczek ze dalas rady, dzielna babka jestes
u mnie ktg tez nie wykazalo skurczow

paulinka moim zdaniem mustela jest przereklamowana szkoda kasy

Stary 2010-10-22, 07:05   #3687
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Lutien no to faktycznie miałaś niezłe przejścia... Ale dałaś radę dzielna kobieto Super, że TŻ był przy Tobie i tak Ci pomógł
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 07:26   #3688
dzasta110
Wtajemniczenie

Cześć

ale miałam noc - o północy jeszcze nie spałam, a o 4 już nie spałam bez drzemki w dzień chyba się nie obędzie

Lutien - przeżyłaś kobieto swoje ale co najważniejsze dałaś radę i brawa dla TŻta

Patrycja - też się zastanawiałam nad tą karuzelą, ale zwyciężyła Rainforest

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 07:45   #3689
De28
Wtajemniczenie

Lutien, dzielna bylas Ale mimo wszystko porod mialas w miare krotki.Jak nie raz czytam, ze niektore sie po 24-36 godzin mecza to mnie ciarki przechodza Dziewczyna z ktora lezalam, dostala skurczy w piatek wieczorem a urodzila w niedziele nad ranem.

Wlasnie przeczytalam test w gazecie, ze 80 % dzieciecych zabawek nie powinno byc dopuszczonych do sprzedazy. Wiekszosc z nich zawiera rakotworcze substancje przekraczajace wszelkie dopuszczalne normy. Na liscie sa takze drogie firmy jak steiff (maskotki, substancje zmiekczajace wielokrotnie przekroczone) czy wlasnie fisher price. a takze Brio, Eichhorn, Sigikid.

Tu artykul po niemiecku.

http://news.suite101.de/article.cfm/...-giftig-a89910

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-10-22 o 07:49
Stary 2010-10-22, 07:53   #3690
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
a czy któraś może kupiła coś do pielęgnacji dla dzieci z musteli ?
mialam przy synku cos tam i bylam zadowolona, chociaz uwazam ,ze szkoda kasy bo tak samo bylam zadowolona z nivea
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości