|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Karolcia, przepraszam, że walnę tak prosto z mostu, ale puknij się w głowę
![]() Dzidzia, tylko kupa. Zazwyczaj wylewa się na plecy, ale zdarza jej się i bokiem przez falbankę umknąć ![]() Natka nie ma takiej kreski, ale ja cały czas mam, Tobie zeszła? Kupa przez sen - nie, duszenie kupy przez sen - tak. Kinia, sprawdziłam i Gynalginu nie wolno jak się karmi. Macmiror wolno stosować (tak jest napisane, a przy Metronidazolu trzeba poinformować lekarza. Co do zgrubienia też mam, ale nie przeszkadza mi wcale. Mój lekarz powiedział, że to nałożone na siebie tkanki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4022 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
bajka mam takie zdanie, że wszystko w swoim czasie. Nie ma co doszukiwać się u dzieci jakichś wad. Każde rozwija się w swoim tempie. Wiadomo, że czasem są jakieś odchylenia, ale myślę, że nie ma co martwić się na zapas
![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- martysek ja też mam kreskę jeszcze :/ A jeszcze mam jedno pytanie- czy Waszym dziewczynkom wyciekało mleczko z piersi albo miały śluz z krwią z pipki?? Iga zaraz po porodzie miała nabrzmiałe sutki i potem w domu miała troszkę krwi i śluzu, ale to podobno normalne. |
![]() ![]() |
![]() |
#4023 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4024 |
Zakorzenienie
|
Ja wiem ja wiem, karolcia domaga się komplementów
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Dobra ja spada, poczytam jutro co mi odpisałyście ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4025 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- o tooootoooo!!! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4026 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
2.Kiedyś tak ale teraz już nie albo bardzo rzadko Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4027 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4028 |
Zadomowienie
|
Dobranoc kobietki
![]() ![]() do jutra ![]()
![]() |
#4029 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko czemu Alisa też ją ma ![]() ![]() Nie. Tylko to brudzenie na czerwono związane z moczem.
![]() |
#4031 |
Zadomowienie
|
ja też uciekam spać
karolcia przestań gadać głupoty! ładna i zgrabna z Ciebie dziewczyna! |
![]() ![]() |
![]() |
#4032 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do mleczka i krwi, to moja mala tego nie miala. Cytat:
![]() ja tez ide spac, mialam isc juz dawno a siedze dalej ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Zadomowienie
|
lazurowa, siala nie widzę tam nic wulgarnego (penwie chodzi wam o to że nie napisałam że nigdy więcej dzieci tak?) trochę was rozumiem że odnosicie takie wrażenie, przykro mi się zrobiło jak przeczytałam co napisałyście, no tak jestem młoda mam 19 lat, chciałam dziecko ale nie teraz, pierwsze miesiące ciąży były dla mnie dramatem, nie chciałam tego dziecka, myślałam nawet o aborcji. Kocham Natanka baardzo baardzo ale ja wiem to, widzę i czuję że po prostu mimo mojej miłości ja wiem o tym że to było dla mnie za szybko, wpakowałam się na własne życzenie w ciążę, to nie był dobry moment, mam żal o to do siebie za każdym razem kiedy patrzę w lustro mimo że aż tak tragicznie nie jest.
Mimo że marzyłam o dziecku i kocham inne dzieci, myślałam że mi to przejdzie ale nic na to nie poradzę że przez poród wszystko się schrzaniło i ja to widzę. Mam ogromnego doła. Widocznie jestem mamą za szybko i widocznie bardzo ważny jest dla mnie mój wygląd (nie wiedziałam że aż tak bardzo dopóki nie zauważyłam tych wszystkich zmian). To nie jest dla mnie łatwe, myślałam że jak się wygadam to mi ulży ale to gó... prawda.. jak to piszę to ryczę, na samo wspomnienie o tym wszystkim też mam łzy w oczach. Chciałabym się tym nie przejmować ale nie potrafię !! Kiedyś nie miałam pojęcia jak wyglądają rozstępy, naprawdę ! A myśl że poród schrzanił mi życie seksualne w tym wieku jest dla mnie tragiczne. Jestem za młoda na odbieranie mi takich rzeczy. To się na mnie bardzo odbija psychicznie. Nie mogę sobie z tym poradzić. Nigdy nie miałam takich problemów, nigdy nie ryczałam jak mi pryszcz wyskoczył więc nie myślcie że jestem tępą, pustą blondyną. Nigdy tak bardzo się nie przejmowałam moim ciałem NIGDY. Gdyby mi ktoś pokazał wcześniej co mnie będzie czekać po porodzie (mówię o wyglądzie) to chyba nigdy w życiu nie zdecydowałabym się na własne dziecko. Za wcześnie widocznie dopadło mnie macierzyństwo, nie byłam na to gotowa, to widać jak cho**lera po tym, że codziennie patrząc w lustro ryczę, ryczę za każdym razem kiedy to wspominam, kiedy próbuję znowu zbliżenia... Wy pewnie chciałyście dziecko, było planowane albo mówiłyście "nie chcę teraz, ale jak bedzie to się nic nie stanie" Ja mówiłam ciągle "nie chcę" nie było żadnego ale. Ale jak już wspomniałam to była moja głupota. martysek dziękuję za zrozumienie. Wczesniej chyba przekręciłam twój nick, przepraszam. przepraszam że się użalam nad sobą, że piszę o swoich problemach Tamto też pisałam pod wpływem silnych emocji... |
![]() ![]() |
![]() |
#4034 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kinia - nie wiem.. ale może pocieszyłby Cię fakt, że inni mają gorzej? Nie tak dawno temu wklejałam tutaj zdjęcia swojego brzucha.. no uroczy to on nie jest a mam 24 lata.. bardziej przypomina starą ropuchę niż brzuch. Wielki flak poorany rozstępami, które nie staną się niewidoczne bo są grube jakby mnie ktoś kosą podziabał. Pewnie że jest mi z tym źle, pewnie że się popłakałam nie raz i nie dwa..pewnie że mi jest przykro bo już nigdy nie wyjdę na plażę się posmażyć.. a najbardziej jak pomyślę, że fajnie by było z synkiem jeździć nad wodę.. tylko co? Ja znowu będę ubrana od stóp po głowę w 30stopniowym upale. Owszem zdarzają się "kaszaloty", które się nie wstydzą ale ja nie jestem tak odważna. Masz 19 lat i Twoje ciało wróci do normy. Moje ma coraz mniejsze szanse bo starsza jestem, nie stać mnie na kosmetyki, które by poprawiły stan skóry, nie ćwiczę, mam ponad 20 kilo nadwagi i brzuch jak murzyńska chata, walaczę z tym ale wcale łatwo nie jest. Nie użalam się nad sobą publicznie zbytnio bo i tak mi to nic nie da.. słowa otuchy są miłe i przydatne ale jak się staje nago w łazience to już się o nich nie pamięta. Dodam, że mimo super figury kiedyś miałam i tak straszne kompleksy, które skutecznie budowali moi "wspaniali" znajomi, ostatnim gwoździem do trumny był mój ex, po jego słowach koniec, blokada i już, zero ciała na wierzchu... potem się lekko roztyłam... wywalczyłam znów swoją wagę i kiedy już zaczynałam czuć się nieco pewniej ze sobą to zaszłam w ciążę, świadomie.. nie spodziewałam się, że aż tak się zmieni moje ciało ale trudno. Mam wspaniałego syna i stokroć wolę jego niż piękne ciało... mogę być "pasztetem" ale on i tak mnie będzie kochał całe życie bez względu na wygląd. Zaufaj, że nie jest z tobą tak źle jak tobie się wydaje. Może popatrz na innych i docenisz wtedy to co masz bo ja dałabym sobie nogę uciąć by wyglądać jak niektóre z tego wątku. I piszę całkiem poważnie bo ludzie reagują normalniej na osobę bez nogi niż na grubasa w bikini na plaży co ma brzuch jak wiejskie pole na żniwa.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-10-21 o 22:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tą kreską...Hm...ona się u Niej niedawno pojawiła... Może masz rację ![]()
![]() |
#4036 |
Zadomowienie
|
doszlam do 130str bo widze ze bylam glownym tematem. Chcialam dopisac ze ja mimo ze mialam latwy porod, za topo porodzie dluugo dochodzilam do siebie i mialam gorzej jak kobiety po cc. Wyszlam na 1 spacer po 2 tygodniach i szlam doslownie tiptopami bo mnie bolalo strasznie, nie moglam siadac, chodzic. Po miesiacu dopiero normalnie zaczelam siadac i skakac na tylku.
Dlatego mowie ze wolalabym CC, mialam kiedys powazna operacje przewodow moczowych i mam tez blizne jak po CC. Po SN tez nie moglam wstac do dziecka bo mdlalam i strasznie bolalo. Ledwo sie czlapalam. Nawet przekrecic sie na 2 bok nie bylam w stanie bo mnnie rwało. Rana mi ropiala (gdy juz bylam w domu). Co do TZ bledne spostrzezenie, moze dlatego ze pare razy tu pisalam jak mnie wkurzyl. Mam w nim wsparcie, caly czas mowi ze wszystko w swoim czasie, ze jestem piekna, cudna, kocha mnie itp. Stara sie jak moze, jest b.delikatny, rozmawia ze mna, widzi jak placze, mowi ze mam sie nie martwic ze bedzie z czasem ok. Ale mi to nic po prostu nie daje. Tz powtarza ze jestem pesymistka, ja zawsze myslalam ze realistka. Czytam dalej.. agamarcio, martysek a ja czytalam ze wszystkie te "leki" mozna brac przy karmieniu piersia ;/ nic juz nie wiem.. siala czasem sobie mowie ze w sumie jakby nie patrzec to z tych wad moge wywnioskowac zaletry np. ze ja sie nie meczylam z porodem (bo tylko 30min) a inne kilkanascie godzin nawet, ze nie mam rozstepow na brzuchu a inne maja, ze nie mam "waleczkow" i rozne takie tam... ale to wlasnie na krotko pomaga bo nie jestem przyzwyczajona do tego.. Tz powtarza ze przeciez nikomu innemu pipki i cycuchow nie bede pokazywac tylko jemu, no niby prawa ![]() A... no i mnie tez nie stac na drogie kosmetyki, wlasciwie teraz nie stac mnie prawie na nic bo mamy kryzys finansowy... I czasem sobie nawet mysle co by bylo gdyby mnie TZ rzucil w ciazy albo po porodzie... kto by mi jak to ujelas roz(ruch)al cipke ![]() ![]() Chcialam jeszcze dopisac ze Natanek wszystkie smoczki z butelek lapie, jaka by nie byla za to smoczka tez nie lubi chociaz czasem jak mu sie wlaczy ssanie a przed chwila sie najadl, to po 5 minutach w koncu zassa na pare minutek ale to marnie. Edytowane przez kinia656 Czas edycji: 2010-10-21 o 22:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Zadomowienie
|
wkleję wam parę zdjęć Patryczka i poproszę o opinię - czy uważacie, że on jest przypasiony? gruby? czy mieści się w normach?
bo miałam ostatnio taką sytuację: spotkałam znajomych w parku, nie widzieliśmy się szmat czasu, oni mają 2 chłopców - 3 latka i półrocznego - jak zobaczyli Patryka to się okazało, że jest on wielkości ich półroczniaka (tzn ich Scott wyraźnie starszy z twarzy i głowę miał większą, no i siedział sobie sam, ale wzrostowo-wagowo praktycznie tak samo), i oni się nadziwić nie mogli, że Patryk taki duży i "wypasiony" i okrąglutki i czym ja go karmię? i już nie pamiętam co jeszcze mówili, bo się trochę zeźliłam... dodam, że Patryk ma 65cm i około 7,5kg (widziałam, że (chyba?) Misiulki córeczka też ma 65 i 5,5kg dlatego się zaczęłam zastanawiać, może on rzeczywiście "spaślak" jest ![]()
#4038 |
Zadomowienie
|
martysek a mi zgrubienie przeszkadza bo boli. Gdyby nie bolalo to tez byloby ok.
agamarcio napisalas ze macmiror mozna stosowac a metromidazol nie mozna a martysek napisala ze metramidazol mozna za zgoda lekarza (a jesli tak jest napisane to gin mi powiedzial ze moge wziac bo "pozwala"). Poza tym moj gin jest dobrym lekarzem, nie narzekam na niego i moi znajomi tez, trudno o wszystkim pamietac. |
![]() ![]() |
![]() |
#4039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ci mówię szczerze, najbardziej jak potrafię...można powiedzieć, że nie licząc się z Twoimi odczuciami bo prosisz o opinię ![]() Ma nóżki (udka) lekko puchate i policzki chomiczkowe, paluszki serdelkowate. Ale o nie znaczy, że jest gruby/spasiony czy cośtam. Jest zupełnie okej. Mój może też się wydawać grubiutki bo ma bardzo pampuśne poliki ale spójrz na brzuszek - wcale nie gruby.. plecki i pupkę obejrzyj - założę się, że są zupełnie "nie grube". Rączki całe ma w porządku. Ja uważam, że nóżki nasze chłopaki mają takie puchate bo to chłopy przecie i głupio jakby mieli szczuplusie jak modelki ![]() Zauważ że i dorośli się różnią budową - jeden jest drobny i filigranowy a inny postawny i bysior ![]() Na przykład taka ja - herod baba a mój tż taki suchar, że zlitujcie się narody.. dziwię się, że mu ludzie jedzenia nie wciskają na ulicy jak jakiemuś bezdomnemu ![]() Mój Seba na szczepieniu miał 64cm i 6 albo 6,5 kilo wagi (nie pamiętam dokładnie ale raczej 6,5). I co jeszcze Ci powiem.. jak mojego dzieciaka ktoś ogląda - choćby w przychodni to się dziwią, że taki młody bo wygląda na starszego bo jest duży. Ba! Ostatnio jak byłam u Szjajaby na spotkaniu to jej Agatka (ur 15 maja bodajże) a mój Seba (12 lipiec) leżąc na kanapie byli tej samej wielkości i postury! Fakt, że Agu jest drobną dziewczynką bo i Szaja wcale nie jest jakaś wielgachna (ani w zwyż ani w szerz). Więc żeby było jasne.. nie jest szczuplakiem, wygląda dobrze, wcale nie "za dobrze", ma fajną budowę i nawet ani nie myśl, że jest za gruby! ![]() EDIT: i nie porównuj z Misiulki córą bo to przecież kobitka jest to drobniejsza modeleczka nie? ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-10-21 o 22:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4040 |
Zadomowienie
|
jaszczka ja uwazam ze jest akurat, bynajmniej nie musisz sie bac ze kosci mu pojda
![]() W prawdzie nie wiem Ile moj ma cm mierzylam go ostatnio od szyi do kroku to mi wyszlo ok 35cm(?) a na poczatku pazdziernika wazyl 6,400. Ma faldy wszedzie, nogi ma takie grubasne, nawet takie skarpetki "szerokie" robia mu odcisk bo ma takie szkity grubiutkie. Brody ma doslownie 2 albo i nawet 3. Az sie boje co waga pokaze 16 listopada bo bedzie kolejne szczepienie :O Na spacerze spotkalam znajoma, ktora ma dziecko 6 miesieczne i tez sie zdziwila jak zobaczyla mojego pulpeta ![]() o rany sorki pomylilam jaszczke z siala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziouchy ![]() ![]() Otóż zmieniłam kolor włosów jak wiecie i wyszedł.... nieco za bardzo kontrastowy z moją bladością skórną ![]() ![]() Coś polecacie?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4042 |
Zadomowienie
|
Dzięki Siala
![]() ja wiem, że on trochę papuśny jest, w końcu coś po mnie musiał odziedziczyć, nie? ![]() nie, nie myślę że jest gruby, ani tym bardziej nie zamierzam go odchudzać czy coś, tylko patrzę na niego codziennie, właściwie nie mam porównania do innych dzieci i straciłam obiektywizm, dlatego proszę o opinie ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Siala - ja zawsze wolałam iść na solarium, ale ja się super opalam - szybko i na brązowo - nie wiem jak ty? wiem że solara niezdrowa, ale ja się zawsze właśnie tych smug bałam... ale wiesz co, jak byś miała jakiś taki balsam lekko brązujący lub nie za mocny samoopalacz to on tylko troszkę przyciemni karnację i nawet jakby jakaś smuga się zrobiła to nie będzie tak widać ![]()
#4043 |
Zadomowienie
|
siala mialam na mysli "pomylilam siale z jaszczka" ale jakos mi sie napisalo inaczej
![]() Ja kiedys uzywalam Dove balsam brazujacy (mimo ze mam jasna karnacje to uzywalam do ciemnej) i bylo ok ale pod swiatlo widzialam jakby zoltawy kolor... takze osobiscie wole solarium ale nie zeby sie zjarac ![]() Kiedys w lato jak poszlam z 3 razy na solarium to pozniej na sloneczku dzieki solarium opalalam sie odrazu na ladny brazowy kolorek ![]() --------- O rany Natanek mi sie rozespal spi juz chyba z 4 godziny :O a mi powoli z cyckow robia sie kamienie..obudzil sie raz na chwilke i znowu zasnal.. i tak czekam ciagle kiedy sie obudzi.. ale chyba nie ma zamiaru.. myslalam ze zasnie na dobre pozniej, jak zawsze a tu niespodzianka ![]() Edytowane przez kinia656 Czas edycji: 2010-10-21 o 23:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naprawdę nie ma się czym martwić. Synuś będzie chłop jak dąb a nie jakiś chuderlaczek wątły ![]() ![]() Aha i na cycowym mleku dziecko może być dowolnie grube ![]() ![]() A jak ci ktoś powie coś w stylu, że gruby/wielki to wiesz jak? Za łeb i do jaskini w nim ![]() ![]() On ma 10 miesięcy i waży 21 kg! http://i.wp.pl/a/f/jpeg/25170/grubasek.jpeg Ten ma 11 miesięcy i waży 27kg - tyle co ośmiolatek! http://img.interia.pl/wiadomosci/nim...zy_2787504.jpg A tego bobaska chyba większość zna: http://c.wrzuta.pl/wi13566/17aa39c80...helin%20%3A%29
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4045 |
Zadomowienie
|
jak zwykle wszystko mi sie przypomina w ratach co mam odpisac...
Ktos pytal czy dzieci robia kupke w nocy.. moj jak byl mlodszy to robil ale teraz ma prawie 3 miesiace i w nocy nie robi kupki, nawet w dzien nie robi za kazdym razem gdy go przebieram (co jakies 3 godz) tylko np 2 razy dziennie (nie wiem czy to dobrze?). |
![]() ![]() |
![]() |
#4046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4047 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jaszczka moim zdaniem nie wyglada na zbyt grubego chlopca. Moj Szymek troche mniej wazy ,a ma duzo wieksze pultunki na twarzy ![]() ![]() papeteria,Siala jak w tej waszej macie edukacyjnej sprawdza sie opcja "Kick & play" fajne to? Szukam jakiejs maty z taka opcja bo Szymo uwielbia wszystko kopac ,jak ma palak w lezaczku to wczesniej lapal lapkami ,a teraz nozki do gory i kopie najwyzsze zabawki ![]() aniaa22 pieknie Misiek podnosi glowke na wyprostowanych raczkach ![]() Nie bylo mnie bo troszke problemow z malym .. Ostatnio popelnilam blad i zaraz po jedzeniu polozylam go na brzuszek ,przekrecilam na plecki i zaczal sie strasznie wyginac ,wypinac ,az mu oczy wychodzi.. balam sie ,ze cos mu sie stalo. W nocy zrobil wodnista kupke z duza iloscia sluzu ..rano bylismy u lekarza ,ktory stwierdzil ,ze tak sie wygina bo chce sie przewrocic na bok ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-10-21 o 23:31 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4048 |
Zadomowienie
|
Siala - kocham cię normalnie!!!!
![]() ![]() ![]() nie mam więcej pytań! ![]() mam za to banana na twarzy i z tym bananem idę spać (bo mąż w pracy ![]() dobranoc! ![]() Edit: Żabciu - dzięki ![]() ![]() mam nadzieję, że to wyginanie to rzeczywiście tylko przejściowe coś z brzusiem... oby wszystko się szybko wyjaśniło ![]()
It's nice to be important but it's more important to be nice ![]() ![]() Edytowane przez jaszczka Czas edycji: 2010-10-21 o 23:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Zadomowienie
|
siala bo nogi to na ogół najpóźniej się opalają, mi się tylko udaje opalić na solarium nóżki albo na słońcu ale wtedy muszę dłuuugoo leżeć najlepiej o 12 i nie smaruję żadnymi filtramy nóg tylko oliwką dla dzieci (kiedyś nawet olejem takim do smażenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.