Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-21, 16:41   #3901
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

agravka jeśli nie masz okresu to zasada jest dość prosta. Obserwuje sie tylko sluz. Jeśli pojawi sie jakikolwiek sluz to trzeba odczekać 3 dni i na 4 można sie kochać. Czyli za każdym razem jak pojawia się sluz to odczekuje sie 3 dni. Ta zasada obowiązuje do momentu powrotu okresu. Czyli mnie już nie dotyczy bo chyba już miałam okres. W sumie to do tej pory nie wiem co to było.
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 16:43   #3902
wiolek1
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

aaaaaa ale ja jestem zawieszona matko dziecko chciałam zaglodzić !!!! bo o 17 po zaśnieęciu na 10 minut strasznie zaczą płakać- a od 2 dni straaaszne ma problemy z twardym brzuszkiem i ciągle płacze-więc ja go na brzuszek, na plecki, masuje brzuszek jego nogami swoimi rękami dałam grpie water i próbuje wycisnąć te pierdki ale nic i nic a on dalej płacze i nagle przyszło m ido głowy, że on przecież jadł ostatnio o 13 !!!!!

a w nocy lepiej bo obudził się i głodny więc dałam cycka a mam taki dzienniczek karmienia maluszka i zawsze zapisuje o której godzinie
no i zapisałam, wystawiłam cycka i śpię.
przebudziłam się patrze 3.50 a coś mi się przypomniało że zaczęłam chyba o 3.40 więc stwierdziłam jeszcze chwile pewnie chce i dalej się kimnęłam
przebudziłam się o 4.20 więc chciałam zapisać że mały jadł 40 minut a tu patrze w kalendarzyk a to karmienie zaczęłam o 1.40 a nie 3.40 jak mi się zdawało.
no masakra mały spędził prawie 3 godizny z cyckiem w buzi hahahaha

to chyba ta pogoda mi na mózg siada
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 16:49   #3903
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
aaaaaa ale ja jestem zawieszona matko dziecko chciałam zaglodzić !!!! bo o 17 po zaśnieęciu na 10 minut strasznie zaczą płakać- a od 2 dni straaaszne ma problemy z twardym brzuszkiem i ciągle płacze-więc ja go na brzuszek, na plecki, masuje brzuszek jego nogami swoimi rękami dałam grpie water i próbuje wycisnąć te pierdki ale nic i nic a on dalej płacze i nagle przyszło m ido głowy, że on przecież jadł ostatnio o 13 !!!!!

a w nocy lepiej bo obudził się i głodny więc dałam cycka a mam taki dzienniczek karmienia maluszka i zawsze zapisuje o której godzinie
przebudziłam się patrze 3.50 a coś mi się przypomniało że zaczęłam chyba o 3.40 więc stwierdziłam jeszcze chwile pewnie chce i dalej się kimnęłam
przebudziłam się o 4.20 więc chciałam zapisać że mały jadł 40 minut a tu patrze w kalendarzyk a to karmienie zaczęłam o 1.40 a nie 3.40 jak mi się zdawało.

niezle niezle:P
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 16:54   #3904
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Mnie jak zwykle baaardzo dawno nie było ale często o Was myślę i o waszych maluszkach, o postępach jakie robią.Potem jak siadam do kompa i obiecuję sobie że wreszcie nadrobię zaległości to nagle znów cos do zrobienia, załatwienia, mała płacze albo Martynka chce żeby się z nią pobawić i nici z Wizażu. Jak juz znajdę chwilkę to sie okazuje że mam kilkanaście stron do nadrobienia i zanim nadrobie to sie w tym wszystkim gubię.Najgorzej jak sie nie jest na bieżąco, nawet później trudno się wbić w temat i czuje się już mniej akceptowanym w rozmowach.
U nas jak na razie prawie wszystko w porządku, prawie bo Patrycja ostatnio strasznie mocno zaczęła ulewać, troche mnie to martwi i niepokoi.Cały czas pije NAN 1 (prawie) od urodzenia i było w miarę a teraz po jedzeniu wylewa się z niej tak sporo że nieraz musze ją 2 razy przebierać, jak tak dalej będzie to pójdę z tym do lekarki.Może cos nie tak z mlekiem
Tak samo zaczynam się zastanawiać kiedy sie przekręci z brzuszka na plecki lub odwrotnie bo jak na razie jej sie to nie zdarzyło a nie pamiętam jak było z Martynką.

Dziś Patrycja ma równe 3 miesiące!!!!!

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:

No proszę , jaka kochana mamusia z kilku godzinnym dostępem do jedzonka
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 16:54   #3905
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

wiolek hahaha przynajmniej miał fajnego smoczusia
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 17:15   #3906
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
siala a moge spytac ile kosztowal? i on taki typowo jesienny jest czy na zime tez starczy??
Zdaje mi się że 55zł ale to jest raczej takie cienkawe więc na zimę odpada. Ja go teraz w to ubieram i pod spód body i spodnie tylko albo zwykłe bawełniane albo jak bardzo zimno to welurkowe. na zimę na pewno nie da rady.
Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
nooo Sebus taki sliczny wogole do mamusi nie podobny

o matko kochana, jak ja se grabie, nie mam po co na slask przyjezdzac
Ale masz rację.. do mnie wcale nie podobny, cały tatuś... i na ślask masz po co przyjeżdżać.. po "wpierdo"
Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Siala dzieki za zdjecie krzesełka, faktycznie zajmuje mało miejsca. Ciekawe jaki jest Twój ulubiony kolor Sebek bomba, przystojny z niego smoczek
Krzesełko zielone od chrzestnego, sam kolor wybierał :P Ale fakt, pasuje nam do mieszkania bo mamy "salon" zielony
Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
OM to ostatnia miesiaczka? ach te wasze skroty
do dzis nie wiem jak rozkimac tz
towarzysz życia bałwanku
Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość

Siala - Sebek słodziaśny! do twarzy mu w zielonym i taki już "dorosły" się wydaje, a z tym smoczkiem to zdolniacha! a twoje włosy fajnie wyglądają i co pierdaczysz że masz 3 kłaki na krzyż jak to nieprawda jest!
prawda, prawda.. mam 3 na krzyż ale jak się je natapiruje i zepnie spinką to się wygląda jakby się miało 5
Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
siala-kolor super jaki to? a farbka jakiej firmy ?! ja też planuję zmiane koloru na ciemny a wręcz czerń może z jakimś odcieniem...
no i zdjęcie Sebka wymiata przesłodki smoczek normalnie się zakochałam....
Farba ... Palette 10 min. Color - kolorek nr 500 - średni (!) brąz
Fajna bo trzyma się tylko 10 minut na łbie a nie godzinami jak to przy niektórych farbach

Dziękuję wam dziewczyny za takie komplemenciska aż się poczułam "piętkniej"
A ryjoka se zasłoniłam bo żem paszczurzysko straszne i co tak was będę straszyć jeszcze się naoglądacie i z mlekiem dzieciom te strachy przekażecie a ja nie chcę mieć ich koszmarów sennych na sumieniu

A pierwszy dzień miesiączki w cyklu, w którym zaszłam w ciążę wypadał 8 października test robiłam w urodziny tżta 8listopada i drugi w swoje urodziny 10listopada

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-10-21 o 17:16
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 17:20   #3907
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
ania to współczuję, może mu przejdzie. W końcu dzieci się co jakiś czas zmieniają
no mam nadzieje. zmieniaja sie tylko moj za kazdym razem na gorsze

Cytat:

to sie mama popisalas

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość

Mnie jak zwykle baaardzo dawno nie było ale często o Was myślę i o waszych maluszkach, o postępach jakie robią.Potem jak siadam do kompa i obiecuję sobie że wreszcie nadrobię zaległości to nagle znów cos do zrobienia, załatwienia, mała płacze albo Martynka chce żeby się z nią pobawić i nici z Wizażu. Jak juz znajdę chwilkę to sie okazuje że mam kilkanaście stron do nadrobienia i zanim nadrobie to sie w tym wszystkim gubię.Najgorzej jak sie nie jest na bieżąco, nawet później trudno się wbić w temat i czuje się już mniej akceptowanym w rozmowach.
U nas jak na razie prawie wszystko w porządku, prawie bo Patrycja ostatnio strasznie mocno zaczęła ulewać, troche mnie to martwi i niepokoi.Cały czas pije NAN 1 (prawie) od urodzenia i było w miarę a teraz po jedzeniu wylewa się z niej tak sporo że nieraz musze ją 2 razy przebierać, jak tak dalej będzie to pójdę z tym do lekarki.Może cos nie tak z mlekiem
Tak samo zaczynam się zastanawiać kiedy sie przekręci z brzuszka na plecki lub odwrotnie bo jak na razie jej sie to nie zdarzyło a nie pamiętam jak było z Martynką.

Dziś Patrycja ma równe 3 miesiące!!!!!

za te 3 miesiace

misio tez sie nie przekreca wogole bardzo malo na brzuchu lezy bo tego nie lubi. teraz i tak wytrzyma chwile bo zaczal podnosic glowe i mu sie podoba ze wszystko widzi

zasnal w lozeczku ale po 5 minutach obudzil sie z przerazliwym wrzaskiem. jakby sie czegos wystraszyl. nie mam pojecia co sie stalo. nie moglam go uspokoic i wyladowal w wozku ale i tak niby spi a co chwile sie wierci i poplakuje
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 17:34   #3908
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

aniaa
Dziekuję za ... a raczej Patrycja
Może obudził Go ból brzuszka
Stary 2010-10-21, 17:35   #3909
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
a tu patrze w kalendarzyk a to karmienie zaczęłam o 1.40 a nie 3.40 jak mi się zdawało.
ale swoją drogą mi ostatnio też kilka razy zdarzyło się przysnąć przy karmieniu i Karola miała taki 2godzinny dostęp do cyca jak się budziłam to ona już pewnie dawno skończyła jeść i słodko spała przytulona do cyca niczym mój tż

jusdan-całuski dla Patrycji z okazji 3m-c

a moje dziecie ma dziś senny dzień je i śpi -no nie przepraszam w sumie to może ze 3godz.była aktywna teraz też śpi ale o 19-tej zaczniemy ją wybudzać ale ona już zna ten schemat i wie że zbliża się kąpiel-radość w jej oczach i uśmiech na buziaku-bezcenne

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 17:38   #3910
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
aniaa
Dziekuję za ... a raczej Patrycja
Może obudził Go ból brzuszka
no wlasnie nie wiem chyba go boli bo sie wierci i kreci caly czas
Stary 2010-10-21, 17:41   #3911
papeteria
Zakorzenienie

jeeeeny ale sie rozpisalyscie...nadrabiam i nadrabiam i nie ma konca
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
miskowi chyba zeby jednak ida. takie ma dwie biale plamki na dole gdzie jedynki.. kupilam dentinox posmarowalam i jak narazie jest spokojny i sie bawi, a od rana byl ryk i marudzenie
a wiesz ze u nas chyba tez slini się na potęgę a z wewnetrznej strony tam gdzie ma byc jedynka jest taka biala kropka i co chwile wklada rece do buzi i steka przy tym ...tez juz kupilam ten zel ale nie smarowalam jeszcze bo nie jestem pewna czy to nie plesniawka czasem a tak poza tym to mnie zab wyszedl jak mialam 3 miesiace wiec duze prawdopodobienstwo ze to to jutro sie dowiem bo idziemy do tej pani doktor bo dzis ostatni dzien antybiotyku....
poprawy w kupach nie widze a to ze jest nieco spokojniejszy to moze przez dzialanie antybiotyku zobaczymy co pani doktor zadecyduje dalej

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-10-21 o 17:43
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-21, 17:41   #3912
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Jeśli pojawi sie jakikolwiek sluz to trzeba odczekać 3 dni i na 4 można sie kochać. Czyli za każdym razem jak pojawia się sluz to odczekuje sie 3 dni. Ta zasada obowiązuje do momentu powrotu okresu. Czyli mnie już nie dotyczy bo chyba już miałam okres. W sumie to do tej pory nie wiem co to było.
ja jestem zbyt niecierpliwa i u mnie ta metoda raczej by się nie sprawdziła-dla wygody wybrałam tabletki ale dla Ciebie wielki szacun marta -a jak to jest w przypadku nieregularnych cykli? ma to jakieś znaczenie?przepraszam tak pytam z ciekawości.

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 17:49   #3913
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Idziemy się szykować do kąpieli,najpierw jedna, potem druga zanim je pomyję i położę no i poczytam Martynie to będzie ok.20.30 ....chyba że się uprze na 3 bajki -jak ostatnio
Stary 2010-10-21, 17:50   #3914
agravka
Wtajemniczenie

kurde Ada jadla ostatnio o 16 i nie chce jesc....caly czas marudzi, a jak chce jej dac jesc, to sie wscieka...co jest?
pomocy
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 17:54   #3915
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Graaaaaj, to najlepsiejsza gira na FB
dla mnie najlepsza to treasure isle co twój TZ w nia ciupie
pomogłabyś w końcu mojemu ninji
i tez potrzebuje sasiadów jaszczko nie musisz grac ..potrzebne mi tylko twoje drzewo z klejnotami

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Papeteria - dziś też się cieszyłam z kupska tylko tym razem to on się tak nie męczył, bo ostatnio to już go brzuś bolał i prężył się i bolesne pierdki szły...
a kupa była taka, że musiałam bodziaka na Patryku rozciąć i go z tego gó.wna wydłubywać nie było mowy że przełożę mu ten syf przez głowę a przecież był u mnie na rękach jak zaczął ją robić, więc zareagowałam natychmiast! zdążyłam tylko śpioszki ściągnąć, reszta się nie uratowała potem tylko za uszy i wstępne pranie pod prysznicem, a spod prysznica prosto do wanienki oj działo się, działo

Siala - wysłałam ci zaproszenie do Frontiera, bo to od ciebie się zawiesiło w połowie... ale jak przez ciebie zacznę w to grać to masz wystarczająco dużo czasu marnuję na FarmVillu
o raju ...
a bedziesz tez moja sasiadeczką brakuje mi sasiadow do zasadzenie bawełenki choc dzis stara głupia matka nie ma czasu na giereczki bo maly caly czas chce sie bawic ....
anoxa lekarz faktycznie beznadziejny
niezawsze mój TZ jest równo rok młodszy od swojej siostry jej mama nie karmiła bo miała nietolerancje laktozy.
Co by nie było będzie dobrze

co do porodów to mając porównanie wolałabym sn zdecydowanie !!! mimo ze lekko nie było...no ale wiadomo ile ludzi tyle opinii

Stary 2010-10-21, 17:57   #3916
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

wiolek - brawo dobrze, że się kapnęłaś

lazurka
- ja mam taki jak agravka

papeteria - a ja nie mam porównania, ale CC dla mnie jest super doszłam do siebie bardzo szybko, a po łyżeczkowaniu, najgorsze były wyskakujące biodra, tu tego problemu nie było
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-10-21 o 18:04
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 18:01   #3917
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
a wiesz ze u nas chyba tez slini się na potęgę a z wewnetrznej strony tam gdzie ma byc jedynka jest taka biala kropka i co chwile wklada rece do buzi i steka przy tym ...tez juz kupilam ten zel ale nie smarowalam jeszcze bo nie jestem pewna czy to nie plesniawka czasem a tak poza tym to mnie zab wyszedl jak mialam 3 miesiace wiec duze prawdopodobienstwo ze to to jutro sie dowiem bo idziemy do tej pani doktor bo dzis ostatni dzien antybiotyku....
poprawy w kupach nie widze a to ze jest nieco spokojniejszy to moze przez dzialanie antybiotyku zobaczymy co pani doktor zadecyduje dalej
no to mozliwe ze Adaskowi tez zaraz zabek wyskoczy dobrze ze chociaz spokojniejszy jest. mam nadzieje ze wkrotce sie skoncza jego problemy

Cytat:
Idziemy się szykować do kąpieli,najpierw jedna, potem druga zanim je pomyję i położę no i poczytam Martynie to będzie ok.20.30 ....chyba że się uprze na 3 bajki -jak ostatnio
lo matko caly rytual

a my dzis stwierdzilismy ze misiek chyba jedynakiem bedzie (pewnie nam sie odmieni ) daje nam tak popalic ze nam sie drugiego dziecka odechcialo. znajac nasze szczescie to sie nam przytrafi
Stary 2010-10-21, 18:02   #3918
papeteria
Zakorzenienie

dzidzia swietnie aliska lezy i jaki slodki pajacyk
siala jaki sebek jest cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudny .Kermicik maly(tylko nie bierz tego dosłownie )

Stary 2010-10-21, 18:02   #3919
jaszczka
Zadomowienie

Papeteria - będę wyślij mi tylko zaproszenie jeszcze raz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-21, 18:03   #3920
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
i tez potrzebuje sasiadów jaszczko nie musisz grac ..potrzebne mi tylko twoje drzewo z klejnotami
i mi i mi
Stary 2010-10-21, 18:05   #3921
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Ja przez 5 lat współżycia też jechałam na naturalnych metodach Raz nie uważaliśmy i była dzidzia, niestety poroniłam. Potem drugi raz też wiedziałam, że zajdę no i jest Igusia Myślę, że jak dobrze się pozna swój organizm i kiedy ma się bardzo regularne cykle to nie ma mowy o "wpadce".

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
i mi i mi
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 18:05   #3922
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
tz dzwonil ze albo zapomnial portfela z domu albo go zgubil albo go okradli przeszukalam mieszkanie i nic
wspolczuje
siala moj zamiast bawic sie w macie to wyczail kaloryfer i sie usmiechal do niego tak samo ma ulubionego halogena na suficie
a jak te pozostale zabawki co zamowilas fajne ?
i fajny kolor wlosow

Stary 2010-10-21, 18:06   #3923
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:

o raju ...
a bedziesz tez moja sasiadeczką brakuje mi sasiadow do zasadzenie bawełenki choc dzis stara głupia matka nie ma czasu na giereczki bo maly caly czas chce sie bawic ....
pomogę w nocy bo jakoś nie mam teraz weny na ciupanie
Czekam na tżta i jadę do empiku po książkę chmielewskiej całą serię se zbieram a co
A mnie potrzebne zebrać 1 eggplant na Frontierze ale jak na złość nikt nie sadzi z sąsiadów
Bawełenka u mnie dojrzewa
Cytat:
siala jaki sebek jest cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudny .Kermicik maly(tylko nie bierz tego dosłownie )
Jejkuuu wyszło, że jakaś przewrażliwiona jestem na punkcie nazywania mojego dziecka Kermicik ładnie i na pewno nie ma pejoratywnego ładunku
ale kutfa błysnęłam terminologią

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-21, 18:07   #3924
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
kurde Ada jadla ostatnio o 16 i nie chce jesc....caly czas marudzi, a jak chce jej dac jesc, to sie wscieka...co jest?
pomocy
....może ją gardło boli i picie sprawia jej ból i dlatego nie chce ?

Cytat:
no to mozliwe ze Adaskowi tez zaraz zabek wyskoczy dobrze ze chociaz spokojniejszy jest. mam nadzieje ze wkrotce sie skoncza jego problemy

lo matko caly rytual

a my dzis stwierdzilismy ze misiek chyba jedynakiem bedzie (pewnie nam sie odmieni ) daje nam tak popalic ze nam sie drugiego dziecka odechcialo. znajac nasze szczescie to sie nam przytrafi
Rytuał, rytuał jak nic
My też po przejściach z Martynką nie chcieliśmy drugiego dziecka ale nam sie odmieniło....co prawda potrzebowaliśmy 6 lat na zmianę decyzji ale przełamaliśmy się
Uciekam bo juz córcia w wannie.
Stary 2010-10-21, 18:09   #3925
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
wspolczuje
siala moj zamiast bawic sie w macie to wyczail kaloryfer i sie usmiechal do niego tak samo ma ulubionego halogena na suficie
a jak te pozostale zabawki co zamowilas fajne ?
i fajny kolor wlosow
fajne, jabłko Andy jeszcze nie doszedł :/
Ale czekam cierpliwie. Mały jeszcze się boi tych nowych zabawek, woli swoje "stare" a już najbardziej lubie pieluchę tetrową slinić, tarmosić i zarzucac sobie na łepek albo girki
Zasnął kurde już na amen na noc i będzie darcie jak go obudzę na kąpanie coś mi za wczas odpływa tym snem nocnym.. nie wiem jak go przestawić by zasypiał później :/ Przetrzymać się nie da bo sam zasypia i koniec.

Stary 2010-10-21, 18:10   #3926
elcia_26
Raczkowanie

ja sie zastanawiam nad antykoncepcją potem, i sama nie wiem. "intryguja" mnie plastry. czy moze dziewczyny ktoras z Was w ten sposob sie zabezpieczala?
[/QUOTE]
Witam po długiej przerwie A propos antykoncepcji dostałam od ginki receptę na krążek Nuvaring czy któraś z Was stosowała może tę metodę?? moja gin bardzo mi ją polecała koszt na msc to ok 45zł ale mówi że trudno jej namówić pacjentki do tej metody, wolą tradycyjne tabsy.
znowu coś namieszałam do postu Beluni odnosi sięma wypowiedź

Edytowane przez elcia_26
Czas edycji: 2010-10-21 o 18:12
elcia_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 18:11   #3927
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
pomocy
Kochana moja Dagusia tez sie tak zachowuje od kilku dni, zwłaszcza po poludniu. Moze mam małowartościowy pokarm. Przystawiam ja do piersi a ona drze sie w nieboglosy, daje smoczek - wypluwa i ryk, mam w pogotowiu wode z glukoza, wypila 50 ml i zasnela. Po 10 min pobudka i ryk, uspokoilam ja i podalam cycusia, zjadla i teraz zasnela. Chyba jej dzis nie wykapie.
Czyzby to nadal skok, jak dlugo jeszcze bedzie trwal???
W niedziele konczy 10 tygodni.
Stary 2010-10-21, 18:12   #3928
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Ja przez 5 lat współżycia też jechałam na naturalnych metodach Raz nie uważaliśmy i była dzidzia, niestety poroniłam. Potem drugi raz też wiedziałam, że zajdę no i jest Igusia Myślę, że jak dobrze się pozna swój organizm i kiedy ma się bardzo regularne cykle to nie ma mowy o "wpadce".

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Zgadzam się z Tobą, mamy podobny staż w naturalnych metodach
Ja też całe te 6 lat tylko stosowałam naturalne metody antykoncepcyjne, z tym że tak jak piszesz trzeba mieć regularne cykle - ja miałam co 28 dni- i znać swój organizm.A to że zaszłam było zaplanowane, jedyne czego mi się nie udało zaplanować to płeć, bo starałam się wycelować na chłopaka
Stary 2010-10-21, 18:16   #3929
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Ja niby z obliczeń też miałam mieć chłopca, bo strzał był w samą owulację
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 18:29   #3930
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
widzialam ze wczoraj byly fotki z pierwszych chwil. to my
Załącznik 3482008
super
Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Zazdroszczę wam zdjęć z dzićmi tuż po porodzie. Ja dostałam Natalię dopiero po więcej niż trzech godzinach, a na dodatek w pokoju było zgaszone światło i tylko mała lampka się świeciła, więc nie było jak zrobić zdjęcia.
ja moje dziecko zobaczyłam po 12 godzinach i to na chwilke a potem dopiero na nastepny dzien....
anuszka a mnie kazali pic duuuuzo po cc i tylko sprawdzali ile jest w worku mialam specjalny kubeczek do picia z dziubkiem
ola tez mam tzw. "flaki" ale pokarmu mi nie brakuje
lazurowa mam blender zelmera ale ciezko mi sie trzyma ten guziczek...ale dopiero raz uzywalam....wiec trudno mi jeszcze stwierdzic czy jestem zadowolona czy nie
anoxa i jak kupiliscie ten ekspres ?
siala krzeselko bardzo fajne chyba co ?mówisz warto kupic? wiem ze Sebcio dostał
Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
U nas ok tylko ja przeziębiona bardzo jestem. Na szczęście młodemu nic nie jest bo to taki mały cyborg.
A
kuruj się
co wy z tym cyborgiem ?od razu mi sie film terminator przypomina

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Dzieki, wlasnie bylam w miescie, ale zanim przeczytalam Twojego posta no i weszlam do tego sklepu, popatrzylam, powochalam i wyszlam... Nastepnym razem zakupie ta maske i zobacze.
A z zabkiem to moze puknij tam lyzeczka w ta kropke i zobaczysz czy to...!
nie umiem tak sprawdzic lyzeczka a Lusha na miejscu zazdraszczam

i wogole dzis to chaotycznie nadrabiam....mialam cos jeszcze napisac ale zapomnialam....

Dziekuje za wszystkie mile slowa odnosnie mojego synalka

jestrm na 130 str...chyba pozniej nadrobie bo Adasiek wola .....

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-10-21 o 19:19
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości