|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
o jejq usnela, ciekawe na jak dlugo, ale tym niech sie juz tz martwi, niech pospi do 2 a pozniej moze z tata wariowac
![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Ten wozek Avanti ktory mi sie podobal to Niemiecka firma, ktos kupil.....kurcze ale mi sie podobal.... no nic bede takiego szukac..wlasnie takiego i wlasnie w tych kolorach!~!!!
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
Darusiaa - to juz nie kupujesz quinny ? Oli nie dawałam więc nie wiem czy lubi za to Szymek to lekoman i jak widzi strzykawke z czyms tam to się sam nadstawia . Tran to sobie sam z lodówki wyciaga i przychodzi to mnie z łyżeczką
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
ania quinny mial moj chrzestny i nie chwalil sobie jak z nim rozmawialam, teraz kupili espiro magic 4 i poki co sa zadowoleni, ktoras tu z nas na forum tez ma quinny calego czarnego i tez nie chwalila, nie pamietam dokladnie kiedy ale byl post ze nie moze sie doczekac innego wozka.
---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- ten mi sie bardziej wizualnie podoba i kolko ma podwojne z przodu a nie pojedyncze ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- no i cena tez mniejsza. ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- bede sie musiala znowu usmiechnac do chrzesnicy tesciowej bo widze ze nawet na ebayu nie ma tego modelu
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
Poraz kolejny tak z doskoku
Przyznaję się, że tak pobieżnie przejrzałam te kilka stron i to co pamiętam:Catro, Oleńka jest śliczna ![]() Oczywiście wszystkie nasze dzidziolki są śliczne ![]() Gratuluję wszystkich ząbków i nowych umiejętności np siadanie u Oliwki ![]() Doszły do mnie puzzle, wzięłam ten alfabet czyli 26 szt, fajne są ale trochę śmierdziały chemią aż Kuba się krzywił, więc się wietrzą. Doszła też ta gąsienica gawędziara, Kubusiowi się podoba Co do tego wątku - jesteście Kochane, dziękuję za wsparcie i tak miłe słowa Tak zaczęłam się zastanawiać czy może za mocno zareagowałam... Nie jestem jakąś konfliktową osobą, często się w ogóle nie odzywam, aby nie psuć atmosfery itp,... ale chyba dzisiaj zbyt mocno mnie to uderzyło... nie spodziewałam się czegoś takiego.... dodatkowo też realne życie daje dość mocne kopniaki - wiele rzeczy się pieprzy ... boję się o siebie, Kubusia i swoją rodzinę - dzisiaj nam grożono, że nas zniszczą, doprowadzą do tego że niektóre osoby stracą pracę, uprzykrzą nam życie tak, że wyniesiemy się z tego miasta... Sprawa została zgłoszona na policję, TŻ tam siedział z 3h... Masakra się porobiła.. tak za bardzo nie mogę o tym pisać.... ale najbliższy okres będzie bardzo ciężki... Dać radę damy, bo racja jest po naszej stronie, ale wiele nieprzyjemnych rzeczy się usłyszy... No nic, uciekam spać
|
#4145 | |||||
|
Rozeznanie
|
Jeeeeejku, dziewuszydla wy niemozliwe jestescie
; tylescie napisaly...Nie dam rady sie do wszystkiego dzis odniesc do czego bym chciala chyba; A jutro trzeba sie wczesnie przyszykowac, bo mamy ostatnia dawke szczepienia na pneumokoki; Chyba nie bede Basi tego plastra przylepiala, wczesniej dzielna byla to moze i teraz bedzie, a ja niezbyt przychylna jestem nadmiarowi medykamentow i srodkow przeciwbolowych. Mam APEL; Czy ktoras z Was bedzie widziala sie w najblizszym czasie z neuropediatra???? Mam prosbe, o konsultacje ![]() , bo nie mam szans na niedluga wizyte, innych neuropediatrow nie znalazlam a sie niepokoje.. ![]() Dziekuje pieknie; Cos mi sie wydaje, ze niedlugo bedziemy swietowac piatego, bo juz sie bieli... Jak jej pomknely te zebolki...... ![]() catro Sliczne zdjatka, super maluszek, pieknie siedzi, fajne minki robi, a to przytulanko z mamusia juz de best!!! Tez takie chce, ale kto mi zrobi... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
; mamy tez tutaj duzo innych narodowosci i to one czesto broja, ale nie tylko. Moj tz przychodzi jak pierwszy dzien tej benzyny brakowalo i mowi, ze nie wie gdzie postawic samochod. A ja nie zrozumialam i on mowi, ze przeciez teraz to albo demolka, albo wszyscy dealerzy beda sie do zbiornikow z benzyna "wlamywac", bo przeciez musza jechac po transport i pracowac itp; Ale my w niewielkim miasteczku, to tu wlasciwie spokoj; Powiem tak, nie taka Francja piekna jak ja maluja ![]() Cytat:
Zdawalam trzy razy, pierwszy raz oblalam na placu manewrowym, wykonawszy juz wszystkie manewry, bo mi sie wlasnie noga rozedrgala. No koszmar. Nie moglam za nic opanowac. drugi raz jechalam idealnie ale przy wyjezdzaniu z parkingu troche za bardzo kierownice skrecilam i egzaminator myslal, ze stukne w samochod, przestraszyl sie , hamulec i nie zdalam. A bylo to jak juz mielismy wracac... A za trzecim juz bylam tak koszmarnie zdenerwowana, ze mialam jakies takie glupiutkie pol bledy, ale egzaminator byl strasznie fajny i tez staral mi sie pomagac i widzial moje nerwy, ze bzdury chce robic i zdalam. Ale wszystkich trzech mialm fajnych egzaminatorow; ZDawalam latem. Ale zima lepiej sie czlowiek uczy, ja mam troche pietra po sliskim. My przejezdzamy przez Zgorzelec, to chyba niedaleko? Cytat:
Moja tak na prosto mierza. to jakies dziwne, ze dwa sposoby mierzenia, nie powinno tak byc. ---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Cytat:
No i dowcipny ten egzaminator; fajne ja tez llubie ide spac; pa pa |
|||||
|
|
|
#4146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się już nie przejmuje bo znowu ładnie je, a mial kilka dni przestoju. Więc jak je to problemu nie ma ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Ja jak robilam prawojazdy, to całą manewrówkę na ręcznym przejechalam, i dopiero się skapnęłam na górce jak miałam ręczny zaciągnąć ale facet był tak zagadany z kolega że nie zauważył że w maluchu się te światła dodatkowe palą![]() A na mieście przy jednym skrzyżowaniu to nie wiedziałam kto ma pierwszeństwo czy ja czy ten z naprzeciwka co też skręcał, ale pojechałam bo tamten stał i się na mnie gapił ![]() A wogle to mi tz powiedział żebym nie mówiła ile lat mam prawko, bo wtedy wiadomo że już niemłoda jestem ale ja zrobilam prawko w wieku 16 lat
|
|
|
#4147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A Ty to złośliwa jesteś bo wiesz że tu dziewczyny są na diecie a Ty tak specjalnie o tych słodkościach. Sama nie może schudnąć to innych na pokuszenie wodzi . I jeszcze sie przyznaje że psycholog.A jeżeli chodzi o pediatrę to nasi lekarze też są bardzo wyrozumiali i tylko radzą ale nie narzucają. I to nie oni mi powiedzieli ze czegoś tam nie można tylko ja tak jakoś w głowie sobie poukładałam że ma być po kolei. No ale u Was to jakoś wszystko nie pokolei nawet te zęby. U nas ząbki po kolei wychodzą - mamy tylko 2 dolne jedyneczki. Cytat:
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIWNIA!!!!!!!!!!!!!!!
WSZYSTKIEO NAJLEPSZEGO!!!!!!!!!!! mam nadzieje ze nie strzelilam babola i masz dzisiaj urodziznki:P ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- No i Dzien Dobry... Ferrou kochana trzymaj sie!!!! Co za ludzie... jejq;/ nie dajcie sie
|
|
#4149 | ||
|
Rozeznanie
|
A można. Urodziłam się w grudniu, zima to "moja" pora roku. Wolę zimą ubrać się na cebulkę i w razie potrzeby się rozebrać, niż latem chodzić ubrana lekko, a i tak umierać z gorąca...
Cytat:
![]() Zastraszanie jest karalne. Dobrze, że TZ zgłosił to na policję. O co kolwiek by nie chodziło nikt nie ma prawa Wam grozić. Trzymajcie się, uważajcie na siebie i w razie potrzeby szybko informujcie policję. Cytat:
A czy naszym maluchom można juz dawać chrupki kukurydziane? Miłego dzionka
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
moja juz sie zajada chrupkami.
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia - 100 lat! Dużo, dużo szczęścia
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie zapisalam nazwy jak sie nazywa ta masc na zaki na C....?;/
|
|
#4153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chrupki ja mojemu daję od 4 mc, ale wtedy to jedna na dwa dni, a teraz to zjada z 20 szt, po prostu uwielbia. I ze wszystkich co testowalam, to Flipsy najlepsze ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEKUJE!!!!!!!!!! tz leci do apteki zaraz
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- tz poszedl do miasta, na 99% tej masci nie bedzie, dentinox nie pomaga, viburcol tez nic nie dal wczoraj , tym razem kazalam mu bobodent kupic
|
|
#4155 |
|
Raczkowanie
|
Madzia wszystkiego naj naj... lepszego!!!
|
#4156 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękujemy za te miłe słowa Pl_madzia - fakt, że lepiej w ciąży takie rzeczy usłyszeć - i psychicznie się można przygotować (ja z wieściami o nerkach Oli oswajałam się dobrych parę miesięcy, a tu poważniejsze sprawy) i w razie czego zasięgnąć porady co do postępowania po porodzie - od razu można szturmować najlepsze szpitale. Ferrou - kurde nie za ciekawie! Dobrze że zgłosiliście na policję, to może to utemperuje tych co wam grożą. Trzymajcie się Nie zdążyłam się wypowiedzieć co do "rażącej" afery - też uważam, że panna chciała się dowartościować i potem to już kota ogonem odwracała i udawała cnotkę. I rozumiem Twoje wzburzenie Cytat:
Niech się cieszy że żona mu się rozwija i sobie świetnie radzi w takim męskim i szowinistycznym środowisku Cytat:
Ale za to jak już po diecie dorwiesz się do tej szafki, to uważaj na papierki i inne części opakowania ![]() Cytat:
ja też grudniowa, ale za zimą nie przepadam brrr ![]() Pop - a ja nie pamiętam czy ty dawałaś jakieś zdjęcia stojącej Oliwki? Skubana pędzi z rozwojem jak pocisk (dopiero co martwiłaś się, że nie chce się obracać) Madziwnia - wszystkiego najlepszego!! Drcron - i jak wyniki Julki?? Dziewczyny, jak myśłicie - lepiej kupić gąsienicę-gawędziarkę, czy tego pełzaka, co AniaP podawała linka? Cholera ten pełzak mnie zauroczył
|
||||||
|
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
ja ogladalam tego pelzaka i jest super, gasiennica tez jest fajna ale pelzak chyba bardziej bedzie stymulowal, ja w przyszlym miesiacu tez malej kupie
![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- tz kupil jeszcze panadol o smaku truskawkowym w razie potrzeby jej podam.
|
|
#4158 | ||
|
Zakorzenienie
|
MAdzia (pewnie w szole siedziesz) 100 Lat!!
Cytat:
Ale wiesz co mój TZ w przyszłym tygodniu prawdopodobnie wybiera sie do logopedy a jest to w wizyta w naszej specjalnej przychodni a tam jest i neurologpediatra i rehabilitantka więc mogę go poprosić aby przy okazji wszedł do nich i zadał pytanie. Ta przychodnia jest taka całkowicie inna i tam można tak przy okazji wpaść także do innego specjalisty i zadać pytanie. Nikt się na to nie oburza - o ile zrobi sie to pomiędzy pacjentami. Co prawda ta wizyta to nie na 100% bo musimy się zapisać jeszcze. ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() .Wczoraj nawet chciałam jej zrobić takie przez skypa ale było bardzo niewyraźne. Mnie też ten pełzak zauroczył i już przesłałam linka do TZ aby kupił bo ja w tym miesiącu mam już zakaz kupowania dla niej czegokolwiek do zabawy. Gąsienica jest też fajna ale ją już kupiłam jakiś czas temu .Kurcze niech już będzie 13. (kończę pracę i lecę do dziecka)
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-10-22 o 11:05 |
||
|
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny, jaki pełzak???? bo ja w tyle jestem DUSIAKA (chyba) pisala, ze sama siebie nie akceptuje z wygladu i ktos jej odpisal, ze jak to w ogole jest mozliwe (cigi?) no to ja potwierdzam-JEST!
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze znowu sie poklocilam z tezetam...
czasami mam za bardzo nie wypazony jezor, ale on mnie wkurza, uwaza ze jak jest w domu to powinnam miec czas ciagle dla niego po pracuje w glupich godzinach wiecej go nie ma jak jest, a jak on jest w domu to ja mam nadzieje ze zajmie sie mala , no zreszta on to sam robi ale chce wtedy zebym z nimi siedziala a kurcze ja tez chce troszke czasu dla siebie na co on mi odpowiada "a ja kiedy mam dla siebie czas?" no i dupa nic mu nie odpowiem bo on go faktycznie prawie nie ma i dupaaaa i wrrrrrr i dzisiaj powiedzial ze jak tak dalej bedzie ze bedziemy sie klocic tak czesto, bo ostatnio faktycznie dzien bez klotni lub sprzeczki dniem straconym,to sie wyprowadzi na co ja powiedzialam ze jesli ma takie zyczenie to wyciagne mu ze stychu walizki a jego odwaga pokonywania problemow mi imponuje bo najlepiej zostawic malucha i zone i powiedziec taka bzdure wiedzac ze nigdy tego nie zrobi bo za mocno nas kocha , ale jak mi sie nie chce dawwac buzi prztulac sie itd to co ? ja nie jestem tak jak on ciepla klucha ktora by mogla sie we mnie wlepic i tak lezec 24h na dobe.... oczywiscie juz sie pogodzilismy bo to jak wszystko 10-15 min klotnia ale dzisiaj byla porzadna az sie zagotowalam i mi sie glupio zrobilo i przykro i wszystko na raz i oooooo dupa! wygadalam sie i mi ulzylo! ooo! ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- ja sie sobie tez nie podobam ale nic na to nie poradze rodzice ciagle mowiacy ze jestem gruba i tak dalej jak bylam mlodsza , wiec zostalo mi to juz we krwi, doo tego wpajacy ze sie nic nie umie - norma, tak do tej pory jest nawet jak cos zrobie to na 99% jest to wedlug nich zrobione zle takze extra. Generalnie kiedys sie tym przejmowalam a teraz sie smieje i mowie ze jak im sie nie podoba to niech sie patrza tylko lapki do roboty i poprawiac po corce ktora i tak nic nie umie;D
|
|
#4161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A watek jeszcze wogóle jest ? Co do tych spraw w domu to nie za ciekawie macie ale mam nadzieję ze ten ktoś dostanie za swoje . Dawaj znać ja się dołacze do POp i tam pojedziemy na akcje Cytat:
Cytat:
MOja Ola się zepsuła na maska , nie chce sama spac w łóżeczku i koniec o ile wieczoram da się ją tam połozyć ( tylko na śpicha ) to potem koniec odłożona wyje . Na śpicha się za bardzo nie da bo się budzi . a ja nie chce z nią spac Było tak fajnie i sama się popsuła , tym bardziej że nigdy nie spała z nami , zawsze tego pilnowałam więc nie mogę powiedziec że ja ja przyzwyczaiłam . W dzień tez co odejde to wyje eehhhjuż widze jak się zacznie przemieszczać i bedzie mi wisiała na nodze
|
|
#4162 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
(jak widać, niewiele mi trzeba było )O to już za niecałe dwie godziny - będziemy odliczać Ja muszę czekać do 15 aż mój tz po mnie przyjedzie i zmieni mi koło bo złapałam gumę. Ale też się pochwalę, jaka to ja bystra jestem, bo jechałam na samej feldze i jak mi coś stukało, to najpierw ściszyłam radio, żeby posłuchać co to, ale doszłam do wniosku że to coś w bagażniku i podgłośniłam, bo akurat leciało "I'm bad" Jacksona i wyłam razem z nim Mój chłop się załamał, jak mu o tym powiedziałam
|
||
|
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
tak nam babeczka poradzila zeby kupic panadol bo jest zniczulajacy ale nie jest az tak mocny jak nurofen
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- ania moja te jest niezadowolona jak odchodze wiec nie jestes sama, zaczyna sie robic chyba cycek.... kurde nooo..nie dobrze:P
|
|
#4164 | |
|
Rozeznanie
|
AniaP pokazała linka (teraz na nią będzie sesese
) takiego cudaka:http://allegro.pl/kula-pelzak-fisher...269780288.html Cytat:
|
|
|
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
catro ja kiedys tez tak mialam wiec nie jestes sama, tylko ja sie zatrzymalam jak dym spod kola szedl , zima jechalam akurat po jakiejs drodze lesnej:P
zostalam sama w srodku lasu wuja musial przyjechac i mi zmienic kolo, wtedy wesolo mi nie bylo ojjjj nie dobrze ze snieg byl to jakos tak "widniej" w tym lesie bylo
|
|
#4166 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
ale dzisiaj wiatrzysko wstrętne musiałam tyłem wózek ciągnąc...
![]() Madzia 100 lat Dla Oliwki ![]() Cigi niestety ja nie pomogę,byłam już ale u zwykłego pediatry. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Biedna Amelcia swoją drogą już ją długo tak trzymają te pobudki nocne,co by tu zrobic? ![]() Cytat:
a ten kombinezon wiem że musi byc większy przecież kilka miesięcy ma posłużyc ![]() teraz tez śpi a ja robię gołąbki tak mnie coś naszło,uwielbiam je
|
||||
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
U Tzta w pracy otwieraja ekipe remontowo budowlana, ma isc sie zapytac, moze sie czegos dowie i by bylo miejsce...
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
Gołąbki.... oj, ktoś tu lanie powinien dostać za gadanie o gołąbkach.
![]() Aaaa i dzięki za link do puzzli już kupione
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4170 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylkooliwka z tymi pobudkami to własnie już długo trwa
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

Przyznaję się, że tak pobieżnie przejrzałam te kilka stron i to co pamiętam:

; tylescie napisaly...Nie dam rady sie do wszystkiego dzis odniesc do czego bym chciala chyba; 

We Francji jak już demonstracje, to na całego