Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-21, 13:15   #4051
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Pop a może, wiem że to desperacja, kup sobie paczkę fajek i jak będziesz z nim siedziala to sobie zapal jak on taki przeciwnik, to może to do niego przemówi.
Niestety ale już na samą myśl że miałabym coś takiego wziąć do ust to na wymioty mi się zbiera. OCHYDA.

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
1. Uśmiech o poranku
2. A jednak się kręci
3. Prezentacja ząbków (szóstego jeszcze nie widać)
4. 5. patataj koniku
6. A ten ząbek był trzeci
7. Artyst(k)a malarz
8. A kuku
9. co mi tu w zabawie przeszkadzasz?
10. tulu tulu (to była jej inicjatywa, jak nigdy )
10 najfajniesze - rozczuliło mnie.

A teraz pytanie i prośba o poradę. Macie czasmui tkie uczucie że jakiegoś właoska macie na nosie - a tam nic nie ma. Ale jat to denerwujące uczucie. Może macie na to jakiś sposób. Obcięcie czy obdrapanie nosa nie wchodzi w grę.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

JA zdawałam w Wawie na Bemowie. Średnio ludzie tu zdają tak gdzieś koło 5 razu. Ja zdałam za drugi. Za pierwszym też bym zdałą ale moja noga lewa (ta od sprzęgła) się zdenerwowała i niemogłam jaj uspokoić. Tak mi drżała że nawet egzaminator się dziwił. Ale był bardzo miły i pomocny. Próbował mi nawet inaczej ustawić siedzenie bo myślał że to od tego. Pozwolił pochodzić dookoła samochodu. Ale ona drżała dalej a manewry robi się na takim pół sprzęgle. Więc się nie dało. Za drugim razem jkak przyszłam to się nie bałąm egzaminiu tylko tej swojej nogi. No i gdy podeszłam do egaminatora to najpierw z nim sobie pogadałam o jakiś bzdurach - tak aby siebie uspokoić i przy okazji poznać człowieka. Więc jak już wsadłam do samochodu to byliśy prawie kumplami. No i ten na placu (też robiłam cały plac,wszystkie manewry - stare czasy) wszystko mi mówił. Kiedy odbić kierownicą czy aby czegoś nie zapomniałam (np. ruszanie pod górkę -zapomniałabym zwolinić ręczny). Potem pojechaliśmy na miasto i ten dalej mi wszystko mówił. Zwolnij, kierunek itp. A w między czasie dalej z nim gadałam. Jeszcze trochę a byśmy rodziną zostali. . Ale noga nie drżała. NA koniec stwierdził że zdałam bo to nie wypada aby inżynier bez prawa jazdy chodził.
W tym dniu u niego jeszcze tylko jedna osoba zdała
Także dziewczyny podstawa to urok własny

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

I na koniec: Dziewczyny przyznawać się która tu u nas Fałszywa/Podstawiona jest.
Dwie ja sama mogę wykluczyć bo poznałam osobiście i to z dzieckiem.
MAchaj była nawet z TZ.
Co prawda AniaP może być tylko opiekunką i też moze być podstawiona. No i dla niej ja też mogę być podstawiona bo byłam bez dziecka.
Pare innych też sie spotkało z dziećmi.

Drcron - przyznaj sie że jesteś podstawiona. No bo tyle Wam się przydarza że innych z 10 mogłybyście obdzielić. Oczywiście żartuję

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-10-21 o 12:49
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 13:26   #4052
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

moje dziecko zaczelo krakac , jjak kruki takie odglosy wydaje;p i przy tym warczy jak rotweiler

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

CO O TYM MYSLICIE?

http://allegro.pl/lekka-i-zwinna-spa...271725516.html
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 13:45   #4053
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
A Twoj tz gdzie pracuje, w Niemczech?
I gdzie mieszkasz przy tej granicy, tak wscibsko sie zapytam?
Moze moglabym kawalera Mikolaja kiedys odwiedzic jadac do Polski??
Tak w niemczech , a ja jestem z lubuskiego
Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
słodko normalnie aż mi łezki w oczach staneły
mi też jak sie tak tulił
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
nie ma mowy o wypiciu kefira, ide po zwolnienie do lekarza za tydzien to wtedy pojde przy okazji na wizyte, jeszcze mi sie wydaje ze "tam" wyczuwam cos malutkiego...cholera ja to zawsze cos mam.....;/ mam nadzieje ze to nic powaznego nie bedzie.
A Ty nie bierzesz czasem tabletek anty? może to od nich po niektórych jest suchość
Cytat:

Libra - Tobie też życzenia zdrówka, powodzenia w dalszym zrzucaniu wagi i jeszcze większej uciechy z chłopaków
dzięki , przyda się bo już mam dość tej diety ale w sumie zostało 5,5 kg do wagi z przed więc muszę wytrzymać
Cytat:
1. Uśmiech o poranku
2. A jednak się kręci
4. 5. patataj koniku
7. Artyst(k)a malarz
8. A kuku
Jaka słodziutka a ostatnie super
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

w lidlu jak robią oromo na pampki to zauważyłam że tylko 4 rozmiar mają a innych nie

No własnie dziwi mnie zawsze to zdanie niektórych ze trzykołowce sa nie stabilne a to g.. prawda .
Tylko trzeba się nauczyć wjeżdżać pod krawezniki bo przez chwilkę wózek jest na jednym kole . a tak jest wsio ok

Ide sprzatać

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

ferrou - ja zdawałam w grudniu i wcale nie było źle przynajmniej dobrze ze się nauczysz w takich warunkach
no włąśnie 4 mają być a wy jeszcze nie uzywacie 4?
ja nie narzekam na mojego 3 kołowca
tez mi się wydaje ze lepiej zimą , bo można jechać pomału ze względu na warunki i Ci nie powiedzą że tamujesz ruch albo jedziesz mało dynamicznie szybciej czas leci
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 13:46   #4054
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Libra no wlasnie biore, moze i tak... w przyszlym tyg bede u lekarza to z nia pogadam, w dzien to ja tego nawet nie odczuwam ale w nocy tragedia.
A.Camus
Stary 2010-10-21, 13:51   #4055
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

A teraz pytanie i prośba o poradę. Macie czasmui tkie uczucie że jakiegoś właoska macie na nosie - a tam nic nie ma. Ale jat to denerwujące uczucie. Może macie na to jakiś sposób. Obcięcie czy obdrapanie nosa nie wchodzi w grę.
może to jakiś nerw Ci gdzieś pod skórą "skacze" ja tam mam na policzku nie raz , brak magnezu i B6 , a za duzo kawy która go wypłukuje

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Libra no wlasnie biore, moze i tak... w przyszlym tyg bede u lekarza to z nia pogadam, w dzien to ja tego nawet nie odczuwam ale w nocy tragedia.
Ja brałam długo różne tabletki i mniej więcej cały czas cierpiałam z tego powodu chociaż nie było to aż tak bardzo dotkliwe najbardziej podczas sexu , ale na to tez można jakoś zaradzić
ale Cię jeszcze coś piecze czy swędzi ? może to jakaś infekcja albo zapalenie
Stary 2010-10-21, 13:58   #4056
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wlasnie nie piecze nie swedzi, no czasami ale to pewnie po goleniu...
A.Camus
Stary 2010-10-21, 14:01   #4057
libra777
Zakorzenienie

no to faktycznie najlepiej isc do gin,albo weź sobie profilaktycznie clotrimazolum
Stary 2010-10-21, 14:02   #4058
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość

muszę poszukać jakiejś dobrej nauki jazdy zapisuję się i idę teraz w sumie chyba najlepszy jest czas, bo teoretycznie mam duzo czasu - tylko przeraża mnie jazda po śniegu itp

To szukaj i do roboty. Ja też zaczynałam w październiku. Egzamin z jazd miałam w styczniu i było pełno lodu i śniegu a tep. -15 i szybkociemno . Śnieg, lód i co jeszcze tylko można sobie wyrazć zimą. Mój instruktor mówił że lepiej uczyć się zimą

Cytat:
cos malutkiego- jak jakis guziczek albo hemoroid;/
Ja bym poszła do ginka

Cytat:
1. Uśmiech o poranku
2. A jednak się kręci
4. 5. patataj koniku
7. Artyst(k)a malarz
8. A kuku
Bezcenne widoki
Stary 2010-10-21, 14:03   #4059
catro
Rozeznanie

Ja to cholera od porodu nie mogę się pozbyć jakiegoś "kolegi" - dostaje od gina jakieś globulki, ale od nich jeszcze gorzej swędzi a pomaga właśnie ten lactacyd, który podesłałam Darusii.
Mój gin twierdzi, że karmienie piersią też powoduje suchość, ale dopiero teraz wpadłam, że też biorę pigułki (ale ze mnie młot) i one swoje też dodają.

W imieniu mojej Waćpanny, dziękuję za komplementy

A ja chciałam wcześniej uciec z pracy, bo kierowniczka na spotkaniu, a tu główny szef wchodzi

Pop - ja nie miewam takiego włoska-widmo na nosie, więc nie pomogę.

A co do prawa jazdy, to ja też uważam, że w dzisiejszych czasach bez tego to jak bez ręki - ja sama zdałam za 4 razem i byłam z siebie dumna, że mi się już udało

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 14:06   #4060
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
To szukaj i do roboty. Ja też zaczynałam w październiku. Egzamin z jazd miałam w styczniu i było pełno lodu i śniegu a tep. -15 i szybkociemno . Śnieg, lód i co jeszcze tylko można sobie wyrazć zimą. Mój instruktor mówił że lepiej uczyć się zimą

Ja bym poszła do ginka

Bezcenne widoki
wlasnie ide ale dopiero w przyszlym tyg...
A.Camus
Stary 2010-10-21, 14:10   #4061
libra777
Zakorzenienie

Izazula ja jeden egzamin zdawałam o 7 rano podczas śnieżnej zawieruchy i oczywiście klapa, wszystkie tyczki na placu były tak szczelnie oblepione mokrym śniegiem że nie było widać kolorów i do tego ciemno jak w d...
ale i tak na następny zapisałam się też w zimie za miesiąc , teraz się przynajmniej nie boję jeździć zimą

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Darusia a może tantum rosa do podmywania

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

A mój jękol pospał pół godz i teraz siedzi i mi tu jękoli na kolanach bo nie wyspany, za oknem szaruga i ani na dwór iść ani co
Stary 2010-10-21, 14:12   #4062
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja siedzi na krzesle do karmienia i wcina grzechotki;p
na razie mam lactacyd zobaczymy jak bedzie... a w przyszlym tygodniu moze dowiem sie czegos wiecej
A.Camus
Stary 2010-10-21, 14:23   #4063
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
U mnie erwi juz śpi, eryk się kąpię, a emil tv ogląda- to mam czas dla siebie jak wszystkie dzieci zajęte
Nieźle, imiona brzmią jak z tej samej półki Fajnie

Cytat:
ZAPOMNIALAM WAM NAPISAC CO RANO ZROBILO MOJE DZIECKO!!!!!

Obudzila sie i byla tak cicho jak nigdy albo my tak twardo spalismy, budzimy sie patrzymy a ona jeden szczebelek od lozeczka w jednej raczce, drugi w drugiej i glowa w tej dziurze od sczebelkow!!!!! Tz juz obrocil lozeczko tak by wyjmowane elementy byly os strony sciany.
To musi się je lekko wyciągać chyba bo u nas jest to raczej niemożliwe. ja nawet mam problem, żeby je wyjąć. Twardo siedza i trzeba konkretnie nacisnąć zeby wylazły... no ale... trzeba przyznac, że niezły rozrabiaka z niej

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
77cm OMG! Amelkę ostatnio sama mierzyłam i na prosto ma 67cm ale ona jak się urodziła to miała 49cm, no i ja taka mała

Asiulek nie łam się, my od ostatniej wizyty od lekarza nie stawiamy małej nawet na chwilkę i pilnuję, żeby za bardzo nie uderzała stopami to łóżeczko, wózek itp. (teraz to już praktycznie niemożliwe, bo musiałabym ją związać), ostatnio chciałąm zobaczyć czy nadal podgina paluszki stóp jak jaąpostawię i TAK! i staje jak baletnica na palcach... do tego jest właśnie jak Wercia zgięta w pół, albo całkiem ugina nóżki w kolanach. Ale jak wtedy byliśmy u tego neurologa, to babka mówiła, że podginanie nóżek jest całkiem normalne. Jutro musze umówić nas na kontrolną wizytę, to będę wiedziała, czy na tym etapie to nadal normalne. Tymczasem głowa do góry!!

a dodam, że Zośka mojej siostry jest tylko 6 tygodni starsza od Amelki i juz sama stoi, czasem nawet się puszcza do chodzenia... ale nie przejmuję się tym, bo każda z dziewczynek jest całkiem inna, zupełnie inne temperamenty... jeszcze się zdążą nachodzić

No właśnie moja robi identycznie, nóżki jak baletnica i zgięta. Jak już wrócisz od lekarza to daj znać co powiedzial na to, ok? Będę wdzięczna!!

Cytat:
ja rozmawialam na watku " Przyszle mamusie do 23 rż" i tam byla jako Motylicaja, mam ja na nk.... dzisiaj wlasnie czytalam o tym na tamtym watku.
Tam znowu byla jako osoba samotna, teskniaca by miec jakiegos tezeta , chcialaby miec dzidziusia ale nie miala z kim itd...

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

uwazam ze to osoba nie zrownowazona psychicznie, podajaca sie za 10 osob na raz, wymyslajaca setki historii do tego musi byc strasznie samotna , w zwiazku z czym ma czas na zajmowanie sie "oszustwem" .
Moze chcialaby byc "kims" dla kogos waznym ale poki co jest tylko nikim, nikim bo nie ma zadnej swojej osobowosci, za to ma duzo zmyślonych.

No i chyba musi prowadzić jakieś notatki żeby pamiętać kim jest pod jakim nikiem. Po prostu przerażające...

Cytat:
---

aaa....no i moja nie placze.
No to w czym problem... ona nie płacze to Wy śpicie dalej a ona się bawi

Cytat:

A moje kochane dziecko ostatnio oprócz różnych dzwięków wydaje bardzo wyraźne MAMMMM....
Moja też Już jakiś czas, kiedyś pisalam, caly czas mamamamamammmmmmmm......
Cytat:
cos malutkiego- jak jakis guziczek albo hemoroid;/
Mam to samo, ostatnio "wymacałam" i chyba się wybiorę z tym do lekarza. Z tym, że ja nie czuję zadnego dyskomfortu tylko przy goleniu to "macnęłam". Myślalam, ze się zacielam... ale nie...

Cytat:
1. Uśmiech o poranku
2. A jednak się kręci
4. 5. patataj koniku
7. Artyst(k)a malarz
8. A kuku
Piękne zdjecia, nic tylko całować a jakie zębyyyyyy...

Cytat:

-

I na koniec: Dziewczyny przyznawać się która tu u nas Fałszywa/Podstawiona jest.
Wiem, wiem o co chodzi... ma to czesto i jakie to jest wkur.... masakra. Nie ma na to sposobu chyba. Przynajmniej ja nie znalazłam

A podstawiona to ja...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 14:23   #4064
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

JA zdawałam w Wawie na Bemowie. Średnio ludzie tu zdają tak gdzieś koło 5 razu. Ja zdałam za drugi. Za pierwszym też bym zdałą ale moja noga lewa (ta od sprzęgła) się zdenerwowała i niemogłam jaj uspokoić. Tak mi drżała że nawet egzaminator się dziwił. Ale był bardzo miły i pomocny. Próbował mi nawet inaczej ustawić siedzenie bo myślał że to od tego. Pozwolił pochodzić dookoła samochodu. Ale ona drżała dalej a manewry robi się na takim pół sprzęgle. Więc się nie dało. Za drugim razem jkak przyszłam to się nie bałąm egzaminiu tylko tej swojej nogi. No i gdy podeszłam do egaminatora to najpierw z nim sobie pogadałam o jakiś bzdurach - tak aby siebie uspokoić i przy okazji poznać człowieka. Więc jak już wsadłam do samochodu to byliśy prawie kumplami. No i ten na placu (też robiłam cały plac,wszystkie manewry - stare czasy) wszystko mi mówił. Kiedy odbić kierownicą czy aby czegoś nie zapomniałam (np. ruszanie pod górkę -zapomniałabym zwolinić ręczny). Potem pojechaliśmy na miasto i ten dalej mi wszystko mówił. Zwolnij, kierunek itp. A w między czasie dalej z nim gadałam. Jeszcze trochę a byśmy rodziną zostali. . Ale noga nie drżała. NA koniec stwierdził że zdałam bo to nie wypada aby inżynier bez prawa jazdy chodził.
W tym dniu u niego jeszcze tylko jedna osoba zdała
Może to jakiś nerwo-świąd . Może za dżo kawy i magnez isę wypłukał. Nie mam pojęcia jak sobie z tym dać rade choć czasem mnie też nos swędzi niemiołsiernie jakby mi jakis pajączek wszedł i gmerał .

Ciekawe z tą nogą bo moja też drżała i mój egzaminator też kazał chodzić koło samochodu i się uspokoić bo on wbrew obiegowej opinii nie zjada zdających na kolację . Pomogło i choć nie siedział obok to powiedział jak wrzucić "I" bo ja zapomniałam
Stary 2010-10-21, 14:26   #4065
Darusiaaaa
Zakorzenienie

asiu ja tez nie czuje przez to dyskonfortu bo to nie odczuwalne dla mnie jest tylko przy takiej samej sytuacji jak ty wylamacalam "kosmitę" .

Nie bo marudzi, mialczy i w nocy jej smaruje dziaselka jak sie budzi
a co do szczebelkow nie wiem jak ona to zrobila bo ja ich wyjac nie moge;/ nie mam pojecia!
A.Camus
Stary 2010-10-21, 14:31   #4066
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cigi - takie maluchy jak nasze mierzy się właśnie po krzywiznach. Zdaje się że jest tak do momentu aż maluch samodzielnie stoi.
Wyobraź sobie że po urodzeniu mierzą tak jak mówisz przykładając miarkę na prosto. Takie dziecię ma wtedy przynajmniej z 15 cm mniej niż w rzeczywistości. Na jaki wzrost wtedy kupisz ubranka ?
Stary 2010-10-21, 14:32   #4067
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Libra- dotarła paczuszka Wielkie dziękiiiiiiiiiii!!

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-10-21, 14:36   #4068
libra777
Zakorzenienie

U mnie szczebelki się lekko wyjmuje dziecko sobie poradzi spokojnie ale mój na szczęście na to nie wpadł.
Izazula też właśnie pisałam że to na pewno brak magnezu , zresztą na zimę powinno się zwiększyć dawkę magnezu , bo pomaga zwalczyć objawy zimowej depresji
Stary 2010-10-21, 14:39   #4069
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

A mój jękol pospał pół godz i teraz siedzi i mi tu jękoli na kolanach bo nie wyspany, za oknem szaruga i ani na dwór iść ani co
Moja własnie to samo. usnęła o 13.10 a obudzila się o 14. I miauczala, kwękala aż się przed chwilą tak rozpłakała, że aż się dławila... myślalam, ze ją coś boli a ona nie dospana bo nawet obudzila się placząc cichutko. No i spi teraz dalej

Darusia- ciekawe co to za dziwoląg nam wyrosl między nogami

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Dziś niania miala swój dluższy debiut. Szlam na badania okresowe i kontrolne. Przyszła o 7.30. Myślalam, że zejdzie mi ze 2 -3 godziny a zeszło... ponad 5 a niania znów zapomniala telefonu i ja nawet nie mialam jak się z nią skontaktować. To było najdłuższe 5 godzin w moim zyciu... ale dostała zrypki i obiecala już zawsze zabierac...
najwazniejsze jednak, że dala rade a mała dzis nie nalezy do najgrzeczniejszych pani powiedziała ze nie płakała ale była absorbująca... heh... skąd ja to znam

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-10-21, 14:42   #4070
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Libra- dotarła paczuszka Wielkie dziękiiiiiiiiiii!!
nie ma sprawy
Stary 2010-10-21, 14:43   #4071
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Cigi - takie maluchy jak nasze mierzy się właśnie po krzywiznach. Zdaje się że jest tak do momentu aż maluch samodzielnie stoi.
Wyobraź sobie że po urodzeniu mierzą tak jak mówisz przykładając miarkę na prosto. Takie dziecię ma wtedy przynajmniej z 15 cm mniej niż w rzeczywistości. Na jaki wzrost wtedy kupisz ubranka ?
U mnie mierzą tak jak u Cigi. Na tym przewijaku na którym badają klada dziecko by główką dotykało początku, nóżkę lekko prostują (moja sama to robi ). I tam jest przyklejona miarka.
Przy urodzeniu to wiem, że mierzą po krzywiznach bo wtedy dziecko jest bardzo skulone ale teraz juz chyba nie jest...
Ale... ile szkół tyle opinii...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-10-21, 14:43   #4072
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Izazula też właśnie pisałam że to na pewno brak magnezu , zresztą na zimę powinno się zwiększyć dawkę magnezu , bo pomaga zwalczyć objawy zimowej depresji
Kurcze zapomniałam właśnie o magnezie na jesienno-zimową depresję. Tylko czy ja jeszcze trochę karmiąca mogę magnez wcinać ? Musze sprawdzić.
Stary 2010-10-21, 14:45   #4073
libra777
Zakorzenienie

Dziewczyny to pewnie jakieś dzikie mięso , a wy rodziłyście sn? bo nie pamiętam
Stary 2010-10-21, 14:46   #4074
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moze zamieniamy sie w plec meska hahahah;D

nie no a powaznie to musimy isc do lekarza, nie dosc ze dzieciaczki z tego samego dnia to to samo nam wyrasta:P hahaha

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Dziewczyny to pewnie jakieś dzikie mięso , a wy rodziłyście sn? bo nie pamiętam
tak

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

wlasnie tak to odczulam jak sie na "to " natknelam:P
A.Camus
Stary 2010-10-21, 14:48   #4075
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze zapomniałam właśnie o magnezie na jesienno-zimową depresję. Tylko czy ja jeszcze trochę karmiąca mogę magnez wcinać ? Musze sprawdzić.
nie sądzę żeby coś się mogło stać ale dla pewności lepiej sprawdź , chociaz w witaminach dla karmiących pewnie jest o ile bierzesz jakieś.
Ja sobie teraz wzięłam kurację magnezową i witaminowa i zauważyłam że mniej włosów mi wypada

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Darusia to ja też mam cos takiego , pewnie mnie krzywo pozszywały
Stary 2010-10-21, 14:49   #4076
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u mnie w przychodnii tez mierza na prosto a po ur oczywiscie po krzywiznie.... dlatego ciezko jest okreslic , bo raz wyszlo tak ze mala wcale nie urosla.... powinni tak samo mierzyc....
A.Camus
Stary 2010-10-21, 14:54   #4077
libra777
Zakorzenienie

u nas po krzywiźnie
Stary 2010-10-21, 14:58   #4078
Ferrou
Zakorzenienie

jest mi cholernie przykro... ciężko się czyta pewne komentarze - niektórzy ludzie naprawdę mnie zaskakują... Yonka, chyba miałaś rację co do pewnej osoby --- no ale same sobie przeczytajcie wątek...
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post22796782
Nie rozumiem co to miało na celu? Pokazanie, że jest lepsza?? pewne rzeczy w głowie mi się nie mieszczą....

zaraz Was spróbuję nadrobić
Stary 2010-10-21, 14:58   #4079
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dziś niania miala swój dluższy debiut. Szlam na badania okresowe i kontrolne. Przyszła o 7.30. Myślalam, że zejdzie mi ze 2 -3 godziny a zeszło... ponad 5 a niania znów zapomniala telefonu i ja nawet nie mialam jak się z nią skontaktować. To było najdłuższe 5 godzin w moim zyciu... ale dostała zrypki i obiecala już zawsze zabierac...
najwazniejsze jednak, że dala rade a mała dzis nie nalezy do najgrzeczniejszych pani powiedziała ze nie płakała ale była absorbująca... heh... skąd ja to znam
Telefon trzeba mieć bo to dla bezpieczeństwa. To obowiązkowe jest. Nie dzwoń do niani zbyt często. Moja osobista matka nagadała mi kiedyś że nie mam do niej wydzwaniać co chwila bo ona się zajmuje dzieckiem (moim) a ja jej przeszkadzam. Zresztą ona jest z tych co dzwonią wyłącznie jak jest potrzeba. Opiekuje się w tej chwili czwartm dzieckiem (dwoje to rodzeństwo) a do rodziców dzwoniła 3x (to była rosnąca temperatura). Rodzice jak uż się przyzwyczaili to dzwonili później tylko poifomować o której będą w domu. Bez telefonu się z domu nie rusza
Stary 2010-10-21, 15:02   #4080
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Zapomnialam wczoraj napisac, ze Basiulek ma juz trzeciego zabka, wiec juz mamy trzy jedyneczki

Fasolka co do tego kubelka, to faktycznie, moze to byc przydatne, jak noworodek ma stracha przed kapielami w wanience, bo w wiaderku ciasno jak u mamy w brzuchu, ale dla mnie to trudno sie w tym myje. A to wcale nie trzeb atakiego cudu jak na linku, tylko zwykle wiaderko, albo wysoka miednice i krzeslo; tak mylam moja Baske;
Gratuluje zabka!!!

Ja to wiaderko DOSTALAM od sasiadki, bo inaczej w zyciu bym nie dala za nie tyle kasy-nie stac nas wolalabym na cos innego ja wydac, a kapac w zwyklym wiaderku.
Ja juz kapalam mala nawet w umywalce w lazience ale to niezbyt wygodne...

Cytat:
A ja wczoraj tż-ta odwoziłam na granicę bo jechał z kumplem i on tam na niego czekał i w sumie kilka godzin mnie nie było , małego zostawiłam z mamą i jak wróciłam to tak się do mnie przykleił że myślałam że go nie odkleję dosłownie przykleił , wtulał , szczypał z radości , no tak się cieszył
Ale piekne to i wzruszajace....
Dla takich chwil warto zarywac te nocki, znosic mialczenia, marudzenia i byc opluwanym marchewka

Cytat:
1. Uśmiech o poranku
2. A jednak się kręci
4. 5. patataj koniku
7. Artyst(k)a malarz
8. A kuku
napisze to samo, co wyzej...
Piekne zdjecia!!! I jakie te nasze dzieci juz duuuze....Ehh...

Cytat:
JA zdawałam w Wawie na Bemowie.
A cos w tym jest...Ostatnio moja znajoma, mloda dziewczyna, a wyglada na jeszcze mlodsza, wsiadala do samochodu na egzaminie i pyta : "czy moge sie rozebrac?"
a gosc-"tak, ale tylko z kurtki"

Mloda buraka strzelila, bo to taki typ niesmialy, ale egzamin zdala za pierwszym razem (i to we Wroclawiu!), tak wiec nie ma to jak zrobic dobre pierwsze wrazenie, rzucic zartem, i roztoczyc swoj urok osobisty

A z tymi podstawionymi i fantazjujacymi na swoj temat, to mysle, ze wiecej takich jest.... niestety...
Alez to czasu trzeba miec duzo i dobra pamiec!

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2010-10-21 o 15:05
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości