|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
![]() hehehe
|
|
|
|
|
#3842 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
i dodatkowo trochę się od siebie odsunęliśmy bo ich poglądy na macierzyństwo są zupełnie inne-oparte na pogłoskach-co mnie szczególnie mocno irytuje...
|
|
#3843 |
|
Zadomowienie
|
Witam kobietki
![]() U nas na dworku chłodno ale za to słoneczko w okna świeci U nas wszystko dobrze. Mnie choroba "odpukać..." powoli opuszcza i juz troche lepiej dziś. Tomuś zaczyna sie wycwaniać i po jedzonku juz nie chce od razu nynać tylko chce sie nosić na rękach i rozgląda sie po pokoju mamy czerwone ściany on bardzo je lubi oglądać heh wogole rośnie jak na drożdzach już paluszki sie mu zrobiły tłustrze widać że powoli nabiera ciałka ![]() heh kootek fryzurka i kolorek zarąbisty a i Ty śliczność jesteś lasencja :P Ja też mysle sie nad wybraniem do fryzjera. Musze sie wziąść teraz za siebie ![]() A co do tego środka przeciwbólowego-Tramalu to dostawałam i zastrzyki w tyłek i nawet w brzuch i on wogole na mnie nie działał...ja w drugiej dobie dostałam coś o wiele mocniejszego jak lekarz na obchodzie zobaczył w karcie co dostałam to powiedział że musze mieć jakieś wtyki że mi to podali bo nikt tu tego normalnie by mi nie podał...wiec można sobie wyobrazić jakie bóle miałam..eh no ale na szczescie to juz jest za mną...Pozatym to też nie powaliło mnie z nóg heh tylko pozwoliło na zaśnięcie między tymi okropnymi skurczami macicy...eh to cos nazywało sie na D....ale juz nie pamietam co to bylo... ![]() No dobra juz dosyć smęcenia heh ![]() Mallinko tytuł na odchowalnie baaardzo mi sie podoba ![]() Oooo i Miśkowa sie znalazła :P Gratulacje córeczki i bardzo szybkiego porodu Pozdrawiam Was gorąco dziewczynki
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
apoolonia michałek dlatego sie taki maly urodzil bo przez moja podwojna macice nie dostawal pokarmu przez łozysko, byl hipertroficzny czy jak to sie nazywa i nie mial miejsca zeby sie rozwijac, gin powiedzial ze dobrze ze tak wczesnie urodzilam bo nie wiadomo co by sie moglo w brzuchu zdarzyc (szczerze to wole nie wiedziec...)
|
|
|
|
#3845 |
|
Zadomowienie
|
Nie martw sie- mi nie przedłużą umowy (mam na czas okreslony) i tez będę bezrobotna...
|
|
|
|
#3846 |
|
Raczkowanie
|
Mallinko chyba masz rację że ta spacerówka mała w espiro
oj to ja już nie wiem jaki mam wózek kupić ![]() Ale właśnie doczytałam że Artystka ma atlantica i mówisz że spacerówka nie mała? To mnie pocieszyłaś chyba zdecyduję się na niego
|
|
|
|
#3847 |
|
Rozeznanie
|
no malinka fajny tytuł to zakładaj
|
#3848 |
|
Zadomowienie
|
to chyba wiekszosc za MALINKA
tytulki super... a mozna tytul zmieniac w trakcie trwania postowania???? PAULINKO wiekszych liter juz sie nie dalo bo jest do 7 tylko hehehehe ![]() ![]() KOOtek wyrazila zgodem a fakt, ze ma odchowalnie prowadzic osoba ktor urodzila to jest ustalony w REGULAMINIE?? chyba nie co?? ![]() dla mnie wazne jest by byl prowadzony regularnie, schludnie, z humorkiem, na czasie i o czasie dodatkowo powiem wam ze Kootek ma teraz mniej czasu niz Malinka zwlaszcza ze tak jak ja nie wie jak to sie robi... a Malineczka ma wprawe i jestesmy wszystkie z tego co piszecie zadowolone wiec do DZIEŁA ![]() ALISZCZE dziekuje ci kochana ze pytasz... juz nie pisalam ale nie jest znowu za dobrze stad moje milczenie dwudniowe :/ nie wyszlam do konca z choroby poprzedniej i zaczyna sie na nowo zatokowo tak jak poprzednio a do tego ANTOŚ też już się pokłada - dostał Bioparox a jak nie poskutkuje to banki mamy mu postawic... ehhh kolorowo nie jest ale poki moge to ukladam w domu rzeczy przekladam i prasuje
|
|
|
|
#3849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja go w sklepie pomacam bo już mam ogromny mętlik w glowie wczoraj, jak byłam w hurtowni to żaden wózek mi się nie spodobał to chyba nierealne
|
|
#3850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zmienia stanowisko, wyjezdza do odleglego o 700 km miasta. Przez pierwszy okres probny ja zostaje tutaj i bedziemy malzenstwem weekendowym jezeli wogole Potem szukamy tam czegos do zamieszkania i tez sie przeprowadzam.Oj dziewczyny, to ja tez powinnam czuc sie jak wyrodna matka, bo tez mam takie mysli.Ze cos strace, ze inni sie bawia a ja bede w pieluchach.W sumie juz w czasie ciazy widzialam jak znajomi balowali a ja wiecznie odmawialam. Ehh.No i ja jestem na swoim i jak nie pracuje to nie zarabiam, wiec tak jakbym byla teraz bezrobotna, z tym ze zasilku nie dostaje I tez mam wrazenie i wyrzuty sumienia, bo w koncu po co studiowalam??Maz sie rozwija, szkoli a ja od roku nie. Doluje mnie to czesto. Z drugiej strony mam nadzieje, ze znajde cos po tej wyprowadzce, bo to mniejsze miasto i mniej tam Polakow, wiec moze uda mi sie cos z jezykiem polskim znalezc.Nie ma tam takiego bezrobocia jak tutaj. Wlasnie pieke ciasto brzoskwiniowe,mam nadzieje ze wyjdzie bo jutro z rana mamy gosci. |
|
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie żałuję, że studiowałam, nawet gdybym miała juz nie pracować w zawodzie. Bo studia były ciekawe same w sobie
|
#3852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z 90 mam z listy może ok 10 się wypowiedziało Tytułu nie można zmieniać-tylko moderator może to zrobić. To założę pierwszą część a potem do kolejnych może jednak ktoś się zgłosi ![]() Beata_Batumi a co ty tu robisz idź rodzić, przecież dziś chyba pełnia już cos powinno się zaczynać...
|
|
#3853 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio sie skarzylam, ze brzuch mi nie rosnie. Dzis nie moglam zapiac mojej najwiekszej kurtki
|
|
|
|
#3854 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję dziewczyny
te słowa od was dużo dla mnie znaczą ![]() pelnia nie draznia absolutnie wręcz przeciwnie rozbawiły jeju... nie możecie w ogóle wyjść z tej choroby de rozumiem Cię doskonale... tylko ja mam nadal studia na głowie i to nie najłatwiejsze.
Edytowane przez _paulinka2 Czas edycji: 2010-10-22 o 13:18 |
|
|
|
#3855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1. bardzo ciasny biustonosz, albo obwiazanie sie elastycznym bandazem (przepis ginekologa chirurga) 2. pij dziurawiec 3. ograniczyc przez 2 tyg. nabial bawrke i kawe z mlekiem... KOOTKU ojj nie ma co myslec juz najwazniejsze ze zdrowy caly i przy was ![]() kolorek fajowy bardzo odwazny wg mnie ja mialam pasemka biale blondi na szatyńskie wloski polozone (nie mylic z szatańskimi) heheheteraz SCIELAM jak mialam do lokci wlosy to w pn scielam i mam do barkow rewelacyjnie sie z tym czuje no i nie farbuje poki co chce by do konca mi urosly i na nowo zafarbuje jak juz nie bede miala zadnych sladow odrostow dzieki czemu wzmocnia mi sie w trakcie w tej ciazy mi nie wypadaja blyszcza ladnie choc ich mniej ale tez tak chciaalm bo zawsze maialm od gestosci szope a w poprzedniej garsciami!! |
|
|
|
|
#3856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3857 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3858 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to masz jeszcze no niestety sie ciagnie najgorzej boje sie tego ze jak przyjdzie Grzes (a planuje ze bedzie z nami juz 30 listopada na swiecie ) to bedzie lapal choroby od Antosia, a wiadomo jak z noworodkiem chorym - strasznie sie lekam tego!!Cytat:
skora si enie domyka :/ i na gwalt kupuje opnczo na allegro a myslalam ze sie juz nie musz e o to martwic... moze tez zakup sobie ponczo??? zalozysz kurtke nie dopniesz sie ale na nia ponczo zalozysz???Cytat:
hahahhhaa
|
|||
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
Pelnia, współczuję choroby
wyobrażam sobie, jakie to męczące. Mnie też od ponad 3 tygodni coś bierze, raz lepiej, raz gorzej, ale to jest takie lekkie przeziębienie, żadna choroba, po prostu najczęściej ból gardła mam.De28, na pewno wszystko się odmieni ułoży się, kiedy Wasi znajomi będą zakopami w pieluchy, to Wy już będziecie mieć odchowane dziecko i bedzie ianczej, na pewno łatwiej, niż na początku w kazdym razie ja się sama pocieszam taką myśląA gdzie Anecka?
|
#3860 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I myślę, że żadna się nie obrazi Pozdrawiam i 3maj się cieplutko
|
|
#3861 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
|
|
|
#3862 |
|
Raczkowanie
|
A no właśnie... Pełnia... Ponoć miała być 23, ale u mnie wczoraj księżyc okrąglutki jak dynia świecił jak głupiutki... Na balkonie było tak jasno jakbym lampę włączyła
|
#3863 |
|
Zadomowienie
|
Oto i jest, nasza ODCHOWALNIA
:proponuje kilka pierwszych postów poświęcić na galerię Maluszków tzn, każda osoba która się wpisze na początku umieści po 8 zdjęć, które jej prześlą mamy, wyrażające taką chęć z podpisem czyje to Maleństwo https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post22815101
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
mallinko u nas znowu odwrotnie bo prawie wszyscy znajomi maja juz dzieci i na dodatek 2 chłopaczkow jest z tego roku czyli michalek bedzie mial sie z kim tłuc
juz chodzimy z kolezankami razem na spacerki z dziecmi, zawsze takie cos mi sie marzyło ![]() ishka fajnie ze juz sie lepiej czujesz i superr ze maly sie dobrze rozwija, moj michalek tez cwaniak, tez juz po jedzeniu nie chce od razu spac tylko mysli co by tu robic no a z tym noszeniem to ja go nosze ale w granicach rozsadku a jak wieczorem tz przychodzi z pracy to by go najlepiej caly czas nosil, a ja krzycze bo mi dziecko rozbestwi i zawinie du.. na caly dzien a ja nic nie bedze robic tylko nosic malego
|
|
|
|
#3865 |
|
Zadomowienie
|
A tak w ogóle to mam nadzieje ze w grudniu bedzie tu jeszcze pare osob zeby popisać bo jak wiekszosc sie rozpakuje to przejdą na odchowalnie... a my zostaniemy póki nasze maluszki nie opuszczą brzuszków
Kootekk zadowolona jestes z tej karuzelki??? warta tych pieniedzy?? Ty na all kupiłas czy w sklepie?? I ile dałas?? Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-10-22 o 13:31 |
|
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
mallinko nie czaje z tymi zdjeciami? ze jak? prosze wytłumacz jak chłop krowie
|
|
|
|
#3867 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie Mamuśki!
Powiem Wam szczerze, że trochę się przeraziłam widząc już tyle mam rozpakowanych, być może dlatego, że nie za często tu zaglądam. Wszystkim rozpakowanym mamom i dzieciaczkom dużo zdrówka i powrot do formy, a pozostałym ekspresowych i bezbolesnych porodów. Ja jestem już po ostatniej wizycie u gina. Kazał spakować torbę, dużo odpoczywać i nie bać się porodu (jakby to było takie proste ). Mała to ciągle mała, najprawdopodobniej, po tacie, będzie duża - waży już 2950, czyli w 4 tygodzie przybrała prawie kilogram. A ja, ze względu na opuchnięte stopy, szczególnie prawą, mam leżeć i stawić się 8 listopada na badaniamoczu, krwi i wód płodowych. Malinko zmień termin mojego porodu na 15 listopada - nie znam go dokładnie, bo tylko wg USG był liczony, ale 15 jest bardziej realny. A ja ciągle nie znam terminu obrony pracy dyplomowej , ani troche później . Najlepiej już po wszystkim.
U prawdziwego zucha pierwsza rodzi się dziewucha Urszula Kalina http://www.suwaczki.com/tickers/zem3df9h7vzatn24.png _________________________ ____________________ Marzyć i mysleć, choć życia nie stworzył Disney
|
|
|
|
#3868 |
|
Raczkowanie
|
Kootekk i nie daj się TŻ
Bo faktycznie mały się nauczy, a Ty później będziesz miała problem jak cokolwiek w domu zrobić... Przecież może się z nim pobawić nie nosząc go na rękach Ach Ci faceci...A Michałek cudowny ![]() Hmmm... I kolejna dziewczynka się urodziła SN... Faktycznie leniuszki z tych naszych chłopców ![]() Miskowa gratulacje Też bym chciała taki poród... Bym się nie bała, że nie mam ZZO Ale kurczę popatrzcie jak różne są te porody... Jak fajnie miała Miskowa a zupełnie inaczej wyglądało to u Lutien... Ciekawe jakie będą nasze porody... Faktycznie Anecka się dzisiaj nie odzywa... Może to faktycznie był czop i pojechała do szpitala??
|
#3869 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i o Aneczce też dziś myślę, że podejrzanie cicho siedzi...ale sms żadnego na razie nie dostałam
|
|
#3870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
SUUUUPERRRRR!!!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

o, jakie mądre 
i dodatkowo trochę się od siebie odsunęliśmy bo ich poglądy na macierzyństwo są zupełnie inne-oparte na pogłoskach-co mnie szczególnie mocno irytuje...
ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm 
oj to ja już nie wiem jaki mam wózek kupić 
chyba zdecyduję się na niego 

wczoraj, jak byłam w hurtowni to żaden wózek mi się nie spodobał
jesli mozna wiedziec.

idź rodzić, przecież dziś chyba pełnia
te słowa od was dużo dla mnie znaczą
tylko ja mam nadal studia na głowie 
wyobrażam sobie, jakie to męczące. Mnie też od ponad 3 tygodni coś bierze, raz lepiej, raz gorzej, ale to jest takie lekkie przeziębienie, żadna choroba, po prostu najczęściej ból gardła mam.
19.08.2011
).