|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Zawsze chciałam mieć 3 dzieci...choć na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć, że mogłabym mieć nawet tuzin. Takie to wspaniałe
![]() ![]() ![]()
#4082 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
![]() Jesuuu dyniowe wyspy.. nacudowali.. kiedyś Wysepka była moja ulubiona.. nawet wulkan zwiedziłam.. a potem to już dla mnie było zbyt udziwnione i przestałam grać.. za to mój tż.. ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4083 |
Zakorzenienie
|
nie nie wole wybrac inny moment tak za 3 lata
|
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jaszczka, uważam,że Patryk wcale nie jest grubaśny, na dowód załączam zdjęcie mojej Kluski - to jest dopiero grooobas ![]() Kinia wejdź np. na stronę apteki dbam o zdrowie i tam wpisz nazwy leków, jak klikniesz z lewej na encyklopedię leków, to tam jest treść ulotki. Co do Twoich wcześniejszych wypowiedzi, ja Ciebie w pełni rozumiem. Naprawdę. Musimy wierzyć w to, że będzie lepiej ![]() Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-10-22 o 11:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4085 |
Zadomowienie
|
krem na dzień z granulkami koloryzującymi solutions plus+ total radiance
![]()
![]() |
#4086 |
Zakorzenienie
|
Martysek ale ma slodziaszne waleczki! Slodziak maly
![]() Ja bym chciala max dwojke dzieci, bo ja bym sie bala, ze nie poswiece wystarczajaco swojego czasu dla wiecej dzieci, sama jestem jedynaczka i bylo mi dobrze z tym, ze mamusia i tatus byli tylko moi. Ja oczywiscie jak bylam mlodsza chcialam miec rodzenstwo, ale mama mi kiedys takim tekstem to wybila z glowy: zapytala czy chcialabym miec jednego bucika ![]() ![]() ![]() dobra my ie zbieramy na spacer ,pewnie znow bede miala problem aby was nadrobic...na spacer sio a nie tu pisac w tak ladny dzien!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4087 |
Zakorzenienie
|
podrzuccie kochane jakies pomysly kulinarne na weekend
![]() ![]()
#4088 |
Zakorzenienie
|
Kupujecie dzieciom krem na wiatr i mroz? Maja ma dziwna skore na polikach juz od zimna wiec kupilam jej zobaczymy jak ie sprawdzi nivea na wiatr i mroz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale fajna, taka mieciutka ![]() ![]()
![]() |
#4090 | |
Rozeznanie
|
hej!!
nadrobic was czasami graniczy z cudem ![]() jesli chodzi o drugie dziecko, to moj chce, i nawet teraz ![]() przed chwila gadalam z siostra: -Ernest spi? - tak -na rekach? -tak - zrob sobie drugie dziecko, to przestaniesz go rozpieszczac ![]() kupila mu ostatnio szampon i zel do kapieli z johnsona lawendowy, super ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4091 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o przepraszam, kłamię wam.. 6kilo - 50centyl, długość 64 - 75centyl, obwód głowy 39,5 - 25centyl, obwód klaty 41 - 25centyl. To było 7października a Seba 12 kończył 3 miesiące. miał niecałe 12 tygodni. Więc i Twoje dziecko nie jest "kluską" ale wychodzi, że jest duże bo miesiąc młodsze a prawie wielkości mojego Sebka. Cytat:
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4092 | ||||
Zakorzenienie
|
za 5 dni 3 miesiace wazy 6kg ,mierzy 61cm
wg wagi urodzeniowej (2920) powinien wazyc 4800 ale wg sredniej krajowej ok....slowa pediatry ![]() dokładnie...moj od wczoraj jak jest na rekach to obraca glowe w obie strony zeby sie porozgladac troche... ania dobrze ze wasza nocka lepsza Cytat:
a co do wypowiedzi zabki to tez mi sie tak skojarzylo wlasnie ![]() u nas juz raczej problemow z pecherzem nie ma i nie wygina sie juz w mostek ale prezy sie jeszcze troche i ciśnie no i kupy ze śluzem nadal ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja z ta krzywica tez juz swiruje bo Adas od jakiegos czasu tez sie poci mocno.... ![]() jakby to siala powiedziała kula szpiegula ![]() ![]() dawaj przepis ![]() oj tam...bylo troche ciemno i karmiac sprawdzalam ile jeszcze zostalo a ze sie troche przycielo to bam na drugi koniec pokoju w sciane ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() martysek no sliczna niunia |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4093 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4094 | ||
Zadomowienie
|
tak jak u mnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-10-22 o 12:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4095 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Myślałam że po nadrobieniu Was troszkę popiszę a tu alarm, mała drze się że aż blok cały się trzęsie.Pędzę z odsieczą..... Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-10-22 o 12:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4096 |
Zakorzenienie
|
Heh..No to trzymam kciuki
![]() Też tego używamy odkąd się skończył emolient i Mała nie przesypia dłużej ![]() ![]()
#4097 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Dzięki za odp. na moje pytanie ![]() martysek śliczna niunia ![]() niezawsze u mnie leje i piź.dzi jak na Uralu ![]() itakasia nie wiem co dla Ciebie jest nowe ![]() karkówka pieczona w całości z malutkimi pieczarkami piersi zapiekane z majonezem i pieczarkami ![]() zrazy z wołowiny faszerowany kurczak (farsz z wątróbki, żołądków i duuużej ilości zielonej pietruszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam ten lawendowy żel do mycia i kremik.. może dziś go tm smarnę na noc ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4099 |
Zakorzenienie
|
A do mycia ja tez mam z j&j ale top-to-toe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4100 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
frania bo to chyba seria na noc ...tez kupie ![]() siala mi tez nogi ciezko opalic a samoopalacze mi smierdza...wszystkie ![]() moze jakis krem tonujacy typu nivea albo po prostu brazer na kosci policzkowe i czolko i nosek i brodke niczym skora musnieta sloncem ![]() zabka co do maty to moj w to jeszcze nie uderza podobnie jak Sebek siali jeszcze nie wie na co ma najpierw patrzec ale mysle ze za 2 miesiace bedzie jak znalazl tylko jak dla mnie w porownaniu do fp za glosne to to troche i siala to nie ma baterii w komplecie ![]() zabka jak pisalam pare postow wczesniej moj Adas podobnie sie zachowuje ![]() anoxa daj znac jak przyjdzie i kciuki za wizyte dzis ale wy juz chyba po marta kciuki za szczepienie Cytat:
![]() jaszczka Patryk nie jest gruby .... poza objetoscia glowki to potem wsrod dzieci juz nie ma tak duzej roznicy bo im starsze tym mniej przybieraja... juz nigdy nie bedzie tak duzo przybieral jak w pierwszym roku(mam na mysli to ze np moj maly juz podwoil swa pierwotna wage)...Adas ma dwoch kuzynow jeden 9 drugi 7 miesiecy i dogania ich juz powoli no glowke ma mniejsza wiadomo a tamci juz ten sam rozmiar nosza.....ale namotalam ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- anuszka dawaj przepisy ![]() ![]() uffffffffffffffffffffffff fffffffffffffffffffffffff fffffffffffffffffffffffff fffffffffffffffffffffffff f nadrobiłam was wy pisareczki ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-10-22 o 12:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4101 |
Zakorzenienie
|
papi u mnie też wszystko zaczęło wracac do normy, tylko ta obleśna opona została
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4102 |
Zakorzenienie
|
na te kurczaki podaj
![]() edit:konkretnie to na e piersi z majonezem ![]() ale to nie te placuszki ? Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-10-22 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4103 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też j&j płyn do kąpieli z oliwką biały z niebieską nakrętką super pachnie jest b.wydajny a po nim skóra jest naprawdę mięciutka i delikatna przyznam się że sama go użyłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4104 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie placuszki
![]() 2 podwójne piersi z kurczaka kilogram pieczarek średni słoik majonezu (jak dla mnie tylko i wylącznie winiary dekoracyjny) 30 dag sera sól, pieprz Pokroic piersi na dość grube kotlety, nie rozbijać. Przyprawić solą i pieprzem. Pieczarki podsmażyć (też przyprawić). Ułożyć na blaszce piersi, na to pieczarki, na to dość grubo majonezu i jeszcze potarty ser. Upiec. Strasznie tuczące, ale takie pyyyszne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4105 |
Rozeznanie
|
przeca ja wiem ze to seria na noc,tylko sie zastanawialam czy to faktycznie ta lawenda czy to przypadek, poobserwuje i sie dowiem
![]() musze przejsc na diete mż ![]()
#4106 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4107 |
Rozeznanie
|
to moze nie przechodze
![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- znowu dostalam okresu, znowu sie leje jak z cebra, uzywam podpasek po porodowych ![]() krecha z brzucha juz zanika, cycki dalej jak u cyganki ![]() ![]()
#4108 |
Zakorzenienie
|
My juz po szczepieniu i spacerze. Mały był dzielny i płakał mniej niż ostatnio.
Tak więc w 12 tygodniu wazy 6480 i ma 66 cm. Czyli przybrał kilogram od 10 września. Wszystko dobrze, napletka nie ruszać tylko delikatnie uciskać. Czy U Was tez jest taka piekna pogoda? A i dopiero za 2 tygodnie moge mu podac jabłko. Muszę to napisac. Franek lezy na macie i nogami łapie słonika ![]() Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-10-22 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4109 | |
Zadomowienie
|
uuuffff nadrobiłam
Cytat:
![]() a rechabilituje bo mi kazała rechabilitantka tzn w ten sposób, że podnoszę bokiem i takie tam ![]() i mały ślicznie trzyma główkę i bokiem i jak go trzymam na rękach ale na leżąco za nic nie chce ciągnać ![]() ![]() dzidzia pytałam się o podnoszenie Aliski to powiedziała, że tego tak się nie da stwierdzic czy źle czy dobrze bo na to składa się wiele czynników i czy ogólnie Aliska się napręża, napina czy może poprostu tak ma, że już ciągnie ![]() tak jak ktoś napisał pewnie na każdym etapie można by znaleźć u dzieciaków jakieś nieprawidłowości ale moim zdaniem jeśli kogoś coś niepokoi to warto nawet prywatnie pójść jednorazowo na wizytę do jakiegoś rechabilitanta co się w dzieciach specjalizuje i on pokaże jak podnosić jak się bawić i wogóle bo to fajna sprawa jak patrze jak ona się małym zajmuje ![]() aleks ma troszkę asymetrie i to zauważyłam ale, że ma napięcie w rączkach to tego nie wiedziałam i bym nie rozpoznała ![]() więc ja sobie chodze raz na tydzień i tyle mu wystarczy a dzisiaj byliśmy tylko pół godziny bo był śpiący i już w histerię wpadł ![]() ja miałam przejsć od poniedziałku i przeszłam na 1 dzień ![]() a brzuch rośnie ![]() no bez kitu 2 dni temu babcia mnie poklepała po brzuchu i mówi, że trzeba ćwiczyć chyba, że tam dzidziuś kolejny rośnie hahahaha no ale faktycznie brzuch mam jak w 6 miesiącu :/ ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- CZY TYLKO MOJE DZIECKO NIE POSIADA MATY ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4110 |
Zadomowienie
|
itakasia tak to ja dawałam te zdjęcia ale nie wiem z abardzo o co ci chodzi? Bo mi chodzi o rzeczy których nie widać bo są przykryte np. stanikiem, takie które się widzi jak jestem nago (no oprócz tego bólu przy zbliżeniu bo tego się nie widzi tylko to czuć) poza tym z moim ciałem jest ok.
agamarcio po prostu się zamotałam troszkę, dziękuję wiem że chcesz dobrze ![]() Ja kreche na brzuchu nadal mam. Co do pogody to u mnie zimnoo, wieje strasznie, w nocy lało. Ale musiałabym wyjść do sklepu czyli odrazu mini spacer... Kurcze nie pamiętam co miałam jeszcze napisać.. Edit: wiolek moje dziecko też nie posiada maty ![]() Już wiem o co miałam zapytać do mamuś które karmią piersią- jak długo zamierzacie tak karmić? Mój TŻ upiera się żebym karmiła rok, a ja się upieram przy 6 miesiącach mam problem z baldachimem nad łóżeczkiem Natanka mam tam 2 dziurki przez które mogę przełożyć ten "kij" i nie wiem czy "falbanka" ma być coś w stylu koguta (że tak "pieje") - to jest wtedy włożone w 2 dziurkę.. czy włożyć w 1 dziurkę i nie ma tych kogucich falbanek.. No i mam problem z kokardą.. bo mam tam od baldachimu 2 sznureczki zwisające i za chiny nie wiem jak tą kokardę przywiązać.. W ogóle to nie wiem czy ten baldachim jest dobrze powieszony ![]() Edytowane przez kinia656 Czas edycji: 2010-10-22 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.