|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
Czy któraś z WAS już od porodu uprawiała SEX z tż ???? Ciekawi mnie to czy jest to sex taki jak był przed ciążą czy tam na dole sie cos pozmieniało jak to jest??? |
|
|
|
|
#1952 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
a więc i tu moge się oficjalnie przywitać
witajcie. dziś mój TP a ja już w domu z moją malutką. Karolinka przyszła na świat 19.10 o g. 11.35 z wagą 3700 i 61 cm. poród rozpoczął sie o 3.00 odejściem wód. przepraszam, że nie napisałam wcześniej ale byłam tak zadowolona, że to już, że nie miałam nic innego w głowie.
|
#1953 |
|
Zadomowienie
|
Mpik82- naprawdę współczuję, takiego nieśpiącego dziecka. Musisz być bardzo zmęczona
Moja po wczorajszym bezsennym dniu, dzisiaj odsypia. Witaj GRATULACJE!
|
#1954 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw się![]() moje jadło co 2.5h, a w nocy po karmieniu o 19.30 jadło dopiero o 1, 4 no i 7 ale od poniedziałku jak ma skok je co 1.5-2. inaczej się drze jakby go ze skóry obdzierali, po karmieniu czuwa z 20 minut max 30 i idzie spać.. i tak w kółko... już się ie mogę doczekać jak mu się skok skończy i zaczniemy na nowo normalnie funkcjonować.. trzymam kciuki żeby wam się unormowało.. Cytat:
![]() Cytat:
dużo zdrówka dla was obu
|
|
|
#1955 |
|
Zadomowienie
|
gabisun, ano wiem, że sporo tych kup u nas jest, ale mieści się to w normie
i nic na to nie poradzę.malwina1204, ja o solarium nawet nie pomyślałam ale nie wydaje mi się, żeby to przeszkadzało w karmieniu.Co do seksu, to u nas, po cesarce i 9cm rozwarciu, nie ma większej różnicy. Mpik82, Borys je (licząc od rozpoczęcia karmienia) co 4-5h w nocy, co 3h w dzień. Choć czasem w dzień ma też jedną dłuższą, 4 godzinną przerwę. 1650g w dwa miesiące to raczej w górnej granicy, więc mała się powinna najadać. A ten płacz to jest typowo głodowy, czy może po prostu chce się przytulić, czy żeby ją ponosić? Borysek czasem się drze strasznie i też się zastanawiam, czy czasem nie jest głodny, ale przestaje krzyczeć jak go zaniosę do okna A cycka daję najwcześniej po 3h. I mały przybiera bardzo ładnie, bo prawie 1,8kg w 1,5miesiąca Ale że był mały przy urodzeniu to nadrobić musi jeszcze ![]() Próbowałaś ją kłaść spać do wózka w domu? Skoro na spacerkach śpi, to powóź ją po pokoju. Dzieciaczki lubią jak maja mało przestrzeni dookoła i w gondolce im się fajnie śpi. asia-23, witamy obie panie
|
|
|
|
#1956 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co w tym dziwnego? ![]() Cytat:
Widzę, że czytasz wątek a była o tym mowa przez długi czas.Asia mi podczas jedzenia ulała tak, że przeszło przez dwa śliniaki na moją koszulkę pół butelki to było na pewno ... Tylko nie wiem czemu, przecież jej nie wpycham, więc gdyby było za dużo to przestałaby jeść ...
|
|
#1957 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Mpik współczuję, oby małej sie niedługo odmieniło. Ja się łudzę, że te pobudki co 2-3 godziny skończą się niedługo i wydłużą chociaż do 4-5 ![]() Moja córcia okropnie nie lubi odbijania. W ogóle moge ją nosić pół godziny i nic a do tego strasznie mnie to wkurza bo w nocy się rozbudza przy próbach odbijania. Co by się stało gdybym zaprzestała tego procederu?
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#1958 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I jakby co miałam "mokro" bo wczesniej doszłam.. mężowymi paluszkami i jeszcze dodatkowo użyliśmy zeliku... wiec BOLAŁO.. i jakoś nie mam ochoty na nast raz...Cytat:
))Cytat:
)))hihi własnie juz sie obudziła ))
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-10-22 o 15:05 |
|||
|
|
|
#1959 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no mojej tez sie ulewaaaaa duzo i czesto ale po cycu, butla rzadko karmie bo mam wrazenie ze za szybko leci ze smoka... ja bylam na spacerku, piekna pogoda... slonecznie cieplo, tylko wiaterek troche wieje, mała spi... wiec mam troche czasu dla siebie i nawet mi sie nie chce glowy umyc ani sprzatac w domu poprostu siadlam jak ta kupa, zjadlam i siedze dalej
|
|
#1960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1961 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ajjjjććć ciary mi przeszły, a ja czuje sie jak dziewica i juz nie moge sie doczekac tego dnia, ale tez sie bardzo boje
|
|
#1962 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1963 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mpik U nas ze spaniem i jedzonkiem to jest tak że w nocy budzi się co 4-5 godzin i przeważnie karmienie wypada nam około 3-4 rano. Teraz to się można wyspać Bo dał mi już z tym popalić. Jako wcześniak musiałam go karmić 10 razy na dobę. Czyli w nocy karmienia były co 2 - 2,5h to była masakra. Budzik ustawiony i nie ma zmiłuj. A teraz już czekam aż sam się obudzi. Jeśli można to nazwać obudzeniem... bo on wogle oczu nie otwiera tylko marudzi na głos i pakuje sobie łapki do buzi wtedy wiem że trzeba leciec zrobić mleczko ![]() W ciągu dnia jemy tak co 3 godziny choć czasem się zdarza że wypije mało i za godzinę jest znów głodny. No i najpierw przewijanie potem karmienie, bo inaczej to się mały rozbudzi, albo uleje jak go będę przerzucać z pełnym brzuszkiem. co do sexu..... ja miałam CC ale ze względu na ogromne obrzęki które mnie dopadły na sam koniec... mam rozstępy na tyłku i górnej części ud z tego też względu jakoś nie spieszy mi się do łóżka... czuję się jak glut taki z glutowym brzuchem..... dolina mnie jakaś dziś dopadła z tego powodu... wy też tak macie że czujecie się jak brzydkie kaczątko ?? Edytowane przez czita18 Czas edycji: 2010-10-22 o 15:17 |
|
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
Mpiczku ja nie wiem czemu ty narzekasz
moja w dzień je co 2 godziny, ma tak od urodzenia i to jest normalne Dziewczyny załatwiała już któraś becikowe? gdzie to się robi? to dla wszystkich załatwia się w tym samym miejscu co to zależne od zarobków? muszę w końcu się wybrać po kasę
|
|
|
|
#1965 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale cóż ważne że dają... na ulicy nie leży ![]() Ja już czekam na kaske Bo załapaliśmy się na oba ![]() Peselu mieć nie trzeba, ja nie miałam. Dopiero dziś do nich dzwoniłam żeby sobie uzupełniły. Zaświadczenie od lekarza jak najbardziej trzeba mieć, na specjalnym druczku ![]() Jeszcze jedno... jak któraś chce to można sobie zamówić poradnik żywieniowy ![]() http://www.nutricia.com.pl/klub_przylacz_sie.php Edytowane przez czita18 Czas edycji: 2010-10-22 o 15:32 Powód: elenka :) |
|
|
|
|
#1966 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie zalatwialam bo podobno trzeba miec pesel dziecka, idzie sie do MOPR (miejski ośrodek pomocy rodzinie) z zaświadczeniem od lekarza po ktore jesli nie dostalas trzeba specjalnie sie znowu do lekarza wybrac (ja niestety bede musiala meza wygonic). Taka przynajmniej wersje slyszalam od kuzynki ktora 2 msce temu urodzila i czeka sie na kase ok miesiaca przelewaja na konto
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
A mi Kinia przybrała 1500 w niecałe dwa miesiące
to chyba dużo?
|
|
|
|
#1968 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia w 8 tygodni przybrała 1700 i to jest w normie
|
#1969 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny czy Wasze dzieciaki tez lookaja w tv???? chyba musze być ostrożniejsza, u mnie tv caly dzien wlaczony i zauwazylam dzisiaj ze Ola lubi patrzec w jego stronę
|
#1970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas działa- powtarzamy do 3 razy max.
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
Czita. elanka dzięki
![]() Bordowa a to git mysłałam że dziecko spasłam
|
|
|
|
#1972 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie powtórzyło się, poza tym czytałam o hormonach i moczanach, dlatego nie panikuję ![]() Cytat:
witaj i gratulacje! ![]() --- Co do becikowego - u nas PESEL podałam dopiero, gdy go otrzymałam.
|
|
|
#1973 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też włączony, ale wersalka na której w dzień leży Dagmara jest tak ustawiona, że tv nie widzi.
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nika, ciuszki śliczne Ale dobrze mieć takie informacje, jakby małego bolał brzuszek to zastanowię się nad zmianą wody. Zostajesz w domu z Pawełkiem? Nie jest ci szkoda kontaktów z ludźmi? (moja mama kilka lat była z nami w domu i uważała to za najcudowniejsze doświadczenie, ja z kolei tak kocham moją pracę, że już tęsknie za dzieciarnią ).Mpik, Milenka jak zwykle urocza A co do krzyku małej - my robiliśmy to samo z Tymkiem co Zuza - jak płakał to podnosiliśmy, uspokajaliśmy i odkładaliśmy. Trochę trwało nauczenie samodzielnego zasypiania, do teraz zdarzają się gorsze dni, ale ogólnie system dał radę.Ilonko, dziwne, że cię nie zostawili. Kochan, trzymam kciuki, żebyś się dłuzej już nie musiała męczyć Niuniuniau, śliczny ten twój szkrab. Cieszę się, że u ciebie lepiej. A na spacer wyszłam po tygodniu, tylko ja rodziłam, jak było cieplej. Ninaad, fajna ta twoja królewna A smoczek ma rewelacyjny!Zuza, ja do połowy kwietnia jakoś mam wolne od szkoły, a potem będe kombinować do wakacji. Wakacje, wiadomo, wolne, więc do pracy wrócę jak Tymcio będzie miał rok. To są uroki pracy w szkolnictwie ![]() Klarissa, fajnie, ze tak z mężusiem udało się poszaleć Martucham, zdróweczka życzę No i fajnie, że mały będzie miał kuzyna do zabawy.Aaneczko, a dlaczego dokarmiasz synka sztucznym jak je z obu piersi? Czasem wydaje się, ze piersi puste, a ładnie produkują jak u ciebie Czita, super, ze badanie dobrze poszło Elenko, pytałaś o jedzenie w Święta - ja w polowi grudnia zamierzam przestać karmić piersią. 25 grudnia mały będzie miał 4 mc, a ja chce na Święta i Sylwestra mieć już spokój z karmieniem Tylko zobaczymy jak to wyjdzie, bo ja lubię piersią karmić i może mi się odstawienie nie udać Lenko, trzymam kciuki za wyniki morfologii. Katunia, gratulacje ![]() Szczesliwa, ja podawałam małemu jednocześnie plantex i esputicon. Ale najlepiej reagował na sab simplex. Dra, cierpliwości i wytrwałości Resztę doczytam później, bo obiad musze podać Tymkowi
|
|
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
malwina mozna isc na solarium
z p0ierwsza corka po 4 tyg poszlam ![]() teraz tez pewnie sobie pojde jak znajde chwilke bo jestem blada jak trup. co do wody mozna kupic specjalna wode gerbera ktorej juz nie trzeba gotowac ja podawalam corce
|
#1976 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1978 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Mamusie sierpniowo-wrześniowo- październikowe
Jestem mamą wrześniową( ur.12.09), a powinnam być pazdziernikową (tp.03.10), gdyż Maja stwierdziła,że chce przyjść na świat równo 3 tyg. przed tp. Mam również 6-cio letniego synka Kubusia.Mamuśki podczytuję was regularnie i jestem na bierząco i mam pytanko czy mogę dołaczyć do waszego grona? Młoda wisi na mnie calymi dniami ...ehhh ot uroki mamuśkowania
|
|
|
|
#1979 |
|
Zadomowienie
|
Witaj. Zapraszamy serdecznie
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas niestety nie ma tego z urzędu miasta, a słyszałam właśnie, że w niektórych miastach dają Agata81 witamy napisz nam coś więcej o sobie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:28.

GRATULACJE!
i nic na to nie poradzę.
A cycka daję najwcześniej po 3h. I mały przybiera bardzo ładnie, bo prawie 1,8kg w 1,5miesiąca 
Widzę, że czytasz wątek a była o tym mowa przez długi czas.
pół butelki to było na pewno ... Tylko nie wiem czemu, przecież jej nie wpycham, więc gdyby było za dużo to przestałaby jeść ...

i jakoś nie mam ochoty na nast raz...

bo to moja jedyna atrakcja dnia teraz