Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-22, 22:18   #4261
minka26
Wtajemniczenie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

to coś to chyba nie jest do składania bo ja tego nie ruszam przy składaniu
tu fotka
Stary 2010-10-22, 22:24   #4262
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
tu fotka
minka ja na lewej rączce mam taką "wajchę" i ją podnoszę do góry a za to co zaznaczyłaś ciągnę na jednej i drugiej rączce żeby złożyć spacerówkę ...

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 22:27   #4263
minka26
Wtajemniczenie

sorki, że zajęło mi chwilę określenie bliższego położenia tych nap, ale jutro tz sam zostaje pierwszy raz na cały dzień z małą i dawałam mu instrukcję obsługi
Stary 2010-10-22, 22:33   #4264
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
minka ja na lewej rączce mam taką "wajchę" i ją podnoszę do góry a za to co zaznaczyłaś ciągnę na jednej i drugiej rączce żeby złożyć spacerówkę ...
ej no to ja mam chyba jakiś inny wózek, bo u mnie się niżej ciągnie po obu stronach żeby złożyć wózek tak bliżej siedziska,
a to co zaznaczyłam to można ruszać w górę i w dół i nic sie nie dzieje
wózek mam teraz u mamy, ale jak u niej będe to się bardziej przyjrzę

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

u mnie którąś z tych nap niżej (nie wiem czy tą całkiem na dole czy tą drugą) się odpina i wtedy łapie z jednej i drugiej i wózek się składa. Może gdzies jakiejś instrukcji poszukam może jak coś nie tak robię
Stary 2010-10-22, 22:34   #4265
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Oj nawet tak nie myśl bo zanim wszystkie wyjdą to siwa będę o ile już nie jestem pod farbowanymi nie widać
ponoć najgorzej jak oczne wychodzą
Co ciekawe starszy syn przechodził ząbkowanie praktycznie bezboleśnie i w ogóle nie uciążliwie

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Darusia ona się już na pewno nie zmieni , nawet im starsza tym gorzej
ale takie słowa na pewno zostaną w pamięci możesz wybaczyć ale nie zapomnisz

U mnie to samo kupiłam raz dentinox to moze ze dwa razy Szymkowi tym posmarowałam i na tym koniec reszte wywaliłam wogóle zero problemów z zębami było

Cytat:
Ania p a pół tego małego czy dużego słoiczka Wybacz za upierdliwość ale nie mam pojęcia
jak chcesz dobierz sobie smakowo możesz i sam podac co tam bardziej małemu podejdzie

Cytat:
Pop co kupiłaś tżtowi na urodziny?? Umieram z ciekawości

Ja się wykosztowałam na naklejki do Dyziuleckowego pokoju i stwierdzam że ich jest strrrrrrrrrrrrrasznie dużo!! Połowa by mi spokojnie wystarczyła. Na razie przykleiłam trzy i myślę czy części na all nie sprzedać, albo dam jakieś koleżance - tyle w koło brzuchatek

Mam pytanie do posiadaczek x-landera (spacerówka): nie wkurza Was że nie da się w tym wózku dziecka posadzić tak całkiem...?? Marcel jest w nim stale w pozycji półleżącej i tak jak teraz to jest okey ale co będzie jak będzie miał np rok ... ??

Najlepszy mój tż... zmieniłam wózek na spacerówke, a On "tak przed zimą go z gondolki wyjmiesz" myślał że Marcel do kwietnia będzie jeździł w gondoli Zresztą mój brat parę dni później zadał to samo pytanie
he he tak niech śmiga do wiosny z nogami na wózku
Stary 2010-10-22, 22:44   #4266
minka26
Wtajemniczenie

znalazlam instrukcje, ja chyba ciągle składałam ten wózek źle
Stary 2010-10-22, 23:02   #4267
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość

Madziu, życzę Tobie wszystkiego najlepszego
Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
a i madziwnia ja tez zycze wszystkiego dobrego
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
madziwnia- dołączam się do zyczeń

Cytat:
MADZIWNIA DOŁANCZAM DO ŻYCZEŃ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

Cytat:
Madziwnia STO LAT STO LAT, DUŻO MIŁOŚCI I MASY POWODÓW DO UŚMIECHU KAŻDEGO DNIA
Dziekuję Dziewczyny za zyczenia!!!!
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

wiecie jak mi jest przyrko?;/ poklocilam sie z mama o taka *******e ze szok!
mala ulała na taka cieniusią poduszeczke na ktorej spi i jej wyjelam a ze nie mam innej polozylam kolderke i na niej spi, przyszla mama mowi ze kompletow poscieli to przynajmniej 4 albo 5 powinnam miec, ja mowie ze nie mam jak bedziemy miec pieniadze z wyplaty michala to kupimy, a ona o mnie ze no jasne...a kiey ty mialas? jak nie masz to dziecko do żłobka a ty dopracy idź....... nigdy nie masz, bo jakby to inaczej....dodam ze oni z ojcem ok 6.000 maja na dwie osoby i te same rachunki co my a my 2300 jak jest miesiac ok na 3 osoby, extra , wsparcie rodzicow mam za***is*e !!!!!
tak to jest jak sie trzeba nauczyc kochac dziecko po fakcie.... czasami mi rece opadaja, na duzo rzeczy leje juz ale jak takie cos uslyszalam to az sie poplakalam!
no to witaj w klubie!! ja tez starsznie sie dzis z mama pozarłam!! ale to u nas codziennosc tylko dzis mama z nerwów któe sama sobie robi na własne zyczenie az płakała!
ja przez nia sie kiedys wykoncze... ale staram się zaraz myslec o cztyms pozytywnym bo inaczej bym sfiksowała!
Cytat:
tu fotka
to na bank jest do składania hihihih
Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość

dziewczyny czy Wy czytacie swoim pociechom jakies krotkie bajeczki...bo ja wlasnie co dziennie od tygodnia czytam Karince o swince(jedna i ta sama jak na razie) i powiem Wam,ze jak widzi,ze siadam i zaczynam czytac ta bajeto zaraz galop w moja strone.fajnie to wyglada...pozniej ja troche maltretuje,dobrze,ze jest cala twarda,bo jhakby byly miekkie kartki to by zaraz zjadla
Ja czytałam w szpitalu michasi Ptasie radio lokomotywa itp. świetnie sie to intonuje głosem operuje Ona była zachwycona!
Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
fajny zestaw zabawek...ale ja jakos nie mam az tak duzej potrezby kupowania zabawek dla Karinki.ma troszke ale bez przesady...ostatnio nabylam fajny pchacz z odkrecanymi nozkami a z przodu telefon jakies melodykji i obracane kwadraty...bardzo bym chciala kupic jej organki takie dla niuniek malych ale jak na razie takowych nie znalazlam
ja tez nie mam takiej potrzeby zauwazyłam że kilka jej starcza i nigdy wszystkich jej nie podaje .. za kazdym razem kilka dni ma kjedne potem inne i jest nimi zainteresowana jakby od nowa1 A robi sie starsza i inaczej do nich podchodzi.
Cytat:
jeszcze jutro mam zjazd... od 10 do 20... strasznie męczące to studiowanie zaoczne albo taka stara już jestem
tak???????? ja znowu pozytywne strony tylko widze .. ale moze dlatego że zaczynam i że uciekam tym z codziennosci ..

jutro tez mam zjazd

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 23:27   #4268
agnieszka09
Wtajemniczenie

DARUSIA najgorsze jest to,ze wlasnie najblizsze nam osoby najbardziej potafia zranic...a jeszcze gorsze jest to jak wiedza jak wjechac na ambicje.ja bron boze nie chce zle mowic na temat Twojej mamy ale wydaje mi sie,ze specjalnie tak robi,gdyz wie ze Ola jest oczkie w Twojej glowie i takim tekstem najbardziej Cie zrani...moze chodzi tu tez o zazdrosc,ze jestes tak wspaniala mama i poswiecasz Oliwce duzo czasu a czego Twoja mama nie dala np Tobie...przepra szam jesli napisalam i niechcacy Cie obrazilam.
kupilam smoczek boze jaka jestem zadowolona.Daria nawet nie masz pojecia jak sie ciesze,ze znalazlam go w tesco

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

MINKA , MADZIWNIA...zycze milego uczonka i udanego zjazdu

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 00:52   #4269
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

aga masz racje, tak jest ja sie bron boze nie obrazam!
nie ale wiesz co to jest przykre ze ona mi potrafi tak powiedziec, bo nic od niej nie chcemy wszystko mamy swoje, zabawki oliwce kupujemy sami i nie sa tanie i zamiast sie cieszyc ze mimo wszystko radzimy sobie niezle to ona z takimi tekstami ze sie czlowiek jak smiec czuje

niektorzy majac 2300 ( nie zawsze) na 3 osobowa rodzine placac tak kolosalne rachunki na prawde nie wiedzieliby gdzie palec wlozyc.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 07:58   #4270
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Wy tak teraz macie niewiadome w wózkach, a ja dzisiaj wyjeżdzam na cały dzień do rodzinki, i nie wiem jak się mój wózek sklada ze złożeniem nie miałam problemów
Ale na you tube są filmiki instruktażowe do wózków x-lander
to jest na temat mojego wózka, więc już wiem jak się go składa
http://www.youtube.com/watch?v=2dzwT...eature=related

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 08:01   #4271
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a my juz nie spimy, mloda z tezetem wariuje:P od 15 sie kreci a tz nie moze jej pampka zalozyc bo mu po calym lozku ucieka
A.Camus
Stary 2010-10-23, 08:08   #4272
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
niektorzy majac 2300 ( nie zawsze) na 3 osobowa rodzine placac tak kolosalne rachunki na prawde nie wiedzieliby gdzie palec wlozyc.
Najlepiej jest jak masz co miesiąc podobne wypłaty, to wiesz jak wydatki zaplanować, a u mnie w budżecie mam czasem różnica 2,5. tyś w przychodzie w jedną lub drugą stronę. co czasem jest problemem przy kredycie mieszkaniowym. nigdy nie wiadomo na co więcej można sobie pozwolić.Więc zawsze planuję z góry na to minimum, a nadwyżka zawsze się szybko zagospodaruje.
Zawsze najpierw płace rachunki, a to co zostanie to jedzenie, wpłacam systematycznie na lokatę, żeby coś mieć na nagłe wypadki, i zawsze też zostawiam około 200 zł zapasu na w razie co jakąś chorobę dzieci.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 08:16   #4273
megi-megi
Zakorzenienie

Gmyrelka - odpisałam Ci na fb To szybko, szybko - decyzja i spotkanko
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 08:59   #4274
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Najlepiej jest jak masz co miesiąc podobne wypłaty, to wiesz jak wydatki zaplanować, a u mnie w budżecie mam czasem różnica 2,5. tyś w przychodzie w jedną lub drugą stronę. co czasem jest problemem przy kredycie mieszkaniowym. nigdy nie wiadomo na co więcej można sobie pozwolić.Więc zawsze planuję z góry na to minimum, a nadwyżka zawsze się szybko zagospodaruje.
Zawsze najpierw płace rachunki, a to co zostanie to jedzenie, wpłacam systematycznie na lokatę, żeby coś mieć na nagłe wypadki, i zawsze też zostawiam około 200 zł zapasu na w razie co jakąś chorobę dzieci.
my na nagle wypadki musimy kombinowac, ale jakos zawsze sie udaje.

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

mloda oczywiscie lezenie-beeeeeeeeeeeee! wiec siedzi w krzeselku i sie bawi a spiaca jak nie wiem, ale a chiny usnac nie chce;p

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

DZIEWCZYNY CZY KTORAS WIE CO SIE DZIEJE Z MADCAT?????????????????
CHYBA ZE 100 RAZY PYTALAM JUZ:p

Byla byla i nagle zniknela

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

sismuerte sie cos nie odzywa, Natalala rowniez.
A.Camus
Stary 2010-10-23, 09:03   #4275
machaj
Raczkowanie

Madziwnia- (spóźnione) 100 lat!!

pop- gdzie jesteś?! ehh chcemy jechać do Opola ale nie wiem jak tam dojechać;/ którędy wy teraz jeździcie? przez chorule i groszowice? ehh co wystukam jakąś trasę to remonty są;/

no nic ide nas pakować... najwyżej dojedziemy tam w niedziele
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 09:29   #4276
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

machaj dzieki!!!

Jade dzis na 11.30 dopieor i wracam ok 20 buuuuuuuuuuu

Michasia ostatnio zaczeła sobie spiewac byście padły ze smiechu.. jak ona piszzy i krzyczy .. a juz najgłośniej jak jakas piosenka leci!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 09:34   #4277
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mala padla w koncu wiec i ja ide sie polozyc
A.Camus
Stary 2010-10-23, 09:38   #4278
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Dzień dobry Mamulki

madzia ja mam ten starszy model x-landera więc u mnie składanie wygląda totalnie inaczej Ciekawe czy ja to w ogóle dobrze robie ... Muszę chyba rozejrzeć się za instrukcją

Minka może my mamy inne modele wózka i dlatego różnice w składaniu

Megi odpisałam na fb i czeeeeeeeeeeekam na odp

Dzisiaj zabrało mi kaszki a Marcel zawsze je koło 9 na śniadanko i zrobiłam mu ten Sinlac - meeeeeega Mu smakował, jadł aż Mu się uszy trzęsły I znacznie mniej słodki ten sinlac w porównaniu z kaszkami

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 10:25   #4279
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
Madziwnia- (spóźnione) 100 lat!!

pop- gdzie jesteś?! ehh chcemy jechać do Opola ale nie wiem jak tam dojechać;/ którędy wy teraz jeździcie? przez chorule i groszowice? ehh co wystukam jakąś trasę to remonty są;/

no nic ide nas pakować... najwyżej dojedziemy tam w niedziele
My jeździmy przez Górażdże albo autostradą ale dopiero na drugi zjazd na Opole i wtedy wyjeżdża się za Karolinką. Teraz to wszędzie w całej Polsce są remonty i objazdy -MASAKRA

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-10-23 o 10:26
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 10:43   #4280
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj zabrało mi kaszki a Marcel zawsze je koło 9 na śniadanko i zrobiłam mu ten Sinlac - meeeeeega Mu smakował, jadł aż Mu się uszy trzęsły I znacznie mniej słodki ten sinlac w porównaniu z kaszkami
własnie zamówiłam mojemu chudzielcowi ten Sinlac może przytyje troszkę

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
minka dokladnie tam..no juz tez zamowilam

mala ulała na taka cieniusią poduszeczke na ktorej spi i jej wyjelam a ze nie mam innej polozylam kolderke i na niej spi, przyszla mama mowi ze kompletow poscieli to przynajmniej 4 albo 5 powinnam miec, ja mowie ze nie mam jak bedziemy miec pieniadze z wyplaty michala to kupimy, a ona o mnie ze no jasne...a kiey ty mialas? jak nie masz to dziecko do żłobka a ty dopracy idź....... nigdy nie masz, bo jakby to inaczej....dodam ze oni z ojcem ok 6.000 maja na dwie osoby i te same rachunki co my a my 2300 jak jest miesiac ok na 3 osoby, extra , wsparcie rodzicow mam za***is*e !!!!!
tak to jest jak sie trzeba nauczyc kochac dziecko po fakcie.... czasami mi rece opadaja, na duzo rzeczy leje juz ale jak takie cos uslyszalam to az sie poplakalam!

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

minka gdzie studiujesz?
nie przejmuj sie ten typ tak ma nic na to nie poradzisz głowa do góry
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 10:52   #4281
anakazar
Zakorzenienie

Witam
Wczoraj wróciłam do domu i oczywiście niespodzianka;/kot znowu narobił w kotłowni,w salonie,ale posprzątałam.Dzisiaj po przebudzeniu malutką wzięłam do sypialni i wskoczył kot do nas na łóżko i na moich oczach franca włochata nasikała-kołdra,pościel oblana,na całe szczęście materac zdążyłam uratowac.Ja nie wiem co mam zrobic-mam ochote udusic włochacza,wściekła na nią jestem,leje tak odkąd mamy Ninke i mam świadomośc,że już nie przestanie.
Przecież do diabła jak tak dalej pójdzie to w domu będzie czuc tylko koci mocz;/nie wiem,tż niech coś myśli,ja póki co to kota na noc będę zamykała w kotłowni...nie wiem naprawdę co robic,o ile w ogóle można coś z takim fantem zrobic buuuuu

A Ninka kochana dziewczynka jest-jak mieszkamy u mamy to rozpuszczona jest na maksa,moja mam ją wielbi,mała moją mamę również-zakochane są w sobie na maksa,mała na mój widok i na tż widok nie cieszy się tak jak widzi moją mamę.
Tulą się całymi dniami,non stop wisi na łapkach u mamy,w jej ramionach zasypia.
A jak wracamy do siebie to wie,że sama musi zasnąc i żadnych protestów,grzecznie w łóżeczku kima,pogodzona jest też z tym,że sama musi się bawic na matach-tak jakby wiedziała,że u babci ma tak dobrze i że na wszystko pozwolic sobie może,a u mamusi reguły są i trzymac się ich trzeba.

No to się trochę wygadałam

aaa jeszcze wam napisze jaka ze mnie kretynka
Pozamawiałam wczoraj na all kilka zabawek Ninie,puzzle,parę ciuszków i dzisiaj zabrałam się,żeby zrobic przelelewy i co?i do cholery przeszukałam już wszystko i nie mogę znalezc tych kodów niezbędnych do zrobienia przelewu,no szlag by to trafił.
Ostatnio tak płaciłam za ten monitor oddechu nad morzem i nie wiem czy gdzieś w hotelu nie zostawiłam;/

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 10:57   #4282
aneczkkaa
Zakorzenienie

anakazar kurde no to macie z tym kotem nieciekawie nie wiem co ci doradzić
Musisz sie zgłosić do behawiorysty powinien pomóc

jak zgubiłas kody to musisz zadzwonic do banku zeby przysłali ci nowe
20-12-14 10 tc
Stary 2010-10-23, 11:11   #4283
Ferrou
Zakorzenienie

Asiulek, Super że udał się pierwszy dzień w pracy i Mała była grzeczna

Cytat:

Ferrou jak dla mnie Twoje makijaże są przenajpiękniejsze Masz wielki talent!! I wcale nie jestem subiektywna - sumiennie obejrzałam wiele "prac" i żadne nie podobają mi się tak jak Twoje Głowa do góry! A sytuacja prywatna zatrważająca ... Jak można Ci jakoś pomóc to pisz

Cytat:
no to trzymam kciuki , mam nadzieję ze się sprawa wyjaśni
To teraz możesz przejść na dietke jak już nie karmiszzamiast bitą śmietanę wpieprzać
Chyba będzie trzeba Teraz to już wymówki nie będę miała A ta bita śmietana wołała do mnie "zjedz mnie, zjedz mnie" Ponad połowa została, to miałam wyrzucić?

Cytat:
Darusia, musisz być silna niestety takie osoby się nie zmieniają... Moja matka jest podobna, zachowuje się jakby wszystkie rozumy pozjadała, nie dociera do niej nic... i mimo setek rozmów dalej tak samo postępuje. Tylko że ja się w końcu wyprowadziłam do TŻ'ta i mam świety spokój
A poduszek to np my mamy tylko jedną w łóżeczku ma pod główką tylko pieluszkę flanelową, bo nieraz mu się ulewa Więc nie sądzę, że potrzebujecie ileś tam zestawów

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
jednym słowem pani Miss pokazała jaka z niej miss. zero taktu nie martw się bo do pięt Ci nie dorasta

Mały dzisiaj mnie zaskoczył, spał bez pobudki od 1 do 7, czyli 6h a ja i tak nie wyspana
Coś chciałam jeszcze napisać, ale kurka nie pamiętam
Stary 2010-10-23, 11:17   #4284
Darusiaaaa
Zakorzenienie

apropo ulewania to ja na prawde mam tego dosc, po kazdym jedzeniu po kazdym piciu, po kazdym mleku, sloiczku-wymiekam, wszystko brudne
A.Camus
Stary 2010-10-23, 11:21   #4285
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Witam
Wczoraj wróciłam do domu i oczywiście niespodzianka;/kot znowu narobił w kotłowni,w salonie,ale posprzątałam.Dzisiaj po przebudzeniu malutką wzięłam do sypialni i wskoczył kot do nas na łóżko i na moich oczach franca włochata nasikała-kołdra,pościel oblana,na całe szczęście materac zdążyłam uratowac.Ja nie wiem co mam zrobic-mam ochote udusic włochacza,wściekła na nią jestem,leje tak odkąd mamy Ninke i mam świadomośc,że już nie przestanie.
Przecież do diabła jak tak dalej pójdzie to w domu będzie czuc tylko koci mocz;/nie wiem,tż niech coś myśli,ja póki co to kota na noc będę zamykała w kotłowni...nie wiem naprawdę co robic,o ile w ogóle można coś z takim fantem zrobic buuuuu

A Ninka kochana dziewczynka jest-jak mieszkamy u mamy to rozpuszczona jest na maksa,moja mam ją wielbi,mała moją mamę również-zakochane są w sobie na maksa,mała na mój widok i na tż widok nie cieszy się tak jak widzi moją mamę.
Tulą się całymi dniami,non stop wisi na łapkach u mamy,w jej ramionach zasypia.
A jak wracamy do siebie to wie,że sama musi zasnąc i żadnych protestów,grzecznie w łóżeczku kima,pogodzona jest też z tym,że sama musi się bawic na matach-tak jakby wiedziała,że u babci ma tak dobrze i że na wszystko pozwolic sobie może,a u mamusi reguły są i trzymac się ich trzeba.

No to się trochę wygadałam

Pozamawiałam wczoraj na all kilka zabawek Ninie,puzzle,parę ciuszków i dzisiaj zabrałam się,żeby zrobic przelelewy i co?i do cholery przeszukałam już wszystko i nie mogę znalezc tych kodów niezbędnych do zrobienia przelewu,no szlag by to trafił.
Ostatnio tak płaciłam za ten monitor oddechu nad morzem i nie wiem czy gdzieś w hotelu nie zostawiłam;/
to nieźle kot daje Tobie do wiwatu... widać że robi to specjalnie... Nie wiem czy zamykanie w czymś pomoże ale w sumie nie widzę też innego rozwiązania. Może zadzwoń do behawiorysty, może da jakąś radę
U mnie koty też się rozbestwiły.. Były grzeczne to zaczęłam je wpuszczać do pokoju, jest tu cieplej niż w kuchni, mają gdzie się położyć. Zazwyczaj gdzieś się kładły i spały. Ale wczoraj to przesadziły Któryś z nich zlał się na leżaczek Małego I znowu mają zakaz wchodzenia
Stary 2010-10-23, 11:21   #4286
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
anakazar-dowiedz się (np. telefonicznie), a może w Twoim banku można tak jak u mnie, potwierdzać przelewy hasłem, które przesyłają mi każdorazowo na telefon? Ewentualnie jak zapłacisz przez allegro, to można jeszcze wybrac np. płatnośc kartą kredytową.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 11:23   #4287
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dzisiaj bede malej sama soczki robila, bo ona na dwa razy ma duzego bobofruta, troszke kaski na to idzie wiec trzeba zaczac dzialac samemu

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

anakazar zlosliwy ten kocur wasz;/
porada weterynarza jakas by sie przydala albo cos, sama nie wiem
A.Camus
Stary 2010-10-23, 11:28   #4288
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
apropo ulewania to ja na prawde mam tego dosc, po kazdym jedzeniu po kazdym piciu, po kazdym mleku, sloiczku-wymiekam, wszystko brudne
współczuje ... moj na szczęście nie ulewa no czasem mu się zdarzy

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
to nieźle kot daje Tobie do wiwatu... widać że robi to specjalnie... Nie wiem czy zamykanie w czymś pomoże ale w sumie nie widzę też innego rozwiązania. Może zadzwoń do behawiorysty, może da jakąś radę
U mnie koty też się rozbestwiły.. Były grzeczne to zaczęłam je wpuszczać do pokoju, jest tu cieplej niż w kuchni, mają gdzie się położyć. Zazwyczaj gdzieś się kładły i spały. Ale wczoraj to przesadziły Któryś z nich zlał się na leżaczek Małego I znowu mają zakaz wchodzenia
kurde co z tymi kotami się dzieje moja Lilka odpukać nie psoci
20-12-14 10 tc
Stary 2010-10-23, 11:35   #4289
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no u nas tragedia doslownie ulewa po wszystkim! zupka, owoce, mleko, woda, herbata, soki

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

ja teraz z mala cale dnie na macie na podlodze, samej jej zostawic nie moge niestety nie ma szans .
I ona prawie caly dzien siedzi, nie chce wcale lezec non stop siedzi i sie bawi.
A.Camus
Stary 2010-10-23, 11:35   #4290
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dziewczyny nie pochwaliłam się Maciek zaczyna czworakować tzn na razie jak stanie na czworaka to się tak śmiesznie chuśta czasem się przesuwa ale tylko do tyłu jak to śmiesznie wyglada normalnie nie moge próbowałam go nagrać ale nie moge zawsze zauważy i się peszy
20-12-14 10 tc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości