|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Zadomowienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
A mój maluch dziś zaczął sobie sam stópki chwytać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Konto usunięte
|
CO do heparyny - to jest to przeciwzakrzepowe co mi po cc dawali, prawda? chcieli w brzuch, ale się postawiłam i ramię dawałam :d pielęgniarki się śmiały ze mnie, że uparciuch jestem, a w ramię boli bardziej. A ja na samą myśl o waleniu zastrzyków w brzuch bladłam
![]() Gratulacje dla Bogusia i ucałowania w stópki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22839204]Bratku, nie wiesz, czy byś nie umiała. Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono
![]() Cudne zasypianie dzisiaj, prawie normalne jedzenie (160 kleiku, 170 mleka, 60 mleka, 170 mleka, 180 kaszki i pewnie porcja jeszcze będzie koło północy). Wody co najmniej do poniedziałku nie mam, a w dodatku prawdopodobnie cholerni hydraulicy guzik się znają, bo chyba zatkana jest rura pod ulicą!!! nie u nas, a więc wymiana pionu naciągana!!![/QUOTE] Czuję, że bym nie umiała. Ale nie sprawdziłam to fakt. ![]() Brawo dla Agatki za dzisiejszego głodomorka ![]() To jak Ty funkcjonujesz bez wody z małą?? ![]() Co do heparyny rzeczywiście przeciw zakrzepom jest tak mi mówiła przyjaciółka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Przyczajenie
|
Mały już śpi, więc mam czas dla siebie
![]() Opiszę Wam jak wyglądają zazwyczaj nasze dzionki (godzinki +- 30 min), może powiecie czy taki rytm dnia jest ok. 6:50 pobudka 7:00 180 ml mleka + 1 miarka kaszki 9 - 9:30 drzemka 10:30 - deserek (cały słoiczek) 11:30 - 13:00 drzemka 13:30 - obiadek (cały słoiczek) 14:50 16:30 - 180 ml mleka + 3 miarki kaszki 18:30 kąpiel i zazwyczaj sen przed jedzeniem 20:30 - 210 mleka (karmimy się na śpiocha) i sen do rana Nie wiem czy mały nie pije za mało mleka, ale za chiny ludowe nie chce wypić mleka ani po deserkach ani po obiadku. Karmimy się już wyłącznie mm, mleko w cycach się skończyło (nie karmiłam w ogóle piersią, mały nie umiał ssać cycusia, więc prawie 5 miesięcy ściągałam mu mlimli i tankowałam z butli). Pediatra jak jej powiedziałam, że Adi je 4x160 ml (wcześniej tak jadł) to stwierdziła, że mleka zdecydowanie za dużo - no i zgłupiałam kompletnie ![]() Pisałyście o adopcji ja czasem o niej myślę - szczególnie, gdy słyszę o przepełnionych domach dziecka, ale mój mąż mówi, że bałby się sytuacji, że inaczej traktowałby Adrianka i drugie adoptowane dziecko, boi się, że brakłoby mu tej miłości.... Życzę Wam przyjemnego weekendu, ja idę odpoczywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Raczkowanie
|
Dzięki Szaja
![]() ![]() super, ze z Agatką lepiej. Heparynę dawali nam po cc - ja dostawałam też w ramie, miałam całe sine i zastrzyki bolały. Właśnie tak patrze Bratko, fajnie napisałam ten park kościÓszkowski ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Milanko, poważnie 640 ml na dobe to za dużo wg Twojej lekarki? Na moim opakowaniu Nutramigenu jest napisane, ze w 5 miesiącu dziecko zjadać ma 4-5 x 210 ml. Wiadomo, że to tak średnio na jeża, ale 640 to napewno nie jest za dużo. Mój zjada 5x120 i wieczorem 180 ml z dodatkiem kaszki, dodatkowo koło południa słoiczek dyni z ziemniorkie i po południu 1/4 słoiczka owoca jakiegoś. Jak dobrze przybiera, to chyba nie musisz się martwić
![]() Moi chłopcy ![]() "... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko" Edytowane przez kafuniax Czas edycji: 2010-10-23 o 19:04 Powód: znów ó... |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22839246]CO do heparyny - to jest to przeciwzakrzepowe co mi po cc dawali, prawda? chcieli w brzuch, ale się postawiłam i ramię dawałam :d pielęgniarki się śmiały ze mnie, że uparciuch jestem, a w ramię boli bardziej. A ja na samą myśl o waleniu zastrzyków w brzuch bladłam
![]() Raczej enoksaparynę (Clexane) albo nadroparynę (Fraxiparine) dostałaś. Innych się chyba nie stosuje teraz. Ale faktem jest, że w ramię boli bardziej. Byłam w szoku, że w brzuch prawie wcale nie czuć. ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() he he he Psychika czyni cuda. ![]() To najmniej bolesne zastrzyki jakie istnieją. ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Moje dziecko dziś oszalało... Wstał 6:15 z płaczem, ale za chwilę przeszło. Potem 1,5h zabawy, bez cyrkowania, zjadłam śniadanie, ogarnęłam chatę po 3 dniach nieobecności itp. Po 8 zaniosłam do wyrka, bo zaczął się marudek. Zasnął kwadrans później. Po prostu przytulił się do mnie i odjechał. Ja przygwożdżona zasnęłam też. Obudziło mnie jego przeciąganie, spojrzałam na zegarek a tam 10:45. ![]() Potem przyjechała ciocia, wzięła na ręce i zaczęło się... Jego chyba nie wolno nosić póki się nie rozmarudzi. Jak zaczął przed południem tak kwękał non stop. Potem spacer, na spacerze sen. Przed 16 zaczął stękać i z każdą chwilą było tylko gorzej... Po 18ej odjechał na pół godziny, jedzenie go uśpiło, a po pobudce masakra... Marudzenie, kwękanie, stękanie, w końcu ryk, a na deser histeria. ![]() ![]() Teraz nadal nie śpi, robi mostek, wywraca się na brzuch, marudzi... Normalnie do kąta zaraz postawię, bo *******ca dostaję już. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Konto usunięte
|
Kropuś, no heparynę właśnie, nawet na wypisie aż sprawdziłam. I w ramię nie bolało mnie, piekło lekko, ale ja ogólnie tyle zastrzyków dostawałam, że może nie zwróciłam już uwagi
![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Karnego jeżyka mu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4298 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22840122]Kropuś, no heparynę właśnie, nawet na wypisie aż sprawdziłam. I w ramię nie bolało mnie, piekło lekko, ale ja ogólnie tyle zastrzyków dostawałam, że może nie zwróciłam już uwagi
![]() O proszę, u nas odeszli od heparyny. Nadroparyna to jej małocząsteczkowa frakcja, nowocześniejszy preparat, szybciej się wchłania, dłużej działa itd. Może to zależy od finansów szpitala. ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22840122] Karnego jeżyka mu ![]() A żebyś wiedziała, że kupię. ![]() No taka mendusia, że szok. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Siala Ty powinnaś pisać scenariusze do komedii ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() jesli napiszesz post pod postem to one zostaną połączone i wtedy wyświetla się właśnie "dopisano..." Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- a co do tej heparyny to z ciekawości też poszukam wypisu ![]() Velluto no właśnie, ciągnę i nic nie leci, a słyszę jak mu cały czas charczy... chyba kupię zwykłą gruszkę, widziałam w rossmannie, może coś więcej wyciągnę.
![]() |
#4301 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4302 |
Raczkowanie
|
a ja jednak Heparynę i antybiotyk biofuroksym
#4303 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam Fraxiparine i Amoksycylinę.
Dla każdego coś pysznego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | ||
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22839204]
Co do adopcji = ja wcale nie musiałabym totalnego maluszka adoptować, raczej o takim 3-4 latku/latce myślałam. Takie dzieci chyba gorzej mają, bo nikt ich nie chce. Agu dzisiaj opanowała sztukę dreptania w miejscu ![]() ![]() Tygrysku, czy ty masz może tocznia? Tzn. pytam dlatemu, że moja przyjaciółka ma, i też te przeciwciała ma, akurat tak wczoraj rozmawiałyśmy o tym. uooooo gratulacje ![]() ![]() Cudne zasypianie dzisiaj, prawie normalne jedzenie (160 kleiku, 170 mleka, 60 mleka, 170 mleka, 180 kaszki i pewnie porcja jeszcze będzie koło północy). Wody co najmniej do poniedziałku nie mam, a w dodatku prawdopodobnie cholerni hydraulicy guzik się znają, bo chyba zatkana jest rura pod ulicą!!! nie u nas, a więc wymiana pionu naciągana!!![/QUOTE] my się zdecydowaliśmy na takiego do dwóch lat ![]() tocznia nie mam fajnie że mała zjadła i ![]() jak dajecie radę bez wody??? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
hm to co nawilża... a tamte zastrzyki wierz mi bolały - może nie aż tak bardzo ale jednak no i brzuchol siny był ....ale skoro to tylko psychika... (a miałam jeszcze do wyboru udo ale jakoś nie dawałam rady...) ciekawe co ja miałam - nie chce mi się teraz szukać... moje dziecko zasnęło bez kolacji - normalnie padła po tym przewracaniu....muszę pewnie na śpiocha dać...
![]() |
#4305 |
Raczkowanie
|
Chyba byłaś w lepszym szpitalu ![]() Dobrej nocy dziewczyny, niech maluszki śpią do rana
![]() |
#4306 |
Zakorzenienie
|
Tygrysku - bo takie zastrzyki w brzuch jak te przeciwkrzepliwe robi się na fałdzie skóry. Łapiesz między palce i ściskasz. Jak dobrze ściśniesz to NIC nie czujesz, najwyżej ból z tego ściskania.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | |
Zadomowienie
|
widzę, że dziś dzien nowych osiągnięć
![]() gratulacje ![]() Cytat:
![]() i nas tez dziś marud na maxa ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | |
Zakorzenienie
|
A faktycznie, w niezłym.
![]() Jedyny szpital w okolicy, gdzie robi się kolonoskopię w znieczuleniu, bez gadki i głupich uwag. I bez opłaty za to znieczulenie. Gdy miałam skierowanie na to badanie obdzwoniłam niemal cały Śląsk. I nic, albo za 300-500 zł, ale durne teksty słyszałam. Już płakałam przy tym tel. A tam cywilizacja. Wjechałam na zabieg, dostałam dwa zastrzyki i obudziłam się w łóżku na sali. Ale to inna bajka. ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zakrapiam, odczekuję chwilę i zawsze coś tam wyciągnę. Inna sprawa, że od tego ciągnięcia aż kręci mi się w głowie ![]() A wczesniej pisałam, że nie jestem zadowolna przede wszystkim z tego, że po całej takiej akcji trudno mi wyczyścić ten sprzecior ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy katarze to była masakra. Ale... poleciałam po gruszkę, kupiłam oba dostępne dla dzieci rozmiary i było jeszcze gorze. ![]() Ps. Ja się do rurki nie dostaję. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-10-23 o 20:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do adopcji to mój mąż to samo, boi się po prostu. Cytat:
![]()
![]() |
#4312 |
Zakorzenienie
|
Chyba napiszę autobiografię xD Siala_Balowe opowieści dziwnej treści
![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() podeślij mi na PW dane do listy. ![]() Cytat:
![]() a brzuch- ![]() Cytat:
![]() może jeszcze obaj znajdziecie siłę, żeby zawalczyć o Wasze małżeństwo i ponaprawić to i owo w Waszych stosunkach... ![]() ![]() Cytat:
wczoraj miałam imprezowy wieczór, ![]() ![]() Ale warto było, takie wieczory sa super- pogadamy się, pośmiejemy... i tak co tydzień. ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- ![]() nacytowałam cale mnóstwo, odpisałam na wszytsko i mi jakiś bład wyskoczył.... ![]() nie chce mi sie po raz drugi, zmykam. pa. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Czy po marchewce+słodki ziemniaczek może wyjsc zielona kupa? Dziś były 4 kupy w tym jedna zielona. Cały dzień marud ale za to sama usypiała w łózeczku.Za nic nie chciala na macie poleżeć, poćwiczyć.Kładziona na brzuchu podnosi dupkę do góry , łapie za co sie da i próbuje pełzać.Wczoraj w nocy znowu się sama przewróciła na brzuch a w dzień nie chce. A ja dostałam @ z tygodniowym opóźnieniem i leci jak z kranu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() co do fridy dla mnie rewelacja, pieknie gilochy ciagniemy, maly sie lekko krzywi, czasem smieje, ja ciagne przykladajac rurke do bocznej scianki noska (nie umiem obrazowo tego wytlumaczyc) ------------------------------------- u nas w miare dzien, wpadlismy do znajomkow na chwile na urodziny kumpeli, malusio byl grzeczny, czarowal wszystkich ![]() ![]() malz sie wstawil i padl jak kawka ![]() mielismy ogladac mam talent razem i dooopa, sama musialam ![]() nie wiem czy ogladacie, ale dla mnie ta mala Magda wygrywa, no slodkie dziewczatko, za serce lapie ![]() dobranoc kobity
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Rozeznanie
|
bratkab
![]() tygrysek ![]() silpe ![]() elizka może po czasowym ochłodzeniu stosunków z mężem wszystko wróci do normy albo będzie jeszcze lepiej, trzymam kciuki lea ja też uwielbiam takie sabaty, tylko, że my z 4 kumpelami spotykamy się średnio raz w miesiącu, czasami uda się częściej byłam dziś w nowo otwartym sklepie dzieciowym u mnie w mieście i jestem zachwycona! bardzo dobrze wyposażony, ceny przystępne (niektóre rzeczy nawet taniej niż na allegro), ekspedientki dobrze zaznajomione z towarem i meeega wybór zabawek ![]() ![]() dziś na obiad zrobiłam frytki i zeżarłam tyle, że wystarczy mi chyba na rok ![]()
#4317 |
Rozeznanie
|
heeeeeej
![]() Pierwsza w niedziele ![]() My dzis nocka w miare, pobudki moze ze dwa razy do 4.30, potem mleczko i juz krecenie, ale z drzemkami do 8, teraz nie chce za nic jesc ![]() mam nadzieje, ze chorutkie dzieciaczki (silpe, szaja) maja sie dzis duzo lepiej, tu zapowiada sie ladniutki dzien (jest jeszcze ciemnawo ![]() mam ochote na zabaweczki do kapieli dla Stefka i zawieszki z lamaze (zwlaszcza ten panel do samochodu), chyba jak zwykle sie skusze ![]() ![]() ![]() milego dnia kobitki!!
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry ![]() Dziewczyny mam problem z sobą - nie mam w ogóle ochoty na sex ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-10-24 o 08:01 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4319 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do tabetek na podniesienie libido,to nie mam pojęcia,ale myślę,że dobry ginekolog,jest w stanie zaradzić temu problemowi...u mnie też brak ochoty,ale myślę że spowodowane to jest faktem,ze biorę cerazette...któraś z laseczek na wątku również je przyjmuje ![]() Ja również mam te same problemy z fridą,słąbo wyciaga ale gruszka to już zupełnie nic ![]() ![]() Adrianek łapie nóżki,mizia paluszki i ma z tego super zabawę..a w nocy obudził się leżał w łóżeczku,chichrał się i pluł sobie w najlepsze,czekając aż przyjdzie do niego mama ![]() A teraz dla odmiany za chiny nie chce iść spać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Zadomowienie
|
Czesc niedzielnie
![]() Witam nowe babencje ![]() Brawa dla Bogusia, niedlugo powedruja do paszczy ![]() Szaja, buziak dla Agatki i dla Ciebie. Niech bedzie dobrze z malenka ![]() Silpe, dla Gabrysi za uszka buziak Basiak, gdzies Ty byla. Sto lat dla Was z okazji slubu!! ![]() ![]() Wrocilismy z basenu. Dzisiaj poszlismy pol godz. wczesniej czyli na 8.30. Czarna noc byla jak wstawalismy. Jeszcze 3 razy i szukamy innego klubu gdzie zajecia beda o ciut normalniejszej porze bo teraz to masakroza.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.