Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-24, 13:57   #4381
Ferrou
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ania wlasnie nie mam komu, gdzie takie cos sie daje do naprawy?:P

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

nie dalabym nikomu psa ktory moze zrobic krzywde;/
darusia, to że pies jest agresywny to nie oznacza że nie jest do naprostowania, to jedynie może ocenić behawiorysta czy treser , więc prosze ciebie nie mów tak... Znam psy które były skazane na smierć i udało je się wychowac i mają teraz dom, są szczesliwe i nie sa agresywne.
Stary 2010-10-24, 13:58   #4382
aneczkkaa
Zakorzenienie

Question Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
widac proby byly podejmowane, szkoda ale jesli ja bym miala taka sytucje zrobilabym tak samo, mimo ze u mnie zwierzaki maja swoje lozko i spia w najwiekszym pokoju( no teraz zostal 1 pies, ale niedlugo sie kotek wprowadzi) to nie trzymalabym w domu takiego psa i nie oddalabym ikomu wiedzac ze moze zrobic krzywde.
to jest bardzo trudna sytuacja ale trzeba coś wybrać
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 13:59   #4383
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

ale aneczka napisala wyzej ze juz ocenilo to 2 behawiorystow wiec cos w tym jest, ja mowie ze siebie i nie dalabym nikomu psa ktory wiem ze mogloby mu cos odbic... a niestety tak jest.
Zwlaszcza ze on nie jest agresywny czasami tylko tak jak ania pisze ze sie non stop o mame boi, no sorry ale to na pewno sytuacja normalna nie jest...
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 14:10   #4384
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Aniu, rozmawiałam z osobą, która ma kontakt z jedną z fundacji i tam dzisiaj przedzwoni i popyta co robić - powiedziałam że to pilna sprawa, tylko że oni takimi psami się nie zajmują ale może mają kontakt z odpowiednią fundacją ktora w trybie pilnym weźmie psa.
na dogomanii trzeba by wrzucić info o psie, że sprawa pinla i natychmiast potrzebny dom, tam są wolontariusze, przedstwiciele różnych fundacji, można znaleźć na poczatek dom tymczasowy... jest naprawdę wiele rozwiązan, z chęcią Tobie pomogę w tym
ja sie na to nie pisze po za tym to pies mojej mamy i nie będę za nią decydować nie chce jej też mącić w głowie to wszystko jest dla niej bardzo trudne przepraszam

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

po za tym pies jest zgłoszony do adopcji juz od 4 miesięcy i nic my naprawde zrobiliśmy dużo w tej sprawie

to koniec przepraszam Cię

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

żałuje że cokolwiek napisałam o tej sprawie teraz wyjdziemy na ludzi bez sumienia to nie jest tak
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2010-10-24 o 14:08
Stary 2010-10-24, 14:11   #4385
Ferrou
Zakorzenienie

Aniu, ale zgłoszony do adopcji a oddany fundacji to całkiem co innego jest....

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Ale ja przecież nie oceniam Ciebie, nie mysl tak nawet... wiem że dużo zrobiliście dla psa, ale można naprawdę spróbować innego rozwiązania...
Stary 2010-10-24, 14:26   #4386
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Popieram was dziewczyny,ale rozumiem i Darię.
Ja też pamiętam swoje przebicie uszu-miałam 6 lat i było to dla mnie ogromne przeżycie jak i radośc.
Niedawno moje dwie siostry jak miały 4,5 i 8,5 roku miały uszy przebijane i radośc nie do opisania-od razu zadzwoniły do mnie i młodsza powiedziała"w końcu jestem piękna i dorosła jak Ty"
Ja też przebije Ninie uszka,ale jeszcze z tym poczekam do wieku kiedy będzie świadoma-takie małe święto jej z tego zrobie.

Dużo widuje malutkich dziewczynek z przebitymi uszkami-jak kto uważa,skoro rodzic chcę to niech przekuwa.
Moja chrześnica wogóle nie chce mieć i nie ma a ma 6 lat jej siostra ma 8 i ma bo chciała tym bardziej nie będę więc decydowała za moją córke . Mimo że kolczyki dostała na chrzciny.
Moja mama np nigdy nie chciała i nie ma ona wogóle nic nie nosi nawet obrączki bo nie lubi ale mi nie broniła jak chciałam
Miałam 5 dziurek w jednym uchu mam też pępek przekłuty

Cytat:
zdecydowac to juz zdecydowalismy, wole zeby teraz miala i nie pamietala niz miala np te 5 lat i traume, a bol to bez roznicy czy teraz czy za 5 lat z tym ze teraz nie bedzie pamietala a pozniej i owszem, tylko ze na roczek jednak zrobimy.
Ja nie uwazam ze nie pasują takiej dzidzi kolczyczki , wiele moicg kolezanek przebijalo dzieciom uszka, jedna nawet jak mala miala 5 miesiecy, moj chrzestny ma corke tez na rok przebili i wyglada cudnie
Po przebiciu uszu nie ma traumy bez przesady
Traume może mieć dziecko jak się mu to zrobi na siłe bez jego zgody

Cytat:
Kurcze aniap ale Ci się Olusia poprzestawiała;/jak ja sie tego właśnie boję-od nowa nieprzespanych nocy buuu,ale co?przeżyje się wszystko...
ehh pewnie że się da przezyć , na szczęście jest Tz i pospałam dwie godzinki

Cytat:
ja znam , moja mama swoja chrzesnice zaprowadzila, ktora sama chciala zeby na urodziny jej mama taki prezent zrobila jak miala 5 lat, kolczyki nosila 2 miesiace bo ja tak bolalo przebicie jak mowila to nie bedzie nigdy nosila i tak zrobila. Wyjela kolczyki i nie ma do tej pory a teraz ma 25 lat
No i dobrze że nie ma , nie kazdy musi przecież mieć , to nie obowiązek

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Ferrou jakieś 2/ 3 tyg temu zgłosiło się młode małżeństwo że są zdecywowani zeby się nim zając niby szystko miało być cacy i mama wiozła go z moim tz do Piekar Ślaskich (od nas jakies 200 km w 1 strone) i go oddała wszytsko ładnie pięknie w drodze powrotnej zadzwonili ci Państwo żeby po niego wracali masakra jakaś
Teraz pies jest nie do opanowania i raczej nie widze innego wyjścia szkoda go strasnie ale co zrobic chyba ważniejsze jest swoje bezpieczeństwo

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

tak ten

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

heheh ja kiedyś miałam 3 dziurki w jednym uchu a teraz mam 2 bo jedna mi się przerwała mam teraz niespotykane ucho hihihihi zaraz wkleje fotkę
taka dziurka tak wysoko to chyba bołała ?
Ja miałam 5 w jednym ale już dawno nie nosze i nic nie widc ale tak wysoko nigdy nie robiłam .
A co do psa , to jesli nie ma innego wyjścia to ja się wam wcale nie dziwie.
Smutna sprawa ale lepiej tak niż jakby miał zrobic komuś krzywde

Cytat:
ot moje ucho
fajne he he
Cytat:
dziewczyny ktoras z was ma na scianie dla dzieciaczka taka wypasiona zebre czy zyrafe jakies trawki cos takiego
chce a raczej potrzebuje kupic takie naklejki , nie duzo ale zeby byly dosc duze bo u nas jedna sciana brudzi a po przemeblowaniu i zrobieniu tak by bylo jak najwiecej miejsca to wlasnie luzem zostanie ta co brudzi i mala jak bedzie ja dotykac czy cos to z automantu pozniej lapki do buzi no a tak byc nie moze...
ja mam naklepjki ale ja mam też malowaną ściane na allegro można zamówić dziecięce fototapety . Zdjęcie niżej

Pospałam troszkę ale i tak jakoś do dupy się czuje .
Jakby mnie cos brało .. wwr .. oby przeszło i jeść mi sie nie chce

Darusia - zaraz wstawie foty ale musze przegladarke zmienić bo na tej coś nie moge
Stary 2010-10-24, 14:31   #4387
ania p
Zakorzenienie

fotki naklejek
Stary 2010-10-24, 15:18   #4388
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Darusiaaa w końcu przykleiłam wszystkie Pewnie gdybyś się wcześniej zgłosiła to bym się podzieliła

To pokazuję fotki naszych boskich chłopaków I trzy fotki naklejek w pokoju Dyziulecka, nieco prześwietlone ale co tam. Piesek nad łóżeczkiem i przewijakiem sprawia że pampka zmienia się dziecku jak ono leży na brzuchu Hania robiła furrorę u Igusia i Marcela, była głównym obiektem Ich wzroku

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-10-24 o 15:21
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 15:29   #4389
ania p
Zakorzenienie

Gmyrelka super foteczki u mnie tez Szymek ma takie powodzenie he he .
Choć dla Oli jest czasem za głośny
Stary 2010-10-24, 16:37   #4390
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
ok. wiem juz o co chodzi nie wiedziałam że to się tak nazywa
Cytat:
Libra ja mam to samo-chorobliwe mycie rąk-w ciągu godziny robie to kilka razy.Cały czas wydaje mi się,że są brudne.W kazdej torebce mam antybakteryjne płyny i chusteczki,bo w pracy albo na zakupach nie przeżyje jeśli ich nie umyję

Gratuluje spadku wagi-lecisz jak szalona.Powiem Ci,że efektu jojo chyba nie musisz się bac,bo dietetycy zalecają bezpieczny spadek wagi na tydzień to jeden kilogram czyli na miesiąc 4,Ty spadłaś 7,5 więc chyba też w normie.Martwic się o jojo może ten co w przeciągu tygodnia gubi od 3-4 kg lub więcej.Zreszta wazne i decydujace potem jest to jak sie opdzywiamy-jesli z powrotem wiecej i kalorycznie to waga raczej wroci,jesli utrzymasz zdrowsze i mniejsze porcje to bedzie ok.
o ja tez noszę chusteczki antybakteryjne w torebce , najgorzej jak muszę iść do toalety np. w markecie to póżniej kombinuję jak otworzyć drzwi jak juz umyję ręce żeby ich nie dotknąć
Po dotknięciu jakiegokolwiek zwierza to samo to chyba jakieś natręctwo a ręce mam tak suche że szok ciągle muszę kremować przez to.
Mam nadzieję utrzymać tą wagę , na pewno nie będę mogła sobie pozwolić prze zdłuzszy czas na jekies smakołyki chyba że od czasu do czasu, zresztą ta dieta takie miała założenie chudnięcie 2 kg- tyg.
Cytat:
libra777 jaką diete stosujesz ?

Madzia prosze o namiary w niedługim czasie będę potrzebowac mebli
ta co Darusia podawała , dieta 1000 kcal
Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
to super Ja jeszcze muszę parę dań jedzeniowych nadrobić (np fasolka po bretońsku której nie jadłam od urodzenia małego ) i wtedy też przechodzę na dietkę
oj jak ja bym tak chciała wszystko nadrabiać to nie wiem czy do emerytury bym schudła tez jestem łasuch i uwielbiam dobre jedzonko a dobre oznacza niestety kaloryczne , nie wspomnę o ciastach ale kiedys trzeba było zacząć
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A jeżeli chodzi o psa to u nas jest trzymany w domu ale śpi tylko u siebie na posłaniu. I jak tylko go ktoś pogłaska to od razu myje ręce. Natomiast po kontakcie z kotem który nie wychodzi już nie myjemy.
no ja mimo wszystko jestem przeciwna psom w domu wiem , może to dziwactwo ale co zrobie tak mam , pewni ci co maja psy w domu mnie nie zrozumieją
Cytat:
a tu jemy chrupki
jak cygaro kubańskie
Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Darusiaaa w końcu przykleiłam wszystkie Pewnie gdybyś się wcześniej zgłosiła to bym się podzieliła

To pokazuję fotki naszych boskich chłopaków I trzy fotki naklejek w pokoju Dyziulecka, nieco prześwietlone ale co tam. Piesek nad łóżeczkiem i przewijakiem sprawia że pampka zmienia się dziecku jak ono leży na brzuchu Hania robiła furrorę u Igusia i Marcela, była głównym obiektem Ich wzroku
chłopaki jak malowane i mamusie tez niczego sobie

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

U nas tez okropnie wieje , ale w sumie dosyć ciepły wiatr jest.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 18:12   #4391
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
ta co Darusia podawała , dieta 1000 kcal

aha extra wyniki 7,5 kg to ja tez poprosze jeśli można
20-12-14 10 tc
Stary 2010-10-24, 19:54   #4392
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KO?CU maj? frajd? z

Ja znowu w pociagu. I amy 25 min w plecy bo pociag potracil jakiegos zwierzaka lesnego. Nie wiem jakiego. Moze wiec na 1 w nocy dotre do domu.
Was dzieci w nocy wykanczaja a mnie dojazdy.

Niestety ale zdjec ze spotkania(Megi i Grymelki) nie mog? zobaczyc na telefonie wiec dopiero jutro skomentuje mojego ziecia i jego nowego kolege

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-10-24 o 20:02
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 20:26   #4393
Darusiaaaa
Zakorzenienie

o widzisz ania o takie cos mi chodzi, a co do kolczykow ja nie powiedzialam ze to jest obowiazek tylko odnosilo sie to do tego ze nie ma ich poniewaz pamieta bol i za bardzo to przezyla i nie obraz sie ale ona ma wiec nie mow ze nie ma, to ze moze nie masz nikogo takiego w swoim otoczeniu nie znaczy ze nie ma. Zdecydowalismy na przeklucie jej uszkow, rozumiem ze ty sie na to nie decydujesz bo uwazasz ze to wielka krzywda dla dziecka a ja mam zupelnie inne zdanie .

zdjecia przepiekne!!!!!! dzieciaczki normalnie wymiatają!

A ja jestem mega zadowolona! po przemeblowaniu mamy tyyyyyyle miejsca ze az w szoku jestem,nawet maty skladac nie musze i w miare luz na zabawki jest.

Mala zjadla i wcale nie ma zamiaru isc spac, bawi sie na macie;D
A.Camus
Stary 2010-10-24, 20:45   #4394
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
j
A ja muszę się pochwalić że schudłąm w sumie 7,5 kg w miesiąc i
wow!!!!!! moze i ja w koncu POMYŚLĘ o diecie.....

Cytat:
Libra ja mam to samo-chorobliwe mycie rąk-w ciągu godziny robie to kilka razy.Cały czas wydaje mi się,że są brudne.W kazdej torebce mam antybakteryjne płyny i chusteczki,bo w pracy albo na zakupach nie przeżyje jeśli ich nie umyję
a propos-znacie jakis naprawdę dobry krem do rąk??? mamy twardą wodę, łapy myję bardzo często i już nawet neutrogena (ten w czerwonym opakowaniu) mi nie wystarcza-coś naprawdę dobrego potrzebne na wczoraj

jakoś wenę mi odebrało do pisania na forum, poza tym często doczytuję Was około 23 i już kompletnie nie mam siły pisac.
U nas sprzeczki między mną a TZ zdarzają się juz praktycznie każdego dnia.
Z dobrych newsów: Gabrysia ma się świetnie i news nr 2-sfinaloziwaliśmy sprzedaż poprzedniego mieszkania! Kupiec dostał już kredyt więc spodziewamy się lada chwila kasy, która w całości pojdzie na spłatę lwiej części kredytu jaki mamy, no i trzbea się w końcu na dobre wyprowadzic z tamtego lokum.

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-10-24 o 20:50
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 21:32   #4395
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ostalismy propozycje kupienia wozka quinny buzz z gondola za 350 zl , co otym myslicie?
A.Camus
Stary 2010-10-24, 21:35   #4396
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
aha extra wyniki 7,5 kg to ja tez poprosze jeśli można
to linki do kolejnych części diety:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1404
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1833
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2464
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3076
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

a propos-znacie jakis naprawdę dobry krem do rąk??? mamy twardą wodę, łapy myję bardzo często i już nawet neutrogena (ten w czerwonym opakowaniu) mi nie wystarcza-coś naprawdę dobrego potrzebne na wczoraj

jakoś wenę mi odebrało do pisania na forum, poza tym często doczytuję Was około 23 i już kompletnie nie mam siły pisac.
Z dobrych newsów: Gabrysia ma się świetnie i news nr 2-sfinaloziwaliśmy sprzedaż poprzedniego mieszkania! Kupiec dostał już kredyt więc spodziewamy się lada chwila kasy, która w całości pojdzie na spłatę lwiej części kredytu jaki mamy, no i trzbea się w końcu na dobre wyprowadzic z tamtego lokum.
ja juz tyle kremów wypróbowałam łącznie z neutrogeną i masłem shea i żaden na dłuższą metę nie jets dobry chociaz neutrogena to jeden z lepszych , mam tez taki z lidla cien firma i jets w miarę ale i tak ciągle trzeba smarować u mnie ta suchość rąk po porodzie się jeszcze nasiliła ja myślę że to może tez być sprawa od wewnątrz
super ze udało wam sie załatwić sprawy mieszkaniowe i że Gabi zdrowo rośnie zawsze to jest radość a z tz na pewno w końcu się ułozy może jeszcze nie minął ten szok u was w związku z powiększeniem rodziny

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
ostalismy propozycje kupienia wozka quinny buzz z gondola za 350 zl , co otym myslicie?
myslę że to niedrogo ale gondola wam potrzebna?
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 21:51   #4397
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
o widzisz ania o takie cos mi chodzi, a co do kolczykow ja nie powiedzialam ze to jest obowiazek tylko odnosilo sie to do tego ze nie ma ich poniewaz pamieta bol i za bardzo to przezyla i nie obraz sie ale ona ma wiec nie mow ze nie ma, to ze moze nie masz nikogo takiego w swoim otoczeniu nie znaczy ze nie ma. Zdecydowalismy na przeklucie jej uszkow, rozumiem ze ty sie na to nie decydujesz bo uwazasz ze to wielka krzywda dla dziecka a ja mam zupelnie inne zdanie .

zdjecia przepiekne!!!!!! dzieciaczki normalnie wymiatają!

A ja jestem mega zadowolona! po przemeblowaniu mamy tyyyyyyle miejsca ze az w szoku jestem,nawet maty skladac nie musze i w miare luz na zabawki jest.

Mala zjadla i wcale nie ma zamiaru isc spac, bawi sie na macie;D
jak byś mi tego nie tłumaczyła nie rozumiem dlaczego chcesz zadać świadomie swojemu dziecku ból twierdząc że zapomni.
Ale Twoja sprawa Twoje dziecko.
Stary 2010-10-24, 22:24   #4398
mrowak
Zakorzenienie

ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie: szukam SPRAWDZONEGO sprzedwacy na allegro majacego ciuszki dzieciece-chodzi mi o dobra jakosc, spory wybor i to, aby kupowany rozmiar faktycznie takim byl i nie okazal sie potem nie trafiony (o ile za duze ciuszki mozna wykorzystac pozniej, o tyle z za malymi juz kicha i zworty jakies trzeba robic) Macie takich przetestowanych sprzedawcow ze sporym wyborem? Musze zrobic porzadne zakupy bo Gabryska juz wlasciwie powyrastala z 70% swoich rzeczy-bluzeczek na dlugi rekaw mamy w obiegu chyba z 5 i zaraz je szlag trafi od czestego prania, a ceny w sklepach sa jakies kosmiczne!
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 22:48   #4399
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no i mielismu kupic quinny buzz albo ten niemiecki wozek ale nieeee! tz sie uparljak osiol na espiro magic 3 i jeszcze go znalazl na allegro no i zamowilismy.

http://allegro.pl/espiro-magic-3-sup...289850151.html
i w sumie fajny 4 miesieczny na gwarancji a kaska tez nie zla bo bedzie osobiscie odbierany przez chrzestna malej.
ania nie potrzebnie zaczelam temat ale masz racje ze to nasza sprawa wiec temat uwazam za zamkniety

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

kurcze tata chce jechac gdzies do wujka i kompa wziasc wiec mozliwe ze mnie nie bedzie ale na ile pojedzie to nie wiem moze 10 dni moze wiecej...
A.Camus
Stary 2010-10-24, 23:09   #4400
cigi
Rozeznanie

Hejka; Witam pozna (moja) pora; kurka wcielo mi zaznaczone posty; dlaczego??
Nie mam jakos czasu ostatnio pisac; W ogole musze sie pochwalic i pozalic. Basia budzi mi sie ostatnio nie dwa a raz w nocy (obym nie zapeszyla), bol zabkowy na razie minal. Ale tez co ktoras noc wybudza sie calkowicie i nie moze zasnac, nawet przy cycu, jest aktywna minimum godzine i mnie to wykancza ;
Czy jest tutaj jakas inna mamusia, ktora cierpi nocne hulania? Szukam towarzyszki niedoli...
A w ogole smiac mi sie chce, bylam w piatek na szczepieniu z Basia i pediatra pyta sie , czy przesypia juz swoje noce, a ja ze nie, ze budzi sie 2 razy, a ta, no juz w sumie powinna.
Dziewczyny, ktore dzieciaczki przesypiaja juz CALE noce???
Bo mialam jej powiedziec, ze ja w tym nic dziwnego nie widze, i ze znam DUZO kobiet, ktorych dzieci sie budza, i to nawet na butelce; Mam racje??

Cytat:
Dziewczyny nie pochwaliłam się Maciek zaczyna czworakować tzn na razie jak stanie na czworaka to się tak śmiesznie chuśta czasem się przesuwa ale tylko do tyłu jak to śmiesznie wyglada normalnie nie moge próbowałam go nagrać ale nie moge zawsze zauważy i się peszy
brawka; a dlaczego czworakowac??? Troche ciemna jestem w terminach; Moja mama mowi, ze raczkowanie np to jest do tylu (no sensowne by to bylo); a do przodu to sie inaczej nazywa, ale nie pamietam jak...

Cytat:

Ja też chcę isc do jakiejś szkoły językowej.Myślę,żeby się nauczyc hiszpańskiego albo francuskiego.
Już kolega dał mi namiar na szkołe.
Jeszcze szukam szkoły tańca,bo bardzo chciałabym nauczyc się salsy czy czegoś w tym stylu.
Tylko nie wiem kiedy na to czas znajdę.
Ucz sie francuskiego, to sobie mozemy czasem pogadac ;
A tak w ogole, to hiszpanski jest latwiejszy, i pod wzgl wymowy i gramatyki; chetnie tez bym sie uczyla, pewnie bedzie nastepny w kolejce, o ile kiedys znajde na to czas.
We francuskim przerypana jest wymowa; ale jak sie jest pilnym, to w koncu sie zalapuje ; ja francuski lubie, bardziej niz angielski np; i mimo, ze tego pierwszego uczylam sie wiele lat, to nie mowie tak jak po francusku; ale fakt, ze bedac w kraju uczy sie duzo lepiej;

Cytat:
A co do pełzaka to zdecydowałam się na niego,bo myśle,że teraz to najodpowiedniejsza zabawka dla dziecka.Nina tak wtedy "biegła"za kremem,który trzymała w łapkach i jej wypadał.To ruszy i za pełzakiem.
Ja tez bym chciala takiego pelzaka, ale u nas nie moge znalezc. Nie wiem tez jak to nazwac, po angielsku np...

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
no i skończyłyśmy dzisiaj pół roku!
Spoznione gratki

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
My już po spotkaniu z megi i Igusiem Było suuuper Magda jest szczupluteńka - ja nie wiem gdzie niby jest ten Jej wiszący brzuch ... Ściema jakaś!! Igor jest boski i mega grzeczny Nie wspomnę o tym jaki z Niego szczuplaczek normalnie pół mojego chuligana Zresztą jak ma być gruby po takiej mamie Poznałam też męża megi (baaaardzo przystojny facet) i syna Jej tżta - wyglądają na super szczęśliwą rodzinkę więc zaczynam się zastanawiać czy ta megi tu u nas nie podaje się za kogoś innego
Ale Wam fajnie; Tez bym chciala, ale ja to se moge...;
Gmyrelko, a ty z Kielc widze??? Bo ja okazjonalnie tez gdzies stamtad, tak wakacyjnie, to moze jednak jest szansa???
Ale Wy obydwie, gmyrelka i megi-megi laseczki jestescie szczuplutkie...
Pop, a ty z Kielc to "w jaki sposob" jestes?

Cytat:
ja znam , moja mama swoja chrzesnice zaprowadzila, ktora sama chciala zeby na urodziny jej mama taki prezent zrobila jak miala 5 lat, kolczyki nosila 2 miesiace bo ja tak bolalo przebicie jak mowila to nie bedzie nigdy nosila i tak zrobila. Wyjela kolczyki i nie ma do tej pory a teraz ma 25 lat
tez dorzuce moje 3 grosze. Ale moze wtedy bardziej to bolalo? Bo teraz to chyba w miare bezbolesnie robia?
Mnie tam najbardziej sie dzieciatka podobaja takie "naturalne", bez przypraw, maluch to maluch i tez bym dala zdecydowac dziecku samemu. Ale jak chcesz to nie widze problemow, w sumie to nic wielkiego, dziurka w uchu, to nie tatuaz... Moja chrzesnica sama zdecydowala w wieku 7 lat ze chce miec uszka przebite i dumna byla, ze mogla taka "dorosla" decyzje podjac.

Cytat:

A ja muszę się pochwalić że schudłąm w sumie 7,5 kg w miesiąc i jestem niesamowicie dumna z siebie, skoro mi tak dobrze idzie to lece dalej jeszcze 5 do starej wagi , trochę się boje jojo ale to się później będę martwić , na pewno nie będę mogła już wrócić do starego sposobu odzywiania , bo komórki tłuszczowe ni znikają tylko czekają przyczajone żeby się znowu rozciągnąć , o nie nie ma mowy
No gratulacje ; ladniusio. Tylko teraz nie rzuc sie na ta szafke pelna smakolykow...
A ta dieta to w sumie na tym polega, ze sie je mniej, tak? a rzeczy zroznicowane. Ale jak Darusia pisala, ze cole mozna pic, no to to troche dziwne. Bo co jak co, ale toto to wartosciowe nie jest.

Cytat:
a tu jemy chrupki
Fajniusi jest. A kiedy takie chrupole mozna dawac dziecku? Od poczatku?

Cytat:
Ja znowu w pociagu. I amy 25 min w plecy bo pociag potracil jakiegos zwierzaka lesnego. Nie wiem jakiego. Moze wiec na 1 w nocy dotre do domu.
Was dzieci w nocy wykanczaja a mnie dojazdy.
I masz zamiar kontynuowac tak, czy planujesz jakos inaczej sie zorganizowac? Czy na razie o tym nie myslisz? Chodzi mi o prace z daleka od domku i widywanie corci w likendy.
A Oliwka fajnie sie wspina na nozki. Jaka duza dziewczynka juz.

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
jak byś mi tego nie tłumaczyła nie rozumiem dlaczego chcesz zadać świadomie swojemu dziecku ból twierdząc że zapomni.
Ale Twoja sprawa Twoje dziecko.
Eee, chyba to teraz tak juz nie boli, ale przyznaje, ze nie wiem, nigdym sobie uszu nie przebijala; tez jestem za zostawieniemm takich decyzji na pozniej

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
ania nie potrzebnie zaczelam temat ale masz racje ze to nasza sprawa wiec temat uwazam za zamkniety
ups, za pozno przeczytalam ; ale tez uwazam ze Ty decydujesz, i to nie az tak istotne

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Cigi- tu dziewczyny kiedys pisaly o jakis drganiach u dzieci ale to by?o dawno i ja wtedy si? pytalam pani neurolog. Ta powiedzia ?e jest to wynik niedojrzalosci systemu nerwowego i powinno minac. Ale jezelu u Basi si? nasila to chyba powinnas isc do lekarza jak najszybciej. Moze prywatnie? A ja myslalam ?e tylko u nas w PL sa takie terminy.
Tez o tym czytalam i tak myslalam poczatkowo, ze jej to minie i nawet do lekarza nie szlam z tym; Nie wiem czy to sie nasila, po prostu inaczej wystepuje, wczesniej raz na tydzien, a teraz pare razy pod rzad ale potem przerwa; np gdzies od 4 dni nic nie bylo. Ale martwie sie i tak.
Wiesz tu u nas nie ma czegos takiego jak prywatne i panstwowe, to jest takie pomieszane; idziesz jak do prywatnego, placisz, a pozniej ubezpieczenie ci zwraca. W szpitalu tylko tak calkiem panstwowo. I nie ma w duzym miescie, do ktorego mamy najblizej nie ma innych neuropediatrow, bo pytalam w piatek pediatry tutejszej czy nie ma innych. Ale podobno ten co mam na 3. pediatra powinien sie tez znac na rzeczy, bo jest w kontakcie z neuropediatra i w razie czego moze moglybysmy miec termin wczesniejszy. Ale ja i tak wole sie upewnic u specjalisty. Wiec mam nadzieje, ze minka sie dowie. Tobie tez dziekuje bardzo.
A widzisz Francja jest krajem bardzo nasz przypominajacym, pod wzgledem biurokracji, zalatwiania spraw. Nie wiem czy nie gorszym w tej chwili...
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
to był nasz ząbek

cigi w środę zapytam, postaram się wytłumaczyć najdokładniej

Amelka zagina palce u nóg pod spód i tak je dziwnie wygina, idziemy na kontrolę, więc zobaczymy co teraz powie, czy się poprawiło, bo mi się wydaje że nie bardzo
Gratuluje zebolka;
dziekuje bardzo;
A to bylas juz z tym problemem wczesniej? Co podejrzewasz?

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

aaaaaaale posta walnelam
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 23:22   #4401
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KO?CU maj? frajd? z

I ju? mamy 60 mni w plecy;(( nie ma to jak polska kolej

Cigi _ ja studiowalm w Kielcach. No i mieszkalam przez wiele lat w kieleckim a wlasciwie tarnobrzeskim
Teraz te? cz?sto tam jestem bo TZ ma tam dom i ziemie. Np w nastepnym tygodniu tam bede. Ale nie tylko tam bo w niedziele bede te? w Rzeszowie.
Urodzielam si? w straym koninskim mieszkama te? kilka lat kolo Szczecina. Wiec tak wlasciwie to nie wiem skad pochodze

Sama nie wiem ile jesze tak wytrzymam a zima zaraz bedzie.
Nie wiem co mam robic z tym tematem. Zawsze mog? zabrac Oliwke do Wawy jak ju? bedzie z nia OK - czyli z sercem.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 23:45   #4402
Darusiaaaa
Zakorzenienie

cigi moge byc twoja towarzyszka, ja chodze spac ok 3... tylko nie wiem czy ten ojciec jedzie czy nie a jak na tamtym zlomie mam siedziec to wole wcale;/
A.Camus
Stary 2010-10-25, 00:00   #4403
cigi
Rozeznanie

Cytat:
I ju? mamy 60 mni w plecy;(( nie ma to jak polska kolej

Cigi _ ja studiowalm w Kielcach. No i mieszkalam przez wiele lat w kieleckim a wlasciwie tarnobrzeskim
Teraz te? cz?sto tam jestem bo TZ ma tam dom i ziemie. Np w nastepnym tygodniu tam bede. Ale nie tylko tam bo w niedziele bede te? w Rzeszowie.
Urodzielam si? w straym koninskim mieszkama te? kilka lat kolo Szczecina. Wiec tak wlasciwie to nie wiem skad pochodze

Sama nie wiem ile jesze tak wytrzymam a zima zaraz bedzie.
Nie wiem co mam robic z tym tematem. Zawsze mog? zabrac Oliwke do Wawy jak ju? bedzie z nia OK - czyli z sercem.
Nie ma to jak laptop a w nim forum mamuskowe na spozniajace sie pociagi
Loj, no to faktycznie; a teraz tz z Oliwka gdzie mieszkaja (i Ty tez weekendowo)? Bom sie troche pogubila...
Tylko czy tz da sobie tak dziecie wyrwac i odebrac? Przeciez to on mama; Ale niech juz kombinuje, nie? Niech podaza za glosem serca i swymi paniami...

Cytat:
cigi moge byc twoja towarzyszka, ja chodze spac ok 3... tylko nie wiem czy ten ojciec jedzie czy nie a jak na tamtym zlomie mam siedziec to wole wcale;/
darusia z tym towarzystwem chodzilo mi o to, ktorych mamus dzieciaczki sie wybudzaja w srodku nocy i nie chca dalej spac lobuzy... Zeby ubolewac razem... (podkreslilam, bo moze ktos jeszcze nie zrozumial, to tutaj wyjasnienie) Bo ja tak calkiem po nocy to na kompie nie siedze. (nawet bym nie mogla, bo wtedy Basia jeczy i wymaga opieki, a ja jej tak calkiem wybudzac nie chce; a ja nieprzytomna jestem; raczej zastanawiam sie czemu tak ma i co robic, zeby spala dalej szybko) siedze do pozna i ostatnia na forum bywam, ale nie az tak;
Ale dziekuje za ochotnicze zgloszenie sie
Stary 2010-10-25, 00:02   #4404
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a widzisz a ja zakrecona
bo ty nocny marek tak jak ja i myslalam ze ci chodzi o to przepraszam.

Moja ostatnio sie budzi ale jakos usypia... po czasie ale usypia, ale generalnie chcialaby sie bawic a budzi sie ok 5 i pozniej jak usnie ok 8
A.Camus
Stary 2010-10-25, 01:04   #4405
cigi
Rozeznanie

Cytat:
a widzisz a ja zakrecona
bo ty nocny marek tak jak ja i myslalam ze ci chodzi o to przepraszam.

Moja ostatnio sie budzi ale jakos usypia... po czasie ale usypia, ale generalnie chcialaby sie bawic a budzi sie ok 5 i pozniej jak usnie ok 8
No cos Ty, , nic nie szkodzi... Jako nocne marki mozemy sobie dotrzymywac towarzystwa tez
A ja wlasnie nie mam pojecia, coz jej sie przestawilo, ze tak sie teraz rozbudza, dlaczego... I staram sie nia nie zajmowac, zostawiam samej sobie, nie rozmawiam z nia, zeby zasnela i nic, na ogol dam cyca jak sie obudzi, ale ona nie zasypia, wiec lezy sobie w lozeczku, potem marudzi, wiec ja biore, ponosze, albo wezme do naszego lozka; jak sie rozmarudzi znow, to biore ja na rece. No i czasem juz usnie, czasem znowu ja do lozeczka poloze i albo zasnie, albo na ogol znowu musze ja nosic, a czasem nic nie pomaga i znowu daje cyca. I tak 2 godziny potrafi...
Uff, nie wiem czemu;
no znikam spac...
Stary 2010-10-25, 07:19   #4406
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

cigi mój nocki pięknie przesypiał, a ostatnio robi problemy .Mam od 2-5 pobudek. Dzisiaj mialam tylko 1 , ale wczoraj go ze spaniem przetrzymalam, i miał tylko jedna długą dzienną drzemkę(2h) i jedną krótką około 30-45 min. a tak spal mi w dzień w sumie około 5 h, no szkoda,ale wole spać w nocy.
Starszy synek budził mi się co 3-4 godziny do momentu aż skończył 1,5 rokui nałożyło się to z zaprzestaniem karmienia. Ale to raczej chodziło o to że miał potrzebę w nocy się przytulić , a matka mu cyca, a jak podjelam decyzję że przestaję karmić to dostał przytulankę do spania co ten problem załatwiła. Ma teraz 6 lat i z nią śpi

Pop ja z dzieckiem to zawsze patrzę nie co będzie za tydzień czy mc, tylko np za 5 lat. I czy za 5 lat chcesz być też w takich rozjazdach, bo wtedy to już będzie trudniej pomachać córci która już powie że tęskni i chce mieć przy sobie i tate i mame jak inne koleżankii pewnie jakbym pomyślala, że za rok jeżdzenie nie będzie miało sensu, to bym od razu zaprzestala. A z drugiej strony silna kobieta z ciebie że już tyle wytrzymujesz, ja bym po tygodniu wszystko rzucila i poszukala czegoś na miejscu, i najlepiej własnego interesuNo i druga sprawa że czasem mama będąca na miejscu ma mniej czasu dla dziecka niż ty w wekendy poświęcane tylko córci.

No i mam pytanie do mam karmiących piersią, bo już o tym tutaj chyba było. A mianowicie mialam ostatnią @ 5 września, karmię już tylko 4-6 na dobę.Po pierwszym dziecku jak dostalam pierwszą @ to już były regularne jak w zegarku, a teraz mam coś długi przestój.

Przestalam się odchudzać 2 tyg. temu, bo doszlam do wniosku że mi diet wystarczy. No i dzisiaj wskakuję na wagę(a dogadzałam sobie na każdym kroku ), przymykam oczy spodziewając się 3 kg ma + a tutaj zdziwienie że 2 na -waga sprawdzona, dobrze działa

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 07:56   #4407
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

Mrowak no właśnie brak mi Ciebie tutaj
Nie cholercia przez to ciągłe mycie rąk mam je cały czas wysuszone i niczym nie mogę sobie pomóc-neutrogona wypróbowana i nic.
Kupiłam z ziaji krem do twarzy w zielonym opakowaniu "oliwkowy"taki tłuścioch straszny i tym klepie dłonie-jest jakby lepiej,ale dalej to nie jest toteż zawsze sobie wcieram kremiki i balsamy Niny.

Wiecie co?ja psychiczna jestem...co ja dzisiaj rano przeżyłam

Nina codziennie budzi się o 6 lub maks 6.20 dłużej nie śpi.I ja obudziłam się i patrze a za oknem jasno to szybko na zegarek i godzina 7.07!zerwałam się pędem i nasłuchuje i nic cisza.Myślę sobie,że to nieprawdopodobne,żeby Nina jeszcze spała,serce łupało mi tak,że je słyszałam,aż do gardła mi podeszło i od razu pomyślałam,że nie żyje,że się w nocy udusiła albo cośi tak panicznie bałam się wejśc do niej do pokoju i sprawdzic,że zlazłam na dół-cała trzęsąca się ze strachu,dołożyłam do pieca i wstwiałam wode na mleko i wiedziałam,że muszę tam w końcu wejsc i sprawdzic co z moim dzieciekim i poszłam z duszą na ramieniu...boże jak ja się bałam...zajrzałam do pokoju jak złodziej i patrze,a tam moje kochane dziecko leży na brzuszku.Rany jak ja ją wzięłam w ramiona i wutuliłam
Ja nie wiem co to za jazda poranna była...dobrze,że zamówiłam ten monitor,boże jak dobrze...

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:
ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie: szukam SPRAWDZONEGO sprzedwacy na allegro majacego ciuszki dzieciece-chodzi mi o dobra jakosc, spory wybor i to, aby kupowany rozmiar faktycznie takim byl i nie okazal sie potem nie trafiony (o ile za duze ciuszki mozna wykorzystac pozniej, o tyle z za malymi juz kicha i zworty jakies trzeba robic) Macie takich przetestowanych sprzedawcow ze sporym wyborem? Musze zrobic porzadne zakupy bo Gabryska juz wlasciwie powyrastala z 70% swoich rzeczy-bluzeczek na dlugi rekaw mamy w obiegu chyba z 5 i zaraz je szlag trafi od czestego prania, a ceny w sklepach sa jakies kosmiczne!
mrowak ja mam,ja mam,bo duza zamawiam-nakarmie swoje bejbe to damm

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 07:59   #4408
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam dziewczynki. Ja tylko na chwilę. Po zapracowanym weekendzie wrociłam do domku Teraz dwa dni wolnego wiec muszę się nacieszyć małą. No i powiem Wam, że mój tż spisuje się na medal, posprzątane, poprane, obiad ugotowany, mała zadowolona, po dluuuugim spacerze... po prostu jestem z niego dumna. No i powiem Wam, że ja mniej rzeczy robię niż on wiec dlatego postanowiłam trochę przystopować z netem no i mu dorownać w pracach domowych ale to tylko tak chwilowow co by nie pomyslał, że ja gorsza jakas heh...

Cytat:
ASIU twoja mala nutramigen tez pije prawda? i 3 razy na dobe je?
Moja 4 razy na dobę w tym rano i wieczorem po 210 ml a w dzien 180. czasem 3 razy ale wtedy zamiast jednej porcji jest kaszka.

Cytat:
Dzięki dziewczyny za gratulacje ja myślałam ze moj Maciek jest dawno za murzynami tzn że jako ostatni czworakuje a tu miła niespodzianka naprawde zaraz będzie raczkować ?? matko boska ale numer już się boję aaaaaaaaaaaaaaa
Nie, nie... mojej jeszcze daleko do takich wyczynów raczej. Moja na razie zatrzymała sie na dłuuugim lezeniu na brzuszku, pływaniu na zmianę z podporem. Zaczęla sie wreszcie podpierac dośc wysoko, unosi czasem brzuszek. Poza tym jak podkurcza nozki to nos ma w podłożu, a jak raczki wyprostowane to nogi też... takze jeszcze nie skumała no i z poruszaniem się tez nie jest jakims perszingiem, raczej kręci sie w koło z predkością swiatla no i czasem troche do tyłu ale raczej delikatnie... no i oczywiście nadal nie siedzi... no ale... przecież zawsze mowicie ze mam się nie przejmować to tak robię...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 08:38   #4409
anakazar
Zakorzenienie

cigi to ja wolę łatwiejszy-hiszpańskia z tym,że przebywając w kraju w którym mówi się w innym języku to prawda,że człowiek szybciej się uczy.Mój tż w szkole głupi jak but był(nie chciało mu się uczyc) z zajęc językowych,wyjechał zagranicę i gada bez problemu,tłumaczy i to dzięki temu,że słuchał i uczył się od innych.Lepszy skubaniec jest ode mnie.

A z tym budzeniem się to chyba nie ma rady na to;/trzeba wstwac i wstwac-jednym słowem przeczekac...;/
Zresztą prawie teraz każda z was narzeka na to,że się dzieci popsuły pod względem spania,więc to chyba jakaś norma.
Moja jest najmłodsza z forum,więc pewnie jeszcze trochę i ja będę smęcic;/

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

mrowak proszę http://allegro.pl/mothercare-fs-zest...271354324.html
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=663488
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2832955
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=13305714

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 08:43   #4410
megi-megi
Zakorzenienie

Cigi- mój raz na tydzień gdzieś budzi się koło 3 w nocy i tak z 1,5 godzinki się pobawi, pośmieje i znów idzie spać. Boskie to jest, jak się wstaje o 5 do pracy
Ale po weekendzie jakoś bardziej za nim tęsknie w pracy. Potuliłabym się, wycałowała, a nie tak siedziała przy tym biurku.

Gmyrelka - ale nasz dzieci cudne No i na zdjęciach nie widać, że Igor chudszy od Marcelka.

A powiem Wam Dziewczyny, jak bawiły się nasze maluchy Patrzyły na siebie i na zmianę płakały :P Taka zabawa była. A my miałyśmy siedzieć i patrzeć, jak się bawią - haha - tośmy sobie posiedziały :P

Edytowane przez megi-megi
Czas edycji: 2010-10-25 o 08:53
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości