![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kretynsko zrobione przedmioty codziennego uzytku
Hehehe. Ja mieszkalam dlugie lata w mieszkaniu, gdzie okna byly zamontowane do samego sufitu (nie bylo dstepu na scianie miedzy sufitem a oknem) - zlote lata 70 haha! I jak tu zamontujesz karnisz? Wkujesz sie w sufit ? A okna sie, OCZYWISCIE! otwieraja do srodka.
![]() |
![]() |
#62 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem ,czy mnie zrozumialas. Nie mowie o tych oknach podnoszonych do gory. Ja mialam takie, ze sa podzielona na 2 czesci jedna, gorna (1/3 wielkosci) w ogole sie nie rusza. Za to dolna ma w polowie na dole i na gorze zawias i sie obraca dookola osi po srodku. Czyli jesli "otworzysz okno" to pol okna masz w mieszkaniu a pol na zewnatrz, jest ono wtedy PROSTOPADLE do sciany
![]()
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
to kiedys mielismy w domu taki zyrandol w kuchni na sprezynie czy jakos tak co go opuszczac mozna bylo. gorzej jak sie ta sprezyna poluzowala i wyrobila i zyrandol sam sie opuszczal. kilka razy dziennie bylo podnoszenie zyrandola
![]() Edytowane przez gringolada Czas edycji: 2010-10-24 o 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jeszcze przypomniało mi się coś co mnie już nie raz wyprowadziło z równowagi ![]() Pojemniki w pralce te na płyn/proszek przymocowane na stałe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
-Bateria do prysznica którą się wsadza na taką rurkę z "rączką " - w efekcie wyrobiona rączka i obtłuczona wanna od spadającego prysznica.
-Prysznic ze zmianą trybu wypływu wody w główce, to chyba tylko Pudzian jest w stanie użytkować. -Zamiast normalnych kurków badziewne wajchy które cięzko odkręcić mokrą ręką . - Wspomniane już wielkie umywalki z małymi kranikami ale z takim ciśnieniem że połowe wody zawsze sie ma na ubraniu Wszystkie te beznadziejności posiadam w mieszkaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
A ja dodam jeszcze ściereczki. Te żółte,które zostawiają wszędzie włosy. Ani to pochłania wodę,ani wyciera do sucha, kurzu też nie zbiera,tylko rozmazuje wodę i pozostawia mikro kłaki. Są kompletnie do niczego. Nie wiem,po co je produkują
![]()
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
co jest dziwnego w gniazdkach schowanych w półce?
mozna tam podlaczyc np radio kuchenne albo mala lampke, wiec nie rozumiem?
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
przypomnial mi sie jeszcze jeden beznadziejny wynalazek ktory mialam w domu. szafka pod zlewem na butle z gazem. z tylu wycieta dziura na wąż do kuchenki i wyciete dno szafki wiec butla stala na podlodze bo sie nie miescila. zanim sie wyjelo butle trzeba bylo sie naszarpac a wąż byl krotki wiec zeby zmienic butle najpierw trzeba bylo wcisnac glowe miedzy szafke a butle, odpiac waz i dopiero wyciagac butle. hahhaha. wesolo bylo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Dlatego ja preferuje zele zamiast proszkow, z reszta lepsze sa dla alergikow, oraz plyny do plukania nie w koncentracie. Dzieki temu unikam czestego mycia tej szufladki :P
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W większości mieszkań: łazienki, wychodki tuż obok salonu. Koniecznie z wywietrznikami w drzwiach, żeby goście słyszeli i czuli, po co udaliśmy się w to ustronne miejsce. U mojej koleżanki w wynajmowanym mieszkaniu właściciel wszystko sam robił i ta np. piecyk gazowy jest OTWARTY i to tuż nad sedesem, więc jak ktoś chodzi się skupić to musi uprzedzić, żeby nikt nie włączał wody, bo inaczej zostanie pozbawiony skalpu, a w przedpokoju największy hit, czyli takie jakby półeczki nad sufitem, ok. 20 cm od niego, więc do niczego nieprzydatne, za to jak piecyk wybuchnie, cały gaz się będzie kumulował i jak ktoś przybędzie na pomoc, sam padnie w progu... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
BAN stały
|
ja nie lubię jak wchodzę do centrum handlowego, galerii itd, jak są drzwi obrotowe (markety, szczególnie te mniejsze, to zazwyczaj mają takie przesuwne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Rozeznanie
|
Ja nie potrafię zrozumieć, jak można mieć w łazience drzwi harmonijkowe.
![]() Kolejny przykład niezrozumiałego dla mnie domowego wynalazku, to ponad 30 metrowy zwój kabla sieciowego zlokalizowany za moim tapczanem ![]() I na koniec przykład z bloku, w którym kiedyś mieszkałam - nie było w nim kaloryferów, tylko jedna wąska ściana grzewcza (która nie wystarczała na ogrzanie całego mieszkania) - nie wiem, co by się działo w przypadku awarii ogrzewania - kuli by ściany ludziom w mieszkaniach? Winda w tym bloku zatrzymywała się co 3 piętra (blok miał pięter 15), na pietrach z windą były długie korytarze ciągnące się przez cały blok (9 klatek). Ja, żeby dojść do mieszkania, musiałam wysiąść na 14 piętrze, minąć jedną klatkę schodową i dopiero drugą klatką zejść piętro niżej. Ponadto w tym bloku były tzw. ślepe kuchnie - pal licho, że nie było tam naturalnego światła, ale wietrzenie takiej kuchni w przypadku przypalenia obiadu było praktycznie niemożliwe (tak w ogóle, to ten blok był wyjątkowy - mieszkało w nim dużo zagranicznych studentów, Mormoni, a także, jak podawała prasa, działo około 40 agencji towarzyskich ![]() .
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
To ja dodam podgrzewacz do wody, który mam przy umywalce w pracy. Podgrzewacz podłącza się do kontaktu i wtedy leci wrzątek, jeżeli jest odłączony z prądu - leci lodowata woda...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i - kiedy szukałam mieszkania na studiach widziałam kawalerkę, która mieściła wszystko w jednym pokoju. co najlepsze - przy mikrobalkoniku była wnęka gdzie mieścił się kibelek i... kotarka, która zasłaniała kibelek od reszty pomieszczenia. wspomnę jeszcze, że obok zlewu w części kuchennej był prysznic, też z zasłaniającą kotarką. pan który wynajmował to architektoniczne cudo powiedział, że zawsze mogę spod prysznica dosolić sobie zupę, która będzie stać na gazie...
Edytowane przez mel89 Czas edycji: 2010-10-24 o 18:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
Heh ja ostatnio doświadczyłam beznadziejnego żelazka z parą. W ramach promocji moi rodzice dostali żelazko, więc mi je oddali, bo miałam dosyć stare (działało nieźle, ale się połasiłam na nowego tefala). Prasowałam ubrania i przy każdym gwałtowniejszym ruchu krople gorącej wody spadały na podłogę i na moje bose stopy:/
A w domu mam łazienkę z szybą - z tym, że ta szyba jest z takich ozdobnych szybek, więc dokładnie nie widać co się dzieje, ale widać, że ktoś tam jest. Poza tym wkurzają mnie lampki, które mam w kuchni od spodu szafek - każdą włącza się oddzielnie przyciskiem, a po pół h działania strasznie się nagrzewają i można sobie poparzyć palce, jak się niechcący dotknie tej powierzchni obok przycisku. No i te kuchenki indukcyjne - mam taką i wkurza mnie to, że nie widzę płomienia i nigdy nie mogę ustawić idealnej temperatury. No ale może się przyzwyczaję ![]()
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
A co powiecie na duże okno w łazience - zaczyna się tuż nad wanną i jest wysokie jak normalne okno tylko węższe, jak się nie zasłoni to widać wszystko
![]() Mam jeszcze szafę z przesuwnymi drzwiami, która doprowadza mnie do szału bo często coś wystaje i nie da sie jej zamknąć...
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() na studiach wynajmowałam mieszkanie z koleżankami. mieszkanie nie było w bloku a w domu dokładniej w bliźniaku. na parterze były sklepy, na 1 piętrze mieszkanie które wynajmowałyśmy a na 2gim "mieszkanie" wynajmowane przez jedną osobę do podziału ze studentami zaocznymi. stojąc na klatce przed wejściem do mieszkania na 1 piętrze po prawej stronie mieliśmy drzwi które prowadziły... do łazienki ![]() mieszkanie na 2 piętrze wynajmowane miało identyczny układ jak nasze z tym że w miejscu łazienki (przypominam wejście bezpośrednio z klatki schodowej) była mała kuchnia BEZ drzwi przez którą się przechodziło do łazienki (2 oddzielne kabinki oddzielone ścianką od siebie, w jednym sedes w drugim pusta wypłytkowana przestrzeń z "baterią prysznicową" i odpływem. wszystko byłoby zrozumiałe gdyby nie fakt ze miedzy kuchnia a łazienką nie było także drzwi, a wejścia do WC i "prysznica" oddzielała lekko przeźroczysta foliowa kotara... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wątek jest odlotowy ![]() Mnie denerwuje strasznie to, że w zmywarce ścierają się wzorki z naczyń i po chwili talerze mi wyglądają bardzo nieteges. I musze je zmieniac. Chyba w końcu kupię bez wzorków, ale szkoda mi, bo lubie z.
![]() |
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
Superjednostka
![]() Podłączam się pod głosy krytykujące żelazka z parą - miałam do czynienia z modelami rożnych firm i zawsze podczas prasowania woda wylewała mi się na ubrania (a wcale jej za dużo nie wlewałam). Tak samo nie rozumiem idei dwuosobowych WC (widziałam takie w kilku pubach) - 2 ubikacje naprzeciwko lub obok siebie w jednym pomieszczeniu (bez żadnych ścianek lub kotar). Nie wiem po co... Chyba, żeby sobie pogadać ze znajomym podczas dłuższego posiedzenia ![]() .
![]() |
#86 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- http://wklejacz.pl/zobacz-wpadkibudowlancow :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
syn pojechał na wakacje do bułgarii i opowiadał o ciekawym wystroju ubikacji i łazienki.
prysznic był tak blisko muszli,że woda wlewała się do klozetu.nie było parawanu ,ani szyby ,więc nie można było korzystac w tym samym czasie z WC i prysznica. Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2010-10-24 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
BAN stały
|
wątek jest kapitalny, przeglądam googla i leję ze śmiechu :P
a propos kibli, de łiner is ![]() http://fundir.org/gallery,budowlane_...2,685,0,0.html Nr 9 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
kretyńskie są toalety u mnie na uczelni. zawsze są dwie kabiny- jedna od ściany, więc nie ma problemu, a druga graniczy bokiem z oknem. każdy normalny człowiek wybudowałby albo ściankę boczną odgradzającą od okna (przed parapetem), albo dociągnął przednią ściankę do samej szyby (a raczej do ramy w połowie okna). ale nie- u mnie na uczelni ścianka urywa się przy parapecie. czyli jest tak- drzwi-ścianka-parapet-okno. oznacza to, że pomiędzy ścianką a oknem jest przestrzeń szerokości ok. 30-40cm, która to przestrzeń umożliwia zajrzenie do osoby siedzącej na kibelku. ba- można nawet wleźć do kabiny przez ten parapet jak ktoś by chciał. ohyda jak dla mnie.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.