Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-24, 18:43   #3871
mazianka81
Rozeznanie

Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
Dawno mnie nie było ale to z przemęczenia i samopoczucia do d... Czy minęły Wam już mdłości? Ja oszaleję, bo na nic nie mam ochoty i muszę zmuszać się do jedzenia aby te mdłości były choć trochę mniejsze Nie wymiotuję ale czuję się nie bardzo.
Mijają pomału- 14tc

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! wrocilam cala i zdrowa, rozpakowana, zasypiam bo podroz byla taka sobie w samolocie rzucalo , w autobusie rzucalo, i skonczylo sie pawikiem po przyjsciu do domku. musze sie zebrac w sobie i was nadrobic
pozdrawiam wreszcie z domku. wszedzie dobrze, ale w domu najlepiej
super ,ze już w domciu jesteś,odpoczywaj.
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 19:02   #3872
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
ogladalismy dzis z mezem duzo roznych fajnych rzeczy na necie jestem zakochana w tych dzieciecych mebelkach zastanawiam sie, czy nie kupic lozeczka z funkcja tapczanu - kolega ma takie dla syna i bardzo poleca. Problemem jest tylko cena
W zalaczniku wklejam lozeczko z funkcja pokoju
Oj, ja uwielbiam ogladac dzieciece mebelki
Ja kupilam "normalne" lozeczko, ale za to wieksze, bo 140/70 i mozna je przerobic na tapczanik. Nie wiem co teraz, bo znowu potrzebujemy lozeczka dla niemowlaka i czy kupowac drugie, czy Olkowi kupic "dorosle" a jego obecne przejmie rodzenstwo.

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Niestety tak
Nie wiem, czy ja jestem odpowiednią partią dla niego
Mam nadzieję, że nasz bejbik odziedziczy po tatusiu tą mądrość
Oj
nie wiem jak z madroscia, ale inteligencje dzieci podobno dziedzicza po matce

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 19:05   #3873
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Ja kupilam "normalne" lozeczko, ale za to wieksze, bo 140/70 i mozna je przerobic na tapczanik. Nie wiem co teraz, bo znowu potrzebujemy lozeczka dla niemowlaka i czy kupowac drugie, czy Olkowi kupic "dorosle" a jego obecne przejmie rodzenstwo.

jesli tamto lozeczko sie sprawdzilo to moze warto je wykorzystac drugi raz, a Olkowi kupic inne, na pewno sie ucieszy a jesli uwazasz, ze wolalabys cos innego to kup

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 19:40   #3874
asiak1981
Rozeznanie

Cytat:
Wiesz co, ja też kupiłam takie duże i przerabiane na tapczanik tyle że moja córka za miesiąc kończy 2 latka i ja mam taki plan żeby już ją przenieść na kanapę. I na pewno trzeba to zrobić wcześniej żeby się nie obraziła na dzidzię że ją z łóżeczka wygoniła. Tylko mi tak żal tej wolności w momencie jak ją uziemiam w łóżeczku (Kasię wkładam do łóżeczka w jej pokoju i sama w nim zasypia, a ja mogę w tym czasie robić milion innych rzeczy). A tak niestety będzie ciągle wychodziła ze swojego pokoju i usypianie potrwa o wieeeeele dłużej.
Zastanów się bo może Twój synuś też może byłby gotowy po Nowym Roku na taką zmianę.

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 19:51   #3875
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w pierwszej ciazy gdybym nie miala brzucha, to nie wiedzialabym ze w ciazy jestem - nie mialam zadnego objawu poza bolacymi cycami na poczatku, a teraz cyce ok, ale widze, ze cala reszta przyjdzie mi sie rozkoszowac
Najgorsze jest to, ze faktycznie czuje sie kiepsko, a tu szkrab biega po domu i nie mozna mu wytlumaczyc "nie dokuczaj mamusi"
A bedzie jeszcze trudniej jak brzuch urosnie, wczoraj sie zastanawialam jak ja dziecko bede kladla spac? Teraz ledwo przez barierke sie przewieszam, bo lozeczko ma wysoka barierke, a z brzuchem to bedzie niewykonalne. Olus sie chyba bedzie musial nauczyc klasc sam
to może dziewuszka się szykuje chciałabyś dziewczynke ???
wiem co to znaczy, dla mnie najgorsze narazie to to przewlekłe zmęczenie, bo jak tu pójść spać jak Zocha już po drzemce (śpi jak jestem w pracy)
Ja mam wyjmowane szczebelki z łóżeczka i już jej nie dźwigam wcale, no jedynie do krzesełka do karmienia wkładam

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Mój TŻ znał odpowiedź na pytanie za 1 mln zł, które padło właśnie w Milionerach
Jesteśmyy z bejbikiem w szoku.
Chyba go tam wyślę i nie będziemy musieli do końca życia pracować
dzis nie oglądałam, ale poprzedni odcinek z tą laską widziałam, niezła była, ale tez wcale takich trudnych pytań nie miała

Cytat:
ogladalismy dzis z mezem duzo roznych fajnych rzeczy na necie jestem zakochana w tych dzieciecych mebelkach zastanawiam sie, czy nie kupic lozeczka z funkcja tapczanu - kolega ma takie dla syna i bardzo poleca. Problemem jest tylko cena
W zalaczniku wklejam lozeczko z funkcja pokoju
no jak się ma full kasy to można super pokoik umeblować, no i oczywiście jak się ma pokoik

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! wrocilam cala i zdrowa, rozpakowana, zasypiam bo podroz byla taka sobie w samolocie rzucalo , w autobusie rzucalo, i skonczylo sie pawikiem po przyjsciu do domku. musze sie zebrac w sobie i was nadrobic
pozdrawiam wreszcie z domku. wszedzie dobrze, ale w domu najlepiej
super, że szczęśliwie dotarłaś, odpocznij

Cytat:
[FONT=Comic Sans MS]Oj, ja uwielbiam ogladac dzieciece mebelki
ja kupuje chyba Zosi jakieś "doroślejsze łoże" a to pójdzie dla dzidzi nowej

szamie bigosik
Zocha położona spać, jeszcze wali nogami w szczebelki, ale coraz rzadziej

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
Wiesz co, ja też kupiłam takie duże i przerabiane na tapczanik tyle że moja córka za miesiąc kończy 2 latka i ja mam taki plan żeby już ją przenieść na kanapę. I na pewno trzeba to zrobić wcześniej żeby się nie obraziła na dzidzię że ją z łóżeczka wygoniła. Tylko mi tak żal tej wolności w momencie jak ją uziemiam w łóżeczku (Kasię wkładam do łóżeczka w jej pokoju i sama w nim zasypia, a ja mogę w tym czasie robić milion innych rzeczy). A tak niestety będzie ciągle wychodziła ze swojego pokoju i usypianie potrwa o wieeeeele dłużej.
Zastanów się bo może Twój synuś też może byłby gotowy po Nowym Roku na taką zmianę.
też się tego wychodzenia boję
już siebie widzę jak milion razy odprowadzam ją do pokoju do łóżka jak w tej "super niani"

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 19:51   #3876
Siasiek
Zadomowienie

Ja miałam takie szczęście, że moje dziecko nie bardzo chciało spać w łóżeczku tzn nie znosiło łóżeczka. Jak tylko był wkładany to tak się darł, że od kiedy pamiętam śpi w normalnym wyrku. Problemów z nauczeniem go samemu zasypiać też nie miałam bo on nie pamięta innej opcji. A tak na marginesie to on potrafił zasnąć wszędzie, na podłodze, pod stołem albo oparty o łóżko z nogami do góry

Pokaże Wam znalazłam na szybko
na pierwszym pod stołem z początku roku
na drugim miał chyba 2,5 roku
na trzecim w łóżku 2 na 2,20
No i na każdym foto obecna pelka

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2010-10-24 o 20:09
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 19:53   #3877
asiak1981
Rozeznanie

andziot zazdroszczę, moje dziecko nie dość że nie spało w dzień, to jeszcze teraz ani myśli spać
i też będę musiała zastosować nauki superniani jak już przyjdzie pora...

A ja Wam powiem że od 3 dni czuję ruchy mojego dzidziusia!!!!!

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

Edytowane przez asiak1981
Czas edycji: 2010-10-24 o 19:55
Stary 2010-10-24, 19:59   #3878
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
my Julce na 2latka sprawiliśmy łózko( mąż sam zrobił śliczne 160x80cm) i łózeczko mam wolne.
Też bałam sie,że Julka bedzie wyłazić,ale nie było zle,jak krzykłam to wracała hihi,najwyzej bawi sie a jak juz jest zmeczona to sie sama kładzie,ale z pokoju nie wyjdzie.
W sumie teraz to juz zasypia bez problemu .
Radze wczesniej takie rewolucje,bo jak bedzie dzidzia ,to sama w sobie bedzie rewolucją hhihi.

Kurcze zjadłam budyn czekoladowy( i po co ja sie pytam?)
teraz mnie muli masakra,blee
Stary 2010-10-24, 20:00   #3879
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Ja miałam takie szczęście, że moje dziecko nie bardzo chciało spać w łóżeczku tzn nie znosiło łóżeczka. Jak tylko był wkładany to tak się darł, że od kiedy pamiętam śpi w normalnym wyrku. Problemów z nauczeniem go samemu zasypiać też nie miałam bo on nie pamięta innej opcji. A tak na marginesie to on potrafił zasnąć wszędzie, na podłodze, pod stołem albo oparty o łóżko z nogami do góry
no właśnie zawsze zazdrościłam dzieci, które umieją wszędzie zasnąć i same, moja nigdy tego nie umiała, do około roczku musiałam usypiać ją na rekach, aż sama któregoś dnia stwierdziła że chce do łóżeczka, teraz w dzień zasypia w łóżeczku ale ktoś musi leżeć obok na łóżku, wieczorem od paru dni zasypia sama, ale wczesniej trzeba było ją głaskać po ramionku, aż mąż się zbuntował

Cytat:
andziot zazdroszczę, moje dziecko nie dość że nie spało w dzień, to jeszcze teraz ani myśli spać
i też będę musiała zastosować nauki superniani jak już przyjdzie pora...

ja w poprzedniej ciąży też szybko czułam, nikt mi nie wierzył, nawet gin... teraz mam łożysko na przedniej ścianie i czasem mnie coś smyrnie ale jeszcze pewna nie jestem, że to to, zazdraszczam

Stary 2010-10-24, 20:04   #3880
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Ja tez,a moja matka mi wciska,ze to nie mozliwe,wkoncu to II ciaza,wiec wiem co to ruchy hihi,a ona w ciazy 30lat temu chodziła,zresztą wiek ciąży tez mi sama liczy i termin porodu,wrwrrr jak mnie to wkurza,ale to inna bajka itemat raczej na klub hihi
Stary 2010-10-24, 20:13   #3881
Siasiek
Zadomowienie

Asiak też mi się czasem wydaje, że to dzidzi się rusza ale wmawiam sobie że za wcześnie Może jednak nie potrzebnie ale w sumie to jeszcze da o sobie znać, tymi mega mocnymi kopniakami

W tamtym poście wkleiłam Wam zdjęcia

It's not about anger
Stary 2010-10-24, 20:18   #3882
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
jesli tamto lozeczko sie sprawdzilo to moze warto je wykorzystac drugi raz, a Olkowi kupic inne, na pewno sie ucieszy a jesli uwazasz, ze wolalabys cos innego to kup
wydaje mi sie, ze bez sensu byloby kupowanie nowego lozeczka dla dzidziusia, wiec chyba raczej poszukamy czegos dla Olka

Cytat:
No wlasnie, przy braku szczebelkow zacznie sie problem wedrowania, a my mieszkamy w domu z trzema poziomami, wiec nie mozna machnac reka na to, ze dziecko lazi bo moze spasc ze schodow... sa co prawda barierki, ale nie oszukujmy sie, taka barierka tez moze sie poluzowac. Spanie na parterze nie wchodzi w gre.

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
to może dziewuszka się szykuje chciałabyś dziewczynke ???
wiem co to znaczy, dla mnie najgorsze narazie to to przewlekłe zmęczenie, bo jak tu pójść spać jak Zocha już po drzemce (śpi jak jestem w pracy)
Ja mam wyjmowane szczebelki z łóżeczka i już jej nie dźwigam wcale, no jedynie do krzesełka do karmienia wkładam
ja kupuje chyba Zosi jakieś "doroślejsze łoże" a to pójdzie dla dzidzi nowej
W sumie to nie wiem co bym chciala moze dziewczynke - dla kontrastu, warkoczykow i falbanek, a moze jednak chlopczyka, kolejnego faceta zakochanego w swojej mamusi i najlepszego kumpla swojego brata ? Nie wiem, z kazdego dziecka uciesze sie jednakowo.
Ja "siedze" w domu, wiec teoretycznie moge odpoczywac jak Olek spi, a on potrafi pospac przyklad dzisiejszy: drzemka od 11.30 do 17 od poczatku spi duzo.
Z lozeczkiem chyba zrobie tak samo, Olus dostanie nowe, a dzidziol dostanie po Olusiu.

Cytat:

Olek od poczatku spi w lozeczku, nie ma mocy zeby zasnal w naszym lozku, i spi "na komende" tzn. klade go spac, smoczek w dziob, poglaskany, pocalowany, karuzela zapodana, misio pzrytulony, mowie "dobranoc" i wychodze. Przez poltora roku moze ze 3 razy sie zdarzylo, ze nie zasnal od razu. Nikt ze znajomych nie chcial mi w to wierzyc
Do tego potrafil spac do 9 rano, teraz do 7-8, drzemki zawsze byly konkretne, minimum 2 godz i odkad skonczyl 4 miesiace, przesypia cale noce. Aniol

Cytat:

A w ktorym tygodniu jestes ??? Och... to jest cos za czym tak tesknilam po urodzeniu Olka

Stary 2010-10-24, 20:18   #3883
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
W tamtym poście wkleiłam Wam zdjęcia
cudowne

Stary 2010-10-24, 20:23   #3884
Eve1603
Zakorzenienie

Siasiek

zdjecia

Stary 2010-10-24, 20:26   #3885
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
[FONT=Comic Sans MS]

No wlasnie, przy braku szczebelkow zacznie sie problem wedrowania, a my mieszkamy w domu z trzema poziomami, wiec nie mozna machnac reka na to, ze dziecko lazi bo moze spasc ze schodow... sa co prawda barierki, ale nie oszukujmy sie, taka barierka tez moze sie poluzowac. Spanie na parterze nie wchodzi w gre.

W sumie to nie wiem co bym chciala moze dziewczynke - dla kontrastu, warkoczykow i falbanek, a moze jednak chlopczyka, kolejnego faceta zakochanego w swojej mamusi i najlepszego kumpla swojego brata ? Nie wiem, z kazdego dziecka uciesze sie jednakowo.
Ja "siedze" w domu, wiec teoretycznie moge odpoczywac jak Olek spi, a on potrafi pospac przyklad dzisiejszy: drzemka od 11.30 do 17 od poczatku spi duzo.
Z lozeczkiem chyba zrobie tak samo, Olus dostanie nowe, a dzidziol dostanie po Olusiu.

Olek od poczatku spi w lozeczku, nie ma mocy zeby zasnal w naszym lozku, i spi "na komende" tzn. klade go spac, smoczek w dziob, poglaskany, pocalowany, karuzela zapodana, misio pzrytulony, mowie "dobranoc" i wychodze. Przez poltora roku moze ze 3 razy sie zdarzylo, ze nie zasnal od razu. Nikt ze znajomych nie chcial mi w to wierzyc
Do tego potrafil spac do 9 rano, teraz do 7-8, drzemki zawsze byly konkretne, minimum 2 godz i odkad skonczyl 4 miesiace, przesypia cale noce. Aniol

A w ktorym tygodniu jestes ??? Och... to jest cos za czym tak tesknilam po urodzeniu Olka

o matko ile on spi moja śpi zazwyczaj 1h40min w ciągu dnia, w nocy od 19 do przeważnie 6.30,
jest bezsmoczkowa więc musiała nauczyć się sama uspokajać, do tego każdy miś w łóżeczku dodatkowo ją rozprasza

też pamiętam jak po porodzie siedziałam na kanapie i tękniłam za kopniakami, czasem nawet łapałam się że je jeszcze czułamm niby

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Eve1603 czemu Wasz wątek jakoś tak stoi w miejscu ???

Stary 2010-10-24, 20:32   #3886
mazianka81
Rozeznanie

To i ja dorzuce zdjęcie hihi
Stary 2010-10-24, 20:37   #3887
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
o matko ile on spi moja śpi zazwyczaj 1h40min w ciągu dnia, w nocy od 19 do przeważnie 6.30,
jest bezsmoczkowa więc musiała nauczyć się sama uspokajać, do tego każdy miś w łóżeczku dodatkowo ją rozprasza

też pamiętam jak po porodzie siedziałam na kanapie i tękniłam za kopniakami, czasem nawet łapałam się że je jeszcze czułamm niby

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Eve1603 czemu Wasz wątek jakoś tak stoi w miejscu ???

od poczatku tak duzo spal, ale ze smoczkiem i misiami
ja ryczalam za brzuchem, czulam sie pusta, choc bylam szczesliwa, ze jest juz Olus, ale zal mi bylo, ze juz nie ma brzuszka, a te niby kopniaczki (mysle, ze to ruchy jelit) to czuje do tej pory - mysle, ze kazda z nas to czuje, ale dopiero po ciazy zaczyna sie zwracac na to uwage.

Watek stoi, bo atmosfera sie popsula (podobno mialam w tym spory udzial, ale nie czuje sie winna), czesc dziewczyn sie obrazila, ze inne tesknia za "starymi" z poczekalni, a tych "nowych" (ktorych nie bylo na poczekalni) nie doceniaja i przestalysmy pisac, tzn. piszemy w klubie, mamy tam stara, sprawdzona ekipe.
A co? interesujaco bylo? z pewnoscia czasami goraco

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Mazianka

dobre...

Stary 2010-10-24, 20:38   #3888
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

Watek stoi, bo atmosfera sie popsula (podobno mialam w tym spory udzial, ale nie czuje sie winna), czesc dziewczyn sie obrazila, ze inne tesknia za "starymi" z poczekalni, a tych "nowych" (ktorych nie bylo na poczekalni) nie doceniaja i przestalysmy pisac, tzn. piszemy w klubie, mamy tam stara, sprawdzona ekipe.
A co? interesujaco bylo? z pewnoscia czasami goraco
[/FONT]
lubiłam tam zaglądać, bo miałyście takie same radości i problemy dużo razy się zastanawiałam czy się nie odezwać, ale bardzo się zgrałyście i ciężko się było by mi przebić z moją skromną osóbką

Stary 2010-10-24, 20:39   #3889
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Twoja córcia chyba nie ma problemów z zasypianiem

Siasiek bombowego masz syncia

anulinka gratuluję mądrego męża oby za często się nie wymądrzał

JanuszAgnieszka faktycznie to łóżeczko superowe. Kurcze mieć tylko duże mieszkanie lub dom, kartę bankową bez ograniczenia i możnaby szaleć teraz te mebelki są takie piękne

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 20:43   #3890
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
lubiłam tam zaglądać, bo miałyście takie same radości i problemy dużo razy się zastanawiałam czy się nie odezwać, ale bardzo się zgrałyście i ciężko się było by mi przebić z moją skromną osóbką

Szkoda, ze sie nie odezwalas, pozniej juz sie zrobilo luzniej, wiec latwiej bylo zaistniec, pamietam, ze jak dolaczylam, a to chyba nawet bylo w pierwszej czesci odchowalni, to dlugo nie moglam sie polapac, ktora jest ktora i co ma za dziecko no i zaistniec wsrod tego tlumu... to bylo wyzwanie ale z czasem, sila rzeczy zrobilo sie luzniej.

Stary 2010-10-24, 20:47   #3891
mazianka81
Rozeznanie

dziwuszki czy któraś mogłaby mi polecić jakis błonnik albo cos na zaparcia,bo pękam w szwach
Stary 2010-10-24, 20:49   #3892
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Też potrafi spać na siedząco
Kawał dziewczyny z niej Chyba większa od Czara nawet.
Mazianka ja kefir polecam, a błonnik mam z Kruger'a jabłkowy (dostępny w realu).

It's not about anger

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2010-10-24 o 20:51
Stary 2010-10-24, 20:50   #3893
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda, ze sie nie odezwalas, pozniej juz sie zrobilo luzniej, wiec latwiej bylo zaistniec, pamietam, ze jak dolaczylam, a to chyba nawet bylo w pierwszej czesci odchowalni, to dlugo nie moglam sie polapac, ktora jest ktora i co ma za dziecko no i zaistniec wsrod tego tlumu... to bylo wyzwanie ale z czasem, sila rzeczy zrobilo sie luzniej.
no teraz to jest strasznie luuuuuźno

Stary 2010-10-24, 20:55   #3894
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Też potrafi spać na siedząco
Kawał dziewczyny z niej Chyba większa od Czara nawet.
Mazianka ja kefir polecam, a błonnik mam z Kruger'a jabłkowy (dostępny w realu).
no tu miała 2,5 roku ,jest wyższa od niejednego 4latka hihia w grudniu bedzie miala 3.
duza duza,ciuszki to na 4-5lat,a buty 27hihi,tylko chudzielec ,żeberka na wierzchu,16kg hihi

A nie wiesz czy Xenne mozna w ciazy ,bo w aptece taka widziaalm,a z zaparciami nigdy nie miałam probl,tylko w ciazy I i teraz tez,
aaa mam maślanke naturalną ide łyknąć hihi.

Edytowane przez mazianka81
Czas edycji: 2010-10-24 o 20:58
Stary 2010-10-24, 21:03   #3895
Catia88
Rozeznanie

Mazianka, właśnie, jakieś kefiry, jogurty powinny Ci pomóc. Próbowałaś? Albo ten jogurt co jest na wzdęcia właśnie, w zielonym opakowaniu, wyleciało mi z głowy jak sie nazywa już wiem- Activia. Chyba że jest nie wskazany w ciązy? ale nie wiem.

Stary 2010-10-24, 21:04   #3896
asiak1981
Rozeznanie

dziewczyny-zdjecia zarąbiste!

Eve - ja tez za tym tesknilam! A na pewno to sa ruchy bo w koncu kazdy zna swoj organizm i mam dosc swieżo w pamięci ruchy z poprzedniej ciąży. Poza tym to uczucie jedyne w swoim rodzaju!! O wlasnie znowu poczulam!
A jutro zaczynam 15 tydzień.

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

Stary 2010-10-24, 21:05   #3897
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
no tu miała 2,5 roku ,jest wyższa od niejednego 4latka hihia w grudniu bedzie miala 3.
duza duza,ciuszki to na 4-5lat,a buty 27hihi,tylko chudzielec ,żeberka na wierzchu,16kg hihi

A nie wiesz czy Xenne mozna w ciazy ,bo w aptece taka widziaalm,a z zaparciami nigdy nie miałam probl,tylko w ciazy I i teraz tez,
aaa mam maślanke naturalną ide łyknąć hihi.
To faktycznie nieźle Ci wyrosła ta babeczka
Mój to taki knypek mały, czasem się zdarza, że na 106 mu spodnie jeszcze kupuje a rok różnicy między nimi bo młody ze stycznia.
Nie wiem czy można ale to przecież błonnik i 3 łyżki do jogurtu nie powinny zaszkodzić, tak myślę. Ja od czasu do czasu dosypię sobie do wody czy serka ale i tak najlepiej kefir na mnie działa.

It's not about anger
Stary 2010-10-24, 21:11   #3898
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
A na pewno to sa ruchy bo w koncu kazdy zna swoj organizm i mam dosc swieżo w pamięci ruchy z poprzedniej ciąży. Poza tym to uczucie jedyne w swoim rodzaju!! O wlasnie znowu poczulam!
A jutro zaczynam 15 tydzień.
Ale Ci fajnie,zazdroszczę Ja jestem pierwszy raz w ciązy i nie umiem jakoś sobie wyobrazić tych ruchów Dzidzi, później kopnięć (ponoć bolesnych..). A tak na ogół to od jakiego tygodnia mniej więcej, czuje się jakies ruchy dziecka?

Stary 2010-10-24, 21:23   #3899
mazianka81
Rozeznanie

Właśnie wciągnęłam mieszankę wybuchową- maślankę z powidłami śliwkowymi mojej mamy,mniamm,o efektach powiadomie jutro hihi.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Ale Ci fajnie,zazdroszczę Ja jestem pierwszy raz w ciązy i nie umiem jakoś sobie wyobrazić tych ruchów Dzidzi, później kopnięć (ponoć bolesnych..). A tak na ogół to od jakiego tygodnia mniej więcej, czuje się jakies ruchy dziecka?
nie chce Cie wprowadzac w bląd,bo u kazdej cięzarnej jest to indywidualna sprawa,ale ja w I ciazy pierwszy raz poczyłam te motyle w 17tc,i uwierz jak poczujesz,to bedziesz pewna że to TO! to takie inne i niesamowite uczucie,a prawdziwe kopniaki to troche pózniej,jak juz dzidzia bedzie na tyle duża,zeby mocniej kopnąć hihi.

a co do jogurtow ,aktivii czy kefirów,to zawsze była podstawa mojej diety,niestety przez wymioty nie mogłam ich jesc,teraz pomału wracam do nich,ale jakos jeszcze nie działają tak jak kiedyś (

ide spać dziewuszki ,buziam Was

aa Siasiek ja Julce spodnie na 110cm kupuje hihi,bo ma nogi długaaaśne.

Edytowane przez mazianka81
Czas edycji: 2010-10-24 o 21:27
Stary 2010-10-24, 21:35   #3900
Catia88
Rozeznanie

Czyli ruchy Dzidzi każda z nas może poczuć już za niedługo Fajnie. Oczywiście, wiadomo nie mozna uogólniać bo co kobieta, co ciąza to wszystko jest inaczej

Ja również idę spać, dobranoc Mamusie i Fasolcie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości